A Corvina Könyvtár budai műhelye - Humanizmus, tudás, gazdagság, Mátyás Corvinái a nagyvilágból
A Corvina Könyvtár budai műhelye - Humanizmus, tudás, gazdagság, Mátyás Corvinái a nagyvilágból
PONTYSHOW - Közép-Európa legnagyobb horgászkiállítása Budapesten!
PONTYSHOW - Közép-Európa legnagyobb horgászkiállítása Budapesten!
Márton napi Borfesztivál a Gellértben
Márton napi Borfesztivál a Gellértben
MAJKA és a 100 Tagú Cigányzenekar exkluzív showja 2019! Online jegyek!
MAJKA és a 100 Tagú Cigányzenekar exkluzív showja 2019! Online jegyek!
Korda György és Balázs Klári - Életműkoncert 2018. Online jegyek!
Korda György és Balázs Klári - Életműkoncert 2018. Online jegyek!

Feldmár András előadások 2018. Programok a Feldmár Intézetben

2018.09.21. - 12.22. 1146 Budapest XIV. kerület, Hermina út 35. kapucsengő 15.

Tréningek, workshopok. Fontos számunkra, hogy egyre több személyiségfejlesztő program közül választhassanak a hozzánk látogató emberek. Csoportjaink, workshopjaink tematikáját Feldmár Andrással együtt állítjuk össze, a hozzánk beérkező javaslatok, kérések alapján. A Feldmár Intézet első számú feladata, hogy a megszégyenítés mentes kommunikációs gyakorlatot (etika és politika), a nem-ártás praxisát propagálja és különféle aspektusokból vizsgálja. Feldmár András, Kanadában élő, magyar származású filozófus, matematikus, pszichológus, pszichoterapeuta. 2006-ban jött létre a nevét viselő szellemi műhely, a Feldmár Intézet.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: 1146 Budapest XIV. kerület , Hermina út 35. kapucsengő 15.

Programok 

2018. szeptember 21. 18:00
LECSO (Laikus Etika Csoport)

Arisztotelész szerint aki nem bánik jól másokkal, vagy eltűri, hogy mások rosszul bánjanak vele, nem lehet boldog. Te hogy bánsz másokkal? Jól szereted azt, akit jól akarsz szeretni? És mit engedsz meg, mások hogy bánhatnak veled? Könnyen mondasz nemet, ha kell? Mi az, amit eltűrsz? Jól szeret az, akitől azt várod, hogy jól szeressen? És hogy bánsz önmagaddal? Milyen környezetet teremtesz Magadnak?

Legyen szó barátról, vagy ellenségről, családról, párkapcsolatról, munkahelyről, vagy egyedüllétről: ha kérdésed, bizonytalanságod, dilemmád van, ha bátorításra, vagy tükörre van szükséged, akkor a LECSO-n a helyed!

Itt 6-10 ember körben ülve beszélgetünk arról, kinek mi fontos, nehéz, új, szomorú, dühítő vagy örömteli azzal kapcsolatban, ahogyan a környezetünkben élő emberekkel együtt, vagy éppen tőlük elszeparálódva élünk.

A LECSO nyitott, beszélgetős csoport a mindennapi etikánkról. Nem elvont elméletekről vagy általánosságokról van szó, hanem mindenki saját tapasztalatairól, történeteiről. Amit a csoporton egymástól megtanulunk, remélhetőleg használni tudjuk a hétköznapjainkban is.

LECSO-t havonta egyszer, péntek este tartunk a Feldmár Intézetben, 18-21 óráig. A témákat mindig az éppen ott lévő emberek (6-10 fő), a csoport alakítja, az alkalmak nem épülnek egymásra, bármikor lehet és érdemes becsatlakozni. Semmilyen vallási, filozófiai, etikai előképzettség, ismeret nem szükséges az élvezetes részvételhez; a csoport nevében szereplő "laikus" szó is erre utal, jelentése itt "a mindennapi élethez tartozó".

A foglalkozás díja: 6.000 forint / alkalom
Bérlet (5 alkalmas): 24.000 forint (6.000 forint kedvezmény)
A bérlet időpontjai: szept. 21., okt. 26., nov. 16., dec 7., és 2019. jan. 11.

2018. szeptember 22. 9:00
Menjek vagy maradjak?

Van úgy, hogy maradni is nehéz, menni sem könnyű. Párkapcsolat, család, munkahely, otthon, ország. Ha mindkét lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ha nincs egyértelműen jó megoldás, akkor hezitálunk, toporgunk, tipródunk, szenvedünk a dilemmás helyzetben. A holtpontról való elmozdulásban segíthet, ha valakivel, akinek csak az a fontos, hogy Neked jó legyen, beszélgetni tudsz.

Ha jobban megérted Magad, ha mások szemüvegén keresztül új nézőpontból látsz rá a helyzetedre, tisztulhat előtted az út, megérhet benned a döntés, hogy mit tegyél; menj, vagy maradj. A csoport célja nem a VÁLASZ megadása, nem tanácsadás, hanem egy olyan közeg megteremtése, ahol egymásra figyelve, saját élményeinket megosztva, a többiekhez kapcsolódva, alternatívákat átbeszélve tanulhatunk önmagunkról és másokról.

A közösen átélt élmény, egymás bátorítása segítheti belső állapotaink változását. Az egész napos csoport alkalmak nem egymásra épülnek és nyitottak mindenki számára. Egy, vagy több alkalommal gyere, ahogy Neked szükséged van rá. Havonta egyszer, szombaton találkozunk.

Szeretettel várunk, ha úgy érzed, megszólítottak a fenti gondolatok, vagy az alábbi idézet:

„Létezik egy könyv, amelynek a címe: Jonathan Livingston Seagull. Ez nagyon jó történet. Arról szól, hogy ez a sirály, nagyon szeretett magasan repülni. De amikor felszállt, mindig azt hitte, hogy valami nincs rendben vele, mert ezt mást sirályok nem csinálták, senki sem volt ott, így hát nagyon egyedül érezte magát, aztán visszaesett, visszajött. Próbálta elmondani a barátainak az élményét, hogy azok vele menjenek, de ők nem tudtak vele szállni. Egyszer elhatározta, hogy addig repül fel, ameddig csak tud, még ha ez az életébe fog is kerülni. És elhatározta, hogy ha nincs ott egy barátja sem, egy lélek sem, akit ismer, akkor is otthagyja azokat, akik csak alacsonyan tudnak repülni, mert az olyan unalmas, hogy nem érdemes azon a szinten maradni. Tehát, ha egyedül lesz egész életében, akkor is felmegy olyan magasra, ahol jól érzi magát. A kellemes meglepetés számára az volt, hogy ment-ment, és egy darabig ugyan senki sem volt, de akkor egyszerre csak talált egy réteget, ahol nagyon jól érezte magát, s nem volt egyedül, ott voltak más sirályok is. Azok a sirályok azonban, akik lent voltak, nem is tudták, hogy ott fönt vannak más sirályok. Addig, amíg az ember oda nem kerül, ahová valóban tartozik, addig nem tudja soha, hogy van-e valaki más ott. Csak akkor tudja meg, ha már ott van. Tehát szerintem, amikor az ember olyan magasra megy, annyi létrehozó hurkon keresztül megy át, emennyin csak képes, akkor látja meg, hogy ki van ott, akkor látja meg, hogy kivel lehet ott találkozni. Szerintem azért maradunk alacsonyan, mert félünk egyedül lenni. Visszatart az a rettegés, hogy ha én teljesen úgy szárnyalok, ahogy én akarok szárnyalni, s azt csinálok, amit én akarok, és nem fékezek, s megyek úgy ahogy tudok, akkor egyedül leszek. Meg kell próbálni. Mindenki úgy határoz, ahogy akar. Lehet, hogy sokkal kellemesebb hülye társaságban élni, mint egyedül okosnak lenni. De az nagyon kellemetlen, amikor a saját szülei, a saját tanítói elgáncsolják az embert, mert ők nem akarnak elszakadni, elválni tőlünk.” FA, 1992, A tudatállapotok szivárványa

A további időpontok: szept. 22., okt. 27., nov. 17., dec. 8., 2019. jan. 12.
Létszám: min. 8 - max. 10 fő
Ár: 14.500 forint

2018. szeptember 25., 18:30
Selyem Sári - Vagány Nők fonója

Kezdetben volt a Nők Iskolája, majd a Nőkérdés rendezvény sorozatunk a Feldmár Intézet keretei között, amit most Selyem Sári avagy a Vagány Nők fonója címmel és egy megújult formában hirdetünk meg.

Maga a női fonó intézménye nem újkeletű, hiszen régen a nők heti egy-két alkalommal összejöttek, ilyenkor együtt volt lány, asszony, nagymama..., és miközben fontak, kötöttek, horgoltak, hímeztek, varrogattak, vagy egyéb tevékenységet végeztek, megbeszélték az élet nagy dolgait. Az idősebbek, tapasztaltabbak bölcs tanácsokkal látták el az életben előrehaladó fiatalokat. Manapság ez a szokás már feledésbe merült. Kezdünk leszokni a hasonló összejövetelekről, és főleg arról, hogy különböző korosztállyal beszélgessünk. Ezen szeretnénk segíteni, és módot, lehetőséget teremteni arra, hogy a nőket, azaz minket érdeklő témákról tudjunk beszélgetni, mindennapi gondjainkat másokkal megosztani, véleményt, segítséget kérni, nőiségünk megélésének tapasztalatát, mindennapjait elmesélni, vagy csak jól kibeszélni magunkat.

Ezt a hagyományt szeretnénk visszahozni a mai világba átültetve, korszerűsítve, nem kell népviseletbe öltözni, de kukoricát fejteni sem. Persze lehet, ha valaki azt szeretne.

Vannak dolgok, amiket jobb, könnyebb nők között megbeszélni. Így a csoport célja tehát az, hogy teret adjon nekünk, nőknek arra, hogy feltöltődjünk és egyszerűen csak jól érezzük magunkat.

Ehhez kezdetben 4 hetente egy alkalommal összejövünk, s mivel mi nők érzékenyen reagálunk a hold ciklusaira is, ezért a találkozók időpontját a telehold idejéhez közelítve határoztuk meg.

A találkozókon különféle kreatív tevékenységek végzésére is lesz lehetőség – lehet kötni, horgolni, színezni, hímezni, szőni-fonni, stb. De nem kötelező, lehet hallgatni vagy éppen beszélgetni is.

Abban bízunk, hogy sikerül egy olyan női közösséget teremtenünk, ahol akár több korosztály is képviseli magát, s ezek a havi két órás beszélgetések szeretetteli, szégyenmentes közegben egy olyan lehetőséget teremtenek számunkra ahol Nők lehetünk. Szabadon, egymás közt, de ha arra lesz igényünk, akkor meghívunk szakértőket, vagy egy-egy sokunkat foglalkoztató kérdésben érdekes pszichológiai gyakorlatokat csinálunk.

Reméljük, hogy a közösség erejével sikerül egyensúlyt teremteni a testi-lelki-társadalmi lehetőségeink és álmaink között.

Első találkozásunk alkalmával a sokszor nehézséget jelentő szerepeink: nő, anya, társ, háziasszony, feleség, dolgozó nő, barátnő, stb. témáját járjuk körbe.

Aztán haladunk tovább:
- párkapcsolati témák
- szülő-gyermek konfliktusok
- s amerre majd mint Selyem Sárik menni akarunk

A csoport minimum létszáma: 6 fő
A csoport havonta egyszer ül össze a Feldmár Intézetben, 18:30 és 20:30 között.

Időpontok (teleholdhoz igazítva) : szeptember 25., október 24., november 24., december 22., január 21., február 19., március 21., április 19., május 18., június 17.

A foglalkozás ára: 3.900 ft/alkalom
Bérlet (10 alkalmas): 31.200 ft (20% kedvezmény)

2018. szeptember 28., 18:00
Spirituális Meditáció - Téma: Szerelem és sebezhetőség

Mi is az a SZERELEM? Miért vágyunk rá olyan elementáris erővel? Ki tudna élni anélkül, hogy legalább egyszer, úgy igazán mélyen átélhesse azt, hogy van valaki, aki a világot jelenti, akiért érdemes élni? Akivel másképpen simogat a tavaszi szellő, más íze van az alkonyatkor elkortyolt bornak. Akivel képes vagyok elfelejteni mindent, ami valaha fájt. Talán még magamról is képes vagyok megfeledkezni egy-egy pillanatra és megtapasztalom azt, hogy a lét milyen könnyed is lehet, ha végre nem (csak) magammal foglalkozom... És mégis! Valahogy vele találom meg igazi önmagamat, az ő arcának tükrében valahogy máshogyan pillantok önmagamra. Ez szerelem! És mekkora dráma, ha a szerelmem egyszer csak becsap, elárul, elhagy, akkor a szívem megszakad. Bánt, mert hatalma van hozzá és ezt a hatalmat én adtam neki, hiszen szerettem. Ezért hát idővel magunkra növesztjük az érzéketlenség kérges bőrét, hogy megvédjük magunkat. Nem tudunk már bízni és teljesen magunkba zárulunk. Elfelejtjük, hogy a szeretet titka a SEBEZHETŐSÉG. Hiszen aki védekezésből nem engedi, hogy többé megérintsék, az még életében olyanná válik, mintha nem is élne...

Ez az alkalom a nagyelőadást (szeptember 24.) mélyíti el, sok meditációval, beszélgetős megosztással. Annak is ajánlott, aki az előadáson nem vett részt!

Jegyár: 5.500 forint (3 órás alkalom)

A Spirituális Meditációt vezeti: dr. Perintfalvi Rita, a Feldmár Intézet Spirituális Meditáció oktatója.

2018. október 6., 10:00
Magadnál vagy? - Workshop Byron Katie módszerével

A workshopon Byron Katie 4 kérdéses módszerével dolgozunk, ami “The Work” néven vált ismertté. Katie olyan módszert dolgozott ki, ami segít rálátni arra a helyzetre, amiben úgy érzed el vagy akadva, ami lebénít, megbetegít, dühít, vagy akadályoz.

A workshopon a módszerrel dolgozunk önismereti céllal, saját témán, kiscsoportban:

JELENLÉT vs JÖVŐRE vetített MÚLTBELI FÉLELMEK
Byron Katie önismereti módszere segít szembenézni azokkal a félelmekkel, amiket a múltból hozunk és a jövőre vetítünk. Ezáltal visszakerülni az ITT és MOSTba, ahol nincs félelem. Segít meglátni, elfogadni és megszeretni azt, ami VAN. És így megbékélni és elengedni azt, ami feszít, blokkol, ami fáj.

JELENLÉT - ÖNMAGAD
Ha a jelenben vagy, akkor a magad dolgával törődsz. Minden, amit arról gondolsz, hogy mi történik veled, már fikció.
Amint felcímkézed a megélést, már nem vagy a jelenben. Az pedig, hogy jól vagy rosszul érzed magad, annak a függvénye, hogy milyen gondolatot hiszel el arról, ami veled történt.

ITT és MOST
Ha mások vagy Isten dolgába avatkozol, akkor már nem vagy otthon, nem vagy a saját életedben, azaz nem vagy az ITT ÉS MOSTban. Vagy ahogy a magyar nyelv mondja: “Nem vagy magadnál” – (mert ilyenkor már másnál vagy).
Ahogy Byron Katie mondaná, nem vagy ébren. Katie szerint az univerzum egy kedves és barátságos hely. Szerinte az szabadít fel, ha hajlandóak vagyunk elfogadni és megszeretni azt, ami VAN.

"Katie 4 kérdéses módszerét gyakran használom én life coaching üléseken, és a segítségével sokszor éveken át cipelt negatív érzésekre, blokkokra sikerül egy alkalom alatt ránézni. "

A workshopot Király Emese ICF PCC coach, kommunikációs tréner vezeti.

2018. október 7. 9.00
Válás/szakítás után Újratervezés!

ÚJRATERVEZÉS - csoport hétvégén, kéthetente vasárnaponként 5 alkalom, 9-16 óráig
Kezdő időpont: 2018. október 7.

Az utolsó alkalom az újratervezés első napja is egyben, amikor profi segítők (sminkes, stylist, fotós) lesznek a társaink abban, hogy meg is tudd mutatni, ami benned van. S, hogy az újratervezéshez legyen nálad mindig valami, ezért 5 db fotót kapsz ajándékba az utolsó nap után. S ne hidd, hogy ez csak a nőknek fontos!
Profi segítőink:
Németh Bianka stylist, sminkmester, és Tasnádi Alexandra fotós.

2018. október 18., 18:00
Vasjankó - csoport férfiaknak

Az első év nagyszerű találkozásai után indul a második évad!
Szerintem a férfiaknak kifejezetten hasznos más férfiak társaságában lenni, ha a közeg elfogadó és nyílt. Jó megismerni egymást és ránézni arra, hogy sokfélék vagyunk, ugyanolyan joggal létezünk és van bennünk valami tagadhatatlanul közös, ami meghatároz bennünket.

A Vasjankó egy férficsoport - egy férfi fórum, ahol egymással ismerkedünk. Itt van az aranyhajú királyfi a meséből, itt van a szőrös óriás, itt van az öreg király… itt van Tyler Durden, James Dean, itt van Mr. Bean, itt van Cooper ügynök és ki tudja ki mindenki...

Férficsoport? Férficsoport!
Felmerülhet a kérdés: mit csinálunk együtt? Ismerkedünk, beszélgetünk; próbálunk bizalmat adni egymásnak. Azért vagyunk együtt, mert élvezzük az együttlétet, élvezzük a közösséget, az elfogadást és a témákat, amiket hozunk. Élvezzük a szabadságot, amit a csoporton keresztül egymásnak adunk. Sokszor nehéz témákat feszegetünk, fájdalmas helyzetekre nézünk rá, előfordul, hogy sírunk és az is, hogy nevetünk.

A Vasjankó egy férficsoport - ami nem tesz férfivá, de nem is kérdőjelezi meg a férfiasságod.

A csoport vezetője egy résztvevő szemével:
“Laci szerintem tökéletesen eltalálja a mértéket, csak annyit ,,nyeseget", vezet minket, amennyi feltétlen szükséges. Értőn hallgat és elgondolkodtató meglátásai vannak. Szerintem nem tréner és nem is ,,vezető" inkább moderátor. Ha ennél több akarna lenni, nem hiszem, hogy járnék.”

Tóth László, mentálhigiénés szakember, teológus. Az általa összehívott csoportokat nem vezeti, nem használ módszereket, nem dolgozik manuálokkal. A csoportnak nincs általa meghatározott célja és nem lehet sikeres, vagy sikertelen. A hatalmat a résztvevők kezébe adja, hogy küzdjenek magukért, a saját megfogalmazott céljaikért - azért, hogy jól érezzék magukat és számukra értékes legyen az együtt töltött idő.

A csoportot Tóth László mentálhigiénés szakember vezeti.

A csoport nyitott, bármikor lehet csatlakozni, akár csak egy alkalomra is!

Létszám maximum: 15 fő
Időpontok: minden hónapban egyszer, csütörtöki napokon), 18-21ó
Első félév időpontjai*: okt. 18., nov. 15., dec. 13., jan 17.
Egy alkalom ára: 6.000 forint
Bérlet (4 alkalom: 20.000 forint (4.000 forint kedvezmény)

Forrás: Szervezők


2018.09.21. - 2018.12.22.
Találatok száma: 1

Ypsilon Café and Restaurant

Ypsilon Café and Restaurant

Az Ypsilon Cafe Zugló egyetlen olyan szórakozóhelye, mely étterem és kávéház is egyben. Budapesten rendkívül jól megközelíthető helyen, a Puskás Ferenc Stadion metróállomás és a Papp László Sportaréna ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Feldmár András előadások 2018. Programok a Feldmár Intézetben

Könyvtár

Legjobb élmények

Corvina kiállítás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
Buszos városnézésre hívjuk és várjuk, fedezze fel velünk Budapest legfontosabb látnivalóit!
11468
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket