Pihenjen, gyógyuljon nálunk! Egész évben szeretettel várjuk.
Pihenjen, gyógyuljon nálunk! Egész évben szeretettel várjuk.

Flesch Károly Kulturális Központ programok 2018-ban.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Színház

NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE! - DUMASZÍNHÁZ
FLESCH KÖZPONT
Február 21. szerda 18 és 20.30 óra

Bödőcs Tibor önálló estje – harmadik és negyedik előadás! Vendég: Hajdú Balázs.
Az előadásokra jegyek már nem kaphatók!

FORDULJON MR. PSMITHHEZ!
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 23. péntek 17 óra 30 perc

A színdarabot előadja a Piarista Diákszínpad. Támogatójegy igényelhető a Piarista Iskola titkárságán és a helyszínen.

NŐNAPI SZÍNHÁZ
AZ ASSZONY KÖRBE JÁR (KÉZRŐL KÉZRE) - FLESCH KÖZPONT
Március 6. kedd 19 óra
A Pesti Művész Színház előadása.

Georges Feydeau: Az asszony körbejár (kézről kézre) - bohózat két felvonásban.
Veszélyes szerkezet egy gramofon. Alcide Chanal éppen üzenetet rögzít vele, hogy távol élő húgának esküvői gratulációt küldjön, de bekapcsolva felejti a felvevőt. Így azt is visszahallgatja később, amint felesége megbeszéli az esti randevút gyerekkori barátjával, Émile Renauxval. Rajtaütés, rendőrség, ökölharc... Dominóként borulnak a házasságok, kézről kézre járnak az asszonyok és nincs megállás, mert minden szerető unalmas zsarnokká válik, amint férj lesz belőle. Jegyek korlátozott számban kaphatók a Flesch Központ jegyirodájában 3900 forintos jegyáron!
Szereposztás:
Alcide Chanal    Csengeri Attila
Francine, a felesége   Fogarassy Bernadett
Émile Renaux    Egyházi Géza
Sophie, a felesége   Tunyogi Bernadett
Hubertin tisztelendő atya  Várkonyi András
Étirenne    Borbáth Ottilia
Rosie     Cseke Katinka
Belgence    Jánosi Dávid
Coustouillu    Pálfai Péter
Lapige, kőműves   Bodrogi Attila
Díszlettervező    Berg Glória
Rendezőasszisztens   Dobos Erika
Rendező:     Pozsgai Zsolt
Fordította, átdolgozta:   Hamvai Kornél

JÖVŐRE VELED UGYANITT
FLESCH KÖZPONT
Március 9. péntek 18 óra
Március 10. szombat 18 óra
Március 11. vasárnap 18 óra

Az Árnyék Hotelnek évenként pár napra két különös lakója van. Ami vonza őket e csodás helyre, az nem a táj szépsége, a tenger morajlása, inkább a lopott órák izgalma, hogy van egy társ, aki inspirál, akinek szabadon hazudhatnak és kiönthetik szívüket, megoszthatják örömüket, életüket. Az, hogy van valaki, akinek elmondhatják, mennyire szeretik, tisztelik társukat az életben és az, hogy van egy titkos sziget ahol szabadon egymáséi lehetnek. Bernard Slade „Jövőre veled ugyanitt” című romantikus komédiáját mutatja be tavasszal a Theatrum Ad Flexum, Hollósi Emese feldolgozásában. Bravúros szereposztásban "Dance Evolution" álommal fűszerezve, Kurucz Róbert rendezésében. Jegyek kaphatók 2000 forintos jegyáron a Flesch Központ jegyirodájában.

Kiállítás

KONSTRUKTÍV SZÍNEK
FLESCH KÖZPONT
Február 23. péntek 17 óra

Sáfár Szabolcs fotográfus önálló kiállítása. A kiállítást megnyitja: Tolnay Imre képzőművész, egyetemi tanár. A kiállítás március 10-ig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

SZÍNEK VARÁZSA
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 9. péntek 17 óra

Körösi Tamás festőművész kiállítása. A kiállított képeket Pintér Éva Kormos István-díjas festő-grafikus, a Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület alapító elnöke ajánlja a látogatók figyelmébe. „Kőrösi Tamás képei az ember és a természet örök kapcsolatáról vallanak igazán és szépen” (Kiss István rajztanár, festőművész)

Gyermek programok          

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR
FLESCH KÖZPONT
Februártól indul gyermek kézműves szakkörünk második féléve, a foglalkozások tervezett
időpontjai: február 24., március 10., 24., április 14., 28., május 5., 19. Szakkörünkbe 6 éves kortól várjuk az alkotni vágyó gyermekeket. A kétheti foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a tagok. A foglakozások során javul a kézügyesség, élénkül a kreativitás, felébred az alkotó szellem, és a folyamatos részvétel mellett lehetővé válik egy-egy technika mélyebb elsajátítása is. Hasznos időtöltés, kellemes társaságban. Az alkalmazott technikák a teljesség igénye nélkül: szövés, fonástechnikák, papír-, gyöngy- és bőrmunkák, nemezelés, agyagozás, filcvarrás, textilfestés..." Mert aki a kezét használja, az elméjét élesíti." A foglalkozások kéthetente szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév.

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 16. péntek 17 óra

Álomháló és álommanók készítése. A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakkörök anyagköltsége 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt.

NÉMO KAPITÁNY
FLESCH KÖZPONT
Február 22. csütörtök 15 óra

MÓRA BÉRLET
Apolló Színház előadása - Jules Verne regénye alapján. A színdarab során újra találkozunk a világtengerek hajósait rettegésben tartó Nautilussal és annak titokzatos kapitányával. A történetben feltűnik Aronnax professzor expedíciója is és számos érdekfeszítő részlet az ismeretekben gazdag regényből.
Az előadás időtartama: 130 perc egy szünettel

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 23. péntek 17 óra:
Mosolygó és nem hervadó virágok készítése, fonás, gyöngyfűzés.
A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakkörök anyagköltsége 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt telefonon!

A SZÉLKÖTŐ KALAMONA
FLESCH KÖZPONT
Február 26. hétfő 14 óra: Csodaország bérlet
Február 27. kedd 10 óra: Pinokkió bérlet, 14 óra: Hetedhétország bérlet
Február 28. szerda 10 óra: Micimackó bérlet, 14 óra: Varázsceruza bérlet
Bóbita Bábszínház előadásában. (4 éves kor felett)

Az azonos című magyar népmese alapján írta: Markó Róbert
Dramaturg: Nagy Orsolya
Báb-, díszlet- és jelmeztervező: Boráros Szilárd
Zeneszerző: Bogárdi Aliz, Jankó Mátyás
Koreográfus: Fitos Dezső (Harangozó Gyula-díjas)
Rendező: Markó Róbert
Játsszák: Komlóczi Zoltán m.v., Czéh Dániel, Kalocsányi Gábor, Matta Lóránt, Papp Melinda, Vadon Judit.
Amikor a főkirály, valamennyi királynak a királya nem adta a lányát Kalamonának, az fogta magát, és a szeleket megkötötte, a leányt meg elrabolta. Az egész ország-világban nem találtatott egyetlen teremtmény, aki a szeleket megszabadítsa. Csak a szegényember meg a szegényasszony legkisebbik fia, a Rontó vállalkozott rá, hogy vadkanokon meg ördögökön keresztül elmegy a hetedik világ végéig, hogy ott a Kalamona palotáját, s benne magát Kalamonát megtalálja, meg hogy a főkirály leányát kiszabadítsa. Színházi forgatag bábbal, tánccal, fénnyel, népmesekincsünk talán legmozgalmasabb darabja nyomán.
Az előadás időtartama: 50 perc

ZENEBÖLCSI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Minden hétfőn 10 óra

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga zenepedagógus vezeti.

ZENEOVI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Minden szerdán 16 óra 30 perc

4-6 éves gyerekeknek. A résztvevők zenés játékok, mesék, versek segítségével sajátíthatják el a zenei alapokat. Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást Pusztai Kinga zenepedagógus vezeti.

FIÓK Ifjúsági Klub
FLESCH KÖZPONT

Hétfőtől péntekig délután (14-18) lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! 

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
Minden szerda 16 óra

Várunk minden érdeklődő, iskoláskorú gyereket, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. 
A belépés díjtalan!

FUTURA

KAPUZÁRÁSI PÁNIK!
FUTURA
Február 22-25. csütörtök-vasárnap

Február 25-én bezárjuk a FUTURA pincéjében levő elhagyott genetikai labor kapuit, mert új pályát építünk. Itt az utolsó lehetőség, hogy ezt a pályát kipróbáljátok, ráadásul február 22-25-ig 50% kedvezménnyel tehetitek ezt! Időpontot a futuramoson.hu/programok-paniklabor oldalon foglalhatsz.

Egyéb

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 14. szerda 18 óra: A teremtő Én. Hogyan hívjunk be minőségeket, történéseket az életünkbe. Képalkotás, képzelgés, képesség. Bőségteremtő meditáció.
Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat. 

AGRESSZIÓKEZELÉS- ELŐADÁS PEDAGÓGUSOKNAK ÉS SZOCIÁLIS SZAKEMBEREKNEK
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 15. csütörtök 17 óra

Előadó: dr. Török Ádám klinikai szakpszichológus. A részvétel ingyenes, de regisztrációt kérünk a programot szerevező Család– és Gyermekjóléti Központban.

SEGÍTSÉG A KISBABÁT NEVELŐ CSALÁDOKNAK ÉS A NAGYSZÜLŐKNEK!
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 17. szombat 9.30 -12.30 óra

Az Életfa Nagycsaládos Egyesület programja. Célja: szülőség és párkapcsolat viszonyának tisztázása, kapcsolatgazdagítás szülői és házastársi szerepben egyaránt s segít tisztázni a nagyszülők szerepét a családban. Programunkon egy szakemberekkel zajló, jó beszélgetés részese lehet. A rendezvényre minden szülőt, nagyszülőt, gyermekekkel foglalkozó szakembert szeretettel várunk (egyesületi tagság nem szükséges)! Előadók: Dr. Baktay Zelka és Dr. Baktay Miklós pszichológus és párkapcsolati terapeuta házaspár. A több szakkönyvet is megírt szakpszichológus házaspár egy életre szóló tanácsot ad a kisbabák neveléséhez, a kiegyensúlyozott családi élethez, a boldog nagyszülőséghez. Program: 9.30-12.30-ig regisztráció, csoportos foglalkozás, szendvicsebéd, majd egyéni tanácsadás igény szerint.
A programok alatt a gyerekek részére kézműves foglalkozást tartunk. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrációs lehetőség és további információ kérhető: Dr. Orbán Józsefné Anna elnöktől. 

KREATÍV ALKOTÓK KÖRE
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 17. szombat 14 óra

Szakkörvezető: Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek.

A FÉNYHOZÓK EZOTERIKUS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 19. hétfő 18 óra:
Megváltás, mint a lelki fejlődésünk része. Központi megváltás vagy egyéni megváltás? Várjuk a megváltást vagy tegyünk érte? Mit tegyünk, mi a helyes út?  Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ és gyakorlati útmutatót az előadáson. Villás Béla tanításai alapján.             
Klubvezető: Horváth Margit. 

KREATÍV KÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 21. szerda 17 óra

Szeretettel várja a szövés-fonás kedvelőit Bernáth Judit textilművész, a szakkör vezetője. 

NYUGDÍJAS KI-MIT-TUD?
FLESCH KÖZPONT
Február 20. kedd 9 óra

Nyugdíjasok, nyugdíjas közösségek (klubok, egyesületek, társulatok stb.) vetélkedője a Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás és a Flesch Károly Nonprofit Kft. szervezésében. Jelentkezni hat kategóriában lehet (ének, énekkar, vers-próza, tánc, hangszer és egyéb). A műsorszámok ideje maximum 10 perc! A produkciókat arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazzuk. Jelentkezési lap igényelhető a Flesch Központ portáján. Jelentkezési határidő: 2018. február 4. 

MO-HORDA KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 21. szerda 9 óra 30 perc

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a hordozás és a kötődő nevelés, vagy csak szeretné jó hangulatban eltölteni gyermekével az idejét. 

KREATÍV KÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 21. szerda 17 óra

Szeretettel várja a szövés-fonás kedvelőit Bernáth Judit textilművész, a szakkör vezetője. 

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 21. szerda 18 óra:
Hamis én játszmák feltérképezése Yohari ablak segítségével. Drámajáték. Ego falának lebontása meditációban.
Február 28. szerda 18 óra: Népművészetünk szimbólumai a világ teremtéséről. Saját életfa rajzolása meditatív állapotban.
Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat. Tel:20-9146476.

CULT FILM CLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 23. péntek 20 óra

A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. Szórakozás – kultúra ingyen 

SZÍVES SÉTA
Február 24. szombat 10 óra

Magyar Szív Egyesület és a Herbamesék Gyógynövény és Életmódklub közös szervezésében a
Lajta-menti sétányon, Malom-ág mentén. Találkozási pont: Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 3. (Városi Kollégium előtt)

EMLÉKEZÉS A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATÁNAK EMLÉKNAPJÁN
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 25. vasárnap 16 óra

„Az elkövetett bűnöket nem lehet meg nem történtté tenni.”

„EMLÉKEZZÜNK, HOGY EMLÉKEZTESSÜNK!”
Filmvetítéssel emlékezünk a kommunizus áldozataira. Ezen a napon országszerte felidézik mindazok emlékét, akik az erőszakrendszer áldozataivá váltak, családtagjaikra és szeretteikre, akiket a kommunista rezsim meghurcolt és kiszolgáltatott. És ezen a napon emelt fővel emlékezhetünk minderre, mert egy letűnt rendszer bűneit emlegetjük, amelyet a nemzet kitartása és a szabadság iránti olthatatlan vágya örökre eltemetett.

A Fehér Ló Mozi bemutatja a Soha, sehol senkinek című magyar filmdrámát.
Vendel Imre gépkocsivezető 1945-ig a Horthy-hadsereg tisztje volt. 1951-ben várandós feleségével és két fiúgyermekével kitelepítik. Egy falusi, romos iskolaépületben töltenek két évet. A mindennapi létért való küzdelemben felőrlődik a család összetartó ereje, a szeretet. 1953-ban elhagyhatják a kényszerlakhelyet. Az elmúlt két évről azonban nem beszélnek soha, sehol, senkinek...
Vendel Imre (Kozák András), Vendel Imre felesége (Jolanta Grusznic), nagymama (Temessy Hédi), tiszt (Eperjes Károly), Tibor (Antal Tamás) – valamint: Kun Vilmos, Kovács Lajos, Harkányi Endre, Fekete András, Ambrus András
90 perc, 1988 (16 éven felülieknek!)
A programon a részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várunk!
A hét folyamán Mosonmagyaróvár középiskolásait is várjuk filmvetítésre – előzetes egyeztetés után!

A FÉNYHOZÓK EZOTERIKUS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 26. hétfő 18 óra

Hogyan meditáljunk helyesen?  Meditációs technikák. Hogyan tudjuk kikapcsolni a tudatunkat? Hogyan tudjuk ellazítani a testünket? Hogyan fogalmazzuk meg helyesen vágyainkat? Hogyan kérjünk helyesen a tudatalattinktól? Fontos kérdések, melyekre az előadáson megkaphatja a választ, és a helyszínen a gyakorlatban is kipróbálhatja működését. Foglalkozásvezető: Horváth Imre. Klubvezető: Horváth Margit. 

KULTÓRA KEPES ANDRÁSSAL
FLESCH KÖZPONT
Február 28. szerda 18 óra

Kepes András A boldog hülye és az okos depressziós című előadása. Az előadásra jegyek válthatók 2000 forintos jegyáron a Flesch Központ jegyirodájában.

NŐK NAPJA A FLESCH KÖZPONTBAN, AVAGY „NŐ A KÖZPONTBAN”
FLESCH KÖZPONT
Március 3. szombat 13 óra 30 perc

Ezen a napon az egész Flesch Központ és ott minden program a Hölgyeké. A látványos megnyitó után számos lehetőség közül választhatnak „nem csak” a hölgy vendégek.
14.00 órakor Komáromi Mónika business coach előadása, címében viseli tartalmát: „Öltözz színesen, szívesen”!
Az ország legismertebb protokoll szakértő nője, számos miniszterelnök tanácsadója, Görög Ibolya f. címzetes docens 15 órakor Nő és hölgy címmel tart tanulságos előadást. 16.30-tól Piller Kata intimfitness tréner Fitten kívül – fitten belül című előadásában ad tanácsokat a gátizmok karbantartásához. Orruknál fogva vezeti vendégeket Borbáth Gabriella szakértő a 17.30-kor kezdődő parfümbemutatón. 18.30: Soma Mamagesa beszél az új nő lényegiségéről a XXI. század elején.
Este nyolc órakor különleges hatásokkal bombázzák a vendégek érzékszerveit. Borbáth Gabriella pálinkaszakértő a hölgyek ízléséhez igazított pálinkákat és hozzá illeszkedő csokoládékülönlegességeket mutat be és kóstoltat. Zenei csemegeként Horváth Meggie énekesnő a témához és a nap hangulathoz illő dalokkal, Pálinka-kísérővel című műsorával érkezik.
A nap folyamán elsősorban hölgyeknek szóló tanácsokkal, ajánlatokkal szolgálnak a kiállító szolgáltatók. Ezen a napon a Flesch Kávézó paleo büfévé alakul át, az alkalomhoz illő kínálattal. A szervezők gondoskodnak arról, hogy a kisgyermekes szülők is részt vehessenek a programokon, gyerekkuckóval várják a kicsiket!
A rendezvény belépődíjas előadásaira jegyek válthatók a Flesch Központ jegypénztárában!

A nap részletes programja:
13.30: Megnyitó – Zumba bemutató Lőrincz Sára zumba oktatatóval.
14.00: Komáromi Mónika szín és stílustanácsadó, business coach "Öltözz színesen, szívesen" - Évszakelmélet szerinti színtípusok címmel tart előadást, színelemzés bemutatót. Az előadást követően személyre szabott, egyéni színtanácsadás és sminktanácsadás, sminkelés várja az érdeklődőket egészen 18 óráig! A rendezvényre a belépés díjtalan!
15.00: Görög Ibolya protokoll szakértő, f. címzetes docens "Nő és hölgy" című előadásában megtudhatjuk, hogy a női szerepekről kialakított kép napjainkban mennyit változott. Az előadó kitér arra is előadásban, hogy a tanult ember szerephez, a munkakörünk betöltéséhez, a hitelességhez milyen eszközöket ad a viselkedés kultúra. A rendezvényre 1.000,- forintos belépőjegy váltható jegypénztárunkban!
16.30: Piller Kata intimfitness tréner. Fitten kívül - fitten belül - A gátizmok karbantartása. Tabuk nélkül a gátizom gyengeség tüneteiről, kialakuló betegségekről, rizikófaktorokról, szexualitásról. A módszer és a lehetőség új a városban! Fel nem ismert igények, melyre mindenkinek, nemtől függetlenül szüksége van.
Az előadás díjtalanul megtekinthető!
17.30: Parfümbemutató - A workshop-ra érkező vendégeket az illatok fontos mindennapjainkban elfoglalt szerepére tanítja meg. Egészen a kezdetektől a világ meghódításáig ismerhetjük meg történetét és fedezhetjük fel környezetünkben is megtalálható természetes alapanyagok csodálatos felhasználását. A vendégek Borbáth Gabriella szakértő segítségével felfedezhetik a francia luxus parfümök világát és megismerhetik a legújabb illatokat. A bemutatón való részvétel díjtalan!
18.30: Soma Mamagesa – Az új nő lényegisége a XXI. század elején. Soma eddig megjelent könyvei a helyszínen megvásárolhatók lesznek!
Az előadásra 1.500,- forintos regisztrációs jegyek válthatók február 1-től jegypénztárunkban!
20.00: Csokoládé és Pálinkakóstolás - Borbáth Gabriella pálinkaszakértő,
Horváth Meggie pálinka-kísérő zenés műsora
A vendégek megismerkedhetnek a pálinka készítés fortélyaival és annak minden titkával. Beszélgetünk a kereskedelmi pálinkák technológiai különbségéről és jellemzőiről. Ehhez Borbáth Gabriella pálinkaszakértő ad segítséget. Pálinka-kísérő című műsorával közreműködik Horváth Meggie énekesnő, akit zongorán Horváth Tamás kísér. Pálinkához illő, magyar dalokkal várják az érdeklődőket! A programra a belépődíj 3.500,- forint, jegyek válthatók jegypénztárunkban!
A rendezvényre kombináltjegy 5.000,- forintért váltható, mely minden előadásra érvényes!

Zene-tánc

RETROFARSANG 2018
FLESCH KÖZPONT
Február 17. szombat 21 óra

Immár 12. alkalommal - ismét sztárparádéval – várják az érdeklődőket a Retrofarsangon. A szuper hangulatról sztárvendégek és a környéken jól ismert dj-k gondoskodnak. Line up: Bicsek, Dj Dominique (Várkonyi Attila), KOZMIX, Dj Bódi István, UFO, és Hores. Belépőjegyek elővételben válthatók a Flesch Központ jegypénztárában és a D Corner bárban 3000 illetve 3500 forintos áron. 

NÖVENDÉKHANGVERSENY
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Február 22. csütörtök 17 óra 30 perc

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

MOSON BIG BAND TAVASZI HANGVERSENY
FLESCH KÖZPONT
Február 25. vasárnap 18 óra

Több, mint tíz éves hagyomány, hogy a Moson Big Band februárban bemutató koncertre invitálja közönségét. Az idei koncerten is szerepelnek a repertoárban megszokott swingek, a big band zeneirodalom világsikerei és modernebb zeneszámok, műfajok  átiratai. Énekeseik – Szabó Niki, Sebő Lili, Csütörtöki Tamás és a hosszú külföldi szereplésről hazatért Majer Róbert -  színesítik hangjukkal  a kiváló zenéket. Természetesen készül a zenekar meglepetéssel is, de ez a koncert kezdetéig  legyen titok. Az elmúlt évben minden eddiginél több helyi és távolabbi fellépése volt a zenekarnak, azonban három fő pillér jelentette és  jelenti az állandóságot. A zenekar tavasszal és advent idején (idén, december másodikán) a Flesch Központ színháztermében, míg júniusban afféle ”garden party” -ként szabadtéren tart  koncertet.

Mozgásművészet

BABA-MAMA JÓGA
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Keddenként 10.30 órától

Ajánlott: szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita védőnő vezeti.

VÁRANDÓS JÓGA 
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Szerdánként 17.30-tól 

A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. 

deepWORK® 
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Csütörtökönként 18 órától

Mosonmagyaróváron először! Hogy mi is az a deepWORK®? Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma. A gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint! A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait. Az edzéseket mezítláb végezzük. Polifoam, matrac szükséges. Bővebb infókért keress bátran! Csonka Réka Orsolya.

SZENIOR-ÖRÖMTÁNC ZSUZSIVAL 50 ÉV FELETTIEKNEK 
FLESCH KÖZPONT
Minden szerdán 11 órától és minden szombaton 17 órától

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 2-től minden szombaton 11-12 óráig
Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna

SENIOR JÓGA
FLESCH KÖZPONT
Minden kedden 9 órától

50+ és 60+ korosztálynak – hölgyeknek és uraknak egyaránt
A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani a testi egészséget, ezen keresztül a lelki harmóniát, és az élet minden területén változást hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatokig. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel, sokkal könnyebb „együtt élni” A jóga rendkívül hatékony, az önismeretre épülő mozgás és filozófiai rendszer.  A jógára jellemző ászanák olyan testtartások, mozdulatsorok, amelyek mind anatómiai, mind energetikai szempontból tökéletesek, így jótékony hatással vannak nem csupán a fizikai test minden részére, de az energetikai testre és a pszichére is.
Csoportvezető: Nagyné Erika, gerincjóga oktató.

ORLAI SZÍNHÁZBÉRLET - FLESCH KÖZPONT

Az Orlai bérlet már foglalható telefonon, november 28-tól meg is vásárolható a Flesch Központ jegyirodájában. A bérlet ára: 15.000 forint. Tervezett előadások:

Párterápia
2018. március (tervezett időpont)
Főbb szerepekben: Balla Eszter, Debreczeny Csaba, Mészáros Máté

Pesti Barokk
2018. május (tervezett időpont)
Főbb szerepekben: Kern András, Szabó Kimmel Tamás, Schruff Milán

További információ: a Flesch Központ honlapján ill. a facebook oldalán

FILHARMONIKUS HANGVERSENYBÉRLET 2017/18 VIRTUÓZOK

FARSANGI KONCERT
2018. Február 8. csütörtök 19 óra

FLESCH KÖZPONT
Műsor:
Meglepetéskoncert, sok humorral, vidámsággal
Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Berkes KálmánKOFLER

2018. Május 25. péntek 19 óra
FLESCH KÖZPONT
Műsor:
W. A. Mozart: Lucio Silla - nyitány
W. A. Mozart: C-dúr versenymű fuvolára és hárfára, KV 299
F. Schubert: V. (B-dúr) szimfónia, D 485
Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel:  Michael Martin Kofler
Közreműködik:
Michael Martin Kofler - fuvola
Regine Kofler - hárfa

Forrás: Szervezők


Kicsi Gesztenye Klub - Mosonmagyaróvár
MÁRCIUS 11. VASÁRNAP, 11:00

A Minimaxon hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő zenés mesesorozat varázslatos színpadi showja.
„Kalandra szólít most a Kicsi Gesztenye Klub!"

Az előadásra minden látogatónak meg kell váltani a jegyet, akkor is, ha a kísérője ölben ül az előadás alatt.
Családi és csoportos jegy sem váltható, a személyeknek egyenként meg kell vásárolniuk a jegyet.
Az előadás két éves kortól ajánlott. Az műsor 60 perc szünet nélkül.

A Kicsi Gesztenye Klubban a gyerekek Lizával és barátaival, Kicsi Gesztenyével, Lufipofival, Olly-val és Napsugárral együtt kalandozhatnak a mindennapokban. A főszereplők különböző élethelyzetekben kalauzolják a kicsiket, segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva.

Kicsi Gesztenye, Lufipofi, Olly és Napsugár karakterét a négy őselem, a föld, a levegő, a víz és a tűz ihlette: a kedves, jelmezes figurák, szellemes párbeszédekkel és sok zenével, fülbemászó dallamokkal igyekeznek átadni a gyerekeknek a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket.


Pályatévesztési tanácsadó - Kőhalmi Zoltán önálló estje
MÁRCIUS 28. SZERDA, 19:00, 21:00

Az előadás időtartama kb. 70-75 perc, egy szünettel

Kőhalmi Zoltán:

Ibicsoki Zoltán, meteorbecsapódás-emlékhely, gesztenyével megdobált menyasszony, toló uszály, szotyi-vonal. Aki szereti a stand-up comedy műfaját, annak az előző kifejezések olvastán minden bizonnyal beugrik a Dumaszínház egyik legnépszerűbb humoristájának neve.

Ahogy szülővárosában, Szentesen sokan ismerik, Kőhalminé Zolika azonban nem a dumaszínpadon kezdte a pályát. A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett, pályaelhagyó építészmérnök valójában sosem akart kiállni és beszélni, jól érezte magát a háttérben. Szerencsére, mégis megpróbálta.

A szomorú bohóc nem is olyan szomorú, hiszen háromgyermekes, boldog családapa és férj, Humorfesztivál-győztes, a műfaj egyik legrutinosabb képviselője. Nem politizál, nem beszél celebekről és nem káromkodik. Sikeres saját estje után a Showder Klub speciális adásában, elsőként készíthetett önálló adást.


Dr. Csernus Imre előadása Mosonmagyaróváron
MÁRCIUS 29. CSÜTÖRTÖK, 18:00

 

Csernus Imre nevét szinte mindenki ismeri, hiszen ő volt az egyetlen pszichológus, aki média személyiséggé vált.

Folyamatosan jelennek meg sikerlistás könyvei, azonban az olvasók számára sok kérdés marad nyitottan. Ezekre a kérdésekre próbál választ adni Csernus Imre az előadásain országszerte.


VIRSKY - 80 éves jubileumi turné - A név, amely átírta a tánctörténelmet
2018. május 16., szerda 19:00

A Moiseyev Táncegyüttes legnagyobb ellenfele 80 éves fennállását ünnepli velünk együtt!
Lélegzetelállító, hihetetlen, a gravitációt meghazudtoló művészet. A Virskynél a varázslat maga a realitás!

Míg a Moiseyev Európában a Virsky az Egyesült Államokban hódít. Ez mindössze annak köszönhető, hogy a Virsky éves szintén csupán 2 hónapot tölt el Európában, de a 80. születésnapját ünneplő együttes 2018-ban végre kivételt tesz és Európában is turnézik, az már csak hab a tortán, hogy Magyarország a turné része lett. Az pedig, hogy most új táncokat is láthatunk a színpadon maga a kiváltság.

A New York Times egészen egyszerűen az alábbi kritikával illette az együttest:
Lélegzetelállító, hihetetlen a gravitációt meghazudtoló művészet!

A 80 éves VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét. 
A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY -  Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 60 országban vendégszerepelt: felléptek az Egyesült Államokban, Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban. Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolt percegik a nagyszerű koreográfia láttán.

A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes 2018. május 4 és május 30 között lesz látható Magyarország nagyvárosaiban. A lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkció mottója: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

Az előadás időtartama 2 x 50 perc.

Online jegyvásárlás


2018.02.14. - 2018.03.03.
2018.03.11.
2018.03.28. - 2018.03.29.
2018.05.16.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2018.01.30. - 2018.02.24. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
A Klub Faház programjai
2018.02.14. - 2018.03.03. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Programok a Flesch Károly Kulturális Központ szervezésében
2018.03.03. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
2018.03.10. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Nőnapi Parádé az UFM Arénában sztárfellépőkkel
2018.03.11. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
2018.03.21. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Flesch Szalon
2018.03.21. Flesch Szalon 2018
2018.03.28. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
2018.03.29. 18:00 Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
2018.04.21. - 2018.04.22. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
XXIII. Nemzetközi Makettkiállítás és Verseny
2018.05.16. 19:00 Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
2018.05.26. Gyereknap Mosonmagyaróvár 2018
2018.05.26. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Városi Gyermeknap
2018.08.17. - 2018.08.20. Szent István Napok Nyári Fesztivál Mosonmagyaróvár 2018
2018.08.17. - 2018.08.20. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Szent István Napok Nyári Fesztivál
2018.09.05. - 2018.09.08. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
2018.09.07. - 2018.09.09. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál
2018.11.23. 17:00 Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
2018.12.01. - 2018.12.22. Téli Fesztivál Mosonmagyaróvár 2018
Találatok száma: 1

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Egészség és élmény egy helyen. Szállodánk a Szigetköz fővárosában, a történelmi hangulatú Mosonmagyaróváron található, a termálfürdő szomszédságában. Gyógyfürdőnk vize Európa öt legjobb hatású ...
Találatok száma: 1

Thermál Étterem

Thermál Étterem

A 120 fő befogadására alkalmas Thermal Étteremben vendégeinket nemzetközi, vegetáriánus és diétás ételspecialitásokkal, valamint a magyar konyha remekeivel és a híres magyar vendéglátással várjuk. ...
KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Flesch Károly Kulturális Központ programok 2018

Programajánlat

Szolgáltató

Corvina Szálloda és Étterem
Corvina Szálloda és Étterem
  • Mosonmagyaróvár
Minerva Hotel
Minerva Hotel
  • Mosonmagyaróvár
Flexum Rendezvényterem
Flexum Rendezvényterem
  • Mosonmagyaróvár

Információ

Váltson jegyet a Budapesti Operettszínház márciusi, áprilisi előadásaira! Váltson jegyet a Budapesti Operettszínház márciusi, áprilisi előadásaira!

Tartson velünk tavasszal is! Megkezdtük a jegyértékesítést márciusi és áprilisi programjainkra. Egy izgalmas bemutatóval, az ünnepi időszakban itthon és külföldön egyaránt óriási sikert aratott ...