Pihenjen, gyógyuljon nálunk! Egész évben szeretettel várjuk.
Pihenjen, gyógyuljon nálunk! Egész évben szeretettel várjuk.

Flesch Károly Kulturális Központ programok 2018-ban.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Program, esemény

Kiállítás

ÉSZAK-AMERIKAI SÍKSÁGI INDIÁNOK ÉLETE
FLESCH KÖZPONT
Május 26 – június 15.

A kiállítás észak-amerikai erdővidéki és síksági indiánok tárgyainak magyarországi hagyományőrzők által készített másolatait tartalmazza. A kiállítást összeállította és rendelkezésünkre bocsátotta a Legenda Közművelődési Egyesület.

LÉLEKÜZENET III. - A Kreatív Alkotók Köre kiállítása
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Június 9. szombat 18 óra

 Ez a már öt esztendeje működő alkotókör negyedik kiállítása. Kiállítóink: Bardocz Judit, Csölleyné Ellenrieder Erzsébet, Igali Alfréd, Janik Mónika, Komáromy Péterné Ági, Magyar Lászlóné Jutka, Márton Gézáné Etelka, Németh Annamária, Paulikné Orosz Ildikó, Sántháné Kovács Éva, Szabó Andrea, Vágyi Gabriella
„L. Burda Zsuzsanna és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével az elmúlt években kitartó – összetartó társasággá alakultunk az évek folyamán. Egyenként is részt vettünk pályázatokon, kiállítottunk meghívásra évfordulón, képeket adtunk ajándékba, Kápolnába és Templomba, és az Átmeneti Otthont is a Kör egyik tagjának képei díszítik. Úgy érezzük, nemes feladatot végzünk, amikor meghívtuk azokat, akik nem csak festéket és ecsetet használnak de szívüket, lelküket is engedik hatni. A csodák ritkán találnak meg az életünkben, azok a csodák, amiről csak álmodtunk, álmok maradnak. Igazából a csodát megéljük, nem tudjuk, hogy éppen ott van bennünk, mert az ember maga a csoda!"
A kiállítást Székely Zoltán művészettörténész nyitja meg, a kiállított műveket L. Burda Zsuzsanna ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködik az En l’ air tánccsoport Csonka Réka Orsolya vezetésével, valamint Rujder Éva versmondó.

A kiállítás július 8-ig látogatható.

KIÁLLÍTÁS A „VÉDD TERMÉSZETESEN” RAJZ- ÉS FOTÓPÁLYÁZAT ALKOTÁSAIBÓL
FLESCH KÖZPONT
Június 11-30.

A mosonmagyaróvári AQUA Szolgáltató Kft. a Víz Világnapja alkalmából „Védd természetesen” címmel rajz-, és fotópályázatot hirdetett a cég szolgáltatási területén működő általános iskolák, középiskolák és a felsőoktatási intézmények diákjai számára. A pályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a vízre, mint a létezés egyik elengedhetetlen feltételére, az ivóvizek és az élővizek megóvásának szükségességére, az élő környezetet károsító szennyvizek tisztításának a fontosságára. A pályamunkákban értékeljük, ha ösztönöznek a környezetünk védelmére. Mindezeket többek között olyan fotók segítségével szeretnénk elérni, melyek rámutatnak, hogyan tudjuk a legtermészetesebb formában óvni természetes vizeink tisztaságát, környezettudatos életmóddal hozzájárulni ivóvizeink védelméhez. A pályázók a legnagyobb teret engedhették a kreativitásnak és alkotói szabadságnak. A pályázatra három korosztályban érkeztek alkotások: általános iskola, középiskola, felsőfokú oktatásban tanulók. Az AQUA Szolgáltató Kft. minden korcsoport első három helyezettjét tárgyjutalomban részesíti. A kiállítás június 30-ig látogatható a Flesch Központ kiállítótermében.

Gyermek programok          .

ZENEBÖLCSI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Minden hétfőn 10 óra

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga zenepedagógus vezeti.

ZENEOVI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Minden szerdán 16 óra 30 perc

4-6 éves gyerekeknek. A résztvevők zenés játékok, mesék, versek segítségével sajátíthatják el a zenei alapokat. Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást Pusztai Kinga zenepedagógus vezeti.

FIÓK Ifjúsági Klub
FLESCH KÖZPONT

Hétfőtől péntekig délután (14-18) lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! 

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
Minden szerda 16 óra

Várunk minden érdeklődő, iskoláskorú gyereket, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. 
A belépés díjtalan!

Egyéb 

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Június 13. szerda 18 óra: A bön, Tibet ősi vallása. Tibeti buddhista gyakorlatok.
Egész estés vetítéssel egybekötött előadás az Angliai szakrális utunkról.
Kérjük, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat. 

CULT FILM CLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Június 15. péntek 20 óra

A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. Szórakozás – kultúra ingyen (film info: 06 20 6111 004)

KÉKLÁMPÁS CSALÁDI NAP
DUNA UTCAI SZABAD STRAND
Június 16. szombat 10-18 óra

Egész napos, ingyenes szórakoztató rendezvény.
Programok: bemutatók, ügyességi versenyek, játszóház, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás, légvár, íjászat, kutyabemutató, étel-ital és finom falatok.
11.30: Motivációs lufik felengedése a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából
15.30: Vidám zenével, tánccal, buborékokkal, labdákkal, és még sok minden mással gondoskodik a remek hangulatról az Apacuka MINI együttes.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

FÉNYHOZÓK EZOTERIKUS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Június 18. hétfő 18 óra

A teremtés - Isteni színjáték vagy az ember tragédiája. A program végén közös meditáció. 

AKTÍV ÉLET EGÉSZSÉGESEN- ÉLETMÓD KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Június 19. kedden 17 óra

Ingyenes állapotfelmérés és előadás.  A foglalkozást Füleki Rozália vezeti. 

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Június 20. szerda 18 óra:
Napfordulós szertartás, részvétel csak bejelentkezéssel.
Június 27. szerda 18 óra: A kelták és a Szent Grál nyomában, avagy Avalon misztériuma. Egész estés vetítéssel egybekötött előadás az Angliai szakrális utunkról.
Kérjük, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat. 

XII. VOLUTA
ITATÓ-STRAND
Június 21-23. csütörtök-szombat

A Voltuta Vízi Fesztivál Mosonmagyaróvár és a térség egyik legnagyobb turisztikai vonzerővel rendelkező programja. A Mosoni-Duna immáron 12. alkalommal ad otthont ennek a civil kezdeményezésnek, melynek szervezésében együttműködik a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület és a Flesch Károly Nonprofit Kft. A felkészülés, és maga a háromnapos fesztivál, verseny évek óta bizonyítottan jó alkalom és lehetőség a csapatépítésre.
A program gerincét alkotó sárkányhajó futamok, versenyek mellett idén is lesznek kísérő programok a résztvevők és szurkolóik, kilátogató érdeklődők számára. Strandröplabda bajnokság, és a strand területén Waterball! Természetesen a finom falatokról és italokról sem feledkezünk meg!
Program:
Június 21-22. csütörtök-péntek
2 napos Lajta-Túra: Bruckneudorf-Zurndorf-Mosonmagyaróvár
Június 22. péntek
21.00: Ganxsta Zolee és a Kartel koncert
22.30: DJ Q-Cee
Június 23. szombat
9.00: Ébred a Sárkány – felnőtt rövid- és hosszú távú sárkányhajó versenyek a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes közreműködésével!
10.00: Strand röplabda bajnokság – 4 fős csapatok (minimum 1 női csapattag) jelentkezését várjuk (9.45-ig lehet nevezni)
19.00: Eredményhirdetés
21.00: Sterbinszky
22.15: Hamvai P.G.
22.30: Tűzgyújtás
24.00: DJ S!D és Conaty

FÉNYHOZÓK EZOTERIKUS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Június 25. hétfő 18 ór
a: Hétköznapi kábítószereink és kábításaink interaktív foglalkozás Horváth Imre vezetésével. Minden program végén közös meditáció

Nyári Táborok
FLESCH KÖZPONT

HIP-HOP TÁBOR
Június 18-22. hétfő-péntek 8-16 óra
Június 25-29. hétfő-péntek 8-16 óra

GYERMEKJÓLÉTI TÁBOR
Július 2-6. hétfő-péntek naponta 8-16 óra
Július 9-13. hétfő-péntek naponta 8-16 óra
Július 16-20. hétfő-péntek naponta 8-16 óra
Július 23-27. hétfő-péntek naponta 8-16 óra
Július 30-augusztus 3. hétfő-péntek naponta 8-16 óra

KIDS CLUB ANGOL TÁBOR
4-8 ÉVESEKNEK
Július 16-20. hétfő-péntek
Naponta 3 angol foglalkozás, 3x étkezés, kézműves foglalkozás, mozgásos játékok, vetélkedők, jókedv, móka, kacagás
MINI TÁBOR
3-4 ÉVESEKNEK
Augusztus 27-31. hétfő-péntek (félnapos!)
A bejelentkezéseket érkezési sorrendben fogadják, maximum 25 főig. Jelentkezés és további információ: Krankovits-Cserháti Johanna táborvezetőnél: 06-20/5306655 telefonszámon.

PULZUS TSE TÁBOR
Augusztus 13-17. hétfő-péntek naponta 8-16 óra

Nyári Táborok
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

BALETT-ÉS ZENEOVIS TÁBOR
Június 18-22. hétfő-péntek
Óvodásokat, kisiskolásokat várunk, naponta 9-15 óráig.  A tábor programja: testtartást javító gyakorlatok, balett-pozíciók, torna, zenei hagyományokkal való kreatív ismerkedés, hangszerismertető és sok játék. Táborvezetők: Pusztai Kinga zenepedagógus és Zuber Éva balettmester 

AGYKONTROLL TANFOLYAM
Június 21-22. csütörtök – péntek 9-16 óra

Agykontroll tanfolyam 8-12 éveseknek. Kezdd aktív pihenéssel a nyarat!
A nyári szünetben tanulhatsz különleges módszereket, tanulás, pihenés, szokások, egészségjavítás, célok, memóriafejlesztés stb. témakörökben. Sokat fogunk játszani, beszélgetni, sok új dolgot tanulhatsz, hogy az új tanévet ezzel a tudással tudd kezdeni! Sok szeretettel várunk! A foglalkozást vezeti: Kovács Erika gyermek agykontroll-oktató. Jelentkezni a Naturland Egészségcentrumban, illetve a Fehér Ló Közösségi Házban lehet!

EN L’ AIR TÁBOR
Július 2-6. hétfő-péntek 8-16 óráig
7-16 évesek számára. Mint minden évben, idén is a táncé a főszerep. A hagyományos jazz műfaj stílusában több koreográfiát tanulnak a résztvevők, amely kitűnő szórakozás, testedzés. És persze – mint mindig – most is lesz meglepetés! Táborvezető: Csonka Réka Orsolya. Részvételi díj: 18.000 Ft/fő, testvéreknek kedvezmény. Jelentkezési határidő: június 27.

BREAKTÁBOR
Július 2-6. hétfő-péntek 8-16 óráig
A résztvevők nem csak testi edzésben, hanem szellemi és mentális fejlesztésben is részesülnek. Ha szereted a pörgős zenét és a jó társaságot, köztünk a helyed! Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott! További részletek és információk: Lippert Márton  és Vecsei Tamás.

MUSICAL - TÁNC TÁBOR
Július 9-13. hétfő-péntek 8-16 óráig
6-12 évesek számára.  Az elmúlt évekhez hasonlóan változatos és különleges programokkal várjuk a táborozókat. (Afrikai hangulatú táncok, totemek készítése, arcfestés… és sok meglepetés). Táborvezető: Csonka Réka Orsolya.
Részvételi díj: 18.000 Ft/fő, testvéreknek kedvezmény. Jelentkezési határidő: július 5.

LÉLEKGYURMA TÁBOR
Július 23-27. hétfő-péntek 8-16 óráig
Játékos énkereső, örömkutató, kreativitást serkentő, lélekfrissítő önismereti tréning indul kamaszoknak (12-15 éves korosztály) Művészetterápiás eszközökkel dolgozó tréning festéssel, mozgással, kreatív naplóírással, hangokkal és szavakkal érzelmi intelligenciát fejlesztő játékokra felfűzve. Cél: érzelmi és közösségi képességek fejlesztése, kortárs kapcsolatokban való eligazodás, a mindennapi feszültségek oldása, levezetése, a gyermeki alkotó szabadság megőrzése. Naponta 9- 15 között. Ebédelés biztosított. Csoportlétszám: 12-15 fő Táborvezetők: Göncz-Varga Judit és Galazka Szabina (pedagógus és mentálhigiénés szakemberek). Jelentkezési határidő: 2018. július 15.

GYERMEK JOBB AGYFÉLTEKÉS RAJZ-ÉS KÉPESSÉGFEJLESZTŐ TANFOLYAM
Augusztus 6-8. hétfő- szerda 10-16 óra
10-16 éveseknek, de szülők, nagyszülők is csatlakozhatnak.
Gondoltál már arra, hogy a rajz tudásod összefügg a különböző feladataid megoldásával?
A jobb agyféltekés rajzolás lényege, hogy a jobb agyfélteke működésének előnyeit megismerd és alkalmazd szabadidődben, munkahelyen, vagy tanulásban. Egy mindössze három napos tréning során olyan szintre fejlesztjük a kreatív, ösztönös oldaladat, hogy a harmadik napon olyan portrét leszel képes rajzolni saját magadról, amiről most még talán álmodni sem mersz. Megszerzett tudásodat alkalmazhatod ötletek megvalósításában munkahelyen, tanulásban; kikapcsolódásnak, blokkoldásnak, önismerethez, Énerő fejlesztéséhez. Bárki képes arra, hogy fejlődjön! További információk, jelentkezés: Kapitány-Pálffy Enikő.

PASZTELLKRÉTA, PASZTELLCERUZA SZÍNES TANFOLYAM
Augusztus 9. csütörtök, 9-16 óra
11-100 éveseknek!  Pasztellceruza, és kréta alaptechnikáinak megismerése. Gyönyörű csendélet és színes portré rajzolás a megtanult módszer alkalmazásával. (Ajánlott: Teljesen kezdőknek, de előnyös a jobb agyfélteke rajztanfolyam ismerete.) Rajzeszközöket a tanfolyamon biztosítom.
További információk, jelentkezés: Kapitány-Pálffy Enikő.

AKRIL FESTŐTANFOLYAM
Augusztus 10. péntek 9-16 óra
11-100 éveseknek! Alapokról indulunk. Akrilfestékkel színek ismerete, kombinációja, majd különböző festési technikákat sajátítunk el. A tanultak elmélyítésére szép tájképet, csendéletet festünk. További információk, jelentkezés Kapitány-Pálffy Enikő. Kreativitás fejlesztése, alkotás öröme. Bárki képes rá!

JOBB AGYFÉLTEKÉS RAJZTANFOLYAM
Augusztus 27-29. hétfő–szerda 9-16 óráig
12-100 éveseknek!
Gondoltál már arra, hogy a rajz tudásod összefügg a különböző feladataid megoldásával?
A jobb agyféltekés rajzolás lényege, hogy a jobb agyfélteke működésének előnyeit megismerd és alkalmazd szabadidődben, munkahelyen, vagy tanulásban. Egy mindössze három napos tréning során olyan szintre fejlesztjük a kreatív, ösztönös oldaladat, hogy a harmadik napon olyan portrét leszel képes rajzolni saját magadról, amiről most még talán álmodni sem mersz. Megszerzett tudásodat alkalmazhatod ötletek megvalósításában munkahelyen, tanulásban; kikapcsolódásnak, blokkoldásnak, önismerethez, Énerő fejlesztéséhez. Bárki képes arra, hogy fejlődjön!
További információk, jelentkezés: 70/335-8871, www.karneolstudio.hu, Kapitány-Pálffy Enikő

TANULÁSRÓL NEM CSAK AGYKONTROLLOSOKNAK- TANFOLYAM
Augusztus 29. szerda
11 éves kortól. A tanfolyamon megtanulhatod, hogy hogyan csökkenthető a tanulási idő, hogyan lehet a megtanult ismeretanyagra hosszú távon emlékezni, hogyan javíthatóak az osztályzatok, hogyan készül az ELMETÉRKÉP ….
Részvételi díj: 10 000 Ft. A tanfolyamot vezeti: Bódi Andrea gyermek agykontroll oktató. Jelentkezni a Fehér Ló Közösségi Házban lehet a 206-307-es, vagy a 06-30-976-7664-es telefonszámokon Csonkáné Sörös Katalinnál,.

MANDALA FESTŐTANFOLYAM
Augusztus 30. csütörtök 9-16 óráig
12-100 éveseknek! A mandala készítés játékos önfelfedezés, önkifejezési forma, kellemes időtöltés, esetleg művészet. Akrilfestékkel szabad és irányított mandala készítés. Ajánlott: kezdőknek, vagy aki szeretne kikapcsolódni, feltöltődni. 

Zene-tánc

FLESCH KÁROLY NEMZETKÖZI HEGEDŰVERSENY
FLESCH KÖZPONT
Június 3-10.

A versenyt a Fejes Józsefné Zenei Alapítvány kuratóriuma szervezi. A háromfordulós verseny produkcióit öttagú nemzetközi zsűri bírálja el Perényi Eszter hegedűművész elnökletével. További információ: www.fleschviolincompetition.com

FLESCH ZENEI HÉT
FLESCH KÖZPONT
Június 4-9.

Június 3-án veszi kezdetét a Flesch Nemzetközi Hegedűverseny, melynek hagyományosan a Flesch Károly Kulturális Központ ad otthont. Ebben az évben a szervezők egy olyan programsorozatot kapcsolnak a neves versenyhez, mellyel a zenét kedvelők tágabb körét is szeretnék megszólítani. Így várják az érdeklődőket június 4-én, amikor a Mosonyi Mihály Zeneiskola Vonós Együttese, a Mosonmagyaróvári Gitár Együttes és a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes közös koncertjét élvezhetik az érdeklődők a Magyar utcai Bécsi Udvarban. Június 5-én a Fűszerkertben a MOFÉM Fúvószenekar által a fúvószenéé lesz a főszerep. A Flesch Zenei Hét az Erzsébet téren folytatódik. Szerdán, június 6-án, igazi zenei csemegével várják a keményebb ritmust kedvelőket, a Várudvaron, ahol az On The Wall Pink Floyd Tribute Band szórakoztat. Csütörtök este egy rendhagyó helyszínre invitálják az érdeklődőket. Erre az estére megnyitja teraszát a Balaton vendéglő (a mai M-Club), mely évtizedek óta zárva van a klasszikus zene kedvelői előtt, a Barby and the Gentlemen válogatott zenével kedveskedik a nosztalgiázni vágyóknak. Piknik a Parkban a Q-Jazz Band-del péntek este. A Wittmann Antal Park étterméhez várja a zenekar azokat, akik egy kötetlen, kellemes órában a jazz ritmusával töltődnének. A Flesch Zenei Hét programjai este hat órakor kezdődnek, látogatásuk díjtalan. A hét a Moson Big Band Garden Party-jával zárul, mely a Vár-tónál kap helyet, ez a zenekar saját rendezése, jegyek a zenekar szervezésében vásárolhatók!

  • Június 4. hétfő 18 óra: Mosonyi Mihály Zeneiskola Vonós Együttese, a Mosonmagyaróvári Gitár Együttes és a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes közös koncertje- Bécsi udvar, Magyar utca
  • Június 5. kedd 18 óra: MOFÉM Fúvószenekar koncertje - Fűszerkert
  • Június 6. szerda 18 óra: On The Wall Pink Floyd Tribute Band koncert - Várudvar
  • Június 7. csütörtök 18 óra: Barby and the Gentlemen - M-Club terasz
  • Június 8. péntek 18 óra: Piknik a Parkban a Q-Jazz Band-del - Wittmann Antal Park
  • Június 9. szombat 18 óra: Moson Big Band Garden Party - Vár-tó

GYEREKTÁNCHÁZ
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Június 9. szombat 17 óra

A gyerekek a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 19 órakor a Sárarany Zenekar ad koncertet, majd ők muzsikálnak a bukovinai táncházban is, a táncosok kívánsága szerint. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

LAJTA NÉPTÁNCEGYÜTTES TAVASZI MŰSORA
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Június 10. vasárnap 16 óra
A Lajta Néptáncegyüttes tavaszi műsora.

Mozi
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

HITLER KONTRA PICASSO
Június 17. vasárnap 18 óra

Színes feliratos olasz-francia-német dokumentumfilm.
90 perc. 12 éven felülieknek!
80 év telt el azóta, hogy a náci rezsim egyértelműen betiltotta az úgynevezett "degenerált" művészetet, amely "kozmopolita és kommunista" volt. 1937-ben nyilvánosan megbélyegezték, egyidejűleg Hitler parancsára  elkobozták az ókori és klasszikus műalkotásokat, olyan remekművek, amelyek Linz Louvre-i képei. Ez a dokumentumfilm több történetet mesél el. Mindegyik három nagy kiállítás körül forog, amely az emberi és művészi elbeszélések sorozatának kiindulópontja. A náci rezsim Münchenben összesen 650 műtárgyat foglalt le, melyet 32 német múzeumból és magángyűjtők otthonából vettek el. Ezeknek a műtárgyaknak a hányatott útjáról és történetéről "mesél" ez a játékfilmeket megszégyenítően izgalmas és érdekes film, mely Olaszországban máris az egyik legsikeresebb film 2018-ban. A belépőjegy ára: 800 Ft.

GYŐRI FILHARMONIKUS BÉRLET 2018/19-as programja:

MASLEEV & BERKES
2018. szeptember 25. kedd 19 óra 30 perc  
HELYSZÍN: ZENEAKADÉMIA, BUDAPEST
Műsor:
M. I. Glinka: Ruszlán és Ludmilla - nyitány
Sz. Rahmanyinov: Rapszódia egy Paganini-témára, op. 43
Bartók B.: Concerto, BB 123 / Sz. 116
Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Dmitry Masleev - zongora

SIBELIUS & CSAJKOVSZKIJ
2018. november 8. csütörtök 19 óra
FLESCH KÖZPONT
Műsor:
J. Sibelius: d-moll hegedűverseny, op. 47
P. I. Csajkovszkij: V. (e-moll) szimfónia, op. 64
Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Jávorkai Sándor - hegedű

FARSANGI KONCERT
2019. február 19. kedd 19 óra
FLESCH KÖZPONT
Műsor:
Meglepetéskoncert, sok humorral, vidámsággal
Vezényel: Berkes Kálmán

BEETHOVEN & SCHUBERT
2019. március 21. csütörtök 19 óra
FLESCH KÖZPONT
Műsor:
L. van Beethoven: I. (C-dúr) zongoraverseny, op. 15
F. Schubert: II. (B-dúr) szimfónia, D 125
Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Jasminka Stančul - zongora

KOBAYASHI & GYFZ
2019. május 3. péntek 19 óra   
HELYSZÍN: RICHTER TEREM, GYŐR
Műsor:
L. van Beethoven: Leonóra nyitány No. 3, op. 72
J. Haydn: I. (C-dúr) gordonkaverseny, Hob. VIIb:1
F. Mendelssohn-Bartholdy: III. (a-moll) “Skót” szimfónia, op. 56
Vezényel: Kobayashi Ken-Ichiro
Közreműködik: Juhász Viktor - gordonka

A régi bérlettulajdonosok június 15-ig jelezhetik bérlet igényeiket. Új bérleteket pedig június 18-tól árusítunk a Flesch Központ jegypénztárában.

Mozgásművészet

SZENIOR-ÖRÖMTÁNC ZSUZSIVAL 50 ÉV FELETTIEKNEK 
FLESCH KÖZPONT
Minden szerdán 11 órától és minden szombaton 17 órától
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Minden szombaton 11-12 óráig

Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. 

FITNESS ÓRÁK
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Alakformáló óra: hétfőn 19 órától és csütörtökön 17 órától:
dinamikus mozgásforma, a test gumikötéllel és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozáshoz polifoam szükséges.
Zsírégető óra: szerdán 19 órától: lépéskombinációk és erősítő blokkok váltják egymást.
Bővebb felvilágosításért keresse Csonka Réka Orsolya fitness-edzőt.

deepWORK® 
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Csütörtökönként 18 órától

Mosonmagyaróváron először! Hogy mi is az a deepWORK®? Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma. A gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint! A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait. Az edzéseket mezítláb végezzük. Polifoam, matrac szükséges. Bővebb infókért keress bátran! Csonka Réka Orsolya.

SENIOR JÓGA
FLESCH KÖZPONT
Minden kedden 9 órától

50+ és 60+ korosztálynak – hölgyeknek és uraknak egyaránt
A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani a testi egészséget, ezen keresztül a lelki harmóniát, és az élet minden területén változást hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatokig. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel, sokkal könnyebb „együtt élni” A jóga rendkívül hatékony, az önismeretre épülő mozgás és filozófiai rendszer.  A jógára jellemző ászanák olyan testtartások, mozdulatsorok, amelyek mind anatómiai, mind energetikai szempontból tökéletesek, így jótékony hatással vannak nem csupán a fizikai test minden részére, de az energetikai testre és a pszichére is.
Csoportvezető: Nagyné Erika, gerincjóga oktató.

Forrás: Szervezők


2018.06.15. - 2018.06.30.
Kapcsolódó időpontok

2018.06.21. - 2018.06.23. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Voluta 2018
2018.06.23. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Múzeumok Éjszakája a Hansági Múzeumban
2018.06.23. - 2018.06.24. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Szent László Napok
2018.06.27. 16:30 Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
2018.06.28. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Kult-Utca
2018.06.07. - 2018.06.30. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Programok a Flesch Károly Kulturális Központ szervezésében
2018.07.07. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Made in Móvár Fesztivál a Klub Faházban
2018.07.15. - 2018.07.27. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
A Klub Faház programjai
2018.08.17. - 2018.08.20. Szent István Napok Nyári Fesztivál Mosonmagyaróvár 2018
2018.08.17. - 2018.08.20. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Szent István Napok Nyári Fesztivál
2018.09.05. - 2018.09.08. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
2018.09.07. - 2018.09.09. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál
2018.09.15. III. Szigetközi Gyógynövénynap 2018
2018.11.23. 17:00 Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
HÓFEHÉRKE - Családi Musical - UFM ARÉNA - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.01. - 2018.12.22. Téli Fesztivál Mosonmagyaróvár 2018
Találatok száma: 1

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Egészség és élmény egy helyen. Szállodánk a Szigetköz fővárosában, a történelmi hangulatú Mosonmagyaróváron található, a termálfürdő szomszédságában. Gyógyfürdőnk vize Európa öt legjobb hatású ...
Találatok száma: 1

Thermál Étterem

Thermál Étterem

A 120 fő befogadására alkalmas Thermal Étteremben vendégeinket nemzetközi, vegetáriánus és diétás ételspecialitásokkal, valamint a magyar konyha remekeivel és a híres magyar vendéglátással várjuk. ...
KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Flesch Károly Kulturális Központ programok 2018

Programajánlat

Szolgáltató

Corvina Szálloda és Étterem
Corvina Szálloda és Étterem
  • Mosonmagyaróvár
Minerva Hotel
Minerva Hotel
  • Mosonmagyaróvár
Flexum Rendezvényterem
Flexum Rendezvényterem
  • Mosonmagyaróvár