Pihenjen, gyógyuljon nálunk! Egész évben szeretettel várjuk.
Pihenjen, gyógyuljon nálunk! Egész évben szeretettel várjuk.

Flesch Károly Kulturális Központ programok 2018-ban.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Színház

JÖVŐRE VELED UGYANITT
FLESCH KÖZPONT
Május 5. szombat 19 óra
Május 6. vasárnap 18 óra

Az Árnyék Hotelnek évenként pár napra két különös lakója van. Ami vonza őket e csodás helyre, az nem a táj szépsége, a tenger morajlása, inkább a lopott órák izgalma, hogy van egy társ, aki inspirál, akinek szabadon hazudhatnak és kiönthetik szívüket, megoszthatják örömüket, életüket. Az, hogy van valaki, akinek elmondhatják, mennyire szeretik, tisztelik társukat az életben és az, hogy van egy titkos sziget ahol szabadon egymáséi lehetnek. Bernard Slade „Jövőre veled ugyanitt” című romantikus komédiáját mutatja be tavasszal a Theatrum Ad Flexum, Hollósi Emese feldolgozásában. Bravúros szereposztásban "Dance Evolution" álommal fűszerezve, Kurucz Róbert rendezésében. Jegyek kaphatók 2000 forintos jegyáron a Flesch Központ jegyirodájában.

HUMOR SAPIENS - A FELEGYENESEDÉS HÁTRÁNYAI
DUMASZÍNHÁZ
FLESCH KÖZPONT
Május 8. kedd 18 óra

Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje.
Jegyek kaphatók a Flesch Központ jegyirodájában 3.300 és 3.100 forintos jegyárakon.

Kiállítás

KIMONÓ- ÉS JAPÁN BABAKIÁLLÍTÁS
FLESCH KÖZPONT
Május 4-28.

Kiállítás Schmitt Csilla japonológus gyűjteményéből. A Japán napon május 4-én  nyíló kiállítás május 28-ig látogatható. Előzetesen egyeztetett időpontban tárlatvezetéssel is várják az érdeklődő csoportokat. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig naponta 10-12-ig és 14-18 óráig, szombaton 14-18 óráig.

GYAPJÚBÓL KÉSZÜLT TEXTÍLIÁK 
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 8. kedd 18 óra

Kiállítás Bernáth Judit textilművész és az általa vezetett Kreatív Kör szövött munkából és Babos-Zemplenszky Nóra művész-rajztanár színpompás nemez alkotásaiból. A kiállított munkák közös gyökere a gyapjú, amely természetes anyagként a sok műanyag mellett hordoz valami plusz értéket. A gyapjúból készült tárgyak, legyenek használati vagy lakástextíliák, puhaságukkal, melegségükkel otthonosabbá teszik környezetünket, lélekkel töltik meg azt. A gyapjú sokoldalúságát bizonyítja, hogy számos technikával feldolgozható, ezekből a technikákból kapunk ízelítőt a kiállítás megtekintésekor.
A kiállítást Tanai Guzorán Anna képzőművész nyitja meg.

KEREK EGY ESZTENDŐ A WENCKHEIM-KASTÉLYPARK ÖSVÉNYEIN
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Április 13-május 6.
Dr. Grin Igor fotográfus fotókiállítása. Az alkotó immáron a negyedik alkalommal szerepel fotóival városunkban. Munkásságában a tájfotográfia műfaja a leghangsúlyosabb. Ezúttal hazánk egy kies, védett természeti parkját mutatják be képei: segítségükkel Wenckheim Frigyes gróf XIX. században alapított hatalmas főúri parkjába juthat el a Látogató, egyben megismerheti Ybl Miklós jeles alkotását, a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt. A tárlatot a szerző iskolatársa és barátja, a szívében ma is óvári Beke László művészettörténész professzor nyitja meg, A kiállítás május 6-ig látogatható.

KORTÁRS MŰVÉSZETI PANORÁMA – KOMP 2018
FLESCH KÖZPONT

Április 13-május 2.
Az idén nyolcadik évfolyamát kezdi meg a KOMP. A művészeti kezdeményezés az elmúlt hét év alatt olyan kiállítás-sorozattá nőtte ki magát a régióban, amely a kiállító művészeknek rangot jelent. A KOMP további állomásai Szlovákiában Somorja és Dunaszerdahely, valamint Győr.
A KOMP megnyitójára a Flesch Központ Galéria ’94 kiállítótermében kerül sor. A kiállítás megnyitón köszöntőt mond Dr. Nagy István parlamenti államtitkár. A kiállítást megnyitja Pápai Emese művészettörténész.
Közreműködnek a Mosonyi Mihály Zeneiskola tanárai.
Kiállító művészek: Almási Róbert, Zuzana Benkova, Borbély Károly, Borbély Máté, Csizmadia István, Füredi Kornél, Juhász Tibor, Kovács Csonga Anikó, Lebó Ferenc, Lipcsey György, Miro Gábris Mirinof, M. Tóth Judit, Simon Anikó, Sipeki Zoltán, Uzsák Zoltán, Varga György. A tárlat május 2-ig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

Gyermek programok          

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR
FLESCH KÖZPONT
Februártól indul gyermek kézműves szakkörünk második féléve, a foglalkozások tervezett
időpontjai: április 28., május 5., 19. Szakkörünkbe 6 éves kortól várjuk az alkotni vágyó gyermekeket. A kétheti foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a tagok. A foglakozások során javul a kézügyesség, élénkül a kreativitás, felébred az alkotó szellem, és a folyamatos részvétel mellett lehetővé válik egy-egy technika mélyebb elsajátítása is. Hasznos időtöltés, kellemes társaságban. Az alkalmazott technikák a teljesség igénye nélkül: szövés, fonástechnikák, papír-, gyöngy- és bőrmunkák, nemezelés, agyagozás, filcvarrás, textilfestés..." Mert aki a kezét használja, az elméjét élesíti." A foglalkozások kéthetente szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév.

CSIPKERÓZSIKA
FLESCH KÖZPONT
Április 25. szerda 10.30 óra: Micimackó bérlet, 14.30 óra: Varázsceruza bérlet

(az 5-10 éves korosztály számára)
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása.   
Csipkerózsika klasszikus története elevenedik meg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes - volt Honvéd Táncszínház - produkciójában. A darab érdekessége, hogy az eredeti néptáncok mellett minden elhangzó szöveg és felcsendülő dallam a tradicionális magyar folklórból táplálkozik, és annak elemeit használja fel e közismert mesedarab színpadi megfogalmazásában.
A forgatókönyvet írta és az eredeti népi szövegeket válogatta: Vincze Zsuzsa
Díszlet, jelmez: Papp Janó
Zene: Rossa László
Társrendező: Csizmadia Tibor m. v.
Koreográfus-rendező: Zsuráfszky Zoltán

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 28. szombat 10 óra:
virágos díszek, üdvözlőlapok, csillogó lepkék, ékszerek készítése
A foglalkozásokon többféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt

KINIZSI PÁL
SZÉCHENYI TEREM
Május 3. csütörtök

9.00: Vasgyúró bérlet,
10.40: Kőmorzsoló bérlet,
14.00: Mesetár-bérlet
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 4. péntek
9.00: Fehérlófia bérlet – erre az előadásra belépőjegy is vásárolható 1000 forintos jegyáron.
10.40: Fehérpaci bérlet,
14.30: Csodaló bérlet
Bérletes gyermekszínházi előadás
Históriás játék Tóth Kálmán hőskölteménye alapján a Kabóca Bábszínház előadásában.
Kinizsi Palkóról szól ez a mese, ahogyan azt Tóth Kálmán uram egy hősi költeményben régen megénekelte. Hét képben láthatja közönségünk, miként vált az egyszerű molnárlegény főkapitánnyá, s hogyan lett a vitéz harcos szíve rabbá egy gyönyörű hölgy rebbenő pillantásától. Bábok, maszkok, pompás jelmezek és ódon vízimalom lesz látható a díszes színpadon. A játékot élőzene kíséri és a gyerekek is bekapcsolódhatnak az izgalmas történetbe.
Ajánlott korosztály: 4 éves kortól.
Írta: Dió Zoltán
Rendező: Szőke Kavinszki András
Rendezőasszisztens: Nagy Krisztina
Báb- és díszletterv: Pálfi Andrea
Zeneszerző: Gavrucza Nagy László
Szereplők: Gombai-Nagy András, Szilvai Balázs, Szívós Réka, Szőke Kavinszki András

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 4. péntek 17 óra: Látogatás Mátyás király udvarában:
pajzs készítés, ékszerek és korona készítése és könyvjelző színezés.
A foglalkozásra óvodás kortól várjuk az ügyeskezű gyerekeket. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt.

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR
FLESCH KÖZPONT
Május 5. szombat 10 óra

Szakkörünkbe 6 éves kortól várjuk az alkotni vágyó gyermekeket. A kétheti foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a tagok. A foglakozások során javul a kézügyesség, élénkül a kreativitás, felébred az alkotó szellem, és a folyamatos részvétel mellett lehetővé válik egy-egy technika mélyebb elsajátítása is. Hasznos időtöltés, kellemes társaságban. Az alkalmazott technikák a teljesség igénye nélkül: szövés, fonástechnikák, papír-, gyöngy- és bőrmunkák, nemezelés, agyagozás, filcvarrás, textilfestés..." Mert aki a kezét használja, az elméjét élesíti." A foglalkozások kéthetente szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév.

BABASZÍNHÁZ: A KESZTYŰ
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 6. vasárnap 10 óra

Az Álomzug Társulás előadása.
Utazótáskával, napernyővel és térképpel a kezében egy bolondos, furcsa hölgy járja a világot…
Ahol az órája teaidőt mutat, megpihen egy kicsit, és bőröndjéből különleges tárgyak, figurák kerülnek elő. S ha már ott van, miért is ne mesélne egy kicsit? Játszótársai apró bábok, használati tárgyak, és nem utolsó sorban a gyerekek! A mese azt a közismert történetet dolgozza fel, melyben szeretni való állatfigurák találnak otthonra és élnek barátságban
egy elhagyott kesztyű 5 ujjában. Az előadást létrehozta: Tóth Krisztina.
Ajánlott korosztály: 3 éves korig. A belépőjegy ára gyerekjegy: 800 Ft, felnőttjegy 1200 Ft. Az előadás után kézműveskedés lesz.

ZENEBÖLCSI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Minden hétfőn 10 óra

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga zenepedagógus vezeti.

ZENEOVI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Minden szerdán 16 óra 30 perc

4-6 éves gyerekeknek. A résztvevők zenés játékok, mesék, versek segítségével sajátíthatják el a zenei alapokat. Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást Pusztai Kinga zenepedagógus vezeti.

FIÓK Ifjúsági Klub
FLESCH KÖZPONT

Hétfőtől péntekig délután (14-18) lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! 

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
Minden szerda 16 óra

Várunk minden érdeklődő, iskoláskorú gyereket, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. 
A belépés díjtalan!

FUTURA

ÚJ PÁNIKLABOR
Márciusban megnyílt az új Pániklabor, a Futura új szabadulószobája!
Szereted a kellemes borzongást, a rejtvényfejtést és a szokatlan szituációkat? Hozd el a csapatod a FUTURA 300 éves pincéjében levő szabadulószobába, ahol megállt az idő. 60 percetek van, hogy újraindítsátok az idő kerekét, úgyhogy ötleteljetek villámgyorsan, döntsetek fénysebesen, és töltsetek lélegzetelállító perceket a FUTURA pincéjében! A játékban 2-6 fős csapatok vehetnek részt. Felnőtt felügyelet nélkül a játék korhatára 12 év, de nagyobb testvérek, szülők kíséretével természetesen ennél fiatalabbak is részt vehetnek a szabadulásban. Jegyár: 9.000 Ft/csapat, FUTURA belépővel 1.500 Ft/fő. Foglalj időpontot!

Egyéb 

KÖZGYŰLÉS
FLESCH KÖZPONT
Április 24. kedd 17 óra

A Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület közgyűlése. Minden tagtársat és meghívott vendéget szeretettel várnak!

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 25. szerda 18 óra:
Nevedben az erőd. Rajzolj címert magadnak. Meditáció őseinkkel.
Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat További információ: 20/9146-476

GONDOSKODÁS ALAPÍTVÁNY PROGRAMJA
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 26. csütörtök 14 óra

Vendégünk Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője.

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR
FLESCH KÖZPONT
Április 28. szombat 10 óra

Szakkörünkbe 6 éves kortól várjuk az alkotni vágyó gyermekeket. A kétheti foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a tagok. A foglakozások során javul a kézügyesség, élénkül a kreativitás, felébred az alkotó szellem, és a folyamatos részvétel mellett lehetővé válik egy-egy technika mélyebb elsajátítása is. Hasznos időtöltés, kellemes társaságban. Az alkalmazott technikák a teljesség igénye nélkül: szövés, fonástechnikák, papír-, gyöngy- és bőrmunkák, nemezelés, agyagozás, filcvarrás, textilfestés..." Mert aki a kezét használja, az elméjét élesíti." A foglalkozások kéthetente szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév.

KREATÍV ALKOTÓK KÖRE
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 28. szombat 14 óra

Szakkörvezető: Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek.

CSALÁDI NAP
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 29. vasárnap

14-16 óra: Játszóház: Anyáknapi ajándékkészítés, valamint papírfigurák készítése és persze játék.
16-17 óra: Mesemoziba várjuk a családokat, ahol kedvelt rövid mesefilmekből készített összeállítás látható, amely korhatár nélkül megtekinthető.
A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

VÁROSI MAJÁLIS
WITTMANN ANTAL PARK
Április 28-május 1. szombat-kedd

RÉGI IDŐK ÚJ ARCAI EST
Április 28. szombat

18.00: PinkMist
19.00: Bolero
20.30: Beat Burger
22.30: HenHouse
FIATALOK ESTJE
Április 29. vasárnap
18.30: Kerekes Band
21.00: Péterfy Bori & Love Band
23.00: Hoppáré Zenekar
ROCK EST
Április 30. hétfő
18.30: Nagy Feró és a Beatrice
21.00: Ossian
23.00: PoWeR Zenekar
MÁJUS 1.
Május 1. kedd

10.00-10.30: Pulzus TSE
10.35-10.55: Kelet Lányai Hastánccsoport
11.00-11.30: Okay Dance
11.35-12.00: El Paso
12.05-12.35: HungaRytmic
12.40-12.50: HedoniZm Crew
13.00-14.30: Élő kívánságműsor Attilával és Hajnival
15.00-16.00: Gazdász Néptánc Együttes és a Sárarany zenekar
16.30-17.30: Alma Zenekar
17.30-18.30: Babtársulat Óriásbábos Utcaszínház
18.30-20.00: Garami Funky Staff feat Veres Mónika
20.00-21.00: Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes
21.00-22.30: Zoltán Erika koncert

JAPÁN NAP
FLESCH KÖZPONT
Május 4. péntek 13.30-21.00

Ezen a rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a szigetország zenei örökségével, gasztronómiájával, öltözködési szokásaival.
PROGRAM:
Aula
13.30-14.00 Japán nap ünnepélyes megnyitója 
14.00-14.15 tradicionális japán legyezőtánc bemutató
14.00-20.00 Sushi bár – budapesti Bambuszliget Étterem - japán italkóstoló és vásár
14.20-15.00 jukata divatbemutató – előadás, fotózás
15.00-15.30 kimonó bemutató
16.00-19.00 japán frizura készítés - bemutató
Galériák
14.00-20.00 japán ajándéktárgyak és könyvek vására
14.00-18.00 tradicionális japán játékok gyerekeknek, és illatjáték felnőtteknek
14.00-18.00 kézműves foglalkozás: japán ajándéktárgyak készítése, és origami
14.00-19.00 kimonó- és japán babakiállítás
16.30-17.00 tárlatvezetés – kimonó- és japán babakiállítás
Klubhelyiségek
14, 16, és 18 órakor japán italok - előadás és italkóstoló
Jelentkezni a részvételi díj (2500 Ft) befizetésével lehet a jegypénztárban.
15.00-19.00 kalligráfia készítés
15.30-16.30 JAPÁN – vetítettképes előadás
16.00-16.30 IKEBANA- előadás (Előzetes jelentkezés szükséges.)
Az előadást workshop követi, ahol a részvevők ikebanát készítenek.
Jelentkezni a részvételi díj (2000 Ft) befizetésével lehet a jegypénztárban.
16.00-16.45 MESESAROK - ismerkedés a japán mesékkel, folyamatos meseolvasás
17.00-18.00 WASOKU, a japán étkezési kultúra hagyományai és új irányzata
Színházterem
17.00-17.15 SHINKENDO harcművészeti bemutató
18.00-19.00 TEASZERTARTÁS
Az előadásokra és színháztermi bemutatókra jegypénztárunkban április 3-tól igényelhető ingyenes regisztrációs jegy.
20.00-21.00  Az ATARU TAIKO Ütőegyüttes koncertje
Belépőjegy 1000 Ft, április 3-tól elővételben váltható.

FÉNYHOZÓK EZOTERIKUS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 7. hétfő 18 óra:
Önismeret és párkapcsolat, Kapcsolatok mandalája. Előadó: Réthey Prikkel Billa. T

BABAMASSZÁZS TANFOLYAM
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 7. hétfőtől
Várandós anyáknak, és 1.5 -10 hónapos babáknak.

A tanfolyamon a szülő/ leendő szülő  megtanulhatja, hogyan masszírozhatja szeretetteljes érintéssel, mégis szakszerűen, gyermekét. A masszírozott babák megtanulnak ellazulni, könnyebben megnyugtathatók, és jobban alszanak. A masszírozás segíti a szülő gyermek közötti harmonikus kapcsolat mélyülését. Hatékony szélgörcs, szorulás, fogzási nyugtalanság oldásában, elősegíti az örömhormon felszabadulását nemcsak a masszírozottban, hanem a masszírozóban is. A képzés heti 1 órában történik, összesen 4 alkalommal. Jelentkezés e-mailben, vagy telefonon. Szeretettel várlak a tanfolyamra. Bordákné Kovács Anita, okleveles babamasszázs oktató- védőnő.

HADIFOGOLY MAGYAROK - MAGYAR HADIFOGLYOK
HUSZÁR GÁL VÁROSI KÖNYVTÁR
Május 8. kedd

Rendhagyó történelemóra – a városvédők és a könyvtár közös rendezvénye. Előadó: Dr. Kocsis Sándor.

HERBAMESÉK GYÓGYNÖVÉNYKLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 8. kedd 17 óra

A gombák világa. Előadó: Kissné Vida Éva, közegészségügyi felügyelő, gombaszakértő
Részvételi díj: 1.500,- Ft / fő. Jelentkezni a herbamesek@gmail.com email címen tudsz.
"Légy része az élménynek!" Klubvezető, alapító: Kocsis Julianna, fitoterapeuta természetgyógyász.

RETRO FILM KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 8. kedd 15 óra

Az 1969-be készült vígjáték egy megrögzött agglegény fogorvos kalandjait meséli el – a fiatal barátnő és a megértő és lelkes „álfeleség” titkárnő között hánykolódva. A korszak leghíresebb színészei láthatók a filmben, amely korhatár nélkül megtekinthető. (100 perc)

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 9. szerda 18 óra
: Pálosok a harcos és tudós papok. Fényszertartás a nemzetért.
Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat. 

Zene-tánc

ÜNNEPI GÁLAMŰSOR SZIGETI GÁBOR TÁNCPEDAGÓGUS EMLÉKÉRE
Április 27. péntek 17 óra 30 perc
A programon városunk valamennyi tánc-stílusában táncoló közössége helyet és bemutatkozási lehetőséget kap. Mivel Mosonmagyaróvár táncélete rendkívül gazdag és szerteágazó, különböző műfajban jeleskedő tánc-csoportok mutatják be tudásukat, az óvodásoktól a felnőtt korosztályig.
A műsort megnyitja: Marek-Csernyi Ibolya balettmester, aki elhozza a tánc világnapja tiszteletére megjelent nemzetközi üzenetet.
Szereplőink: balettes növendékek a Csalogató Néptáncegyüttes, az En l’air Tánccsoport, a Fantázia Majorette csoport, Flex-dance tánccsoport, a HedoniZm Crew és a MadKidz, a HUNGARYthmic TSE, a Holdkeleti Női Táncklub tagjai, Aloha Hawai Hula – Mahina Wahine Ohano, Mladoneczky Edit Aditi, a Kékcinke óvoda néptáncosai, a Margaréta Nyugdíjasklub tánckara, a Mosonmagyaróvári Country Klub, az OKAY-DANCE Tánccsoport, a Pulzus TSE, a Royal Kolibri tánccsoport, valamint Táncoslábú anyukák és apukák, … 
Vendégeink: a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium növendékei. A programra a belépőjegy: 700 Ft.

NÖVENDÉKHANGVERSENY
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 26. csütörtök 17.30 óra

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk! 

TÁNCHÁZ
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 28. szombat 17 óra

A gyerekek a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket.
19.30-kor Pálházi Bence és barátai adnak koncertet, majd ők muzsikálnak a táncházban is, a táncosok kívánsága szerint. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

Mozgó Mozi

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 6. vasárnap 10 óra

Mozgásművészet

SZENIOR-ÖRÖMTÁNC ZSUZSIVAL 50 ÉV FELETTIEKNEK 
FLESCH KÖZPONT
Minden szerdán 11 órától és minden szombaton 17 órától
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Minden szombaton 11-12 óráig

Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. 

FITNESS ÓRÁK
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Alakformáló óra: hétfőn 19 órától és csütörtökön 17 órától:
dinamikus mozgásforma, a test gumikötéllel és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozáshoz polifoam szükséges.
Zsírégető óra: szerdán 19 órától: lépéskombinációk és erősítő blokkok váltják egymást.
Bővebb felvilágosításért keresse Csonka Réka Orsolya fitness-edzőt.

deepWORK® 
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Csütörtökönként 18 órától

Mosonmagyaróváron először! Hogy mi is az a deepWORK®? Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma. A gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint! A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait. Az edzéseket mezítláb végezzük. Polifoam, matrac szükséges. Bővebb infókért keress bátran! Csonka Réka Orsolya.

SENIOR JÓGA
FLESCH KÖZPONT
Minden kedden 9 órától

50+ és 60+ korosztálynak – hölgyeknek és uraknak egyaránt
A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani a testi egészséget, ezen keresztül a lelki harmóniát, és az élet minden területén változást hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatokig. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel, sokkal könnyebb „együtt élni” A jóga rendkívül hatékony, az önismeretre épülő mozgás és filozófiai rendszer.  A jógára jellemző ászanák olyan testtartások, mozdulatsorok, amelyek mind anatómiai, mind energetikai szempontból tökéletesek, így jótékony hatással vannak nem csupán a fizikai test minden részére, de az energetikai testre és a pszichére is.
Csoportvezető: Nagyné Erika, gerincjóga oktató.

FILHARMONIKUS HANGVERSENYBÉRLET 2017/18 VIRTUÓZOK

2018. Május 25. péntek 19 óra
FLESCH KÖZPONT
Műsor:
W. A. Mozart: Lucio Silla - nyitány
W. A. Mozart: C-dúr versenymű fuvolára és hárfára, KV 299
F. Schubert: V. (B-dúr) szimfónia, D 485
Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel:  Michael Martin Kofler
Közreműködik:
Michael Martin Kofler - fuvola
Regine Kofler - hárfa


Humor sapiens - a felegyenesedés hátrányai // Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje
2018. május 8. kedd, 18:00, 20:00

A humor az ember kiváltsága. Van példa az állatvilágban is vidámságra, játékra, mókázásra, de a szándékosan vicces dolgok generálása már csak a homo sapiens sajátja. A zsiráf nem töri a fejét, hogy megtréfálja az oroszlánt vagy megnevettesse a társait, de még egy szurikáta sem tud azon nevetni, hogy elesik a szomszédja. Mi igen. A humor egy ajándék az ember számára, szórakoztat, sokszor feszültségeket old fel. Forrása legtöbbször a saját hülyeségünk, gyarlóságunk, akár az egyént, akár az emberiséget nézzük.

Kiss Ádám és Benk Dénes új közös estje erre a gondolatmenetre épül. A produkció a felegyenesedésünk hátrányait vizsgálja, különös tekintettel a mai gondolkodó ember vállára nehezedő temérdek teherre (reklámok, címlapok, tanfolyamok, életmódtippek ezrei, stb.), mely tele van ellentmondásokkal. Tudjuk, hogy mi a jó, mi a rossz, mi az egészséges, mi a káros, mégis elveszünk az információcunamiban, és a döntéseink nem mindig a legjobbak. Talán pont ezért kaptuk a képességet, hogy nevetni tudjunk, hogy könnyebben vegyük, viseljük terheinket és hibáinkat.

Az előadás időtartam kb. 90 perc


VIRSKY - 80 éves jubileumi turné - A név, amely átírta a tánctörténelmet
2018. május 16., szerda 19:00

A Moiseyev Táncegyüttes legnagyobb ellenfele 80 éves fennállását ünnepli velünk együtt!
Lélegzetelállító, hihetetlen, a gravitációt meghazudtoló művészet. A Virskynél a varázslat maga a realitás!

Míg a Moiseyev Európában a Virsky az Egyesült Államokban hódít. Ez mindössze annak köszönhető, hogy a Virsky éves szintén csupán 2 hónapot tölt el Európában, de a 80. születésnapját ünneplő együttes 2018-ban végre kivételt tesz és Európában is turnézik, az már csak hab a tortán, hogy Magyarország a turné része lett. Az pedig, hogy most új táncokat is láthatunk a színpadon maga a kiváltság.

A New York Times egészen egyszerűen az alábbi kritikával illette az együttest:
Lélegzetelállító, hihetetlen a gravitációt meghazudtoló művészet!

A 80 éves VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét. 
A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY -  Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 60 országban vendégszerepelt: felléptek az Egyesült Államokban, Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban. Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolt percegik a nagyszerű koreográfia láttán.

A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes 2018. május 4 és május 30 között lesz látható Magyarország nagyvárosaiban. A lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkció mottója: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

Az előadás időtartama 2 x 50 perc.

Online jegyvásárlás


2018.04.24. - 2018.05.06.
2018.05.08.
2018.05.16.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2018.04.28. - 2018.05.01. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Városi Majális
2018.04.25. - 2018.05.06. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Programok a Flesch Károly Kulturális Központ szervezésében
2018.04.29. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
XV. Greiner Szigetköz Félmaraton
2018.04.21. - 2018.05.11. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
A Klub Faház programjai
2018.05.04. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Japán nap a Flesch Központban
2018.05.06. 18:30 Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
2018.05.08. 18:00 Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Humor sapiens - a felegyenesedés hátrányai // Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje - Flesch Károly Kulturális Központ - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.05.08. 20:00 Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Humor sapiens - a felegyenesedés hátrányai // Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje - Flesch Károly Kulturális Központ - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.05.16. 19:00 Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
VIRSKY - 80 éves jubileumi turné - A név, amely átírta a tánctörténelmetFlesch Károly Kulturális Központ - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.05.24. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Családi délután a Magyar utcán
2018.05.26. Gyereknap Mosonmagyaróvár 2018
2018.05.26. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Városi Gyermeknap
2018.08.17. - 2018.08.20. Szent István Napok Nyári Fesztivál Mosonmagyaróvár 2018
2018.08.17. - 2018.08.20. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Szent István Napok Nyári Fesztivál
2018.09.05. - 2018.09.08. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
2018.09.07. - 2018.09.09. Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál
2018.11.23. 17:00 Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
HÓFEHÉRKE - Családi Musical - UFM ARÉNA - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.12.01. - 2018.12.22. Téli Fesztivál Mosonmagyaróvár 2018
Találatok száma: 1

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Egészség és élmény egy helyen. Szállodánk a Szigetköz fővárosában, a történelmi hangulatú Mosonmagyaróváron található, a termálfürdő szomszédságában. Gyógyfürdőnk vize Európa öt legjobb hatású ...
Találatok száma: 1

Thermál Étterem

Thermál Étterem

A 120 fő befogadására alkalmas Thermal Étteremben vendégeinket nemzetközi, vegetáriánus és diétás ételspecialitásokkal, valamint a magyar konyha remekeivel és a híres magyar vendéglátással várjuk. ...
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Flesch Károly Kulturális Központ programok 2018

Programajánlat

Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
Mosonmagyaróvári programok 2018. Online jegyvásárlás
  • Mosonmagyaróvár
2018.04.28. - 05.01.
Gyereknap Mosonmagyaróvár 2018
Gyereknap Mosonmagyaróvár 2018
  • Mosonmagyaróvár
2018. május 26.
Szent István Napok Nyári Fesztivál Mosonmagyaróvár 2018
Szent István Napok Nyári Fesztivál Mosonmagyaróvár 2018
  • Mosonmagyaróvár
2018. augusztus 17 - 20.
Majális Mosonmagyaróvár 2018
Majális Mosonmagyaróvár 2018
  • Mosonmagyaróvár
2018.04.28. - 05.01.
Japán nap Mosonmagyaróvár 2018
Japán nap Mosonmagyaróvár 2018
  • Mosonmagyaróvár
2018. május 4.

Szolgáltató

Corvina Szálloda és Étterem
Corvina Szálloda és Étterem
  • Mosonmagyaróvár
Minerva Hotel
Minerva Hotel
  • Mosonmagyaróvár
Flexum Rendezvényterem
Flexum Rendezvényterem
  • Mosonmagyaróvár

Információ

Váltson jegyet a Budapesti Operettszínház márciusi, áprilisi előadásaira! Váltson jegyet a Budapesti Operettszínház márciusi, áprilisi előadásaira!

Tartson velünk tavasszal is! Megkezdtük a jegyértékesítést márciusi és áprilisi programjainkra. Egy izgalmas bemutatóval, az ünnepi időszakban itthon és külföldön egyaránt óriási sikert aratott ...