Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Flesch Károly Kulturális Központ programok  2017
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Flesch Károly Kulturális Központ programok 2017

2017.04.19. - 05.03. 9200 Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc u. 14.

Flesch Károly Kulturális Központ programok 2017-ben.

További információk


Még több a településen (Mosonmagyaróvár):

Kiállítás

KORTÁRS MŰVÉSZETI PANORÁMA – KOMP 2017
FLESCH KÖZPONT
Április 7-május 2.
Az idén hetedik évfolyamát kezdi meg a KOMP – Kortárs Művészeti Panoráma. A művészeti kezdeményezés az elmúlt hét év alatt olyan kiállítás-sorozattá nőtte ki magát a régióban, amely a benne résztvevő kiállító művészeknek rangot jelent.
A KOMP további állomásai Győr, továbbá Szlovákiában Somorja, Dunaszerdahely és Pozsony.
A tárlat május 2-ig látogatható, hétfőtől péntekig, naponta 14-18 óráig.

MEDITATÍV GESZTUSOK
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 7. péntek 18 óra
Sáfár Szabolcs fotókiállítása.
A kiállított fotókat Szabó Béla EFIAP, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A megnyitón közreműködik az En l’ air Tánccsoport Csonka Réka Orsolya vezetésével.
„Sáfár Szabolcs vagyok, 1971-ben születtem. 5 éve kezdtem el behatóbban foglalkozni a fotózással, elsősorban munkám részeként. Nyomdai előkészítés során úgy találtam, hogy egy igényes kiadvány nem nélkülözheti a szép fotókat. Így adta magát a lehetőség, hogy elkészítsem azokat a képeket, amikre éppen szükség volt. Ezek elsősorban termékképek, reprodukciók műalkotásokról, vagy éppen ételfotók voltak. Mindezek mellett szabad időmben szívesen készítek olyan képeket, amik viszonylagos egyszerűségük ellenére, vagy éppen ezért, rövid megállásra, szemlélődésre késztetik a nézőt.”

SZÍNES ÁLMOK
FLESCH KÖZPONT
Április 8. szombat 15 óra
Györkös Erzsébet (DUDI) kiállítása.

A vendégeket köszönti Venesz Jánosné a Nők a Városért Egyesület elnöke. A kiállítást megnyitja Bakó Tünde kulturális szervező.
A kiállítás április 21-ig látogatható, hétfőtől péntekig, naponta 14-18 óráig.

Gyermek programok

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR
FLESCH KÖZPONT

Indul a Flesch Központ gyermek kézműves szakkörének 2. féléve. A kéthetenkénti foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal készíthetnek a gyerekek: különböző dísz-, és használati tárgyakat, saját részre vagy ajándékba.  A folyamatos részvétel lehetővé teszi az egy-egy technikában való elmélyülést, nem csak az alapszintű tudás megszerzését. Az alkalmazott technikák a teljesség igénye nélkül: szövés, fonástechnikák, papír-, gyöngy- és bőrmunkák, nemezelés, agyagozás, filcvarrás, textilfestés... "Mert aki a kezét használja, az elméjét élesíti."
Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév.
A foglalkozások időpontjai:  április 22., május 13., 20..

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 29. szombat 14 óra
: Üvegfestés és dekorgumi figurák készítése.
A foglalkozásra óvodás kortól várjuk az ügyeskezű gyerekeket. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt

FIÓK Ifjúsági Klub
FLESCH KÖZPONT
Hétfőtől péntekig délután (14-18) lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! 

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - FLESCH KÖZPONT
Minden szerda 16 óra
Várunk minden érdeklődő, iskoláskorú gyereket, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. 
A belépés díjtalan!

FUTURA

FUTURA MAJÁLIS
Április 29-Május 1. szombat-hétfő 10-18 óra

A Futurában idén három napig tart a majális. Robotirányítás, giliszta labirintus, fakírágy, holdséta, függőhíd, képességvizsgálók és lézeres céllövés, ezek azok a népszerű játékaink, amiknél zsetont gyűjthetsz. A látogatás végén zsetonjaidat lufira válthatod.

Zene-tánc

FOLKLÓR-MŰSOR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 21. péntek 17 óra

Folklór-műsor érdeklődő kicsiknek és nagyoknak. A gazdag program a magyarság népművészetének hagyományait eleveníti fel, megmutatva a folklór napjainkban is élő teljességét. Az ünnepi műsort dr. Iváncsics János alpolgármester úr nyitja meg. Szereplők: a Csalogató Néptánccsoport, az Éltes Mátyás EGYMI néptáncosai, a Hildegard óvoda néptáncosai, a Lajta Néptánc Együttes, az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, a halászi Szent Márton Általános Iskola tanulói,  a Tititá Néptáncegyüttes, valamint a Kislaptáros Népzenekar.
Szárvendégek: Muszka György és Ilonka Kalotaszegről. A programra a belépőjegy: 700 Ft.

GYEREKTÁNCHÁZ
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 22. szombat 17 óra

A gyerekek a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket.

A MOFÉM ZENEKAR TAVASZI HANGVERSENYE
FLESCH KÖZPONT
Április 22. szombat 18 óra

A Mofém Fúvószenekar tavaszi hangversenye. Vezényel: Farkas Mihály. Konferál: Vitéz Vilmos. A műsorban közreműködnek: a Nyúli Majorette Csoport (Művészeti vezető: Bán Csabáné), a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola tánccsoportja (Koreográfus: Sebestyén Bálint), és az En l’air tánccsoport (Művészeti vezető: Csonka Réka Orsolya). Belépés díjtalan, adományokat köszönettel elfogadjuk.

SÁRARANY ZENEKAR KONCERTJE ÉS TÁNCHÁZA
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 22. szombat 19 óra

A NKA támogatásával induló sorozatunkban, az ifjú népzenész generáció képviseletében lépnek színpadra. Hat állandó tagból álló népi vonós banda (hegedűk, brácsa, bőgő, harmonika, cimbalom, ének), s a zenészek szinte mindannyian a Zeneakadémia hallgatói. Egész évben táncházak, táncos műsorok, koncertek, fesztiválok muzsikusai, zeneoktatás szervezői, lebonyolítói. Név szerint: Takács Rita, Radák Márton, Sárközi-Lindner Zsófia, Sárközi Áron, Zimber Ferenc, Dénes Ábel. A koncert után Radák János bukovinai táncokat fog tanítani.

NÁRAY ERIKA ÉS A BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA
IFJÚSÁGI JAZZ-BEAVATÓ KONCERT - RENDHAGYÓ ÉNEKÓRA
FLESCH KÖZPONT
Április 25. kedd 14 óra

Műsoron: jazz slágerek, film- és rajzfilm zenék.
A program fő célja az „aha-élmény”, hogy a gyerekek ráébredjenek, ők már hallottak jazz-t, és tetszett is nekik, csak nem tudják, hogy „az az”,hiszen egy big band előadásában fülbemászó, populáris, a nagyközönség számára is befogadható zenei élmény. A produkció által tükröt tartanak a fiatalok elé, hogy ők ismerik már ezt a műfajt, csupán keveset tudnak róla. A 80 perces előadás egy izgalmas, interaktív koncertélmény minden zenekedvelő számára.
A koncertre felsős és középiskolás csoportok jelentkezését várjuk. A tanulók és pedagógusok számára a belépés díjtalan!

NÁRAY ERIKA ÉS A
BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA - FLESCH KÖZPONT
Április 25. kedd 19 óra

Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonyának legnagyobb slágereivel várják az érdeklődőket. A turné mosonmagyaróvári vendége Szolnoki Péter lesz. Jegyek a Flesch Központ Jegypénztárában válthatók 3.500 forintos áron. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

BOGÁNYI
FILHARMONIKUS HANGVERSENYBÉRLET
KONZERTHAUS, BÉCS
Április 29. szombat 15 óra 30 perc

Erkel F.: Hunyadi László - nyitány
Liszt F.: Esz-dúr zongoraverseny, S.124
Liszt F.: Haláltánc, S. 126
Kodály Z.: Galántai táncok
A Bogányi-zongora bemutatkozása Ausztriában

TÁNC VILÁGNAPI MEGEMLÉKEZÉS SZIGETI GÁBOR TÁNCPEDAGÓGUS EMLÉKÉRE
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 29. péntek 17 óra

A programon városunk valamennyi táncstílusában táncoló közössége helyet és bemutatkozási lehetőséget kap, mivel Mosonmagyaróvár táncélete rendkívül gazdag és szerteágazó, különböző műfajban jeleskedő tánc-csoportok mutatják be tudásukat, akik életkora az óvodásoktól a felnőtt korig terjed. A műsort megnyitja: Hergenrőder–Kovács Réka    táncpedagógus, mesterfokú modern-tánc tánctanár (a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium), aki elhozza a  tánc világnapja tiszteletére megjelent nemzetközi üzenetet.
Szereplőink: balettes növendékek, a Csalogató Néptáncegyüttes, az En l’air Tánccsoport, a Fantázia Majorette csoport, Flex-dance és Balance tánccsoport, a Hedonizm Crew és a MadKidz, a HUNGARYthmic TSE, a Jamilah  Hastánccsoport, a Kékcinke Óvoda néptáncosai, a Magic Dance, a Margaréta Nyugdíjasklub tánckara, a Mosonmagyaróvári Country Klub, a Móra iskola táncosai, a Pillangó Óvoda táncosai, a Pulzus TSE, és a Táncoslábú anyukák és apukák. Vendégeink: a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium táncosai. A programra a belépőjegy: 700 Ft.

Egyéb

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 19. szerda 18 óra: betegségek testi tünetei,a lélek nyelve a betegség,  meditáció,  csakramesék
További információ: Czére Zsuzsa.

MO-HORDA KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 19. szerda 9.30 óra

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a hordozás és a kötődő nevelés, vagy csak szeretné jó hangulatban eltölteni gyermekével az idejét. 

CULT FILM CLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 21. péntek 20 óra

A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. Szórakozás – kultúra ingyen

KREATÍV ALKOTÓK KÖRE
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 22. szombat 14 óra

Burda Zsuzsanna és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével. A foglalkozásra vidám, kedves, korhatárnélküli alkotni vágyókat várnak. Mit kell hozni? Mindenkinek a kedvenc eszközeit: ceruzát, rajzszenet, vízfestéket, temperát, pasztellt, ecseteket. Mindehhez kell még papír, farost, vagy vászon. Az alkotókör mottója: „Ha még sohasem próbáltad ki magadat, most megteheted.” A részvétel ingyenes!

FÉNYHOZÓK EZOTERIKUS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 24. hétfő 18 óra

Lélekringatás… Előadó: Steiner Hermina. Klubvezető: Horváth Margit. I

KREATÍV KÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 26. szerda 17 óra

Szeretettel várja a textil kedvelőit Bernáth Judit textilművész, a szakkör vezetője.

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 26. szerda 18 óra

Betegségek szellemi szinten, hogyan ismerjük fel, mit tehetünk? Meditáció, csakramesék.
További információ: Czére Zsuzsa.

KREATÍV KÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 26. szerda 17 óra

Szeretettel várja a textil kedvelőit Bernáth Judit textilművész, a szakkör vezetője.

KULTÓRA
ISMERETTERJESZTŐ ELŐADÁS
FLESCH AULA
Április 27. csütörtök 18 óra

A KultÓra áprilisi vendége Ocskay Zoltán szakíró, az Autó-Motor egykori főszerkesztője, a Veterán Autó és Motor Lap alapító főszerkesztője. Vendégünk kiváló előadó, a hazai autó – és főként motorkerékpár-gyártás történetének  legelismertebb  kutatója, ismerője, publikálója, számos szakirányú könyv szerzője és kiadója. Műveiben történelmi hitelességgel mutatja be többek között a Pannónia, Csepel motorkerékpárokat, elemzi a hazai autózást az ötvenes években. Havonta megjelenő, veterán járműveket, azok történelmi, technikai hátterét bemutató lapja a hazai veterán járművesek alapműve. Ocskay Zoltán előadása nem csak ”benzinvérűeknek”, de minden a közlekedés, a technika, a járművek után érdeklődőnek kellemes (kult)órát jelent. Az előadásra a belépés díjtalan. 

LÉLEKPRIZMA KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 28. péntek 17 óra

Minden érdeklődőt szeretettel vár a klubvezető: Göncz-Varga Judit.

KREATÍV ALKOTÓK KÖRE
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Április 29. szombat 14 óra

Burda Zsuzsanna és Móczi Sándor képzőművészek vezetésével. A foglalkozásra vidám, kedves, korhatárnélküli alkotni vágyókat várnak. Mit kell hozni? Mindenkinek a kedvenc eszközeit: ceruzát, rajzszenet, vízfestéket, temperát, pasztellt, ecseteket. Mindehhez kell még papír, farost, vagy vászon. Az alkotókör mottója: „Ha még sohasem próbáltad ki magadat, most megteheted.” A részvétel ingyenes!

VÁROSI MAJÁLIS
Április 30-május 1. vasárnap-hétfő

WITTMANN PARK
Április 30. vasárnap
21.00-22.30: Majka & Curtis koncert
23.00-02.00:  Weekend Mood koncert
Május 1. vasárnap
9.00-től: a városi fúvószenekarok műsora
11.00-12.00: Bojtorján koncert
14.00-től: a helyi tánccsoportok bemutató műsora: HungaRocky, Kelet Lányai Hastánccsoportok, Pulzus TSE, Okay Dance, Royal Kolibri, Magic Dance és az El Paso, valamint a Gazdász Néptáncegyüttes műsora
19.00: Gorbunov Dimitrij koncert
19.50: Band of Streets
21.00: Máté Péter emlékkoncert – Gallusz Niki, Szulák Andrea és Kökény Attila közreműködésével

RETRO FILM KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 2. kedd 15 óra

Műsoron egy magyarul beszélő, 1959-ben készült amerikai vígjáték látható. A fergeteges, legendás szereplőket felvonultató vígjáték két munkanélküli muzsikus kalandjait meséli el – a húszas években játszódó fergeteges gengszterfilm-paródia keretében.
120 perc, 12 éven felülieknek.

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Május 3. szerda 18 óra:
Gyógynövénytan - Csakramesék - Népdalok tanításai - Meditáció
További információ: Czére Zsuzsa.

Ovimozi

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Április 21. péntek 9.30 óra
Mesemozinkba várjuk az óvodás gyerekeket.

A moziban egy tavaszhozó filmet nézhetünk meg.  Az erdő mélyén különös lények élnek és furcsa dolgok történnek – mind biztos távolban az emberi szemektől. A világunkkal párhuzamosan létezik egy eddig sosem látott dzsungelbeli civilizáció, melyben a jó és a rossz örök küzdelme folyik. Egy csoda folytán egy fiatal lány is belekeveredik ebbe a fantasztikus világba, ahol néhány furcsa társ oldalán kénytelen keresztülverekednie magát a gonoszok csapdáin, hogy megmentse a titkos világot és a miénket. (102 perc).
Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon.

Mozi

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

VAD SZIGETKÖZ - A SZÁRAZFÖLDI DELTA
Április 22. szombat 16 óra

A Föld napja alkalmából bemutatjuk a Vad Szigetköz című magyar természetfilmet. 60 perc, 2013.
A tájat a fejlett gazdaság képviselői uralják: autópályák, nagyvárosok, ipari parkok, szélerőművek, és az éppen húsz éve üzembe helyezett vízerőmű. Valami azonban megbújik közöttük. Egy hatalmas hordalékkúp apró, szigetszerű falvakkal, erdőkkel, vizenyős rétekkel és nádasokkal, amelyeket számtalan kisebb-nagyobb vízfolyás, folyóág övez.  Az Európában egyedülálló szárazföldi deltát a hegységekből kilépő Duna hozta létre. A folyó ma már nem járhat olyan szabadon, mint régen.  Megőrizheti vajon a táj egykori gazdagságát?
A két főszereplő az európai hód és a nagy kormorán. Miközben az egyik alszik, a másik aktívan mozog. Mozgásukat követve nappal és éjszaka is bejárjuk a tájat.
Húsz évvel ezelőtt ezt a vízi világot ökológiai katasztrófa érte. A Szigetközbe jutó víz töredéke a korábbinak, az áradások elmaradnak, az ártéri erdő, a nádas a kiszáradással küzd, a legendás halbőség már a múlté. A folyóágak szabdalta táj azonban még őrzi a hajdani páratlan élővilág jelentős részét. Hogy meddig? Minden a vízen múlik. A belépőjegy ára: 600 Ft.
Iskolás csoportok jelentkezését is várjuk egy későbbi vetítés lehetőségével!

Mozásművészet

FLESCH KÖZPONT
SLIM&FIT
Minden csütörtökön 9 órától

Próbáld ki az új táncfitness irányzatot! Ha fontos számodra a szép testtartás, szálkás izomzat, harmonikus mozgás, súlycsökkenés, de ezek mellett igényled a lelki felfrissülést…itt a helyed! Táncpedagógus: O. Cser Zita. Előjelentkezés szükséges! 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat a tavaszi megújulás jegyében mozgásművészeti csoportjainkba! A már megszokott és megszeretett edzések mellett (capoeira, kondivcionáló torna, pilates, jóga, step kondi) mellett új fitnesz órákat is lehet látogatni.
Csonka Réka Orsolya edző órái: hétfőn 19 és csütörtökön 17 órától alakformáló óra: dinamikus mozgásforma, a test gumikötéllel és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozásokra polifoam szükséges!
Szerdán 19 órától: zsírégető óra koreográfia nélkül, egyszerű lépéskombinációk és erősítő blokkok váltják egymást.
FitArt: csütörtökön 18 órától. Összetett tréning, mely a mozgásművészet és a testedzés elemeit ötvözi. A foglalkozásokon fejlődik a testtudat, erősödnek az izmok, miközben a lelki egyensúly is fontos szerepet kap. Az órára polifoam szükséges!
Az edzések nem egymásra épülnek, így bármikor be lehet kapcsolódni.

Forrás: Szervezők

Online jegyvásárlás


2017.04.19. - 2017.05.03.
2017.05.19. 18:00

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Még több a településen (Mosonmagyaróvár):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer