Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
Nemzetközi robotépítési- és programozási verseny Győrben
Nemzetközi robotépítési- és programozási verseny Győrben
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Advent Bécsben és Sopronban: Hangolódjon az ünnepekre a karácsonyi pompába öltözött császárvárosban!
Advent Bécsben és Sopronban: Hangolódjon az ünnepekre a karácsonyi pompába öltözött császárvárosban!
Gasztrohegy Gasztrokalandok - Exkluzív gasztrotúrák hétvégente
Gasztrohegy Gasztrokalandok - Exkluzív gasztrotúrák hétvégente
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Flesch Károly Kulturális Központ programok 2019 Mosonmagyaróvár

Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2019. október 18 - 30.

Flesch Károly Kulturális Központ programok 2019-ben.

Élmények és értékek! Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Programok a Flesch Központban

2019. október 23.
"In memoriam 1956 címmel 2019. október 23-án 17.00 órakor kezdődik nemzeti ünnepünk alkalmából a hivatalos városi ünnepség Mosonmagyaróváron, a Flesch Károly Kulturális Központban. Dr. Árvay István polgármester beszédét követően Hűvösvölgyi Ildikó, Kossuth-díjas színművész és a Regélők énekegyüttes "Egy nép azt mondta: Elég volt!" című előadására kerül sor. Kérünk mindenkit, jöjjön el, legyen közös, kegyelettel teljes a megemlékezés 2019. október 23-án! A rendezvényre a belépés díjtalan. Jegyek igényelhetők a Flesch Károly Kulturális Központ jegypénztárában."

Színház

CIGÁNYBÁRÓ
FLESCH KÖZPONT
Október 18. péntek 19 óra

Nagyoperett két részben a Magyar Zenés Színház előadásában, Csere László Jászai díjas rendező rendezésében. Szereplők: Turpinszky Béla – Barinkay, Vörös Edit – Szaffi, Rikker Marika – Czipra, Ürmössy Imre – Zsupán, Zábrádi Annamária – Arsena, Merán Bálint – Homonnay, Bozsó József – Carnero, Csonka Zsuzsanna – Mirabella, Ujvári Gergely – Ottokár. 

ELŐZETES
ORLAI BÉRLET – VARSÓI MELÓDIA
FLESCH KÖZPONT
November 26. kedd 19 óra

Az Orlai bérlet első előadása. Szereplők: Tompos Kátya, Adorjáni Bálint. „Van a politika, és van a szerelem. Ennek a két dolognak elvileg semmi köze egymáshoz. De volt, hogy volt. Van, hogy van. Milyen kár. 90 perc, egy részben. Bérlet korlátozott számban váltható az 579-707-es telefonszámon, vagy személyesen a Flesch Központban.

Kiállítás

TERMÉSZETI ÉRTÉKEINK
FLESCH KÖZPONT
Október 5. szombat 16 óra

A Mosonmagyaróvári Fotó Egyesület által szervezett nagyszabású fotókiállításon rész vesz a Győri Fotóklub Egyesület, a Molaj-Fotóstudió Komárom, a Soproni Fotóklub, a Kontraszt Fotográfiai  Társaság Győr. A tárlaton Vecsei László festőművész és Kerekes István, EFIAP D3, fotóművész meghívott vendégként 10-10 db alkotással, egyéni látásmódjukon keresztül tárják a nagyközönség elé a természet értékeit.
A 70 db nagyméretű fotóval a kiállítók szeretnék bemutatni a természet harmóniáját, az életközösségek egymásra utaltságát és az ember szerepét, helyét az állandóan változó, megújuló természet láncolatában. A tárlat nyitvatartási időben, október 18-ig látogatható a Flesch Központ galériáiban.

HOGY VOLT? – KÉPEK AZ 1956. OKTÓBER 23-I ESEMÉNYEKRŐL
FLESCH KÖZPONT
Október 23. szerda 16 óra

Az MTVA Archívumának 1956-os forradalom idején készített fotóiból rendezett vándorkiállítást a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tartalomkereskedelmi vezetője Máté Attila nyitja meg. A kiállítás november 6-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében. A közmédia 56 archív felvételein a forradalom emblematikus alakjai és ikonikus pillanatai elevenednek meg. Látható többek között, amint Nagy Imre beszédet mond a Parlament erkélyéről 1956. október 23-án, a szovjet csapatkivonásról tárgyaló Maléter Pál, a Sztálin-szobor ledöntését ünneplő és az október 25-i Kossuth téri sortűz elől menekülő tömeg vagy a mosonmagyaróvári sortűz áldozatainak temetése is. Az egyik felvételen a Budapesti Pártbizottság Köztársaság téri épületének ostroma után a kivégzésre felsorakoztatott védők néznek szinte szembe a kamerával, több képen szerepel Rajk László és társainak újratemetése, valamint a Corvin közi szabadságharcosok, például a kezében Molotov-koktélt tartó Csitri becenevű fiatal felkelőlány. Számos fotó készült a forradalom alatti tömegmegmozdulásokról, így október 23-án a Bem-szoborhoz lyukas nemzeti zászlóval vonuló fiatalokról, a tüntetőknek szavaló Sinkovits Imréről, vagy a november 12-i londoni szimpátiatüntetésről. Több felvétel örökítette meg a főváros utcáin a fegyveres harcok szüneteiben uralkodó állapotokat, valamint a forradalom utáni romeltakarítást is. A tárlat célja, hogy a korabeli felvételek segítségével átélhetőbbé tegye a mostani iskolás korosztály számára az 1956-ban történteket. A korabeli fotók segítségével rendhagyó történelem órákon idézhetők fel az 1956-os forradalom és az azt követő megtorlás eseményei.

Gyermek programok

FIÓK Ifjúsági Klub
Minden héten hétfőn és szerdán 13 és 17 óra között lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! 

FLESCH KÖZPONT
MOSONMAGYARÓVÁRI CSALÁD ÉS KARRIERPONT 2019-ES KÉPZÉSEI

2019. október 28-29: Munkaerő megtartása és a bizalomépítés az atipikus foglalkoztatáshoz; Business Coaching Mosonmagyaróvár
A tréning bemutatja a munka világába éppen csak belekóstoló, illetve visszatérő munkavállalóknak, továbbá a váltani kívánóknak, és a munkáltatóknak az alternatív lehetőségeket, ennek előnyeit, hátrányait. Cél, hogy tágítsuk mind a munkavállalók, mind a munkaadók látókörét az atipikus, alternatív munkavégzési lehetőségek széles tárházában. Elérendő cél, hogy a képzésben résztvevők megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek az atipikus foglalkoztatásról. Munkavállalók szempontjából az állásinterjún történő kommunikációt fejlesszék, el tudják adni magukat a munkaerő piacon, meg tudják fogalmazni és érvényesíteni is tudják érdekeiket. Munkáltatók számára lehetőséget biztosítson az alternatív munkavégzési lehetőségek megismerésére, ezáltal is segítve napjaink egyik legérzékenyebb területét a munkaerőpiacon, a munkaerő megtartást és bizalomépítést. Cél továbbá, hogy a munkavállalók és a munkaadók egy közös tréning keretén belül szembesüljenek egymás nézőpontjaival e témát illetően
2019. november 20-21: Család – idő és költséggazdálkodás; tréner: Kopf Katalin
A képzés célja, hogy a résztvevők alapvető információkat sajátíthassanak el az időmenedzsment, a munka- és szabadidőegyensúly, valamint a költséggazdálkodás alapjairól. A képzés célja, hogy a résztvevők a képzés elvégzése után megfelelő tudással rendelkezzenek idejük eredményesebb beosztásához, illetve képesek legyenek a rendelkezésre álló bevételeikkel a mindennapi életben előforduló költségeiket fedezni, illetve kiadásaikat megtervezni. A fent említett célok eléréséhez a résztvevők képzettségüknek és képességeiknek megfelelően, illetve esetleges fizikai vagy értelmi hátrányaik figyelembevételével minden lehetőséget megkapnak, hogy az elsajátítandó tudást később, mint együtt, mint külön-külön megfelelően használhassák.

Zene-tánc

NÉPTÁNC GÁLA
FLESCH KÖZPONT
Október 19. szombat 18 óra

A Gazdász Néptáncegyesület éves hagyományos Néptánc gálája. Az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes táncait a Sárarany Népzenekar kíséri. Meghívott  vendég együttesek is bemutatkoznak  a színpadon, a Tititá Néptáncegyüttes  Jánossomorjáról és a Lajta Néptáncegyesület táncosai. Belépőjegy 1500 Ft/db.                                       

Egyéb

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR
FLESCH KÖZPONT

Októbertől újra megkezdik munkájukat a Flesch Központ kézművesei. Gyermek kézműves szakkörünkbe 6 éves kortól várjuk az alkotni vágyó gyermekeket. A foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a gyermekek. A különböző munkadarabok elkészítése, a gyakorlás során javul a kézügyesség, élénkül a kreativitás, felébred az alkotó szellem, és a folyamatos részvétel mellett lehetővé válik egy-egy technika mélyebb elsajátítása is. Hasznos időtöltés, kellemes társaságban. Az alkalmazott technikák a teljesség igénye nélkül: szövés, fonástechnikák, papír-, gyöngy- és bőrmunkák, nemezelés, agyagozás, filcvarrás, textilfestés..." Mert aki a kezét használja, az elméjét élesíti."

Az első foglalkozás október 5-én szombaton 10 órakor kezdődik, jelentkezni  is addig lehet az intézmény portáján.

A foglalkozások havonta kétszer, szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév. A foglalkozások tervezett időpontjai 2019-ben:
október 19.  10-12 óráig, november 9., 23. 10-12 óráig, december 7., 14. 10-12 óráig.

FELNŐTT KÉZMŰVES MŰHELY
FLESCH KÖZPONT
Október 1-től, keddenként 17 órától

Az első foglalkozás, amelyre a régi tagok mellett az új jelentkezőket is várjuk, október 1-jén kedden 17 órakor kezdődik. Jelentkezni is addig lehet az intézmény portáján. A kézműves műhely vezetője Csapó Frigyesné  népi iparművész, a népművészet mestere, akinek irányításával bepillantást nyernek a népművészet világába. Ebben az évadban folytatják a már megismert kézimunkák (Kalotaszeg, Zobor alja, Baranya stb.) hímzését  és megismerkednek a szigetvár-vidéki és drávaszögi hímzések elkészítésének módjával.
Tagsági díj: 1200 Ft/ hó, és anyagköltség. A foglalkozások keddenként 17 órakor kezdődnek, és május végéig tartanak.

SENIOR JÓGA
FLESCH KÖZPONT
50+ 60-as hölgyeknek és uraknak
Minden kedden reggel 9 óra

A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani nem csupán a testi egészséget és ezen keresztül a lelki harmóniát, de az élet minden területén változásokat hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatok fele. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel, sokkal könnyebb „együtt élni”.
Info: Nagyné Erika, senior és gerincjóga oktató

A Fehér Ló Közösségi Ház programjai 2019 

Kiállítás

A BÉKE SZIGETE JHARNA KALA – SRI CHINMOY KIÁLLÍTÁSA
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Október 13. vasárnap 16 óra

A béke szigete Jharna Kala - Sri Chinmoy képeiből készült kiállítás nyílik. A belső világ élményei egy indiai mester ecsetvonásaival - a béke és az öröm szigete.  A megnyitó egyben meditációs előadás Belső béke címmel. Előadó: Gunagriha. (a név jelentése: Isten-szerető) Az előadást 4 alkalmas díjtalan meditációs tanfolyam követi, melynek mottója: "Meditálok, hogy egész lényemet eláraszthassam a béke mindenható erejével." - Sri Chinmoy
Belépés díjtalan!

Gyermek programok

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek
:

  • október 18. festett és ragasztott díszek az ősz kincseiből, színeivel
  • október 25. puha figurák és különleges díszek készítése
  • október 30. szerda, 10 óra: őszi szünidei bütykölés origamival: festés, levélkép és üdvözlőlap készítés… és színes paparból hajtogathatunk őszi lakásdíszeket, játékokat. A foglalkozás vendége: Möhöly Magdolna

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

Egyéb

RÉGI FILMEK ÚJRATÖLTVE
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Október 19. szombat 18 óra
Régi filmek újratöltve. Apokalipszis most! Végső vágás (Apocalypse Now - Final Cut 1979 – 2019). színes amerikai film

Rendező: Francis Ford Coppola
Forgatókönyv: John Milius, Francis Ford Coppola
Főszerepben: Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Laurence Fishburne, Harrison Ford, Dennis Hopper.Francis Ford Coppola két Oscar-díjjal, három Golden Globe-díjjal és Cannes-i Arany Pálmával elismert háborús eposza a bemutató 40. évfordulója alkalmából soha nem látott minőségben tér vissza a mozivászonra. (181 perc) 18 éven felülieknek! A belépőjegy ára: 800 forint

AZ ORIGAMI VILÁGNAPJA
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Október 24. csütörtök

A foglalkozásokat vezeti: Möhöly Magdolna óvónő, aki már több alkalommal mutatta meg az origami szépségét, hasznosságát. A világnap tiszteletére kamarakiállítás nyílik olyan különleges és dekoratív alkotásokból, amelyeket Möhöly Magdolna és a Mosonmagyaróvári Origami Szakkör tagjai készítettek. Délelőtt óvodásoknak, délután 16.30 órától az origami szakkör nyílt foglalkozásán bárki - felnőtt és gyerek - kísérletezhet egy-egy apró ajándék, vagy dísztárgy elkészítésére, amellyel egyedivé varázsolhatjuk környezetünket. A foglalkozásra a környékbeli települések origamisait is várjuk!

JÓTÉKONYSÁGI MŰSOR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Október 29. kedd 18 óra

A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség  szervezésében.  A belépés ingyenes, de adományokat köszönettel elfogadunk a Családok Átmeneti Otthonában lakó gyermekek karácsonyi ajándékozására.

ŐSZI SZÜNIDEI BÜTYKÖLDE – ORIGAMI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Október 30. szerda 10-12 óra

A résztvevők festhetnek az ősz színeivel, készíthetnek levélképet, különleges figurákat és gesztenye-babákat. Emellett színes papírból hajtogathatnak őszi lakásdíszeket, játékokat. A foglalkozás vendége: Möhöly Magdolna. Minden érdeklődőt szeretettel látunk! A részvételi díj 500 forint anyagköltség.

DUMASZÍNHÁZ
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Október 30. szerda 19 óra

Felméri Péter önálló estje.  Jegyár: 3300 forint megvásárolható elővételben.

Forrás: Szervezők


2019.10.18. - 2019.10.30.
Találatok száma: 1

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Egészség és élmény egy helyen. Szállodánk a Szigetköz fővárosában, a történelmi hangulatú Mosonmagyaróváron található, a termálfürdő szomszédságában. Gyógyfürdőnk vize Európa öt legjobb hatású gyógyvize közé tartozik. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Thermál Étterem

Thermál Étterem

A 120 fő befogadására alkalmas Thermal Étteremben vendégeinket nemzetközi, vegetáriánus és diétás ételspecialitásokkal, valamint a magyar konyha remekeivel és a híres magyar vendéglátással várjuk. Főszakácsunk kreativitásának köszönhetően minden évszakban tudunk meglepetéssel szolgálni, téli és nyári ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Soproni szállás

Közeli ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!
Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 3 300 Ft Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG