A világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar koncertje.
A világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar koncertje.
A huligánok Kaposvárra érkeznek egy hatalmas karácsonyi szuperkoncert keretein belül!
A huligánok Kaposvárra érkeznek egy hatalmas karácsonyi szuperkoncert keretein belül!
Fürdő melletti családias szállodánkban szeretettel várjuk!
Fürdő melletti családias szállodánkban szeretettel várjuk!

Flesch Károly Kulturális Központ programok 2017-ben.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Színház

ISTEN PÉNZE
FLESCH KÖZPONT
December 19. kedd 18 óra
December 20. szerda 18 óra
December 21. csütörtök 18 óra

2016-ban újra visszatért a színpadra az Isten pénze produkció. A nagy sikerre való tekintettel, 2017- ben is megörvendeztetjük a mosonmagyaróvári közönséget. Ünnepi alkalom ez, hiszen 21-én pontosan 30. alkalommal lép majd a közönség elé ezzel a művel a Theatrum ad Flexum társulata. A musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebeneezer Scrooge, egy uzsorás, aki annyira a pénzéért él, hogy még karácsonykor is csak az anyagi ügyek foglalkoztatják. Nem adományoz pénzt a szegényeknek, mert úgy gondolja, hogy megérdemlik sorsukat. Úgy véli, hogy a társadalomban is a természeti törvényeknek kell uralkodni: a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap még egy utolsó esélyt, s hősünket halott üzlettársának szelleme ekkor látogatja meg, és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai filmként peregnek le szemei előtt és emlékeiben kalandozva eszébe jut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott. Jegyek kaphatók a Flesch Központ jegyirodájában 2000 forintos jegyáron.

Kiállítás

2017. december 9-én 10 óra
Simonné Zsuzsa és Bősi Éva paverpol textilszobrászok SZÍNEK, FORMÁK, PILLANATOK  című kiállításának megnyitója
Flesch Központ Galéria ’94 kiállítóterme
A kiállítást megnyitja: Dr. Karácsony István helytörténész, író.
Közreműködik: Talpasné Süle Ibolya és Héricsné Sándor Krisztina (fuvola).
A kiállítás fotósa: Talpas Balázs.
A kiállítás december 20-ig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

SZÍNEK, FORMÁK, PILLANATOK
FLESCH KÖZPONT
December 9-20.

Simonné Zsuzsa és Bősi Éva paverpol textilszobrászok kiállítása, amely december 20-ig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

TÉLI TÁRLAT
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 15. péntek 17 óra

A Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület évzáró kiállítása. Az egyesület tagjainak festményeiből, grafikáiból, fotóiból, fafaragásaiból, kisplasztikáiból álló kiállítást ünnepi műsor keretében nyitjuk meg. A bemutatásra kerülő alkotásokat Dr. Iváncsics János alpolgármester úr ajánlja a megjelentek figyelmébe. A programon Sej Edit és barátai adnak műsort. A kiállítás 2018. január 5-ig tekinthető meg.

Gyermek programok          

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR
FLESCH KÖZPONT

Gyermek kézműves szakkör foglalkozása, melyre 6 éves kortól várjuk az alkotni vágyó gyermekeket. A kétheti foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a tagok. A foglakozások során javul a kézügyesség, élénkül a kreativitás, felébred az alkotó szellem, és a folyamatos részvétel mellett lehetővé válik egy-egy technika mélyebb elsajátítása is. Hasznos időtöltés, kellemes társaságban.
Az alkalmazott technikák a teljesség igénye nélkül: szövés, fonástechnikák, papír-, gyöngy- és bőrmunkák, nemezelés, agyagozás, filcvarrás, textilfestés... A foglalkozások kéthetente szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév. A foglalkozások további tervezett időpontjai: december 16., január 13., 27., február 10., 24., március 10., 24., április 14., 28., május 5., 19.

A CSODÁK ÉJSZAKÁJA
FLESCH KÖZPONT
December 8. péntek 17 óra

Vizsy Ferenc zenés mesejátéka a Theatrum Ad Flexum és a Flex Art táncstúdió előadásában. Bő ötven év után tér vissza nagyapa gyermekkora színhelyére, ahol először találkozott a Könnyű Gyermekálmok Tündérével. A téli erdőben a havat tapodva, kéz a kézben baktatnak unokájával, aki most is azt kéri, mint megannyiszor, hogy meséljen neki arról a bizonyos éjszakáról. Ám alig kezdődik el a történet, az idő hirtelen a múltba repíti őket. A gyerekeknek és a kisgyermekes családoknak egyaránt ajánlott, mintegy háromnegyedórás zenés mesejáték a didergő erdei állatok, a két szerelmes vízcsepp és a szomorú favágó beteljesült álmáról, a reményről és az önzetlen szeretetről beszél. Helyi gyermek és felnőtt szereplők, táncosok elevenítik meg a varázslatos mesét – a mi mesénket. Közeledik a Karácsony… Jegyek kaphatók a Flesch Központ jegyirodájában 1000 forintos jegyáron.

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 8. péntek 17 óra: rénszarvasos díszek készítése különféle anyagokból

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

MIKULÁS NAP
FLESCH KÖZPONT
December 9. (szombat)

Kültéri fajátékok, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás
10.00 – SZÍNEK, FORMÁK, PILLANATOK című kiállítás megnyitója
11.00 – Écsi Gyöngyi: Az Angyalbárányok (regisztrációs jegy igényelhető)
15.00 – Turay Ida Színház: A Mikulás manói (jegyár: 500 forint)
18.00 – Fourtissimo Zenekar
December 10. (vasárnap)
17.00 – Black & Proud énekegyüttes: Gospel műsor

Egész hétvégén: Flesch Karácsonyi Vásár és családi karácsonyi fotósarok. A rendezvényt színesíti: Cseh Dóra, Takács András és Szalay Tamás. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Bővebb információ: a Flesch Központ facebook oldalán, weboldalán:.

HÓKIRÁLYNŐ – MESEMUSICAL
FLESCH KÖZPONT
December 11. hétfő 14 óra
: Csodaország bérlet
December 12. kedd 10 óra: Pinokkió bérlet, 14 óra: Hetedhétország bérlet
December 13. szerda 10 óra: Micimackó bérlet, 14 óra: Varázsceruza bérlet
A Csillag Musical Társulat előadása.
Andersen híres meséje a szeretetről, és az összetartásról szól. Csodás látványvilág jellemzi a darabot, ami elvarázsolja, és egy különös világba repíti a kicsiket, és nagyokat egyaránt. A darab az író meséje nyomán készült, számos ismert téli és karácsonyi dallal fűszerezve, lenyűgöző táncjelenetekkel gazdagítva. Meghitt és egyben szórakoztató téli színházi élmény minden korosztály számára. (Az 5 és 14 éves korosztály számára ajánlják, időtartama 60 perc.)

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 15. péntek 17 óra
: csillogó és illatos karácsonyi dekoráció készítése-különféle technikákkal
December 22. péntek 17 óra: karácsonyi ajándékok és karácsonyfadíszek készítése
A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt

KARÁCSONYI JÁTSZÓHÁZ 
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 16. szombat 10-12 óra

Karácsonyfadíszek és karácsonyi ajándékok készítése. Segítünk különleges karácsonyi asztal - és lakásdíszeket készíteni, természetes anyagokból, valamint csillogó papírokból. Minden érdeklődő kicsit és nagyot szeretettel várunk!

TÁRSASJÁTÉK KLUB
FLESCH KÖZPONT
Minden hónap harmadik péntek 16 óra 30 perc

FIÓK Ifjúsági Klub
FLESCH KÖZPONT

Hétfőtől péntekig délután (13-18) lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! 

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
FIÓK Ifjúsági Klub
Minden szerda 16 óra

Várunk minden érdeklődő, iskoláskorú gyereket, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. 
A belépés díjtalan!

FELHÍVÁS - FIÓK KI-MIT-TUD
FLESCH KÖZPONT

Ötödik alkalommal rendez „Ki-Mit-Tud” Vetélkedőt a FIÓK Ifjúsági klub.
A program időpontja: 2018. január 27. szombat, délután 14.00-19.00
A vetélkedőre egyéni indulókat, illetve csapatokat várunk öt különböző kategóriában - ének, tánc, zenekar, rap, és egyéb. Minden kategória első három legjobbja értékes jutalmat kap. A produkciókat egy szakmailag hozzáértő zsűri fogja elbírálni - Auxner Bianka, Blahovits Márta és Csorba Lóránt (a Lóci játszik zenekar frontembere). Nevezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet. Jelentkezési lap és egyéb információ kérhető a Flesch Központ elérhetőségein, ill. személyesen a Flesch Központban.
18.00 órakor fellép a Lóci játszik akusztik. A rendezvényen való részvétel ingyenes

Zene-tánc

KARÁCSONYI KONCERT
FLESCH KÖZPONT
December 14. csütörtök 17 óra 30 perc

A Mosonyi Mihály Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi koncertje. Fellép az iskola ifjúsági vonószenekara, fúvószenekara, ütőegyüttese és szolfézscsoportjai. A belépés díjtalan. Adományokat szívesen fogadnak! Szeretettel várnak minden zenekedvelő érdeklődőt!

LIONS JÓTÉKONYSÁGI HANGVERSENY
FLESCH KÖZPONT
December 16. szombat 18 óra

A Lions Club-Mosonmagyaróvár tisztelettel és szeretettel hívja a város fúvószenét kedvelő közönségét a Kühne Koncert Fúvószenekar /karmester: Hernádi Sándor/ és Pápa Város Fúvószenekara /karmester: Horváth Adrián/ adventi jótékonysági hangversenyére. Közreműködnek a Kühne Zenetanoda növendékei Pusztai Kinga vezetésével, a Clangor Énekegyüttes Bojér-Varga Szilvia kórusvezető vezetésével, valamint Csütörtöki Tamás /ének/. Műsorvezető: Bencsik Tibor /Bicsek/. A belépés díjtalan, de köszönettel fogadják a Közönség szíves adományait, melyet ezúttal is a város rászoruló gyermekeinek javára fordítják.

ZENEBÖLCSI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Hétfőnként 10 órától

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga zenepedagógus vezeti.

ZENEOVI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Szerdánként 16.30-tól

A zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást Pusztai Kinga zenepedagógus vezeti.

Egyéb

TÉLI FESZTIVÁL
IDÉN ÚJ HELYSZÍNEN, A FLESCH KÖZPONT ELŐTT!
December 1-22-ig

Ragyogó fények, jó hangulat, forró italok fahéjas illata, színpadi programok és egy régen várt műjégpálya fűszerezi az idei Téli Fesztivál rendezvényeit a Flesch Károly Kulturális Központ előtti területen. Az idillhez már csak a csendesen szállingózó hó hiányozna, de ha szerencsénk van az sem fog hiányozni.
A Korcsolyapálya mindennap várja a jég szerelmeseit. Hétfő-csütörtök 14-21 óra, péntek 14-22 óra, szombat 10-22 óra és vasárnap 10-21 óráig. Délelőttönként 10-13 óráig iskolás csoportoké a pálya!
A decemberi hétvégi hangulatról, péntek – szombat esték, közismert mosonmagyaróvári DJ-k gondoskodnak – Bicsek, Hores, S!D, ConAty és Hanzséros Dávid Vinisoundz. Lesz andalítóbb, nosztalgikus hullám és elsöprő lendületes muzsika a hagyományos karácsonyi dallamok mellett.
December 1-22-ig, 15 órától 19 óráig, péntekenként és szombatonként 20 óráig a Kozári Vidámpark Csodás Körhintáján szórakozhatnak a kicsik.
December 9-én és 10-én a Flesch Károly Kulturális Központ épületében rendezzük Karácsonyi vásárunkat, mely hosszú idő után újra visszatér az életünkbe.  Apró ajándékokat, könyvet, ruhákat, finomságokat vásárolhatnak szeretteiknek, barátaiknak. December 9-én tartjuk városi mikulás ünnepségünket. Egész napos programokkal várjuk a gyermekeket és kísérőjüket. Lesz játszóház, ingyenes arcfestés és csillámtetoválás, óriás fajátékokkal játszhatnak kicsik és nagyok, készíttethetnek családi fotókat. Ezen a napon ingyenesen használhatják a gyermekek a Kozári Körhintát is. Ellátogat hozzánk Écsi Gyöngyi, akinek műsora 11 órától kezdődik, erre az előadásra a jegyek ingyenesen igényelhetők. 15 órától kezdődik a Turay Ida Színház előadásában a Mikulás Manói című előadás – melyre 500 Ft-ért válthatnak jegyeket a Flesch Központ jegypénztárában, majd ellátogat hozzánk a mikulás is. A vásár fergetegében zenés előadással kedveskedik az érdeklődőknek Cseh Dóri, Takács András és Szalay Tamás. Az estet 18 órától a Fourtissimo zenekar karácsonyi koncertjével zárjuk.
December 10-én folytatódik a Karácsonyi vásár és a fotózás is. Itt lesz a Bakondi Kvartett, Sági Tünde, a Lipóti Vegyeskar, és 17 órától a „Black and Pruod” Gospel Énekegyüttes.
December 15-én 16 óra 15 perctől a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes érkezik a fesztivál színpadhoz immár szabadtéren, majd 17 órától a Bakondi Kvartett. 18.30-tól pedig Péter Szabó Szilvia akusztikus, élő koncertje látható és hallható. Ezt követően 20 óráig jégdiszkó.
December 16-án és 17-én a Kozári Körhinta ismételten ingyenesen áll a gyerekek rendelkezésére. Árusaink várják Önöket a Flesch Központban és a Központ előtt is.
December 16-án 10 órától 18 óráig játszóházi program keretében karácsonyi gipszfigurákat festhetnek, csigatésztát, képeslapot és ajándékkísérőt készíthetnek a gyerekek.
15 óra 30 perctől Netz Produkció Szabad-e Regölni című előadását láthatjuk a Fesztivál színpadon, 17 órai kezdettel a Lucky Gentlemen zenés karácsonyi műsorát nézhetjük meg, majd 21 óráig jégdiszkó.
Idén a Szeretet kalács osztás is a Flesch Központ előtt történik, ugyanúgy, ahogy a Hagyományos karácsonyi éneklés. December 17-én Adventi közösségi ünnepség, kórusok és civilek találkozása. 16 órára várunk minden kedves érdeklődőt a Fesztivál színpadhoz, ahol Kis Veronika vezetésével karácsonyi dalokat éneklünk.
Ezt követően a színpadon sor kerül – a Lipóti Pékség, Mosonmagyaróvár város Önkormányzata és a Szent György Lovagrend képviseletének jóvoltából a 100 méteres Szeretet kalácsunk ajándékozására, osztására. Ünnepségünk zárásaként minden jelenlévőt vendégül látunk egy szelet kalácsra és egy pohár meleg teára. A vendéglátást támogatja a Gasztro Grill Kft., majd a MOFÉM Fúvószenekar koncertjével zárjuk a Téli Fesztivál szabadtéri programjait.

EGY ASZTALNÁL…
AZ ELMÚLT ÖTVEN ÉV ZENEKARAI MOSONMAGYARÓVÁRON (2. RÉSZ)
FLESCH AULA
December 7. csütörtök 18 óra

A hatvanas évektől Mosonmagyaróváron is sorra alakultak nyugati mintára zenekarok. Galaxys, Fe-Pa-Lasz, Ad Flexum, Andy, Bolero, Beat Burger, HenHouse Band .....néhány név, amely lázba hozta a rajongói szíveket. Adott szép élményeket és ad okot az emlékezésre. Idézzük fel az egykori tagokkal, bulizókkal, barátokkal  az egykori és reményeink szerint mai közönséggel együtt, milyen volt "Amikor én még kissrác voltam"! A belépés díjtalan!

RÁSZORULÓ GYERMEKEK KARÁCSONYA
FLESCH KÖZPONT
December 8. péntek

Zártkörű rendezvény.

KREATÍV ALKOTÓK KÖRE
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 9. szombat 14 óra

Szakkörvezető: Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek.

A FÉNYHOZÓK EZOTERIKUS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 11. hétfő 18 óra

Angyalklub: a karácsony angyalai (foglalkozásvezető: Vágyi Ferenc) Klubvezető: Horváth Margit. 

REIKI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 11. hétfő 18 óra

Az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a résztvevők. A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.

RETRO FILM KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 12. kedd 15 óra

Az immár 75 éve bemutatott romantikus dráma minden idők egyik legismertebb és legkedveltebb alkotása. A legendás mulató, és a betévedő vendégek és nem utolsó sorban a romantikus érzelmeket hordozó tulajdonos bonyolult kapcsolata- egy ismert észak afrikai városban- a második világháború idején.  12 éven felülieknek! (102 perc)

MO-HORDA KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 13. szerda 9 óra 30 perc

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a hordozás és a kötődő nevelés, vagy csak szeretné jó hangulatban eltölteni gyermekével az idejét. 

A NÉMET NEMZETISÉG KARÁCSONYI MŰSORA
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 13. szerda 18 óra

A Német Kisebbségi Önkormányzat karácsonyi ünnepi műsorában fellépnek a Móra Ferenc Általános Iskola német kéttannyelvű osztályainak diákjai, valamint a Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör. A programra minden érdeklődőt szeretettel látunk!

KREATÍV KÖR
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 13. szerda 17 óra

Szeretettel várja a textil kedvelőit Bernáth Judit textilművész, a szakkör vezetője

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 13. szerda 18 óra
: Dobolás, tűzgyújtás, táltos énekek - külső helyszínen
December 20. szerda 18 óra: Téli napfordulós szertartás.
Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat. Tel: 20-9146476.

BOLYAI ISKOLA SZALAGAVATÓ ÜNNEPSÉGE
FLESCH KÖZPONT
December 15. péntek 18 óra

CULT FILM CLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 15. péntek 20 óra

A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. Szórakozás – kultúra ingyen 

A FÉNYHOZÓK EZOTERIKUS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 18. hétfő 18 óra:
Árkádia Spirituális Kör előadása: Mitől félünk? Félelmeink elengedése - Villás Béla tanításai
Klubvezető: Horváth Margit. I.

MOSONI KARÁCSONY
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 20. szerda 16.30 óra

Fellépők: a Bóbita óvoda Maci csoportja (felkészítők: Szücsné Gulyás Marianna és Virághné Krankovits Katalin), az Éltes Mátyás iskola Pedagógus kórusa (felkészítő Gerdesics Józsefné), az iskola tanulói, akiket Kelemen Ferencné, Tamás Eszter és Sztányiné Schvábl Andrea készített fel, a Haller iskola 4. osztályos tanulói (felkészítők: Bognárné Karácsony Mária és Zsiborácsné Kenyeres Andrea). Hagyományosan a Haller, Éltes valamint a Fekete iskolák tehetséges és rászoruló diákjait a Lions-Club megajándékozza. A műsorban kiscsoportjaink karácsonyi bemutatóműsora lesz. Ebben az En l’ air Tánccsoport tagjait, a Pillangó óvoda kis táncosait (mindkét csoport vezetője: Csonka Réka Orsolya tánctanár), a zeneovis növendékeket (felkészítő: Pusztai Kinga zenepedagógus), a HedoniZm Crew és a MadKidz breakeseit (edzők: Lippert Márton és Vecsei Tamás) láthatják a színpadon.  A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel látunk!

Mozgásművészet

BABA-MAMA JÓGA
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Keddenként 10.30 órától

Ajánlott: szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita védőnő vezeti.

VÁRANDÓS JÓGA 
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Szerdánként 17.30-tól 

A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. 

deepWORK® 
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Csütörtökönként 18 órától

Mosonmagyaróváron először! Hogy mi is az a deepWORK®? Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma. A gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint! A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait. Az edzéseket mezítláb végezzük. Polifoam, matrac szükséges. Bővebb infókért keress bátran! Csonka Réka Orsolya.

SZENIOR-ÖRÖMTÁNC ZSUZSIVAL 50 ÉV FELETTIEKNEK 
FLESCH KÖZPONT
Minden szerdán 11 órától és minden szombaton 17 órától

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
December 2-től minden szombaton 11-12 óráig
Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna

SENIOR JÓGA
FLESCH KÖZPONT
Minden kedden 9 órától

50+ és 60+ korosztálynak – hölgyeknek és uraknak egyaránt
A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani a testi egészséget, ezen keresztül a lelki harmóniát, és az élet minden területén változást hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatokig. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel, sokkal könnyebb „együtt élni” A jóga rendkívül hatékony, az önismeretre épülő mozgás és filozófiai rendszer.  A jógára jellemző ászanák olyan testtartások, mozdulatsorok, amelyek mind anatómiai, mind energetikai szempontból tökéletesek, így jótékony hatással vannak nem csupán a fizikai test minden részére, de az energetikai testre és a pszichére is.
Csoportvezető: Nagyné Erika, gerincjóga oktató.
 

ORLAI SZÍNHÁZBÉRLET - FLESCH KÖZPONT

Az Orlai bérlet már foglalható telefonon, november 28-tól meg is vásárolható a Flesch Központ jegyirodájában. A bérlet ára: 15.000 forint. Tervezett előadások:

Várj, míg sötét lesz!
2018. január 8. hétfő 19 óra
Főbb szerepekben: Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás, Nagy Dániel Viktor

Párterápia
2018. március (tervezett időpont)
Főbb szerepekben: Balla Eszter, Debreczeny Csaba, Mészáros Máté

Pesti Barokk
2018. május (tervezett időpont)
Főbb szerepekben: Kern András, Szabó Kimmel Tamás, Schruff Milán

További információ: a Flesch Központ honlapján ill. a facebook oldalán

FILHARMONIKUS HANGVERSENYBÉRLET 2017/18 VIRTUÓZOK

FARSANGI KONCERT
2018. Február 8. csütörtök 19 óra

FLESCH KÖZPONT
Műsor:
Meglepetéskoncert, sok humorral, vidámsággal
Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Berkes KálmánKOFLER
2018. Május 25. péntek 19 óra

FLESCH KÖZPONT
Műsor:
W. A. Mozart: Lucio Silla - nyitány
W. A. Mozart: C-dúr versenymű fuvolára és hárfára, KV 299
F. Schubert: V. (B-dúr) szimfónia, D 485
Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel:  Michael Martin Kofler
Közreműködik:
Michael Martin Kofler - fuvola
Regine Kofler - hárfa

Forrás: Szervezők


Ray Cooney: A miniszter félrelép
2018. JANUÁR 17-18. 19:00

A nagysikerű A MINISZTER FÉLRELÉP című film újra színpadon kizárólagosan a Bánfalvy Stúdió produkciójában!

Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével (Jane) egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve, azonnal találnak egy ”hullát” az ablakban. Richard végül segítségül hívja parlamenti titkárát, Geroge Pidgen-t, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet. Nincs könnyű dolguk, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére mindig a legrosszabb pillanatban zavarja meg őket, míg Richard felesége, George édesanyjának ápolónője, valamint a fiatal szerető féltékeny férje csak tovább bonyolítja az amúgy is kínos szituációt. Ráadásul az éjszaka még mindig tartogat meglepetéseket!

VIRSKY - 80 éves jubileumi turné - A név, amely átírta a tánctörténelmet

2018. MÁJUS 16. SZERDA, 19:00

A Moiseyev Táncegyüttes legnagyobb ellenfele 80 éves fennállását ünnepli velünk együtt!
Lélegzetelállító, hihetetlen, a gravitációt meghazudtoló művészet. A Virskynél a varázslat maga a realitás!

Míg a Moiseyev Európában a Virsky az Egyesült Államokban hódít. Ez mindössze annak köszönhető, hogy a Virsky éves szintén csupán 2 hónapot tölt el Európában, de a 80. születésnapját ünneplő együttes 2018-ban végre kivételt tesz és Európában is turnézik, az már csak hab a tortán, hogy Magyarország a turné része lett. Az pedig, hogy most új táncokat is láthatunk a színpadon maga a kiváltság.

A New York Times egészen egyszerűen az alábbi kritikával illette az együttest:
Lélegzetelállító, hihetetlen a gravitációt meghazudtoló művészet!

A 80 éves VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét. 
A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY -  Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 60 országban vendégszerepelt: felléptek az Egyesült Államokban, Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban. Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolt percegik a nagyszerű koreográfia láttán.

A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes 2018. május 4 és május 30 között lesz látható Magyarország nagyvárosaiban. A lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkció mottója: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

Az előadás időtartama 2 x 50 perc.

Online jegyvásárlás


2017.12.07. - 2017.12.31.
2017.12.01. - 2017.12.22. TÉLI FESZTIVÁL - Flesch Advent
2018.01.17. - 2018.01.18.
2018.05.16.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Találatok száma: 1

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Thermal Hotel*** superior Mosonmagyaróvár

Egészség és élmény egy helyen. Szállodánk a Szigetköz fővárosában, a történelmi hangulatú Mosonmagyaróváron található, a termálfürdő szomszédságában. Gyógyfürdőnk vize Európa öt legjobb hatású ...
Találatok száma: 1

Thermál Étterem

Thermál Étterem

A 120 fő befogadására alkalmas Thermal Étteremben vendégeinket nemzetközi, vegetáriánus és diétás ételspecialitásokkal, valamint a magyar konyha remekeivel és a híres magyar vendéglátással várjuk. ...
loading...
KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Flesch Károly Kulturális Központ programok 2017