Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!
Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!

Ismét nemzetközi sztárokkal indít a BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL 2018. február 28-án. A Műcsarnokban lesz a FotóFesztivál nyitóeseménye, Sandro Miller amerikai sztárfotós és John Malkovich világhírű színész projektje, a Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítás megnyitója. A két hónapig tartó rendezvény számos izgalmas kiállítással és programmal várja majd az érdeklődőket. A Budapest FotóFesztivál, a nagyközönség számára nyitott kiállítás sorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit. Az évente megrendezett fesztivál a kortárs magyar és nemzetközi fotográfiai szcénát és a közönséget rendszeresen összehozza, összeköti. A rendezvény sorozatot a közönség számára befogadható programok - workshopok, múzeumpedagógiai események, kortárs, fiatal fotóművészeti szakmai események, portfolio review, photobook workshop - színesítik.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL 2018. KIÁLLÍTÁSAI:

MŰCSARNOK – 1146 Budapest, Dózsa György út 37.
Sandro Miller: Malkovich, Malkovich, Malkovich: Tisztelet a kamera mestereinek
2018. március 1. – május 13.

Nyitva tartás: kedd-vasárnap 10.00-18.00, csütörtök 12.00-20.00, hétfőn zárva

A Műcsarnok 2018-ban is sztárkiállítással indítja a Budapest FotóFesztivál rendezvénysorozatát, az idei év leglátványosabb fotókiállításával, melyben John Malkovich válik fotó ikonok főhősévé.
A február 28-án nyíló Sandro Miller: Malkovich, Malkovich, Malkovich: Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítás – amely a Budapest FotóFesztivál nyitóeseménye – Sandro Miller amerikai sztárfotós és John Malkovich világhírű színész projektje. 

Kiscelli Múzeum – 1037 Budapest, Kiscelli utca 108.
CsÖNDESEN – Kortárs magyar csendélet
2018. április 7. –június 24.

Nyitva tartás: kedd – vasárnap: 10.00-18.00

A Budapest FotóFesztivál hagyományteremtő szándékkal minden évben közös gondolkozásra és alkotásra hívja a művészeket egy-egy klasszikus fotográfiai műfajban, kortárs magyar fotográfusok segítségével bemutatva, hogyan is viszonyul a hazai közeg az adott műfajhoz. A Csöndesen fotópályázattal a csendélet területén született kortárs reflexiókat vizsgáltuk – a nyílt felhívásunkra több száz pályamű érkezett, amelyekből a kurátorok (Somosi Rita és Szarka Klára) választották ki a tárlat anyagát.

FESZTIVÁLKÖZPONT / Budapest Projekt Galéria – 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16.
Láthatatlan városok / Paulo Nozolino és José Manuel Rodrigues – kortárs portugál fotóművészet
2018. március 3. – március 31.

Nyitva tartás: hétfő-szombat 14.00-19.00

A Paulo Nozolino és José Manuel Rodrigues munkáiból összeállított válogatás a modern portugál fotográfia lírai narratíváját mutatja be. A kiállítás a Camões Intézet – Budapest és a The Portuguese Center of Photography együttműködésében valósult meg.

Széphárom Közösségi Tér
1053 Budapest, Szép u. 1/b.
Alain Laboile: La Famille

Nyitva tartás: kedd – péntek: 10.00-18.00 szombat: 10.00 -14.00
2018. március 24. – április 14.

Alain Laboile francia szobrász, fotográfus, első alkalommal mutatkozik be Magyarországon a Budapest FotóFesztivál és a Francia Intézet együttműködésének köszönhetően. La Famille sorozata a hatgyermekes apuka szemszögéből mutatja be saját családjának egyszerre időtlen és idilli hétköznapjait.

ARTPHOTO GALÉRIA – 1111 Bartók Béla út 30.
Hupján Attila – Próbáld másként
2018. március 12. – március 30.

Nyitva tartás: Hétfő– szerda – péntek: 15.00 – 19.00

Hupján Attila fotográfus egy ártatlan műhelygyakorlat után kezdett lyukkamerával fotózni, rö videsen menthetetlenülbeszippantotta ez a világ: „Lyukkamerás lettem. Majd hosszú évek és sok gyakorlás után, azzá is váltam. A kettő nagyon nem ugyanaz. Nekem azonban ez lett a világom, a sok értetlenkedés és terelési kísérlet ellenére is. Nem makacsságból,hanem azért, mert ez az, ami örömet okoz. Minél egyszerűbb eszközzel megmutatni azt a világot, saját gondolataimat.Megpróbáltam másként, és nekem ez jó.Az Artphoto Galériában bemutatásra kerülő képek az idő, a tér, és a forma – mint a lyukkamerázás legfontosabb elemei -háromszögében születtek, és csak azt hivatottak megmutatni, amit a befogadó meglát belőlük. Lesz akinek csak apillanatot, s talán lesz, akinek az utat is.” Hupján Attila

ARTPHOTO GALÉRIA – 1111 Bartók Béla út 30.
Reismann Marian: Tekintetek
2018. április 2. – április 21.

Nyitva tartás: Hétfő– szerda – péntek: 15.00 – 19.00

Reismann Marian gyermekeket ábrázoló fotográfiáit ma valószínűleg sokkal többen ismerik külföldön, mint Magyarországon. Európa számos országában, de az észak- és dél-amerikai földrészen, sőt, Ausztráliában is kisgyerekekkel foglalkozó szakemberek százai tanulták az ő képein keresztül meglátni a csecsemők kompetenciáját, mozgásuk óvatosságát, a másikkal való gyengéd találkozásaikat. Marian fotói a kisgyerekeket nem “mosolyfakasztó édességeknek” mutatja, hanem tevékeny, maguknak célokat kitűző, döntésekre képes egyéneknek.

BARTÓK 1 GALÉRIA – 1114 Bartók Béla út 1.
AURA
2018. március 29 – április 19.

Nyitva tartás: szerda – szombat 14.00-18.00

A kiállításon az egymásra való reflektálások, emberi kapcsolatok éppúgy tetten érhetők, mind egy művésztelepen alkotó közösség munkáiban. A galéria 2013 óta működik és kizárólag csoportos kiállításoknak ad otthont. Főként vidéki, vagy határon túli régiók művészetét mutatja be, az adott régiókban működő művésztelep vagy alkotóközösség ajánlásával.
Kiállító művészek:
Dégely Imre, Herendi Péter, Molnár Zoltán, Haid Attila, Simonyi Zsolt, Szabó Norbert

B32 GALÉRIA – 1111 Budapest, Bartók Béla út 32.
Kovács Melinda kiállítása
2018. április.04. – április 27.

Nyitva tartás: hétfő – péntek 10.00-18.00

Kovács Melinda képein a kulcs a színvilág és a kompozíció. Fényképei két módon, a konstruált, mégis ténylegesen létező, ám beállított valóság és az utólagos beavatkozások, az egyedi színezés révén születtek. A műfaji keretek szétfeszítésének egyik módja a teljes egészében konstruált képi környezet. A modellalkotás és –fényképezés új világot teremt; hosszú, fáradtságos munkával létrehozva az elképzelt, mégis valóságos valóságot.

B32 TREZOR GALÉRIA – 1111 Budapest, Bartók Béla út 32.
Deim Balázs / Space
2018. március 8. – március 30.

Nyitva tartás: hétfő – péntek 10.00-18.00
A kiállításon látható fotósorozat az elvágyódás és a nosztalgia jelenségét kapcsolja össze a játék fogalmával. A képsorozat a „játék” több jelentésrétegére reflektál, ami utalhat a szó szerinti értelemben vett gyermekjátékra, vagy magára a gyermeki világra, amelynek epicentrumában a játék áll. De vonatkoztatható arra a kreatív folyamatra is, aminek esszenciája a képzelőerő, így a projekt integráns részét képező, kísérletezésen alapuló alkotói folyamattal is szorosan összefügg. 

BBB Office & Open Space – 1111 Budapest, Bartók Béla út 33.
Object of Desire – a RANDOM kortárs fotóművészeti alkotócsoport kiállítása
2018. március 06. – április 6.

Nyitva tartás: hétfő – péntek: 10.00-15.00 Az Object of Desire című csoportos kiállításban a különböző megközelítések és párbeszédek által a Random kortárs fotóművészei válaszokat keresnek a vágyról, a szenvedélyről, a szexualitásról, a szeretetről, a kapcsolatról és a magányról. Korlátozza-e a tér vagy az idő intervalluma a szerelmet, hogyan változik az identitás a kapcsolatokon keresztül, befolyásolja-e érzelmeinket a társadalmi elvárás? A vizuális versek, intim portrék, képi metaforák érzelmekről, gondolatokról, vizuális esszékről szólnak.

Kiállító művészek:
DIÓSI Máté, LÁZÁR Emese Alexandra, KAULICS Viola, KOLOZSI Bea, MARTINKÓ Márk, MÉSZÁROS László, MUCSY Szilvia, POLGÁR András, PATAKI Ági, SIÓRÉTI Gábor, SOMOGYVÁRI Kata, SPRENC Balázs, SZAMI, URBÁN Ádám, VEDRES Ági

CERVANTES INTÉZET BUDAPEST – 1064 Budapest, Vörösmarty utca 32.
David Pujadó: Biedma / Versek: tintától a fényig kiállítása

2018. március 08. – május 16.
Nyitva tartás: hétfő – péntek 10.00-18.00

A kiállítást Jaime Gil de Biedma spanyol költő munkái ihlették. Ahogy azt David Pujado fotográfus megfogalmazza: “Ez a projekt olyan napon, olyan délutánon született, amikor hirtelen úgy éreztem, nagyon sok mindent kell elmondanom, nagyon kevés szóval… (köszönöm neked, már említettem is, te voltál az ihletem), így aztán követtem Montse Ordóñez munkáját és hagytam, hogy elragadjon ez az egész. Így aztán lefotóztam az itt kiállított versek egyikét, és ez volt mindennek az embriója.”

DEÁK 17 GALÉRIA – 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Ata meséi
2018. március 30. – június 2.

Nyitva tartás: kedd-péntek 10.00-18.00, szombat 9.00-13.00

2018 tavaszán a portré, a néprajzi fotó és a divatfotó területén is kiemelkedőt alkotó magyar fotográfus, Ata Kandó gyermekfotói mutatkoznak be a Deák17 Galériában. Ata Kandó utazásai során gyerekekről készített fotói nemcsak meseszerű megfogalmazásuk miatt érdekesek, hanem a gyermekek ábrázolásának, láttatásának módja miatt is. A Venezuelában, Peruban, vagy a magyar határon fotózott gyermekek nem naivitásukkal, sebezhetőségükkel, hanem bátor, tiszta és erős magatartásukkal ragadják meg a nézőt. Saját gyermekeivel készített sorozatai pedagógiai szempontból is érdekesek és példaértékűek, hiszen a képek alkotásánál a gyerek és a felnőtt volt.

Deák Erika Galéria, 1066 Budapest, Mozsár utca 1.
INSTAX II. – Csoportos kiállítás
2018. április 13.– május 12.

Nyitva tartás: szerda-péntek 12.00-18.00, szombat 11.00-16.00 illetve előzetes bejelentkezéssel

Az INSTAX II. a 2017-ben megrendezésre került Instax című kiállítás második felvonása, amely a szelfi feminizmus jelenségét helyezi fókuszba több kortárs alkotó kifejezetten erre a tárlatra készített instant fotóján keresztül.

Faur Zsófi Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út 25.
Kudász Gábor Arion: Human
2018. február 7. – március 5.

Nyitva tartás: hétfő-péntek 12.00-18.00

A HUMAN, Kudász Gábor Arion legújabb sorozata, amelyet 2015-ben Robert Capa Fotográfiai Nagydíjjal tüntettek ki. Az emberi lépték vizsgálatára vállalkozik egy közismert és banális tárgyon keresztül. A Wienerberger téglaipari nagyvállalattal együttműködésben magyar, román és bolgár téglagyárakban és a közöttük megtett úton fényképezett két nyáron át. A téglát az ember léptékének, ember és technika szimbiózisának szimbólumává emeli. A kiállításon a fotósorozat eddig be nem mutatott darabjai is láthatók lesznek
FESZTIVÁLKÖZPONT / Budapest Projekt Galéria – 1053 Budapest Kossuth Lajos utca 14-16.
BPF NIGHTS
A Budapest FotóFesztivál programsorozata a fesztiválközpontban: előadások, vetítések, beszélgetések, portfolio review, photobook készítő workshop

FISE Galéria – 1054 Budapest Kálmán Imre utca 16.
Dévai Zoltán: Kivonatok – Helyek
2018. március 13. – március 30.

Nyitva tartás: hétfő-péntek 13.00-18.00

A művekben a leképzett tér pontosan 1 képben jelenik meg. Tartalmazza az érzékelhető teljes látvány minden részletét, de mégis elsimítva azokat egyfajta vizuális „CSENDET” hoz létre.

FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR, KÖZPONTI KÖNYVTÁR, KISGALÉRIA – 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
Nyomokban Budapestet tartalmaz
2018. április 5. – május 5.

Nyitva tartás: hétfő-péntek 10.00-20.00, szombat 10.00-16.00

Budapest városképét emblematikus épületei határozzák meg. A képeslapok vizuális sémáitól távolabb azonban létezik egy hétköznapi látvány, amely mellett naponta rutinszerűen sétálunk el. Szemünk hozzászokott a mindennapi környezethez, életterünk megszokott díszletéhez. A főváros sokat látott utcaképe, valós színterei jelennek meg most másképp, hat fotográfus hat különböző nézőpontjából városi terekből fénnyel, formákkal, pillanatokkal épített világa által.
Kiállítók:
GASZNER Róbert, GOMBAI Gellért, KOCSIS Krisztina, MENYHÁRT Péter, MOLNÁR Anna, VIMMER Andrea

FUGA –Budapesti Építészeti Központ– 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.
Mondd el. Portrék a kortárs fotográfiában
2018. február 2. – március 18.

Nyitva tartás: hétfő-vasárnap 10.00-21.00

A Marge Monko sorozatából kölcsönzött cím a fotográfia mint pszichoanalitikus módszer szerepét hangsúlyozza: a jó portré meglepi, sőt megdöbbenti az ábrázolt személyt, mert valami újat jelenít meg róla. A bemutatott portrék alkotói számára a fotográfia nem csak a fotóalany, hanem önmaguk megismerésének is eszköze. A kiállítás az Észt Intézet programja, 2017-ben a Tallinni Fotóhónap és a Kunstihoone együttműködésében jött létre.

FUGA – Budapesti Építészeti Központ – 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.
Molnár Zoltán: Zöldhatár
2018. március 7. – március 26.

Nyitva tartás: hétfő-vasárnap 10.00-21.00

A 2015 óta Európába áramló szíriai, afgán és pakisztáni bevándorlók tömegei alaposan fölkavarták a politikai életet és heves vitákat gerjesztettek. A jelenleg Európába érkezők azonban csak a legújabb hullámai annak a második világháború óta tartó menekültáradatnak, amelynek során Európa lett a világ bevándorlói egyharmadának az új otthona. Mára a kontinensen született, de idegen gyökerekkel rendelkezők aránya megközelíti az Egyesült Államokban élő, hasonlóan idegenből származó állampolgárokéit. Molnár Zoltán végigutazta Kelet-Európa határait, hogy képekben mutassa meg a határvidék történeteit – Szerbia és Magyarország, Ausztria és Szlovénia, valamint Magyarország és Horvátország határterületein fotózott, emellett képeket készített egy elhagyott belgrádi vámházban, valamint Budapest utcáin.

HÁROMHÉT Galéria – 1114 Budapest, Bartók Béla út 37.
ZAJ, ZÖREJ, a zaj képe
2018. március 3. – március 24.

Nyitva tartás: kedd – péntek 11.00-15.00, szombat: 12.00-18.00
Kiállító művészek:
MAURER Dóra, BÁLVÁNYOS Levente, CZEIZEL Balázs, JEDERÁN György, EPERJESI Ágnes, Katharina ACHT, MÓROCZ István, ROBITZ Anikó, ORBÁN György

HYBRIDART SPACE
1052 Budapest, Galamb utca 6.
Balogh Viktória: Táblák
2018. március 9. – március 29.

Nyitva tartás: kedd – csütörtök 13:00 – 17:00

Balogh Viktória munkáiban a tudás befogadásának vizuális nyomait vizsgálja. A tudás átadásának vizuális nyomaival foglalkozó Táblák sorozat, a tudás befogadásának körforgását megjelenítő Füzetek és a letörölt iskolai táblákat az elméleti tudás szimbólumaként kezelő Ismeretlen folyamat mind ezeket a vizuális nyomokat dolgozza fel.

KARINTHY SZALON
1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 22.
Kéri Gáspár: Manu propria
2018. február 27. – március 23.

Nyitva tartás: hétfő – péntek 11.00-18.00
A kiállítás párbeszéd jelen és múlt között, ahol a hagyományos módszerek és a digitális médiumok egyfajta hibriditása tapasztalható. Az analóg, azon belül többnyire archaizáló fotográfiai eljárásokkal létrejött munkák olyan univerzális kérdéseket járnak körül, amelyekkel az alkotó a mai kor vizuális közlési formáit tekinti vizsgálódása legfőbb tárgyának.

K.A.S. – 1114 Budapest, Bartók Béla út 9.
Illés Barna: NYOM
2018. március 9 – március 27.

Nyitva tartás: kedd-péntek 14.00-18.00

A látvánnyal szembeni passzivitás az ébrenlét valódi ellentéte. A körülöttünk létező világ képekben archiválódik bennünk. Ezek elkísérnek minket, és egyes helyzetekben akcióra, aztán másokban re-akcióra serkentenek. Attitűd és felvetés: a vizsgálat tárgya a környezeti elemek, a róluk megszerzett és alkotott lokális és egyetemes tudás, a tradíció és a mutáció és az ezeket befolyásoló, jelentésüket folyamatosan újra író idő (történelem). A felvetés a kontextus függvényében való annotálást és ezzel a konnotációra való serkentést célozza meg. Mindezek kölcsönhatásai – az egymást újraértelmező, néha eredeti jelentés tartalmaitól esetlegesen vagy szándékoltan megfosztott – politikai, kulturális örökségünk viszonylagosságának kritikai, esetenként groteszk reflexióit hivatott szolgálni. Módszer: megrendezett fotó, kisajátítás, intermedialitás.

Regős Benedek kiállítása
2018. március 30. – április 26.

Nyitva tartás: kedd-péntek 14.00-18.00

Regős Benedek 2017-ben diplomázott a MOME Fotográfia MA képzésén. 2016-ban egy évig a prágai Művészeti, Építészeti és Design Akadémia (UMPRUM) Fotográfia stúdiójának vendéghallgatója volt. Az utóbbi években számos hazai és külföldi kiállításon szerepelt, 2016-ban elnyerte a Magyar Fotóművészek Szövetsége Fotográfiai ösztöndíját. Munkáiban a fotográfia természetét kutatja saját kultúrája, emlékezete, valamint az épített és tárgyi örökség tükrében. Pontos, nyers és egyszerű nyelvezetet alkalmaz. A műfaji, technikai sajátosságokat kombinálva új aspektusok felfedésére törekszik, amelyek lehetővé teszik a fotografikus kép szerepének és hatásának újraértelmezését.

KLEBELSBERG KULTÚRKÚRIA – 1028 Budapest, Templom u. 2-10.
Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozat
2018. április 4. – április 25.

Nyitva tartás: hétfő – vasárnap 10.00-18.00

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI MÚZEUM, KULTEA GALÉRIA  – 1036 Budapest Korona tér 1.
Tóth József Füles kiállítása
2018. március 2. – május 20.

Nyitva tartás: kedd-szombat 10.00-18.00
Tóth József Füles a fotózás nagymestere és fenegyereke egy személyben. Szakmai tudása és szikrázó elméje sajátos nyomot hagyott a XX. sz. második felének magyar fotóművészetében, de egyszemélyes reklámügynökségként meghatározó alakja volt a médiaszakmának is. Címlapfotói szárnyaló szellemiségének máig érvényes üzeneteket hordozó gyermekei.

MAGYAR OLIMPIAI ÉS SPORTMÚZEUM – 1146 Budapest, Ifjúság útja 2. M2 Puskás Stadion megálló
Ezüstgerely’2018 – Sport a kortárs magyar művészetben pályázat
2018. március 13. – április 7.

Nyitva tartás: kedd-szombat 10.00-17.00

A több mint ötven éve működő sport témájú művészeti pályázat egyik legfontosabb kategóriája a fotó, amely a legjobb kortárs fotóriporterek munkáit mutatja be.

MOLNÁR ANI GALÉRIA – 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 36.
Farkas Dénes egyéni kiállítása
2018. február 1. – március 6.

Nyitva tartás: kedd – péntek: 12.00-18.00, szombat 11.00-17.00, hétfő és vasárnap zárva

Farkas Dénes egyéni kiállításának fókuszában a választás, a bizonytalanság és a felkészültség lehetőségeinek kérdései állnak.

MOLNÁR ANI GALÉRIA – 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 36.
Marge Monko: Diamonds Against Stones, Stones Against Diamonds
2018. március 12. – április 23.

Nyitva tartás: kedd – péntek: 12.00-18.00, szombat 11.00-17.00, hétfő és vasárnap zárva

A kiállítás videó munkából, fotókból és installációkból mutat be.

MYMUSEUM GALÉRIA  – 1074 Budapest, Dohány utca 30/a.
Relatív idő
2018. április 15. – június 3.

Nyitva tartás: Szerda – Szombat 14.00.-20.00, Vasárnap 14.00-18.00
A kiállítás három helyszínen foglalkozik az idő percepciójával és a térhez kötődő viszonyával.

OLASZ KULTÚRINTÉZET – XÉNIA GALÉRIA – 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.
Emanuele Mascioni: Bor Notebook
2018. március 28. – április 27.

Nyitva tartás: hétfő-csütörtök 10.00-18.00, péntek 10.00-15.00

Petőfi Irodalmi Múzeum – 1053 Budapest, Károlyi utca 16.
Ország(h), város, híres ember. Fényképészek Arany János körül
2018. március 20. – május 27.

Nyitva tartás: kedd – vasárnap 10.00 – 18.00
A kiállítás címe egy népszerű társasjátékra utal, amelynek szervezője egy megadott betű. A kiállítás maga egy ember, a 200 éve született Arany János költő szemszögéből vizsgálja a 19. század második felének fényképezési szokásait, a róla, családjáról és környezetéről készült, fotótörténetileg is érdekes, részben eddig ismeretlen felvételeket.

PLATÁN GALÉRIA – 1061 Budapest, Andrássy út 32.
Magdalena Karpińska és Klenyanszki Csilla kiállítása
2018. március 1. – március 29.

Nyitva tartás: kedd – péntek 11.00 – 18.00
Magdalena Karpińska a formák elrendezését boncolgatja, mindezt az őket körülvevő természetes környezetükben és a kölcsönhatások tükrében.

TOBE GALLERY – 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 36.
Lili(ana) – INVISIBLE VISIBLE
2018. február 15. – március 14.

Nyitva tartás: szerda – péntek 14:00 – 18:00 szombat 11:00 – 15:00
Csak egy felfedező vagyok a láthatatlanok birodalmában. Csendes csodálattal arra törekszem, hogy megértsem és megragadjam a láthatatlan jelenséget, a hollétét és az eseményeket – a múltat és/vagy a jövőt –, amelyek a világunkat formálják. Figyelembe véve az egyértelmű – minden körülöttünk lévő – üzeneteket, keresem az ajtók réseit, ahol besurranhatok.

TOBE GALLERY – 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 36.
Dafna Talmor: Konstruált tájképek
2018. március 22. – április 21.

Nyitva tartás: szerda – péntek 14:00 – 18:00 szombat 11:00 – 15:00

A munkásság jelen részének az alapját olyan beállított tájképek adják, amelyek Izraelben,
Venezuelában, az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban készült fotók montázsolt és kollázsolt színes negatívjaiból álltak össze.

VÁRFOK PROJECT ROOM – 1012 Budapest Várfok utca 14.
Misetics Mátyás: Sötét anyag
2018. április 20. – június 2.

Nyitva tartás: kedd-szombat 11.00-18.00

A Várfok Project Roomban a Galéria állandó művészköréhez tartozó fotográfus, Misetics Mátyás egyéni kiállítása kerül megrendezésre, ahol az alkotó legújabb sorozatával találkozhatnak a látogatók.

VILTIN – 1061 Budapest Vasvári Pál utca 1.
Miklos GAÁL (FIN): The Big Picture. Works 2003-2010
2018. március 1. – március 24.

Nyitvatartási idő: kedd – péntek 13:00 – 18:00 Szombat 11:00 – 17:00

Miklos GAÁL analóg technikával készült fotóinak sajátossága, hogy a különböző mélységélességek egyetlen képbe sűrítve jelennek meg.

YUNUS EMRE ENSTITÜSÜ – TÖRÖK KULTURÁLIS KÖZPONT – 1062 Budapest, Andrássy út 62.
ALP ALPER: Törökország Madártávlatból
2018. március 21. – április 21.

Nyitva tartás: hétfő-péntek 09.00-18.00

A kiállítás célja, hogy bemutassa a mindennapi élet arcait. A fotókat Alp Alper elismert török művész készítette, aki utazásai során igyekezett a különböző kultúrák mindennapi embereit lencsevégre kapni.

ARANYTÍZ KULTÚRHÁZ, ÁTRIUM GALÉRIA – 1051 Budapest, Arany János utca 10.
Balla Árpád Zoltán: Ballada az üvegről
2018. március 1. – március 25.

Nyitva tartás: hétköznap 9 és 19 óra között

BALLA Árpád Zoltán erdélyi magyar fotográfus Székelyudvarhelyen született 1957-ben, ma is ott él és alkot.  A világ számos országában szerepeltek kiállításon alkotásai. A BALLADA AZ ÜVEGRŐL című kollekció 15 db fekete-fehér képén a létező, ám megfoghatatlan fény és árnyék, valamint a mindkettőt magába fogadó és önmagán átszűrő üveg légies valóságának találkozása mesél az emberi kapcsolatok rezdüléseiről és érzékeny dinamikájáról.

Jókai Klub – Szöllősi Mátyás: Arcok – 1121, Budapest, Hollós út 5..
Balla Árpád Zoltán: Ballada az üvegről
2018.04.13.- 05.13.

Nyitva tartás: hétköznap 9 és 21 óra között

A költészet napi kiállítás képei többek közt egy kárpátaljai ház lakóit, az erdélyi Nagy-Hagymás hegység pásztorait, illetve az Urál mentén élőket mutatják be egyedi, szuggesztív látásmóddal, akiket – akárcsak Szöllősi írásainak szereplőit – a periférián, valamiféle határhelyzetben élés köt össze. Szöllősi Mátyás tavaly elnyerte a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat Váltóáram című könyvével, fotósként pedig két díjat nyert a Brassai Sajtófotó-pályázaton.

Forrás: a fesztivál honlapja

Találatok száma: 4

Szállás Budapesten a belvárosban

Szállás Budapesten a belvárosban

Luxus kényelem a belváros szívében! Budapest 5. kerületének közepén, a Vörösmarty tértől és a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk, elérhető áron! Központi ...


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra.


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és ...


Zara Boutique Hotel Budapest

Zara Boutique Hotel Budapest

A Boutique Hotel Budapest négy csillagos szálloda 2006. augusztusában nyitotta meg kapuit Budapest szívében, a nyüzsgő belvárosi sétáló-vásárló utca, a Váci utca, az élményt adó Vásárcsarnok és a ...
Találatok száma: 3

Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a ...


Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon ...


ARAZ Bisztró

ARAZ Bisztró

Az Araz Bistro 2011. február 23-tól várja vendégeit. Éttermünkben a nemzetközi konyha kínálata mellett megtalálhatók a hagyományos magyar ételek is. Az ARAZ Bistro bejárata a Szarka utca 5. szám alatt ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
FotóFesztivál Budapest 2018

Szolgáltató

Hungária Koncert Programiroda
Hungária Koncert Programiroda
 • Budapest
 • V. kerület
Duna Palota
Duna Palota
 • Budapest
 • V. kerület
Szent István Bazilika
Szent István Bazilika
 • Budapest
 • V. kerület
RiverRide Budapest
RiverRide Budapest
 • Budapest
 • V. kerület
MINIVERSUM Élményközpont
Mini Világ & Óriási Élmények!
 • Budapest
 • VI. kerület
Virágh András orgonaművész
Virágh András orgonaművész
 • Budapest
 • V. kerület

Legjobb élmények

Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
Buszos városnézésre hívjuk és várjuk, fedezze fel velünk Budapest legfontosabb látnivalóit!
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket