PONTYSHOW - Közép-Európa legnagyobb horgászkiállítása Budapesten!
PONTYSHOW - Közép-Európa legnagyobb horgászkiállítása Budapesten!

A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje Budapest 14. kerületében, a Városligetben.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok

Sok-sok látnivalóval és jelentős kedvezményekkel várja a családokat a Fővárosi Állat- és Növénykert az őszi iskolai szünet ideje alatt. Október 20-tól november 4-ig a 14 éven aluli gyermekek 200 forintért látogathatják a városligeti intézményt. Az Állatkert új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban október 26-án este „Holnemvolt halloweent” tartanak, a nyugdíjasok számára meghirdetett őszi kedvezmények pedig egészen november végéig élnek.


Javában tart még a szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A városligeti intézmény a közelgő őszi iskolai szünetre is programokkal és kedvezményekkel készül, de lesznek a halloweenhez kapcsolódó események is, a nyugdíjasoknak pedig egészen november végéig kínálnak rendkívüli kedvezményeket.

Őszi szünet az Állatkertben

Az őszi iskolai szünet idején, egészen pontosan október 20-tól november 4-ig, azaz most szombattól jövő vasárnapig sok-sok programmal, látnivalóval várják a családokat a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Nap közben félóránként állatbemutatók, látványetetések, állattréningek lesznek a kert különböző pontjain, amelynek során többek között a sörényes hangyászok, a brazil óriásvidrák, a keák, a kenguruk, az oroszlánfókák, a pingvinek, a gorillák és más főemlősök, az ázsiai vadkutyák, az elefántok, vagy éppen a Mérgesház lakóinak életét ismerhetik meg az érdeklődők. A pelikánok etetésébe pedig az állatgondozók a nagyközönséget is bevonják.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegyben naponta kétszer az „Állatok akcióban” élő etológiai bemutató lesz látható, de az őstengeri lényekkel, a hatlábúak birodalmával és az állati szuperérzékekkel is meg lehet ismerkedni. Ugyanitt térhatású filmeket is bemutatnak, az „időgép” segítségével pedig jégkorszaki kalandok vagy egy miocén kori utazás részesei is lehetnek a vállalkozó kedvűek.

A programok mellett rengeteg kisállatot is lehet látni a kertben, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban számos kölyök és fióka látott napvilágot. Többek között az elefántoknál, a gorilláknál, az orangutánoknál, a zebráknál, a nagy maráknál, a vízidisznóknál, az agutiknál és még sok más állatnál is cseperedő apróságokkal találkozhat a látogató.

Az őszi szünet idejére szervezett programok mellett az Állatkert jelentős kedvezményt is kínár erre az időszakra: október 20-tól november 4-ig ugyanis a 14 éven aluli gyermekek jelképes, 200 forintos áron megváltható jeggyel látogathatják az Állatkertet.

Holnemvolt Halloween

Mindenszentek előestéje helyett már öt nappal korábban, október 26-án, pénteken este megtartják a Holnemvolt halloweent a Holnemvolt Várban, az Állatkert új játszóparkjában. A programok este 6-kor kezdődnek, és egészen éjjel 11-ig tartanak. Belépni a Holnemvolt Vár kapuján (a cirkuszépülettől jobbra, a régi körhintánál) lehet, a jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek, de azok a 14 éven aluli gyermekek, akik halloweeni jelmezben, vagy arcfestéssel, vagy töklámpással érkeznek, díjmentesen látogathatják a Holnemvolt halloweent.

A programok között lesz tűzzsonglőr bemutató, mécsesek fényes ösvénye, családi tökfaragó műhely, boszorkányos arcfestés, szellemvasút, tevegelés, lovaglás, „szellemes” körhinták és törpekerék is. A Titokpincénél tomboló zombikkal lehet találkozni, a Mesterségek Udvarában pedig lámpást, madárijesztőt, szellemet és rémisztően finom süteményt készíthetnek az alkotni vágyók. Emellett többféle tökös ételt is meg lehet majd kóstolni, a töklevestől a tökös-mákos rétesig.

Nyugdíjas Ősz november végéig

Október elején kezdődött, és egészen november végéig tart a nyugdíjas ősz a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ebben az időszakban mindazok, akik nyugdíjas igazolvánnyal rendelkeznek (kortól függetlenül), illetve azok, akik betöltötték a 65 éves kort (nyugdíjas jogviszonytól függetlenül) 1500 forintos kedvezményes áron válthatnak belépőjegyet az Állatkertbe. További kedvezményt nyújt részükre az állatkerti Barlang étterem, amely 910 forintos, háromfogásos nyugdíjasmenüvel kedveskedik a vendégeknek. Emellett az akciós nyugdíjasjegy mellé a főbejáratnál lévő ajándékboltban is 10 %-os kedvezményt adnak.


Pedagógus Nyílt Napok

2019. április 27-án, szombaton

Nyílt nap pedagógusoknak, találkozó az örökbefogadóknak

Az Állatszeretet Fesztivál és a Hetedhét Gyermekkönyv-fesztivál programjain felül szombaton pedagógus nyílt nap, vasárnap pedig nevelőszülők találkozója is lesz az Állatkertben. Az október 6-i, pedagógusok számára szervezett nyílt napon elsősorban az Állatkertben igénybe vehető oktatási, pedagógiai lehetőségeket, illetve a különféle kedvezményeket igyekeznek bemutatni a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok számára. Az Állatkert zoopedagógusai előzetes jelentkezés alapján számos bemutatót tartanak „állati helyszínelés” és felelős állattartás témakörökben, illetve bemutatják az állatkerti oktatócsomagot is. Ugyancsak a pedagógusoknak szervezik azokat a tematikus vezetéseket, amelyeken az állatkerti elefántcsaládot, a keákat, a ház körüli állatokat, illetve az állatmentő tevékenységet mutatják be a kert munkatársai. Pedagógus igazolvánnyal vagy azzal egyenértékű igazolással a pedagógusok ezen a napon díjmentesen léphetnek be az Állatkertbe. Az állatkerti nevelőszülők találkozóját 7-én, vasárnap tartják. Állatkerti Alapítvány által évente két alkalommal megrendezett eseményen a kert egy-egy lakóját jelképesen örökbefogadó nevelőszülők számára szerveznek külön programokat, a vezetett tematikus sétáktól kezdve egészen a különleges „szülői értekezletig”.


Vár a Holnemvolt Vár

Mesés állatok – Állatos mesék

Május 18-án nyitotta meg kapuit az új állatkerti játszópark gyerekeknek és családoknak a régi Vidámpark területén. Különleges kisállatok, állatközeli élmények, mesés kalandok és önfeledt játék vár rád az év minden napján. A Patakatlanba visszatérnek a tevék, a Simogatóban etethetsz szelíd szarvasokat és kecskéket, a Majorságban tarka bocikkal, rackákkal és malacokkal találkozhatsz.

Majd feltárja kapuit a Hetedhét Palota. Kalandozz hét mesés történet csodás világában, fejtsd meg a rejtélyeket, és teljesítsd a küldetést! Ismerd meg Vukot és Süsüt, kukkants be Dr. Bubó rendelőjébe, játssz Pom Pommal, legyél Mekk Elek segédje, lesd a halakat a Nagy Hohoho Horgásszal, és merülj bele a Brekk Berek vízi világába!

A Macskaköves Udvarban kézműves foglalkozásokon vehetsz részt. A Nyíhangárban vár a lovagolás, majd tehetsz egy kört a felújított Körhintán.

Száz játék, ezer élmény… hogy legyen mit mesélni!

ÁLLANDÓ PROGRAMOK - 10-16 ÓRA KÖZÖTT

Mentjük, ami menthető
Állatkerti állatmentő tevékenység képeken és élőben
Magyar Madármentők Alapítvány
Állati találkozások – más-más állat a helyszínen
(10.00, 11.00, 14.00 és 15.00 órákban)
Helyszín: Nagytó part – Pálma sétány

Szót kérnek az állatok
Gazdiképző – a felelős állattartás aranyszabályai
Közreműködők: Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület (csütörtökön),
KoA Társállat-Otthon (pénteken), Herman Ottó Magyar Országos Állat- és
Természetvédő Egyesület (vasárnap)
Helyszín: Főkapu tér - SZOMBATON EZ A PROGRAM NEM ÜZEMEL!

Ifjú természetőr képző
Városi természetvédelem játékosan
Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság
Természetvédelmi Őrszolgálat
Helyszín: Nagytó – Nádler sétány

Én kiskertet kerteltem...
Ültetés, alkotás, újrahasznosítás
Szamóca Kiskertész Tanoda
Helyszín: Nagytó part – Pálma sétány

Alkoss kedvedre!
Játékos kézműves programok: fajáték készítés, terepasztal
Legyen energiád!
Alternatív energiaforrások, interaktív játékok
Ökocsiga Játszóház
Helyszín: Nagytó part – Pálma sétány

TOVÁBBI PROGRAMOK

Ne csak nézz, láss is!
Teleszkópos madármegfigyelés
Pest Környéki Madarász Egyesület
Helyszín: Nagytó part – Pálma sétány
Időpont: csütörtöktől vasárnapig minden nap 11.00 és 14.00

Érdekes rovarvilág
Rovarok mikroszkóp alatt, preparátum kiállítás
Magyar Rovartani Társaság és Magyar Természettudományi Múzeum
Helyszín: Szavannaház
Időpont: péntektől vasárnapig 10.00-16.00

Fűvel, fával, kézzel
Kézműves program: mag- és termésképek
Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége
Helyszín: Nagytó part – Pálma sétány
Időpont: csütörtöktől szombatig 10.00-16.00

EGYÉB PROGRAMOK

  Légy ott! és TapiZoo programok az ismert helyszíneken, minden nap
Állatok akcióban Állatbemutató a Varázshegyben minden nap 12.00 és 15.30


2018.10.08. - 2018.12.31.
Találatok száma: 1

Ypsilon Café and Restaurant

Ypsilon Café and Restaurant

Az Ypsilon Cafe Zugló egyetlen olyan szórakozóhelye, mely étterem és kávéház is egyben. Budapesten rendkívül jól megközelíthető helyen, a Puskás Ferenc Stadion metróállomás és a Papp László Sportaréna közelében található. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Fővárosi Állatkert és Növénykert programok  2018

Könyvtár

Programajánlat

Szolgáltató

Fővárosi Állat- és Növénykert
Fővárosi Állat- és Növénykert
  • Budapest
  • XIV. kerület
Szépművészeti Múzeum
Szépművészeti Múzeum
  • Budapest
  • XIV. kerület
Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
  • Budapest
  • XIV. kerület
Ecke 22 Étterem
Ecke 22 Étterem
  • Budapest
  • VI. kerület

Legjobb élmények

Corvina kiállítás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
Buszos városnézésre hívjuk és várjuk, fedezze fel velünk Budapest legfontosabb látnivalóit!
11619
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket