MONTMARTRE-I ÉJSZAKÁK - CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - EGY MŰTEREM TITKAI CÍMŰ KIÁLLÍTÁS FINISSZÁZSA
MONTMARTRE-I ÉJSZAKÁK - CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - EGY MŰTEREM TITKAI CÍMŰ KIÁLLÍTÁS FINISSZÁZSA
Exkluzív gasztro program sztárséfekkel Hévízen!
Exkluzív gasztro program sztárséfekkel Hévízen!
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Rejtélyes pótszilveszter maffiaháború logikai társasjáték vacsorával
Rejtélyes pótszilveszter maffiaháború logikai társasjáték vacsorával
Farsangi programajánló
Farsangi programajánló

Fővárosi Állatkert és Növénykert programok 2018


A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje Budapest 14. kerületében, a Városligetben.

Fővárosi Állatkert és Növénykert programok 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Programok

Őszi szünet az Állatkertben

Az őszi iskolai szünet idején, egészen pontosan október 20-tól november 4-ig, azaz most szombattól jövő vasárnapig sok-sok programmal, látnivalóval várják a családokat a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Nap közben félóránként állatbemutatók, látványetetések, állattréningek lesznek a kert különböző pontjain, amelynek során többek között a sörényes hangyászok, a brazil óriásvidrák, a keák, a kenguruk, az oroszlánfókák, a pingvinek, a gorillák és más főemlősök, az ázsiai vadkutyák, az elefántok, vagy éppen a Mérgesház lakóinak életét ismerhetik meg az érdeklődők. A pelikánok etetésébe pedig az állatgondozók a nagyközönséget is bevonják.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegyben naponta kétszer az „Állatok akcióban” élő etológiai bemutató lesz látható, de az őstengeri lényekkel, a hatlábúak birodalmával és az állati szuperérzékekkel is meg lehet ismerkedni. Ugyanitt térhatású filmeket is bemutatnak, az „időgép” segítségével pedig jégkorszaki kalandok vagy egy miocén kori utazás részesei is lehetnek a vállalkozó kedvűek.

A programok mellett rengeteg kisállatot is lehet látni a kertben, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban számos kölyök és fióka látott napvilágot. Többek között az elefántoknál, a gorilláknál, az orangutánoknál, a zebráknál, a nagy maráknál, a vízidisznóknál, az agutiknál és még sok más állatnál is cseperedő apróságokkal találkozhat a látogató.

Az őszi szünet idejére szervezett programok mellett az Állatkert jelentős kedvezményt is kínár erre az időszakra: október 20-tól november 4-ig ugyanis a 14 éven aluli gyermekek jelképes, 200 forintos áron megváltható jeggyel látogathatják az Állatkertet.

Holnemvolt Halloween

Mindenszentek előestéje helyett már öt nappal korábban, október 26-án, pénteken este megtartják a Holnemvolt halloweent a Holnemvolt Várban, az Állatkert új játszóparkjában. A programok este 6-kor kezdődnek, és egészen éjjel 11-ig tartanak. Belépni a Holnemvolt Vár kapuján (a cirkuszépülettől jobbra, a régi körhintánál) lehet, a jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek, de azok a 14 éven aluli gyermekek, akik halloweeni jelmezben, vagy arcfestéssel, vagy töklámpással érkeznek, díjmentesen látogathatják a Holnemvolt halloweent.

A programok között lesz tűzzsonglőr bemutató, mécsesek fényes ösvénye, családi tökfaragó műhely, boszorkányos arcfestés, szellemvasút, tevegelés, lovaglás, „szellemes” körhinták és törpekerék is. A Titokpincénél tomboló zombikkal lehet találkozni, a Mesterségek Udvarában pedig lámpást, madárijesztőt, szellemet és rémisztően finom süteményt készíthetnek az alkotni vágyók. Emellett többféle tökös ételt is meg lehet majd kóstolni, a töklevestől a tökös-mákos rétesig.

Nyugdíjas Ősz november végéig

Október elején kezdődött, és egészen november végéig tart a nyugdíjas ősz a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ebben az időszakban mindazok, akik nyugdíjas igazolvánnyal rendelkeznek (kortól függetlenül), illetve azok, akik betöltötték a 65 éves kort (nyugdíjas jogviszonytól függetlenül) 1500 forintos kedvezményes áron válthatnak belépőjegyet az Állatkertbe. További kedvezményt nyújt részükre az állatkerti Barlang étterem, amely 910 forintos, háromfogásos nyugdíjasmenüvel kedveskedik a vendégeknek. Emellett az akciós nyugdíjasjegy mellé a főbejáratnál lévő ajándékboltban is 10 %-os kedvezményt adnak.


Pedagógus Nyílt Napok

2019. április 27-án, szombaton

Nyílt nap pedagógusoknak, találkozó az örökbefogadóknak

Az Állatszeretet Fesztivál és a Hetedhét Gyermekkönyv-fesztivál programjain felül szombaton pedagógus nyílt nap, vasárnap pedig nevelőszülők találkozója is lesz az Állatkertben. Az október 6-i, pedagógusok számára szervezett nyílt napon elsősorban az Állatkertben igénybe vehető oktatási, pedagógiai lehetőségeket, illetve a különféle kedvezményeket igyekeznek bemutatni a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok számára. Az Állatkert zoopedagógusai előzetes jelentkezés alapján számos bemutatót tartanak „állati helyszínelés” és felelős állattartás témakörökben, illetve bemutatják az állatkerti oktatócsomagot is. Ugyancsak a pedagógusoknak szervezik azokat a tematikus vezetéseket, amelyeken az állatkerti elefántcsaládot, a keákat, a ház körüli állatokat, illetve az állatmentő tevékenységet mutatják be a kert munkatársai. Pedagógus igazolvánnyal vagy azzal egyenértékű igazolással a pedagógusok ezen a napon díjmentesen léphetnek be az Állatkertbe. Az állatkerti nevelőszülők találkozóját 7-én, vasárnap tartják. Állatkerti Alapítvány által évente két alkalommal megrendezett eseményen a kert egy-egy lakóját jelképesen örökbefogadó nevelőszülők számára szerveznek külön programokat, a vezetett tematikus sétáktól kezdve egészen a különleges „szülői értekezletig”.


Vár a Holnemvolt Vár

Mesés állatok – Állatos mesék

Május 18-án nyitotta meg kapuit az új állatkerti játszópark gyerekeknek és családoknak a régi Vidámpark területén. Különleges kisállatok, állatközeli élmények, mesés kalandok és önfeledt játék vár rád az év minden napján. A Patakatlanba visszatérnek a tevék, a Simogatóban etethetsz szelíd szarvasokat és kecskéket, a Majorságban tarka bocikkal, rackákkal és malacokkal találkozhatsz.

Majd feltárja kapuit a Hetedhét Palota. Kalandozz hét mesés történet csodás világában, fejtsd meg a rejtélyeket, és teljesítsd a küldetést! Ismerd meg Vukot és Süsüt, kukkants be Dr. Bubó rendelőjébe, játssz Pom Pommal, legyél Mekk Elek segédje, lesd a halakat a Nagy Hohoho Horgásszal, és merülj bele a Brekk Berek vízi világába!

A Macskaköves Udvarban kézműves foglalkozásokon vehetsz részt. A Nyíhangárban vár a lovagolás, majd tehetsz egy kört a felújított Körhintán.

Száz játék, ezer élmény… hogy legyen mit mesélni!

ÁLLANDÓ PROGRAMOK - 10-16 ÓRA KÖZÖTT

Mentjük, ami menthető
Állatkerti állatmentő tevékenység képeken és élőben
Magyar Madármentők Alapítvány
Állati találkozások – más-más állat a helyszínen
(10.00, 11.00, 14.00 és 15.00 órákban)
Helyszín: Nagytó part – Pálma sétány

Szót kérnek az állatok
Gazdiképző – a felelős állattartás aranyszabályai
Közreműködők: Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület (csütörtökön),
KoA Társállat-Otthon (pénteken), Herman Ottó Magyar Országos Állat- és
Természetvédő Egyesület (vasárnap)
Helyszín: Főkapu tér - SZOMBATON EZ A PROGRAM NEM ÜZEMEL!

Ifjú természetőr képző
Városi természetvédelem játékosan
Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság
Természetvédelmi Őrszolgálat
Helyszín: Nagytó – Nádler sétány

Én kiskertet kerteltem...
Ültetés, alkotás, újrahasznosítás
Szamóca Kiskertész Tanoda
Helyszín: Nagytó part – Pálma sétány

Alkoss kedvedre!
Játékos kézműves programok: fajáték készítés, terepasztal
Legyen energiád!
Alternatív energiaforrások, interaktív játékok
Ökocsiga Játszóház
Helyszín: Nagytó part – Pálma sétány

TOVÁBBI PROGRAMOK

Ne csak nézz, láss is!
Teleszkópos madármegfigyelés
Pest Környéki Madarász Egyesület
Helyszín: Nagytó part – Pálma sétány
Időpont: csütörtöktől vasárnapig minden nap 11.00 és 14.00

Érdekes rovarvilág
Rovarok mikroszkóp alatt, preparátum kiállítás
Magyar Rovartani Társaság és Magyar Természettudományi Múzeum
Helyszín: Szavannaház
Időpont: péntektől vasárnapig 10.00-16.00

Fűvel, fával, kézzel
Kézműves program: mag- és termésképek
Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége
Helyszín: Nagytó part – Pálma sétány
Időpont: csütörtöktől szombatig 10.00-16.00

EGYÉB PROGRAMOK

  Légy ott! és TapiZoo programok az ismert helyszíneken, minden nap
Állatok akcióban Állatbemutató a Varázshegyben minden nap 12.00 és 15.30

Szállásfoglalás

Találatok száma: 7

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben


Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben


Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, ... Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben


Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben


Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és a klasszicizmus legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe. Csodálatos építészet és isteni ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Rejtélyes történelem

Programajánlat

Állatkerti Mackófesztivál 2019
Állatkerti Mackófesztivál 2019
 • Budapest
 • XIV. kerület
2019. február 1 - 3.
Föld Fesztivál 2019 Fővárosi Állat- és Növénykert
Föld Fesztivál 2019 Fővárosi Állat- és Növénykert
 • Budapest
 • XIV. kerület
2019. április 24 - 28.
Szépművészeti Múzeum programok 2019
Szépművészeti Múzeum programok 2019
 • Budapest
 • XIV. kerület
2019. február 7.

Szolgáltató

Fővárosi Állat- és Növénykert
Fővárosi Állat- és Növénykert
 • Budapest
 • XIV. kerület
Szépművészeti Múzeum Budapest
Szépművészeti Múzeum Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
 • Budapest
 • XIV. kerület
Ecke 22 Étterem
Ecke 22 Étterem
 • Budapest
 • VI. kerület

Szállást online? Gyorsan és egyszerűen!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket