ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Újra Húsvéti Nyuladalom Siófokon! 4 napon át szuper programok sora vár minden korosztályt.
Újra Húsvéti Nyuladalom Siófokon! 4 napon át szuper programok sora vár minden korosztályt.
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Húsvéti wellness Hévízen a Bonvital felnőttbarát szállodában sztárfellépővel
Húsvéti wellness Hévízen a Bonvital felnőttbarát szállodában sztárfellépővel
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Godot Kortárs Művészeti Intézet programok 2024

2024.02.28. (szerda) - 2024.06.23. (vasárnap)
, Több helyszínen

Független, kortárs, művészeti intézet - 3 helyszínen. A Godot-hoz kapcsolódó művészeket összeköti progresszív, állandóan megújuló, kereső szemléletük és a kifejezési vágy, mely mindig más és más formában ölt testet.

Godot Kortárs Művészeti Intézet programok 2024

it’s fine ─ a tehetetlen kiállítás
2024. március 1. - 2024. június 23.
Helyszín: Godot Labor / Fényes Adolf utca 21.
Megnyitó: 2024. február 29., csütörtök,  19.00
Megnyitó a művészcsoport élő performanszával.

it’s fine művészcsoport tagjai: Balogh Gallusz, Barcza Réka, Gáspár Annamária, Gulyás Andrea Katalin, KristofLab, w.Horváth Tibor

Kurátor: Cserhalmi Luca

A megnyitó napján becskasszás belépő érvényes.
A kiállítás megtekinthető: 2024. június 23-ig.

A világnak szüksége van szuperhősökre, legalább is a Marvel univerzum szerint. Az it's fine csoport azonban egy anti-szuperhős művészeti mozgalomként határozza meg magát, amely tagadja a világ pozitív alakulását, viszont a szorongás helyett a szembenézést választja. Ehhez felvértezik magukat társadalomkritikával, őszinte depressziózással, mélyről jövő iróniával, keserűséggel és a kilátástalanság ignorálásának áldásos tehetségével.

A mozgalom 2022-es megalakulása óta már maguk mögött tudnak egy elképesztő kiállítást a 2023-as évből, a Bunker Galéria lepukkant tereiben, amely statementként mutatta be a művészeti mozgalom világnézetét. Most megújult agóniával készülnek a Godot Labor négyemeletes terét leamortizálni a kilátástalanságuk közönyös beismerésével. Többen kérték tőlük, hogy legyenek kicsit optimistábbak, de a helyzet a világban azóta sem lett vidámabb, az abszurditás a tetőfokára hágott.

Második kiállításuk a tehetetlenséghez írott óda, a hatástalanság himnusza, a vergődés netovábbja, amelyhez közönséget keresnek. A tárlat célja a kritikus hang felerősítése és a hazai művészeti szcéna állóvizének felpaskolása, valamint az állandó motiváltság elvárásában kifáradt tömegek egyesítése a radikális, fáradtságtól megittasult kiábrádultságban.


Nádler István és Szikszai Károly kettős kiállítása

Tér-Kép Galéria: PARADOX ERŐTÉR I.
Godot Galéria: PARADOX ERŐTÉR II.

Kurátor: Tóth Ádám

Megnyitó: 2024. február 20.
18 órakor Darvasi László, megnyitó beszéd, Tér-Kép Galéria
20 órakor Gaál József, performance, Godot Galéria

Ameddig a forma minden esetben leírható fogalmak vizuális segédleteként funkcionál, addig a definiálhatónál sokkalta tágabb kereteket teremtő absztrakció a képzőművészet örök kívülállója marad. A kiutat a megingathatatlan, szilárd belső imagináció kínálja fel, amely Szikszai Károlyt és Nádler Istvánt egyaránt mozgatja. Ugyan eltérő módon, mégis mindketten a formakereső nonfiguratív tradíció ellenmondásokkal terhelt világában találták meg önmagukat és – stiláris és tartalmi különbségeik ellenére – váltak az intuitív érzékenység jelentékeny képviselőivé.

Nádler István szabadon örvénylő lírai gesztusai egy olyan középre konvergáló erőteret hoznak létre, amely a két ellentétes oldal feloldásából következő szakrális harmónia megteremtésére hivatott. A közepet egyesítő aktusának célja – a formai szabadságot szimbolizáló hol spirálszerű, hol könnyed mozdulattal felvitt fekete ecsetvonásai által – a centrum egyben tartása, a kibillenésre hajlamos fent és lent szoros kötésének megőrzése. A két ecset használata látszólag behatárolhatatlan teret biztosít a nagyívű gesztusoknak, melyek összekapcsolódva egy pöttyökből álló aurával konzisztens egyensúlyi állapotot teremtenek.

Ezzel szemben Szikszai Károly Chaïm Soutine nyomdokait követő urbánus „tájképei” szigorú formarendjének domináns erővonala biztonságos távolságot tart a geometrikus absztrakció mindenkori formatökélyétől. Az élesen kontúrozott felismerhetőség határán billegő, indulatokkal teli ábrázolásmódjának drámai elementarizmusa tagadja a narrativitás minden változatát, tartózkodik a direkt közlésektől. A foltokból, kontúrokból felépülő sejtelmes, komor tájképzetei, áttűnései nehezen verbalizálható, mégis poétikai jellegű drasztikus ábrázolások; a sötétséggel, a hanyatlással vívott belső harc fantazmagóriába hajló monokróm kivetülései.
A Godot Galéria és a Tér-Kép Galéria együttműködése révén megvalósuló kiállítások a két művész gyökeresen eltérő alkotói felfogását tükröző vizuális formanyelvének párhuzamba állításán keresztül az absztrakció hagyományait kitágító, annak határait feszegető párbeszéd megteremtésére vállalkozik.

Godot Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.
Március 16-ig keddtől péntekig 10 és 14, szombaton 10 és 13 óra között

Tér-Kép Galéria
1016 Budapest, Krisztina krt. 83-85.
Március 22-ig, keddtől szombatig 14 és 18 óra között


Koronczi Endre Koronczi Endre: Kérem, sóhajtson Széchenyi Úr! 

2024. 02. 23. – 2024. 06. 23.

helyszín: Godot Kortárs Művészeti Intézetben (1036 Fényes Adolf utca 21.)

Kurátor: Cserhalmi Luca

Megnyitóbeszéd: Petrányi Zsolt, művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Kortárs Művészeti Gyűjteményének vezetője
Közreműködik: Bélaműhely, hangperformansz a kiállítás műtárgyain
A megnyitó aznap érvényes belépőjeggyel látogatható.
 
Koronczi Endre több évtizedes kutató- és gyűjtő munkájának eredményeképp létrejövő Kérem, sóhajtson Széchenyi Úr! című kiállítás az embert környezetével összekötő kozmikus légáramlás felmagasztalása. A tárlat központi installációja a Magyar Tudományos Akadémia szellőztető rendszeréből épített monumentális műtárgy. A történelmünk során szimbolikussá vált, aktívan működő épület belsejében a több száz zseniális tudós együtt légzését biztosító elemek eddigi rejtekükből előkerülve mutatják meg nekünk a levegő útjainak egy különleges fajtáját. A szél és a lélegzet a lélek metaforájává válik a tárlaton, ahol Koronczi sóhajokat és  forgószeleket hoz létre, valóságos légmozgásokkal kavarva fel a látogatók fantáziáját. A Kérem, sóhajtson Széchényi Úr! című kiállításon megjelenő videók, kinetikus installációk és grafikák a szél mindennapos élményéből merítkezve hozzák el számunkra a szakadatlan, láthatatlan légáramlás szépségét és erejét.
 
Koronczi Endre a ’90-es évek óta meghatározó alakja a hazai progresszív képzőművészeti szcénának. 2022-ben Munkácsy Mihály-díjjal tüntették ki. 

Forrás: a szervezők sajtóanyaga


2024.02.28. - 2024.06.23.
További ajánlataink

2024.10.17. - 2024.10.20.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Budapest Art Market 2024. Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Vásár Budapest Art Market 2024. Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Vásár
  • Budapest
  • IX. kerület
2024. október 17. (csütörtök) - 2024. október 20. (vasárnap)

Hasonló ajánlatok

Virág Judit Galéria tárlatvezetés 2024 Budapest Virág Judit Galéria tárlatvezetés 2024 Budapest
  • Budapest
  • V. kerület
2024. március 8. (péntek)
Vaszary Galéria programok 2024. Események, rendezvények, kiállítások Vaszary Galéria programok 2024. Események, rendezvények, kiállítások
  • Balatonfüred
2024. március 14. (csütörtök)

Figyelmébe ajánljuk!

Godot Galéria Godot Galéria
  • Budapest
  • XI. kerület
Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program