Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit. A Gourmet a legátfogóbb és legszínesebb gasztrofesztivál itthon és talán a régióban is. Ez egyben azt is jelenti, hogy sok kiállító lesz, és még több finom, izgalmas étel, amit muszáj lesz megkóstolni. A hatalmas kínálatban könnyű elveszni, főleg, ha valakinek nincs konkrét elképzelése arról, mit szeretne kipróbálni. Nekik szeretnénk segíteni pár tippel. Egy biztos: idén is érdemes több napra kilátogatni a Millenárisra.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Gasztroszínpad programok

május 18., péntek

Ide süss! - Szabadfi Szabi, a díjnyertes pizzakészítő és Sass Dani műsorvezető az édes pizzák világába kalauzol
MÁJUS 18., PÉNTEK, 17.00
Édes pizza? Szabadfi Szabi, a Campionato Mondiale Della Pizza verseny legjobb magyar pizzasütője, az Ide süss! zsűritagja és Sass Dani, a műsor házigazdája megmutatják, hogy nemcsak a klasszikus sós feltétekkel kaphatunk különleges ízélményt. Piemonti mogyorókrémes pizzát készítenek pisztáciával és málnakaviárral, Szabi világklasszis pizzatésztájából. Persze lehet majd kóstolni is!

Zazzi - Édes álom
MÁJUS 18., PÉNTEK, 18.00
13 év működés után, idén márciusban végleg bezárt a Zazzi. A népszerű budai cukrászda az utolsó hetében szinte zarándokhellyé vált, de sokaknak így sem jutott az ikonikus francia süteményeikből. A két alapító, Varga Margit és Erdős Melinda leleplezik legnépszerűbb süteményük, az Édes Álom receptjét és felidézik beteljesült álmuk legédesebb pillanatait.

Bicsár Attila, Sauska 48 - Falusi Gourmet
MÁJUS 18., PÉNTEK, 19.00
„Egyszerű, letisztult ételek egy kis csavarral. Szeretem ötvözni a magyar emberek számára közismert, hagyományos ételeket az utazásaim során megismert ízekkel, alapanyagokkal, technológiákkal. Ez az én fúziós konyhám!” - így vall filozófiájáról Bicsár Attila, aki tavaly a fővárosból vidékre, a villányi Sauska Pincészet éttermébe tette át székhelyét. Erről a kalandjáról és a magyar vidék gasztronómiájáról mesél, és persze főz is a közönség kedvéért.

május 19., szombat

A HER bemutatja: Balla mama
MÁJUS 19., SZOMBAT, 13.00
A HER gasztro pop-up közreműködésével Hajdúszoboszló kedvenc nagymamája, Balla mama egy klasszikus ételt, az alföldi tájegységre jellemző gombócot készít a színpadon, főzés közben természetesen jó néhány kedves történet is mikrofonvégre kerül majd, és a végén a gombóckóstoló sem marad el.

Varsói Bib Gourmandok - Lengyel tavaszi ételek
MÁJUS 19., SZOMBAT, 14.00
Kiváló minőség mérsékelt áron - így definiálja a Bib Gourmand kategóriát a Michelin kalauz. Programunkban három varsói Bib Gourmand étterem (Brasserie Warszawska, Butchery & Wine, Kieliszki na Próznej) séfjei közösen állnak színpadra, hogy meséljenek a kortárs lengyel gasztronómiáról, és közben szezonális zöldségeket felhasználva elkészítsenek néhány tipikus tavaszi ételt, amelyektől akár egy varsói kulináris utazáshoz is kedvet kaphatunk.

Heinz Reitbauer, Steirereck** - Terítéken a gombák
MÁJUS 19., SZOMBAT, 15.00
A világ tizedik legjobb éttermeként számon tartott bécsi 2 Michelin csillagos Steirereck executive séfje, Heinz Reitbauer szinte az összes komolyabb díjat besöpörte az elmúlt évtizedben, nem véletlenül. A Gourmet színpadán sem tűr majd kompromisszumokat, másfél órás különleges bemutatójában öt olyan ételt készít el, amelyekben a gomba a főszereplő. Az egyik fogást kóstolóként is kínálják majd!

Maksut Askar, Neolokal - Török konyha új megvilágításban
MÁJUS 19., SZOMBAT, 17.00
Az elmúlt évtizedben Törökország hatalmas fejlődésen ment keresztül a gasztronómia területén, amelynek fontos része saját értékeik újrafelfedezése és azok kortárs bemutatása. E területen abszolút éllovasnak számít Maksut Askar, az isztambuli Neolokal executive séfje, akit az anatóliai konyha modern úttörőjeként tartanak számon. Gyönyörű ételeivel nemzetközi figyelmet vívott ki a Neolokalnak, amelyet tavaly a The Diner’s Club World’s 50 Best Restaurant listája "a régió felfedezettje" címmel díjazott. Az ország legjobb séfje díjat is elnyerő Askar egy tipikus anatóliai fogást készít, amelyet a közönség is megízlelhet majd.

Villa Rosa - A Csallóköz ízei
MÁJUS 19., SZOMBAT, 18.00
A Csallóköz mindig is az ország éléskamrája volt, halban és vadban gazdag vidék. A hajdani Kukkónia hagyományaira alapoz a dunanszerdahelyi Villa Rosa konyhája, ahol komolyan veszik a szezonalitást és a regionalitást: saját vágóhídjuk és zöldségesük is van. A színpadon a dunanszerdahelyi étterem séfjei, Bindics Imre, Czucz Péter és Tatai Róbert főznek és mesélnek a régi-új régióról.

Arany Kaviár - Hogyan készül a kaviár?
MÁJUS 19., SZOMBAT, 19.00
A kaviár specialista étterem és ismert séfje, Nyíri Szása egy különleges témát visz színpadra, az idei Gourmet egyik kiemelt alapanyagát, a kaviárt, amelyről - valljuk be - mindannyian hallottunk, de valójában keveset tudunk. Ezt a hiányosságot orvosolja a program, amelynek keretében betekinthetünk a színfalak mögé és megkóstolhatjuk e fejedelmi különlegesség frissen készített változatát.

május 20., vasárnap

Házi réteskészítés Krusper Tímeával (Poroszlói rétesház)
MÁJUS. 20., VASÁRNAP, 13.00
A Krusper család 2010 tavaszán nyitotta meg kis büfékocsiját hàzi réteseket, lekvárokat és szörpöket kínálva. Azóta a Poroszlói Rétesháznak országos híre lett, miközben a tulajdonosok, Tímea és férje, Károly tovább gyűjtik a régi paraszti udvar hagyomànyait. Ha érdekel hogyan készül az igazi rétes, akkor itt a helyed!

A Nosalty bemutatja: Vigyázz, kész, főzz! - Lakatos Márk és Kárai Dávid
MÁJUS 20., VASÁRNAP, 14.00
Felismered saját receptedet egy láda alapanyagból? Még akkor is, ha csavartak rajta egyet? Kárai Dávid és Lakatos Márk áll a Gourmet színpad rajtvonalához, hogy harminc perc alatt elkészítse saját korábbi recepjét, amit a másik most a fesztivál tematikájára hangolt. Vajon sikerül-e időre teljesíteniük a kihívást?

Kamilla Seidler - Latin-Amerika legjobb női séfje
MÁJUS 20., VASÁRNAP, 15.00
Különleges és ritka alkalom, ha egy másik kontinens csúcsgasztonómiájával ismerkedhetünk itthon, főleg, ha egy olyan izgalmas földrészről van szó, mint Dél-Amerika. Kalauzunk a közelmúltban Latin-Amerika legjobb séfnőjének választott Kamilla Seidler, aki természetesen nemcsak beszél, de főz is a színpadon, amelynek eredményét a közönség is megkóstolhatja majd.

160 éves a Gerbeaud cukrászda
MÁJUS 20., VASÁRNAP, 16.00
2017 tavaszán a Gerbeaud tulajdonosai, Pintér Katalin és Niszkács Anna ellátogattak a francia Cacao Barry manufaktúrába, hogy hosszas kóstolás, válogatás és egyeztetés után megszülessen a patinás cukrászda 160. születésnapjára az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 csokoláde, amely megjelenik bonbon, táblás és torta változatban is. A színpadon a csokoládé születését, valamint a születésnapi termékek készítését kísérhetik végig a nézők, miközben a Gerbeaud 160 éves történelmébe is betekintést nyerhetnek.

Onyx** - Két Ádám, két gombóc, két csillag, egy csapat
MÁJUS 20., VASÁRNAP, 17.00
Mészáros Ádám, séf a konyhaművészet, Szabó Ádám (művésznevén Error ’n More), keramikus a tűz és az agyag megszállottja. Amíg a keramikus az agyaggombócból elkészíti az étel szerves részeként megjelenő lebomló ökotányért, addig a séf szilvásgombócot készít, ráadásul kétcsillagosat! A résztvevők szemtanúi lehetnek, ahogy a megmunkált agyag kölcsönhatásba lép az étellel, és bár mindkét művészet egy külön univerzum, mégis inspirálóan hatnak egymásra és érzékszerveinkre.

Pohner Ádám, Kistücsök - Bocuse d’Or újratöltve
MÁJUS 20., VASÁRNAP, 18.00
Alíg telt el egy év Széll Tamás hihetetlen sikerei óta, itt a hazai Bocuse d’Or utánpótlás: Magyarországot Pohner Ádám, a Kistücsök séfhelyettese képviseli majd a neves szakácsverseny európai fordulóján Torinóban. A júniusi megmérettetés előtt itt találkozhatnak utoljára Ádámmal, aki marhából készít egy igazán eredeti és izgalmas fogást.

Gourmet díjátadó és záró koccintás
MÁJUS 20., VASÁRNAP, 19.00
Tavaly indítottuk útjára önálló Gourmet díjunkat, amellyel a közönségszavazatok és egy szakmai zsűri döntése alapján is kiemeljük és elismerjük a fesztivál legjobb kiállítóit és ételeit. Az esemény a fesztivál záróprogramja is egyben, amelyen közös koccintással köszönjük meg a kiállító éttermek áldozatos munkáját. A Kapj rá! halfogyasztást népszerűsítő kampány külön díjban részesíti az idei Gourmet Fesztivál legjobb halas ételét.

A színpad házigazdái: Mautner Zsófia és Jókuti András

Gyerekprogramok


Chefparade Chef-suli (6-14 év)
péntek 14:30-19:30
szombat-vasárnap 11:30-19:30


A gasztrovilágban a legkissebbek is megtalálják a helyüket, hiszen ők is szívesen sürögnek-forognak a konyha izgalmas, illatos világában! Várunk minden sütni-főzni vágyó gyereket a Chefparade konyájában, ahol profi stábbal főznek majd együtt. A fesztivál témájához igazodva a gombóc és a kaviár lesz terítéken.
A programra 6 éves kortól várjuk majd a kis kuktákat. A jelentkezés helyszíni regisztrációhoz kötött.

Gombóc Artúr menü:
Parmezánba forgatott sült gnocchi paradicsomos szószban
Gyümölcskaviár gyöngyök
Gubanc menü:
Rákpogácsa frissen kevert citrusos, avokádós majonézzel
Diós / Mákos guba szifonos vanília sodóval és passion fruit öntettel

Kerek Perec Gasztronómiai Játszótér (02-11 év)
Péntek 14:00-20:00
Szombat – Vasárnap 11:00-20:00


Less be egy pincér, egy séf és egy cukrász mindennapjaiba!Vidám éttermünkben megtanulhatod, hogy mitől jó egy étlap, hogyan teríts meg szépen egy asztalt. Segíts a séfnek minél finomabb szendvicseket tervezni, és a friss árukat is a megfelelő helyre pakolni.

Babakonyha (0-3 év)
péntek 14:00-20:00
szombat, vasárnap 11:00-20:00

Izgalmas játszóház a legkisebbeknek, ahol minden a konyha és ételek körül zajlik.

A Rendezvény nyitvatartása:

 • május 17., csütörtök: 17.00 - 23.00
 • május 18., péntek: 12.00 - 23.00
 • május 19., szombat: 11.00 - 23.00
 • május 20., vasárnap: 11.00 - 23.00

A OTP Bank Gourmet Fesztiválon ebben az évben Festipay kártyával, illetve Mastercard PayPass vagy Maestro PayPass kártyával tudsz fizetni, készpénzzel nem! A Festipay kártyát a rendezvény területén felállított feltöltőpontokon lehet feltölteni készpénzzel vagy bankkártyával. A kártya egyenlege a fesztivál nyitvatartási ideje alatt bármikor visszaváltható készpénzre.

Kapcsolódó időpontok

2018.08.13. - 2018.08.19. Láthatatlan kiállítás, interaktív utazás egy láthatatlan világban. Online jegyvásárlás
2018.08.20. - 2018.08.26. Láthatatlan kiállítás, interaktív utazás egy láthatatlan világban. Online jegyvásárlás
2018.08.24. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2018.08.27. - 2018.09.02. Láthatatlan kiállítás, interaktív utazás egy láthatatlan világban. Online jegyvásárlás
2018.07.25. - 2018.08.31. Budapesti fesztiválok 2018. Fővárosi kulturális, művészeti és gasztronómiai fesztiválok
2018.08.31. Láthatatlan vacsora, gasztro kaland teljes sötétségben Budapesten. Online jegyvásárlás
2018.09.02. Mozgásfesztivál Budapest 2018
2018.09.02. Millenáris programok 2018
Mozgásfesztivál
2018.09.03. - 2018.09.09. Láthatatlan kiállítás, interaktív utazás egy láthatatlan világban. Online jegyvásárlás
2018.09.07. - 2018.09.08. Millenáris programok 2018
Nyelvparádé
2018.09.07. - 2018.09.08. Nyelvparádé 2018. Nyelvtanulási lehetőségek vására a Millenárison
2018.09.10. - 2018.09.16. Láthatatlan kiállítás, interaktív utazás egy láthatatlan világban. Online jegyvásárlás
2018.09.17. - 2018.09.23. Láthatatlan kiállítás, interaktív utazás egy láthatatlan világban. Online jegyvásárlás
2018.09.24. - 2018.09.30. Láthatatlan kiállítás, interaktív utazás egy láthatatlan világban. Online jegyvásárlás
2018.09.30. Szívünk Napja 2018
2018.10.04. Láthatatlan kiállítás, interaktív utazás egy láthatatlan világban. Online jegyvásárlás
2018.10.11. - 2018.10.14. Art Market Budapest 2018. Nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár
2018.10.11. - 2018.10.14. Millenáris programok 2018
Art Market Budapest 2018. Nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár
2018.10.17. Láthatatlan kiállítás, interaktív utazás egy láthatatlan világban. Online jegyvásárlás
2018.10.26. - 2018.10.28. Budapest Auto Show 2018. Online jegyvásárlás
2018.10.26. - 2018.10.28. Millenáris programok 2018
Budapest Auto Show 2018 - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.11.11. Egy Csepp Világnap 2018. Ingyenes családi egészségnap
2018.11.11. Millenáris programok 2018
Egy Csepp Világnap
2018.01.01. - 2018.12.31. Gasztronómiai rendezvények 2018
2018.01.01. - 2018.12.31. Budapesti gasztronómiai programok 2018

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Gourmet Fesztivál Budapest 2018

Programajánlat

Budapest Auto Show 2018. Online jegyvásárlás
Budapest Auto Show 2018. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • II. kerület
2018. október 26 - 28.
Gasztronómiai rendezvények 2018
Gasztronómiai rendezvények 2018
2018.01.01. - 12.31.
Budapesti gasztronómiai programok 2018
Budapesti gasztronómiai programok 2018
 • Budapest
2018.01.01. - 12.31.
A miniszter félrelép - bohózat a Budapesti Nyári Fesztiválon
A miniszter félrelép - bohózat a Budapesti Nyári Fesztiválon
 • Budapest
 • XII. kerület
2018. augusztus 18. 19:30
Városmajori Szabadtéri Színpad előadások 2018
Városmajori Szabadtéri Színpad előadások 2018
 • Budapest
 • XII. kerület
2018. augusztus 18.

Szolgáltató

Millenáris Park
Millenáris Park
 • Budapest
 • II. kerület
Szabadtér Színház
Szabadtér Színház
 • Budapest
 • XII. kerület
Figurina Bábszínház
Figurina Bábszínház
 • Budapest
 • II. kerület
Arany Kaviár Étterem
Arany Kaviár Étterem
 • Budapest
 • I. kerület
Arriba Taqueria Széna tér
Arriba Taqueria Széna tér
 • Budapest
 • I. kerület
Auguszt Cukrászda
Auguszt Cukrászda
 • Budapest
 • II. kerület
© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket