Izgalmas és tartalmas programok a tavaszi szünetre az egész családnak.
Izgalmas és tartalmas programok a tavaszi szünetre az egész családnak.
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Kedvezményes tóparti nyaralás -  egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Kedvezményes tóparti nyaralás -  egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Gyál programok 2019. Események, rendezvények

2019.04.04. - 05.02.

Gyáli programajánló.

Gyál programok 2019. Események, rendezvények

Programok

2019. április 4., 9:00–17:00
Cseppek a tengerből - konferencia

Szeretettel meghívjuk Önöket a PMPSZ Gyáli Tagintézményének, április 4-én tartandó, "Cseppek a tengerből" X. jubileumi konferenciájára.  A konferenciáról igazolást állítunk ki. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Délelőtti program (Színházterem)

9:00 - 9:10 Köszöntő: A gyáli Liliom Óvoda „cica” csoportjának tavaszköszöntő műsora
9:10 - 9:30 Ünnepélyes megnyitó:
Pápai Mihály, Gyál város polgármestere
Dr. Hrutkáné Molnár Mónika, Monori Tankerületi igazgató
Tábit Sarolta, a PMPSZ Gyáli Tagintézményének vezetője
9:30 - 10:00 Tábit Sarolta, klinikai szakpszichológus - „Dolgok, amikért érdemes élni”
10:00 - 10:15 szünet
10:15 - 11:30 Dr. habil. Forgács Attila, gasztropszichológus, klinikai szakpszichológus, egyetemi docens - „Moho Sapiens, avagy az evés lélektana”
11:30 - 12:00 Dr. habil. Forgács Attila könyvének bemutatója és dedikálása
12:00 - 13:00 ebédszünet

Workshopok (Kamaraterem)

13:00 - 14:00 Fazekasné Kocsis Beáta, hallásébresztés szakértő, életmódtanácsadó, nyelvtanár - „Túlérzékeny hallás a gyakorlatban”
14:00 - 14.15 kérdések, szünet
14:15 - 14:45 Németh Lóránd, pszichológus - „Az OH kártyák, mint az önismeret játékos eszközei” (az előadás után bemutató és játék)
15:15 - 16:30 Simon Katalin, egyetemi docens ELTE PPK Szombathely „Verset tanulni, de hogyan?” (workshop óvodapedagógusoknak és alsós pedagógusoknak)

Délutáni program (Színházterem)

13:00 - 14:00 Szabó Ottília, gyógypedagógus, esélyegyenlőségi és SNI-adaptációs szaktanácsadó, a Dyscalculine program kitalálója - „Hogyan segítsünk a diszkalkuliás tanulónak?”
14:00 - 14:15 szünet
14:15 - 15:15 Kitanics Márk, igazságügyi pszichológus szakértő - „Az abúzus jellegzetes mintázatai – a tünetektől a beavatkozásig”
15:30 - 16:30 Kozma-Vízkeleti Dániel, család-pszichoterapeuta - „Hogyan látunk más mozit? - eltérő valóságok a párkapcsolatban”

2019.04.05., 9.30 óra
Fogi Színház - Frakk, a macskák réme

A mese a kutya–macska barátságra épül. Irma néni és Károly bácsi két elkényeztetett cicájukkal, Lukréciával és Szerénkével éli mindennapjait egy falusi házacskában. A két macska rendkívül lusta és szemtelen, ezért Károly bácsi nem kedveli őket túlságosan. A gond akkor kezdődik, amikor Lukrécia belefekszik Károly bácsi karosszékébe. Innentől kezdve K ároly bácsi nagyon vágyik már egy harcias kutyára, aki megnevelné a macskákat. Ekkor érkezik Frakk, akit Károly bácsi egyik volt osztálytársától kap, és aki rövid időn belül a macskák réme lesz.

A történet fordulatokban gazdag, kacagtató vidám, és közben rendkívül tanulságos is, minden korosztálynak felhőtlen szórakozást ígér.

Belépő: 500 Ft

2019. április 5., péntek, 18:00–19:00
Gemenc Ezer Arca - Nagygyörgy Sándor fotóhagyatéka

A fényképezőgépet a festészet mellett mint a vizuális kifejezés egy másik eszközét kezdtem használni, mert rá kellett döbbennem arra, hogy az egyszeri természeti csodát az ecsettel nem tudom tetten érni.”

Fotókiállításunkat színesíti egy kis olvasósarok a Gemencz Zrt. jóvoltából!

Galériamegnyitó: 2019. április 5., 18.00
A képek megtekintése és az olvasósarok használata ingyenes.

2019. április 5., péntek, 19:00–20:00
Gemenc - Az árterek világa - filmvetítés

Gemenc Közép-Európa legnagyobb ártéri erdeje, ahol a víz folyamatosan alakítja a tájat. A Duna határozza meg az ott élő növények és állatok mindennapjait: egyszerre táplál, véd és fenyeget, épít és pusztít. Az erdő és a folyó találkozása kitűnő élőhelyet biztosít lakóinak: a gemenci ártéri erdő szarvascsordák, vaddisznókondák, sasok, sakálok, hódok, gémek, jégmadarak mellett a védett fekete gólyák egyik legnagyobb populációjának ad otthont.

Az öt éven keresztül, nagy műgonddal és speciális technikával - köztük rejtett vadkamerákkal, légi és víz alatti kamerákkal - készített természetfilm az ő életükbe enged betekintést, többek között olyan különleges felvételekkel, mint a fekete gólya fészekrakása és a fiókák felnevelése, vagy a 2013-as nagy dunai árvíz idején rögzített drámai képsorok.

Az élővilág bemutatása mellett a film nagy hangsúlyt fektet az ártéri erdő különleges hangulatának ábrázolására is, hajnali tájképekkel és sok légifelvétellel, miközben a háttérben Strauss, Vivaldi, Verdi, Puccini, Mahler és Bartók örök érvényű dallamai csendülnek fel.

A vetítés ingyenes!

2019. április 6., szombat, 13:00–18:00
Bundás Barát Állatvédő Egyesület Örökbefogadó és Támogatói Nap

A Bundás Barát Állatvédő Egyesület 2014 nyara óta tevékenykedik Gyálon. Idén áprilisban egy közös rendezvényen keresztül szeretnénk felhívni a figyelmet a helyes állattartásra, a kóbor állatokkal való törődésre.

Programok:

- találkozás az egyesület védenceivel - az egyesület pár kutyust elhoz hozzánk, hogy megismerkedjünk velük
- előadás kisállatvédelemről és a helyes állattartásról, jogi szemmel is
-mit tegyünk ha? - előadás a kóbor állatok ellátásáról, helyes chipleolvasás, chipleolvasó helyek Gyálon
-Bundás Barát sztorik - történetek az elmúlt évek legemlékezetesebb pillanataiból
-tesztek kicsiknek nagyoknak
-Bundás Bazár! - vegyél valamit és támogasd az egyesületet!

A programok ingyenesen látogathatók!

2019. április 6., szombat, 15:00–17:00 
Utazások a Ládák Birodalmában - Varázslatos Erdély

Gyenes Tamás szuszékkészítő, az ősi kézműves mesterség elkötelezettjének előadása.

Magyarországon ő az egyetlen olyan mester, aki kizárólag eredeti, több száz éves módszerekkel készíti ácsolt ládáit: bükkfatörzsekből fejszével hasít, kézzel bárdol, vonókésezik, hornyol minden egyes deszkát, majd megfüstöli és hornyolóval díszíti őket. Egy omladozó házból kimentett régi palóc láda varázsolta el annyira, hogy annak szerkezete alapján 2005-ben nekikezdett első ácsolt ládájának, azóta már több mint 80 darab született alkotóműhelyében, a szülőföldjén levő Bernecebarátiban. Készítési fogásait évekig tartó kitartó küzdelem során saját öreg szuszékjaik restaurálásával, néprajzi filmekkel, idős mesterektől való tanulással bővítette.  Alkotásainak szerkezeti- és mintakincsét komoly szakmai munkával alapozza meg: évek óta saját erőből intenzíven kutatja a Kárpát-medence régi mestereinek hagyományát, feleségével összesen 21 magyarországi és erdélyi múzeum több mint 500 régi szuszékját dokumentálták és rendszerezték; a külföldi és szakirodalmi kutatásokkal pedig már a mesterség több ezer évre visszavezethető gyökereket is megismerte. Munkáiért 2015-ben Arany oklevelet és Gránátalma-díjat kapott az országos Élő Népművészet pályázaton.

A belépés ingyenes.

2019. április 6., szombat, 15:00–16:00
Postagalambászat Gyálon

Az ókori rómaiak és görögök idejében (Kr. e. 500 körül) már hírvivők voltak, később az első és második világháborúban is használták a postagalambokat.

Legyen vendégünk egy beszélgetésre Márkus István gyáli postagalambásszal, aki galambjai kíséretében beavatja az érdeklődőt ezeknek a csodás madaraknak a világába!

A belépés ingyenes!

2019. április 10., szerda, 13:00–17:00
Költészet napja

Költészet napja alkalmából a Solymári Béla Nyugdíjas Pedagógus Klub szervezésében szeretettel várjuk az érdeklődő közönséget Színháztermünkben.

2019. április 11., csütörtök, 18:00–20:00
Irodalmi Szalon Találkozó

Mindenkit szeretettel várunk az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár olvasótermébe!

Farkas Évi és a könyvtárosok

Téma:
"Változatok egy témára: A tojás"
Versírás a kapott költő stílusában

2019. április 12., péntek, 17:00–19:00
Rédli László - előadás és kötetlen beszélgetés az életről

Rédli László Biográfus Coach előadását hallhatják illetve kötetlen beszélgetésre invitálunk mindenkit, az életről.

A rendezvény alatt írók és regényhősök életrajzi elemeit, vagy életútjainak eseményeit felvillantva fogalmazzuk meg azokat a kérdéseket, amelyek a hallgató-olvasó életének is kérdései lehetnek.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Várunk mindenkit szeretettel!

2019. április 14., vasárnap, 16:00–21:00
A Magyar Költészet Napja Harmadnapján

2019. április 14-én (vasárnap) 16 órától szeretettel várjuk az érdeklődő közönséget Farkas Évi színművésznő maratoni verses műsorára, sok-sok zenével és meglepetéssel!

Hegedűn játszik: Metzker Pál
Technikai közreműködők: Csinos Zoltán (hang), Schmidt József (fény)

16.00-16.45: „Zsákbamacska” – vidám versek gyerekeknek (6)
17.00-17.45: János vitéz (10)
18.00-18.45: Szivárványos, tekervényes, szép magyar nyelv (12)
19.00-19.45: Itt voltam, vagyok, leszek / az irodalmi szalon költőinek verseiből (14)
20.00-20.45: „Cinkos kacsintások” – gyarló az ember – kicsit pajzánul (18)

A belépés ingyenes! A terembe bármikor be lehet lépni, műsor közben is!

2019. április 14., vasárnap, 15:00–17:00
VSG Táncszínház - Csipkerózsika

"Társulatunk 2008 tavasza óta már négy táncos mesét állított színpadra, amelyet eddig összesen több mint 600 előadáson játszottunk országszerte. Az országos sikert követően 2016 őszén Csipkerózsika varázslatos történetét mutatjuk be. Az együttesre jellemző módon ezúttal is humorral árnyaljuk az esetleg félelmet keltő jeleneteket. Mint mindig most is klasszikus zene a kíséret és táncművészek formálják meg a közismert karaktereket. A látványos zenés-táncos előadásban többek között feltűnik egy vicces udvari bolond, egy gonosz tündér, a gyönyörű és kedves Csipkerózsika és természetesen a daliás herceg is. Az előadás további különlegessége, hogy egyes jelenetek a nézőtéren a közönség bevonásával interaktívan zajlanak.A hatalmas bozótot utánzó egész színpad szélességében kifeszülő háló, együtt a sok látványos hatáselemmel igazi nagyszínházi élményt ígér."

A zenés-táncos interaktív mesejáték
játékidő: 55 perc
Narrátor: Kautzky Armand
Díszlet: Szabó Csaba Jelmez: Kovács Tímea Szcenika és hang: Kiss Imre
Rendező Koreográfus: Vass Sándor Gergely
Táncolják: Annus Beáta, Kerekes Patrik, Vincze Renáta és Vass Sándor Gergely

Időpont: 2019. április. 14., 15 óra

Belépő:
április 7-ig: 1000 Ft
április 8-tól: 1500 Ft

2019. április 27., szombat, 10:00–18:00
A Föld napja

A globális környezetszennyezés, a megváltozott életvitel és az egyre növekvő fogyasztás elképesztő mennyiségű erőforrást emészt fel, amelyet a Földünk biztosít számunkra. Azt azonban elfelejtjük, hogy a Föld készlete véges és nem tűri sokáig, hogy beavatkozunk a természetes működésébe.

A Föld az élőhelyünk, a jövőnk. És nem csak a miénk, hanem gyermekeinké, unokáinké is. Kötelességünk számukra egy élhető bolygót, otthont hátrahagyni. Jelenleg mi vagyunk azok, akik a gondolkodásunkkal és cselekedeteinkkel képesek vagyunk megvédeni a Föld egészségét, és helyreállítani vagy legalábbis korrigálni a károkat.

Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár idén egy másfél hónapos programsorozattal tiszteleg a természet előtt illetve felhívja a figyelmet a bolygó védelmére és ötleteket, tippeket ad a Gyáliaknak, hogy ezt hogyan érdemes tenni. A programsorozat a Víz, a Föld és a Madarak és Fák napja világnapokat köti össze.

A Föld Napja Programok:

10-13-ig - Pók és Rovarkiállítás (A belépő egységesen 500 Ft/fő)

A tavalyi nagysikerű kiállítás újra ellátogat hozzánk pókokkal, rovarokkal, pillangókkal! Tudj meg mindent ezekről az állatokról!

13-16-ig - Görény és petymegbemutató (ingyenes)

A petymeg a cibetmacskafélék családjába tartozó kisemlős. Magyarországon  csak 2 egyed található belőle, őket lehet megcsodálni illetve információkat kapni róluk. Számos görénnyel is megismerkedhetnek a látogatók. Szó lesz a vadállatok háziállatként tartásáról. Pro és kontra, mit szabad és mit nem, kötetlen beszélgetésben.

14-16-ig - Környezetvédelem a mindennapokban - Bojti-Révész Krisztina előadása

Miért fontos a környezetvédelem? Miért kell róla beszélni? Mit tehetek én a környezetért? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Gyere el, fogadj meg néhány tanácsot és légy te is mindennapi hős!

16-18-ig - Szabó Ádám világutazó biciklista "Utam lényege" című előadása
(Az előadás regisztrációhoz kötött.)

Előadás a 3 évig tartó világ körüli útjáról, amit egyetlen biciklin tett meg. Nemzetek, természeti kincsek, faültetés és emberi történetek 2 órában csodálatos fényképekkel illusztrálva.

(A programváltozás jogát fenntartjuk)

2019. május 2., csütörtök, 17:00–18:30
Szavazni fogok: az EU Nálunk

Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár kiemelt feladatának tekinti, hogy közéleti témákban megfelelő információt nyújtson az állampolgároknak.  2019. május 26-án Magyarországon európai parlamenti választások lesznek, amely eredménye hatással lesz a mindennapi életünkre. Éppen ezért Közösségi Házunk fontosnak tartja, hogy a tudatos állampolgár tisztában legyen az Európai Unió alap értékeivel, céljával, legyen átfogó képe az intézményi és finanszírozási rendszer működéséről. 2019. május 2-án 17 órától a Közösségi Ház Kamaratermében előadást szervezünk az Európai Unióról.

Előadók:
Klebercz Tímea PR referens (Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája)
Dorka Áron irodavezető (Europe Direct Információs Hálózat -- Pest Megye)

Az előadás tervezett programja:

  • a magyar EU-tagság, az unió kínálta lehetőség és a helyi, illetve környékbeli fejlesztések bemutatása
  • rövid ismertető az Európai Parlamentről és a választásról
  • az Európai Parlament  Szavazni fogok intézményi kampánya
  •  Zárásként beszélgetés, kérdések.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Forrás: Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár honlapja és közösségi oldala


2019.04.04. - 2019.05.02.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Közeli ajánlatok

Globális Majális 2019
Globális Majális 2019
  • Gyál
2019. május 4 - 5.
Sváb Fesztivál Vecsés 2019
Sváb Fesztivál Vecsés 2019
  • Vecsés
2019.05.17 17:00 - 2019.05.18 23:00

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
2360 Gyál , Arany János Közösségi Ház, Kőrösi u. 118-120.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

RiverRide Budapest
Lepence Spa Fürdő- és Wellness Központ
Segway túra Zalakaroson és környékén
Balaton Ballooning, hőlégballonos sétarepülések a Balaton felett
Időutazása hívjuk! Ismerje meg, hogy milyen lehetett az élet a középkori Magyarországon!
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket