Gyermekvasút nyomában 2022
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Pontyshow 2022 - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pontyshow 2022 - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Csabai Kolbászfesztivál programok
Csabai Kolbászfesztivál programok
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Gyermekvasút nyomában 2022

Népszerűség

Gyermekvasút nyomában – 20 km éjszakai teljesítménytúra.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Éjszakai teljesítménytúra 2022

2022. augusztus 19.

2022. augusztus 19-én este ismét megrendezzük a hagyományos „A Gyermekvasút nyomában – 20 km” éjszakai teljesítménytúrát.

A rajt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületnél lesz (az állomás alatt) 2022. augusztus 19-én 19:00 és 21:00 között.

Előnevezési lehetőség nincs.

A túra útvonalát Hűvösvölgyben, a Gyermekvasutas Otthonépülettől Széchenyihegy vasútállomásig jelöljük ki. A teljesítendő táv 20 kilométer, melyet 7 óra szintidő alatt kell teljesíteni.

Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait – a Normafa-lejtőt, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet.

A túra célja a Budai-hegységen belül a Gyermekvasút, valamint a környékén lévő kirándulóhelyek és nevezetességek megismertetése/népszerűsítése, a fizikai állóképesség fejlesztése, a figyelem felhívása a környezet megismerésének, szeretetének és védelmének a fontosságára, továbbá találkozási lehetőség biztosítása a Gyermekvasutat és környékét kedvelő természetbarátok számára.

A túra egyik érdekessége, hogy az útvonalon felállított ellenőrzőpontokon egykori és jelenlegi gyermekvasutasok fogadják a résztvevőket.

Részvétel a túrán

A rajt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületnél lesz (az állomás alatt) 2022. augusztus 19-én 19:00 és 21:00 között. Nevezni induláskor a rajtnál lehet. Előnevezési lehetőség nincs.

A rajt helyszíne közösségi közlekedési eszközökkel a Széll Kálmán tér felől az 56-os, 56A és 61-es villamossal, a Szentlélek térről a 29-es busszal közelíthető meg. Az autóval érkezők a Gyermekvasutas Otthonépület mellett található, éjjel-nappal üzemelő hűvösvölgyi P+R parkolót vehetik igénybe, amely az éjszakai órákban fizető parkolóként működik.

Az indulók a rajtnál ellenőrzőlapot és tájékoztató füzetet kapnak. A füzet részletes, szöveges túraleírást és térképvázlatot tartalmaz.

Kérjük a résztvevőket, hogy a túra során a járványügyi óvintézkedéseket tartsák be. A rajtnál a zsúfoltság és a sorbanállás elkerülése érdekében egyszerre több beléptető ponton fogadják az indulókat.

Nevezési díjak

A részvételi díj (az egyesületi támogatás) magában foglalja a túraleírás (rajzos útvonalvázlattal), a teljesítés számának megfelelő kitűző, az emléklap, és a rendezés költségeit, valamint az éjszakai vonatozás menetdíját is.

A rajtból a célba díjmentes csomagszállítást is vállalunk!

Alap nevezési díj
1800Ft

Kedvezményes nevezési díj
1600Ft

 • tizennégy éven aluli gyermekek
 • nappali tagozatos diákok
 • szervezett természetjárók
 • nyugdíjasok, MÁK kártya, vasúti arcképes igazolvány

Pajtás nevezési díj
1000Ft

 • Jelenlegi és volt gyermek- és úttörővasutas pajtások

Díjmentes
0Ft

 • Jelenlegi és volt gyermek- és úttörővasutas ifivezetők

A túrán mindenki saját felelősségére indul!

A nevezési díj befizetésével a részt vevő elfogadja az itt közölt és a teljesítménytúrákra, ill. a túrázásra általánosan elfogadott részvételi szabályokat, valamint garantálja, hogy a túra során betartja a természetvédelmi, környezetvédelmi, erdővédelmi, tűzvédelmi, stb. előírásokat is. A résztvevő vállalja, hogy az előbb említettek megszegéséből eredő kártérítést és büntetést viseli.

A túrán mindenki saját felelősségére indul!
Felhívjuk a figyelmet a túra éjszakai jellegéből adódó fokozott veszélyekre (korlátozott látási és tájékozódási lehetőségek, elfáradás, stb.)

Különösen veszélyes körülmények (pl. nagyon erős szél, vihar, hatósági eljárás, stb.) esetén a túrát felfüggeszthetjük, megszakíthatjuk vagy lemondhatjuk. A befizetett nevezési díj visszatérítését semmilyen esetben nem tudjuk garantálni.

A rendezőségtől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető! (A nevezési díj mértéke erre nem ad lehetőséget – nem gazdasági vállalkozás, a befizetett összeget teljes mértékben a túrára fordítjuk vissza.) Kérésre természetesen az elvárható segítséget (lehetőségeinkhez képest annál többet is) szükség esetén megadjuk.

A kiadott útvonalleírásban és térképvázlatban kijelölt útról letérni tilos (elsősorban biztonsági és környezetvédelmi okokból). A vasúti pályatesten közlekedni tilos, átmenni is csak a kijelölt helyeken (útátjáró vagy kialakított vasúti gyalogos átkelőhely) szabad! A Gyermekvasút vonata is lehet akár 150 tonnás (!) szerelvény, amit  – könnyű belátni –  hogy nem lehet olyan hirtelen megállítani, mint pl. egy közúti járművet. A védett élővilágra tekintettel sem szabad a megadott útvonalról letérni. Még itt, a sűrűn lakott területek közvetlen közelében is komoly természeti (növény, állat, kőzet, stb) értékek rejtőznek!

Több ponton lesz lehetőség feltölteni az ivóvízkészletet. Az egyik ellenőrzőponton frissítőt is kapnak a résztvevők. A vasútállomásokon az ellenőrzőpont nyitvatartása idején a mellékhelyiségek használhatók lesznek. Minden ponton szemétgyűjtőket helyezünk el.

A kijelölt ellenőrzőpontokat a részt vevőknek az előírt sorrendben kell érinteni (saját tájékozódás alapján – nem vezetett túra). A ponton általában szervezők fogadják a résztvevőket, igazolják az áthaladást és segítséget nyújtanak a túra folytatásához (rendkívüli esetben a kihelyezett zsírkrétával, vagy egyéb módon kell jelölni az Igazoló lapon a pont érintését).

Figyelem! A túra útvonala az országos jelentőségű Budai Tájvédelmi Körzet területén halad! Óvjuk és védjük a természet értékeit! A túrán ne hangoskodjunk, ne szemeteljünk, ne gyűjtögessünk, a kijelölt utakról ne térjünk le, a szemetet az állomásokon található gyűjtőkbe dobjuk!

Javasolt felszerelés
Kérjük, hogy a résztvevők hozzanak magukkal (nem ellenőrizzük, saját felelősség):

 • jól működő lámpát (célszerűen fejlámpát) – a telefonnal való világítást út közben nem javasoljuk, mert hamar lemerülhet;
 • feltöltött mobiltelefon (az esetleges segélykéréshez)
 • elsősegély-csomag
 • kézfertőtlenítő gél
 • az esetlegesen hűvösebb, éjszakai időjárási körülményeknek megfelelően öltözék, tartalék pulóver, könnyű sapka
 • esőkabát
 • innivaló (vízvételezés csak az útvonal néhány helyén lehetséges)
 • a lehetőségükhöz képest olyan poharat/edényt, amely nehezen lebomló, környezetterhelő anyagot, pl. műanyagot/gumit nem tartalmaz (tehát üveg, porcelán, fém, vagy teljesen papír, fa, stb.), amiben a frissítőket kiadhatjuk számára
 • iránytű / tájoló (az éjszakai túrára tekintettel különösen célszerű)
 • a Budai-hegység turistatérképe. A térkép az első ellenőrző pontnál, a Gyermekvasút Múzeumában is megvásárolható
 • (A tájékozódásban a telefonos alkalmazások is segíthetnek, de mindig számítani kell azok bizonytalanságára  – elmegy a net, lemerül, lefagy, összetörik, stb. – mindig érdemes papír alapú térképet is tartani magunknál)
 • nejlon tasak a térképnek

Célbaérkezés

A teljesítménytúra szintideje 7 óra. Az ezen belül célba érkezők (amennyiben az itt említett szabályokat nem szegték meg, és a kiadott útról szándékosan nem tértek le) kitűzőt és névre szóló emléklapot kapnak. A rendezőség a szintidőt kedvezőtlen körülmények esetén megnövelheti.

Kérjük, hogy akik a túrát menet közben feladják, az utolsóként érintett ellenőrzőponton értesítsék a szervezőket. A menetrendben meghirdetett vonatokkal természetesen ők is visszatérhetnek Hűvösvölgybe vagy továbbutazhatnak a Széchenyihegyre.

Hazautazás

Hűvösvölgyből hajnalban a 956-os éjszakai járattal, a reggeli óráktól pedig az 56A és 61-es villamossal lehet továbbutazni.

Szépjuhásznén az éjszakai vonatról leszállók a 60 percenként közlekedő 922-es éjszakai járattal, majd hajnaltól a 22A vagy a 222-es busszal utazhatnak tovább.

Akik nem akarnak a túrázás után vonatra szállni, a Normafától induló 990-es éjszakai járattal indulhatnak haza.

Éjszakai vonatok

A túra résztvevőit éjszakai vonatozásra invitáljuk. Három alkalommal indul vonat Széchenyihegy állomásról Hűvösvölgybe. A nevezési díj magában foglalja a visszautazás költségét, a túrázóknak külön vonatjegyet nem kell váltani.

Széchenyihegyről indul
0:30
2:30
4:30

Érkezik Hűvösvölgybe
1:08
3:08
5:10

A vonatok műszaki vagy más okból esetleg késhetnek.

A Gyermekvasút nyomában teljesítménytúra éjszakai változatát minden évben augusztus 19-én, nappali változatát – az éjszakaival ellentétes útirányon – március 15-én rendezzük. A következő teljesítménytúra (a mostani, éjszakai után) tehát 2023. március 15-én lesz.

(53. túra, első rendezés 1996. 03. 15.)

Forrás: a gyermekvasút honlapja 

További ajánlataink

2022.09.27. - 2022.12.31. Gyermekvasút programok Budapest 2022
Találatok száma: 269

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Aria Hotel Budapest*****

Aria Hotel Budapest*****

Fedezd fel Budapestet egy turista szemével és lazíts a világ egyik legjobb szállodájának választott Aria Hotel Budapestben! A zenei tematikájú luxus butikhotel különböző zenei irányzatokat képviselve négy szárnyra különül – klasszikus, opera, jazz és kortárs –, melynek mindegyike más-más stílusjegyeket ... Bővebben

Kiemelt partner

12 Revay Hotel Budapest

12 Revay Hotel Budapest

Az újonnan nyílt 12 Revay Hotel Budapest szívében helyezkedik el a főbb nevezetességek gyűrűjének ölelésében. Az Oktogon, Deák Ferenc tér, Parlament, Opera, Szent István Bazilika, Andrássy út és a Király utcai pezsgés mindössze néhány perc sétával elérhető. Bővebben


22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

A Rendezvényközpont Budafok központi részén, a Törley Kastély és Törley Hungarikum Múzeum tőszomszédságában helyezkedik el. A rendezvényközpont négy teremből, azok kiszolgáló egységeiből, egy kültéri rendezvényhelyszínből és a 27 szobás Boutique Hotelből áll. Termeink minden típusú rendezvényhez ... Bővebben


ARCadia Hotel Budapest****

ARCadia Hotel Budapest****

Az ARCadia Hotel Budapest**** szállodának helyet adó történelmi épület a 20. század elején épült, az adott kor építészeti divatját, stílusirányzatát követve, mely vonzó választást jelenthet a fővárosba látogatók számára. 6 emeleten 113 szobával (economy, standard, superior, lakosztály) és egy kellemes ... Bővebben


Adina Apartment Hotel Budapest

Adina Apartment Hotel Budapest

A budapesti Adina Apartment Hotel pár percnyi távolságra található Budapest üzleti, szórakozó, bevásárló - és éttermi központjától. Bővebben


Alfa Art Hotel*** Budapest

Alfa Art Hotel*** Budapest

Az Alfa Art Hotel*** Superior Budapest közvetlenül a Duna parton, csendes környezetben található. Galéria, időszaki képzőművészeti kiállítások, hangversenyek teszik színesebbé a szálloda ajánlatát. Bővebben


Alice Hotel Budapest

Alice Hotel Budapest

A negyvenegy szobás Alice Hotel otthona az az 1800-as évek második felében épült Kallina Mór által megálmodott villa, amely eleganciájával tökéletesen illeszkedik az UNESCO által védett Andrássy út varázsához, miközben modern felszereltségének köszönhetően korunk minden elvárásának megfelel. Bővebben


Alta Moda Fashion Hotel**** Budapest

Alta Moda Fashion Hotel**** Budapest

Szállodánk a divatos elegancia képviselője, a közösségi terek letisztult stílusát élénk sárgák, visszafogott kékek, kényelmes bútorok jellemzik. A szállodai szolgáltatások között olyan újítások is megtalálhatók, mint az élő, kontaktus nélküli chat a recepcióval, vagy a vezeték nélküli készüléktöltés a ... Bővebben


Ambra Hotel**** Budapest

Ambra Hotel**** Budapest

Szállodánk 37 egyedi tervezésű szobával várja vendégeit a város szívében, csak néhány lépésre a legfontosabb turisztikai látnivalóktól, helyi éttermektől, bároktól. Élvezze széles választékú büfé reggelinket egy tartalmas városnézés előtt. A nap további részében snack és ingyenes kávé fogyasztható lobby ... Bővebben


1 2 3 4 ... 27   


Találatok száma: 808

Budapest Retro Bisztró

Budapest Retro Bisztró

Ülj be hozzánk egy igazi retro hot dogra, vagy egy pohár Bambira, és hagyd hogy átjárjon a nosztalgikus érzés: ráadásul, ha rákaptál az múlt ízére, jó hír, hogy napi menüvel (leves + főétel) is várunk hétfőtől péntekig! Hangulatos bisztrónk számos retró étellel és itallal várja a látogatókat. ... Bővebben

Kiemelt partner

ARAZ Étterem Budapest

ARAZ Étterem Budapest

Változatos, ízletes heti menüvel, sunday brunch ajánlattal, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várja vendégeit az ARAZ Étterem! Budapest bohémnegyedében olyan gasztronómiai kalandra hívja vendégeit, mely páratlan és intenzív, melyben a régi és az új ... Bővebben

Hírlevél feliratkozás
Asztalfoglalás
Kiemelt partner

Galéria Kávézó Budapest - Continental Hotel

Galéria Kávézó Budapest - Continental Hotel

A Continental Hotel gasztronómiai kínálatának egyik fontos láncszeme a korhűen helyreállított, a legkönnyebben a főbejárattól megközelíthető Galéria Kávézó Budapesten. Bővebben

Kiemelt partner

High Note SkyBar Budapest

High Note SkyBar Budapest

Az Aria Hotel Budapest tetején található, egész évben nyitva tartó High Note SkyBar a történelmi és a modern Budapest izgalmas kombinációja, kétszintű teraszunk páratlan kilátást nyújt Budapestre és a karnyújtásnyira található Bazilikára. Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Asztalfoglalás
Kiemelt partner

21 Magyar Vendéglő

21 Magyar Vendéglő

A 21 A Magyar Vendéglő tulajdonosainak célja volt egy olyan magyar éttermet létrehozása, mely visszaadja a rég elfeledett és hiányzó Szindbádos gasztronómiai élményt. Békebeli magyar konyha 21. századi módon, minden eredeti hagyományos ízt koncentráltan megőrizve, ételeik mégis könnyebbek a régimódi ... Bővebben


36 Bisztró Budapest

36 Bisztró Budapest

Reggelitől a vacsoráig várjuk a környéken élőket és dolgozókat egészséges és természetes alapanyagokból készült friss és finom ételekkel. Bővebben


360 Bar

360 Bar

Amikor már nem elégít ki a földönjárás, és kell valami, ami az egekbe emel, akkor nézz fel hozzánk! Budapest legmagasabban berendezett rooftop bárjában 360 fokos panorámával várunk. A 360 Bár immár negyedik éve fogadja vendégeit a híres Párizsi Nagyáruház tetőteraszán, az Andrássy úton. Vendégeinket ... Bővebben


AZR Libanoni Étterem Budapest

AZR Libanoni Étterem Budapest

Autentikus libanoni ételek Budapest szívében - Lépjen be a libanoni kultúra és a kulináris élvezetek világába az újonnan megnyílt ARZ Libanoni Étteremben, mely az InterContinental Budapest szálloda földszintjén, a pezsgő Dunakorzón található. Bővebben


Alabárdos Étterem

Alabárdos Étterem

Hagyományos magyar ételek újragondolt formában, minőségi borok kíséretében. Ezt kínáljuk Önnek történelmi falak között a Budai Várnegyed szívében. Legyen a vendégünk! Bővebben


Almárium Gasztro Art Bisztró Budapest

Almárium Gasztro Art Bisztró Budapest

Almáriumnak valaha a ház fegyvertartó ládáját hívták, később a polgárság féltve őrzött kincseinek tárolására szolgáló szekrényt nevezték így. Manapság egyik becses kincsünk a magyar élelmiszer, amelyből szakértelem és szeretet hozzáadásával teremtünk csúcsgasztronómiát – bisztró hangulatban. Tesszük mindezt ... Bővebben


1 2 3 4 ... 81   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
 • Budapest
 • II. kerület

Érdemes felkeresni!

Kőbüfé Étterem Budapest
Kőbüfé Étterem Budapest
 • Budapest
 • XII. kerület
Normafa Rendezvényház Budapest
Normafa Rendezvényház Budapest
 • Budapest
 • XII. kerület
Budai Hotel és Étterem***
Budai Hotel és Étterem***
 • Budapest
 • XII. kerület

Pontos cím, geokód, térkép
Budapest , MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események