Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Kedvezményes tóparti nyaralás - egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Kedvezményes tóparti nyaralás - egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Majális ra hívjuk és várjuk számos helyen!
Majális ra hívjuk és várjuk számos helyen!

Gyermekvasút nyomában 2019. Nappali teljesítménytúra


2019. március 15-én pénteken ismét megrendezzük népszerű, “A Gyermekvasút nyomában” című teljesítménytúránk nappali változatát.

Gyermekvasút nyomában 2019. Nappali teljesítménytúra
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

„Gyermekvasút nyomában 20 km” nappali teljesítménytúra 2019

A túra útvonalát Széchenyihegy állomástól Hűvösvölgyig, a Gyermekvasutas Otthonépületig jelöljük ki. A teljesítendő táv 20 kilométer, melyet 7 óra szintidő alatt kell teljesíteni.

Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait. Közöttük a Normafa-lejtőt, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet.

A túra célja a Budai-hegységen belül a Gyermekvasút valamint a környékén lévő kirándulóhelyek/nevezetességek megismertetése/népszerűsítése, a fizikai állóképesség fejlesztése, a figyelem felhívása a környezet megismerésének, szeretetének és védelmének a fontosságára, továbbá találkozási lehetőség biztosítása a Gyermekvasutat és környékét kedvelő természetbarátok számára.

A túra egyik érdekessége, hogy az útvonalon felállított ellenőrző pontokon egykori és jelenlegi gyermekvasutasok fogadják a résztvevőket.

A Gyermekvasút nyomában című teljesítménytúra több turistaegyesület éves programjában szereplő, pontszerző rendezvény, a TTT Budapest Kupa és a Cartographia Kupa része. Minden év március 15-én nappali, augusztus 19. estéjén pedig éjszakai változatban rendezzük meg.

Rajt

A teljesítménytúra rajtja 2019. március 15-én, pénteken 8:00 és 10:00 óra között lesz Széchenyihegy állomáson.

Nevezni induláskor a rajtnál lehet. Előnevezésre idén sincs lehetőség.

A túrán bárki részt vehet, aki az indítás során a rész¬vé¬teli szándékát (pl. ráutaló magatartással) jelzi, és az egyesületi támogatás összegét befizeti. A befizetéssel a részt vevő elfogadja a részvételi szabályokat.

A Gyermekvasút Széchenyihegy állomása a Városmajorból induló fogaskerekű vasúttal közelíthető meg a legegyszerűbben. Parkolóhely csak nagyon korlátozott számban áll rendelkezésre az állomás közelében.

A nevezők a rajtnál ellenőrző lapot és tájékoztató füzetet kapnak. A füzet részletes, szöveges túraleírást és térképvázlatot is tartalmaz.

A résztvevők az időjárási körülményekhez igazodva, melegen és rétegesen öltözve, a sáros erdei úton való túrázásra alkalmas cipőben jöjjenek! Hasznos lehet még a Budai-hegység legfrissebb turistatérképe, egy iránytű, szappan/kézfertőtlenítő, elsősegély-csomag, esőkabát, zseblámpa (a lassan haladóknak), továbbá feltöltött mobiltelefon a segélykéréshez (és esetleg a tájékozódáshoz).

Kérjük, hogy aki kerékpárral vagy futva kívánja a túrát teljesíteni, az mindenképpen a mezőny elején induljon.

Nevezési díj (egyesületi támogatás)

A részvétel díja (egyesületi támogatás) magába foglalja a túraleírás költségét, valamint a Széchenyihegyre való visszautazás menetdíját is a gőzvontatású nosztalgiavonat kivételével). A résztvevők (az egyesületi támogatás megfizetésével, ráutaló magatartással) vállalják a teljesítménytúra és általában a túrázás, természetjárás és teljesítménytúrázás általános szabályainak betartását.

A nevezési díj („egyesületi támogatás”) összege*:

 • alap nevezési díj: 1100 Ft
 • Magyar Turista Kártyával rendelkezők: 1000 Ft
 • szervezett természetjárók, nyugdíjasok és diákok: 1000 Ft
 • gyermekvasutasok (aktív és egykori egyaránt): 700 Ft
 • egykori és jelenlegi úttörő- / gyermekvasúti ifivezető: díjmentes
 • az előre bejelentett csoportok (legalább 15 fő) egy fő vezetője: díjmentes

A résztvevők az időjárási körülményekhez igazodva, melegen és rétegesen öltözve, a sáros erdei úton való túrázásra alkalmas cipőben jöjjenek! Hasznos lehet még a Budai-hegység turistatérképe és egy iránytű.

A túra teljesítése

A túra útvonalán kijelölt ellenőrző pontokat az előírt sorrendben és az előírt (a szöveges leírásban és térképvázlaton kijelölt) útvonalon kell teljesíteni. Az érintett térség természetvédelmi terület, a Budai Tájvédelmi Körzet területe (jellemzően Natura 2000 terület)! Óvjuk és védjük a természet értékeit és szépségét! A túra során ne hangoskodjuk, ne szemeteljünk, ne gyújtsunk tüzet és ne gyűjtögessünk. A kijelölt turistautakról ne térjünk le, a szemetet pontokon kihelyezett gyűjtőkbe dobjuk. A környezetet veszélyeztető részt vevőket a túráról ki kell zárjuk. A túrázó köteles az esetleges szabályszegéséből eredő költségeket és bírságokat megfizetni.

Minden ponton szervezők fogadják a túrázókat. Igazolják a pont érintését, valamint információt és segítséget nyújtanak a túra folytatásához.
Több ponton lesz lehetőség feltölteni az ivóvízkészletet. Az egyik ellenőrző ponton frissítőt is kapnak a résztvevők. A vasútállomásokon az ellenőrző pont nyitva tartása idején a mellékhelyiségek használhatók lesznek. Minden ponton szemétgyűjtőket helyezünk el, kérjük csak azokat használni. A kihelyezett erdei szemétgyűjtőket ne terheljük!

A túrát menet közben feladó résztvevőket kérjük, hogy az utolsóként érintett ellenőrző ponton tájékoztassák a szervezőket arról, hogy nem folytatják a túrát. Valamelyik menetrend szerinti vonattal továbbutazhatnak Hűvösvölgybe vagy visszatérhetnek Széchenyihegy állomásra.

Figyelem! A vasúti pályán, a vasúti hidakon és az alagútban a gyalogos közlekedés szigorúan tilos! A vágányon csak a kiépített átkelőhelyeken és ott is csak figyelmesen menjünk át! A túrára is tekintettel ezen a napon sűrű vonatforgalom lesz a Gyermekvasúton, fokozott figyelmet kérünk! A vonat nem tud hirtelen megállni és a mozdonyból a kilátás is korlátozott!

Célba érkezés

A cél Hűvösvölgyben, a Gyermekvasutas Otthonépületben lesz.

A megállapított 7 óra szintidőn belül érkező (és a szabályokat végig betartó) részt vevőknek a teljesítménytúra teljesítésének elismerésére és igazolására emléklapot és kitűzőt adunk.

A teljesítménytúrát a megállapított 7 óra szintidőn belül teljesítők emléklapot és kitűzőt kapnak ajándékba.

*Technikai okok miatt meleg ebédet már nem tudunk biztosítani!

Minden résztvevőt invitálunk, hogy valamelyik menetrend szerinti normál személyvonattal tegyen egy utazást a Gyermekvasút vonatán, azaz utazzon vissza Széchenyihegy állomásra. A nevezési díj magába foglalja a Hűvösvölgytől Széchenyihegyig való visszautazás lehetőségét a normál személyvonatokon. (A kedvezmény a kerékpárokra és a túrázókat kísérő kutyákra nem vonatkozik, részükre a vonatúton a Kerékpár és kutya menetjegyet meg kell váltani. Ugyancsak nem érvényes a kedvezmény a gőzvontatású nosztalgiavonatra, erre a túrán való részvételtől függetlenül minden esetben meg kell váltani a menetjegyet és a nosztalgia pótjegyet is!) A túra napján a hagyományos, dízelmozdonyos vontatású személyvonatok kb. 45 percenként indulnak Hűvösvölgy állomásról. Az utolsó vonat 18:30-kor indul.

Akik ezzel a lehetőséggel nem élnek, villamossal indulhatnak haza a Széll Kálmán tér felé.

Jó időt, kellemes túrázást és sikeres teljesítést kívánunk!

Forrás: a gyermekvasút honlapja

Kapcsolódó időpontok

2019.05.26. Gyermekvasút programok Budapest 2019
Találatok száma: 5

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaTalálatok száma: 12

ARAZ Étterem

ARAZ Étterem

A 2019-es év így a változás éve az ARAZ Étteremben. Az óév utolsó heteiben Balajcza Norbert, az ARAZ Étterem újdonsült vezetője és Barka Áron, Chef de Cuisine - az ünnepi programok szervezésén túl - azon munkálkodott, hogy az újévben az ARAZ arculatot kicsit megújítva, a kor követelményeinek ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda
Ár: 4 900 Ft -tól 15 500 Ft -ig Jegyvásárlás

Neverland Budapest

Neverland Budapest

A NEVERLAND egy semmihez sem hasonlítható, végtelen lehetőséget kínáló szórakoztató központ. 5 High-tech szabadulószobát, Virtual Reality játékot, melegkonyhás étteremmel rendelkező bárt, élő zenés koncerteket, valamint egy külön bérelhető VIP klub helységet biztosítunk a vendégeinknek. Örömmel ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Whisky Bár Budapest

Whisky Bár Budapest

Ittál már isteni whiskeyt? Oké, De ittál már olyan whiskeyt, amely elélvez a poharadban? Eddig biztos nem. A Neverlandban viszont a whiskeyfogyasztás művészetének csúcsát egy olyan légiesre tervezett pohárban prezentálják eléd, amelyben az elegancia táncra kel a luxussal, miközben az illatjegyek ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Mimama Konyhája Budapest

Mimama Konyhája Budapest

A hagyományos magyar ízvilág és a különleges alapanyagok találkozásából olyan ételek születnek Mimama Konyhájában, amelyekkel a legdrágább belvárosi éttermek sem tudják felvenni a versenyt. Az étterem kialakításánál különös figyelmet fordítottunk arra, hogy a vendégek az itt töltött idő alatt ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Gellért Söröző & Brasserie

Gellért Söröző & Brasserie

Egy söröző, ami nem akar több lenni, de az, nagyon.
Budapest legrégibb sörözője 2015-ben olyan megújult belső terekkel nyitja meg kapuit, ami eddigi történetének új fejezetét jelenti. A legújabb trendeket követő enteriőr pedig keretbe foglalja a konyha új filozófiáját, a korántsem szokványos ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Panoráma Étterem Budapest

Panoráma Étterem Budapest

A Gellért szálloda Panoráma Étterme egyaránt elismert és híres kiváló konyhájáról. Pincészetek nagyszerű borai, egyedülálló kilátás teszik egésszé a gasztronómiai élményt. Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Törley Bár

Törley Bár

A Törley Bár a több, mint százéves múlttal rendelkező Törley Pezsgő Pincészet pezsgőit és nemzetközi italkínálatot vonultat fel a kiváló ízeket kedvelők részére. Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Prime Steakhouse

Prime Steakhouse

Az igazi steak kedvelőknek a Prime Steakhouse maga a steak mennyország, a legnagyobb steak választék, a nagyvárosi elegancia és a borkultúra találkozása. Steak választékunk az országban egyedülálló. A legmagasabb Prime minősítésű amerikai USDA, Omaha, Creekstone, Japán Kobe Wagyu, argentin ANGUS ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a tehetséges és mindig szolgálatkész mixerek készítettek a számunkra, szinte a mennyben érezhetjük ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon Budapest legszebb építményeire, mint a Lánchíd, vagy a Budai Vár. Az étterem egyedi látványkonyhájának ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

1 2   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Rejtélyes történelem

Kiemelt ajánlatok

Gyermekvasút programok Budapest 2019
Gyermekvasút programok Budapest 2019
 • Budapest
 • XII. kerület
2019. május 26.

Közeli ajánlatok

Gyermekvasút programok Budapest 2019
Gyermekvasút programok Budapest 2019
 • Budapest
 • XII. kerület
2019. május 26.
Duna-Ipoly Nemzeti Park programok 2019
Duna-Ipoly Nemzeti Park programok 2019
 • Budapest
 • XII. kerület
2019. április 24.

Hasonló ajánlatok

Soproni Parkerdő programok 2019
Soproni Parkerdő programok 2019
 • Sopron
2019. április 27.
Fraknói gyalogtúra Sopronból
Fraknói gyalogtúra Sopronból
 • Sopron
2019. május 11.

Figyelmébe ajánljuk!

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
 • Budapest
 • II. kerület

Érdemes felkeresni!

Kőbüfé
Kőbüfé
 • Budapest
 • XII. kerület
Bajai Halászcsárda
Bajai Halászcsárda
 • Budapest
 • XII. kerület
Budai Hotel és Étterem***
Budai Hotel és Étterem***
 • Budapest
 • XII. kerület

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
Budapest , MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket