Városközponthoz közeli szállás a győri programokhoz, fesztiválokhoz, rendezvényekhez!
Városközponthoz közeli szállás a győri programokhoz, fesztiválokhoz, rendezvényekhez!
A Győri Nemzeti Színház viszi színre ezt a legendás magyar rockoperát!
A Győri Nemzeti Színház viszi színre ezt a legendás magyar rockoperát!
Extrém sportok Győrben és a Mosoni-Dunán.
Extrém sportok Győrben és a Mosoni-Dunán.
MAJKA Aréna Show Győrben az Audi Arénában! Online jegyek!
MAJKA Aréna Show Győrben az Audi Arénában! Online jegyek!

A Vadaspark fő célja kezdetben a hazai vadon élő és az őshonos háziállatok bemutatása, valamint az ismeretterjesztés volt. A hetvenes évek közepén a gyűjtemény egzotikus fajokkal bővült és tíz év elteltével a Vadaspark állatkertté alakult át. A látogatók árnyas fák alatt, gondozott, szép környezetben szemlélhetik az állatkert mindennapjait, ami tartalmas programot kínál gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

2018. évi kiemelt programok

ÁLLATÁLDÁS AZ ÁLLATKERTBEN 2018.10.06.
Szent Ferenc napi Állatáldás a Xantus János Állatkertben

Az Állatok világnapjának legfontosabb üzenete, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő természettel és az élőlényekkel, mivel emberként ezeket már annyira magától értetődőnek vesszük, hogy sajnos hétköznapjainkban egyre kevesebb szó esik az állat és növényvilág tiszteletéről és a felelős állattartás fontosságáról.

Érdemes ellátogatni az állatkertünkbe, hogy feltöltődjünk azokkal az élményekkel, amelyeket csak az állatok adhatnak nekünk.

2018. október 6-án 14.00 órakor a Katolikus Egyház egy ünnepélyes műsor keretében megáldja a Xantus János állatkert lakóit és a jelen lévő házi kedvenceket.

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepeljük, ezen a napon az állati lét minden formáját köszöntjük. mivel ez a nap, Assisi Szent Ferencnek, az állatok és a természet pártfogójának is az ünnepnapja. Ezen  világ minden táján az október negyedikéhez legközelebb eső vasárnapon a templomokban is megáldják az állatokat.

Ebből az alkalomból, ezen a napon, a házi kedvencek számára is nyitva áll az állatkert kapuja. Látogatóink magukkal hozhatják házi állataikat, hogy ők is az áldás részesei lehessenek. Továbbá a park egy részét velük együtt tekinthetik meg.

14.00 órától az állatkert kőszínpadán a Katolikus Egyház képviseletében, a hagyományainkhoz híven, Győri Imre plébános Úr által celebrált ünnepélyes áldáson vehetnek részt az állatkert látogatói.

Először az állatkerti állatok felvonulása és áldása következik, melynek résztvevői: A Show sztárjai, Petra a dromedár, fehér lámák, kis tevék, kígyók, teknősök, papagájok és még sokan mások.

Majd ezt követően a behozott házi kedvencek is áldásban részesülhetnek.

13.00 – 17.00 óráig – Emléklap készítés és TapiZoo láda kincsei / gyűrűsfarkú makiknál /

Tappancs lenyomatos emléklapot készíthetnek az elhozott kedvenceikkel, ebből a különleges alkalomból. A TapiZOO asztalánál pedig különböző állati dolgokat érinthetnek meg, foghatnak kézbe látogatóink (pl. kígyóbőr, emutojás, pávatoll, szarvasagancs).

15.00 órától – Zoo Show /Zoo Arénában – csimpánz kifutó mellett/

15.30 órától -  „KalandoZoo” indul a kedves érdeklődőink számára.

Az állatbemutatótól induló csoportvezetés, a parkban lakó állatok életét és róluk szóló sok-sok érdekességet is tartalmaz. /A vezetés, maximum 30 fős korlátozott létszámmal indul, ezért köszönjük megértésüket./

Október 20. - Nevelőszülői értekezlet
Az állatkert köszönetét fejezi ki a nevelőszülőknek, hogy adományukkal támogatják az intézményt.

Október 31. - Halloween
Rémületes éjszakai kalandok az állatkertben.

December 6. - Mikulás nap
Az állatkertben kis ajándékkal kedveskedünk a gyerekeknek.
Helyszín: Állatkert és Füles Bástya

December 19. (szerda) - Állatok karácsonya

December 27-29. Legyél te is gondoZOO
Helyszín: Füles Bástya

Állandó programok

CSOPORTVEZETÉS
A másfél, két órás szakszerű vezetést elsősorban általános iskolás gyerekeknek ajánljuk. A séta alatt a gyerekek ismereteket sajátíthatnak el az állatkertben élő fajokról. Megismerhetik szokásaikat, természetüket, viselkedésüket. A csoportvezetés díja: 8. 000, Ft. Előzetes bejelentkezés alapján vehető igénybe. A csoport maximum létszáma 30 fő lehet.

ZOO-TÁBOR
A nyár folyamán 9 héten keresztül várja a Zoo-tábor a 6 és 14 éve közötti gyerekeket. Nagyon jó lehetőség ez minden gyerkőcnek, hiszen nemcsak a programok változatossága, hanem a számtalan új ismeret megszerzése biztosítja a szabadidő hasznos eltöltését számukra. A nap nagy részét a gyerekek az állatok körüli takarítással, etetéssel, gondoskodással töltik, de nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásra is. A programok között szerepelnek ismeretterjesztő előadások, játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások valamint egy tanulmányi kirándulás.

SZÜLETÉSNAPI RENDEZVÉNY
A győri állatkert remek lehetőséget biztosít azon szülőknek, akik gyermekük születésnapját feledhetetlenné szeretnék tenni. Elsősorban olyan gyerekeknek ajánljuk az állatkerti születésnapot, akik szeretik az állatokat és játékosan tanulni is szeretnének a születésnap alkalmából. A két órás rendezvény alatt állatkerti sétán és interaktív foglalkozáson vehetnek részt az ünneplők. A szülinapi zsúr alatt állatkerti vezetett séta keretében ismerkednek meg a park lakóival. Az állatkert szakavatott munkatársa segítségével rengeteg érdekességet, illetve egyedi információt tudhatnak meg az adott fajokról, továbbá néhány állattal, mint például a tapírokkal személyesen is találkozhatnak.  A „nemszeretem állatok „képviselővel is közelebbről megismerkednek a gyerekek, királypitont, szakállas agámát vagy bütykös csótányt is megsimogathatnak a vállalkozó szelleműek. A születésnap az állatkert korszerűen felszerelt oktatótermében is zajlik. Itt történik az ünnepelt felköszöntése, a torta és a rágcsálnivalók elfogyasztása továbbá a gyerekek igényeinek megfelelően játékokkal, beszélgetéssel tölthetik a fennmaradó időt.

„Zoo Show” Állatbemutató a Xantus János Állatkertben

Az izgalmas Kalandozoo és a látványos Zoo Show új ritmusban működik. Szeptember 1–től kizárólag hétvégén vehetnek részt kedves látogatóink.

Akik eddig még nem látták még bepótolhatják, nem maradtak le semmiről. A hétvégén érkező látogatóink bátran keressék „Arénánkat” a csimpánz kifutó mellett, ahol testközelből is találkozhatnak állatkertünk lakóival. Hazai és egzotikus fajok is bemutatkoznak egy látványos show keretében. Sztárjaink közül említünk néhányat: Petra a dromedár, Jamilla a kis kétpúpú teve, Bella a magyar tarka boci lány.

A hétvégék folyamán kettő show tekinthető meg az első délelőtt 11:00-kor a második délután 15:00-kor kezdődik.

A népszerű KalandoZoo, szeptemberben még minden hétvégén szinte egész napot kitöltő látványetetési programmal is kedveskedünk Önöknek. Jöjjön el, ha többre kíváncsi, vagy szeretne egy kicsit a kulisszák mögé látni, és sok érdekes információt megtudni az állatainkról. Szakavatott kollégánk segítségével járhatják be az állatkertet, ahol látványos etetésekkel kísérve hallhatnak meglepő történteket és sok érdekességet, az itt élő állatokról. Állomásaink közül említünk néhányat: tengerimalac vonat, tapír család tízóraija a dél-Amerika kifutóban, páviánok lakomája az Afrika kifutóban.

A hétvégék folyamán kettő kaland járatot indítunk, hogy senki se maradjon le róla. A délelőtti 10:20-kor, a délutáni 14:00-kor veszi kezdetét.

A programváltoztatás jogát fent tartjuk, a megadott időpontokhoz képest, 5-10 perces eltérések előfordulhatnak!

Rossz idő esetén a programok elmaradnak!

Forrás: Állatkert oldala


2018.09.01. - 2018.12.29.
Találatok száma: 2

ETO Park Hotel**** Superior

ETO Park Hotel**** Superior

A győri városközponttól néhány percre elhelyezkedő ETO Park Hotel**** Superior szálloda mind a Győrbe látogató kikacsolódni vágyó vendégek és az üzleti élet szereplői számára is tökéletes választás. A hotel az ETO Park multifunkciós központ részeként közvetlenül az ETO Park Élményközpont ... Bővebben


Land-Plan Hotel*** & Restaurant

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

A Land-Plan Hotel *** Győrtől 8 km-re, az M1-es autópálya székesfehérvári lehajtója közvetlen közelében helyezkedik el. Legyen szó kikapcsolódásról, pár napos üzleti útról vagy átutazásról, mindenkit szívesen várunk egy forgalmas út mellett, mégis nyugodt környezetben. Bővebben
Találatok száma: 2

Narrabo Étterem

Narrabo Étterem

Az Eto Park Hotel NARRABO A’ la Carte étterme lenyűgöző stadionpanorámával a találkozások helye! 100 fő befogadására alkalmas tere belsőépítészeti kialakításával egyben meghitt és diszkrét is. Folyamatosan, az évszaknak megfelelő friss nyersanyagból összeállított és a séfünk által megálmodott ... Bővebben


Land-Plan Hotel*** & Restaurant

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

A Land-Plan Hotel *** Győrtől 8 km-re, az M1-es autópálya székesfehérvári lehajtója közvetlen közelében helyezkedik el. Legyen szó kikapcsolódásról, pár napos üzleti útról vagy átutazásról, mindenkit szívesen várunk egy forgalmas út mellett, mégis nyugodt környezetben. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Győri Állatkert programok 2018. Események, rendezvények a Xantus János Állatkertben

Győr

Legjobb élmények

Őszi szüneti gyerekprogramok Budapesten,  izgalmas programok az egész családnak a Miniversumban
Corvina-kiállítás Budapesten - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
11619
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket