Hagyományos húsvéti ünnep a tari Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkban
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Hagyományos húsvéti ünnep a tari Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkban


A Buddhista Közösség hagyományos Húsvéti Ünnepsége a tari Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkban, a Tara Templomban.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Húsvéti Ünnepség Taron

A húsvét az egyik legfontosabb ünnep a keresztények számára, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. A valláson kívül a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, a húsvét egybeesik a tavaszi nap-éj egyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel, amikor tavasszal a természet újjászületését ünnepelik. Az ünnep angol neve, az ‘Easter’, az ünnephez kapcsolódó egyiptomi Istár istennő nevéből ered, aki a tavasz, az emelkedő reggeli fény, és a termékenység istennője volt. Az ünnep termékenységi volta miatt kapcsolódnak hozzá a jó ismert jelképek, a nyúl, a tojás, a barka vessző.

Magyarországon is számos népszokás, hagyomány alakult ki és maradt fenn a húsvéttal kapcsolatban. Magyar népszokás a locsolkodás, a tojásadás és a zöldág-hordás, más néven villőzés, mely tavaszhívó termékenységi szertartás volt, valamint a kiszejárás vagy kiszehajtás, amely szintén a téltemetésnek, tavaszvárásnak színes megnyilatkozása, és betegségűző rítus volt.

Tibetben mind az őszi, mind a tavaszi napéjegyenlőséget a sárkánnyal hozzák összefüggésbe. Ellentétben az európai démoni jellegű társával, a tibeti sárkány a kreatív, teremtő erők megjelenése, pozitív szimbólum, amely a menny, a változás, az energia, a gazdagság és a kreativitás erős férfi jang elvét képviseli. A buddhizmus kék vagy azúr színű sárkánya a tavaszi napéjegyenlőség idején az égbe emelkedik, és jelképezi ezáltal a fény növekvő erejét tavasszal. A sárkányok képesek az időjárást is befolyásolni, továbbá a sárkány Vairócsana, a fehér színű buddha hátasállata.
A japán buddhista kultúrában is nagyon fontos ünnepnek számítanak a napéjegyenlőségek napjai, amikor a napfény és a sötétség hossza egy napon belül azonos. Ilyenkor a buddhista templomokban szertartásokat végeznek, hogy érdemeket gyűjtsenek a hívők és az eltávozottak számára, hogy a “túlpartra” jussanak, azaz megszabaduljanak a szenvedés világából.

Forrás: a Buddhista Közösség hivatalos oldala

 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!

Míves Tojás Múzeum
Míves Tojás Múzeum
  • Zengővárkony

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Tari programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események