Turizmus Program

Városligeti majális Budapesten

Retro Majális a Siófoki Nagystrandon

Jacuzzis szállás

TOP 100 úticél

Városligeti Majális a budapesti Városligeti Műjégpályán!
Retro Majális a Siófoki Nagystrandon!
Gyulai wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete
Városligeti Majális a budapesti Városligeti Műjégpályán!
Városligeti Majális a budapesti Városligeti Műjégpályán!
Retro Majális a Siófoki Nagystrandon!
Gyulai wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete
Városligeti Majális a budapesti Városligeti Műjégpályán!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Ákos Pince Gyöngyös

Ákos Pince 1996-ban alakult az 1950-es évek előtti családi tradíciót folytatva, ugyanis a család több generációra visszamenőleg foglalkozott szőlő- és bortermeléssel.
Ákos Pince Gyöngyös

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

A pince az 1800-as évek végén épült, Gyöngyös város hagyományaihoz híven a belvároshoz közel. Donga boltozatos, 136 m2-es alapterületű, mely bor és palack tárolásra is szolgál. A pince fölött 1920-as években épült polgári ház található.

A szőlőterületek Gyöngyös város és Visonta község határában helyezkednek el, nevezetesen a Csókás, Csárda-Csücskő, Kármélusi és Magdalaki dűlőkben. A Mátrai Borvidék adottságait leginkább kihasználva a fajtaösszetétel legnagyobb részt fehér, illatos fajtákból tevődik össze: Muscat Ottonel, Szürkebarát, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Irsai Olivér, Zengő, Rizlingszilváni.

A szőlők megműveléséhez szükséges gépparkkal rendelkezünk. A kézi munka legnagyobb részét a család tagjai végzik. A szüret kíméletes módon, a bor stílusának legmegfelelőbb technológiai érettségben történik. Közvetlenül 20 kg kapacitású ládákba szedjük a szőlőt, melyekben a szállítás is történik.

A szőlő feldolgozása során a mustok frakcionálása történik, a színlét és a présmustot külön kezeljük. A modernkori borászati felfogásnak megfelelően a mustot ülepítjük, majd a fajélesztős beoltás után alacsony hőmérsékleten, 15-17 C°-on irányítottan erjesszük.

A fajtától függően a további borkezelési eljárások eltérőek lehetnek. Bizonyos fajtáknál, például a Muscat Ottonelnél törekszünk az oxigén kizárására, hogy az elsődleges illat- és zamatanyagok minél intenzívebben megjelenhessenek. Más fajtáknál, mint az Olaszrizling és Szürkebarát néhány hónapos nagyhordós ászkolást alkalmazunk, hogy a fahordós érlelés következtében kapott ízanyagokat is élvezhessük a borok fogyasztása közben.

A pince borait interneten keresztül is megrendelheti.

Forrás: A pince honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Kapcsolódó témák:

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Legjobb élmények

A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete
Városligeti Majális a budapesti Városligeti Műjégpályán!