Hortobágy - hagyományőrzés természetesen!
Hortobágy - hagyományőrzés természetesen!

A Vadaspark lakói között láthatók az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő, de a civilizáció térhódítása miatt a területről kiszorított állatfajok, mint például: farkas, sakál, vadló, keselyű, pelikán, illetve a védett területeken ma is élő vadállatok: vadmacska, róka, görény, őz, réti sas, nyári lúd, batla, nagy kócsag, szürke gém, daru, fehér gólya, fekete gólya. A vadaspark olyan természeti programokat kínál, ahol valamennyi generáció megtalálhatja a számára hasznos és értékes időtöltési lehetőséget. Központi épületében a puszta ősi élővilágát bemutató kiállítás, ajándékbolt és büfé is üzemel.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

március 25. EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSEK NYÍLT NAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT
Helyszín: Hortobágy, Hortobágyi Vadaspark
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának legújabb bemutató-területe a Hortobágyi Vadaspark. A terület természeti adottságaira alapozott vadaspark kiválóan alkalmas az ősi puszta vadvilágának bemutatására. Lakói között láthatók az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő, de a civilizáció térhódítása miatt a területről kiszorított állatfajok, mint például: farkas, sakál, vadló, keselyű, pelikán. A védett területeken ma is élő vadállatok is bemutatásra kerülnek. Többek között: vadmacska, róka, nagy kócsag, szürke gém, daru, fehér gólya.
A vadaspark célja továbbá az is, hogy ezeket a fajokat olyan környezetben mutassa be, mely jól tükrözi a Hortobágy egykori, ember előtti arcát. A malomházi bemutató-terület erre kiválóan alkalmas, ugyanis itt jelen van az összes jellemző tájképi együttes: a ligeterdők, a mocsarak és természetesen a nagy kiterjedésű puszta.
Program időtartama: 10.00-17.00 óra
A járatok menetrend szerint indulnak minden óra egészkor a Pásztormúzeum elől.
Utolsó járat indulása 15.00 óra.
A 12.00 és 14.00 órakor induló járatoknál látványetetéssel egybekötött szakvezetéssel várjuk a vendégeket.
Az Európai Uniós Fejlesztések Nyílt Napja rendezvény keretein belül a vadasparki belépő 50%-os kedvezménnyel váltható meg, mely tartalmazza a fentebbi programokon való részvételt is!
Kedvezményes belépőjegy árak:
felnőtt: 800 Ft/fő
gyerek, diák, nyugdíja: 500 Ft/fő
családi: 1600 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek, minden kiegészítő jegy 300 Ft)

március 31- április 2. HÚSVÉT A HORTOBÁGYI VADASPARKBAN
Helyszín: Hortobágy, Hortobágyi Vadaspark
A vadasparki program során a látogatók megismerhetik a Hortobágy jelenlegi faunáját, e mellett több olyan fajjal is találkozhatnak, amely az ember megjelenése előtt színesítette a puszta állatvilágát, mint például: farkas, sakál, vadló, keselyű, pelikán.
Húsvét alkalmából a vadaspark bejárása során a gyerekek tojáskereső játékban vehetnek részt. A tojásokban elrejtett kérdésekre helyesen válaszolókat ajándékkal jutalmazzuk.
A 12.00 és a 14.00 órás járattal érkező vendégeket ingyenes szakvezetéssel, valamint látványetetéssel fogadjuk.
A programon a Hortobágyi Vadaspark belépőjegyének megvásárlásával lehet részt venni!

Forrás: Szervezők
 

Találatok száma: 1

Hortobágyi Csárda

Hortobágyi Csárda

Több mint 300 éve várja az utazókat az egykori sóút mellett, a Kilenclyukú híd tövében ez a gyönyörű, nemrégiben felújított műemléképület, mely a világörökség részét is képezi. Történetét, a vándorok ...