Húsvét a Szarvasi Arborétumban 2019
Tóparti nyár - június középétől újra várjuk vendégeinket! Kérje egyedi ajánlatunkat!
Tóparti nyár - június középétől újra várjuk vendégeinket! Kérje egyedi ajánlatunkat!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Húsvét a Szarvasi Arborétumban 2019


Húsvét az Arborétumban 2019. április 19 - 22 között. Húsvéti családi programok nyuszisimogatóval, játékokkal, meglepetésekkel.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Program

2019. április 19. péntek:

Szarvasi kézműves termékek bemutatója a növényáruda melletti pavilonban: Margó Uhljar Mátyásné - mézeskalács és Jurákné Marcsi - lekvár, savanyúság, szörp termékei. A látogatók megismerhetik a helyi ízeket és bepillanthatnak egy-egy kézműves mesterség kulisszatitkaiba.

A Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület  termelői, kézművesei kóstolót tartanak mind a négy napon, illetve az elkészítés fortélyait is bemutatják. A kínálatban megtalálható lesz méz, lekvárok, szörpök, gyümölcslevek, sajtok, kézműves csokoládé, mézeskalács, szalmából font tárgyak és ékszerek és sok egyéb finomság és szépség.

2019. április 20. szombat:

13:00 – 17:00 JÁTÉKOS TOJÁSKERESÉS a kertben - Találd meg a kertben elbújtatott fa tojásokat, válaszolj 3 kérdésre, játssz és nyerj a húsvéti ünnepen!
Szarvasi kézműves termékek bemutatója a növényáruda melletti pavilonban: Simon Margó - sajt és Jurákné Marcsi - lekvár, savanyúság, szörp termékei.

2019. április 21. vasárnap:

Szarvasi kézműves termékek bemutatója a növényáruda melletti pavilonban: Margó Uhljar Mátyásné - mézeskalács és Szvák Szabolcs – méhész termékei.

2019. április 22. hétfő:

A Szarvasi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesületének kisállat bemutatója, nyuszisimogató a vendégház mellett. A kiállításon csibék, kacsák, libák, díszgalambok és fajtagyőztes nyuszik tekinthetők meg.
Szarvasi kézműves termékek bemutatója a növényáruda melletti pavilonban: Demeterné Frankó Ágnes - csokoládé és Szvák Szabolcs – méhész termékei.

A programok arborétumi belépőjegy megvásárlása mellett látogathatók.

Szeretettel várunk mindenkit!

Látogatói információk

Az Arborétum története az olasz eredetű Bolza család nevéhez fűződik.

Bolza József kezdte meg az Anna-liget fásítását, valamint az Arborétum magasabban fekvő részein - amelyet az árvizek nem öntöttek el - ültetett el néhány fát.

Később ezeket a területeket Bolza Pál örökölte, aki a Körösök szabályozásának befejeztével, az 1890-es években kezdte meg a nagyobb arányú telepítést. Az Anna-ligeti park sok értékes fáját ültette át a mai helyére, illetve számos növényritkaságot hozott, hozatott a világ minden tájáról. Kertjének felügyeletét az 1943-ban az államnak ajánlotta fel. Jelenleg a Szent István Egyetem Tájépítészeti Karának felügyelete alatt tevékenykedik.
Az intézmény ma öt fás gyűjteményt gondoz 82 ha területen.

A gyűjteményben közel 1600 fa- és cserjefaj, fajta, változat található, ebből 1200 a lomblevelűek száma. A fák és cserjék mellett kb. 250 lágyszárú növényfaj fordul elő az Arborétum területén. A terület bővelkedik rovarokban és madarakban egyaránt. Közel 150-re tehető a madárfajok száma, amelyek egy része átvonuló, vagy csak időszakosan megjelenő. Élnek itt emlős állatok is: apróbb rágcsálók, vakondok, sünök, nyulak, s néhány őz és róka.

Forrás: az arborétum honlapja és közösségi oldala

Találatok száma: 1

Szarvasi Erdei Iskola

Szarvasi Erdei Iskola

Minden iskolás korosztály számára élményteli osztálykirándulás célpontja vagy kiváló erdei iskolai szakmai programok megvalósításának helyszíne lehet a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, melyek lebonyolításához szakmai segítséget tudunk nyújtani. Nemzeti Parkunk bemutatóhelyén állandó ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt események

Közeli ajánlatok

Szilvanapok Szarvas 2020
Szilvanapok Szarvas 2020
  • Szarvas
2020. szeptember 11 - 13.
Szarvasi Vízi Színház program 2020
Szarvasi Vízi Színház program 2020
  • Szarvas
2020.06.12. - 08.22.

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás