Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Bödőcs Tibor előadások a MOM Parkban 2018 őszén!
Bödőcs Tibor előadások a MOM Parkban 2018 őszén!
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Minecinema a Lurdy Házban
Minecinema a Lurdy Házban

A húsvét az egyik legfontosabb ünnep a keresztények számára, ennek köszönhetően Magyarországon is számos szokás, hagyomány alakult ki és maradt fenn ezzel kapcsolatban. Nagypénteken, Húsvétvasárnap inkább az egyházi szertartásokhoz szorosabban kötődő szokások dominálnak, az ünnep másodnapján pedig a népszokásoké és a családi vendégségeké a főszerep. A Főváros szívében, a Vajdahunyadvár patinás falai ünnepi viseletbe öltöznek a Mezőgazdasági Múzeummal együtt, méltó teret biztosítva ezzel annak a több száz éves hagyománynak, mely a Húsvét szokáskultúráját kívánja megmutatni a vidékről és külföldről érkező turistáknak, valamint a budapestieknek egyaránt.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Célunk, a Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál - mint esemény létrehozásával - , hogy megmutassuk keresztény és nemzeti kultúránk sokszínűségét, valamint feleleveníthessük, s újra átélhessük húsvéti népszokásainkat, néphagyományainkat.

Mindezt hamisíthatatlan falusi környezetben tehetjük, hiszen a Városligeti Tó partján felépül egy igazi Alföldi Tanya, ahová Örményes és Tiszatenyő települések hozzák el, és mutatják meg településük kincseit. Ha pedig Alföld, akkor nem hiányozhat az alföldi Hungarikum sem, a Karcagi Birkapörkölt. A csárdában, mindenkit szeretettel vár a Karcagi Birkafőzők Egyesülete, ahol bárki megismerkedhet a pörkölt archaikus főzési technikájával.

Maga a vár bebarangolása is izgalmas családi programnak ígérkezik, de a rendezvény mindezeken túl, más különlegességeket is tartogat még vendégeinek. A pódiumszínpadon számos zenei produkciót láthatunk, hallhatunk, a rendezvény 4 napja alatt. A gyermekszigeten interaktív népi játszóház és élményműhely vár kicsiket és nagyokat egyaránt, valamint találkozhatunk egy különleges zongorával, aminek segítségével nem csak a dallamok szárnyán, de magán a hangszeren is lehet majd ingyenesen utazni. Mindezek mellett várja a kisebbeket a Húsvéti Trillamanó, megismerkedhetünk a Körtemuzsikával és találkozhatunk igazi mesteremberekkel is.

Senkinek sem kell félnie attól, hogy Húsvéthétfőn netán elhervad, hiszen Betyárok tucatjai fogják ontani a locsolóverseken túl, a „szagosvizet…” Barsi Csaba és az Agyagbanda zenekar, Fekete Dávid és a szárnyas sárkányok, utcaszínház és még sok egyedi program várja mindazokat, akik a hosszú böjt után kikapcsolódásra és feltöltődésre vágynak.

Aki ellátogat a Városligetbe a húsvéti hosszú hétvégén, részese lehet tehát a keresztény hagyományok mellett, a népszokásokkal tarkított színes családi örömünnepnek, ahol az ínycsiklandó tradicionális húsvéti falatok mellett folklórprogramok, interaktív gyermekműsorok és látványelemek, valamint zenei csemegék is várják a vendégeket.

Az ingyenesen látogatható rendezvény, március 30.-án 10:00 órától nyitja és április 02.-án 19:00 órakor zárja kapuit.

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Húsvét Vajdahunyadvár 2018. Sonkaszegő Fesztivál avagy Vidéki Varázslat a Főváros szívében

Programajánlat

Vajdahunyadvári programok a Mezőgazdasági Múzeumban 2018
Vajdahunyadvári programok a Mezőgazdasági Múzeumban 2018
  • Budapest
  • XIV. kerület
2018.03.24. - 05.13.
Hárslevelűk Éjszakája 2018
Hárslevelűk Éjszakája 2018
  • Budapest
  • XIV. kerület
2018. május 31.

Szolgáltató

Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
  • Budapest
  • XIV. kerület