Kiemelt ajánlat
2025.09.12. (péntek) - 2025.09.13. (szombat)
8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér és környéke (46.456642 x 16.987907)
A kétnapos esemény egyik kiemelt programja a dödölle és egyéb tájjellegű ételek főzőversenye. A fesztivál és a főzőverseny megrendezésének célja a térség gasztronómiai hagyományainak felelevenítése és átörökítése, valamint Nagykanizsa város idegenforgalmi vonzerejének növelése.
Tisztelt Versenyzők!
2025-ben 19. alkalommal – szeptember 12-13-án Nagykanizsa szívében, az Erzsébet téren és annak környékén – várja a látogatókat a Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál.
A Kanizsai Kulturális Központ szervezésében megvalósuló kétnapos esemény egyik kiemelt programja a dödölle és egyéb tájjellegű ételek főzőversenye. A gasztronómiai szakmai munkát a Szabadtűzi Lovagrend támogatja.
A fesztivál és a főzőverseny megrendezésének célja a térség gasztronómiai hagyományainak felelevenítése és átörökítése, valamint Nagykanizsa város idegenforgalmi vonzerejének növelése.
A főzőverseny időpontja: 2025. szeptember 13. (szombat) 8–17 óra között
A rendezvény helyszíne: Nagykanizsa, Fő út és Erzsébet tér
A főzőverseny kategóriái:
Dödöllekészítés: minimum 3 adag dödöllét kell elkészíteni
Tájjellegű ételkészítés: minimum 3 adag főételt (körettel) vagy egytálételt (bográcsban, roston, grillen, főzve, stb.), valamint
desszertet kell elkészíteni
Részvételi feltételek:
3–5 fős csapatok jelentkezését várjuk, a díjazáskor is ezt a létszámot vesszük figyelembe
Nevezési díj: NINCS!
A versenyen való részvétel feltétele a versenykiírás elfogadása, a kitöltött és aláírt jelentkezési lap határidőben történő leadása
Csapatonkénti alapterület: 5 m széles útszakasz, ahol a főzőhelynek, szükség szerint sátornak el kell férni
Az ételek otthon és a helyszínen is elkészíthetők, de szeretnénk, ha minél többen a verseny helyszínén főznék vagy fejeznék be az ételeket
Minden tájjellegű ételről és különlegesen elkészített dödölléről a helyszínen fotó készülhet
Főző- és sütőedényekről, alapanyagokról, tálalóedényekről, dekorációról a résztvevőknek kell gondoskodniuk
Kérjük, hogy a versenyző csapatok esztétikus környezetet alakítsanak ki standjaikon, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát!
Amit a szervezők biztosítanak:
Csapatonként 1 db asztalt (kb. 2 m²)
Csapatonként 1 db 3×3 m-es sátrat
Csapatonként 10 kg burgonyát
Területet, a területen ivóvíz vételi lehetőséget
A rendezvény általános biztosítását
A központi hulladékszállítás megszervezését
FONTOS INFORMÁCIÓK:
Versenyen kívüli főzés TILOS!
Az elkészült étkeket TILOS értékesíteni!
Egy csapat több kategóriában is indulhat, ebben az esetben több nevezési lap leadása
szükséges
Főzéshez szükséges biztonsági gázpalackról és porral oltó készülék beszerzéséről a csapatok önállóan
gondoskodnak, egyéb melegítési mód (fa, villany, szén stb.) nem megengedett
Felhívjuk a főzőcsapatok figyelmét, hogy a főzés során felhasználandó, személyesen beszerzett hús- és romlandó áruról a vásárláskor kapott számlát, bizonylatot hozzák magukkal, mivel azt az élelmiszerbiztonsági szervek és a fogyasztóvédelem kérhetik
A csapatoknak a helyszínen 9:30-kor baleset- és tűzvédelmi oktatást tartunk, melyen a csapatkapitányok részvétele kötelező
A résztvevő csapatok saját felelősségükre vesznek részt a versenyen
A szervezők a bekövetkezett balesetekért nem vállalnak felelősséget
A versenyen résztvevők kötelesek betartani az alapvető baleset- és tűzvédelmi előírásokat
A részvételt és az elhangzottak megismerését aláírással igazolni szükséges
A csapatok a rendezvény területén gondatlanságból okozott károkért felelősséggel tartoznak
Áramvételezést és hűtőt a szervezők nem tudnak biztosítani
Az eredményhirdetés után a csapatoknak a helyszínt 18 óráig el kell hagyniuk
A rendezvény teljes időtartama alatt tilos hang és zaj keltésére alkalmas eszközöket üzemeltetni
A rendezvény pártpolitikától mentes, Nagykanizsa város lakosságának kikapcsolódását, szórakozását szolgálja
A nevezési lap beküldésével a csapat minden tagja elfogadja a feltételeket
A rendezvényen keletkező hulladékot – zárt hulladékgyűjtő zacskóban – a területen rendelkezésre álló hulladékgyűjtőkbe kell elhelyezni
A területet tisztán kérjük a rendezvény végén visszaadni
A rendezvény során nem engedélyezett a főzőhely melletti/mögötti területen gépjármű parkolása – kipakolás után a járművet el kell vinni
A szabályok betartását a szervezők folyamatosan ellenőrzik
Nevezési határidő: 2025. szeptember 1. (hétfő) 16 óra
Határidő után, illetve a helyszínen nevezni nem lehet
A versenyben kizárólag a nevezett csapatok vehetnek részt
A versenynap várható menete – 2025. szeptember 13.
(szombat):
7:30–9:00 – Jelentkezés
9:30 – Eligazítás, oktatás a zsűri sátránál (csapatonként 1 fő kötelező!)
11:00 – Ünnepélyes megnyitó
12:00 – A zsűri megkezdi az értékelést
16:30 – A főzőverseny vége
17:00 – Ünnepélyes eredményhirdetés
Zsűrizés:
A zsűri neves hazai gasztronómiai szakemberekből áll, akik a versenykiírásnak megfelelően, pontrendszerben értékelnek. A főzőverseny fővédnöke Prikryl József Venesz-díjas mesterszakács, a „Zalai, vasi paraszti ételek – A búbos túrótól a fumuig” és „A dödölle” című könyvek szerzője. A mozgó zsűrizés során a zsűritagok a verseny egész ideje alatt a résztvevők között tevékenykednek, ezzel is közvetlenebbé téve a versenyzőkkel való kapcsolatot. A zsűri döntése megfellebbezhetetlen!
Értékelési szempontok:
Elkészített étel íze
Tálalás
Elkészítés menete
Csapat megjelenése
Főzőhely hangulata
Hagyománytisztelet
Egyediség
Az értékeléshez szükséges 1 adag ételt 15.00 óráig a zsűrizés helyszínén kell leadni.
A tálaláshoz szükséges eszközöket minden résztvevő csapat egyénileg biztosítja! A tálalás
külleme is pontot érhet. (Az egyszer használatos papír / műanyag tányérokat és evőeszközöket
a zsűri nem fogadja el!)
A zsűrit alkoholos italokkal kínálni szigorúan tilos!
Díjazás:
• Minden résztvevő csapat emléklapot vehet át
• Az 1-3. helyezett csapatok oklevelet és serleget kapnak, valamint tárgyjutalomban részesülnek.
• A csapatoknál az egységes megjelenés külön pontot ér. A zsűrinek jogában áll különdíjjal és tárgyjutalommal értékelni a csapatokat. Az eredményhirdetés idején legalább 1 csapattagnak az eredményhirdetés helyszínén kell tartózkodnia.
2025.09.12. - 2025.09.13.
Nagykanizsa
Találatok száma: 8
Az OÁZIS*** Aparthotel városközponti elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető, környezetünkben éttermek, bevásárlóközpontok, fitness centerek, autóbusz pályaudvar, benzinkút és szórakozási lehetőségek várják az idelátogatót. Megközelíthető a 7-es főútvonalról a 74-es út kereszteződésétől (körforgalom) 900 méterre, a városközpont irányában haladva. Szolgáltatásaink az Ön kényelmét és biztonságát szolgálják.
Az OÁZIS*** Aparthotel városközponti elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető, környezetünkben éttermek, bevásárlóközpontok, fitness centerek, autóbusz pályaudvar, benzinkút és szórakozási lehetőségek várják az idelátogatót. Megközelíthető a 7-es főútvonalról a 74-es út kereszteződésétől (körforgalom) 900 méterre, a városközpont irányában haladva. Szolgáltatásaink az Ön kényelmét és biztonságát szolgálják.
Az OÁZIS*** Aparthotel városközponti elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető, környezetünkben éttermek, bevásárlóközpontok, fitness centerek, autóbusz pályaudvar, benzinkút és szórakozási lehetőségek várják az idelátogatót. Megközelíthető a 7-es főútvonalról a 74-es út kereszteződésétől (körforgalom) 900 méterre, a városközpont irányában haladva. Szolgáltatásaink az Ön kényelmét és biztonságát szolgálják.
Családbarát fogadónk jól felszerelt, csendes szobáival kikapcsolódási lehetőségekkel és barátságos wellness részleggel várja Önt! Az M7-es autópályától és Nagykanizsa belvárosától is mindössze két perc távolságra lévő Szőlőskert étterem a 61-es főút mellett, de mégis természetes környezetben, a kisbagolai szőlőbirtokok és a Csónakázó-tó közelében található.
Családbarát fogadónk jól felszerelt, csendes szobáival kikapcsolódási lehetőségekkel és barátságos wellness részleggel várja Önt! Az M7-es autópályától és Nagykanizsa belvárosától is mindössze két perc távolságra lévő Szőlőskert étterem a 61-es főút mellett, de mégis természetes környezetben, a kisbagolai szőlőbirtokok és a Csónakázó-tó közelében található.
Családbarát fogadónk jól felszerelt, csendes szobáival kikapcsolódási lehetőségekkel és barátságos wellness részleggel várja Önt! Az M7-es autópályától és Nagykanizsa belvárosától is mindössze két perc távolságra lévő Szőlőskert étterem a 61-es főút mellett, de mégis természetes környezetben, a kisbagolai szőlőbirtokok és a Csónakázó-tó közelében található.
Találatok száma: 5
A mediterrán hangulatú Adam`s Kávézó, Étel- és Koktélbárban finom ételeket, italokat és desszerteket fogyaszthatsz. Minden héten a világ más-más tájáról érkezett speciális szemeskávét kínálunk. Menü ajánlatunk is változatos. Ballagások, céges rendezvények, névnapok, osztálytalálkozók és születésnapok megrendezésének is helyt adunk. Várunk szeretettel.
A mediterrán hangulatú Adam`s Kávézó, Étel- és Koktélbárban finom ételeket, italokat és desszerteket fogyaszthatsz. Minden héten a világ más-más tájáról érkezett speciális szemeskávét kínálunk. Menü ajánlatunk is változatos. Ballagások, céges rendezvények, névnapok, osztálytalálkozók és születésnapok megrendezésének is helyt adunk. Várunk szeretettel.
A mediterrán hangulatú Adam`s Kávézó, Étel- és Koktélbárban finom ételeket, italokat és desszerteket fogyaszthatsz. Minden héten a világ más-más tájáról érkezett speciális szemeskávét kínálunk. Menü ajánlatunk is változatos. Ballagások, céges rendezvények, névnapok, osztálytalálkozók és születésnapok megrendezésének is helyt adunk. Várunk szeretettel.
Cukrászdáinkban kézműves módon előállított fagylaltot kínálunk, mely a legjobb minőségű alapanyagokkal és friss gyümölcs hozzáadásával készül. Fagylaltkínálatunkban is megtalálhatóak a csökkentett energiatartalmú, szója- és rizsalapú termékek, amelyek koleszterin- és gluténmentesek; valamint tejcukor- és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják. Minden szakmai kiállításon részt veszünk, és igyekszünk mindig a legújabb trendekkel, ötletekkel, ízekkel frissíteni kínálatunkat.
Cukrászdáinkban kézműves módon előállított fagylaltot kínálunk, mely a legjobb minőségű alapanyagokkal és friss gyümölcs hozzáadásával készül. Fagylaltkínálatunkban is megtalálhatóak a csökkentett energiatartalmú, szója- és rizsalapú termékek, amelyek koleszterin- és gluténmentesek; valamint tejcukor- és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják. Minden szakmai kiállításon részt veszünk, és igyekszünk mindig a legújabb trendekkel, ötletekkel, ízekkel frissíteni kínálatunkat.
Cukrászdáinkban kézműves módon előállított fagylaltot kínálunk, mely a legjobb minőségű alapanyagokkal és friss gyümölcs hozzáadásával készül. Fagylaltkínálatunkban is megtalálhatóak a csökkentett energiatartalmú, szója- és rizsalapú termékek, amelyek koleszterin- és gluténmentesek; valamint tejcukor- és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják. Minden szakmai kiállításon részt veszünk, és igyekszünk mindig a legújabb trendekkel, ötletekkel, ízekkel frissíteni kínálatunkat.
Cukrászdáinkban kézműves módon előállított fagylaltot kínálunk, mely a legjobb minőségű alapanyagokkal és friss gyümölcs hozzáadásával készül. Fagylaltkínálatunkban is megtalálhatóak a csökkentett energiatartalmú, szója- és rizsalapú termékek, amelyek koleszterin- és gluténmentesek; valamint tejcukor- és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják. Minden szakmai kiállításon részt veszünk, és igyekszünk mindig a legújabb trendekkel, ötletekkel, ízekkel frissíteni kínálatunkat.
Cukrászdáinkban kézműves módon előállított fagylaltot kínálunk, mely a legjobb minőségű alapanyagokkal és friss gyümölcs hozzáadásával készül. Fagylaltkínálatunkban is megtalálhatóak a csökkentett energiatartalmú, szója- és rizsalapú termékek, amelyek koleszterin- és gluténmentesek; valamint tejcukor- és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják. Minden szakmai kiállításon részt veszünk, és igyekszünk mindig a legújabb trendekkel, ötletekkel, ízekkel frissíteni kínálatunkat.
Cukrászdáinkban kézműves módon előállított fagylaltot kínálunk, mely a legjobb minőségű alapanyagokkal és friss gyümölcs hozzáadásával készül. Fagylaltkínálatunkban is megtalálhatóak a csökkentett energiatartalmú, szója- és rizsalapú termékek, amelyek koleszterin- és gluténmentesek; valamint tejcukor- és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják. Minden szakmai kiállításon részt veszünk, és igyekszünk mindig a legújabb trendekkel, ötletekkel, ízekkel frissíteni kínálatunkat.
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
Hívjon telefonon!
Látogasson el weboldalunkra!
Nézze meg pontos címünket!
Keresse fel Facebook oldalunkat!
Megosztás
Kapcsolódó témák:
Országos eseménynaptár