Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
Programok online jegyvásárlási lehetőséggel

Kazár programok 2018

2018. május 26. 3127 Kazár,

Gazdag programkínálattal és fesztiválokkal várja minden kedves vendégét a Nógrád megyei Kazár község rendezvényein. Böngésszen kedvére eseménynaptárunkból.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Látnivalók Kazáron

Tájház
Kazár, Hunyadi út 5.
Megismerkedhetünk a népi életmód tárgyi emlékeivel, a kenderfeldolgozás menetével, valamint a látogató betekintés nyerhet a falubeliek életkörülményeibe egy "tisztaszobán" keresztül.

Bányászház
Kazár, Hunyadi út 1.
Az eredeti palóc parasztház a település bányászmúltjának állít emléket, melyben egyenruhákat, felszereléseket, eszközöket, bányászattal kapcsolatos könyveket, kitüntetéseket és egyéb dokumentumukat lehet megtekinteni.

Kézművesház
Kazár, Damjanich út 3.
Az Ófalu központjában egy takaros kis parasztporta áll, a Kézművesház. Az épület a népi kismesterségek színtere, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a szövéssel, kosárfonással, korongozással, hímzéssel és csuhézással. Az épületben a településről összegyűjtött szebbnél szebb csipkék és testvértelepülésünkön - Kőrispatakon - tevékenykedő szalmafonók által készített munkák láthatók.

Magtárház
Kazár, Diófa út 13.
A Magtárház ma a település közösségi színtere. A háromszintes épületben a legfelső szinten a Vidékfejlesztési Iroda és a 36 Jó Palóc Közhasznú Egyesület kapott helyet. Ugyanitt több mint 100 db falvédőből álló kiállítás várja a vendégeket, valamint alkalmas a tér kisebb konferenciák megrendezésére is.

Palóc Galéria
Kazár, Damjanich út 19.
A galériában bemutatásra kerül Palócföld népi kézműves kultúrája és egyéb megjelenési formája.
A látogató megismerkedhet a népi eszközökkel, játékokkal, bútorokkal, valamint a Kazári népviselettel babákon és életnagyságú bábukon keresztül.

Mackó és Baba Múzeum
(Bóné Márta gyűjteménye)
Kazár, Damjanich út 17
A térségben egyedülálló kiállítóhelyen több mint 1000 db maci és baba várja mind a gyerekeket, mind pedig a felnőtteket.

Ügyes Kezek Háza
(Bagi András gyűjteménye)
Kazár, Kossuth út 71
Az Ügyes Kezek Házában Bagi András gyufacímkékből és hamutartókból álló gyűjteménye páratlan élménnyel örvendezteti meg az idelátogatókat.

Vasaló és Öntvény Múzeum
(Bagi András gyűjteménye)
Kazár, Kossuth út 96.
A megyében egyedülálló magángyűjtemény. A faszenes vasalóktól a villanyvasalókig, az öntöttvas képkeretektol a régi szódásüvegekig számtalan kinccsel ismerkedhet itt meg az érdeklődő.

Forrás: Kazár honlapja

 

 

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Kazár programok 2018