Kerekdomb Fesztivál 2022 Tállya

Kerekdomb Fesztivál 2022 Tállya

Jegyvásárlás
TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat
2022. szeptember 16 - 18.

Kerekdomb Fesztivál – a tökéletes őszindítás koncertekkel, borokkal, színházzal és irodalommal. 2022. szeptember 16-18. között Tállya szőlőskertjei, pincészetei ismét megtelnek zenével, irodalommal, színházzal, na meg természetesen különleges borkóstoló programokkal a hetedik Kerekdomb Fesztiválon.

Kerekdom Fesztivál

Tállya Európa mértani közepe, az UNESCO világörökség részét képező Tokaji Borvidék gyönyörű ékszerdoboza szeptemberenként nemcsak az őszi falevelek miatt pompázik ezer színben. A Kerekdomb Fesztivál összehozza a kultúra, az aktív programok és a borok kedvelőit bemutatva a három nap alatt a település szépségeit és értékeit. Napközben a látogatók e-bike és evezős túrákon vehetnek részt, felfedezhetik a közeli dűlőket vagy éppen Tállya történelmével ismerkedhetnek meg a Hosszúlépés.járunk? sétáin, de beülhetnek egy izgalmas színházi vagy irodalmi előadásra, filmre vagy éppen borkóstolóra is.

Esténként pedig a koncerteké a főszerep. A hetedik Kerekdomb Fesztiválon fellép a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, Caramel akusztikus koncerttel készül, de hallhatjuk még többek között Apey, Palya Bea és zenekara, a Sorbonne Sexual, a Hét Hat Club, Saya Noé, a Kertekalatt, a Platon Karataev duo, a The Anahit akusztik duó és a Szilárd Piano Projekt dalait is. A színházban ezúttal az Art-Színtér és a Művészetek Völgye közös darabját, a Mr. és Mrs-t mutatják be, valamint Edward Albee, Három magas nő c. előadását.

Pokorny Lia LIAison c. zenés stand-up estjével érkezik Tállyára, Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték c. irodalmi műsorukkal, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska pedig Pilinszky és én c. előadásukkal.

A tállyai evangélikus templom remek akusztikájának köszönhetően kiváló terepe a komolyzenei koncerteknek, így itt élvezheti a közönség Rohmann Ditta gordonkaművész és Szirtes Edina Mókus kamaraformációját, a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjét és Berecz Mihály zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség- díjasának szólóestjét is.

A helyi borászatok, - mint például a Szűcs Pince, a Zsadányi Pincészet, a Somszög Birtok vagy éppen a Nyerges Udvar - tárt kapukkal, gasztro- és borkülönlegeségekkel, érdekes kóstolókkal készülnek, miközben a látogató a borok ízlelése mellett megismerheti a borvidék történetét is, de gyakran koncertek, felolvasások is “színesítik” a borokkal való ismerkedést. Visszatér a tavaly a fesztiválon debütált Figi és Lipike is, akik tokaji ízekkel és a Czinege Tamás nevével fémjelzett Gastro-Hackkel és Zen különteremmel készülnek, amelyről Budapesten frissen nyílt helyükön, a Figi és Lipikében meséltek a sajtó munkatársainak.

Aki pedig érzi magában az erőt, annak javasoljuk, hogy pakolja be a futócipőjét is, az Aktív Magyarországgal együttműködve ugyanis ismét lesz Tállya-Golop futóverseny is.

Részletes program

2022. szeptember 16.

14:00 - 17:00
Kerekdombi Kerekezés
jelentkezni a kerekezes@kerekdombfeszt.hu e-mail-címen lehet.
Mailloth-Kastély

14:00 - 20:00
Nyitott udvar
BORKÓSTOLÁS, SÜTI
Rózsa Pincészet

14:30 - 16:30
„Nyergesek” dűlőtúra
Rózsa Pincészet

15:00 - 16:30
Szirmay Antal, Hegyalja krónikása
Beszélgetés és zenei előadás Csörsz Rumen István irodalomtörténésszel, a Musica Historica zenekar tagjával Szirmay Antal életéről.
Mailloth-Kastély

15:00 - 17:00
A hosszúlépés.járunk? bemutatja: Zsidó örökség séta
Oroszlános BBQ Udvar és Borterasz

15:00 - 20:00
Kalandozó Komédium
FURMÁNYOS JÁTÉKUDVAR
Somszög Birtok – Barta Péter

16:00 - 16:30
Ringató
Mailloth-Kastély

16:00 - 19:00
Játékos vakkóstoló!
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztráció: hello@tokajmagic.hu
Furmint, hárslevelű vagy muskotály? Ismerd meg a tokaji szőlőfajtákat, bortípusokat, borkészítési eljárásokat szórakoztató módon, tréfás kitekintésekkel. A (minimum hatboros) kóstolót a helyi borok ismerője, Ripka Gergely, a TokajGuide szerzője vezeti.
ÁR: 6500 FT/FŐ
FIGI ÉS LIPIKE PRÖMIER

16:30 - 17:30
Ízek, illatok, klezmer… – a Daniel Klezmer Band estje
Előzetes regisztráció: kincseshegyalja@gmail.com
Szól a kakas már… de mikor lesz az már? Az est folyamán Észak-Magyarország egyetlen professzionális klezmeregyüttesének jóvoltából bepillanthatunk egy autentikus Shabbat-köszöntésbe, klezmerdallamokkal, közös énekléssel. Finom falatokon és borokon át beletanulunk a „kóserságba”…
LINDENGARDEN – GASZTRO PORTA

16:30 - 18:00
BOR-Y-DILL
Négy helyi fiatal, Hausel Dóra (Déva-bor, Tállya), Koroknai Edit (Rácz-Koroknay Pince, Tállya), Rózsa Inez (Rózsa Pincészet, Tállya) és Kardos Tamás (Kardos Borászat, Tállya-Mád) fiatalos, lendületes, nem hagyományos borkóstolója. Koordinátor: Serfőző Szabolcsné hegybíró
A program kötött regisztráció a rozsapinceszet@gmail.com e-mail címen!
REGISZTRÁCIÓS DÍJ: 2500 FT/FŐ
Mailloth-Kastély

16:30 - 18:30
Magyar versenyfilmek I.
RÉSZLETEK HAMAROSAN
Mailloth-Kastély

17:00 - 18:30
GRILLTERASZ buborékokkal
Grillezett finomságok friss salátával – TKJ habzóbor- és TKJ pezsgőkóstolóval
Zsadányi Pincészet

17:00 - 17:30
Ringató
Mailloth-Kastély

17:00 - 19:00
Tokaj és dűlőtörténete: Ültetett előadás és kóstoló Alkonyi László címzetes egyetemi docenssel (Tokaj-Hegyalja Egyetem)
Előzetes regisztráció: hello@tokajmagic.hu
Tokaj-Hegyalja a világ első zárt borvidéke lett királyi rendelettel (1737), sőt az első dűlőklasszifikáció is itt született meg Bél Mátyás nyomán (1730). De mi is az a dűlő? Miről kapták a dűlők az időnként furcsa hangzású neveiket? Hogyan alakultak ki a dűlők határai és lettek a minőség hordozói a mai napig Burgundiában vagy épp itt, Hegyalján? Alkonyi László termelő, hajdani borszakíró és immár címzetes egyetemi docens (THE) fog mindezekről mesélni, a rá jellemző egyedi, szórakoztató stílusban. A létszám korlátozott, ezért csak annak tudjuk garantálni a részvételt, aki előzetesen regisztrál.
BELÉPŐ: 4500 FT/FŐ (3 FÉLE BORRAL ÉS ÜLTETETT ELŐADÁSSAL)
Mailloth-Kastély

17:30 - 18:30
Zenei időutazás az ókortól napjainkig szaxofonnal
Vázsonyi János szaxofon-szólókoncertje
Zsadányi Pincészet

17:30 - 19:00
SZILÁRD Piano Projekt
Oroszlános BBQ Udvar és Borterasz

17:30 - 20:30
Dűlőtúrák az Oroszlános Borbirtok szervezésében
Oroszlános BBQ Udvar és Borterasz

18:00 - 19:00
The Anahit – akusztik duó
Nyerges Udvar

18:30 - 20:30
Edward Albee: Három magas nő
Három nő egy-egy életszakaszban vagy egy nő három életszakaszban? Játsszunk! Az életünkkel! Játsszuk azt, hogy előre tudjuk a sorsunkat. Mikor a legjobb: ha már túlvagyunk rajta, ha benne vagyunk a közepében, vagy ha még minden előttünk áll? Erre a kérdésre keressük a választ, de vajon megkapjuk-e?
SZEREPLŐK: Nő 1. – Hegyi Barbara, Nő 2. – Nagy Enikő, Nő 3. – Marjai Virág FORDÍTOTTA: Prekop Gabriella JELMEZ: Kupi Johanna PRODUCER: Ernhaft Attila, Fekete Mária RENDEZŐASSZISZTENS: Majláth Dóra RENDEZTE: Jantyik Csaba
AZ ART-SZÍNTÉR ELŐADÁSA.
Színház – Közösségi Ház

18:30 - 20:00
Magyar versenyfilmek II.
RÉSZLETEK HAMAROSAN
Mailloth-Kastély

18:30 - 20:00
Régi képeslapok, új borászat: T3 kóstoló
Előzetes regisztráció: tajolo.tallya@gmail.com
2021-ben a Tájoló egy képeslap-kiállítással debütált. Most újra egy kis kivonatot adunk belőle, mindeközben bemutatkozik a T3 borászat.
RÉSZVÉTELI DÍJ: 2000 FT/FŐ, AMELY TARTALMAZZA A TELJES KÓSTOLÓT ÉS A BORKORCSOLYÁKAT.
Mailloth-Kastély

18:30 - 20:00
Vendégek: Hausel Dóra és Kardos Tamás
FIATAL HELYI BORÁSZOK
Rózsa Pincészet

19:00 - 20:00
NISA acoustic duo: Szabó Fanni & Tőke Krisztián
Zsadányi Pincészet

19:00 - 20:00
STARDELUXE
Szűcs Pincészet

20:00 - 21:00
Margaret Island
Vincellér Ház Nagyszínpad

20:00 - 21:30
Boszorkányház
2019 | magyar vígjáték | 90’
Egy dokumentumfilmes igazi kincsre bukkan: öt boszorkány él egy rózsadombi villában. A velük forgató stáb bepillantást nyer a titokban működő kommuna mindennapjaiba, ahol meglepő és vicces helyzetekben ütközik a modern fővárosi élet az évszázados hagyományokkal. De a filmesek eközben felfedeznek valami még értékesebbet: a halandóság értékét a
halhatatlanok világában.
Rendező: Nyíri Kovács István Forgatókönyvíró: Nyíri Kovács István, Kertai Gábor Producer: Fülöp Péter, Herold Balázs Operatőr: Blahó László, Dorcsák Gábor Vágó: Kertai Gábor Szereplők: Bakos Éva, Fazekas Júlia, Kuna Kata, Mészáros Piroska, Nagypál Gábor, Árvai Péter, Szabó Győző, Leisen Antal, Dióssi Gábor, Szemán Béla, Ficzere Béla, Börcsök Enikő, Csoma Judit, Zsurzs Kati, Záhonyi Enikő, Köleséri Sándor
Mailloth-Kastély

21:00 - 22:00
Apey
Szűcs Pincészet

21:30 - 22:30
Sorbonne Sexual
Nyerges Udvar

21:30 - 22:30
Quattro per Tutti Saxophone Quartet
MŰSOR: S. Barber: Adagio op. 11 . (arr.: Johan van der Linden) | J. S. Bach: Contrapunctus | Ruud van Eeten: Punctus Einz | Guillermo
Lago: Sarajevo | Guillermo Lago: Montevideo | Graham Lynch: The Pale dancer | Philip Glass: Concerto – 1,4 tétel
Szánkár Gergő: szopránszaxofon, Susovich Szilárd: altszaxofon, Katona Szilárd Előd: tenorszaxofon, Mészáros Zsófia: baritonszaxofon. Nevünk jelentése „négy mindenkiért”, személyes hitvallásunk, hogy népszerűsítsük Magyarországon az eredetileg szaxofonra írt repertoárt.
Komolyzene – Tállyai evangélikus templom

22:30 - 00:00
BLAHALOUISIANA
Vincellér Ház Nagyszínpad

23:30 - 00:30
DJ Bordee
Szűcs Pincészet

00:00 - 01:00
Saya Noé
Nyerges Udvar

2022. szeptember 17.

14:00 - 17:00
Ismerkedés a Pusztavár Farm kedvencével, Kismennydörgéssel a Promenádban!
Kismennydörgéssel, a gyermekek kedvencével szeretettel fogadjuk az érdeklődő gyermekeket ismerkedésre – állatsimogatásra, pónigolásra (a Mailloth-kastély és Népkert alsó szomszédságában lévő ligetes övezetben).
EGYEDI GYERMEKFOGLALKOZÁS PÓNIVAL: 1000 FT/ 5–7 PERC.
Pusztavár Farm

2022. szeptember 18.

09:00 - 11:00
Pezsgős villásreggeli az Öreg Hárs alatt – még jobb, mint tavaly!
Előzetes regisztráció: kincseshegyalja@gmail.com
LINDENGARDEN – GASZTRO PORTA

09:00 - 11:00
Tállya–Golop futás (5 km / 10 km / 15 km)
Fesztiválkarszalaggal: 3000 Ft Fesztiválkarszalag nélkül: 5000 Ft
Mailloth-Kastély

10:00 - 12:00
A hosszúlépés.járunk? bemutatja: Zsidó örökség séta
A Tokaj-Hegyalja zsidó emlékhelyeit és épített örökségét felölelő Csodarabbik zarándokút egyik állomása Tállya. A hosszúlépés.járunk? helytörténeti sétáján a 17. században Galíciából ide települt zsidó családok örökségét fedezzük fel, hiszen történetük elválaszthatatlan Tállya fejlődésétől. A tállyai zsidó közösség emlékeit őrzik a helyi fogadók a borospincék, a kereskedők házai, amelyek részleteiben megtaláljuk a mindennapi és vallási életük jeleit, motívumait. Az egykori zsidóság múltjáról mesél a falu zsidó temetője is, amely két cádik, azaz csodarabbi sírját rejti.
Oroszlános BBQ Udvar és Borterasz

10:00 - 12:00
Vizek a dűlők között: Várpataki tározó

10:00 - 12:00
EVEZÉS A BODROGON
Regisztráció: előzetesen az info@kerekdombfeszt.hu e-mail-címen, szeptember 14-ig.
Mailloth-Kastély

10:00 - 13:00
Kerekdombi Kerekezés
jelentkezni a kerekezes@kerekdombfeszt.hu e-mail-címen lehet.
Mailloth-Kastély

10:00 - 13:00
Borvásár
Rózsa Pincészet

10:00 - 13:00
Gyerekeknek-felnőtteknek közel a természethez
Kézműveskedés hagyományos alapanyagokból Homolyáné Csete Zsófia népijátszóház-vezetővel
Helyszín: A Mailloth-kastély mögötti park: Népkert

10:00 - 15:00
Kalandozó Komédium
FURMÁNYOS JÁTÉKUDVAR
Somszög Birtok – Barta Péter

10:00 - 16:00
Borvásár, kóstoló és morzsaparti a teraszon
Zsadányi Pincészet

11:00 - 12:00
Középiskolás futás (5 km, 14–18 éves korig)
Rajt: Tállya, Mailloth-kastély
Helyszíni nevezésre maximum 30 főnek van lehetősége.
Mailloth-Kastély

11:00 - 13:00
Öko & vulkanikus dűlőtúra a TR Borászattal
Regisztráció ajánlott: +36 70 581 0180 vagy info@trmuvek.hu
Mailloth-Kastély

11:00 - 12:00
Kiss Judit Ágnes: Tündérkeresztanya
A költő és meseíró lírai, mégis humoros mesevilágát Szulyovszky Sarolta különleges illusztrációi teszik teljessé, amit itt nekünk be is mutat.
Oroszlános BBQ Udvar és Borterasz

11:30 - 12:00
Ludas Matyi Gyermekfutam (1 km, 3–13 éves korig)
Rajt: Tállya, Mailloth-kastély
Hivatalos nevezés az info@kerekdombfeszt.hu e-mail-címen szeptember 16-ig. Helyszíni nevezésre maximum 30 főnek van lehetősége.
Mailloth-Kastély

12:00 - 13:00
Ludas Matyi Gyermekfutam, Középiskolás futás és Tállya–Golop futás közös DÍJÁTADÓ
Mailloth-Kastély

12:00 - 13:00
Giant Steps
A Formáció 2021 nyarán alakult. Elsősorban instrumentális fusion jazzt játszanak,  valamint ismert jazzsztenderdeket, kicsit sajátos felfogásban. Bátran nyúlnak a legkülönfélébb zenei stílusokhoz, egyedi hangzásukat meghatározza a szerkesztettség és a szabad improvizáció egyensúlya.
Szűcs Pincészet

12:00 - 13:30
Magyar versenyfilmek V.
RÉSZLETEK HAMAROSAN
Mailloth-Kastély

12:30 - 14:30
Ismerkedés a Pusztavár Farm kedvencével, Kismennydörgéssel a Promenádban!
Kismennydörgéssel, a gyermekek kedvencével szeretettel fogadjuk az érdeklődő gyermekeket ismerkedésre – állatsimogatásra, pónigolásra (a Mailloth-kastély és Népkert alsó szomszédságában lévő ligetes övezetben).
EGYEDI GYERMEKFOGLALKOZÁS PÓNIVAL: 1000 FT/ 5–7 PERC.
Pusztavár Farm

13:00 - 15:00
LIAison – Zenés standup-est Pokorny Liával
Semmiképpen nem ajánljuk Pokorny Lia zenés estjét azoknak, akiket még nem talált el Ámor nyila. Azoknak viszont, akik már átestek azon a bizonyos veszedelmes kóron, vagy éppen jelenleg is elszenvedői, egyenesen kötelező! Fedezzük fel vele együtt a vágy ezernyi árnyalatát, hiszen van reménytelen szerelem, tiltott szerelem, ábrándos szerelem, bosszúszomjas szerelem, érzéki szerelem, bűnös szerelem, sőt, állítólag igaz szerelem is – bár erről megoszlanak a vélemények. Lia partnere az érzelmi és dalkavalkádban a fantasztikus harmonikaművész, Kéméndi Tamás, aki harmonikájából hangok és hangulatok millióit képes előcsalogatni…
Vincellér Ház Nagyszínpad

14:30 - 15:00
Ringató
Mailloth-Kastély

14:30 - 15:30
Beck Zoltán – Vecsei H. Miklós: Kártyajáték
Van harminckét lapunk, épp, mint egy pakli magyar kártyában. A kártyák mindegyikén egy-egy szó, félmondat: valami, ami talán az életfordulókat jelöli, vagy csak hangulatot, állatot, égitestet.
Oroszlános BBQ Udvar és Borterasz

ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Pincemustra a Tállyai Történelmi Borút Egyesület tagjainak pincéiben

Jegyek

3 NAPOS HÉTVÉGI BÉRLET
JÚLIUS 15-IG 7 900 FT
PÉNTEKI NAPIJEGY
AUGUSZTUS 1-TŐL 3 200 FT
SZOMBATI NAPIJEGY
AUGUSZTUS 1-TŐL 3 200 FT
VASÁRNAPI NAPIJEGY
AUGUSZTUS 1-TŐL 1 500 FT
FUTÁS REGISZTRÁCIÓ
(5KM/10KM/15KM) 3 000 FT 
SÁTORJEGY 1 FŐRE
(FEJENKÉNT, ÉJSZAKÁNKÉNT) 2 500 FT
SÁTORJEGY 2 FŐ ESETÉBEN
(FEJENKÉNT, ÉJSZAKÁNKÉNT) 1 500 FT 
BORÚTLEVÉL ELŐVÉTELBEN 6 000 FT

JEGYÁRUGRÁSOK:

3 napos hétvégi bérlet:

január 2.- július 15. 7900 Ft

július 16. - augusztus 17. 8900 Ft

augusztus 18. - szeptember 14. 9900 Ft

szeptember 15. és a helyszínen 11 000 Ft

Napijegy (péntek-szombat)

szeptember 1. - 14. 4900 Ft

szeptember 15. és a helyszínen 6000 Ft

Napijegyek (vasárnap)

szeptember 1. - 14. 1900 Ft

szeptember 15. és a helyszínen 2500 Ft

Tállya-Golop futás 3000 Ft

Borútlevél:

Kis borútlevél: 1500 Ft

Nagy borútlevél: 6000 Ft

Sátorjegy

1 fős sátor/éj/fő 2 500 Ft

2 fős sátor/éj/fő 1 500 Ft


2022.09.16. - 2022.09.18.
Találatok száma: 5

Oroszlános Borbirtok

Oroszlános Borbirtok

Az Oroszlános egy hangulatos borvidéki kúria a legszebb tállyai szőlőskertek ölelésében, ahol minden az élet szeretetéről szól: a szőlő, a bor, a finom ételek, a feszengéstől mentes pihenés és a közös élmények jelentik a szálláshely, étterem és közösségi tér alapértékeit. A 400 éves Szirmay kúria ... Bővebben

Kiemelt partner

Aranydukát Vendégház Rendezvénypince

Aranydukát Vendégház Rendezvénypince

Töltse szabadidejét családjával, barátaival a híres Tokaj-Hegyalja borvidéken fekvő Tállya településen található Aranydukát Vendégházunkban! Az ide látogatókat a falusi turizmus minden kényelmével és szépségével, a tokaji borok változatos ízével, tetszetős palackos kínálatával örvendeztetjük meg. A ... Bővebben


Aranynap vendégház Tállya

Aranynap vendégház Tállya

Nagy szeretettel és odaadással várjuk kedves vendégeinket. Gyere el és kóstold meg rendkívüli borainkat, melyek a település és a család hagyományai szerint, gondos odafigyeléssel készülnek. Nálunk a szállás és a szórakozási lehetőségek is egyaránt adottak. Bővebben


Európa Centruma Pinceborozó és Vendégház

Európa Centruma Pinceborozó és Vendégház

A pinceborozó Tállya községben a Palota úton, zöldövezetben – szőlők között- épült 1994-ben. A magyaros vendéglátás, a hangulatos pincerendezvények lebonyolítására, borkóstolással egybekötött egytálételek elfogyasztására alkalmas. Bővebben


Homoky Család Pincészete és Vendégháza Tállya

Homoky Család Pincészete és Vendégháza Tállya

A család jelenleg 12 hektár szőlőterületen gazdálkodik. A 7 ágból álló pincerendszer Tállya község centrumában helyezkedik el, a Homoky család régi uradalmi birtokán. A kínálatunk: többek között száraz, félszáraz, félédes, édes furmint, hárslevelű, sárga muskotály, valamint több borkülönlegesség: ... Bővebben
Találatok száma: 17

Oroszlános Borbirtok

Oroszlános Borbirtok

Az Oroszlános egy hangulatos borvidéki kúria a legszebb tállyai szőlőskertek ölelésében, ahol minden az élet szeretetéről szól: a szőlő, a bor, a finom ételek, a feszengéstől mentes pihenés és a közös élmények jelentik a szálláshely, étterem és közösségi tér alapértékeit. A 400 éves Szirmay kúria ... Bővebben

Kiemelt partner

Aranynap vendégház Tállya

Aranynap vendégház Tállya

Nagy szeretettel és odaadással várjuk kedves vendégeinket. Gyere el és kóstold meg rendkívüli borainkat, melyek a település és a család hagyományai szerint, gondos odafigyeléssel készülnek. Nálunk a szállás és a szórakozási lehetőségek is egyaránt adottak. Bővebben


Bagolyvár Pincészet & Vendégház

Bagolyvár Pincészet & Vendégház

Többgenerációs családi borászat vagyunk, a három fő Tokaji borfajtát készítjük, ez a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály. Borkóstolóink alkalmával általában 8-10 féle tételt ízlelhetnek, igyekszünk bemutatni a tokaji borvidék, illetve Tállya adottságait. Ezek mellet a vendégházunkban családias hangulatban ... Bővebben


Európa Centruma Pinceborozó és Vendégház

Európa Centruma Pinceborozó és Vendégház

A pinceborozó Tállya községben a Palota úton, zöldövezetben – szőlők között- épült 1994-ben. A magyaros vendéglátás, a hangulatos pincerendezvények lebonyolítására, borkóstolással egybekötött egytálételek elfogyasztására alkalmas. Bővebben


Hollókői József Pincészete

Hollókői József Pincészete

Családi pincészetünk Tállyán, a Tokaji borvidéken található, több generáció óta foglalkozunk szőlészettel és borászattal. Időközben egy vendégházat is kialakítottunk a Tállyára érkező borkedvelők számára. Bővebben


Homoky Család Pincészete és Vendégháza Tállya

Homoky Család Pincészete és Vendégháza Tállya

A család jelenleg 12 hektár szőlőterületen gazdálkodik. A 7 ágból álló pincerendszer Tállya község centrumában helyezkedik el, a Homoky család régi uradalmi birtokán. A kínálatunk: többek között száraz, félszáraz, félédes, édes furmint, hárslevelű, sárga muskotály, valamint több borkülönlegesség: ... Bővebben


Márton Birtok Tállya

Márton Birtok Tállya

A Márton birtok napról napra dolgozik azon, hogy a tokaj-hegyaljai borkultúrának összes pillérét megtartsa, ezeket pedig korszerű csavarokkal ötvözze. A Márton Birtok ma már közel 30 hektáron gazdálkodik Tállyán, Tokaj-Hegyalja első osztályú dűlőiben, a Hasznos, Vár, Pipiske, Palánta, Vár, Sípos ... Bővebben


Tokaj-Hegyaljai Történelmi Borút Egyesület

Tokaj-Hegyaljai Történelmi Borút Egyesület

Az Egyesület létrehozatalának és működésének célja a tállyai történelmi borút hagyományának felújítása és ápolása, Tállya községben a borturizmus fejlesztése és az idegenforgalom növelése. Bővebben


Dudovics István családi pincészete

Dudovics István családi pincészete

A többtagú családi pince- együttes a XVII.-XVIII. században épült. Az érlelés ideális körülményeit a vasrag riolittufa falak, az évszázados nemespenész (Cladosporium Cellare) és az állandó 10-11 Celsius-fok hőmérséklet biztosítja. Pincénkben a borok hagyományos eljárással, derítés és szűrés nélkül, ... Bővebben


Hausel Imre pincéje

Hausel Imre pincéje

Ökológiai szőlőtermelés, bioborászat Tállyán. Borkóstolás előzetes bejelentkezéssel. Bővebben


1 2   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Pontos cím, geokód, térkép
3907 Tállya , több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG