A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Felhőtlen pihenés Zamárdiban: közvetlenül a magyar tenger partján
Felhőtlen pihenés Zamárdiban: közvetlenül a magyar tenger partján
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?

KLASSZ a pARTon koncertek 2019

2019.07.12. - 08.30.

Klassz a pARTon 2019 - nyáresti koncertek Érdi Tamás zongoraművésszel és művészbarátaival. Reméljük, ezen a nyáron is sikerül a klasszikus zenét kedvelőknek sok örömöt szerezni, ígérjük, Mozart, Beethoven, Chopin, Bartók, Kodály, – valamint társaik – ismét velünk lesznek, jöjjenek Önök is!

Klassz a pARTon 2019

2019-ben ötéves lett a KLASSZ a pARTon! fesztivál. Megvalósult az álmunk, július 12-től augusztus 31-ig a Balaton északi partján Almádiban, Tihanyban, Füreden, Keszthelyen és számtalan kis faluban ismét heteken át szól a klasszikus zene.

Kezdetben nem hittük, hogy az első év 25 koncertje négy év alatt kétszeresére nő, de a városok és a közönség lelkes támogatása lehetővé tette, hogy pályázatok segítségével a pihenni vágyókat ingyenes, zenés, holdfényes  nyáresti koncertekkel szórakoztassuk.

Szokásunkhoz híven Budapestről a Vigadóból indulunk állandó zenekari partnerünkkel az Óbudai Danubia Zenekarral, majd Balatonalmádiban, Tihanyban, Keszthelyen és Balatonfüreden  egy hetes programokkal jelentkezünk, de kisebb településeken is lesznek koncertjeink.

KONCERTEK 2019

2019. július 12., 19:30 // Budapest, Pesti Vigadó
Nyitókoncert a Pesti Vigadóban - Ayyub Guliyev Érdi Tamás Óbudai Danubia Zenekar

A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni június 12-től lehet. „Szenvedélyünk a zene, és ez a szenvedély hatja át egész életünket. Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna ez a lángolás, és minél többen válnának a klasszikus zene rabjaivá. Hiszünk benne, hogy olyan függőség ez, amely jobbá teszi az ember életét.” 

2019. július 20., 20:00 // Paloznak, Fő tér
Lakatos György és tanítványai

  „Egész életemet annak szenteltem, hogy bebizonyítsam: bármelyik hangszerrel ki lehet állni – akár egyedül is –, és egy egész estén át le lehet kötni a hallgató figyelmét.” Lakatos György tanítványaival rendszeresen bizonyítja, mennyi lehetőség, hangulat, szín rejlik a fagottjátékban. A fagottművész rendkívüli karriert futott be, egyike a világ kevés ismert fagottos szólistáinak. 

2019. július 21., 20:00 // Balatonalmádi, Szent Erzsébet Liget
Balog József és Érdi Tamás zongoraművészek koncertje Balatonalmádiban

Érdi Tamás és Balog József koncertje különleges találkozása a két zongorista sok szempontból különböző, alapvető értékeiben mégis mélyen rokon művészetének. „A legfontosabbnak azt tartom, hogy az ember megtanuljon azoknak a szerzőknek, azoknak a stílusoknak a nyelvén, amelyeket játszik” – vallja Balog József, akit átható zeneisége, végtelen alázata, briliáns technikája és maximalizmusa tesz generációjának egyik legkiválóbb előadóművészévé.

2019. július 22., 20:00 // Balatonalmádi, Szent Erzsébet Liget
Central European String Quartet – Debussy és Dvořák vonósnégyesei 1893-ból

A Central European String Quartet feltűnően egységes játékában négy kiváló zenész virtuozitása, a legnevesebb hazai és külföldi színpadokon szerzett zenekari, kamarazenészi és szólista tapasztalata adódik össze. 

2019. július 22., 20:00 // Tihany, Apátsági Templom
Anneke Boeke és az Ensemble Cantilene koncertje

Korhű hangzás, mégis eleven, új élmények – ezt nyújtja a korabeli hangszereken játszó barokk együttes, az Ensemble Cantilene. A formáció tagjai a Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttesében is játszó kiváló muzsikusok, akik a világhírű holland furulyaművész, Anneke Boeke vezetésével mutatják meg koncertről koncertre a barokk zene szenvedélyességét, kimeríthetetlen gazdagságát és színeit.

2019. július 23., 20:00 // Balatonalmádi, Szent Erzsébet Liget
Operagála

„Az emberi szív mélyére világosságot deríteni, ez a zene hivatása.” Tötös Roland operaénekes ars poeticája ez a Schumann-nak tulajdonított idézet, mely egyben mottója is lehetne a Gulyás Dénes vezette Operagálának. A koncerten Harazdy Miklós kíséretével Tatai Nóra, Tötös Roland és Szűcs Attila előadásában az operairodalom legmeghatározóbb szerzőinek zenéi szólalnak meg.

2019. július 23., 20:00 // Keszthely, Zenepavilon
Szent Efrém Férfikar – Wings/Keszthely

„Úgy gondoljuk, hogy sem a klasszikusokat sem a moderneket nem érteni kell. Bőven elég hallgatni – és élvezni!” Ebben hisz a Szent Efrém Férfikar, amelynek feltett célja, hogy megcáfolja azt a tévhitet, amely a klasszikus zenét elavult jelenségnek, a többség számára érhetetlen és élvezhetetlen művészetnek tartja. Akár mély tónusú ortodox zenét, akár hajlékony mediterrán bizánci dallamokat, akár játékos Bartók feldolgozásokat, akár veretes Liszt-himnuszokat vagy éppen világslágereket énekelnek, mindig egy cél lebeg a szemünk előtt: „legyen jó énekelni – és legalább annyira jó hallgatni”.

2019. július 23., 20:30 // Tihany, Apátsági Templom
Szabó Ildikó és Szabó Péter csellóművészek koncertje, közreműködik a Sinfonietta Pannonica Ensemble

„Csupa megszállott zenész alkotja a csapatot” – fogalmazott Szabó Péter a Sinfonietta Pannonica kamarazenekarról, melynek 2010-es alapítása óta karmestere és művészeti vezetője. A különleges zenei műhelyként funkcionáló együttesben Magyarország vezető szimfonikus zenekarainak szólistái és a legkiválóbb fiatal muzsikusok játszanak együtt folyamatosan megújulva, mégis mindig követve a nagy elődök értékteremtő példáját és a magyar zenei kultúra nemes hagyományait. Koncertjeiken ugyanolyan elementáris erővel szólalnak meg a már ismert és a ritkán vagy épp először hallott művek, miközben a szerzők egyéniségét és emberi oldalát is közelebb hozzák a közönséghez.

2019. július 24., 20:00 // Balatonalmádi, Szent Erzsébet Liget
Szent Efrém Férfikar – Wings/Balatonalmádi

„Úgy gondoljuk, hogy sem a klasszikusokat sem a moderneket nem érteni kell. Bőven elég hallgatni – és élvezni!” Ebben hisz a Szent Efrém Férfikar, amelynek feltett célja, hogy megcáfolja azt a tévhitet, amely a klasszikus zenét elavult jelenségnek, a többség számára érhetetlen és élvezhetetlen művészetnek tartja. Akár mély tónusú ortodox zenét, akár hajlékony mediterrán bizánci dallamokat, akár játékos Bartók feldolgozásokat, akár veretes Liszt-himnuszokat vagy éppen világslágereket énekelnek, mindig egy cél lebeg a szemünk előtt: „legyen jó énekelni – és legalább annyira jó hallgatni”.

2019. július 24., 20:00 // KESZTHELY, Festetics-kastély, Tükörterem
Illés Eszter fuvolaművész Stark János Mátyás, hegedűművész és Szedmák Eszter csembalóművész koncertje

Illés Eszter, Stark János Mátyás és Szedmák Eszter mindhárman kivételesen sokoldalú művészek. Illés Eszter fuvolaművészi és -tanári pályája mellett diplomát szerzett Arts & Business területen, fuvolás szaklapot szerkesztett, és ma is rendszeresen publikál különböző folyóiratokban interjúkat, saját cikkeket. Fuvolaművészként a Zeneakadémián végzett, majd a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán folytatta DLA tanulmányait. 

2019. július 24., 20:30 // Tihany, Apátsági Templom
Mendelssohn Kamarazenekar és Onczay Zoltán csellóművész koncertje

„Teltség és tűz, játékosság és fantasztikus dinamika” – ezekkel a szavakkal jellemzi a kritika a gazdag zenei múltú Mendelssohn Kamarazenekar játékát. Az együttes, mely 1985-ben alakult Veszprémben a Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész, Kováts Péter irányításával, a barokk zenétől a klasszikán át a 20. századig műsoron tartja a zenetörténet fontosabb műveit. 

2019. július 25., 20:00 // Balatonalmádi, Szent Erzsébet Liget
Tánckoncert a Lanner Kvartettel

A Lanner Kvartett tagjainak határozott küldetése van: azzal a céllal alapítottak együttest 2012 nyarán, hogy felelevenítsék a házi muzsikálás mára gyakran elveszettnek hitt hagyományát. Az elmúlt évek sikerei azt bizonyítják, hogy a közönségben hatalmas igény van erre a műfajra, a közvetlen hangú, karnyújtásnyira lévő kamarazenére. A Lanner Kvartett ugyanis nemcsak a klasszikus értelemben vett kvartettirodalmat játssza, hanem egyedi tematikájú műsoraikkal rendszeresen koncerteznek akár a tangó és a jazz műfajában is. 

2019. július 25., 20:00 // Keszthely, Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom
Jávorkai Sándor és Jávorkai Ádám (Ausztria) koncertje - műsorvezető: Bolla Milán

„Két kivételes tehetség briliáns technikával és kifinomult előadói érzékkel.” Így jellemzi a kritika a nemzetközi hírű testvérpárt, Jávorkai Sándor hegedűművészt és Jávorkai Ádám csellóművészt. A győri születésű muzsikusok rendszeresen lépnek duóként színpadra, kiemelkedő kamarajátékuk elismeréseként 2009-ben közösen vehették át „Az év művésze” kitüntetést a Jeunesse Musicale és a Bank Austria jóvoltából. „Kamarazene a legmagasabb szinten”.

2019. július 25., 20:30 // Tihany, Apátsági Templom
A gyermek Mozart Tóth-Vajna Zsombor és Tóth-Vajna Gergely csembalóművészek régizene koncertje

„A művész olyan, mint egy tolmács” – vallja Tóth-Vajna Zsombor, aki abban hisz, hogy a zene végső célja sem más, mint „valamit közölni, elmondani egy olyan univerzális nyelven, amit bárki megérthet”. A Tóth-Vajna ikrek nemcsak megjelenésükben hasonlítanak egymásra, hanem érdeklődésük is közös. Mindketten orvosi egyetemet végeztek, mellette pedig magas színvonalon zenélnek. 

2019. július 26., 20:00 // Balatonalmádi, Szent Erzsébet Liget
Szepesi Bence és a Magyar Klarinét és Szaxofon Társaság együttese

  „A zenénél egyszerűen nincs jobb a világon. Sem más művészeti ág, sem foglalkozás, semmi. Olyan érzékekre hat – főleg közösségi szinten –, amivel az ember sehol máshol nem tud találkozni.” Szepesi Bence fogalmazott így a zene érzékekre és közösségre ható erejéről, melyet a Magyar Klarinét és Szaxofon Társaság együttesével közös koncertjén is megtapasztalhat a közönség.

2019. július 26., 20:00 // KESZTHELY, Festetics-kastély, Tükörterem
Kolonits Klára operaénekes és Zsoldos Bálint zongoraművész koncertje

  Áradó romantika, slágerszerű dallamok – Kolonits Klára szerint ezek a Liszt-dalok legfőbb ismérvei. A szoprán énekesnő és Zsoldos Bálint zongoraművész nemrég a Tavaszi Fesztiválon arattak sikert különleges érzékenységgel összeállított Liszt-estjükkel, mellyel most Keszthelyre érkeznek. 

2019. július 26., 20:30 // Tihany, Apátsági Templom
Rohmann Ditta csellóművész és Fassang László orgonaművész

  „Érző csellóhang, tisztaság. Komolyság, gazdag zengés. Kíváncsiság.” Egy kritikus szerint ezek a „rohmanndittaság” alapvető jellemzői. A csellóművésznőt éppúgy láthatjuk nagy koncerttermek szólistájaként, mint világzenei formációk vagy táncosokkal közös előadások főszereplőjeként, kamarazenészként és újabban színészként is. Hasonlóan sokoldalú művész Fassang László, aki kivételes adottságokkal rendelkező improvizáló zenészként és billentyűs játékosként a klasszikus kamarazenei formációk mellett rendszeresen vesz részt világzenei és jazz produkcióban is. 

2019. július 27., 20:00 // Balatonalmádi, Szent Erzsébet Liget
A MOL Alapítvány tehetségtámogató program nyerteseinek koncertje

A MOL Új Európa Alapítvány/új nevén MOL Alapítvány/ 2003 óta segíti 10–18 éves fiatal zenészek szakmai fejlődését, akik így kibontakoztathatják tehetségüket, és saját környezetük fejlődéséhez, gazdagításához is hozzájárulhatnak. A fiatal művészek ahogy a Cimbora Alapítvány programjain, úgy a Klassz a pARTon! fesztiválon is a kezdetektől fogva lehetőséget kapnak arra, hogy megmutassák egyéni hangjukat. 

2019. július 27., 20:00 // KESZTHELY, Festetics-kastély, Tükörterem
A Németh Quartet (Törökország) koncertje

Nevével ellentétben a Németh Quartet négy török művész együttese, akik névválasztásukkal tragikusan korán elvesztett első tanáraikra, a magyar Németh István hegedűművészre és Németh Katalin csellóművészre emlékeznek. A kvartett tagjai hazájuk kiemelkedő tehetségű fiatal muzsikusai, akik 2013 óta dolgoznak együtt állandó formációként. Ankara, Isztambul és İzmir legjelentősebb koncerttermei mellett Moszkvában és Szarajevóban éppúgy felléptek már, mint New Yorkban vagy Frankfurtban.

2019. július 27., 20:30 // Tihany, Apátsági Templom
Óbudai Danubia Zenekar és a MasterclassBudapest Szólista Akadémia nemzetközi mesterkurzusának zárókoncertje vezényel: Hollókői Huba (Finnország)

  „Felfedezni a titkos erőt, ami a zenében van” – ez a cél vezeti a Finnországban élő karmester, Hollókői Huba előadásait, aki most Gian-Paolo Peloso hegedűművésszel együttműködve, a MasterclassBudapest Szólista Akadémiájának növendékeit vezetve indult ennek a titkos erőnek a megkeresésére. Az Óbudai Danubia Zenekar közreműködésével megrendezett mesterkurzus célja, hogy fiatal zenészek, pályakezdő hegedűsök kipróbálhassák magukat,

2019. július 28., 20:00 // Balatonalmádi, Szent Erzsébet Liget
A Solti György Zeneiskola Vonószenekarának koncertje

Solti György Zeneiskola Vonószenekara művészeti vezető: Bolla Milán Az együttzenélésben különleges erő rejlik, és ezt az erőt mindenki megtapasztalhatja, aki valaha játszott kamaraegyüttesben vagy zenekarban. A zenekari játék nemcsak a profi zenészek privilégiuma, de hangsúlyos része lehet a zeneoktatásnak is – ezt bizonyítja a Solti György Zeneiskola Vonószenekara, akik rendszeres vendégei a Klassz a pARTon!

2019. július 28., 20:00 // KESZTHELY, Festetics-kastély, Tükörterem
A Trio Energico koncertje
Vida Mónika Ruth gyerekkora óta a zenének szenteli életét. Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban, és több ázsiai országban is. Többszörös győztese hazai és nemzetközi zongora-, orgona- és kamarazene versenyeknek, legutóbb a Coimbra Zongora Világtalálkozón nyert Liszt-díjat, és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért.

Kamarazenei együttese, a Trio Energico 2015-ben alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem három hallgatójából. Fiatalos lendületüknek köszönhetően mostanra már több hazai és külföldi versenygyőzelmet is magukénak tudhatnak. Többek között szerepeltek élő adásban a Bartók Rádióban, koncerteztek a Római, Bukaresti és Szófiai Magyar Akadémián, meghívták őket vendégművészként a LIPF fesztiválra Amerikába és a Milánói Expóra. Az együttes tagjainak közös motivációja, hogy mindenki számára elvigye a klasszikus zene szeretetét.

2019. július 28., 20:30 // Tihany, Apátsági Templom
Hiroko Sasaki, zongoraművész (USA) és Ittzés Gergely, fuvolaművész koncertje, vendég: Érdi Tamás zongoraművész

Márciusban még a Carnegie Hall színpadán játszotta Hiroko Sasaki és Ittzés Gergely azt a műsort, amellyel most Tihanyba érkeznek. Ittzés Gergelyt sokan elsősorban hangszere új lehetőségeinek kutatójaként és kreatív zeneszerzőként tartják számon, de a teljes klasszikus fuvolarepertoárt játssza, melynek nagy részét lemezre is vette. 

2019. július 29., 20:00 // Balatonfüred, Kisfaludy Színpad
Massimo Mercelli fuvolaművész (Olaszország) és a Budapesti Vonósok koncertje, vezényel: Alpaslan Ertüngealp (Törökország)

  „A művészet nem egy eszköz, nem egy kosztüm, amit magára vesz a művész, hanem létforma.” A török származású, Magyarországon élő karmester, Alpaslan Ertüngealp hitvallása nem áll messze a Budapesti Vonósoktól és a világhírű olasz fuvolaművésztől, Massimo Mercellitől sem, aki Mozart G-dúr fuvolaversenyével érkezik a Klassz a pARTon! fesztiválra. Mercelli és Ertüngealp egyaránt a nemzetközi zenész szakma legnagyobbjaival dolgozhattak együtt: Mercelli játéka olyan sztárzeneszerzőket inspirált, mint Krzysztof Penderecki vagy Philip Glass, Ertüngealp pedig nem kisebb karmester, mint Claudio Abbado mellett szerzett meghatározó tapasztalatokat.

2019. július 29., 20:00 // KESZTHELY, Festetics-kastély, Tükörterem
Kocsis Krisztián zongoraművész koncertje

„Ma azt gondolom, hogy a legfontosabb, amit apámtól kaptam, az a lényegre való törekvés, amellyel muszáj, hogy párosuljon egy előadóművészi maximalizmus is.” Így fogalmazott nemrég egy interjúban Kocsis Krisztián, aki előadásaiban ugyanazzal a tiszta hittel keresi a zenében rejlő gazdagságot, ahogy édesapja és első tanára, Kocsis Zoltán is muzsikált. Kocsis Krisztián egyaránt elkötelezett az előadó- és az alkotóművészet iránt, a zongora mellett zeneszerzés szakon is tanul a Zeneakadémián.

2019. július 29., 20:30 // Tihany, Apátsági Templom
Hungarian Quartet és Érdi Tamás zongoraművész koncertje

  „Ahogy Végh Sándor, egykori mesterem, majd 1937-től Székely Zoltán vezetésével a Magyar Vonósnégyes tagjai a magyar zene elsődleges hírvivői voltak a világban a háború utáni évtizedekben, ezt a tisztán zenei értelemben vett nemzeti üzenetet kívánjuk továbbvinni.” Így fogalmazta meg céljait Keller András, aki 2018-ban határozta el, hogy új vonósnégyest alapít a Végh Sándor által 1935-ben létrehozott, majd 1972-ig Székely Zoltán által vezetett legendás Magyar Vonósnégyes (Hungarian String Quartet) munkájának és hagyományainak folytatására. 

2019. július 30., 20:00 // Balatonfüred, Kisfaludy Színpad
Operabeavató-Mozart: Figaro házassága (részletek)

„Kicsit jobban megtanulni hallani a zenét, kicsit jobban felfogni a világot, kicsit jobban értékelni az életet.” Ezek a céljai a Dinyés Dániel vezette koncertnek, mely összegző előadása annak az egész évadon átívelő Mozart: Figaro házassága operabeavató sorozatnak, mely Budapesten a Hatszín Teátrumban futott nagy sikerrel. 

2019. július 30., 20:00 // Keszthely, Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom
Kertesi Ingrid operaénekes és a Budapest Saxophone Quartet koncertje

„Mindig arra törekedtem, hogy hangszerként szólaljon meg a hangom” – szól Kertesi Ingrid művészi hitvallása. Sokan nevezik „éterinek” a lírai szoprán hangját, aki operaszerepei mellett barokk zenét és oratóriumokat ugyanolyan szívesen énekel, mint klasszikus és kortárs dalokat. A Bartók–Pásztory- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő olyan emlékezetes szerepeknek köszönhetően vált a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává, mint Melinda, Gilda, Lammermoori Lucia és a Hoffmann meséinek Olympiája. Az éneklés mellett sok éve tanít, 2012 óta a Zeneakadémia adjunktusa.

A Budapest Saxophone Quartet tagjai hiszik és rendszeresen bizonyítják is, hogy a szaxofon épp olyan szenvedélyes hangszer, mint az énekhang. A Szepesi Bence, Puskás Levente, Tószegi Bernát és Horváth Marcell alkotta együttes rendszeresen játszik együtt énekesekkel, Kertesi Ingriddel közös lemezt is készítettek.

2019. július 30., 20:00 // KESZTHELY, Festetics-kastély, Tükörterem
Dámák a kastélyban – szalonkoncert közreműködik a Grazioso Quartet és Podhorányi Zsolt művelődéstörténész

KÖZREMŰKÖDNEK:
Balogh Ferenc Detvay Mária Marcella Rudolf András Újházi Gyöngyi Podhorányi Zsolt
Ma már természetes, hogy nagy koncerttermekben és otthon, felvételről hallgatunk zenét, a klasszikus zene azonban évszázadokon át egészen más terekben létezett. Főúri udvarokban, arisztokrata szalonokban, polgári otthonokban vagy épp templomokban, iskolákban, városi ünnepségeken. A Festetics-kastély falai között a Grazioso Quartet és Podhorányi Zsolt ezúttal a dualizmuskori Magyarország főúri szalonjainak, jellegzetes szereplőit és szokásait idézi meg. Zenés beszélgetésre hívják a hallgatókat, és több olyan klasszikus dallamot is megszólaltatnak, amelyet egykori grófnők hallgattak és játszottak. Podhorányi Zsolt előadásában néhány percre a Balaton-part hajdani elitjének meghatározó alakjai is megelevenednek.

2019. július 31., 20:00 // Balatonfüred, Kisfaludy Színpad
Darko Brlek klarinétművész (Szlovénia) és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje

„A zenének lelke van, / Istennek od’adta, / Rongy-lelkünket felhőbojtos / Égbolthoz ragasztja.” Lackfi János írta az idézett sorokat az Anima Musicae Kamarazenekarnak dedikált versében. A zene lelkéről elnevezett együttes – a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018-2020 cím birtokosa – karakteres műsoraival, egyéni hangjával és egyedülállóan széles spektrumú repertoárjával állandó figyelmet követelnek magának a hazai zeneéletben.

2019. augusztus 01., 20:00 // Balatonfüred, Kisfaludy Színpad
Gazda Bence hegedűművész és a Budafoki Dohnányi Zenekar Kamaraegyüttese

A Magyarország egyik legdinamikusabb és legsokoldalúbb szimfonikus zenekaraként számon tartott Budafoki Dohnányi Zenekar zenészei ezúttal kamaraegyüttesként mutatkoznak be a Klassz a pARTon! fesztivál közönségének. A Liszt-díjas Hollerung Gábor irányításával működő együttes rövid idő alatt előkelő helyet vívott ki magának a magyar zenei életben, az ország egyik vezető együttesévé és a nemzetközi hangversenyélet rendszeres szereplőjévé vált az elmúlt években. A szimfonikus zene mellett a zenekar tagjai kiemelt hangsúlyt fektetnek a kamarazene megismertetésére. Sokoldalúságukat igazolja széles repertoárjuk is, mely a klasszikustól a kortárs és jazz zenén keresztül a popig és a filmzenéig terjed.

2019. augusztus 02., 20:00 // Balatonfüred, Kisfaludy Színpad
Korcsolán Orsolya hegedűművész és a Grazioso Kamarazenekar (NFZ) koncertje

Korcsolán Orsolya „szívszorítóan gyönyörű” és „érzelemmel teli” játékát világszerte dicséri a kritika. A hegedűművésznő tizenkét éves korától a Zeneakadémia növendéke volt, majd Sir Solti György tanácsára – Dorothy De Lay és Itzhak Perlman irányításával – New Yorkban, a Juilliard School falai közt folytatta tanulmányait. Korcsolán Orsolya hangversenyei és nemzetközi mesterkurzusai mellett a Bécs szívében, a Pálffy-palotában működő Musikschule in Wien valamint az International Palffy Masterclasses megálmodója és igazgatója. A közelmúltban a Deutsche Grammophonnál, a világ legrangosabb komolyzenei kiadójánál vette lemezre a magyar holokausztban elhunyt zeneszerző, Kuti Sándor kamaraműveit, valamint a Naxos America kiadónál a London Filharmonikus Zenekar és Dennis Russel Davis karmester közreműködésével Miguel Kertsman neki dedikált hegedűversenyét is rögzítette.

2019. augusztus 03., 20:00 // Balatonfüred, Kisfaludy Színpad
Balog József és Érdi Tamás zongoraművészek koncertje

Érdi Tamás és Balog József koncertje különleges találkozása a két zongorista sok szempontból különböző, alapvető értékeiben mégis mélyen rokon művészetének. „A legfontosabbnak azt tartom, hogy az ember megtanuljon azoknak a szerzőknek, azoknak a stílusoknak a nyelvén, amelyeket játszik” – vallja Balog József, akit átható zeneisége, végtelen alázata, briliáns technikája és maximalizmusa tesz generációjának egyik legkiválóbb előadóművészévé.

2019. augusztus 04., 20:00 // Balatonfüred, Kisfaludy Színpad
A BalatonSax mesterkurzus résztvevőinek és tanárainak koncertje

A Balaton-part idén harmadik alkalommal ad otthont a  BalatonSAX Nemzetközi Nyári Szaxofon Akadémiának, melyhez most először – világhírű professzorok vezetésével – klarinétosok is csatlakoznak. A New Yorkban is nagy sikereket elérő Szepesi Bence mellett a szakma legnagyobbjai oktatnak a nyári akadémián: a Los Angelesben élő Yehuda Gilad az Egyesült Államok egyik legkeresettebb professzora.

2019. augusztus 13., 20:00 // Landhaus Dörgicse
Stark János Mátyás hegedűművész és Ránki Fülöp zongoraművész koncertje

Ránki Fülöp számára mindig is fontos szempont volt, hogy „a befogadók valamilyen megváltozott, lehetőleg kitisztult lelkiállapottal távozzanak a koncertről”. A Junior Prima-díjas zongoraművész ezúttal a hegedűművészként és zeneszerzőként egyaránt aktív Stark János Mátyással együtt teremti meg azt az atmoszférát, mely lehetőséget biztosít a közönségnek a művek nyitott, előítéletektől mentes befogadására.

2019. augusztus 25., 18:00 // Vászoly, Katolikus Templom
Több húron pendülünk/Ácsné Szily Éva kisiskolás tanítványainak koncertje

„A közös zenélés rendkívül kedvező hatással van a gyerekekre, mert azon túl, hogy nagy koncentrálást igényel, örömforrás egyben, és közben alkalmazkodást kíván, ugyanis másképpen nem tudunk együtt haladni. Mi ez, ha nem az élet?” Így érvel a zene jótékony hatása mellett Ácsné Szily Éva, a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola hegedű tanára, illetve a Zeneakadémia módszertan- és gyakorlatvezető tanára, aki több éve szervez a Balaton-felvidék páratlan környezetében nyári kurzust és koncertet növendékeinek. 

2019. augusztus 25., 20:00 // Landhaus Dörgicse
Érdi Tamás zongoraművész koncertje/Orosz-est

Érdi Tamás a Klassz a pARTon! fesztivál alapítójaként szóló- és kamarazenei koncerteken egyaránt színpadra lép. Ezúttal orosz műsorral – Muszorgszkij, Prokofjev, Csajkovszkij és Szkrjabin művein keresztül – mutatja meg közönségének azt a kiemelkedő érzelmi mélységet és lenyűgöző kifejezőerőt, amelyet a kritika is rendszeresen dicsér. „Chopini mértékkel lehetne mérni azt a képességet”, ahogyan Érdi Tamás zongorázik, „olyat hall, amit mi nem” – fogalmazott róla egyik fő mentora, Kocsis Zoltán. A zongoraművész a legnagyobb koncerttermekben, a New York-i Carnegie Hallban, a londoni Barbican Centerben és a budapesti Müpában is debütált, ugyanakkor szívügye, hogy jótékonysági koncertjein azokhoz is elérjen, akik másképp alig tapasztalhatnák meg a klasszikus zene erejét.

2019. augusztus 27., 17:00 // Felsőörs, Snétberger Zenei Tehetség Központ
A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar kurzuszáró koncertje vezényel: Demel Eszter

Érett zenei előadásmódjának és hangzásvilágának köszönhetően a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar ma az ország egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekara. A Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből álló együttest a magyar zenepedagógia kiemelkedő alakjaként és egyben a Kokas-pedagógia jeles képviselőjeként számon tartott Demel Eszter vezeti, aki több évtizedes munkája során gyerekek százainak adott zeneszeretetet, minőség iránti elkötelezettséget.

2019. augusztus 30., 20:00 // Keszthely, Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom
A Bach Kamarakórus/München és a Simplicissimus Kamaraegyüttes koncertje, Vezényel: Felix Mayer

  A világhírű Münchener Bach-Chor énekeseiből álló Bach Kamarakórus visszatérő vendége Magyarországnak. Évközben Európa-szerte koncerteznek Bach, Händel és Mozart nagyszabású műveivel, nyáron pedig immár hagyomány, hogy kamarakórus-tábort tartanak Dörgicsén, ahol Felix Mayer vezetésével és magyar művészbarátokkal együtt próbálnak és koncerteznek. Felix Mayer karmesterként és zenetörténészként is meghatározó alakja a kulturális életnek: a Gächinger Kantorei tagjaként részt vett Bach összes kantátájának és oratóriumának felvételében Helmuth Rilling vezényletével, karmesterként pedig együttműködött többek közt a Müncheni Filharmonikusokkal, Lorin Maazellel és Valerij Gergijevvel.

A historikus előadói gyakorlat a Bach Kamarakórus és a hozzájuk csatlakozó Simplicissimus Kamaraegyüttes számára egyaránt meghatározó kiindulási pontot jelent. A Németh Zsombor művészeti vezetésével működő formáció azonban nemcsak arra törekszik, hogy az adott korszak hangzásvilágát és előadói stílusát restaurálja. Céljuk, hogy előadásukban a zeneművek hasonló revelációval hassanak, mint saját korukban – őszinte erővel érintve meg a közönséget.

Forrás: a koncertsorozat honlapja


2019.07.12. - 2019.08.30.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Pontos cím, geokód, térkép
, Balaton-parti települések
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

TELE-KA-LAND Mesepark Nagyrécse
Gödöllői Királyi Kastély
Időutazása hívjuk! Ismerje meg, hogy milyen lehetett az élet a középkori Magyarországon!
MINI világ ÓRIÁSI élmények! A világ egyik legnagyobb modellvasút kiállítása Budapest belvárosában
Katica Tanya, egy élményparadicsom a kisgyermekes családok számára
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket