Óriási élmények egy mini világban!
Óriási élmények egy mini világban!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.

A Koreai Kulturális Központ és a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017 tavaszán egy különösen értékes együttműködés eredményeként, három napon keresztül gazdag és színes programsorozatot kínál a koreai kultúra iránt érdeklődők számára. A 2017. április 7-8-9-én megrendezett esemény színhelye a Bálna Budapest lesz.


Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Koreai Kulturális Fesztivál 2017 – Koreai Kulturális Napok, Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017

2017. április 7-8-9.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál fontos feladatának tartja, hogy nyisson a különböző kultúrák felé. A Koreai Kulturális Központtal zajló együttműködés során a fő cél egy olyan kultúrkör megismertetése a közönséggel, amely különbözőségei egzotikumnak hatnak, de rokon tartalmak – hangok, ízek, illatok – is felfedezhetők közöttük. Dél-Korea gazdag hagyományaiból és művészetéből kapnak a látogatók egy kis ízelítőt, ha kilátogatnak a rendezvényekre, melyeknek legtöbbje ingyenes, vagy regisztrációhoz kötött.

A programok központi helyszínének számító Bálna Budapestben (Budapest, Fővám tér 11-12, 1093) április 7-én ünnepélyes kiállításmegnyitóval veszi kezdetét a koreai eseménysorozat. A tárlat a makgeolli nevű tradicionális koreai rizsbort, annak elkészítését, hagyományait és tárolását mutatja be. A kiállítás Koreában nagy sikernek örvendett; három napon keresztül látogatható április 9-ig.

Az egész hétvégén át tartó rendezvény legkiemelkedőbb programja az április 8-i Koreai Kulturális Nap lesz, amikor minden korosztály a koreai kultúra részesévé válhat. Az érdeklődők 6 étterem és 3 koreai élelmiszerüzlet választékán keresztül megkóstolhatják a koreai konyha Magyarországon is egyre népszerűbb ízeit. A színpadi programon belül a hagyományos zene és tánc bemutatásában a Mugunghwa, a Manwol és a Mindeulle együttesek működnek közre, míg a fiatalok zenei és divatkultúráját, a K-Popot a többi között a már jól ismert Home Made Asia és a Koreában 2016-ban megrendezett nemzetközi K-Pop táncverseny közönségdíjat nyert 4Divas csoportok koreográfiái képviselik.

A kiállítók között ismét üdvözölhetjük a Hallyu Hair K-Pop szépségszalont, a koreai kézműves foglalkozások és játékok, valamint a művészi kalligráfia magyar mestereit, akik segítségével a látogatók elsajátíthatják az alapokat, és ez alkalommal is lesz lehetőség egyedi koreai témájú pecsétek vásárlására. A gazdag programot tovább színesítik a felbukkanó piaci táncosok és zenészek, akik a koreai Pocheon városából érkeznek és 2016-ban már meghódították a debreceniek szívét a Virágkarneválon. A nap folyamán fellép a KoN néven ismert koreai cigányhegedűs is, aki fiatal kora ellenére már bejárta Dél-Korea, Japán és Kína színpadait, és szintén 2016-ban, az októberi koreai kulturális fesztiválon már elrabolta a magyar rajongók szívét is. Az egész napos programot Tommy Vig és jazz zenekara zárja.

A Korea-napot változatos, önálló koncertprogram is övezi.

2017. április 7-én 20:00-tól Gonne Choi, dél-koreai énekes, gitáros és dalszerző, érzékeny és finom megfigyeléseken alapuló költői és zenei világa bontakozik ki a hallgatóság előtt. Dalait hallgatva a közönség egy utazás kellős közepébe csöppen, ahol a különböző zenei kifejezésformák – a jazz és a klasszikus, a kortárs és az autentikus népzene – viszik egyre messzebb, a dalköltészet mélyére.

2017. április 8-án 20:00-tól a Coreyah nevű együttes lép színpadra, akik korábban már elnyerték a Koreai Népzenei Díjat és a közelmúltban az év legjobb jazz-crossover albuma díjért is versengtek. E tény is világosan jelzi, hogy a Coreyah számára nem létezik éles határ a popzene és a népzene között. A csapat élő koreai zenét ad elő, olyan muzsikát, mely természetes módon integrálja és asszimilálja egyetlen stílus keretei között a hagyományos koreai zenét, a nyugati rockot, a balkáni folklórt vagy bármilyen más régió zenei örökségét.
A Coreyah sikerrel lépett már színpadra Belgiumban, az Edinburgh-i Fringe Fesztiválon, Ausztráliában, Szingapúrban, Katarban és Ománban. A zenekar harmadik albuma 2016-ban jelent meg.

2017. április 9-én két időpontban is látható lesz a rendezvénysorozat záróelőadása. A Sim Cheong című színpadi művet 16:00 és 20: 00 órakor láthatja majd a közönség. Az előadás egy apa és lánya történetét meséli el, évek óta sikeresen ötvözve a hagyományos panszori-t a modern elemekkel – az énekes elbeszélő meséjét 30 fős társulat, élő zene és digitális vizualitás teszi magával ragadó élménnyé. A zenés produkció a Koreai Kulturális Örökség Alapítvány támogatásával lesz megtekinthető a Bálnában.

Korea kulturális örökségeinek hete 2017-ben (UNESCO kulturális örökség)

Különleges kiállítás – Koreai zenék, dalok és táncok
2017. március 31. – 2017. április 21.

Korea egy kis ázsiai ország, amely hosszú történelmének során megőrizte kulturális gazdagságát és változatosságát. Kulturális fejlődése szorosan kötődik az egymástól nagyon eltérő négy évszakhoz. Kulturális gazdagsága bővítésének céljából Korea számos kulturális elemet átvett több országból, és honosította azokat az elemeket. Tradicionális művészete mélyen kötődik a buddhizmushoz, a konfucianizmushoz és a sámánizmushoz.
A koreai nép mindig nyitott volt az újdonságok felé, ebben a hozzáállásban rejlik művészetnek gazdagsága és igazi változatossága. Alapját az összetett művészetek, dalok, táncok, zene és színház képezik, melyek párhuzamos létezése jelentősen hozzájárult a ma is ismert koreai művészet kialakulásához.
E művészetek egyik jellemzője a regionalitás. A Koreai-félsziget különböző régióiban és a különböző társadalmi rétegek szintjein egyedi és sajátos kultúrák alakultak ki. Például a népdalok - koreai nyelven minyo - és a közösségi dalok - nongak - területenként is különböznek. Ezeknek a sajátosságoknak köszönhetően a koreai tradicionális kultúrát és művészeteket az egyediség, az érdekesség és a természetesség jellemzi - ez az, ami miatt a koreai kultúrát világszerte csodálják és kedvelik.
Történelmi szempontból Korea békés ország, amely soha nem támadta meg szomszédjait. A békeszerető nép zenéje a békét és a szeretet hirdette és hirdeti, nemcsak Koreában, de világszerte is.
„Én vagyok Korea, Te vagy Korea. Mi vagyunk Korea.”
A Korea név jelentése: a Korea iránti szeretetet és boldogságot minden koreai a szívében hordozza. Legyen Ön is „koreai” és tapasztalja meg a „koreai boldogságot.”
A kiállítás megtekinthető 2017. április 21-ig nyitvatartási időben, a Koreai Kulturális Központban.


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Találatok száma: 19

Actor Hotel Budapest

Actor Hotel Budapest

Az 54 szobás Actor Hotel Budapest történelmi belvárosának pesti oldalán található. A szálloda könnyedén elérhető a városközponttól és a Ferihegyi nemzetközi repülőtérről. A repülővel érkezők számára a ...


Apartman Zorba

Apartman Zorba

1 szobás galériázott kényelmesen berendezett felújított hangulatos apartman a belvárosban a Ferenc körútnál (kiváló tömegközlekedéssel) közelben őrzött parkolási lehetőséggel. Praktikusan berendezett, ...


Corvin Hotel Budapest ****

Corvin Hotel Budapest ****

A 20. születésnapjára megújult és kibővült szállodakomplexum a főváros legdinamikusabban fejlődő kerületében, a Ferencvárosban található. A Dunához közeli szállodakomplexum kitűnő közlekedést garantál ...


Hotel Kálvin Ház

Hotel Kálvin Ház

Századfordulós hangulat Budapest belvárosában. A XIX. századi épületben 38 darab rendkívül tágas, parkettás, modern fürdőszobával, színes kábel TV-vel, telefonnal és a századfordulóról származó ...


Hotel Thomas***

Hotel Thomas***

A Hotel Thomas magas színvonalú szolgáltatásokkal és képzett személyzettel várja pihenni vágyó kedves vendégeit.
37 tágas, komfortosan berendezett szobánk várja az ide látogatókat. A szobákban ...


Kinizsi Hostel

Kinizsi Hostel

A Kinizsi Hostel, Budapest belvárosában a Duna parton található. Kitűnő tömegközlekedési lehetőségei révén a város nevezetességeit gyorsan megközelítheted (Gyalogosan 2 perc a busz- és villamos-, 5 ...


Ráday Central Apartman Budapest

Ráday Central Apartman Budapest

Ráday Central Apartman Budapest a központban, 30 méterre a kellemes hangulatú, kávézókkal és éttermekkel teli sétáló- utcától - a Ráday utcától - található a színvonalas, új apartmanok.


Sissi Hotel Budapest***

Sissi Hotel Budapest***

Központi, mégis csendes elhelyezkedésű Hotel Sissi Budapest történelmi, üzleti és bevásárló részében, kényelmes és barátságos környezetben várja kedves vendégeit.


Boulevard City Panzió Budapest

Boulevard City Panzió Budapest

Családias jellegű, hangulatos panzió Budapest központjában, a pesti Duna-parttól és a Nagykörúttól néhány percre, egy csendes kis mellékutcában.


Canada Hotel*** Budapest

Canada Hotel*** Budapest

A 3 csillagos Canada Hotel Budapest belvárosához közel várja vendégeit, a 9. kerületben, a Soroksári úton. Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy azok az otthon kényelmét biztosítsák vendégeink ...


1 2   


Találatok száma: 53

39-esek Önkiszolgáló Étterme

39-esek Önkiszolgáló Étterme

A Czuczor utcában várja alacsony árakkal és széles választékkal a megéhezett diákokat, és dolgozókat a 39-esek Önkiszolgáló Étterme.


Beerka Pub

Beerka Pub

A frissen felújított belvárosi étterem jó közlekedés mellett, kellemes hangulatban várja kedves Vendégeit akár egy kellemes vacsorára, akár egy baráti sörözésre vágynak. Az étlapon a Pubok ...


Bőségtál Étterem

Bőségtál Étterem

A Lurdy Ház első emeletén működő Bőségtál Étterem házias, magyaros ételekkel,
gyrosszal, desszertekkel, változatos menü ajánlattal, baráti árakkal várja kedves vendégeit.


Café Intenzo Kávéház & Étterem

Café Intenzo Kávéház & Étterem

A Café Intenzo Kávéház & Étteremben először a kávézó részbe lép be, amit követ a családias hangulatú étterem. Tavasztól őszig kellemes hangulatú belső teraszon fogyaszthatja el ebédjét, ...


Caffe Vero Étterem és Kávéház

Caffe Vero Étterem és Kávéház

A Caffe Vero Étterem és Kávéház a 9. kerületben, a Lechner Ödön fasoron várja vendégeit.


Calvin Cafe

Calvin Cafe

A Calvin Cafe a Kálvin téren várja vendégeit magyaros és mediterrán konyhával, illetve széles koktélkínálattal.


Don Pepe Éttermek Budapest

Don Pepe Éttermek Budapest

Don Pepe Éttermek Budapest.


ÉletKonyha

ÉletKonyha

Gasztronómiai kalandozás az nyers vegán ételek világában - mindenevőknek is! Saját kertben termett és vegyszermentes alapanyagokból, vadontermő növényekből készített kézműves gasztrotermékek. A ...


Emi kifőzte

Emi kifőzte

A családias hangulatú 9. kerületi kifőzde, az Emi kifőzte mottója a tradíció és a korszerűség, tisztelet a hagyományoknak, nyitottság az újra.


Gastro Gate Étterem

Gastro Gate Étterem

A Gastro Gate Étterem kifejezetten önkiszolgáló jellegű, de mégis prémium kategóriás étterem a 9. kerületben, amely minden hétköznap 11:00 és 15:00 között várja kedves vendégeit változatos napi menü, ...


1 2 3 4 ... 6   


KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Koreai Kulturális Fesztivál 2017

Programajánlat

Szolgáltató

Danubius Hotel Gellért
Danubius Hotel Gellért
  • Budapest
  • XI. kerület
Gellért Eszpresszó
Gellért Eszpresszó
  • Budapest
  • XI. kerület
Gellért Söröző & Brasserie
Gellért Söröző & Brasserie
  • Budapest
  • XI. kerület
Panoráma Étterem Budapest
Panoráma Étterem Budapest
  • Budapest
  • XI. kerület