ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Kossuth Művelődési Központ Dabas 2024. Programok, online jegyvásárlás

Jegyvásárlás
2024. július 6. (szombat)
2370 Dabas , Szent István út 58. (47.18204 x 19.313513) Megnézem a térképen

Kossuth Művelődési Központ Dabas programok, rendezvények 2024. Online jegyvásárlás. Dabas meghatározó kulturális helyszíneként egész évben különféle programokkal, rendezvényekkel várja a látogatókat. Állandó és időszaki kiállításoknak is helyet ad az intézmény.

Kossuth Művelődési Központ Dabas programajánló 2024

Kaszinó-terasz 2024

Az előadások a Kossuth Művelődési Központ udvarán, rossz idő esetén az intézmény nagytermében kerülnek megrendezésre! (Esőnap nincs!)
Bejárat a Szent István út felől, parkolási lehetőség az épület melletti utcában (Lakos dr. utca).

Majdnem valaki

JÚLIUS 6. SZOMBAT, 20:00

Udvaros Dorottya, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő zenés estje

Az Átutazó történetének 30 éve várt folytatása

Az 1985-ben megjelent Átutazó Dés László és Bereményi Géza nagyszerű közös alkotása volt, a magyar popalbumok nagy klasszikusai között tartják számon, bekerült a "303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz" című könyvbe is.

Az új lemez az Átutazó világának folytatása, Bereményi szövegei ezúttal is a férfi-nő viszony finom árnyalatait vizsgálják, a 80-as évek hangulatát persze felváltotta napjaink világa.
"Hiába az azóta eltelt sok-sok év, a szerelem ügye Gézát és engem is lázba tud hozni, és mindketten úgy érezzük, hogy még mindig van mondanivalónk és ezer kérdésünk róla"

Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A koncerten közreműködő Hrutka Róbert (gitár, vokál, az album zeneszerzője) és Kalmus Felicián (cselló) elismert művészei a hazai zenei életnek.

Egyéniségek nagy találkozása a színpadon, egy kihagyhatatlan zenei élmény, zene, szöveg, és előadásmód tökéletes egysége, mely csak ritka pillanatokban valósul meg.

Az előadás hossza: kb. 90 perc, szünet nélkül.


Múviláv

JÚLIUS 17. SZERDA, 20:00

Majdnem, mint a filmeken
Romantikus, zenés vígjáték – romkom fantázia

Népszerű romantikus filmjelenetek momentumai sodorják útjukon főhőseinket. Éber álmodozásba a mozivásznon, álomszerű valóság a színpadon. Rengeteg humor, és a filmtörténet legromantikusabb dallamai csendülnek fel egy érzelmektől izzó színházi estén.

Szereplők: Trokán Nóra és Klem Viktor színművészek
Zongorán közreműködik: Zöldi Gergely

Az előadás hossza: kb. 90 perc, szünet nélkül.


Traccs! - Járai Mátéval

AUGUSZTUS 3. SZOMBAT, 19:30

Traccs! Elismert - Motiváló - Példamutató - Sikeres

… beszélgetés, ami esetlegesen olyan témákat is felszínre hoz, amik a mélyrétegekben lapulnak, mivel a találkozás nem előre megtervezett alapokon fekszik, hanem rögtönzött síkon halad, így bőven tartogathat meglepő fordulatokat, válaszokat! Színes, improvizatív est, ahol nincs más teendőnk, mint hátradőlni, kikapcsolódni, - interaktív jellege miatt - esetleg bekapcsolódni, s élvezni a spontaneitást, olyan emberekkel, akikkel a „négy fal közé” nem biztos, hogy összehozott volna minket a sors!…

Vendégünk Járai Máté, Jászai Mari-díjas magyar színész!
Máté személye egyszerre megosztó, de mégis rendkívül színes s szerethető is egyben… Aki érdeklődéssel, nyitottsággal fordul felé, annak lehetőséget nyújtunk egy igazán szűkkörű – mondhatni baráti – találkozásra, interaktív, személyes beszélgetésre vele…
Mi beszélgetünk, Önök pedig kérdeznek!

Az előadás végén közös fotó készítésére is lehetőséget biztosítunk!

Az előadás hossza: kb. 120 perc, szünet nélkül.


Borítékolható szerelem

AUGUSZTUS 14. SZERDA, 19:30

Náray Erika és Nyáry Krisztián zenés irodalmi estje

A hagyományos felolvasóesteken túl, egy prózai elemekkel tarkított, zenés est keretében ismerkedhet meg a közönség jó néhány hazai klasszikus szerző szerelmi életével, és vívódásaival.

Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész hosszú évek óta gyűjti a magyar írók, költők, művészek, politikusok fennmaradt szerelmes leveleit. Némelyik akár önálló irodalmi műként is megállja a helyét. Nyáry, a hazai kultúrtörténet e becses darabjaiból már két kötetet is szerkesztett (Írjál és szeressél – 125 szerelmes levél és történet, Életemnél is jobban – 115 újabb szerelmes levél és történet). Ezekből válogatva született meg a Borítékolható szerelem című előadás Nyáry Krisztián és Náray Erika előadásában.

A Borítékolható szerelem esten többek között Móricz Zsigmond és Simonyi Mária, Örkény István és Nagy Angéla, Karinthy Frigyes és Gordon Ibi, illetve az író felesége, Böhm Aranka levelezése kerül fókuszba, de Ady Endre és Brüll Adél viharos viszonyára és fájdalmas szakítására is fény derül. Mai életünkre az jellemző, hogy folyamatosan gyors reakcióra, viszontválaszra várunk, holott a levelek és üzenetek értékét régen épp a várakozás, a vágyakozás (is) adta. Mint ahogy a szerelemhez is hozzátartozott a távolság. A másik hiányából fakadó erős érzelmek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az utókor színes, változatos és izgalmas levelezéseket olvashasson. Ezáltal ráadásul sokkal hétköznapibbá és „elérhetőbbé” válnak számunkra íróink, költőink.

Az előadás hossza: kb. 90 perc, szünet nélkül.


A kis herceg

SZEPTEMBER 1. VASÁRNAP, 19:30

Vecsei H. Miklós és Csorba Lóci zenés felolvasószínháza

Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg
…gyerekeknek, fölnőtteknek és gyermeklelkű felnőtteknek Az előadás kifejezetten az eredeti szövegre és az eredeti rajzokra épülő egyedi hangulatvilágú, kétszemélyes; mini, korszerű, zenés mese színház, 9-99 éves „fölnőtteknek”.

Mesélő: Vecsei H. Miklós
Zene: Csorba Lóci
Gyártásvezető: Bessenyei Gábor
Dramaturgia, ötlet: Vecsei H. Miklós és Seres Tamás
Rendező, kreatív: Seres Tamás
A fotókat készítette: Stépán Virág

Az előadás kifejezetten az eredeti szövegre és az eredeti rajzokra épülő egyedi hangulatvilágú, kétszemélyes; mini, korszerű, zenés mese színház, 9-99 éves „fölnőtteknek”.
Hasi (Vecsei H. Miklós) mesél, minden szerepben, mintegy önmagával dialógban, voltaképpen a Rókán kívül, minden szerepben Őt láthatjuk. Lóci (Csorba Lóránt énekes, gitáros) dalokkal kíséri a történetet, beszáll a játékba – duetteznek a színpadon.
Mindehhez jön még a vetítés. A kis Herceg könyv eredeti, klasszikus ábrázolásai bukkanak fel az adott dramaturgiai pontokon, (rózsa, kígyó, bolygó, róka, kis herceg, sál, csillag, kráter stb.) végig kísérve a történetet.
Ez az előadás egy időutazás, néhol mese, néhol dal, néhol narráció, néhol effekt és atmoszféra. Álom.

Az előadás hossza: 90 perc, szünet nélkül.


Bordó Sárkány 5.

SZEPTEMBER 13. PÉNTEK, 19:00

lemezbemutató koncert

A középkori világzene hazai éllovasa, a Bordó Sárkány novemberben jelentette meg soron következő, immáron 5. stúdióalbumát „Bordó Sárkány – 5” címmel.

A kezdetekben jellemzően középkori dalfeldolgozást játszó zenekar egyre inkább a saját dalokra helyezi a hangsúlyt. A korábbi lemezekhez hasonlóan, az album hangzása magán viseli a zenekar elvitathatatlan stílusjegyeit, mely a különleges, népi és középkori hangszerek találkozásának, valamint a rendkívül dinamikus, változatos saját szerzeményeknek és átdolgozásoknak köszönhető.
Az album igazi fúziós alkotás, talán az eddigi legkísérletezőbb anyag lett. A közel háromnegyed órás lemezen hallható instrumentális és szöveges szerzemény, dinamikus és lírai, a progresszív rockba hajló és kifejezetten popos darab is.

A zenekar tagjai:

  • Dickmann Roland – középkori duda, középkori síp, moldvai furulya, ír furulya, barokk furulya, ütőhangszerek, lantgitár, ének
  • Fábi János – hegedű, középkori duda, középkori síp, ének
  • Kiss Ernő – mandocello, cister
  • Szlama László – koboz, citera, középkori síp, ének
  • Szőke Miklós Márk – dobok, ütőhangszerek

Az előadás hossza: kb. 70 perc, szünet nélkül.


2024.07.06.
2024.07.17.
2024.08.03.
2024.08.14.
2024.09.01.
2024.09.13.
Találatok száma: 4

Dabas Hotel Dabas

Dabas Hotel Dabas

A Dabasi Csárda helyén épült étterem és szálloda már hosszú évek óta szolgál meghitt vacsorák, családi rendezvények, céges összejövetelek, esküvők, előadóestek helyszínéül.

Halász Móricz-kúria Dabas

Halász Móricz-kúria Dabas

Az intézmény fő feladata a gyóni településrész közművelődési feladatainak ellátása. Továbbá szálláshely lehetőséget biztosítunk a városba érkezőknek. A kúria tetőterében felújított hálószobák várják a vendégeket.

Nautilus Panzió és Étterem Dabas

Nautilus Panzió és Étterem Dabas

A Nautilus Panzió és Étterem jól felszerelt, dekoratív, hangulatos szobákkal áll a Dabason szállást keresők rendelkezésére. A szálláshelyen 9 kényelmes, fürdőszobás, televízióval felszerelt hangulatos kis szobával, kültéri 4 személyes jacuzzival várjuk a megfáradt utazókat. Szobáink között ...

Sári Zarándok és Kulturális Központ

Sári Zarándok és Kulturális Központ

Az intézmény fő feladata a sári településrész közművelődési igényeinek kielégítése. Jelentős, kuriózumnak számító rendezvényei: a Sári Búcsú, melyre a testvér településeket is meghívják, a szüreti felvonulás és a téltemetés, a Mazsorett-csoport fellépései. Az épületben zarándokszállás is működik.

Találatok száma: 3

Dabas Deli · Bistro

Dabas Deli · Bistro

Közösen valljuk, valakit vendégül látni annyit jelent, mint felelősséget vállalni arra, hogy minden együtt töltött pillanatunk a felhőtlen örömszerzésről, vendégeink megünnepléséről szóljon. A finom ételek mindig is összehozták az embereket. Hiszünk a mosoly erejében, az egymásnak adott tiszteletben, a ...

Desszert-Szalon Dabas

Desszert-Szalon Dabas

Megnyitotta kapuit Dabas új vendéglátó egysége, ahol különleges és hagyományos desszertekkel, szendvicsekkel, péksüteményekkel, különleges kávékkal, széles borkínálattal, üdítővel, kézműves termékekkel várja leendő vendégeit. Dabas Központjához közel, frekventált helyen várjuk kedves vendégeinket gyerekbarát - ...

Nautilus Panzió és Étterem Dabas

Nautilus Panzió és Étterem Dabas

A Nautilus Panzió és Étterem jól felszerelt, dekoratív, hangulatos szobákkal áll a Dabason szállást keresők rendelkezésére. A szálláshelyen 9 kényelmes, fürdőszobás, televízióval felszerelt hangulatos kis szobával, kültéri 4 személyes jacuzzival várjuk a megfáradt utazókat. Szobáink között ...

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Ár: 5 700 Ft -tól 6 900 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Ludovika Fesztivál 2024 Budapest Ludovika Fesztivál 2024 Budapest
  • Budapest
  • VIII. kerület
2024. május 9. (csütörtök) - 2024. május 11. (szombat)
Ismerős Arcok koncertek 2024 Ismerős Arcok koncertek 2024
2024. április 19. (péntek)
Vastag Csaba fellépések, koncertek 2024 Vastag Csaba fellépések, koncertek 2024
2024. május 4. (szombat)
Ár: 5 700 Ft -tól 6 900 Ft -ig Online jegyvásárlás
Kapcsolat, elérhetőség

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program