Balatoni blues fesztivál! Nagy buli készül Felsőörsön.
Balatoni blues fesztivál! Nagy buli készül Felsőörsön.
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Levendula Nap Dörgicse 2024 Levendárium Dörgicsei Levendula Major

2024. június 22. (szombat)

A Levendárium egész napos rendezvényével szeretettel várja kedves vendégeit a dörgicsei bemutatókertben. Teljes pompájában láthatják bemutatókertünkben az orvosi levendula (lavandula angustifolia) virágzását!

Levendula nap Dörgicse

2024. június 22., szombat 10:00-20:00

10:00 Kapunyitás

10:00 - 18:00 Szedd magad!

10.30 „Kertünk titkai” – bemutatókertünk vezetett bejárása
Rendezvényünk főszereplője a levendula. Ismertetésre kerülnek a Levendáriumban megtalálható levendula fajták, ökologikus ápolásuk fortélyai. Ugyanakkor a bemutatókertünk számos más növény - ékessége most mutatkozik meg a legszebb pompájában.

11:00 Hangtál fürdő – délelőtti meditáció
A hangfürdő kertünk csendes, félreeső részén kerül megrendezésre, jógamatrac és kényelmes öltözet ajánlott. Közérzetjavító, relaxáló, tisztító és feltöltő hatással bír.
Emeli rezgésszintet, harmóniát teremt szellemileg és fizikailag egyaránt. Elcsendesíti az elmét, illetve a stresszes, feszült állapotokat segíti megnyugtatni, oldani.

11:30-13:00 Kézműves foglalkozás
Levendula koszorú rafiával, levendulás fürdősó és mécsestartó készítés.
A foglalkozás keretében elkészített munkákat, természetesen haza lehet vinni.
Részvételi díj: 2.000 Ft

12:00 - Ebéd / piknik
A Dörgicsei Levendula Major vegetáriánus konyhája színes kínálattal várja vendégeit: zöldségkrémmel, egytálételekkel, a friss házi kovászos cipóval, mámorító desszertekkel, hűsítőkkel.
A vegetáriánus étkek elköltését követően érdemes lehet a fűre telepedve – egy hozott pokrócon – a rózsák és levendulák, a gyógy-, és fűszernövények illatos környezetében megpihenni.

13:00 Levendula látványlepárlás
Lepárlómesterünk jóvoltából nyomon kísérhetjük, miként válik a sárgaréz bemutató lepárló készülékünkben a víz-gőz desztilláció titokzatos folyamata során a begyűjtött virág “illatos arannyá“, a szinte minden bajt enyhítő levendulaolajjá.
14:30 Beh Mariann – ismert kertészmérnök, a Bazsalikomos kert blog szerzője, A levendula, A kert konyhája és A fűszermesék című könyvek szerzője, mesél az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról.

15:30 dr. Jurasits Zsolt: A levendula illóolajban és virágvízben rejlő csoda
A Levendárium bio illóolajairól, virágvizeiről, kozmetikai termékeiről, azok használati javaslatairól, hatásairól és szokásairól. Az ismertető jellegű beszélgetés során lehetőség nyílik egyes termékek személyes kipróbálására is.

16:30 Georgina Sofia Lazaridisz: Az ötödik – könyvbemutató
Száz év különbséggel, két idősíkon játszódó történet, amiben Róza és Katus nemcsak egy csészéből isszák a levendula teát, de még a sorsuk is nagyon hasonló, hiszen a múltban volt egy átok, ami még öt generáció múltán is ott lüktet a mélyben.
A beszélgetés végén könyvvásárlásra, dedikálásra és közös kép készítésére is van lehetőség.

18:00-19:00 Koncert program
Szokás szerint ebben az esztendőben is Manaman /Nada Brahma (Szilágyi Sándor) handpan hangszerével hangutazásként különleges zenei élményt adó koncertet tart a hangok varázserejét használva a test megnyugtatására, az elme elcsendesítésére, az ember újra egyensúlyba kerülésére a kizökkent világban.
A relaxációban különleges segítője a misztikus hangoknak a Majorban található gyógy-, és fűszernövények, így különösen virágtengerként hullámzó levendula illata és szépséges látványa.

A Levendárium bioboltja 10:00 - 20:00-ig tart nyitva, így lehetőség nyílik biogazdaságunk valamennyi kézműves termékének megvásárlására is.

Beléptijegy váltásra idén kizárólag a helyszínen van lehetőség. Kérjük, annak érdekében, hogy a rendezvény egész nap szabadon, rugalmasan látogatható legyen, kedves vendégeink a beléptijegy mellé biztosított karszalagot a nap folyamán, jól látható helyen hordják magukon! Köszönjük megértésüket, együttműködésüket!

Jegyárak: Felnőtt 3.500 Ft, diák-, és nyugdíjas jegy 2.500 Ft.

Könyvvásárlási kedvezmény: A rendezvényünk alatt mód nyílik – a Levendárium támogatásával megjelent – Somlósi Lajos: „A levendula levendárium MagDala” c. könyvének, továbbá a Levendárium házigazdájának, Jurasits Zsoltnak a festészeti munkásságát bemutató művészeti albumának féláron történő megvásárlására.

Rossz idő esetén az egész napos program módosulhat!
Kérjük, hogy friss hírekért tájékozódjanak oldalainkon! Köszönjük!
Parkolás: a helyszín közvetlen szomszédságában.
A rendezvényre és a bemutatókertbe, semmilyen házi kedvenc nem hozható be!
Töltsön családjával nálunk egy kellemes napot varázslatos környezetben!
(A program változás jogát fenntartjuk!)

Forrás: Szervezők


2024.06.22.
Találatok száma: 2

Sárffy Uradalmi Vendégház Görgicse

Sárffy Uradalmi Vendégház Görgicse

A Balaton-felvidéken a Balatontól 6 kilométerre a Sárffy család egykori uradalmi épületében alakítottuk ki vendéglakosztályainkat, Kisdörgicsén, ahol a megszokott falusi hangok mellett, még hallani a csendet és éjjel a Tejút szikrázó csillagai vigyáznak ránk...

Koppány Vendégház

Koppány Vendégház

A ház a vidék autentikus népi építészeti hagyományait tükrözi: tornáccal, kódisállással, fagerendás födémmel, hajópadlóval, cserépkályhával. Önálló tornácról nyílik, 50 nm alapterületű épületrész, étkezőkonyhával, fürdővel, két lakószobával (parkettával borított padló), amelyekből az egyikben külön ...

Találatok száma: 4

Pántlika Pincészet és Porta Étterem

Pántlika Pincészet és Porta Étterem

A pincészet a történelmi Balaton-felvidék egyik vulkáni kúpján, Dörgicsén található. A falu 900 éve híres tüzes borairól. Ezt a hagyományt szeretnénk mi is megőrizni, és továbbvinni. A Pántlika Pincészet mozgatóereje a szőlő iránti rajongás és a bor szeretete. A gazdaság jelenleg 40 ha-on dolgozik. ...

Aranysörte Kézműves Borászat

Aranysörte Kézműves Borászat

Borászatunk termőterületein furmint, juhfark és a történelmi szőlőfajták teremnek. A szőlőben csak azokat a vegyszereket használjuk, amelyek feltétlenül szükségesek a termés egészségének megóvása érdekében. Elhivatottan őrizzük szőlészeti értékeinket, a történelmi szőlőfajtákat. Ültetvényeink hiányát saját ...

Granarius Pince Dörgicse

Granarius Pince Dörgicse

Borkereskedés, minőségi palackozott borok elvitelre, vagy helyben fogyasztásra. Hitvallásuk, hogy itt a Balaton mellett élőknek, rendszeresen idelátogató vendégeknek bemutassák a Magyarországon őshonos halfajtákból készülő ételeket. Családi, céges és egyéb rendezvények szervezését is vállalják.

Vivamus Borház

Vivamus Borház

Az ezen a területen termelt szőlőből készült borok csak palackozást követően kerülnek a borház pincéjébe, ahol állandó hőmérséklet és páratartalom mellett kerül sor a palackos érlelésre.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE

Balatoni élmények

Közeli ajánlatok

Levendula szedd magad 2024 Dörgicse Levendula szedd magad 2024 Dörgicse
  • Dörgicse
2024. június 20. (csütörtök) - 2024. június 23. (vasárnap)

Hasonló ajánlatok

Levendula szedd magad hétvége 2024 Balatoncsicsó. Várjuk a Szent Balázs-hegyi Levendulásban! Levendula szedd magad hétvége 2024 Balatoncsicsó. Várjuk a Szent Balázs-hegyi Levendulásban!
  • Balatoncsicsó
2024. június 22. (szombat) - 2024. június 23. (vasárnap)
Levendula programok 2024. Szedd magad akciók, levendulás napok országszerte Levendula programok 2024. Szedd magad akciók, levendulás napok országszerte
2024. június 7. (péntek) - 2024. június 23. (vasárnap)
Levendula szedés Nagykarácsony 2024 Levendula szedés Nagykarácsony 2024
  • Nagykarácsony
2024. június 8. (szombat) - 2024. június 29. (szombat)
Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!