Izgalmas és tartalmas programok a tavaszi szünetre az egész családnak.
Izgalmas és tartalmas programok a tavaszi szünetre az egész családnak.
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Kedvezményes tóparti nyaralás - egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Kedvezményes tóparti nyaralás - egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Lord koncertek 2019

2019. május 10., Debrecen

A Lord együttes koncertjei országszerte 2019-ben.

Lord koncertek 2019

Koncertek, fellépések 2019

Május 10.
Lord - Debrecen Roncsbár
P, 21:00
Roncsbár
Debrecen

Május 11.
Lord - Győrújbarát
Szo, 20:00
Győri Gyermektábor - Győrújbarát
Győrújbarát

Május 17.
Pohl - Erős 65 // Lord // Barba Negra Track
Máj. 17.–Máj. 18.
BARBA NEGRA
Budapest 

Május 24.
Riders Fest - Motoros és Rock Fesztivál
Soltvadkert Kemping

Május 25.
LORD & EDDA /PÉCS/EXPO/
Szo, 18:00
EXPO Center PÉCS

Június 9.
II. Jánosházi Pünkösdi Fesztivál
V, 16:00
Honvéd tér

Július 4.
Lord - LESZ Feszt 2019.
Cs, 21:00
LeszFeszt Kisvárda
Kisvárda

Augusztus 23.
Lord // Sörolimpia 2019
P, 18:45
Zorall Sörolimpia
Alsóörs

Forrás: Az együttes közösségi oldala


Az együttes tagjai

Pohl Mihály - Ének

1954. szeptember 26-án született Sopronban, jelenleg is ott él. Általános iskola első és második osztályában kinevezték énekkari vezetőnek, de ezen kívül soha nem képezte a hangját.

A Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett 1973-ban.

Végzettsége képesített könyvelő, vállalati tervező és statisztikus. A középiskolai évek alatt került közelebb a zenéhez, ekkor alapította első zenekarát, amelyben saját maguk által készített hangszereken játszottak. Zenei ismereteit gitározással alapozta meg.

Az első igazi zenekara a soproni Roller együttes, amellyel országos amatőr fesztivált is nyertek.

A helyileg igen népszerű banda folyamatosan lépett fel iskolai bálokon és rendezvényeken.

A Roller együttes igényes rockzenét játszott.

Érettségi után egy soproni tüzép telepen helyezkedik el mint könyvelő, majd egy kis olajkúton boltvezető, később egy külkereskedelmi vállalat üdülőjének vezető helyettese, zenei pályafutása mindezekkel párhuzamosan zajlik.

A Lord zenekarral való megismerkedése szintén egy amatőr zenei fesztiválon történt, ahol mindkét zenekar részt vett. Itt figyelt fel egyedi hangjára Berger István, a Lord támogatója, aki 1980-ban személyesen kereste meg, hogy csatlakozzon a zenekarhoz. A Lordnak akkor nem volt énekese Sipőcz Ernő kiválása miatt, így boldogan mondott igent, és fájó szívvel, de örök barátsággal búcsúzott a Roller zenekartól.

1981 januárjában lépett fel először Lord énekeseként Jákon. A Lord zenekarhoz való csatlakozása után a folyamatos koncertezések és a rengeteg munkával eltöltött évek végül is meghozták a zenekar első nagylemezét 1985-ben Big City Lights címmel, amelyet Ausztriában vettek fel.

Három évre rá megjelent hazánkban az első Lord-lemez, melyet sorban követtek a többiek. 1988 – Szemedben a csillagok, 1989 – Ragadozók, 1990 – Lord 3, 1992 – Az utca kövén, 1993 – Olcsó és ügyes, 2002 – Lord 2002, 2006 – Kifutok a világból, 2010 – Örökké, 2017 – Lord 45, ezenkívül több válogatásalbum és koncertlemez.

2014. június 9-én jelent meg szólólemeze Lazán és könnyedén címmel.

A Lord-dalok szövegeit együtt írta, formálta Balogh József költővel, ezenkívül számos dalszöveg írója. Ő az egyetlen, aki 1981-től napjainkig folyamatosan tagja a Lord zenekarnak.

Erős Attila - Gitárok

Gyermekéveit Újkéren töltötte. Általános iskola hetedik osztályában érintette meg először a zene és a gitározás, egy helyi iskolai zenekart figyelve. Nyolcadik osztályos korában kapja meg Édesapjától az első igazi hangszerét egy Jolana Tornado elektromos gitárt. Győrben tanul tovább,

a kollégiumban összeáll néhány osztálytársával, és az akkor aktuális dalokat játsszák. Autodidakta módon képzi magát, sosem ment el zenét tanulni.

1972-ben az iskola befejezése után az NDK-ban egy hajógyárban dolgozik mint hegesztő.

Itt ismerkedik meg Rohánszky János és Pálfi József zenészekkel, akikkel közösen zenekart alapítanak. 1972 és 1975 között "vendéglátózni" járnak hármasban az NDK-ban.

Itt kezdi meg gitáros pályafutását.

Hazaérkezése után először ugyancsak vendéglátózik, de csak mint énekes. Ezt követően egy Vasvári rockzenekarba kerül ahol Sweet, Slade, Deep Purple, dalokat játszanak. Itt Kányási Mihály gitárjátéka hatására dönt úgy hogy Ő is véglegesen ezt a hangszert választja.

Először 1976-ban kerül a Lord zenekarba, de nem sokkal később bevonul katonának. A katonaévek alatt határozza el, hogy saját zenét szeretne játszani, 1978-ban írja első dalait. Leszerelése után a Lord helyett visszatér a korábbi Vasvári zenekarába, ahol azonban nem találja meg számításait. Egyik helyről a másikra csapódik, 1979 februárjában a szombathelyi Ifiházban Vida Ferenc és Szántai Gyula Kacsa megkeresik és kérik hogy csatlakozzon ismét hozzájuk. 1992-ben családi okok miatt újra kilép a zenekarból, ahova véglegesen 2000-ben tér vissza.

Azóta is a Lord zeneszerzője, gitárosa.

Gyurik Lajos - Dobok

Gyerekkora óta zenésznek készült. Már nyolc éves korában kezdett érdeklődni a dobok iránt. Általános műszerésznek tanul, középiskolás évei végén, hosszas elhatározás után ment csak el az első dobiskolájába, ahol az alapokat elsajátította. Csery József iskolájába jár egy évig, majd a Postások Erkel Ferenc Zeneiskolájában Nesztor Ivánhoz került. Később más hangszerek kezelését - gitár, orgona - is elsajátítja.

Első zenekara a Manőver, eljut Karthagóhoz Kocsándi Miklós távozása után, amikor dobost keres a zenekar, majd Gidófalvy Attilához fűződő barátsága révén a Fáraó együttes dobosa lett. Gidófalvyval közel egy időben kerül a Lord zenekarhoz először 1989-ben, ahonnan szintén együtt távoznak 1990-ben.

1995-ben még a Prognózissal felveszik a “Minden viharon át” c. lemezt.

A Lordból való távozása viszont annyira megviselte, hogy eladja hangszereit és polgári foglalkozásba kezd, amely időszak közel 10 évig tart.

2000-ben újra összeállt a legendás Lord formáció - Pohl Mihály, Erős Attila, Vida Ferenc, Gidófalvy Attila, Gyurik Lajos - azóta is töretlenül a Lord zenekar állandó tagja a doboknál.

2011-ben elkészíti első önálló albumát "Solid Solo Songs" címmel,

amelyen 11 dal található.

2018-ban a Lorddal való egyeztetési problémák miatt kilép a Fáraó együttesből.

Apró Károly - Basszusgitár

1982-ben a Szerbia területén található Zentán született, majd Magyarkanizsán (Szerbia) töltötte gyermekkorát szüleivel. 7 éves korában kezdett a zenével foglalkozni. A kanizsai zenei általános iskolában tanul hegedülni. Középiskolás éveiben, 15 évesen veszi meg első basszusgitárját,

és végérvényesen eldönti, hogy csak ezzel szeretne foglalkozni. A középiskola befejeztével gépésztechnikusi végzettséget szerez.

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének Kőbányai Zenei Stúdiójába nyer felvételt, ekkor költözik Budapestre. Eleinte amatőr együttesekben játszik, első komolyabb zenekara a Shot Gun. A Dörge Music Show zenekarral már szállodákban, rendezvényeken lépnek fel.

Szegedre költözik és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Főiskolájának ének-zene szakát végzi el.

2004-ben Részt vesz Oláh Ibolya stúdiólemezének felvételében, melyet 15 állomásos turné követ az egész országban.Ezután Ganxta Zolinál helyettesít egy ideig.

2005-ben Gyurik Lajos megkeresi Póka Egont a kőbányai stúdió vezetőjét, aki Őt ajánlja a Lordban megüresedett basszusgitáros posztra. Azóta a Lord zenekar állandó tagja.

Jelenleg Ernie Ball Music Man Stringray 5 basszusgitáron játszik.

Beke Márk - Billentyűs Hangszerek

1975-ben született Debrecenben, polgári családban. Szülei mindketten pedagógusok.

Végzettsége angol irodalom- és nyelvszakos tanár valamint kommunikációs bölcsész.

Jelenleg a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi karának jogász hallgatója.

A zenével való kapcsolata 5 éves korában kezdődött a debreceni állami zeneiskolában ahol egy évig előképzős, majd a zongora lett a főtárgya. Első hangszere a nagyszülőktől kapott Schiller pianínó. Később, a komolyzenei tanulmányokkal szinte egy időben érdeklődött a könnyűzene iránt is, elsősorban az akkori Edda és Gömöry Zsolt játékának hatására. 1980-as évek végén kezdett a jazz muzsikához is vonzódni, ebben a műfajban Lakatos “Szoszó” Sándor zongoristától tanulta meg az alapokat.

Már az általános iskolában zenekarban játszott, az első számára is mérhető eredményeket a középiskolai Vizit nevű rockzenekar hozta meg. Ezt több zenekar is követte, a rock együttesektől a pop session munkákig szinte minden. Korán kapcsolatba került az elektronikus hangszerekkel.

12 éves kora óra programozik és kombinálja a hagyományos hangszereket az elektronikus eszközökkel és hangzásvilággal. 1996-tól hosszabb ideig Ausztráliában tartózkodott, ahol több zenekarban is megfordult. Egy latin bandában 9 hónapig játszott, ami szakmai szempontból nagy hatással volt rá, és későbbi zenei munkásságára.

Mindezek mellett hazánk egyik legjobban felszerelt, professzionális stúdiójának vezető hangmérnöke, számtalan reklámzene szerzője.

Baráti felkérésre az Alapi István Band billentyűse volt 2010-től. Az Edda 30. nagylemezének hangmérnöke. 2015-ben Gidófalvy Attila felkérésére került a Lord zenekarhoz mint helyettesítő billentyűs, viszont a zenekar kérésére 2015-ben minden koncerten részt vesz.

Egy évvel később, 2016-ban pedig állandó tag lesz. 2017-től egyedüli és állandó billentyűse a zenekarnak.

Forrás: A zenekar honlapja


2019.05.10. Debrecen
2019.05.11. 9081 Győrújbarát
2019.05.17. Barba Negra Track
1117 Budapest XI. kerület, Neumann János u. 2.
2019.05.24. 6230 Soltvadkert
2019.05.25. 7600 Pécs
2019.06.09. 9545 Jánosháza
2019.07.04. 4600 Kisvárda
2019.08.23. 8226 Alsóörs
Kapcsolódó időpontok

2019.01.01. - 2019.12.31. Koncertek Budapesten 2019. Online jegyvásárlás
2019.01.01. - 2019.12.31. Budapesti koncert programok 2019

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Dinamit koncert 2019. Online jegyvásárlás
Dinamit koncert 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • XI. kerület
2019. május 24.
Budapesti koncert programok 2019
Budapesti koncert programok 2019
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.
Koncertek Budapesten 2019. Online jegyvásárlás
Koncertek Budapesten 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.

Hasonló ajánlatok

REPUBLIC koncertek 2019
REPUBLIC koncertek 2019
2019. április 27.
Koncertek a Várkert Bazárban 2019
Koncertek a Várkert Bazárban 2019
 • Budapest
 • I. kerület
2019.04.28. - 05.13.

Figyelmébe ajánljuk!

Barba Negra Track
Barba Negra Track
 • Budapest
 • XI. kerület

Ez is érdekelheti!

Aréna Savaria
Aréna Savaria
 • Szombathely
Budapest Jazz Club
Budapest Jazz Club
 • Budapest
 • XIII. kerület
Budapest Music Center
Budapest Music Center
 • Budapest
 • IX. kerület

Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 3 500 Ft Online jegyvásárlás
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
Zsolnay Mauzóleum látogatás Pécsen, a Zsolnay-család nyughelyén
Fóka etetés látványprogram a Pécsi Állatkertben
Zsolnay Kulturális Negyed
Vadon a város felett! Pécs Zoo Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium
Hotel Makár Sport & Wellness ***/****
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket