Tavaszi pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Tavaszi pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Soproni Szieszta - Töltse a Munka ünnepét a varázslatos tavaszi Lővérekben!
Soproni Szieszta - Töltse a Munka ünnepét a varázslatos tavaszi Lővérekben!
Gyulai hétköznapi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Gyulai hétköznapi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Május 1-ei wellness hétvége Egerben -  Itt a remek alkalom, hogy kimozduljon otthonról!
Május 1-ei wellness hétvége Egerben -  Itt a remek alkalom, hogy kimozduljon otthonról!

A losonci Nógrádi Múzeum és Galéria az Art Expo International-lal való együttműködésben kiállítást rendez a világhírű spanyol művész, Salvador Dalí alkotásaiból Isteni színjáték és más művek címmel. Az alkotások Marina Vlady francia filmcsillag gyűjteményéből kerültek a Kesauri család tulajdonába.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: Losonc ,
Résztvevők száma: min 1 fő max 40 fő
Bejelentkezés: (2 nap)

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A kiállítás magját Dante Alighieri Isteni színjátékának színes fametszet-illusztrációi képezik. 1950-ben, Dante születésének 700. évfordulójára készülődvén az olasz kormány felkérte Dalí-t az Isteni Színjáték illusztrálására. Dalí már dolgozott a művén, amikor az olasz kormány felbontotta vele a szerződést, s a feladatot egy olasz mesterre bízta. Dalí úgy döntött, hogy tovább folytatja a munkát, s 1959-re elkészítette a Színjáték mind a 100 énekéhez kapcsolódó 100 db akvarellfestményt. E remekművében Dalí saját szürrealista képi világának segítségével illusztrálja és interpretálja a világirodalom egyik legismertebb alkotását. 1959-ben szakemberek egy csapata a művész felügyelete alatt a 100 akvarell alapján elkészítette a ciklus színes grafikai változatát, melyhez 3500 fadúcot véstek ki (egy színes lap átlagban 35 kivésett fadúc egymás utáni lenyomatával készült, minden színárnyalathoz külön fadúccal). Ez a munka négy évet vett igénybe, s a 20. század egyik legjelentősebb vállalkozása volt.

Dalí munkái a művész intellektusának, elméleteinek, gondolatainak és érzeteinek a kifejezői – nem a realitást tükrözik, hanem inkább az érzéseken és elképzeléseken keresztül jutnak kifejezésre, bukkannak elő a tudattalan elme világából – a valóság elemeinek segítségével öltenek formát. Az Isteni színjáték c. sorozatban a középkori világkép túlvilági rétegeiben - a Pokolban, Purgatóriumban és Mennyben bolyongó lélek tapasztalatainak a kivetülései jelennek meg, Dalí szürrealisztikus fantáziavilágán és a tudattalan jelképes tartalmain keresztül.

A kiállítást a művész további művei egészítik ki – plasztikák, festett porcelánok és kerámiák.

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Losonci programok 2018. Salvador Dalí - Isteni színjáték