Losonci programok 2020. Események, rendezvények
T-Cross modellek Porsche Bónusz finanszírozással már 4 990 000 Ft-tól!
T-Cross modellek Porsche Bónusz finanszírozással már 4 990 000 Ft-tól!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Program, esemény

MÁRCIUSI programajánló

Március 2-án (hétfőn) érdemes lesz elsétálni a Nógrádi Könyvtárba, mégpedig 16.00 órára a szlovák szakirodalom részlegén található galériába, ott ugyanis Vincent Hložník festőművész, grafikus és szobrász illusztrációiból nyílik kiállítás.

Egy órával később, azaz 17.00 órától Új idők, új könyvek címmel beszélgetnek a könyvekről a Szótértők hagyományos havi találkozóján.


Március 4-én (szerdán) 16.30 órától a Nógrádi Könyvtárban megtudhatjuk milyen a kamionos nők élete. Konkrétan Jarmila Zacher Pajpachová mesél a tapasztalatairól (szlovák nyelven).

Aki inkább moziba menne, az ne hagyja ki a losonci Apolló Moziban a videójáték alapján készült Sonic, a sündisznó című animációs kalandfilmet, amelyet 18.00 órától MAGYAR SZINKRONNAL vetítenek. A filmben egyebek mellett a gumiarcú Jim Carrey is szerepet kapott.


Március 5-én (csütörtökön) a Nógrádi Múzeum és Galériában a gyapjút bemutató kiállítás mellett a Gubaňa márkanév alatt dolgozó társulás munkájával és tagjaival is meg lehet ismerkedni. A társulás helyi gyapjú felvásárlásával, feldolgozásával és ruházati termékek készítésével foglalkozik. A beszélgetés 16.00 órakor kezdődik.

Aki csütörtökön inkább színházba menne, az ne hagyja ki a Ján Ďurovčík által rendezett Rómeó és Júlia című táncszínházi előadást, amely március 5-én 19.00 órától a B.S. Timrava Színházban tekinthető meg. 
Aki erről Losoncon lemarad, az a produkciót március 19-én Rimaszombatban láthatja 19.00 órától.


Március 7-én (szombaton) a téli sportok kedvelőit várják egy kis versenyzésre Látkyra, ahol sí, hódeszka és szánkó kategóriákban szállhatnak versenybe a különböző életkorú nógrádiak.

Aki hétvégén inkább jótékonykodna, és tud kötni/horgolni, annak ajánlom figyelmébe a Nógrádi Múzeum és Galériában megvalósuló rendezvényt, amelynek keretében kórházak betegeinek és gyermekotthonok lakóinak készítenek vidám, puha takarókat.


Az azt követő héten egy három napos fesztivál zajlik majd Losoncon, Svet v meste (Világ a városban) címmel, amelynek keretében színházi előadások, koncertek, workshopok, előadások és beszélgetések várják az érdeklődőket március 12-14 között, azaz csütörtöktől szombatig. 


Március 15-én gondolom mindenhol lezajlanak majd a szokásos megemlékezések, erről még nem kaptam részletesebb programot. Ami biztos, hogy Rimaszombatban vasárnap 18.00 órától Bródy János Ráadás címmel tart koncertet a Városi Művelődési Központban.


Március 16-án (hétfőn) ismét magyar szinkronos film a losonci Apolló Moziban, mégpedig a jó hosszú alcímet viselő Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) amerikai krimi, kalandfilm, akciófilm. Már most biztos, hogy a 18.00 órától kezdődő vetítésre egy darab belépőjegy lesz nyerhető a losonci anziksz faceboook oldalán.


Március 19-én (csütörtökön) Rimaszombatban Egy igaz barátságról esik szó a Csillagházban, egészen pontosan Pósa Lajos és Herman Ottó kapcsolatáról a levelezésük tükrében. 17.30 órától Bodnár Mónika - néprajzkutató, muzeológus tart róla előadást.


Március 21-én (szombaton) Füleken a Légy jó mindhalálig című nagysikerű előadás tekinthető meg a Városi Művelődési Központban a kassai Thália Színház előadásában. Jegyek már kaphatók.


A hónap vége felé, egészen pontosan március 24-én (kedden) elugorhatunk Patagóniába is, ahová ismét Whisky, az ismert énekes kalauzol el a Franz Sörfőzdében 19.00 órától.

Ugyanaznap Füleken egy szlovák nyelvű előadás, a Chlieb s maslom (Vajaskenyér) című tekinthető meg 18.00 órától a VMK-ban, a televízióból is ismert színészekkel.

 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események


Pontos cím, geokód, térkép
Losonc ,
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események