Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum programok 2023 Budapest
MAGYAR EXPO SIKEREK - időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
MAGYAR EXPO SIKEREK - időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Téli programajánló
Téli programajánló

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum programok 2023 Budapest

Népszerűség
2023.02.02. - 05.21.

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum programajánló.

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum programok 2023 Budapest

PROGRAMOK

2023. február 2., csütörtök, 19:30
A Bohém Ragtime Jazz Band koncertje
Folytatódik a Bohém-klub a Kultea színpadán. Törzsvendégeinket és az új érdeklődőket egyaránt sok szeretettel és a régi jókedvvel várjuk a Bohém Ragtime Jazz Band koncertjére.
Belépő: 2.500 Ft / 2.000 Ft (diák)
4 alkalmas bérlet: 7.500 Ft / 6.000 Ft (diák)
 
2023. február 8., szerda, 18:00
Különös tájakon
Úti cél: Indonézia
Előadó: Harmincz Rita (A sárga ruhás lány)
Nyolc évvel ezelőtt szökkent szárba a gondolat a fejemben, hogy másképp szeretnék élni. Egyszerűen csak utazni akartam úgy, hogy legyen időm. Hogy ne kelljen hazajönni két hét után. Kipróbálni milyen az, ha addig maradhatok egy helyen, amíg dolgom van ott. Így lettem főállású utazó.
Az utazásaim során az emberek a legfontosabbak számomra. Nemcsak utastársak, hanem a helyiek is. Keresem a társaságukat, érdekel, hogy élnek, mit esznek, mit miért tesznek. Ezt a legjobban Indonéziában sikerült megélnem idáig.
Ebben a közel 18 ezer szigetből álló szigetvilágban több száz különböző nyelven beszélő ember, különböző vallással, eltérő kultúrával él békében egymással. Hogyan lehetséges ez? Ebben az előadásban megmutatom Indonézia csodáit, érintjük a Szumátra partjainál élő bennszülött törzset, a mentawaiokat, Jáva elképesztő vulkánjait és az életüket munkájukért adó kénbányászokat, Balit és környékét, Sulawesit, Malukut, Florest, Timort és Nyugat-Pápua szigeteit is, ahol többek között elmesélem: hogyan élnek a helyi emberek, mik a szokásaik, miket esznek, hogyan telnek a hétköznapjaik, hogyan és mivel utaznak, milyen egy esküvő, vagy egy temetés, miért és hogyan csiszolják le a balinéz emberek fogait, mi az az animizmus, és még sok más érdekességet Szumátrától Nyugat-Pápuáig.
Utazzatok velem Indonéziába ezen az estén, ahol megmutatom nektek az igazi Indonéziát!
Regisztráció szükséges!
Belépő: 800 Ft
 
2023. február 11., szombat, 16:00
Fehér Béla – Gálffy Zsuzsanna: Kakastaréj – írások a magyar konyháról
A CULINARA HUNGARICA könyvsorozat második kötetének bemutatója

Sok legenda született már a magyar gasztronómiatörténetet zivataros évszázadaiból – félreértelmezésekkel, olykor fércművekkel és kalózkiadványokkal. „Bosszantó a magyar gasztrotörténetet fojtogató sok-sok legenda és dajkamese, miközben konyhánk valós története fehér foltok sorozata. Még a hungarikumokat is rosszul ismerjük” – summázza a helyzetet Fehér Béla. – A Kakastaréjban úttörő munkák olvashatók: a kulináris mesterművek mellett a szakácskönyvkiadás kezdeteiről, az idegen nyelvű étlapokról, méltatlanul elfeledett szerzőkről és konyhaművészekről. A vendéglátás hullámzó színvonaláról: csúcsokról és mélypontokról. Milyen a valódi Jókaibableves? Hogyan született a „székelygulyás”? Mi a különbség a flekken és a lacipecsenye közt? Vetrece, bosporus, Kossuth-kifli? – és Gundel, Görög Rezső, Bálóné és Onozóné. Dobos C. Józseffel, a dobostorta atyjával több forrásértékű írás foglalkozik. – A Kakastaréj tévedéseket korrigál, homályos pontokat derít fel, és rávilágít a rejtett(ebb) összefüggésekre – ismeretlen receptekkel és nehezen hozzáférhető gyűjtemények képanyagával kiegészítve. (Ambrus Lajos)
A szerzőkkel Saly Noémi (író, irodalom- és Budapest-történész) beszélget
A bemutató helyszínén a kötet megvásárolható, és a szerzők dedikálnak a kiadó (Horváth Bence) és a könyvsorozat tervezője (Bogdán Csilla) társaságában
Gálffy Zsuzsanna a muszkazóna nevű, erősen fűszerezett zarándoksütemény elkészítésére is vállalkozott, Saint-Hilaire Jozefa német nyelvű szakácskönyvében, 1820-ban megjelent receptje alapján. A bemutató után a több mint két évszázados sütemény mai megjelenésével várjuk tehát a résztvevőket szeretettel.
Regisztráció szükséges!
A belépés díjtalan.
 
2023. február 21., kedd, 19:00
Borvirág Borklub
Házigazda: Borvirág zenekar
Múzeumunkba várjuk havonta egy alkalommal a bort kedvelő és élményre szomjazó barátainkat! Az esték során egy-egy pincészet mutatkozik be. Bepillanthatunk a műhelytitkokba, megkóstolhatjuk a borokat, melyeket maga a borász mutat be nekünk.
Regisztráció szükséges!
Belépő: előzetes bejelentkezéssel: 3.500 Ft; 4 alkalmas törzskártya: 12.000 Ft
 
2023. február 24., péntek, 19:00-22:00
Retroll koncert
Újra itt lesz a nagy csapat a Kultea színpadán. A ’70-es, ’80-as, ’90-es évek zenéivel, vidám hangulattal várjuk a táncolni szerető és retro zenét kedvelő vendégeinket!
Belépő: 800 Ft

Tárlatvezetések az Idegenvezetők Világnapja alkalmából

2023. február 24., péntek, 15:00
„Nem olyan könnyű huncutnak lenni.” (Krúdy)

Krúdyról másként. Nemcsak az életútja alapján, hanem érzésekben. Nem volt könnyű élete. Krúdy Gyula ebben a házban élte életének utolsó 3 évét. Sok drámai sorsot látott ez a hely.
A program időtartama: max. 90 perc
Regisztráció szükséges!
Belépő: múzeumi belépő + 500 Ft-os vezetőjegy

2023. február 25., szombat, 15:00
„Vendéget látni, vendégnek lenni”

Hogyan alakult ki a ma ismert vendéglátás? Hol vendégeskedhetett az ember a dualista Magyarországon? Hogyan fogadta vendégeit egy polgári család a századfordulón? Sok izgalmas kérdésre keressük a választ vezetésünkön.
A program időtartama: max. 90 perc
Regisztráció szükséges!
Belépő: múzeumi belépő + 500 Ft-os vezetőjegyIDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK

Proletárművész? Bohém? Biró Mihály (1886–1948) grafikái
2023. február 23. – május 21.

A jó plakát nemcsak üzenet, hanem művészi formanyelv is. Közérthető és maradandó hatású. Biró Mihály plakátjai ilyenek! Biró alakja köré a meggyőződéséért üldözött proletárművész imázsát építette a művészettörténetírás, holott egyénisége sokkal színesebb volt ennél. Az élet szeretete, a hazaszeretet és a munkásosztály ügye iránti elkötelezettség együttesen határozták meg személyiségét és munkásságát. A világon elsőként csinált magas művészi minőséggel politikai plakátot. Rendkívüli éleslátással mutatott rá a társadalmi visszásságokra mind a politikai, mind a kereskedelmi témájú plakátművészetében. Emellett gyakran élt a drámai hatáskeltés eszközeivel, sőt a horrorisztikus képi megfogalmazástól sem riadt vissza. Szoros szálak fűzték a színházhoz és a mozihoz, egy sor filmplakátot is tervezett. Remek rajzoló volt, aki ismerte a legújabb modern művészi törekvéseket is, mégis inkább a szecesszió nyelvén megszólaló dekoratív és jelenetes reklámgrafika fontos képviselőjévé vált. A kiállítás Biró Mihály művészetének többarcúságát mutatja be olyan jelentős közgyűjtemények anyagából válogatva mint a Szépművészeti Múzeum–Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Országos Széchényi Könyvtár. E gyűjtemények és az MKVM műtárgyai, valamint a kiállításban pörgő archív filmrészletek visszarepítik a látogatót a művész száz évvel ezelőtti világába.

SZUSIMÁNIA
A Japán Alapítvány vándorkiálllítása
2023. január 14. – április 2.

A szusi, melyet a japán ételek egyik fő képviselőjeként tartanak számon, ízvilágával, letisztultságával, kifinomultságával és egészségre gyakoroltpozitív hatásával világszerte nagy népszerűséget ért el. Az eredetileg Délkelet-Ázsiából, Kínából származó étel több mint ezer éve honosodott meg Japánban, ahol a szigetvilág gazdag természeti környezetében, az emberi bölcsesség és leleményesség, valamint azon szüntelen késztetés hatására, hogy minél gyorsabban, minél ízletesebb ételeket varázsoljunk az asztalra, jelentős változásokon ment keresztül. A szusi szó hallatán manapság a legtöbb embernek a nigiri-zushi jut eszébe, mely hozzávetőleg kétszáz évvel ezelőtt született meg a mai Tokióban: Edóban. A szusi napjainkra túlnőtt a szigetországon, és világszerte rengetegen fogyasztják.
A kiállítás célja, hogy vizuálisan megpróbálja elénk tárni, miben is rejlik a szusi, ennek a mindennapi életünk szerves részé vált japán ételnek a vonzereje. Bemutatjuk, miképp honosodott meg Japánban, hogyan alkalmazkodott az egyes régiók természetéhez, éghajlatához és életmódjához, hogyan virágzott fel napjainkra a kultúrája, és milyen kihívások-lehetőségek rejlenek benne a jövőt illetően. A kiállításon egy olyan részleget is kialakítottunk, ahol a látogatók megtapasztalhatják, milyen érzés betérni egy tokiói szusiétterembe. A szusit lehet szeretni és nem szeretni – mi szívből reméljük, hogy mindkét tábor egyaránt élvezi majd ezt a kiállítást, mely egyúttal bepillantást enged a japán kultúrába és történelembe is.

JÁTÉKARCHITEKTÚRÁK
Majercsik Krisztina, Kelle Antal játékai
2022. október 6. – december 4.
MEGHOSSZABBÍTVA 2023. február 5-ig!

A „JÁTÉKSZEREK ANNO” MŰHELY csapata hosszú ideje foglalkozik játékok kifejlesztésével. Törekvésük, hogy a játékérték, a hozzárendelt forma és az anyagválasztás egyensúlyban legyen. A tárlaton ezeket az izgalmas, saját fejlesztésű játékaikat mutatják be, melyek látványukban részben ikonikus épületeket idéznek meg, másrészt ezen épületek jellegzetességeinek felhasználásával, új absztrakt játékarchitektúrákat, konstrukciós-, ügyességi- és logikai játéklehetőségeket kínálnak.
A Budapest Design Week keretében rendezett kiállításon három játéktípus (Pisa, Eiffel, Kreabau) kipróbálására is folyamatosan lesz lehetőség.

Spelter Henrik
Magyarország első aranykoszorús cukrászmestere
2022. augusztus 20. – november 20.
MEGHOSSZABBÍTVA 2023. február 5-ig!

Mi a közös az amerikai „Ice Café”-ban, a tatai „Spelter szelet”-ben, a berlini „Apfelsein fánk”-ban, az eperjesi „Dreifuss szelet”-ben vagy a párizsi „Madeleines parisienes”-ben? A felsoroltak mindegyike szerepel az egykoron neves, ám mára feledésbe merült magyar cukrász, III. Spelter Henrik gyönyörű, kézzel írt és rajzokkal illusztrált receptgyűjteményében. Ezen műtárgy köré épülve a Magyar Cukrász Ipartestület, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a tatai Kuny Domokos Múzeum egy közös kiállításban kíván emléket állítani III. Spelter Henrik és a tatai Spelter-cukrászdinasztia emlékének. Spelter Henrik munkássága kevéssé ismert fejezete a magyar vendéglátás és gasztronómia történetének, holott példás életútja és az elért eredményei alapján a Spelter névnek a legnevesebb hazai cukrászok panteonjában a helye.
A tárlat a Spelter Henrik Emlékévhez kapcsolódó program. A kiállítás megvalósulását az NKA támogatta.
 
Forrás: Szervezők

 


2023.02.02. - 2023.05.21.
Találatok száma: 14

Alfa Art Hotel*** Budapest

Alfa Art Hotel*** Budapest

Az Alfa Art Hotel*** Superior Budapest közvetlenül a Duna parton, csendes környezetben található. Galéria, időszaki képzőművészeti kiállítások, hangversenyek teszik színesebbé a szálloda ajánlatát. Bővebben


Aquamarina Hotel - Rendezvényhajó & Étterem Budapest

Aquamarina Hotel - Rendezvényhajó & Étterem Budapest

Budapest legszebb zöldövezetében, a Római parton található az 1900-as évek elején épült orosz lapátkerekes gőzhajóból átalakított 40 szobás szállodánk. A szállodahajón, amely Budapest szinte egyetlen természetes dunaparti részén van kikötve, a pihenés mellett étterem is várja kedves vendégeinket. Szobáink ... Bővebben


Aquincum Hotel Budapest

Aquincum Hotel Budapest

Az Aquincum Hotel Budapest a város egyik legrégibb részén, Óbudán található, a Duna-parton, a Margitszigettel szemben, az Árpád-híd lábánál. A szálloda hatalmas saját parkkal rendelkezik, mely kiváló helyszíne lehet kültéri rendezvényeknek is. A környékén hangulatos utcákat, borozókat és éttermeket ... Bővebben


Crazy Club Római. Római Apartmanház és Szabadidő Központ

Crazy Club Római. Római Apartmanház és Szabadidő Központ

Nálunk a Római part csodálatos vízparti környezetében pihenhet. Lehetőséget biztosítunk számos nagyszabású szabadtéri rendezvény megszervezésére vagy a helyszín biztosítására, igény esetén a kivitelezésben teljeskörű szakmai segítséget biztosítva. Működtetjük a Civil Torna Clubot. Várjuk sok szeretettel ... Bővebben


Holiday Beach Budapest Wellness Hotel

Holiday Beach Budapest Wellness Hotel

Magyarország egyetlen hajó formájú szállodája, a Holiday Beach Budapest Wellness Hotel with Sauna Park közvetlenül a Duna-parton, zöldellő környezetben helyezkedik el. A szálloda nagyszerű medencékkel és díjmentes Wi-Fi-hozzáféréssel is várja vendégeit. A városközpont könnyedén megközelíthető ... Bővebben


Rotter Lajos Turistaház Budapest

Rotter Lajos Turistaház Budapest

Az Országos Kéktúra mentén lévő szálláshely 50 férőhellyel, 14 szobával, amelyek franciaágyas, 2 ágyas, valamint 6, illetve 8 ágyas kivitelben érhetők el. A turistaház nagyméretű közösségi térrel és felszerelt konyhával rendelkezik. Bővebben


Alfréd Panzió Budapest

Alfréd Panzió Budapest

Családias panzió 20 szobával, Budapest két legszebb strandjának szomszédságában a Csillaghegyi strandfürdő és Római élményfürdő szomszédságában található. Bővebben


Bed-Breakfast Hotel Budapest

Bed-Breakfast Hotel Budapest

A hangulatos hotel kellemes kertvárosi negyedben, Budapest belvárosától északra található. Kényelmes kétágyas szobák és két apartman várja vendégeinket. A szobák felszereltsége: saját fürdőszoba zuhanyfülkével/káddal, színes TV műholdas programokkal, mini hűtőszekrény. Bővebben


Duna - Party Panzió Budapest

Duna - Party Panzió Budapest

Panziónk Budapest északi részén, a Római-parton, üdülő-övezetben, csendes, nyugodt, családias környezetben, a Flórián tértől kb. 5 km-re, a városközponttól 8 km-re található. Szobáink kétágyasak, zuhanyzóval, mosdóval, mellékhelyiséggel és légkondicionálóval felszereltek; ezen felül Internet-hozzáférés, ... Bővebben


Erdőajándéka Erdei Iskola Budapest

Erdőajándéka Erdei Iskola Budapest

A hely különlegessége, hogy az erdei iskola fönn a hegytető (495 m) közelében helyezkedik el az öreg tölgyek és feketefenyők ligetében, ahol a tábor megrendezésre kerül. Az hegytető és az erdei iskolát körülölelő ligetes erdő biztosítják a nyári melegben is a különleges erdei klímát és friss ... Bővebben


1 2   


Találatok száma: 43

36 Bisztró Budapest

36 Bisztró Budapest

Reggelitől a vacsoráig várjuk a környéken élőket és dolgozókat egészséges és természetes alapanyagokból készült friss és finom ételekkel. Bővebben


Anytime Étterem és Kávézó Budapest

Anytime Étterem és Kávézó Budapest

Valószínűleg előfordult már Veled is, hogy “csak úgy” ennél valami finomat. Valami olyat, ami bármikor jól esne…Nem kell alkalmat keresned ahhoz, hogy nálunk ebédelj, vagy vacsorázz. Hozzánk bármikor betérhetsz. Bővebben


Cziniel Cukrászda és Kávéház Budapest

Cziniel Cukrászda és Kávéház Budapest

A nagyi sütijeinek hagyományos ízei és a modern cukrászat remekei a helyi szokásokhoz finomítva. Édes csábítás nyugodt környezetben, ez a Cziniel, ahogy a Rómain szeretjük! Bővebben


Fellini Római Kultúrbisztró Budapest

Fellini Római Kultúrbisztró Budapest

Mi egy bisztró vagyunk a Duna- parton. Tényleg a parton, nálunk a nyugágyról a lábad vízbe lóghat. Van sok enni és innivaló, például belga csapolt meggyes sör, mentás limonádé, olasz grill szendvics, házisüti. Bővebben


Gyradiko Görög Étterem Budapest

Gyradiko Görög Étterem Budapest

Célunk, hogy az eredeti görög gasztronómiai értékek eljuthassanak mindenkihez. Ehhez természetesen igyekszünk alapvetően görög alapanyagokat, fűszereket használni. Eredeti alapanyagokból, eredeti receptek alapján készítjük ételeinket. A görög származású tulajdonosok, a görög és magyar kollégák mindegyike ... Bővebben


Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra

Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra

Különleges kézműves bonbonok prémium minőségű csokoládéból természetes alapanyagok felhasználásával. Bővebben


Maharaja Indiai Étterem Budapest

Maharaja Indiai Étterem Budapest

Magyarország egyik legautentikusabb, és első indiai étterme 1994 óta büszkén ajánlja Önnek a világ legnépszerűbb étkeit. A Maharaja étekműhely egzotikus és érdekes fogásokat kínál vendégeinek, a világ legjobb indiai mesterszakácsaitól, elérhető áron. Bővebben


Mókus Bisztró Budapest

Mókus Bisztró Budapest

Fesztelen bár és étterem, mini művház a Krúdy negyedben. Tágas terek, ősfás kert, príma cseh sörök, finom konyha, és a Séf ebédmenüje hétköznap. Gyerekkel, családdal, kutyával, baráttal, kollegával enni-inni, lenni. Bővebben


Pannónia Női Borrend

Pannónia Női Borrend

Tizenkét hölgy 2004 nyarán úgy döntött, hogy a leghatékonyabban akkor tehet valamit a magyar borkultúráért, ha borrendet alapít. Így 2004 nyarán létrehozták a Pannónia Női Borrendet, amelynek fő célja a minőségi magyar borok értékesítésének segítése és megismertetése a nagyközönséggel. Bővebben


Pikáns Ételbár Budapest

Pikáns Ételbár Budapest

Csapatunk hosszú évek óta tevékenykedik az irodai vendéglátásban. Hagyományos és újragondolt receptjeink garantálják a változatos ételkínálatot, melyből mindenki kedvére válogathat. Éttermünk kialakításakor különös figyelmet fordítottunk arra, hogy vendégeink stílusos környezetben, teljes kényelemben és ... Bővebben


1 2 3 4 5   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Óbudai Zsinagóga programok 2023
Óbudai Zsinagóga programok 2023
  • Budapest
  • III. kerület
2023. február 2.
Esernyős programok 2023. Online jegyvásárlás
Esernyős programok 2023. Online jegyvásárlás
  • Budapest
  • III. kerület
2023. február 7 - 8.

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!

Országút Galéria Budapest
Országút Galéria Budapest
  • Budapest
  • III. kerület
Vasarely Múzeum Budapest
Vasarely Múzeum Budapest
  • Budapest
  • III. kerület
Aquincum Hotel Budapest
Aquincum Hotel Budapest
  • Budapest
  • III. kerület

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események