Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum programok 2020
Fedezd fel Kajlával Magyarország csodáit!
Fedezd fel Kajlával Magyarország csodáit!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Esemény, program

Óbudai Kult. Éj
2020. augusztus 1., szombat, 16.00-00.00

Idén augusztus elsején egy kora délutántól késő éjszakáig nyúló kulturális maratonnak lehet részese mindenki, aki Óbudára látogat. A III. kerületi kulturális helyszínek, melyek között múzeumok, galériák, kávézó, sörkert és könyvtár is található, összefogtak, hogy egy, a múzeumok éjszakáját idéző, óbudai kulturális rendezvényt hívjanak életre. Ez lett az Óbudai Kult. Éj.

Múzeumunk programjai az Óbudai Kult. Éjen

PROGRAMOK

16:00-00:00 Fröccsudvar
Kockás abroszokkal, hűsítő fröccsökkel és élő zenével.

16:00-19:00 Fahéj forgatag
Családi csapatjáték a fűszerboltban.

17:00-22:00 Élő kiállítás – Vendégek és vendéglősök
Élő kiállításunk játékmesterei történelmi viseletekben eredeti, kipróbálható tárgyakkal és játékokkal várnak mindenkit szeretettel.

17:00; 19:00; 22:30 A légiós, az író, és a gyilkos mikulás
Évszázadokon átívelő épülettörténeti séta titkos helyeken. Pincétől az udvarig, Rómától a múzeumig.

18:00; 20:00 Hol fröccsözött Szindbád? – Hosszúlépések a múzeum körül
Rövid városi séta a múzeum szomszédságában. Híres vendégek, vendéglősök, lakomák és ivászatok a békebeli Óbudán.

19:00-21:00 David Yengibarjan koncert
Az örmény származású David Yengibarjan mára az egyik legkeresettebb fiatal jazz- és világzenei előadó és zeneszerző Magyarországon. Népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, az európai és amerikai jazz és improvizatív zene, valamint az argentin tangó.

TÁRLATVEZETÉSEK
17:00 „A jó kalmár a világ jótevője” – Két évszázad a magyar kereskedelem történetéből – állandó kiállítás
18:00 „Nekem soha nem volt otthonom” – Krúdy Gyula budapesti életének helyszínei – állandó kiállítás
19:00 Protokoll és diplomácia – időszaki kiállítás
21:00 „Vendéget látni, vendégnek lenni” – állandó kiállítás
21:00 Protokoll és diplomácia – időszaki kiállítás

Tárlatvezetéseinken és sétáinkon egyszerre max. 20 főt tudunk fogadni.
A részvétel érkezési sorrendben történik, kérjük, hogy a program előtt minimum 10 perccel jelenjenek meg a helyszínen.
Vezetéseink és sétáink max. 60 percesek.

JEGYÁRAK:
Teljes árú: 1 000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Az egyszer megváltott belépőjegyek érvényesek a programban résztvevő összes múzeum és egyéb helyszín látogatására.
A belépőjegyek az egyes helyszíneken vásárolhatók meg.
Néhány program, foglalkozás költségtérítéses, ezeket az adott intézmények külön jelezik felületeiken.
A III. kerületi  kedvezmény erre a rendezvényre nem érvényes.


2020. augusztus 7., péntek, 19:00
Oh Yeah Day - A klasszikus jazz világnapja

Bohém Ragtime Jazz Band

Louis Armstrong születésnapja alkalmából ingyenes jazzkoncerttel várjuk vendégeinket.

A kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band koncertjei a tízes húszas-harmincas évek Amerikáját idézik, a zenén kívül mókával, bohémsággal. A régi magyar számok pedig a boldog békeidők Budapestjének hangulatát hozzák vissza. Ideális kikapcsolódás minden korosztálynak az óvodástól a dédnagymamáig.
Mi az az Oh Yeah Day?

Az Oh Yeah az élet igenlését jelenti: az az érzés, amikor kiszakad belőlünk egy “Oh Yeah” …elismerésünk jeleként, egy jó koncerten, egy jó ital vagy egy csodálatos nő láttán. Aki egyszer már átélt egy ilyen pillanatot, az újra és újra keresi ezt a csodálatos érzést. Az Oh Yeah életérzés a szabadság zenéjén, a jazzen keresztül törhetett fel először szabadon és terjedt el világszerte. Élje át mindenki ezt az érzést Louis Armstrong (augusztus 4.) születésének évfordulójához legközelebbi pénteken! Oh yeah!
Az “Oh Yeah” mozgalom 2010 novemberében indult, célja, hogy Louis Armstrong születésnapján, a klasszikus jazz zenét nemzetközi szinten megünnepeljük. Először 2011-ben került megrendezésre az esemény, számos koncertet tartottak 5 országban (Ausztrália, Brazília, Spanyolország, USA és Magyarország). 2012-ben Texasban volt egy Oh Yeah Day fesztivál, amelyen a magyar Bohém Ragtime Jazz Band is fellépett

Regisztráció szükséges.
A belépés díjtalan.

Aktuális időszaki kiállításaink

„Üzenetek, élet, levelek, lapok”
Kamarakiállítás
MEGHOSSZABBÍTVA 2020. AUGUSZTUS 30-IG

Kiállításunk a képes levelezőlapok világába kalauzol, és arra az egyszerű kérdésre keresi a választ, hogyan alakította ez az új médium levelezési szokásainkat. A kiállított lapokon, amely a múzeumi levelezőlap gyűjtemény legszebb darabjai közül igyekszik ízelítőt adni, személyes és szenvedélyes hangvételű szerelmi levélváltással éppúgy találkozhatunk, mint a kalligrafikus írás formakincsét továbbörökítő levelezőlapokkal. Felidézzük a képeslapírás elfeledett szokását és rámutatunk annak kultúrtörténeti jelentőségére.

Protokoll és diplomácia
Az MKVM és a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete közös kiállítása
MEGHOSSZABBÍTVA 2020. DECEMBER 31-IG

Ki ne szeretne végig vonulni életében legalább egyszer a vörös szőnyegen? Ki ne álmodna arról, hogy olyan fogadtatásban részesül, mint egy államfő? Most mindezt megtapasztalhatja az, aki január 23-a és május 31-e között ellátogat a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba, ahol egyedülálló nemzetközi protokoll kiállításon vehet részt. A hazai és nemzetközi protokoll és diplomácia világáról mindezidáig kulturális és múzeumi szinten csak egy-egy részterületet érintve rendeztek időszaki tárlatokat, holott a téma jelentősége, ugyanakkor exkluzív jellege miatt valódi érdeklődésre tarthat számot mind szakmai, mind a nagyközönség körében. Miközben a látogató végig vonul a vörös szőnyegen, megismerheti a protokoll különböző szakterületeit. Először katonai tiszteletadás fogadja, mely kizárólag magas rangú vendégeknek jár, minekután egy államfői rezidenciába érkezik. Tovább haladva megtekintheti Budapest Főváros által adott, illetve kapott protokoll ajándéktárgyakat, majd csemegézhet a vendéglátás protokolljában a régmúlttól egészen napjainkig. Elképzelheti, milyen lehet egy nemes étkészlettel terített, elegáns díszétkezésen részt venni; megcsodálhatja többek között a királyi készletet a Parlamenti pohárszéken. Ezt követően a vallásprotokoll szekcióban megtekintheti például az első magyarországi pápalátogatás eddig ki nem állított relikviáit, majd megérkezik egy kiemelt nemzetközi sporteseményre, mert bizony, a világversenyek protokollrendezvényei is előre meghatározott rendben zajlanak. A múzeum nevéhez híven, jó vendéglátóként desszertről is gondoskodott, valódi különlegességeket gyűjtött össze: ritkaságszámba menő magas rangú kitüntetések, különleges ajándékok, felbecsülhetetlen értékű muzeális darabok várják az érdeklődőket. Így válik a nagyközönség számára is láthatóvá ez a zárt, misztikusnak tűnő világ. A protokoll eredeti értelmében a rendet, rendszert jelentette a régi irattárakban, majd az elnevezés a nemzetközi kapcsolatok szférájában honosodott meg. Napjainkban, mikor sokan szétesőnek érzik világunkat, jó látni, hogy létezik egy olyan világ, ahol mai napig rend uralkodik.

Mézes gondolatok
A Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum utazó kiállítása
MEGHOSSZABBÍTVA 2020. SZEPTEMBER 10-IG

A méz mint az édes íz alapvető hordozója már a kezdetek óta jelen van az emberiség történetében. Az apró repülő rovarok évezredek óta édesítik meg életünket és óvják egészségünket a természet nagylelkűsége által rájuk ruházott képességeik révén. Nap mint nap számtalan olyan terméket használunk, amelyben méhek által előállított anyagok találhatóak. Ha a környezeti ártalmak és az emberi tevékenység miatt méhek eltűnnek a földről, vajon tudnánk-e nélkülözni őket? A fontosabb méztípusok és méhtermékek megismerése mindenkinek tanulságos lehet, ezt már csak tetézi a felhasználási területük hihetetlen gazdagsága. A kiállítás a megismerést és a megértést is segíti, hiszen minél többet tudunk a méhekről, annál jobban szeretjük és óvjuk őket, mint a természet egyensúlyának fontos elemeit, életünk megédesítőit.

Gerbeaud Emil 1854-1919
Kamarakiállítás
MEGHOSSZABBÍTVA 2020. NOVEMBER 29-IG

Kereken száz éve annak, hogy nincs köztünk a híres cukrász, csokoládégyár-tulajdonos Gerbeaud Emil (1854–1919), aki elévülhetetlen érdemeivel nemzetközi hírnevet és elismerést szerzett a magyar cukrász- és édesiparnak. Gerbeaud a svájci Genfben született, felmenői cukrászok voltak, melynek köszönhetően a szakmát már gyermekkorában megismerhette. Fiatal cukrász évei alatt bejárta Nyugat-Európa országait: németországi, franciaországi, angliai cukrászműhelyekben dolgozott, hogy minél több tapasztalatot és gyakorlatot szerezzen a szakmájában. Párizsban megismerkedett Kugler Henrikkel, melynek köszönhetően az új élet és sikeres munka reményében Pestre költözött. Kugler és Gerbeaud minőségi termékeivel rövid időn belül meghódította az egész országot, s a huszadik század elejére már a világ távoli tájaira is eljutottak árucikkeik. Gerbeaud Emil sikert sikerre halmozott, számos újítást vezetett be a termelésbe, melyekkel hozzájárult a magyar cukrászipar fejlesztéséhez, versenyképessé tételéhez. A kiállítás tiszteletreméltó alakjának kíván emléket állítani.

2020. július 1-től a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állandó- és időszaki kiállításai ismét a megszokott nyitvatartási rendben látogathatók. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb információkat a múzeum látogatásával kapcsolatosan.

• A múzeum bejáratánál és az intézmény több pontján elérhetők kézfertőtlenítők.
• A múzeum tereiben arcmaszk viselése javasolt, amennyiben a látogatónál nincs ilyen, a recepciónál megvásárolhatja.
• A látogatás során kérjük a biztonságos távolság betartását (1,5 m).
• A recepción készpénzes és kártyás fizetés is lehetséges, de javasoljuk a bankkártya használatát.
• A múzeum épületében egyszerre maximum 100 fő tartózkodhat, az ezen felül érkező látogatóknak előfordulhat, hogy várakozniuk kell belépés előtt.
• Csoportokat (10-30 fő között, esetleges csoportbontással) kizárólag előzetes bejelentkezés alapján tudunk fogadni. Ennek hiányában a múzeumi terek telítettségétől függően tudnak csoportok belépni a múzeumba.


2020.07.30. - 2020.12.31.
Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Országos Beatles Találkozó 2020
Országos Beatles Találkozó 2020
  • Budapest
  • III. kerület
2020. augusztus 9.
Vasarely Múzeum Budapest programok 2020
Vasarely Múzeum Budapest programok 2020
  • Budapest
  • III. kerület
2020. augusztus 19.

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!

Fürdő Múzeum Aquincum
Fürdő Múzeum Aquincum
  • Budapest
  • III. kerület
Óbudai Múzeum
Óbudai Múzeum
  • Budapest
  • III. kerület
Óbudai Társaskör
Óbudai Társaskör
  • Budapest
  • III. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás