Magyar Zene Háza programok 2022 Budapest
Újra fénybe borítja Pécset a Zsolnay Fényfesztivál!
Újra fénybe borítja Pécset a Zsolnay Fényfesztivál!
A hazai dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású eseménye!
A hazai dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású eseménye!
Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója
Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója
Mézesvölgyi Nyár 2022 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2022 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Magyar Zene Háza programok 2022 Budapest

2022.06.08. - 11.25.

Programok a Magyar Zene Háza szervezésében.

Magyar Zene Háza programok 2022

2022. JÚNIUS 8., SZERDA, 19:00
CIMBALOMSZALON: SZABÓ DÁNIEL ÉS ZIMBER FERENC KONCERTJE

A két cimbalomművész pályája több ponton is kapcsolódik. A legfontosabb a székesfehérvári származás és természetesen a mester, Petrovics Tamás személye, aki kijelölte számukra az utat, mely a magyar népzene tiszteletén és hiteles előadásán alapul. Mindkét művész a keményvonalas, vagyis a népies műzene stílusjegyeitől mentes, táncos ritmikájú és karakterű népi cimbalomstílus elkötelezettje. Ez a játéktechnika egyedi, pregnáns megszólalásával képes rendet teremteni e bűvös hangszer kusza húrrengetegében.

2022. JÚNIUS 8., SZERDA, 21:00–22:30
Bolyki Sára – Várallyay Petra duó

Bolyki Sára és Várallyay Petra szabad improvizációtól az ethnojazz groove-okig húzódó zenei együttműködése a 2010-es évek elején kezdődött a Bartók konzi jazz tanszakán, azóta számos projektben alkotnak és zenélnek együtt a Jazzation acapella együttestől Petra 2020-ban bemutatott hegedűversenyig. A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán is hallható ének-hegedű duó formációjuk a 2019-es Bartók Világverseny nyitókoncertjén debütált. Különleges zenei világukban organikus fúziót alkot népzene és kortárs zene, saját szerzeményeikben és feldolgozásaikban éppúgy jelen van az ethnojazz ritmikai komplexitása, mint a szabad improvizáció.

2022. JÚNIUS 10., PÉNTEK, 17:30–19:00 Teltház!
Hrutka Róbert - Grecsó Krisztián: Ajtók (oratórium)

A művészeti sokszínűség új keresztmetszetében találkozik egymással Hrutka Róbert zenéje és Grecsó Krisztián dalszövegei, versei és prózája. A Lautitia Kóruscsaládnak írt hangszeres kórusmű egy egész estés műfaji fúzió, egyfajta oratórium, ami új távlatokat nyit; dalok, montázsok és prózák lélekemelő találkozása.
Az Ajtók kórussal zengő dalai és történetei az énkeresésről, önmagunk megismeréséről szólnak. Feltárulnak egymás után a lélek nehéz kapui, és kiderül: titkaink vannak magunk előtt. A vágyaink, a múltunk, és néha még az érzéseinket, álmainkat is elzárjuk magunk elől.
A Magyar Zene Háza magyar városok zenei életét bemutató Városkapu-sorozatának első vendége, egyben házigazdája: Debrecen. Ezen az esten a zenés-irodalmi kórúsmű szerepel a programban.
Zeneszerző, zenei rendező, hangszerelés: Hrutka Róbert
Dalszövegek, versek, prózák: Grecsó Krisztián
Zenei dramaturg: Ölveti Mátyás
Előadják:
A Lautitia Kóruscsalád (karnagy: Nemes József)
Grecsó Krisztián (gitár, ének, ukulele)
Hrutka Róbert (gitár, ének, mandolin)
Ölveti Mátyás (cselló, ének)
Fehérvári Attila (basszus)
Molnár Mátyás (dob)

2022. JÚNIUS 10., PÉNTEK, 21:00–23:30
MIHÁLY avagy egy város kísértetei / Városkapu: Debrecen

A Magyar Zene Háza Városkapu: Debrecen programsorozata egy premierrel folytatódik június 10-én, amelyen a város híres költője elevenedik meg modern formában. Csokonai Vitéz Mihály egy szürreális zenei-irodalmi előadáson, MC Tink mikrofonján keresztül szól hozzánk napjainkban is aktuálisan.

2022. JÚNIUS 11., SZOMBAT, 10:30–12:00
50 perc alatt a Föld körül

Két kavics összeütésétől a legkorszerűbb, kifinomult hangzású ütőhangszerekig, az ősember zenéjétől napjainkig, Afrikától a Karib-térségig az ütőhangszerek rendkívüli sokszínűségét mutatja meg a Talamba Ütőegyüttes előadása, melynek során a gyerekek játszva tanulják megszeretni nemcsak a zene, hanem a világ sokszínűségét is. A térben és időben kalandozó interaktív hangszerbemutató az ütőhangszerek iránti ösztönös kíváncsiságot elégíti ki, tartalmas és változatos szórakozást kínálva minden korosztály számára.

2022. JÚNIUS 11., SZOMBAT, 18:00–19:00
Zombola Péter szerzői est

Az Arvo Pärt-féle skandináv minimalizmust és a neobarokk stílust mutatja be több oldalról, változatos apparátusra írt műveken keresztül Zombola Péter szerzői estje, amelyen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói játszanak. A zeneszerzőt szoros kapcsolat fűzi az intézményhez: annak docenseként zeneszerzést, hangszerelést, zeneelméletet és filmzenét tanít. A Szvit szaxofonzenekarra a Zeneművészeti Kar felkérésére készült, míg a Canzona a vonósnégyes homogén, mégis sokszínűvé tehető hangzásvilágát aknázza ki.
A szaxofonzenekarra írt Szvitben egy könnyed hangvételű, pezsgően vidám és lendületes karakterű szakasz keretez két olyan tételt, amelyek a régmúlt zenéjéhez nyúlnak vissza. A másodikat Vivaldi Négy évszak című műve, a harmadikat a reneszánsz kánonok szigorú szerkesztésmódja és varázslatos hangzása inspirálta. Ami a hangszerelést illeti, a Chaconne-nak több verziója létezik, ezen a koncerten a két furulyára, csellóra és csembalóra írt változat hangzik el. A műfaj hagyományaival összhangban előbb megszólal az egész darab alapját képező akkordsor, majd erre épülő variációk következnek, amelyek a végkifejlet felé haladva egyre apróbb ritmusértékekkel keltik a gyorsulás és sűrűsödés érzetét. Az egytételes Canzona lassú, melankolikus, lírai és elmélkedő hangvételű mű, a programot lezáró újabb, de ezúttal kamarazenekarra írt Szvit pedig egyesíti és összefoglalja a koncerten bemutatott két zeneszerzési irányzatot.
A Szvit kamarazenekarra c. alkotás ősbemutatóját a DE Zeneművészeti Kar Szimfonikus Zenekara szólaltatja meg, Bolyky Zoltán vezényletével.

2022. június 12. 16:00-17:30
Királyok útján – A Szent István konzi fúvószenekarának koncertje
 
A Szent István király Ifjúsági Fúvószenekar fiatal zenészei lépnek fel Makovecz Pál vezényletével.
A fúvószenekari felállás az Osztrák-Magyar Monarchiától kezdve a ma is működő katonazenekarokon keresztül egészen az amerikai egyetemekig meghódította a különböző koncerttereket. Repertoárja kifejezetten színes, sőt, azt lehet mondani, védjegye a műfajnak, hogy nagyon sokrétű műsorokkal lépnek színpadra az együttesek.
Így lesz ez most is: Rossini-átirattal és kortárs fúvószenekari szerzők műveivel is találkozhat majd a közönség.
 
2022. JÚNIUS 12., VASÁRNAP, 19:00–20:30
Isfar Sarabski Quartet

Isfar Sarabski az azeri jazz-színtér egyik vezető alakja, aki 2009-ben megnyerte az igen rangos szóló zongoraverseny kategóriát a Montreux Jazz Fesztiválon. Sarabski családi vonalon determinált zenészkarrierje ezután a Berklee College Of Music-on folytatódott, majd meg sem állt a világon meghatározó koncerttermekig, jazzklubokig a Royal Albert Halltól a Queen Elizabeth Hallon át az Apollóig. Első világterjesztésű lemeze 2021-ben jelent meg Planet címmel, első magyarországi koncertjére a Magyar Zene Házában pedig a ritkán hallható kvartettfelállásával érkezik, azaz a zongora-bőgő-dob triót kiegészíti az azeri autentikus zenében meghatározó pengetős hangszer, a tar.

2022. június 14. 20:00-22:30
Vibe Changers x Sena (Irie Maffia) x MC Zeek (Brains)
 
A Vibe Changers a Random Trip és a Seven Seconds In the Future, azaz Budapest két legismertebb improvizációs csapatának szerelemgyereke. Egy improvizációs koncert és open mic-est egybekapcsolva.
A Vibe Changers sorozatban a rögtönzés áll a fókuszban, az este első felében a házigazdák örömzenélnek meghívott vendégekkel, az est második felében pedig a jövő szólistái (énekesek, mc-k, fúvósok) „open mic” jelleggel csatlakozhatnak az alapítókhoz. Aztán egy néhány fordulós zenei társasjáték során az is kiderül a zsűri – azaz a közönség és a zenekar jóvoltából –, hogy az este folyamán ki bírt a legerősebb vibe-bal. Vagyis kinek a zeneisége, jelenléte volt a legenergikusabb és az adott zenéhez leginkább passzoló az este folyamán.

2022. JÚNIUS 15., SZERDA, 19:00–20:30 Teltház!
SUBTONES

A Subtones, egy igazi jazz-funk supergroup, Magyarország egyik legdinamikusabb zenekara. Ezúttal a Magyar Zene Háza különleges atmoszférájához igazítják muzsikájukat, egy igazi akusztikus csemegeprogrammal készülve.
Jónás Vera - ének
Kiss Flóra - ének
Benkő Dávid - billentyűs hangszerek
Csízi László - dob
Csókás Zsolt - gitár
Gyányi Marcell - basszusgitár
Subicz Gábor - trombita

2022. JÚNIUS 16., CSÜTÖRTÖK, 19:00
Battles | ODD ID

Ripityára repedt ritmusok, adrenalinajzó energiák, agyserkentőként ható zenei struktúrák, képletek – a Battles zenéjét a matekrock kategóriába szokás bepakolni, de cseppet sem kocka a duó experimentális-elektronikus világa, sokkal inkább lábat-testet bemozdító. Ha már téridomhoz kell hasonlítani, meghökkentő amorf forma. A matek persze annyiban stimmel, hogy nagyon is okos zene ez, agyas grúvokkal, tekervényes hangszereléssel. A matekrock pedig helytálló, a stílus széles spektrumán a kilencvenes évekbeli Slint és a kortárs black midi között a Magyarországon először a Zene Házában fellépő Battles tette naggyá a zsánert.

2022. JÚNIUS 16., CSÜTÖRTÖK, 21:00–23:59
Táncház: Mártones

A MárTones népzenei együttes tagjainak pályafutását sokrétűsége miatt szinte lehetetlen vállalkozás bemutatni.
Találunk köztük Mártont, aki a közelmúltban Junior príma díjat vehetett át, Marcit, aki többszörös prímásverseny győztes és méltán érdemelte ki Halmos Béla hegedűjének használati jogát, Mártonkát, akit alkotói munkássága révén Bezerédj-díjjal jutalmazott a szakma és Marcikát, aki zenekaraival arany páva titulust szerzett magának. Mártonok nélkül mind a hazai táncházmozgalom, mind a világzenei szcéna szegényebb lenne, hiszen a MárTones zenészeire jelenleg is több, mint 15 formáció rendszeres fellépőjeként tekinthetünk (Herczku Ági és a banda, Magyar Banda, Mihó Attila és barátai, Tímár Sára és zenekara, Budapest Mezőség Band, Tárkány Művek, Tárkány trió, Zsikó zenekar, Magos zenekar, Gajdos zenekar, Erdőfű zenekar, Erdőfű Népi Kamaraegyüttes, Eszterlánc-, Dobroda-, Bajkó-, Naszály zenekarok). A kizárólag Mártonokból verbuválódott MárTones, a Kárpát-medence népzenei hagyományait hivatott bemutatni, a magyar mellett a szomszédos népek és a velünk együtt élő kisebbségek népzenéit is jól ismerik.
A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán futó táncház-sorozat kifejezetten keresi azon érdeklődők figyelmét is, akik még nem tartoznak a rutinos táncházalók közé. A táncházat az est házigazdái, Jablonszki Ádám és Smid Zsófia vezetik, ők tanítják a táncokat – táncoltatják az érdeklődőket.

2022. június 17. 20:00-22:30
ASAN Budapest: Eklektíva – Yapo, DJ Petrányi Zsolt
 
A közel tízéves ASAN Budapest kortárs-elektronikuszenei klikk a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán egy ingyenes, kétnapos – afféle label night – eseményen mutatkozik be, ahol a csapat kötelékéből érkező dj-k mellett vendégek is színesítik az estéket. Az első esten Yapo képviseli az ASAN Budapestet, a vendég pedig DJ Petrányi Zsolt.
Petrányi Zsolt művészettörténész, kurátor, rezidens dj, és a hazai gördeszka kultúra úttörője. A vinyllemezek gyűjtését és azoknak válogatott bemutatását hasonlóan fogja fel, mint a kortárs művészet prezentálását. Leginkább a house, tech-house – vagy ahogy ő hívja – az intelligens house területét kedveli. DJ-szettjét mindazoknak ajánlja, akik szeretik az igényes tánczenét, és az elektronikus zene kreatív újításait.
 
2022. június 18. 21:00-22:30
ASAN Budapest: Eklektíva – Lust & Planetmälcolm, Cadik
 
A közel tízéves ASAN Budapest kortárs-elektronikuszenei klikk a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán egy ingyenes, kétnapos – afféle label night – eseményen mutatkozik be, ahol a csapat kötelékéből érkező dj-k mellett vendégek is színesítik az estéket. A második esten Lust & Planetmälcolm képviseli az ASAN Budapestet, a vendég pedig Cadik.
Cadik a budapesti zenei élet kultikus és megkerülhetetlen alakja, több mint 25 éve van a pályán. Bár művészete a dub és a hiphop gyökereiből táplálkozik, képes folyamatosan megújulni, és mindig az innovációra helyezi fókuszát.
 
2022. JÚNIUS 19., VASÁRNAP, 11:00–12:30
Ligeti György csodálatos világa

 
Bartók, Kodály és Dohnányi zenei triásza után pár évtizeddel ismét világhírű magyar zeneszerző generáció bontakozott ki, melynek egyik legnagyobb alakja Ligeti György volt. Az élete nagy részében külföldön alkotó zeneszerző életművét nem múló kísérletezési kedv, rendkívüli szín- és formagazdagság, és ezzel egy igen sajátos életmű jellemzi. Korai vokális művei még a nagy magyar elődök hatását mutatják bár, mégis sejthető belőlük a későbbi érett szerző rendhagyó zenei látásmódja. Énekeljünk közösen korai műveiből, s csodálkozzunk rá, hogyan köszönnek vissza későbbi kompozícióiban zenei ötletei!
Bár Ligeti György egyedi zenei világa 56-os emigrálása után bontakozott ki, korai műveit máig előszeretettel éneklik itthon és a nagyvilágban. Annak ellenére, hogy e művek színvonala és sajátos színezete túlmutat kortársain, maga Ligeti nem szívlelte e korai darabokat. Mi most mégis elővesszük őket, hogy témaválasztásain keresztül megismerhessük e viharos történelmi időszakban elszenvedett személyes tragédiáját. Még Magyarországon született kompozíciói kulcsként szolgálnak majd olyan zeneművek befogadásában, melyek meghallgatása sok zeneértő számára is kihívást jelentenek. És hogy hogyan jutunk el a Pletykázó asszonyoktól a Lux Aeternáig, vagy egy népdalfeldolgozástól a 100 metronómra írt szimfonikus költeményig? Ezt csak az tudja meg, aki eljön közösen felfedezni Ligeti György különleges zenei világát.
Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre.
 
2022. június 23-24.
Intermezzo Fesztivál - MOME X MZH 1. nap: ONE AB, Filipvariál, 2. nap: Galactic Jackson, OIEE
 
Intermezzo Fesztivál a Magyar Zene Házában. A MOME diákjainak szervezésében különleges két napos élmény június 23-án és 24-én. Szabadtéri dj-szettek és beltéri koncertek a diákok által megálmodott egyedi vizuális hangulattal. A Zene Háza minden szegletében pezsgő élet vár, kerekasztal beszélgetések, egyedi installációk a Hangdómban két napon keresztül. A nyitónap ingyenes szabadtéri programjában ONE-AB és Filipvariál dj-szettjeire bólogathatunk, lazíthatunk és persze táncolhatunk.
 
2022. JÚNIUS 25., SZOMBAT, 18:00–23:59
Múzeumok Éjszakája a Magyar Zene Házában

 
A Múzeumok Éjszakája eseménysorozat idén is országszerte várja hagyományos és extra programokkal a látogatókat. A kezdeményezéshez 2022-ben a Magyar Zene Háza is csatlakozik.
Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben című állandó zenetörténeti kiállításunk, a Hangdóm-vetítéseink és a májusban nyíló, hangszercsodákat kipróbálhatóvá tévő Kreatív Hangterünk is látogatható a múzeumok és kiállítások szerelmeseinek egészen éjfélig. A teljes programsorozatra érvényes jegyet a szokásos felületeinken lehet megvásárolni, a karszalagot pedig az épületben lehet átvenni.
 
2022. június 29. 21:00-22:30
Papajazz
 
A 2005-ben alakult budapesti Papajazz a tradicionális jazz műfaját játssza – mint arra nevük is utal játékosan. Az eredetileg kvartett, mára kvintett felállású zenekar minden tagja nagy kedvelője ennek a stílusnak, bár nem mindegyikük foglalkozott vele behatóan korábban, ma már az ország egyik legnépszerűbb formációja, ha swingről van szó.
 
2022. június 30. 20:00-22:30
Nasip Kismet
 
A Nasip Kismet korokon átívelő hangzásvilága a szívről és lélekről mesél. A török zene mélyre nyúló történeti gyökerei itt a gitár és a ritmusszekció intenzív jelenlétében köszönnek vissza, és összenőnek a szaxofon és a billentyűs hangszerek hangzásával.
 
2022. JÚLIUS 1., PÉNTEK, 21:00–23:30
Szabadtéri film: A kenguru (1976)
 
Az MZH Szabadtéri színpadán is folytatódnak a zenés filmvetítések - a nyárestékhez passzoló alkotások közül elsőként az 1975-ben készült, A kenguru című zenés road-movie látható. A film középpontjában a hosszú hajú, különc viselkedésű teherautósofőr, Kánya (Gálffi László) és egy stoppos lány (Tarján Györgyi) szikrázó, be nem teljesült kapcsolata áll, illetve az, hogy ez a véletlen találkozás milyen folyamatokat indít el Kánya életében. Miközben a háttérben végig ott hallható az akkori szinte teljes magyar poprock élvonal (többek között a Fonográf, az LGT, az Omega, a Bergendy, a Skorpió, a Generál, illetve Koncz Zsuzsa, Kovács Kati és Zalatnay Sarolta). A lemezen is megjelent filmzene a műfaj egyik legjobbja a hazai kínálatból.
 
2022. JÚLIUS 2., SZOMBAT, 10:30–11:30
Brass in the Five: Brass Cirkusz
 
Zene a szabadban!
Jobbnál jobb koncertekkel várjuk az egész családot, egész nyáron! A klasszikus zenétől a jazzig, a pantomimes cirkusztól egészen a közös dalírásig - érdemes kilátogatni a Városligetbe, minden szombaton 10:30-tól a szabadtéri színpadunkra!
Szenzáció!!! A Brass in the Five rézfúvós kvintett és Méhes Csaba mozgásművész közös előadása. Bűvész, állatidomár, illúzionista, kötéltáncos, bohócok, táncosok, szelíd és vadállatok! Csak tessék, csak tessék! Egy óra önfeledt nevetés gyermeknek, felnőttnek egyaránt!
 
2022. JÚLIUS 2., SZOMBAT, 21:00–22:30
Korda Sándor: Az aranyember (1918)
 
A Magyar Zene Háza különleges sorozatot indít a nyáron Szabadtéri színpadán Zene és Film címmel. Az ingyenes eseményeken ritkán látható némafilmeket és dokumentumfilmeket vetítünk, és a moziélményt élőzenés kíséret teszi egyedivé. A világban már bejáratott formula júliustól a Városligetben is megjelenik, az első ilyen esten a magyar filmes úttörő, Korda Sándor 1918-as Az aranyember című némafilmjére improvizál Kiss Péter zongoraművész és Szűcs Péter klarinétművész – a filmes koncertek világában már ez az improvizációs zenei kíséret is unikálisnak számít.
 
2022. JÚLIUS 3., VASÁRNAP, 20:00–21:30
TOP COMMENT - Szimfonikus vélemény-cenzúra
 
A komment szekció és a trollok fogalma nem ma született, éppen csak anekdoták formájában voltak tettenérhetők. Az őszinteség és kegyetlenség, amivel a posztok alatt találkozhatunk, már akkor sem hiányzott belőlük.
A ZeneMűvek és a Szent István Filharmónia válogatott a zeneirodalom legkeményebb kommentjei közül, amit egy zeneszerző a kollégájáról mondhatott, és a bíró szerepébe bújva megpróbálja szétbogozni a szálakat. Kiderül, miért hangzottak el azok a bizonyos mondatok, volt-e bennük igazság, és hogy az idő igazolta-e őket. Az egyes kommentekhez az adott szerzőt érintő szimfonikus művek kapcsolódnak, így a végén maga a közönség is eldöntheti, jogosak voltak-e a kétségkívül kemény kritikák.
 
2022. JÚLIUS 8., PÉNTEK, 20:00–21:30
Alex Torres Trio
 
Alex Torres a gitár mestere. Egyedi, energikus, latin-flamenco hatású játékstílusa mindig friss, szenvedélyes, érzelmekkel teli. Azonnal magával ragad minden korosztályt és közönségét. A perui származású Alex 2014 óta él Budapesten. Szólóprojektje mellett pedig a magyar zenei élet számos kiválóságával játszik együtt, ezen a szabadtéri, ingyenes koncerten triójával mutatja be első nagylemeze, a Reborn anyagát.
 
2022. JÚLIUS 9., SZOMBAT, 10:30–11:30
Misztrál: Álomkófic
 
Jobbnál jobb koncertekkel várjuk az egész családot, egész nyáron! A klasszikus zenétől a jazzig, a pantomimes cirkusztól egészen a közös dalírásig - érdemes kilátogatni a Városligetbe, minden szombaton 10:30-tól a szabadtéri színpadunkra!
„Évek óta készültünk, hogy egy olyan lemezt készítsünk a gyermekeknek, melyben a versek eggyé válnak a dallamokkal, a dallamok a gyermekekkel, s így a költészet észrevétlenül épülhet be az életükbe. A dalokat szívből írtuk apró gyermekeknek, kisiskolásoknak, nagyiskolásoknak, kamaszoknak és mindazoknak, akik megérzik bennük a körülöttünk élő világ sokszínűségét.
Oly jó néha elcsellengve széllel tündökölni, színekkel táncolni, Boldogasszony felé tekinteni, erdőben rókát bámulni, réteken megpihenni, árvalányhajjal egymást cirógatni, tavak partján moszkitók énekére békákkal vacsorálni, útban hazafelé cinkét hivogatni, kóficokkal álmodozni, ménesek közt lovak meséit figyelni és olyan jó gyermeknek lenni... még felcseperedve is.”
 
2022. JÚLIUS 9., SZOMBAT, 20:00–21:30
Doggos / Hangfoglaló – Induló előadók
 
A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadának első nyári évadában lehetőséget biztosít feltörekvő tehetségeknek is, a Hangfoglaló Program Induló előadók alprogramjából elsőként a Doggos lép fel július elején. A 2017 végén alakult pécsi indie-popos, alter-rockos Doggos ambiciózus zenekar, hiszen már megalakulásuk után pár hónappal megírták és felvették első, három számos EP-jüket, a 2018 márciusában megjelent Blempet. A kiadvány Wedding című dalával bekerültek a Keret Blog Kikeltető című versenyének 2018-as évadába, amelynek utolsó fordulójában videoklip támogatást is nyertek a Universal Music Hungary jóvoltából. Azóta is folyamatosan aktívak és egyre nagyobb figyelmet vonzanak.
 
2022. JÚLIUS 11., HÉTFŐ, 20:00–21:30
Vortex
 
A Vortex együttes 2018-ban jött létre Berlinben két olasz zenész formációjaként, Tamara Soldan énekes-hegedűs, valamint Valentina Bellanova fuvolaművész duójaként. Mindketten a régizene elkötelezettjei, párosuk a középkori zenének szenteli magát. A Vortex együttest beválasztották a 'Green On the Road - Fenntartható zenei projektek Európában' elnevezésű projektbe, amely a Goethe Intézet által támogatott fenntartható zenei turné volt Európában, a páros Budapesten veszi fel első albumát, ezzel egy időben adnak ingyenes koncertet a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán két magyar vendéggel.
 
2022. JÚLIUS 14., CSÜTÖRTÖK, 19:00–23:00
Táncház: MárTones
 
A MárTones népzenei együttes tagjainak pályafutását sokrétűsége miatt szinte lehetetlen vállalkozás bemutatni.
Találunk köztük Mártont, aki a közelmúltban Junior príma díjat vehetett át, Marcit, aki többszörös prímásverseny győztes és méltán érdemelte ki Halmos Béla hegedűjének használati jogát, Mártonkát, akit alkotói munkássága révén Bezerédj-díjjal jutalmazott a szakma és Marcikát, aki zenekaraival arany páva titulust szerzett magának. Mártonok nélkül mind a hazai táncházmozgalom, mind a világzenei szcéna szegényebb lenne, hiszen a MárTones zenészeire jelenleg is több, mint 15 formáció rendszeres fellépőjeként tekinthetünk (Herczku Ági és a banda, Magyar Banda, Mihó Attila és barátai, Tímár Sára és zenekara, Budapest Mezőség Band, Tárkány Művek, Tárkány trió, Zsikó zenekar, Magos zenekar, Gajdos zenekar, Erdőfű zenekar, Erdőfű Népi Kamaraegyüttes, Eszterlánc-, Dobroda-, Bajkó-, Naszály zenekarok). A kizárólag Mártonokból verbuválódott MárTones, a Kárpát-medence népzenei hagyományait hivatott bemutatni, a magyar mellett a szomszédos népek és a velünk együtt élő kisebbségek népzenéit is jól ismerik.
A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán futó táncház-sorozat kifejezetten keresi azon érdeklődők figyelmét is, akik még nem tartoznak a rutinos táncházalók közé. A táncházat az est házigazdái, Komáromi Kristóf és Darabos Eszter vezetik, ők tanítják a táncokat – táncoltatják az érdeklődőket.
 
2022. JÚLIUS 15., PÉNTEK, 20:00–23:00
Ákos V – DJ set
 
A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán ezen az esten Akos V áll a dj-pultban és egy eklektikus, house-tól technón át dubig, akár broken beatig nyúló szettet prezentál.
Akos V egy budapesti dj / kurátor. Az elmúlt tíz években végigzenélte a legjelentősebb hazai klubokat (Lärm, Akvárium, A38, Toldi, Aether, Flashback stb.) és fesztiválokat (Sziget, Balaton Sound, Kolorádó, Bánkitó, Alkotótábor stb.). Olyan előadókkal együtt lépett fel, mint a Palms Trax, Mall Grab, Avalon Emerson, Mama Snake, The Blessed Madonna, Pearson Sound, Courtesy, és így tovább. Szettjei során az elektronikus zene számos aspektusát ötvözi: a chicagói house-tól a tribal technóig, a dubby hangzásoktól a broken beatekig, és a legfrissebb megszólalásoktól a korai időkből származó ismeretlen gyöngyszemekig terjed a skála nála.
 
2022. JÚLIUS 16., SZOMBAT, 10:30–11:30
Hangszersimogató Bársony Bálinttal és zenekarával
 
Zene a szabadban!
Jobbnál jobb koncertekkel várjuk az egész családot, egész nyáron! A klasszikus zenétől a jazzig, a pantomimes cirkusztól egészen a közös dalírásig - érdemes kilátogatni a Városligetbe, minden szombaton 10:30-tól a szabadtéri színpadunkra!
A Hangszersimogató egy szabad zenei foglalkozás gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Interaktív közös játék a hangszerekkel. A foglalkozások célja a hangszerek hangjának megismertetése és az együttzenélés, együtténeklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A gyermekeknek szóló koncertek sajátossága, hogy a kisemberek aktívan bevonódnak az előadásba, nemcsak közös énekléssel, táncolással, hanem a számtalan hangszerrel is, melyeken játszva, melyeket kipróbálva az előadás alatt is részévé válnak a produkciónak. A koncerteket követően a gyermekeknek lehetőségük van arra, hogy kipróbálják az összes hangszert, melyeken az előadók muzsikálnak, így hozva közelebb hozzájuk a zene és a zenélés varázslatos világát.
 
2022. JÚLIUS 22., PÉNTEK, 20:00–21:30
Laiho / Hangfoglaló – Induló előadók
 
A klasszikus zongora szakon végzett Lajhó Dorka dalszerző-énekesként saját érzésekből, személyes történésekből merít inspirációt dalaihoz, melyeket először aprólékos odafigyeléssel rögzít otthon, általában éjszaka, sokszínű, egyedi hangzásvilágát aztán a társakkal formálja véglegesre. Első EP-je még 2020 tavaszán jelent meg, az Evolve című anyag rögzítése körül alakult ki a LAIHO négytagú felállása ifj. Tóth István gitárossal, Gyányi Marcell basszusgitárossal és Csízi László dobossal. Az idei debütalbumot már zenésztársaival hozta létre, együtt formálták a zenei atmoszférát, a szöveg- és vizuális világot pedig Szimler Bálint filmrendezővel közösen alakítják. A LAIHO 2021 végén bekerült a Hangfoglaló Program támogatott tehetségei közé, a HOTS Magyar Zenei Exportiroda Songlab programjában pedig Marc Urselli háromszoros Grammy-díjas producer és hangmérnök választotta ki Dorka egyik dalát – a közös munka olyan inspiráló volt, hogy a We Are What We Hide lemez teljes anyagának hangzásáért ő felelt. Dorka fő zenei inspirációi, a Big Thief, a Radiohead, PJ Harvey, Aldous Harding és Nick Drake világa abszolút jó hívószavak a projekthez, amely élőben is igen karakteres.
A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadának első nyári évadában lehetőséget biztosít feltörekvő tehetségeknek is, a Hangfoglaló Program Induló előadók alprogramjából másodikként a LAIHO lép fel július végén. A LAIHO eredetileg Lajhó Dorka egyszemélyes alkotói projektjeként indult 2018-ban, majd idővel négytagú zenekarrá formálódott. Dalait nehéz egyetlen műfaji jelzővel körülírni – a hangulatot a sokszor melankolikus alternatív art pop és indie-folk határozza meg, mely időnként teret enged a jóval vadabb, rockos és néha jazzes kísérletezésnek is. Friss bemutatkozó albuma májusban jelent meg, a We Are What We Hide című anyag élőben is magával ragadó.
 
2022. JÚLIUS 23., SZOMBAT, 10:30–11:30
Dés András Trió: Jazz Játszótér
 
Jobbnál jobb koncertekkel várjuk az egész családot, egész nyáron! A klasszikus zenétől a jazzig, a pantomimes cirkusztól egészen a közös dalírásig - érdemes kilátogatni a Városligetbe, minden szombaton 10:30-tól a szabadtéri színpadunkra!
A Jazz játszótér a 6-12 éves korosztályt hívja közös, improvizatív mesealkotásra. A gyerekek a kezdetben felvázolt világban személyes döntéseikkel határozzák meg a mese irányát, akár úgy, hogy a szereplők bőrébe bújnak vagy maguk is mesélővé válnak, illetve a közönség soraiból interaktív játékok segítségével alakíthatják a történetet. Ezek a játékok és a zene egymást felváltva, kiegészítve segítenek megjeleníteni hangulatokat, kijelölni gócpontokat, megoldani a konfliktusokat és elképzelni a varázslatos eseményeket.
 
2022. JÚLIUS 23., SZOMBAT, 20:00–23:00
DJ Palotai
 
A Magyar Zene Háza szabadtéri programsorozata a magyar dj-kultúra doyenjének, Palotai Zsoltnak a szettjével indul. Palotai az underground partikultúra rangidős dj-je, aki már a nyolcvanas évek vége óta buliztat – rengeteg legendás hely és sorozat rezidense, még több felejthetetlen esemény megvalósítója, aki számára a zenék összekeverése művészet és filozófia egyben. Akármit játszik, előre mutat, akárhol játszik, érdemes ott lenni. Itt meg pláne.
 
2022. JÚLIUS 28., CSÜTÖRTÖK, 20:00–21:30
Kovács Linda – Bögöthy Ádám duó
 
Két hangszer összepárosítása elegendő lehet egy önálló és teljes hangkép kialakításához. Az ének és nagybőgő kettőse első hangzásra talán szokatlannak tűnhet, hiszen a duó formáció zenei műfajtól függetlenül egyike a legmerészebb alkotási formának, ebben a felállásban pedig unikumnak számít.
A Kovács Linda - Bögöthy Ádám páros zenéjében az akusztikus hangzás a tradíciók iránti tiszteletet sugallja, míg az elektronika megjelenése egyfajta reakció a jelen kor hatásaira. E két szemlélet összegyúrásának eredményeképpen valóban komplex és változatos zenei anyag szólal meg, amelynek gerincét főként saját kompozíciók alkotják. Minimál ambient vagy lüktető groove egy kórusnyi énekkel megspékelve. Felmerül a kérdés: két fecske nem csinál nyarat, vagy mégis?
 
2022. JÚLIUS 29., PÉNTEK, 19:00–23:59
Folkfúzió: Pengetős Trió, Korinda, Szélműves
 
A Folkfúzió projekt a magyar és a velünk szomszédos népek népzenéje között kíván hidat építeni, kiemelve a zenei hasonlóságokat és az egyéni jellemzőket egyaránt. A koncert-sorozat célja, hogy a népzenében szokatlan, újító szellemű felfogásban, rendhagyó hangszer-összeállításokkal ismertesse meg a magyar, a délszláv és a román hagyományos repertoár közös halmazát a széles közönséggel, erősítve ezzel a szomszéd népekkel való zenei összetartozás érzését. Bartók Béla összehasonlító kutatásainak köszönhetően tudjuk, hogy a magyar és szomszéd népek hagyományos népzenéje évszázadokon keresztül folyamatos kölcsönhatásban állt egymással.
A koncertsorozat keretében három zenekar – Pengetős Trió, Korinda zenekar, Szélműves – kifejezetten erre a projektre összeállított tematikus koncertanyagokkal ezt a jelenséget szeretné bemutatni magyar, román és délszláv zenei párhuzamokon keresztül. Az est során mindhárom zenekar ad önálló koncertet és együtt is fellépnek.
 
2022. JÚLIUS 30., SZOMBAT, 10:30–11:30
Katáng: Tarkabarka dalok
 
Zene a szabadban!
Jobbnál jobb koncertekkel várjuk az egész családot, egész nyáron! A klasszikus zenétől a jazzig, a pantomimes cirkusztól egészen a közös dalírásig - érdemes kilátogatni a Városligetbe, minden szombaton 10:30-tól a szabadtéri színpadunkra!
 
2022. JÚLIUS 30., SZOMBAT, 20:00–21:30
Hűvös / Hangfoglaló - Induló előadók
 
A 2020 nyarán alakult Hűvös alternatív pop/rock-ot játszó zenekar. Tagjai Vidiczki Zsombor (ének, gitár), Kormos Dénes (gitár), Mucsi Barna (dob), Kállay András (basszusgitár). Zenéjükben a 60-as évek klasszikus stílusait, gondolatait próbálják modern köntösbe öltöztetni, és így ezzel a korszak szabadságérzetét visszaadni. Jelenleg az első nagylemezükön dolgoznak, amelyen minél színesebben próbálják majd átadni üzenetüket. Többször léptek fel már a Carson Coma előzenekaraként, bekerültek a 2021-es Kikeltető legjobb 16 előadója közé, és a Hangfoglaló Program Induló előadókat segítő alprogramjába is beválogatták őket.
A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadának első nyári évadában lehetőséget biztosít feltörekvő tehetségeknek is, a Hangfoglaló Program Induló előadók alprogramjából harmadikként a Hűvös lép fel július legvégén. A mindössze kétéves formáció első nagylemezén dolgozik, bemutatkozó klipjüket májusban tették közzé.
 
2022. AUGUSZTUS 3., SZERDA, 20:00–21:30
Alostmen
 
A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadának első évadában egy Afrikából érkező tradicionális, akusztikus zenekar is bemutatkozik. A ghánai Alostmen ingyenes koncertjén olajoskannából készült buherahangszerrel és transzba ejtő ritmusokkal hív táncba. A Strut Recordsnál 2021-ben világterjesztésben is megjelent Kologo című debütáló lemez anyagával lépnek színpadra, és garantáltan bizonyítják, hogy megérdemelten kapták a legrangosabb világzenei magazin, a Songlines tavalyi díjátadóján az év felfedezettje kategória elismerését. És az is elég beszédes, hogy közvetlenül a Zene Háza koncertjük előtt a Peter Gabriel által alapított WOMAD fesztiválon lépnek fel - ez lesz az első turnéjuk Európában, most először láthatók élőben Afrikán kívül.
 
2022. AUGUSZTUS 4., CSÜTÖRTÖK, 20:00–21:30
Turumtay / Erdoğan / Liška / Dés Quartet
 
A négy zenész első, 2018-as találkozása után egyértelművé vált, hogy a quartet tagjainak eltérő zenei és kulturális háttere különleges összhangban olvad össze és hoz létre egyedi zenekari hangzást. A Bécsben élő török hegedűművész Efe Turumtay által alapított csapatban a cseh bőgős, Tomáš Liška lírai bőgőhangja és Dés András játékos ritmusai mellé a fretless gitár nemzetközi hírű török virtuóza, Cenk Erdoğan csatlakozik csodálatos dallamaival.
 
2022. AUGUSZTUS 6., SZOMBAT, 10:30–11:30
Zenélő Budapest 2022 – Közösségi hangszerek bemutatója
 
Zene a szabadban!
Jobbnál jobb koncertekkel várjuk az egész családot, egész nyáron! A klasszikus zenétől a jazzig, a pantomimes cirkusztól egészen a közös dalírásig - érdemes kilátogatni a Városligetbe, minden szombaton 10:30-tól a szabadtéri színpadunkra!
A Zenélő Budapest programsorozat célja, hogy a szabadba kimenve nyerje meg a legfiatalabbakat ahhoz, hogy aztán ők bemenjenek a koncerttermekbe.
Ebben a programban mindenki kipróbálhatja magát zenészként a közösségi hangszerek kipróbálásával, melyeket Götz Nándor tervezett. Ehhez kapcsolódik az előadás is, ahol ütőhangszeres művészek, valamint egy fuvolaművész segítségével egy 40 perces mesekoncert keretében, a gyerekeket bevonva, akár zenei előképzettség nélkül is megismerkedhetnek a legfiatalabbak a hangszerek világával.
 
2022. AUGUSZTUS 6., SZOMBAT, 20:00–21:30
Bujdosó János Trió
 
Nagyszabású kompozíciók, ropogós tempók, improvizációk, lírai képek és némi kaján vadság – Bujdosó János 2011-ben alakított triójával az underground jazz és a világzene vidékén bolyong, ám muzsikája semmihez sem hasonlítható, a maga útját járja kitartóan.
A trió legutóbbi lemeze eklektikusabb, keményebb, sötétebb irányba mozdult el, ennek birtokában adnak koncertet a Magyar Zene Házában. „Bizánci szörf dzsesszként” jellemzett zenéjük egyebek közt magyar, közel-keleti, latin elemeket ötvöz, melyeket gyakran repetitív zenei szerkezetekre építenek.
 
2022. AUGUSZTUS 11., CSÜTÖRTÖK, 20:00–21:10
ék
 
Az ék minden este más és más utazásra hív, melynek a végállomása az együtt megélt katarzis. A mennydörgő erősítők és az éteri zenei szövetek dinamikája olyan atmoszférát teremt, amely azonnal beszippantja és az érzelmek széles skáláján kíséri végig a hallgatót. A 2014-es megalakulásuk óta három nagylemezt és egy kislemezt megjelentető zenekar kompromisszumoktól mentes muzsikája a szakma elismerését és a közönség szeretetét egyaránt elnyerte, így váltak rendszeres fellépőivé a hazai és nemzetközi kluboknak és fesztiváloknak.
 
2022. AUGUSZTUS 12., PÉNTEK, 21:00–23:30
Szabadtéri film: Megáll az idő (1982)
 
Az MZH Szabadtéri színpadán is folytatódnak a zenés filmvetítések. A nyárestékhez passzoló alkotások közül ezt a múltba néző kamaszfilmet vannak, akik egyenesen az 1955-ös, Magyarországon 1980 körül bemutatott Rebel Without A Cause (Haragban a világgal) című amerikai kultuszfilmmel rokonítják. Tény, mindkettő középpontjában a kiábrándult fiatalok álltak, és Gothárnak a hatvanas évek eleji Budapestjét felelevenítő munkája erősen támaszkodott a tengerentúli rock and rollra. Nem utolsósorban pedig felbukkant benne az akkori magyar underground zenei színtér számos alakja, a balatonos Hunyadi Károlytól a spenótos Sőth Sándorig.
 
2022. AUGUSZTUS 13., SZOMBAT, 10:30–11:30
Szeder & Lóci - Dalszerző!
 
Jobbnál jobb koncertekkel várjuk az egész családot, egész nyáron! A klasszikus zenétől a jazzig, a pantomimes cirkusztól egészen a közös dalírásig - érdemes kilátogatni a Városligetbe, minden szombaton 10:30-tól a szabadtéri színpadunkra!
A könnyűzene világa két fiatal énekes-gitáros dalszerző interaktív előadásában: miből szülessen a sláger?
Szeder-Szabó Kriszti és Csorba Lóci szép eredményeket értek el külön-külön saját zenekaraikkal (Szeder és Lóci játszik), mégis egy közös missziót dédelgetnek régóta: egy olyan előadást létrehozni, ami közérthető nyelven mutatja be a könnyűzene nyelvét, sőt, együtt fedezik fel ezt a rendkívül sokszínű világot. Minden ember dalszerző, még ha nem is tud róla – és a dal műfaja vesz minket körbe nap mint nap. Minden gyerek fogékony a zenére, és természetesen dalokkal veszi kezdetét a „beavatásuk” is: egy népdalt, egy karácsonyi dalt, vagy egy gyerekdalt tanulnak meg elsőként. No de ezek a dalok miből születtek? Miből építkeznek? Mire van szükség egy slágerhez?
Kriszti és Lóci egy interaktív, 50 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy ki mindenkiből lehet dalszerző?
 
2022. AUGUSZTUS 19., PÉNTEK, 20:00–21:30
Nagy Judit – Nagy Márton duó
 
Nagy Judit fuvolaművész és Nagy Márton gitárművész duója egészen friss produkció, hiszen 2021 nyarán adták első közös koncertjüket Visegrádon, amit számos teltházas fellépés követett Budapesten és a Dunakanyarban egyaránt. Ezúttal a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán adnak ingyenes koncertet, amelyen tangók és balkáni ritmusok szerepelnek középpontban.
 
2022. AUGUSZTUS 25., CSÜTÖRTÖK, 19:00–23:00
Koncert és táncház: Sarjú Banda
 
A fiatal muzsikusokat 2015-ben ismerhette meg az ország a Magyar Televízió „Fölszállott a Páva” tehetségkutató verseny műsorában. Ekkor még egyéni kategóriában mutatták meg tudásukat, de a színfalak mögött elindult a közös muzsikálás. Szoros barátság és egy új zenekar született, családjuk és Kuczera Barbara művészeti vezetőjük támogatásával. A Sarjú Banda hivatása az eredeti magyar hangszeres népzene elsajátítása, megőrzése és tovább éltetése. Örömmel és tisztelettel tanulják a mesterektől, hagyományőrző zenészektől, éltetik a színpadon és a táncházakban egyaránt. A táncház előtt a zenekar egy egyórás, ingyenes koncertet is a Szabadtéri színpadon.
 
2022. AUGUSZTUS 26., PÉNTEK, 20:00–21:30
Pandora Projekt / Hangfoglaló – Induló előadók
 
A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadának első nyári évadában lehetőséget biztosít feltörekvő tehetségeknek is, a Hangfoglaló Program Induló előadók alprogramjából negyedikként a Pandora Projekt lép fel augusztus végén. A 2021 elején indult formáció indie-folkja energikus modernkori táncházas érzésbe repít.
A Pandóra Projektet 2021 elején alapította Major Dóra és Végh Janka Zsuzsanna, akik indie-folkként definiált hangzásukat vidékről érkezve Budapesten találták meg. A különleges vokálokkal fűszerezett szövegcentrikus dalok magyar népi motívumokkal vegyítve egy energikus modernkori táncházas érzésbe repítenek. Első daluk 2021 februárjában jelent meg, majd áprilisban egy videóklip is érkezett hozzá, amely bekerült a Magyar Klipszemle versenymezőnyébe. Az azóta zenekarrá bővült formáció hamar rengeteg helyen megfordult, a 2021-es Kikeltető tehetségkutatón a legjobb 16 előadó közé is beválogatták őket. 2021-ben még a Hangfoglaló Induló előadókat támogató alprogramjába is bekerültek. Táncolható, mozgalmas zenéjükkel fel kívánják szabadítani közönségüket, hogy velük együtt énekeljék-ugrálják ki problémáikat.
 
2022. AUGUSZTUS 27., SZOMBAT, 10:30–11:30
A Klárisok zenekar mesekoncertje
 
Jobbnál jobb koncertekkel várjuk az egész családot, egész nyáron! A klasszikus zenétől a jazzig, a pantomimes cirkusztól egészen a közös dalírásig - érdemes kilátogatni a Városligetbe minden szombaton 10:30-tól a szabadtéri színpadunkra!
A Klárisok zenekar a hazai népzenei-világzenei paletta egyik legnépszerűbb, (nemcsak) gyermekeknek szóló zenét játszó formációja. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes valamint a kiterjedt népzenei ismereteikre és széleskörű hangszeres tudásukra támaszkodó zenésztársai mesekoncertjein a sok évszázados népi bölcsességek, mesék, mondókák és népdalok harmonikusan fonódnak össze a gyermekpszichodráma és a meseterápia elemeit felhasználva. A koncertek során a fantáziára, a szerepjátékra és a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, együtt alkotjuk meg a mindannyiunk számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét.
 
2022. SZEPTEMBER 10., SZOMBAT, 21:00–23:30
Szabadtéri film: Eszkimó asszony fázik (1984)
 
Az MZH Szabadtéri színpadán is zajlanak a zenés filmvetítések. A több nemzetközi díjjal jutalmazott Eszkimó asszony fázik című játékfilm a korabeli underground díva, Méhes Marietta, a zongoraművészt alakító Bogusław Linda és a siket állatkerti gondozót játszó Lukáts Andor szerelmi háromszögére épül. Különlegességét emellett az adja, hogy benne számos nyolcvanas évekbeli underground formáció és figura felbukkan: a bárzenélő Bizottságtól Menyhárt Jenőn (Európa Kiadó) és Víg Mihályon (Balaton) át az addig csak szobazenekarként létező Trabantig, melynek álomszerű, hajnali házibulis dalai közül több is rákerült a filmhez kiadott Hungaroton filmzene-kislemezekre.
 
2022. SZEPTEMBER 28., SZERDA, 19:30–21:00
Sőrés Zsolt
 
Sőrés Zsolt, aki szólóprojektjeinek többségét Ahad néven jegyzi, és aki magát „szellemhang ontológusnak” (ghost sonic ontologist) is nevezi, a magyar elektroakusztikus, improvizatív zene valamint hang- és intermédia-művészet egyik legjelentősebb, három évtizede aktív alakja. 2014-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Elektronikus Zenei Médiaművészet szakirányán tanít. 2020-tól a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója. 2021 nyarától a Berliner Künstlerprogramm des DAAD ösztöndíjának köszönhetően Berlinben él és dolgozik. A Magyar Zene Házában André Vida szaxofonossal lép fel, a koncert előtt, 19:00-tól egy Artist Talk keretében mesél más témák mellett a DAAD ösztöndíj programról.

2022. OKTÓBER 18., KEDD, 20:00–21:30
Jacob TV – szerzői est

Jacob TV-re a mai zenei élet egyik legelgondolkodtatóbb provokátoraként, az egyik legvadabb módon szórakoztató zeneszerzőként hivatkoznak a kritikusok. Olyan alkotó, akinek művei képesek megnevettetni, elszomorítani vagy feldühíteni a közönséget – olykor mindezt egyszerre. Nem az intellektuson keresztül próbál hatni, hanem egyenesen a hallgatók szívét veszi célba, és zenéjével olyan mélységekbe tud jutni, ahol nem ritkán csodák történnek.

2022. OKTÓBER 21., PÉNTEK, 20:00
Chris Thile

Az amerikai bluegrass, progresszív folkszíntér egyik legelismertebb alakja, Chris Thile első magyarországi koncertjét adja a Magyar Zene Házában a 2021-ben megjelent Laysongs című albumának turnéján. A négyszeres Grammy-díjazott mandolinos dalszerző-előadó a Nickel Creek zenekarral robbant be a 2000-es évek legelején, később a Punch Brothers-szel is szép sikereket ért el, no meg persze számtalan közreműködéséről is ismert, de szólómunkásságában a most turnéztatott nyolcadik albuma egy igazi fordulópont: ez ugyanis az első tényleg teljesen egyedül rögzített lemez, csak Thile és az ő mandolinja. Így érkezik első budapesti koncertjére is.

2022. NOVEMBER 25., PÉNTEK, 20:00
Injury Reserve | Body Meat

A 2021-es év talán legszokatlanabb, de egyben egyik legünnepeltebb lemezét az Injury Reserve készítette. Egy hiphop-trió, amely addig is bőven eltért a fősodortól, ezzel pedig lényegében új zsánert alkotott, a poszt-rapet. És közben elvesztette egyik mc-jét – ezen a turnén a megmaradt két tag (a másik mc, Ritchie with a T és a producer, Parker Corey) Stepa J. Groggs halálát is megpróbálja feldolgozni. Előremutató, szavakkal megfoghatatlanul összetett zene és katartikus előadás várható.
Az estet Body Meat fellépése nyitja, az amerikai előadó sokféle elektronikus zenei műfajjal játszó, szintiket és széles tárházú effekteket mixelő glitch popot játszik.

Forrás: Magyar Zene Háza közösségi oldala és a szervező


2022.06.08. - 2022.11.25.
További ajánlataink

2022.09.29. - 2022.09.30. Brain Bar 2022 Budapest. Európa legnagyobb jövőfesztiválja
Találatok száma: 11

Green Hotel**** Budapest

Green Hotel**** Budapest

A Green Hotel Budapest a főváros egyik egyedi stílusú szállodája, a kiemelt rendezvényközpont közelében, a Puskás Ferenc Stadionnál. Különböző, a természet meghitt nyugalmát idéző hangulatban kialakított, tágas és modern szobákkal, illetve üzleti és családi rendezvényekhez, kisebb konferenciákhoz ... Bővebben


Hotel Lucky***

Hotel Lucky***

A Hotel Lucky*** kényelmes szobáival, konyhás, légkondicionált apartmanjaival minden elvárásnak megfelel, akár üzletemberek, turisták vagy tranzit utasok veszik igénybe szolgáltatásait. Legtöbb szobánkban vezeték nélküli internet hozzáférést biztosított. Éttermünk gazdag büféreggelivel várja kedves ... Bővebben


Passzió Panzió

Passzió Panzió

A panzió Zugló zöldövezetében található. Könnyen megközelíthető a belvárostól és az M3 autópályától. Szobáiban a vendégek kényelemre lelnek, akár pihenés akár munka céljából érkeznek a családias hangulatú szálláshelyre. Minden szobához fürdőszoba, rádió, kábeltévé, ventilátoros csillár tartozik. ... Bővebben


Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

A Szőnyi Hotel*** Zuglóban található, így vendégeink egyszerre élvezhetik a belváros közelségét és a zöldövezet nyugalmát. Házunk 42 szobával rendelkezik, melyekben 90 fő szállásolható el. Budapest történelmi belvárosa autóval vagy tömegközlekedéssel néhány perc alatt elérhető. Legfontosabb célunk, ... Bővebben


Ajtósi Dürer sori Kollégium

Ajtósi Dürer sori Kollégium

Az Ajtósi Dürer sori Kollégium 9 emelete otthont nyújt az Eötvös Loránd Tudományegyetem minden karáról érkező hallgatóknak. Bővebben


Danubius Hotel Arena****

Danubius Hotel Arena****

A hotel Budapest legnagyobb sport- és rendezvénycentrumainak közelében, a Puskás Ferenc Stadion és a Papp László Sportaréna közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A hotel frissen felújított, mediterrán hangulatú, fürdőszobás, légkondicionált szobái ideális helyszínt biztosít sporteseményekre, ... Bővebben


Hotel Amadeus*** Budapest

Hotel Amadeus*** Budapest

A Hotel Amadeus Budapest zöldövezetében, Zugló kertvárosában csendes, kellemes környezetben helyezkedik el, a belvárostól és a Hungexpo területétől is csak néhány kilométerre. A szálloda 39 tágas, kényelmes szobával, valamint körpanorámás étteremmel, kerthelységgel, konferenciatermekkel és egy ... Bővebben


Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotelünk családias környezetben üzemel, mely Budapest belvárosától 3 km-re, a Városliget turisztikai látványosságainak közelében, az M3-as autópálya bevezető szakaszánál található. A Romantik Hotel a romantikát nemcsak a nevében viseli, hanem megjelenésében is: diófa falborítás, antik szekrények, régi ... Bővebben


Hotel Veritas Budapest

Hotel Veritas Budapest

A Hotel Veritas a Papp László Sportaréna, a SYMA kiállítási központ és az EXPO kiállítási területhez is közel található. Bővebben


Hotel Zugló Budapest

Hotel Zugló Budapest

Hotelunk Zuglóban, Pest egyik legelegánsabb, legrégebbi kerületében helyezkedik el, közel a város főbb látnivalóihoz. Légkondicionált szobáink LCD TV-vel, hűtőszekrénnyel illetve mini bárral, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel vannak ellátva. Bővebben


1 2   


Találatok száma: 30

Aranyhal Vendéglő Budapest

Aranyhal Vendéglő Budapest

Vendéglőnk már évtizedek óta családi vállalkozásként üzemel, ahol mindig kiemelt hangsúlyt fektettünk a színvonalas vendéglátásra és a tradicionális magyar konyha kínálta gasztronómiai élmények megőrzésére. Méltóan az Aranyhal névhez, a hazai halétel különlegességek széles választékát kínáljuk; korhely ... Bővebben


Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

A Bagolyvár egy családias hangulatú étterem, amely nagyanyáink és anyáink vasárnapi ebédjeit, vacsoráit idézi és a hagyományos magyar vendégszeretet értékeit kínálja az új évezred vendégeinek. Bővebben


Bocanova Olasz Étterem és Pizzéria Budapest

Bocanova Olasz Étterem és Pizzéria Budapest

Célunk, hogy vendégeink nagyon kellemes, igényes környezetben kóstolhassák meg a tradicionális olasz régiók konyháinak ízeit. Bővebben


Pavilon Kert Budapest

Pavilon Kert Budapest

Tökéletes kikapcsolódás a város zöld szívében. Ha azt mondjuk, Városliget, szinte biztos, hogy azonnal elmosolyodsz, hiszen ez az a hely Budapesten, amit egyszerűen nem lehet nem imádni. A közvetlen közelben a Széchenyi fürdő, az imádott Állatkert és a gyönyörű Hősök tere is, így nem csoda, ha örömmel és ... Bővebben


Robinson Restaurant Budapest

Robinson Restaurant Budapest

A Robinson Restaurant 1989-ben nyitotta meg kapuit a gasztronómia kis szigetén, a Városligeti tavon, amely a Hősök terétől néhány perc sétával elérhető. A Robinson az elmúlt évtizedekben a főváros közönségének és az itt élő külföldiek kedvelt éttermévé vált. Számos világsztár (Arnold Schwarzenegger, ... Bővebben


Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Zuglóban a Városliget szomszédságában, a Stefánia és a Thököly út sarkán kellemes hangulatú éttermünkben várjuk kedves vendégeinket. Nyáron nyitott, télen zárt teraszunkról szemlélheti a Stefánia úti fasor látványát. Belső termeink kellemes hangulatát a barátságos felszolgálás a természetes anyagokból ... Bővebben


Széchenyi Kertvendéglő Budapest

Széchenyi Kertvendéglő Budapest

A Széchenyi Kertvendéglő Budapest szívében, a Széchenyi fürdő patinás épületének tövében található, és bár a belvároshoz közel van, csodálatos körpanorámájának köszönhetően mégis távol áll a sematikus belvárosi pincehelyiségektől és a régi bérházak éttermeitől. Míg nyáron az étterem nyitott, de ... Bővebben


Szőnyi Étterem Budapest

Szőnyi Étterem Budapest

Éttermünk Zuglóban, a Városliget közelében, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető helyen, ugyanakkor csendes környezetben található. Bővebben


Trófea Grill Étterem Zugló

Trófea Grill Étterem Zugló

Az étterem, ami már a századfordulón is fogadta a budapesti polgárokat, most különleges szolgáltatásokkal várja Önöket! Varázslatos svédasztalt állítottunk fel, amelyről meghatározott összegért korlátlanul fogyaszthat, több mint 100 féle ételből és italból! Bővebben


VAN BORIS

VAN BORIS

Nyitottunk Zuglóban egy helyet, ahol lehetsz, ehetsz, ihatsz...Találsz itt teát, kávét, finom falatokat, sört a csapon, minőségi párlatokat és Van Boris! Bővebben


1 2 3   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Brain Bar 2022 Budapest. Európa legnagyobb jövőfesztiválja
Brain Bar 2022 Budapest. Európa legnagyobb jövőfesztiválja
  • Budapest
  • XIV. kerület
2022. szeptember 29 - 30.

Figyelmébe ajánljuk!

Magyar Zene Háza Budapest
Magyar Zene Háza Budapest
  • Budapest
  • XIV. kerület
Pavilon Kert Budapest
Pavilon Kert Budapest
  • Budapest
  • XIV. kerület

Érdemes felkeresni!

Szépművészeti Múzeum Budapest
Szépművészeti Múzeum Budapest
  • Budapest
  • XIV. kerület
B4 fitness Budapest
B4 fitness Budapest
  • Budapest
  • XIII. kerület

Pontos cím, geokód, térkép
1146 Budapest XIV. kerület, Állatkerti krt. 3., Pavilon Kert
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események