Mária-út programok 2019. Események, zarándoklatok
Magyar Kultúra Napja - „Valaki útravált…” – Ady 100 az OSZK-ban
Magyar Kultúra Napja - „Valaki útravált…” – Ady 100 az OSZK-ban
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Űzzük el a telet vidámsággal, fergeteges télbúcsúztató mulatság kabaréműsorral és élőzenével!
Űzzük el a telet vidámsággal, fergeteges télbúcsúztató mulatság kabaréműsorral és élőzenével!
Kezdődjön a programokban gazdag új esztendő!
Kezdődjön a programokban gazdag új esztendő!
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Programok 

Szervezett zarándoklatok

Szeptemberi autóbuszos zarándoklat Csurgóra és Máriabesztercére
Időpont: 2019. 09. 28 - 29 szombat-vasárnap

Zarándoklat a csodás Fekete Madonnához.

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel, lelkivezetővel

Indulás: Budapest, Blaha Lujza tér, Corvin áruház elől

Szállás: Történelmi park, zarándokszálláshely Csurgó

Ellátás: félpanzió

Tervezett program: 2 napos autóbuszos zarándoklatunk során először Horvátország nemzeti kegyhelyére, Máriabesztercére látogatunk. A Havas Boldogasszony bazilikában megcsodáljuk a fekete Madonna csodatévő, gótikus kegyszobrát, mely ismeretlen népi mester alkotása az 1500 körüli évekből. A gyönyörű bazilika mellett található a Kálvária domb a Keresztút egy-egy állomásával, melyek neves horváth művészek alkotásai. A Kálvária domb mögött, a nyugalom oázisában helyezkedik el a mezítlábas karmelita nővérek kolostora,, melyet szintén megtekintünk. Csurgón borkóstolóval egybekötött vacsora vár bennünket.

Zarándoklatunk második napján Csurgóval ismerkedünk. A Belső-Somogyi dombság déli lankáin fekvő település történelme, az államalapítás idejére nyúlik vissza. A Történelmi Park a város legrégebbi emlékeit őrzi, 10 állomása országunk történelmének csomópontjait eleveníti meg változatos eszközökkel. A barátságos, bensőséges hangulatú város patinás középületei, múzeuma, a Református Gimnázium történelmi könyvtára, érintetlen természeti környezete – a közeli Duna-Dráva Nemzeti Park – maradandó élményeket nyújt az idelátogatóknak.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Részvételi díj: 23.990 Ft, mely tartalmazza az utazás költségét, a szállást, félpanziós ellátást és a lelki programot. A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és egyéb járulékos költségeket.

További információ: Perczel Éva.

Őszi zarándoklat Mariazellbe
Időpont: 2019.10.4-6. péntektől vasárnapig

Zarándokoljunk együtt Székely János püspök atya mariazelli szentmiséjére!

Utazás: légkondicionált autóbusszal, csoportkísérővel

Indulás: 6,00 Budapest, Hősök tere

Étkezés: félpanziós ellátás

Szállás: zarándokszálláson, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

A mariazelli szentmisét bemutatja: Dr. Székely János püspök.

Részvételi díj: 34.900 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, félpanziós ellátást, buszos utazást és a zarándok idegen és lelkivezetést
Egyágyas felár: 6 000 Ft/fő
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely előreláthatóan 45 Euro / fő.

Tervezett program:
1. nap: szentmise Lorettomba, látogatás a heiligenkreuzi apátságban, városnézés Kőszegen.
Indulás a kora reggeli órákban, utazás Ausztriába. Zarándoklatunk első állomása Lorettomban lesz. Szentmisén veszünk részt a híres búcsújáróhelyen, melynek Fekete Madonna kegyszobra az olaszországi Loretóból származik. A Kegytemplom megtekintése után folytatjuk utunkat a bécsi erdőben található Heiligenkreuzba. Itt az ország legrégebbi cisztercita apátságát keressük fel, melyet Ausztria védőszentje, Szent Lipót alapított 1135-ben. Megismerkedünk a helyi szerzetesek életével, valamint a kolostor épületével, mely mindmáig megőrizte román-gótikus jellegét és barokk berendezését. Késő délután Kőszegre utazunk, ahol városnéző sétára indulunk a középkori hangulatú belvárosban a Fő téren és a Jurisics téren keresztül, majd elfoglaljuk szobáinkat a verbita zarándokházban (2 éj).

2. nap: egész napos zarándokprogram Máriacellben.
Napunk nagy részét Máriacellben töltjük. A festői környezetben elterülő kisváros Ausztria és Közép-Európa egyik legjelentősebb búcsújáró helye. A kegyhely kialakulása egy 12. századi legendához köthető, mely szerint egy Magnus nevű szerzetes épített hálából fakápolnát a mai templom helyén, és elhelyezett benne egy Szűzanya szobrot. A zarándokhely a 14. században vált híressé, amikor I. Nagy Lajos a törökök felett aratott győzelme után a Szent Szűz iránt érzett tisztelete és hálája jeléül a régi kápolna fölé egy gótikus templomot építtetett. A megérkezés után szentmisén veszünk részt a Kegytemplomban, majd megtekintjük az egyházi gyűjteményt. Szabadprogram után késő délután visszautazunk kőszegi szálláshelyünkre.

3. nap: látogatás a fraknói várban és a kismartoni Esterházy-kastélyban, szentmise Boldogasszonyban.
Napunkat a szép fekvésű Fraknói várnál kezdjük. A XIV. századi erődítmény az 1600-as évek óta az Esterházy család tulajdonában van, és mivel sem a török sem az osztrák seregek nem tudták bevenni, így napjainkban az egyik legépebben megmaradt magyar vár. Látogatásunk után Burgenland tartomány központját, Kismartont (Eisenstadt) keressük fel. Itt az Esterházy család egykori fő rezidenciájául szolgáló Esterházy-kastélyba látogatunk, melynek fényűzően berendezett termeiben sétálva valósággal megelevenedik a hercegi múlt és az Esterházyak udvari élete. Szabadprogram után Boldogasszony (Frauenkirchen) lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Hálaadó szentmise a barokk Kegytemplomban. Hazautazás az M1-es autópályán, várható érkezés Budapestre az esti órákban.

Zarándoklat Lengyelországba – Szent II. János Pál pápa nyomában a czestohowai Fekete Madonnához
Időpont: 2019. október 20-23 (4 nap/3éj)

Tapasztaljuk meg személyesen a szent pápa életének nyomait!

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Indulás: 05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

Szállás: zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák)

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szolgálat: lelkivezetés, zarándok- és idegenvezetés

Lelkivezető: Deák Csaba parókus

Részletes program:
1. nap: Reggel indulás Budapestről, utazás Lengyelországba. Zarándoklatunkat Wadowicében, Szent II. János Pál pápa szülővárosában kezdjük, ahol felkeressük a szülőházát, melyben egy kiállítást láthatunk életének különböző szakaszairól. Szentmisén veszünk részt a plébánia templomban, majd szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest. Folytatjuk utunkat Kalwaria Zebrzydowskába. A település Czestochowa után a legnépszerűbb lengyel zarándokhely, a jeruzsálemi kálvária mintájára 40 kápolnából épült keresztútjáról híres. Szállás és vacsora a helyi zarándokházban (3 éj).

2. nap: Az egész napot Európa egyik legszebb városában, Krakkóban töltjük. Programunkat a Wawelben, a lengyel királyok egykori székhelyén kezdjük. A Királyi Palota mellett elhaladva felkeressük a gótikus Székesegyházat, ahol a legnagyobb lengyel uralkodók, köztük a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Zarándoklatunkat az óváros felfedezésével a Főtéren folytatjuk. Az egykori piactér két fő látnivalója a reneszánsz Posztócsarnok és a páratlanul szép Mária templom, melynek legfőbb kincse a világ legnagyobb gótikus szárnyas oltára. Szabadprogram után autóbusszal utazunk az Isteni Irgalmasság Bazilikához. A szomszédos zárdában tiszteletünket tesszük Szent Fausztina nővér sírjánál, majd szentmisén veszünk részt a bazilika altemplomában található Szentek közössége magyar kápolnában. Napunk a közelben található Szent II. János Pál templomnál ér véget, melyben számos lengyel pápához kapcsolódó ereklyét találhatunk.

3. nap: Zarándoklatunk egyik csúcspontjaként napunk nagyobbik részét Czestochowában töltjük. A keresztény világ egyik legjelentősebb zarándokhelyét magyar pálos szerzetesek alapították, napjainkban évente 5 millió zarándok érkezik ide. A Fényes-hegynek nevezett kolostor együttesben felkeressük a Szűzanya kápolnát, ahol a csodatevő Fekete Madonna kegyképet őrzik, majd megtekintjük a bazilikát és a múzeumot, végül keresztutat járunk a kolostort körbeölelő várfal tetején. Szentmise, majd szabadprogram.

4. nap: Reggel egy újabb magyar kötődésű zarándokhelyre, Ószandecbe utazunk. A világ legnagyobb székelykapuján keresztül érkezünk meg a IV. Béla király lánya, Árpád-házi Szent Kinga által alapított Klarissza kolostorba. Megtekintjük a Szentháromság templomot, melynek egyik kápolnájában őrzik Szent Kinga földi maradványait. Hálaadó szentmise után hazautazás Budapestre. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Részvételi díj: 59.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- és idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 120 PLN/fő.
Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő
Biztosítás, melynek megkötése kötelező: EUB Nívó csoportos utasbiztosítás: 2.000 Ft/fő EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás: 4.400 Ft/fő

Gyalogos zarándoklatok

GYALOGOS ZARÁNDOKLAT AZ IDŐSEKÉRT
2019.09.21. 09:00 - 19:00

A Mária Út Sümeg-Tapolca szakaszára hívunk minden érdeklődőt; tegyünk együtt az idősekért!

Indulás Sümegről a 8 órai Ferences Templomban tartott Szentmise után.

A táv kb. 25 km.

Várható érkezés Tapolcára 18 óra.

Ételről és italról mindenki maga gondoskodik.

A részvétel ingyenes.

Információ: Németh István

3 Szentkút Zarándoklatok a Mária Úton
2019.10.11-13. Magyarok Nagyasszonya- zarándoklat a magyar népért

A Lélek küldte azt az álmot, hogy kössük össze egy zarándoklattal ezt a három csodálatos Mária kegyhelyet Bodajkot, Csatkát, Jásdot.

A zarándoklat lelki vezetője:

Az első napon a bodajki kegytemplomtól és kálváriától indulva, a festői Gaja-szurdokon keresztül, Balinka és Nagyveleg érintésével érkezünk meg Súrra.

A második nap útvonala először a csatkai kegytemplomhoz és szentkúthoz vezet, majd hegyes-dombos tájon, Csetény felé haladva (ha az idő engedi, a Római-fürdőn át) jut el a jásdi szentkúthoz.

A harmadik nap a Tűzköves-árok felé, majd Isztimér és a fehérvárcsurgói tó melletti dombok mentén érkezünk vissza a bodajki kegytemplomhoz.

Táv:  kb. 85 km.

Célunk, hogy adja meg ez a három nap mindannyiunknak, hogy:
- el tudjunk csendesedni,
- jobban tudjunk Istenre figyelni,
- több időt tölthessünk Máriával, majd visszatérve környezetünkbe, a családban, a munkahelyen, az egyszerű hétköznapokon is szebbé, mosolygósabbá tudjuk tenni a körülöttünk élők napjait!

Ellátás:
A szállás a pénteken este a súri Evangélikus Vendégházban; szombaton Jásdon, a Lovas Major Vendégházban lesz. Pénteken és szombaton meleg vacsora várja a zarándokokat, napközben pedig a reggelinél közösen elkészített ennivalót fogyasztjuk. A programot megelőző este a fehérvárcsurgói Kaszap Központban tudunk szállást biztosítani azoknak, akik az erre vonatkozó igényüket előre jelzik (ennek költséget mindenki maga fedezi).

Részvételi díj: 23000 Ft/fő

Maximális létszám: 25 fő

jelentkezési határidő: 2019. szeptember 1.

A jelentkezést követően egy újabb levélben küldünk tájékoztatást a további tudnivalókról!

További részletes információ kérhető: Wéningerné Éva T

További zarándoklatok időpontjai: 2019.12.29-31.

Fiatalok zarándoklata Sümegről Balatonalmádiba
2019.10.26. 08:00 - 30. 18:00

Csernai Balázs atya vezetésével öt nap alatt tesszük meg a Sümegtől Tapolcán és a Káli-medencén át vezető utat a Balaton-partig.

A résztvevőket a 18 és 32 év közötti korosztályból várjuk.

Az megtett össztáv kb. 100 km, ezért érdemes fizikailag felkészülten, edzetten érkezni!

X. Éjszakai zarándoklat Brenner János emlékére
A zarándoklat időpontja: 2019. december 14. (szombat)

Tisztelegjünk Brenner János emléke előtt egy zarándoklattal! A zarándoklat a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület (Szentgotthárd) szervezésében valósul meg.

Az út hossza: 6 km

Találkozó este 8 órakor a rábakethelyi templomban lesz, ahol imádság után indulunk el a zsidai Brenner Kápolna felé Dr. Székely János Püspök Atya vezetésével. A zarándoklatot megelőzően 18:00 órai kezdettel püspöki szentmise lesz a Szentgotthárd – Máriaújfalu városrészben lévő kis kápolnában, ahonnan gyalogosan együtt megyünk a zarándoklat helyszínére, Rábakethelyre (ez kb. 2km).

Javasoljuk minden résztvevőnek, hogy zseblámpát hozzon magával és az időjárási körülményeknek megfelelő ruházatot viseljen! A zarándoklatot követően a visszatérés a rábakethelyi kiindulási ponthoz egyénileg történik.
Az eseményt az időjárási körülményektől függetlenül megtartjuk! Az eseményen való részvétel ingyenes, előzetes jelentkezés nem szükséges!

A zarándoklaton MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT, a szervezők ilyen szempontból felelősséget nem tudnak vállalni a résztvevőkért.

Forrás: Szervezők

 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás


SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás