Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál koncertek és jegyvásárlás
Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál koncertek és jegyvásárlás
Zsidó Művészeti Napok 2018. Jegyvásárlás
Zsidó Művészeti Napok 2018. Jegyvásárlás
Deák Bill Gyula 70. nagykoncert a Papp László Budapest Sportarénában
Deák Bill Gyula 70. nagykoncert a Papp László Budapest Sportarénában
25. jubileumi koncert az Aggteleki-cseppkőbarlangban
25. jubileumi koncert az Aggteleki-cseppkőbarlangban

Az országos jelentőségű, 1958 óta nyaranta megrendezett Beethoven-koncertek páratlan hangulatú szabadtéri hangversenyek, ahol a Nemzeti Filharmonikusokon kívül jeles hazai és külföldi művészek lépnek fel.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: 2462 Martonvásár , Brunszvik u. 2. (MTA Agrártudományi Kutatóközpont parkja)

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Beethoven estek Martonvásáron

A nyári szombati Beethoven-estek igazán különleges programok. Aki egyszer kipróbálta, örökké rabja lesz a nyári martonvásári programnak.

„A parkban örök a természet megújulása, örök a Brunszvik-testvérek emléke, és örök Beethovené is.” - írja Hornyák Mária Beethoven, Brunszvikok, Martonvásár című könyvében.

A nyár koronája évtizedek óta a különleges koncertsorozat, melyet helyszíne, a városi tó közepén lévő sziget tesz feledhetetlenné. Hornyák Mária így ír a zenetörténeti jelentőségű csodás helyszínről: „A zeneköltő martonvásári emlékeit (az «egykor zöldellő hársfalombokét», az „álmaiét, ábrándjaiét, szerelmeiét”) valamely általa papírra vetett «ötvonal kótafejei» őrzik. Beethoven emlékét pedig a martonvásári fák: a fejedelmi tölgyek, a tóparton silbakoló platánok és az a kastély mögötti öreg hársfa, melynek egy hajdanvolt társa őt, a halhatatlan zenei géniuszt jelképezte a Brunszvik-testvérek hársfaköztársaságában.”

A zenei élményt gazdagíthatjuk sétával, pihenéssel. Frissüljünk fel, szívjuk be a természet szépségét, amely egykoron Beethovent is megihlette. Piknikezzünk a zöldben családunkkal, barátainkkal, élvezzük a kastélypark lélegzetállító látványát. Bekukkanthatunk a közeli cukrászdába, vagy a büfésátorba, ahol sütik és frissítők várnak bennünket. Bejárhatjuk a Beethoven-múzeumot, hiszen koncertbelépőnk egyben ennek a látogatására is érvényes. Találkozzunk a természettel és a zenével, találkozzunk Beethovennel, találkozzunk Martonvásáron!

2017. JÚLIUS 15. SZOMBAT 19:00 - 21:30 (esőnap 16.)

KOVÁCS JÁNOS karmester

BEETHOVEN

 • Egmont – kísérőzene, op. 84
 • Egmont – incidental music, Op. 84
 • V. szimfónia c-moll „Sors”, op. 67
 • Symphony No. 5. in C minor ’Fate’, Op. 67

Fodor Gabriella szoprán
Kovács István narrátor

Beethoven középső, hősinek is nevezett korszakába nyerünk bepillantást két, a korban forradalmian új hangvételűnek számító, hasonló gondolatvilágú remekművel. Az elnyomás ellen küzdő németalföldi hőst középpontba állító Goethe-színműhöz Beethoven 1809-ben és 1810-ben írta meg a kísérőzenét, amelynek teljes elhangzása különleges alkalom, hiszen többnyire csak a nyitányt szokták játszani. A Kossuth-díjas Kovács János az egyik legtapasztaltabb magyar dirigens, Prima Primissima-díjas, a Magyar Állami Operaház örökös tagja. Fodor Gabriella nagyszerű hangjára már a Schubert-maraton Rosamunda-kísérőzenéjében is rácsodálkozhattunk, narrátorként pedig a megannyi film-, színházi és televíziós szerepet alakító, népszerű színművészt, Kovács Istvánt köszönthetjük.

2017. JÚLIUS 22. SZOMBAT 19:00 - 21:30 (esőnap 23.)

MEDVECZKY ÁDÁM karmester

BEETHOVEN

 • I. szimfónia C-dúr, op. 21
 • Symphony No. 1 in C major, Op. 21
 • Zene egy lovagi baletthez
 • (Musik Zu einem Ritterballett), Wo01
 • Knight’s Ballet, Wo01
 • VII. szimfónia A-dúr, op. 92
 • Symphony No. 7 in A major, Op. 92

Két fiatalkori szerzemény nyitja az estét, az egyik igazi csemege: a lovagi baletthez írt zene annyira korai, hogy még opuszszámot sem kapott, sőt, csak a zeneszerző halála után derült ki, hogy ő írta. Nem a „nagy” Beethoventől megszokott sűrű és mély alkotásról van tehát szó, hanem könnyed szórakoztatózenéről, de abból is a legszínesebb, legélvezetesebb fajtából. Ehhez a rokokó stílushoz közel álló szvithez képest érett mű az 1800-ban bemutatott I. szimfónia, amelyben már jól érezhetők a jellegzetes beethoveni gesztusok, valamint a vaskos humor, a merész, meglepő megoldások sora. A VII. szimfóniáig csak bő tíz év telt el – ez már az alkotóereje teljében levő, érett mester alkotása. A különleges műsort a Kossuth- és Prima Primissima-díjas dirigens, Medveczky Ádám vezényletével élvezhetjük.

2017. JÚLIUS 29. SZOMBAT 19:00 - 21:30 (esőnap 30.)

SOMOS CSABA karmester
BALOG JÓZSEF zongora

BEETHOVEN

 • IV. zongoraverseny G-dúr, op. 58
 • Piano Concerto No. 4. in G major, Op. 58
 • Krisztus az Olajfák hegyén, op. 85
 • Christ on the Mount of Olives, Op. 85

Kolonits Klára szoprán
Brickner Szabolcs tenor
Tomas Selc szlovák énekművész
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

A Krisztus az Olajfák hegyén Beethoven egyetlen, sajnálatosan ritkán előadott oratóriuma nem sokkal a betegséggel számot vető heiligenstadti végrendelet megírása után született, témája Jézus lelki vívódása a Gecsemáné-kertben, a keresztre feszítés előtt. Megszólaltatásában három kiváló magyar énekművész a közreműködő. Az oratórium előtt a vele egy időben, az 1800-as évek elején komponált zongoraverseny hangzik el, amely rendhagyó módon nem zenekari bevezetéssel, hanem a szóló hangszer bemutatkozásával kezdődik, második tétele pedig a legenda szerint Orfeusz és a lant hangjától megbabonázott vadak csodálatos jelenetét ábrázolja. Balog József nemzedékének egyik legtehetségesebb zongoraművésze, az élesen különböző, de nagyszerű Beethoven-műveket egymással társító koncertet a Nemzeti Énekkar karigazgatója, Somos Csaba vezényli.

Forrás: Szervezők

Online jegyvásárlás


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Martonvásári Beethoven estek, online jegyvásárlás 2017

Programajánlat

Fülesbagoly Tehetségkutató 2018
Fülesbagoly Tehetségkutató 2018
 • Martonvásár
2018. április 22.
Magyar Népdal Napja 2018 Martonvásár
Magyar Népdal Napja 2018 Martonvásár
 • Martonvásár
2018. szeptember 14 - 16.
Tordas Majális 2018
Tordas Majális 2018
 • Tordas
2018.04.30. - 05.01.