Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!
MAJKA Aréna Show Debrecenben a Főnix Csarnokban 2019-ben! Online jegyek!
MAJKA Aréna Show Debrecenben a Főnix Csarnokban 2019-ben! Online jegyek!

Debreceni Irodalom Háza (régi nevén Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum) egész évben változatos programokkal és kiállításokkal várja látogatóit. A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum Debrecen belvárosában, a Péterfia utca elején, a művész egykori szülőházának helyétől nem messze, egy ahhoz hasonló tornácos épületben található. Az építmény legkorábbi része a 18. század közepén létesült, zárdaboltozatos szobákkal és árkádsorral. Az épületben 1982-ben nyílt meg az első állandó kiállítás Medgyessy Ferenc hagyatékából.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok

  • Múzeumok Őszi Fesztiválja

Debreceni Irodalom Háza

Utazó múzeum - REJTŐ JENŐ SZOLNOKON
2018. OKT 01. - 2018. NOV 11.

„Van egy igazi nevem, és van egy álnevem. Egyiket sem tudom pontosan.”
Reich Jenő, P. Howard, Gibson Lavery, Rejtő Jenő. Négy név, egy igazi és három ál, rejtőzködés gyanánt. Igazából egyikről sem tudunk túl sokat. Ki lapulhat-e nevek mögött? Milyen ember, író alkotott két évtized alatt közel félszáz regényt, akire ráaggattuk a magyar ponyvairodalom legnagyobb alakjának címkéjét? Ezekre a kérdésekre keressük, és találhatjuk a választ egy szórakoztató nyomozás kíséretében a Debreceni Irodalom Háza időszaki kiállításán, mely a talányosnak ígérkező REJTŐzködő Irodalom név mögött lapul.

A lámpás én vagyok – Tanárok napja - MOZGÁSFEJLESZTÉS MÚZEUMI KÖRNYEZETBEN
2018. OKT 20. 10:00 - 13:00

A múzeumok igyekeznek módszertani eszközeiket folyamatosan bővíteni, hogy a látogatói csoportok lehető legszélesebb rétege számára kínálhassanak tartalmas, fejlesztő kikapcsolódási lehetőséget.
A Mesés (B)irodalom új időszaki kiállítás kapcsán egy újabb, múzeumi környezetben tabunak számító terület, a mozgás szerepe kerül előtérbe. Ennek az eljárásnak ugyanis nemcsak az eltérő képességű gyermekeknél, hanem minden gyermeknél fontos szerepe van a hatékony írás-, olvasás tanulásban. Ennek múzeumi környezetben történő fejlesztésére mutatunk be a program keretében jó gyakorlatot.

Regisztráció szükséges!

Irodalmi találkozások a múzeumban - MESÉS IRODALOM
2018. NOV 10. 15:00 - 17:00

Boldizsár Ildikó író, mesemondó, meseterapeuta művei bemutatásán keresztül a mesélés fortélyaiba avatja be a szülőket.
A Debreceni Irodalom Háza Mesés (B)irodalom kiállításához kapcsolóan célunk felhívni a figyelmet arra, hogy a mesén keresztül találkoznak először a kis gyerekek irodalmi szövegekkel és már ez az első találkozás is formálja a jellemüket, személyiségüket, kulturális érdeklődésüket.

Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum

Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! – Örökségi barangolás - BELVÁROSI EMLÉKSÉTA Fodor Éva Irén művészettörténésszel
2018. OKT 05. 14:30 - 16:00

A családok évének keretén belül a debreceni születésű és ezer szállal Debrecenhez kötődő művész, Medgyessy Ferenc és családja emlékét elevenítjük fel.
Programunkkal a szobrász halálának 60. évfordulójáról emlékezünk meg. Belvárosi sétánk során Alma máterében, a nagyhírű Református Kollégiumban és a város közterein álló műveit, azok születésének történetét ismerhetik meg az érdeklődők. A program iskolás csoportok és családok számára kínál tartalmas és élményszerű kikapcsolódási lehetőséget a helyi értékek megmutatásával.
Indulás: Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum udvara (Péterfia utca 28.)
A séta körülbelül 1-1.5 órát vesz igénybe.

További időpontok: 2018. október 12. (péntek) 16.30

Ingyenes program!

Óvodapedagógusok Napja - MASZATOLJ, SZÍNEZZ, RAJZOLJ!
2018. OKT 16. - 2018. OKT 19. 10:00 - 15:00

A kis Medgyessy Ferenc már alig várta, hogy megérkezzen a cirkusz Debrecenbe. De az előadás előtti napon az állatok valahogy kiszabadultak, és most éhesen és félve bolyonganak az utcákon. Találjuk meg együtt őket a kiállítás segítségével!
Meddgyessy Ferencre nagy hatással volt a cirkusz. Ez rajzain is megmutatkozik. A program a művész állatokat ábrázoló rajzain és szobrain keresztül igyekszik megismertetni a gyerekekkel az alkotás folyamatát, az óvodapedagógusok pedig betekinthetnek a Medgyess Ferenc Emlékmúzeumban folyó művészeti nevelésbe.

JEGYÁRAK: 200 Ft/fő

A lámpás én vagyok – Tanárok napja - A NON-FORMÁLIS OKTATÁSI TEREK SZEREPE A FORMÁLIS NEVELÉSBEN
2018. OKT 20. 13:00 - 14:00

A múzeumok szerepe a formális nevelésben egyre hangsúlyosabb. A program során a pedagógusok számára bemutatjuk a legújabb módszertani innovációkat, melyeket a múzeumban az elmúlt időszakban meghonosítottunk.
A múzeumok szerepe a formális nevelésben egyre hangsúlyosabb. Ezzel párhuzamosan erősíteni kell az információáramlást a múzeumok és az iskolák között, hogy a pedagógusok is megismerhessék azokat a módszertani lehetőségeket, melyeket a múzeum tartogat a számukra. A program során a pedagógusok számára bemutatjuk a legújabb módszertani innovációkat, melyeket a múzeumban az elmúlt időszakban meghonosítottunk.

Regisztráció szükséges!

Kiállítások

„MESÉS (B)IRODALOM” - időszaki kiállítás
Itt lesz a TV Maci, Mazsola, Frakk és Mirr-Murr, Pom-Pom, Süsü....

Lassan elmondhatjuk, négy generáció arcára csaltak eddig mosolyt az úgynevezett retro mesék hősei. Elavulásról, kiüresedésről szó sincs, az üde jókedvet a mai napig sikerrel garantálják a gyerkőcök és a nosztalgiázó felnőttek számára. S hogy hogyan kezdődött el ez a történet? Többek között erre a kérdésre is választ kaphatnak majd a „Mesés (B)irodalom” látogatói.
A családok emellett a gyermek- és ifjúsági irodalom témakörében alkotó szerzők (pl. Weöres Sándor, Benedek Elek, Csukás István, Lázár Ervin, Janikovszky Éva, Fekete István, Nemes Nagy Ágnes, és további kortárs alkotók) műveivel, kézirataival is találkozhatnak.
A különleges birodalom egészen december 31-ig - rendhagyó módon már két éves kortól - várja a gyerekeket.

Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából
A Déri Múzeum állandó irodalmi kiállítása

2014-ben nyílt meg a Debreceni Irodalom Háza. A Déri Múzeum irodalmi gyűjteményéből megrendezett „Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából” című állandó kiállítás maradandó élményt nyújtva mutatja be a debreceni kötődésű híres írók, költők életét. Eredeti kéziratok, könyvek és irodalmi relikviák ragadják magukkal az érdeklődőket. Látható többek között Petőfi Sándor Dalaim című versének kézirata, Jókai Mór Sárga rózsa című regényének kéziratoldala, Csokonai Lillájának gyűrűje, és Szabó Magda tükre. A kiállítást virtuális elemek, számítógépes játékok teszik izgalmassá és szórakoztatóvá.

„Önéletrajz, mit lapozni sem kell...”
Medgyessy Ferenc szobrászművész emlékkiállítása

A Déri Múzeum 1977 óta gondozza Medgyessy Ferenc hagyatékát. A gazdag életműből harmadik alkalommal készült válogatásban a művész közismert szobrait, rajzait, domborműveit tekinthetik meg a látogatók.


2018.10.01. - 2018.10.31.
Kapcsolódó időpontok

2018.10.16. - 2018.10.27. MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ programok 2018
2018.10.01. - 2018.10.31. Déri Múzeum programok 2018 Debrecen
2018.10.01. - 2018.11.11. Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018 Debrecen
2018.11.24. Debreceni Bormustra 2018
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán túl, a húsimádók mellett a zöldségimádók, a liszt a tej és a tojásra érzékenyek is választhatnak az ... Bővebben


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Debreceni Irodalom Háza és a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum programok 2018

Legjobb élmények

Őszi szüneti gyerekprogramok Budapesten,  izgalmas programok az egész családnak a Miniversumban
Corvina-kiállítás Budapesten - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Darufesztivál a Hortobágyon
11619
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket