Műcsarnok programok 2023 / 2024. Események, rendezvények
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Műcsarnok programok 2023 / 2024. Események, rendezvények

Népszerűség
2023.11.25. (Szombat) - 2024.01.28. (Vasárnap)

Magyarországon a kortárs képzőművészet kánonformáló központja a 19. század vége óta folyamatosan működő Műcsarnok. Nemzeti intézmény, amelynek legfőbb hivatása a jelenkori magyar művészeti törekvések és a nemzetközi irányzatok legjavának bemutatása Budapesten. Meghatározó feladata a hazai képzőművészet nemzetközi pozicionálása is - külföldi kiállítások kezdeményezése és publikációk révén.

Műcsarnok programok 2023 / 2024

2023. december 8., péntek, 16.00
Hármas katalógus-bemutató a Műcsarnokban: Gémes | Reigl | Gilot
Műcsarnok Előadóterem

A beszélgetés résztvevői:
Mayer Marianna, a Gémes Péter kiállítás kurátora
Kovács Krisztina, a Françoise Gilot tárlat kurátora
Makláry Kálmán, a Reigl Judit kiállítás kurátora
Moderátor: Medve Mihály

A részvétel ingyenes, de regisztráció köteles.


2023. december 9. 15:00 - 16:00
Kovács Krisztina nyitó kurátori tárlatvezetése Françoise Gilot: Felszálló Főnix c. kiállításán

A Műcsarnok kiállítása a művész Európában valaha megrendezett legátfogóbb bemutatkozásának tekinthető. Az egészen korai, még a pályaindulást reprezentáló művektől kezdve az életmű kései szakaszát jelentő 2016-os papírmunkáig Gilot főbb korszakai, témái és sorozatai mind felvonulnak. Olyan meghatározó momentumai villannak fel az életműnek, mint a kezdeti, még a Picasso mellett töltött időszakából származó drámai önarcképe, a legendás párizsi Mourlot-műhelyben készített egyik első litográfiája, a ’80-as évek monumentális lebegővásznai, vagy a ’90-es évek kiemelkedő fontosságú sorozatának, a Vándornak a darabjai, melyek hosszú idő után újra együtt láthatók. A tárlat a Rozsda Endréhez fűződő megindító barátságának is emléket állít, hiszen ennek a rendkívüli kapcsolatnak köszönhető Gilot Magyarország iránt érzett szeretete, kötődése és az elmúlt évtizedekben a magyar művészeti színtéren való jelenléte. Utóbbinak méltó bizonyítéka, hogy a Műcsarnok szinte teljes kiállítási anyaga magyar magángyűjteményekből kölcsönzött művekből jött létre.

Belépés: aznapi kiállítási jeggyel 


2023.  december 10., vasárnap 10:30 - 12:00
Csak lazán! művészeti foglalkozás felnőtteknek | A szabadság határai

Felnőtteknek is szólnak izgalmas művészetpedagógiai programjaink, amelyek ötvözik az aktivitást, az önismeretet és az egymás közti megosztást, párbeszédet a művekkel és egymással. A „Csak lazán” foglalkozások kifejezetten azoknak szólnak, akik érdeklődnek a kortárs művészet iránt, de bizonyos feszültséget vagy bizonytalanságot éreznek irányában. A laza asszociációkra, a felfedezés örömére épülő programok különleges művészeti workshopokat és reflexiókat kínálnak úgy, hogy az alkotói folyamatot egy inspiráló környezetben élhessék át a foglakozáson résztvevők. Ezenkívül remek lehetőséget nyújtanak az érdeklődő, művészetszerető és nyitott emberek számára, hogy kapcsolódjanak egymáshoz. Fedezd fel a művek mélyebb jelentését, és kapcsolódj rá a művészettörténet és a kortárs művészet csodájára!
Mozgás és vonalvezetés, színválasztás és üzenetek, titkok és felfedezésre váró gesztusok: ezeket mind felfedezhetjük Reig Judit munkáiban. A foglalkozáson megpróbáljuk érezni a mozdulatainkat, figyelemmel követni egymás gesztusait, és vonallá változtatni a kiállítótérben tett megfigyeléseket, miközben rengeteg kérdést is megfogalmazunk magunkban, melyekre a képekben kereshetünk válaszokat. 


2023. december 13., szerda 16 óra
Elüldözött művészek | A kommunizmus elől Párizsba menekülő magyar festők történetei | Rubicon-est

Hogyan jutottak Reigl Judit és társai Párizsba, és milyen közeg fogadta őket?
Mit akart a kommunista rendszer vagy a CIA a kortárs művészettől?
Milyen szerep jutott a magyaroknak a 20. század második felének művészetében, és mennyire értékeli őket a nemzetközi közönség?
Meghívott szakértő: Makláry Kálmán, a Kálmán Makláry Fine Arts Galéria tulajdonosa, a Reigl Judit és a Második párizsi iskola kiállítás kurátora.
A beszélgetést vezeti: Antalffy Péter, a Rubicon Intézet tudományos munkatársa

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációköteles.

2023. december 14., csütörtök 18h
Programunkra minden jegy elkelt! Kelen Anna művészettörténész exkluzív tárlatvezetése

jegyár: 3500 Ft


2023. december 17., vasárnap 16.00 óra
A Project333 improvizált kamarazene koncertje Gábor Áron Körkérdés című kiállításán

A project 333 zenekar improvizált kamarazenét játszik.

Ami inspirál, az a szabadság, a koncentrált figyelem, a csend. Nincs stílus, csak hangok, nincsenek klisék, csak jelenlét. A hangszerek a szabad improvizációs műfajok felől érkeznek, a zene inkább a kortárs kamarazene felé tart.

Tagok:
Mákó Rozi - zongora, szintetizátorok
Roskó Gábor - szaxofon
Héjja János - gitár
Tarnay Timon - trombita, ütőhangszerek
Tarnay Károly – basszusgitár

Gábor Áron (1954) a nyolcvanas évek eleje óta alkot festőként, grafikusként, szobrászként és performerként, ugyanakkor installációi, videóművei révén is hangsúlyos a jelenléte a kortárs képzőművészetben. Különféle rendszerek elemeit markánsan ötvöző műveit a vizuális sokrétűség révén a tapasztalatokat összegző, egyúttal számtalan jelentésrétegnek teret engedő formába ágyazva hozza létre.
A Műcsarnokban megrendezésre kerülő tárlat az eddigi életmű tizenhárom fő témájából hármat mutat be – a ’80-as és a ’90-es években készült, valamint a legújabb alkotásokra fókuszál, tovább szélesítve az összefüggések körét.

Jegyár: 3500 Ft


2023. december 28., csütörtök 18h
Megtalálni önmagad — Hidvégi Áron Arnold jogász-közgazdász, szerző, edző exkluzív tárlatvezetése

jegyár: 3500 Ft


2024. január 4., csütörtök 18h
Salgó Viki Reigl Judit kiállításához kapcsolódó koncertje

Salgó Viki a Ludwig Múzeumban töltött négy éve alatt találkozott először személyesen Reigl Judit festészetével. Az Űr és Extázis - Reigl Judit 2014-es kiállítása kapcsán múzeumpedagógiai foglalkozásokat és tárlatvezetéseket tartott, így lehetősége volt mélyebben megismerni Reigl festői útját. 2016-ban pedig egy amerikai ösztöndíj során felkereste több nagyváros kortárs gyűjteményében Mark Rothko képeit. Többek között ezen inspirációk nyomán kezdett 2018-ban maga is absztrakt műveket festeni. Alkotásai ugyanazokhoz a belső tájakhoz kapcsolódnak, melyeket dalaiban szavakkal, a vásznon foltokkal ábrázol. Salgó Viki alkotási területei kölcsönösen tükrözik egymást, mint egy belső folyamat kifejező eszközei, és szorosan kapcsolódnak önismereti útjához. Nem csak szólóban zenél, zenekara, a HOLLÓ, 2023 novemberében mutatkozik be Budapesten.

jegyár: 3500 Ft


KIÁLLÍTÁSOK:

Körkérdés | Gábor Áron kiállítása
2023. november 10. - 2024. január 28.
 
Gábor Áron (1954) a nyolcvanas évek eleje óta alkot festőként, grafikusként, szobrászként és performerként, ugyanakkor installációi, videóművei révén is hangsúlyos a jelenléte a kortárs képzőművészetben. Különféle rendszerek elemeit markánsan ötvöző műveit vizuális sokrétűséggel, a tapasztalatokat összegző, egyúttal számtalan jelentésrétegnek teret engedő formába ágyazva hozza létre.
A Műcsarnokban megrendezésre kerülő tárlat az eddigi életmű tizenhárom fő témájából hármat mutat be – a ’80-as és a ’90-es években készült, valamint a legújabb alkotásokra fókuszál, tovább szélesítve az összefüggések körét.
Reischl Szilvia
a kiállítás kurátora
 
A kéz és a test emlékezete - Gémes Péter fotófestészete
2023. október 20. - 2024. január 28.
 
"Gémes Péter (1951. 04. 11. – 1996. 10. 22.) azon kevés művész egyike, akinek mind személye, mind alkotói pályája a művészettörténészek és a közönség egyöntetűen pozitív ítéletét vívta ki. Életművét tragikusan rövid, alig két évtized alatt hozta létre.
A Varsói Képzőművészeti Akadémia grafika szakán diplomázott 1976-ban, majd ugyanitt volt ösztöndíjas. 1980-ban tért vissza Budapestre.  Érdeklődése innentől a fényképezés felé fordult: hol közvetlenül fotókból állnak a kompozíciók, hol pedig a lefényképezett alakokat szórópisztollyal rajzolja föl a nagyméretű vásznakra. A legtöbb képén ő maga szerepel, számtalan karakter bőrébe bújva akár egyazon képtéren belül is, ő a filozófus, a vándor, az angyal, a harcos – némelykor bevonta közvetlen családtagjait is, így kölcsönözve intimitást a jeleneteknek. Utolsó éveiben már csak saját magát fotózta, majd a testéből is csak a végtagjait. A kezek és lábak sokszor alig felismerhető formáiból mozaikként rakott össze oszlopokat, homokórát, piramist, naplószerűen dokumentálva az időt és a mindennapokat.
A jelen kiállítás arra vállalkozik, hogy a főművek mellé beemelje az életműbe a korábban marginálisnak tekintett pályakezdő munkákat is.
A kiállításon látható lesz egy olyan nagyméretű fotóvászon is, amely – egy miskolci tárlatot kivéve – még nem került közönség elé. A látogatók így végigkövethetik Gémes Péter belső útját, a formálódás éveitől kezdve a filozófiai hátterű olvasmányélmények által megjelenített fotóalapú munkákon át a hittel teli reménykeresés utolsó állomásáig. Az újabb generációk is rácsodálkozhatnak a gondolati és vizuális bravúrokat felmutató időtálló alkotásokra, egy olyan művészre, aki egész oeuvre-jével példázza: „Ecce homo!”
Mayer Marianna
a kiállítás kurátora

REIGL 100 – Reigl Judit centenáriumi kiállítása
2023. október 4 – 2024. január 28.

Párizs és Berlin mellett szülőhazájában is nagyszabású kiállítással tisztelgünk az idén 100 éve született Reigl Judit festőművész előtt. A világszerte legismertebb magyar származású kortárs művészek közé tartozó alkotó műveiből több tárlat is nyílik a centenáriumi év alkalmából országszerte – a legjelentősebbet a Műcsarnokban rendezzük idén ősszel.

A Műcsarnok legnagyobb termeiben megrendezendő REIGL 100 című tárlaton a művész legfőbb korszakait reprezentáló, több mint 60 festményt láthat majd a közönség, köztük igazi különlegességeket: eddig lappangó műveket és számos jelentős külföldi gyűjteményből kölcsönzött alkotást is. A 2023. október 3-án nyíló kiállítás megkoronázza a centenáriumi eseményeket. A főműveket és több, itthon soha nem látott festményt 1700 négyzetméteren mutatjuk be a közönségnek.

Együttműködő partner: Kálmán Makláry Fine Arts

Forrás: a Szervezők honlapja, Facebook oldala és sajtóanyag

2023.11.25. - 2024.01.28.
Találatok száma: 11

Green Hotel**** Budapest

Green Hotel**** Budapest

A Green Hotel Budapest a főváros egyik egyedi stílusú szállodája, a kiemelt rendezvényközpont közelében, a Puskás Ferenc Stadionnál. Különböző, a természet meghitt nyugalmát idéző hangulatban kialakított, tágas és modern szobákkal, illetve üzleti és családi rendezvényekhez, kisebb konferenciákhoz ... Bővebben


Hotel Lucky***

Hotel Lucky***

A Hotel Lucky*** kényelmes szobáival, konyhás, légkondicionált apartmanjaival minden elvárásnak megfelel, akár üzletemberek, turisták vagy tranzit utasok veszik igénybe szolgáltatásait. Legtöbb szobánkban vezeték nélküli internet hozzáférést biztosított. Éttermünk gazdag büféreggelivel várja kedves ... Bővebben


Passzió Panzió

Passzió Panzió

A panzió Zugló zöldövezetében található. Könnyen megközelíthető a belvárostól és az M3 autópályától. Szobáiban a vendégek kényelemre lelnek, akár pihenés akár munka céljából érkeznek a családias hangulatú szálláshelyre. Minden szobához fürdőszoba, rádió, kábeltévé, ventilátoros csillár tartozik. ... Bővebben


Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

A Szőnyi Hotel*** Zuglóban található, így vendégeink egyszerre élvezhetik a belváros közelségét és a zöldövezet nyugalmát. Házunk 42 szobával rendelkezik, melyekben 90 fő szállásolható el. Budapest történelmi belvárosa autóval vagy tömegközlekedéssel néhány perc alatt elérhető. Legfontosabb célunk, ... Bővebben


Ajtósi Dürer sori Kollégium

Ajtósi Dürer sori Kollégium

Az Ajtósi Dürer sori Kollégium 9 emelete otthont nyújt az Eötvös Loránd Tudományegyetem minden karáról érkező hallgatóknak. Bővebben


Danubius Hotel Arena****

Danubius Hotel Arena****

A hotel Budapest legnagyobb sport- és rendezvénycentrumainak közelében, a Puskás Ferenc Stadion és a Papp László Sportaréna közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A hotel frissen felújított, mediterrán hangulatú, fürdőszobás, légkondicionált szobái ideális helyszínt biztosít sporteseményekre, ... Bővebben


Hotel Amadeus*** Budapest

Hotel Amadeus*** Budapest

A Hotel Amadeus Budapest zöldövezetében, Zugló kertvárosában csendes, kellemes környezetben helyezkedik el, a belvárostól és a Hungexpo területétől is csak néhány kilométerre. A szálloda 39 tágas, kényelmes szobával, valamint körpanorámás étteremmel, kerthelységgel, konferenciatermekkel és egy ... Bővebben


Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotelünk családias környezetben üzemel, mely Budapest belvárosától 3 km-re, a Városliget turisztikai látványosságainak közelében, az M3-as autópálya bevezető szakaszánál található. A Romantik Hotel a romantikát nemcsak a nevében viseli, hanem megjelenésében is: diófa falborítás, antik szekrények, régi ... Bővebben


Hotel Veritas Budapest

Hotel Veritas Budapest

A Hotel Veritas a Papp László Sportaréna, a SYMA kiállítási központ és az EXPO kiállítási területhez is közel található. Bővebben


Hotel Zugló Budapest

Hotel Zugló Budapest

Hotelunk Zuglóban, Pest egyik legelegánsabb, legrégebbi kerületében helyezkedik el, közel a város főbb látnivalóihoz. Légkondicionált szobáink LCD TV-vel, hűtőszekrénnyel illetve mini bárral, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel vannak ellátva. Bővebben


1 2   
Találatok száma: 31

Aranyhal Vendéglő Budapest

Aranyhal Vendéglő Budapest

Vendéglőnk már évtizedek óta családi vállalkozásként üzemel, ahol mindig kiemelt hangsúlyt fektettünk a színvonalas vendéglátásra és a tradicionális magyar konyha kínálta gasztronómiai élmények megőrzésére. Méltóan az Aranyhal névhez, a hazai halétel különlegességek széles választékát kínáljuk; korhely ... Bővebben


Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

A Bagolyvár egy családias hangulatú étterem, amely nagyanyáink és anyáink vasárnapi ebédjeit, vacsoráit idézi és a hagyományos magyar vendégszeretet értékeit kínálja az új évezred vendégeinek. Bővebben


Pavilon Kert Budapest

Pavilon Kert Budapest

Tökéletes kikapcsolódás a város zöld szívében. Ha azt mondjuk, Városliget, szinte biztos, hogy azonnal elmosolyodsz, hiszen ez az a hely Budapesten, amit egyszerűen nem lehet nem imádni. A közvetlen közelben a Széchenyi fürdő, az imádott Állatkert és a gyönyörű Hősök tere is, így nem csoda, ha örömmel és ... Bővebben


Robinson Restaurant Budapest

Robinson Restaurant Budapest

A Robinson Restaurant 1989-ben nyitotta meg kapuit a gasztronómia kis szigetén, a Városligeti tavon, amely a Hősök terétől néhány perc sétával elérhető. A Robinson az elmúlt évtizedekben a főváros közönségének és az itt élő külföldiek kedvelt éttermévé vált. Számos világsztár (Arnold Schwarzenegger, ... Bővebben


Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Zuglóban a Városliget szomszédságában, a Stefánia és a Thököly út sarkán kellemes hangulatú éttermünkben várjuk kedves vendégeinket. Nyáron nyitott, télen zárt teraszunkról szemlélheti a Stefánia úti fasor látványát. Belső termeink kellemes hangulatát a barátságos felszolgálás a természetes anyagokból ... Bővebben


Széchenyi Kertvendéglő Budapest

Széchenyi Kertvendéglő Budapest

A Széchenyi Kertvendéglő Budapest szívében, a Széchenyi fürdő patinás épületének tövében található, és bár a belvároshoz közel van, csodálatos körpanorámájának köszönhetően mégis távol áll a sematikus belvárosi pincehelyiségektől és a régi bérházak éttermeitől. Míg nyáron az étterem nyitott, de ... Bővebben


Szőnyi Étterem Budapest

Szőnyi Étterem Budapest

Éttermünk Zuglóban, a Városliget közelében, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető helyen, ugyanakkor csendes környezetben található. Bővebben


Trófea Grill Étterem Zugló

Trófea Grill Étterem Zugló

Az étterem, ami már a századfordulón is fogadta a budapesti polgárokat, most különleges szolgáltatásokkal várja Önöket! Varázslatos svédasztalt állítottunk fel, amelyről meghatározott összegért korlátlanul fogyaszthat, több mint 100 féle ételből és italból! Bővebben


VAN BORIS

VAN BORIS

Nyitottunk Zuglóban egy helyet, ahol lehetsz, ehetsz, ihatsz...Találsz itt teát, kávét, finom falatokat, sört a csapon, minőségi párlatokat és Van Boris! Bővebben


Wang Mester Kínai Konyhája Budapest

Wang Mester Kínai Konyhája Budapest

Magyarország legelismertebb kínai szakácsa, Wang Qiang szeretettel várja a hagyományos kínai konyha kedvelőit. Bővebben


1 2 3 4   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Múzeumi programok Budapest 2023. Mindenkit vár a Néprajzi Múzeum és interaktív közösségi tere a MÉTA
Múzeumi programok Budapest 2023. Mindenkit vár a Néprajzi Múzeum és interaktív közösségi tere a MÉTA
 • Budapest
 • XIV. kerület
2023. december 5. (Kedd) - 2023. december 10. (Vasárnap)
ZOOM - Perspektívaváltás, a Néprajzi Múzeum új állandó kiállítása Budapesten
ZOOM - Perspektívaváltás, a Néprajzi Múzeum új állandó kiállítása Budapesten
 • Budapest
 • XIV. kerület
2023. december 5. (Kedd) - 2023. december 10. (Vasárnap)
Néprajzi Múzeum programok 2023 / 2024 Budapest
Néprajzi Múzeum programok 2023 / 2024 Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
2023. december 8. (Péntek)

Hasonló ajánlatok

Virág Judit Galéria programok 2023. Kiállítások, aukciók, művészeti események
Virág Judit Galéria programok 2023. Kiállítások, aukciók, művészeti események
 • Budapest
 • V. kerület
2023. december 2. (Szombat) - 2023. december 15. (Péntek)
Vízivárosi Galéria programok 2023 Budapest
Vízivárosi Galéria programok 2023 Budapest
 • Budapest
 • II. kerület
2023. december 1. (Péntek) - 2023. december 20. (Szerda)

Figyelmébe ajánljuk!

Műcsarnok Budapest
Műcsarnok Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület

Érdemes felkeresni!

Néprajzi Múzeum Budapest
Néprajzi Múzeum Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
Szépművészeti Múzeum Budapest
Szépművészeti Múzeum Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület

Kapcsolat, elérhetőség
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok