Műtárgyak Éjszakája Fesztivál 2021 Budapest
Budapest Feszt országjáró turné fergeteges bulikkal! Irány Tahitótfalu!
Budapest Feszt országjáró turné fergeteges bulikkal! Irány Tahitótfalu!
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Műtárgyak Éjszakája Fesztivál 2021 Budapest


Itt az ötödik Műtárgyak Éjszakája! A június 17-19. között megrendezésre kerülő háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, több mint 100 programmal várja a műtárgyak izgalmas világa iránt érdeklődő közönséget. A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyernek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

V.  Műtárgyak Éjszakája Budapesten

2021.  június 17-19.

Itt az ötödik Műtárgyak Éjszakája, a nyár legizgalmasabb művészeti fesztiválja. 50 különböző helyszínen több mint 100 program várja a műtárgyak szerelmeseit.

A kínálat az eddig megszokottakhoz hasonlóan nagyon színes: a kiállítások és szakmai előadások mellett többek között műterem- és műhelylátogatások, tematikus séták, workshopok, kerekasztal-beszélgetés és filmvetítés is gazdagítja a programválasztékot. A széles kínálat garantálja, hogy mindenki talál olyan eseményt, ami a számára különösen érdekes lehet.

Nem csak festészet

A Műtárgyak Éjszakája közelebb hozza a műtárgyak lebilincselő világát a művészetek és a kultúra szerelmeseihez. Izgalmas történetek bontakoznak ki és elevenednek meg a látogatók szemei előtt. Valljuk, hogy a művészet nemcsak a múzeumok falai között rejtőzik, hanem a mindennapok során is körülvesz minket, olyan helyeken is rábukkanhatunk, ahol talán nem is várnánk.

Így aztán a festményeken a szobrokon, a régészeti leleteken, a fotográfiákon, a porcelánokon és a kerámiákon túl többek között a szocializmus hazai tárgykultúráját is felidézzük, megismerkedünk a kék kelmefestés rejtelmeivel, az Unicum ipartörténeti és iparművészeti érdekességeivel, a nemzetközileg elismert kiváló hazai üvegművészek alkotásaival, a népi kézművesség titkaival, sőt még Blaha Lujza, a nemzet csalogánya kalandos életű legyezőjével is.

Izgalmas új helyszínek

Az új helyszínek között szerepel a főváros egyik leghangulatosabb pontja, Gül baba türbéje. Itt nemcsak az épületegyüttesről lesz szó, hanem a titokzatos Gül babáról is, akinek a személyéhez legendák kapcsolódnak. A

BTM Aquincumi Múzeum és Régészeti Park a régészeti ásatások kulisszatitkaiba, Európa egyik legnagyobb kőtárának kincseibe, a rómaiak mindennapjaiba nyújt betekintést, a pop-up kiállításon pedig élőben is megszemlélhetők azok a műtárgyak, amelyeket a pandémia miatti zárva tartás idején az intézmény a Kisföldalatti peronjain plakátokon mutatott be.

A Fővárosi Nagycirkusz elvarázsolt világa kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A Magyar Cirkuszművészeti Múzeum gazdag tárgygyűjteménye személyes történeteket őriz. A látogatók itt kortárs alkotók cirkuszművészetre reflektáló munkáival találkozhatnak, és interaktív tárlatvezetéssel
járhatják be a Nincs mááásik! 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz kiállítást.

A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben a népi kézművesség kerül a középpontba, a kézműves alkotásokkal berendezett nemezsátor mellett a műhelyek működéséből is ízelítőt kapnak az érdeklődők, megtekinthetik például a kilimszövést.

A nemrégiben átadott csúcsmodern Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ a restaurálás és a magyar festészet remekei iránt érdeklődőket várja, az intézményben jelenleg többek között Munkácsy Mihály, Czóbel Béla és Szinyei Merse Pál művein dolgoznak a szakemberek. A Kiskép Galériában a kortárs magyar üvegművészet lenyűgöző alkotásaival találkozhatnak a látogatók.

A Memento Parkban a politikai propagandáé és a szocializmus tárgykultúrájáé a főszerep, az esemény végén a korszak ikonikus csemegéinek bemutatójára, kóstolására is sor kerül.

Szemtől szemben a művészekkel

A fesztiválon idén is lehetőség nyílik a művészekkel való találkozásra. Megnyitja kapuit a Budakalászi Műteremház, ahol az alkotók mutatják be műtermeiket, majd miniworkshopra, közös alkotásra is sor kerül.

A Fiatal Képzőművészek Stúdiójának székhelyén található négy műteremben fiatal művészek dolgoznak, velük is megismerkedhetnek a résztvevők. Kalmár János DLA Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész eddig még soha nem látott szobrokat mutat meg a műtermében, miközben válaszol az érdeklődők kérdéseire. A kiállítások megtekintése is egészen más élmény, ha jelen van az alkotó.

A Budapest Galériában Gálhidy Péter szobrászművész, valamint Molnár Judit Lilla képzőművész, a Deák Erika Galériában Szűcs Attila festőművész, a Molnár Ani Galériában Mayer Éva képzőművész, a MET Galériában Péter Ágnes szobrász, képzőművész, illetve HAász Ágnes grafikusművész, továbbá Krnács Ágota képzőművész kalauzolja a látogatókat. Az ARTE Galériában Bálind István kortárs festőművésszel beszélget Marsó György a Galéria társtulajdonosa, valamint a közönség.

Múzeumok, galériák várják a látogatókat

A Műtárgyak Éjszakája programsorozat résztvevői a jelentős hazai múzeumok és galériák. A már bemutatott helyszíneken túl az Óbudai Múzeum, a Műcsarnok, a Budapesti Történeti Múzeum – Vármúzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Ráth György-villa, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a TOBE Gallery, a Várfok Galéria, az Einspach Fine Art & Photography, a Virág Judit Galéria és a Kieselbach Galéria is izgalmas programokkal, kiállításokkal, tárlatvezetésekkel várja az érdeklődőket.

Ha ti is alkotnátok

A programsorozaton az eddigi évekhez hasonlóan idén is megtapasztalhatják a résztvevők az alkotás örömét. A Budakalászi Műteremházban a BUMM művészei tartanak miniworkshopot, az általuk létrehozott mintákat betonból készült dúccal lehet papírra, textilre, esetleg otthonról hozott ruhadarabra nyomtatni. A Herendi Porcelánpalotában a porcelánrózsa-formázást és a porcelánfestést is ki lehet próbálni. A Török Kulturális Intézetben nem csak műtárgybemutatón lehet részt venni, hanem kisebb nemeztárgyak készítésére is van lehetőség.

Szakmai előadások, nem csak a szakmának!

A programkínálatot színesítik még a változatos témájú szakmai előadások, amelyek között vannak olyanok is, amelyeken online is részt lehet venni, ilyen például Emőd Péter művészeti újságíró a nagy műtárgyhamisítási botrányainak tanulságaival foglalkozó előadása, vagy Vaja László porcelánszakértő porcelán- és kerámiarestaurálással kapcsolatos előadása, amely a műkedvelő közönségnek, a gyűjtőknek és a befektetőknek is hasznos információkkal szolgál. Vaja László műtermét is felkereshetik a háromnapos fesztivál során a résztvevők.

A műtárgypiac iránt érdeklődőknek ajánljuk még az elmúlt egy év műtárgypiaci történéseit tárgyaló kerekasztalbeszélgetést Serfőző Krisztina kulturális menedzser vezetésével. A Martos Gábor művészeti író könyvbemutatójához kapcsolódó beszélgetés a nők művészetben és műtárgypiacon betöltött szerepével foglalkozik. Újra hallhatjuk Görbe Márk művészettörténész-szőnyegszakértőt is, aki ezúttal nem a szőnyegekről, hanem a falikárpitművészet legnevesebb darabjairól tart előadást. A magyar üvegművészekről és a kortárs üvegről is hallhatunk egy izgalmas előadást Balogh Eleonóra Ferenczy Noémi díjas üvegművész, Műemléki restaurátor szakértő jóvoltából.

A bélyeg-, érem- vagy képeslapgyűjtők az Oktogon Filatélia céget kereshetik fel szaktanácsadásért és értékbecslésért.

A kortárs kerámia és a lakberendezés rajongói pedig ne hagyják ki a Fabrika Stúdió eseményét, ahol Bartis Kata alkotásaival ismerkedhetnek meg a Fabrika bútorai között.

A június 18-i filmvetítés helyszíne a Bem Mozi, ahol A mű szerző nélkül című filmet lehet megtekinteni, ami az egyik legnevesebb kortárs festő, Gerhard Richter életén alapul. A programsorozat kreatív kampánya már 3 ízben nyerte el a reklámszakma rangos elismeréseit, köztük egy aranydíjat a Lollipop versenyen. Idén ismét különleges, érzékszerveinket megmozgató kampányra készülnek a szervezők és a VLMY&R kreatív ügynökség, Kóstolj bele a művészetbe a Műtárgyak Éjszakáján címmel.

A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges.

Találatok száma: 261

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért Budapest

Danubius Hotel Gellért Budapest

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner

12 Revay Hotel Budapest

12 Revay Hotel Budapest

Az újonnan nyílt 12 Revay Hotel Budapest szívében helyezkedik el a főbb nevezetességek gyűrűjének ölelésében. Az Oktogon, Deák Ferenc tér, Parlament, Opera, Szent István Bazilika, Andrássy út és a Király utcai pezsgés mindössze néhány perc sétával elérhető. Bővebben


22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

A Rendezvényközpont Budafok központi részén, a Törley Kastély és Törley Hungarikum Múzeum tőszomszédságában helyezkedik el. A rendezvényközpont négy teremből, azok kiszolgáló egységeiből, egy kültéri rendezvényhelyszínből és a 27 szobás Boutique Hotelből áll. Termeink minden típusú rendezvényhez ... Bővebben


ARCadia Hotel Budapest****

ARCadia Hotel Budapest****

Az ARCadia Hotel Budapest**** szállodának helyet adó történelmi épület a 20. század elején épült, az adott kor építészeti divatját, stílusirányzatát követve, mely vonzó választást jelenthet a fővárosba látogatók számára. 6 emeleten 113 szobával (economy, standard, superior, lakosztály) és egy kellemes ... Bővebben


Adina Apartment Hotel Budapest

Adina Apartment Hotel Budapest

A budapesti Adina Apartment Hotel pár percnyi távolságra található Budapest üzleti, szórakozó, bevásárló - és éttermi központjától. Bővebben


Alfa Art Hotel*** Budapest

Alfa Art Hotel*** Budapest

Az Alfa Art Hotel*** Superior Budapest közvetlenül a Duna parton, csendes környezetben található. Galéria, időszaki képzőművészeti kiállítások, hangversenyek teszik színesebbé a szálloda ajánlatát. Bővebben


Alice Hotel Budapest

Alice Hotel Budapest

A negyvenegy szobás Alice Hotel otthona az az 1800-as évek második felében épült Kallina Mór által megálmodott villa, amely eleganciájával tökéletesen illeszkedik az UNESCO által védett Andrássy út varázsához, miközben modern felszereltségének köszönhetően korunk minden elvárásának megfelel. Bővebben


Ambra Hotel**** Budapest

Ambra Hotel**** Budapest

Szállodánk 37 egyedi tervezésű szobával várja vendégeit a város szívében, csak néhány lépésre a legfontosabb turisztikai látnivalóktól, helyi éttermektől, bároktól. Élvezze széles választékú büfé reggelinket egy tartalmas városnézés előtt. A nap további részében snack és ingyenes kávé fogyasztható lobby ... Bővebben


Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben


1 2 3 4 ... 27   


Találatok száma: 624

Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház

Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház

A kávézó hétfő kivételével, nyitvatartási időben, gazdag étel-ital kínálattal várja a múzeumba látogatókat a középkori kőemlékeket bemutató hangulatos térben. Bővebben

Kiemelt partner

Galéria Kávézó Budapest - Continental Hotel

Galéria Kávézó Budapest - Continental Hotel

A Continental Hotel gasztronómiai kínálatának egyik fontos láncszeme a korhűen helyreállított, a legkönnyebben a főbejárattól megközelíthető Galéria Kávézó Budapesten. Bővebben

Újdonság
Kiemelt partner

Instant-Fogas Komplexum

Instant-Fogas Komplexum

Az Instant-Fogas Komplexum Budapest legjobb helye! Elképzelhető, hogy van újabb, lehet, hogy van zajosabb, biztos, hogy van nehezebben megközelíthető, valószínű, hogy van drágább, sőt olcsóbb is, de a szó magától értetődő értelmében, nincs jobb. Két - erdővé varázsolt - bérházról van szó, ahol minden ... Bővebben

Kiemelt partner

Gellért Söröző & Brasserie

Gellért Söröző & Brasserie

Egy söröző, ami nem akar több lenni, de az, nagyon. Budapest legrégibb sörözője 2015-ben a legújabb trendeknek megfelelő belső terekkel nyitotta meg kapuit, ami eddigi történetének új fejezetét jelentette. A kortárs magyar konyha ételei korántsem szokványos alapanyagokból készülnek, és a kézműves sörök ... Bővebben

Kiemelt partner

21 Magyar Vendéglő

21 Magyar Vendéglő

A 21 A Magyar Vendéglő tulajdonosainak célja volt egy olyan magyar éttermet létrehozása, mely visszaadja a rég elfeledett és hiányzó Szindbádos gasztronómiai élményt. Békebeli magyar konyha 21. századi módon, minden eredeti hagyományos ízt koncentráltan megőrizve, ételeik mégis könnyebbek a régimódi ... Bővebben


36 Bisztró Budapest

36 Bisztró Budapest

Reggelitől a vacsoráig várjuk a környéken élőket és dolgozókat egészséges és természetes alapanyagokból készült friss és finom ételekkel. Bővebben


360 Bar

360 Bar

Amikor már nem elégít ki a földönjárás, és kell valami, ami az egekbe emel, akkor nézz fel hozzánk! Budapest legmagasabban berendezett rooftop bárjában 360 fokos panorámával várunk. A 360 Bár immár negyedik éve fogadja vendégeit a híres Párizsi Nagyáruház tetőteraszán, az Andrássy úton. Vendégeinket ... Bővebben


Alabárdos Étterem

Alabárdos Étterem

Hagyományos magyar ételek újragondolt formában, minőségi borok kíséretében. Ezt kínáljuk Önnek történelmi falak között a Budai Várnegyed szívében. Legyen a vendégünk! Bővebben


Almárium Gasztro Art Bisztró Budapest

Almárium Gasztro Art Bisztró Budapest

Almáriumnak valaha a ház fegyvertartó ládáját hívták, később a polgárság féltve őrzött kincseinek tárolására szolgáló szekrényt nevezték így. Manapság egyik becses kincsünk a magyar élelmiszer, amelyből szakértelem és szeretet hozzáadásával teremtünk csúcsgasztronómiát – bisztró hangulatban. Tesszük mindezt ... Bővebben


Amaretto Étterem Rubin Hotel Budapest

Amaretto Étterem Rubin Hotel Budapest

Amaretto Éttermünkben negyedévente megújuló étlappal várjuk kedves vendégeinket! Ételeink mindig friss, szezonális alapanyagokból készülnek, modern konyhatechnológia alkalmazásával. Nálunk az egészségtudatosan étkező vendégek és a magyar ízeket kedvelők is megtalálják a kedvencüket. Bővebben


1 2 3 4 ... 63   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
Budapest , több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás