Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Múzeumok Éjszakája Postamúzeum 2024 Budapest

2024. június 22. (szombat)

Múzeumok Éjszakája programok a Postamúzeumban Budapesten 2024. június 22-én. Az éjszaka, amikor minden életre kel!

Múzeumok éjszakája a Postamúzeumban

2024. június 22.

Elsők között...
Állandó kiállítás
Állandó kiállításunk öt teremben olyan témákat mutat be, melyek a Magyar Királyi Posta innovatív szemléletét, alkalmazottainak újító tevékenységét bizonyítják. Makettek és eredeti járművek segítségével mutatjuk meg, hogy a világon először Budapesten állították a motoros tricikliket a levélgyűjtés szolgálatába, és szólunk a távíró- és távbeszélő-szolgálatban 1872-től foglalkoztatott nők munkakörülményeiről. Fókuszba állítjuk a levélgyűjtőszekrény-ürítés modernizálására tett kísérleteket, a biztonságos küldeményszállítás újításait, valamint a világon először nálunk bevezetett levelezőlapot. Felsorakoztatjuk a postamérnökök vezetékes távközlés fejlesztését szolgáló újításait, kezdve a Hollós-féle kékírón, a Pollák-Virágh-féle gyorstávírón át a telefonhírmondóig. Megragadjuk azt a történelmi pillanatot, amikor 1933-ban Lakihegyen felépült a szivar alakú rádióadótorony, mely a mai napig a magyar rádiózás szimbóluma. A csaknem 100 éves postahivatal hangulatos enteriőrjében kétségtelenül a csőposta a látogatók kedvence, hiszen működik, és ezzel a „tegnap” technológiáját keltjük életre.

Postáskisasszonyok egykor és ma
Időszakos kiállítás
A kiállítás a nők postai munkavállalásának története mellett bemutatja a speciálisan női érdekvédelmi szervezetek megalakulását és a posta nőket, családokat támogató szociális tevékenységének krónikáját.

Mesén innen, mesén túl – zenés időutazás Kékkovács Marával és Bordás Barbarával
16:00 - 17:00
Interaktív művészeti foglalkozás a legszebb magyar és Disney-mesék dalaival Kékkovács Mara és Bordás Barbara, a Budapesti Operettszínház művészei vezetésével

Csepelyi Adrienn szubjektív tárlatvezetése a Postáskisasszonyok egykor és ma c. időszaki kiállításban
17:00 - 18:00
Mit jelentett a telefonos-kisasszonyok vizsgáján, hogy valaki „kihúzta a gyufát”? Miért nem voltak az első telefonkönyvben telefonszámok? A Postáskisasszonyok egykor és ma – A nők foglalkoztatásának története a Magyar Postán című kiállításon szórakoztató válaszokat kapunk a fentiekre. Ennél azonban sokkal többről szól ez a tárlat: bemutatja, mennyire fontos a Magyar Posta történetében a női munkaerő, és azt is, hogy nézett ki az egyes korokban a postamesternők, postakezelők, telefonos kisasszonyok és távírdásznők élete.

Leesett a tantusz? – Logikai játékok, nem csak gyerekeknek
18:00 - 23:00
A tantuszokat vagy telefonérméket a 20. században évtizedekig használták a nyilvános távbeszélő-állomásokon, a telefonfülkékben elhelyezett telefonokhoz. Logikai feladványainkban most újra szerepet kapnak. A helyes megfejtésekért tantuszt adunk ajándékba.

Postabuszok az alpesi országokban - autóbusz-makettek Solymosi Tamás gyűjteményéből
18:00 - 18:30
A postabusz olyan nyilvános autóbusz-szolgáltatás, amelyet a helyi levélkézbesítés részeként üzemeltetnek, hogy tömegközlekedést biztosítsanak olyan területeken, ahol egyéb buszjárat működtetése gazdaságtalan. A postabuszok üzemeltetése nagyon régi hagyományokra tekint vissza, szinte minden európai országban voltak postabuszok, de ma már csak Ausztriában és Svájcban maradt meg a szolgáltatás, elsősorban a domborzati viszonyok miatt. Solymosi Tamás gyűjteményéből most négy olyan diorámát láthatnak, amelyek főszereplői az Alpokban közlekedő postabuszok.

Vedd fel a tantuszt!
18:00 - 20:00
Ékszerkészítés kilyukasztott, ritkaságszámba menő telefontantuszokkal.

A telefon, amit csak négy magyar kaphatott meg... – Magdó Csaba, a Távbeszélő-történeti gyűjtemény muzeológusának előadása és műtárgy-bemutatója
19:00 - 20:00
1931-ben, a magyar távbeszélő fél évszázados ünnepén a Magyar Királyi Posta négy egyedi távbeszélő-készüléket készíttetett és ajándékozott négy magyarnak. Kik voltak ők? Miért ők? Miért ilyen telefont? Mit kaptak még?
És a hírek szerint XI. Pius pápa is kapott egyet...

Budapest Ragtime Band - szabadtéri koncert
20:00 - 21:00
A Budapest Ragtime Band a magyar tradicionális jazz talán legpatinásabb együttese, céljuk a ragtime muzsika hagyományainak ápolása. A ragtime a századforduló elején rendkívül népszerű zenei műfaj volt Amerikában. Scott Joplin és a többi nagyszerű komponista eredetileg zongorára írták rag-jeiket. A régi zongorakottákat porolta le a Budapest Ragtime Band, a ragtime-okat pedig 8 tagú együttesre hangszerelték át. Később a ragtime-ok mellé swing-melódiákat, dixieland-slágereket és virtuóz hangszerszólókat vettek műsorukba. Az egészen egyedülálló és a negyvenes évek Amerikájában népszerű Spike Jones együttesének show-műsorai adták az ötletet, hogy komolyzenei művek (Kék Duna-keringő, Kardtánc, Monti Csárdás, Brahms: Magyar táncok, Puccini: Tell Vilmos nyitány Bizet, Rossini, Brahms és Liszt művei, stb.) tréfás, humoros „Budapest Ragtime-stílusú” feldolgozásait, paródiáit kezdjék megírni és játszani. Műsorukban szerepelnek további zenei feldolgozások, így például a magyar operett- és tánczene-szerzők, többek között Kálmán Imre, Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs, Seress Rezső, Zerkovitz Béla, Szenes Iván dalainak ragtime-os, szórakoztató, a tőlük megszokott gegekkel tűzdelt átiratai.

Gólok és győzelmek – játék legendás sportközvetítésekkel
21:00 - 21:30
Archív hangfelvételek segítségével egykori sportesemények emlékezetes közvetítéseit idézzük fel!
Milyen meccs volt? Mi lett az eredmény? Ki lőtte a gólokat? Mikor volt? Ki közvetített?
Játsszon velünk és nyerjen!

Tritonus Guitar Trió koncertje
22:00 - 22:30
A Tritonus Guitar Trio magyar klasszikus gitáregyüttes, tagjai Molnár Levente, Szurgyi Gergely és Varga Bálint. Első koncertjüket 2015 januárjában adták Budapesten, és azóta Magyarországon, több európai országban és az USA-ban is felléptek. Sikeresen szerepeltek hazai és nemzetközi versenyeken: 1. helyezést értek el a Győri Egyetemi Versenyen és a Szegedi Országos Gitárversenyen (2015),  a Pozsonyban megrendezett L. Luthier Contest kamarazene-versenyen (2016),  a Bratislava Guitar Competition kamaraszekciójában (2018), a Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájában Miamiban (2019), 2.  helyezettek lettek a  világhírű Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájában Louisvilleben (2018) és a portugáliai Bragában rendezett kamaraversenyen közönségdíjat (2018) kaptak.
A trió első albuma 2018 végén jelent meg "DEBÜT" címmel, majd 2023-ban bemutatták második albumukat, amelyen a világon elsőként rögzítették Johann Sebastian Bach 15 szimfóniáját és BWV 29 kantátájának első tételét három gitáron.
A Tritonus Guitar Trio célja, hogy olyan darabokat játsszon, amelyeket ritkán vagy soha nem hallhat a közönség három gitáron, és legfontosabb szándékuk, hogy bővítsék a gitárrepertoárt, egyre több embert érjenek el a klasszikus gitárzenével.

Kreatív műhely
Folyamatos program 16:00 - 23:00
Levélírás különleges eszközökkel, levélfeladás, nosztalgia levélszekrények ürítése és egyéb érdekességek

Forrás: esemény honlapja


2024.06.22.
További ajánlataink

2024.06.22.
Találatok száma: 274

Budapest Hotel**** Budapest - Körszálló

Budapest Hotel**** Budapest - Körszálló

Budapest Hotel**** Budapest - Az 1970-es években épült szálloda különleges a maga nemében: kör alakjával 15 emelet magasan emelkedik a város fölé, így páratlan panorámát biztosít valamennyi szobájából. Szálljon meg az emblematikus Hotel Budapest-ben és a főváros látnivalói elérhető közelségbe kerülnek: a ...

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Expo Congress Hotel**** Budapest

Expo Congress Hotel**** Budapest

A négycsillagos Expo Congress Hotel 50 méter magasan emelkedik Budapest fölé. A Hungexpo közvetlen szomszédságában található szállodánkból kiváló kilátás nyílik a fővárosra, legfőképpen a legfelső emeleten található Sky Barból, amely minőségi italaival nyújt tökéletes kikapcsolódási lehetőséget a nap ...

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ...

Kiemelt partner
12 Revay Hotel Budapest

12 Revay Hotel Budapest

Az újonnan nyílt 12 Revay Hotel Budapest szívében helyezkedik el a főbb nevezetességek gyűrűjének ölelésében. Az Oktogon, Deák Ferenc tér, Parlament, Opera, Szent István Bazilika, Andrássy út és a Király utcai pezsgés mindössze néhány perc sétával elérhető.

22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

A Rendezvényközpont Budafok központi részén, a Törley Kastély és Törley Hungarikum Múzeum tőszomszédságában helyezkedik el. A rendezvényközpont négy teremből, azok kiszolgáló egységeiből, egy kültéri rendezvényhelyszínből és a 27 szobás Boutique Hotelből áll. Termeink minden típusú rendezvényhez ...

ARCadia Hotel Budapest****

ARCadia Hotel Budapest****

Az ARCadia Hotel Budapest**** szállodának helyet adó történelmi épület a 20. század elején épült, az adott kor építészeti divatját, stílusirányzatát követve, mely vonzó választást jelenthet a fővárosba látogatók számára. 6 emeleten 113 szobával (economy, standard, superior, lakosztály) és egy kellemes ...

Adina Apartment Hotel Budapest

Adina Apartment Hotel Budapest

A budapesti Adina Apartment Hotel pár percnyi távolságra található Budapest üzleti, szórakozó, bevásárló - és éttermi központjától.

Alice Hotel Budapest

Alice Hotel Budapest

A negyvenegy szobás Alice Hotel otthona az az 1800-as évek második felében épült Kallina Mór által megálmodott villa, amely eleganciájával tökéletesen illeszkedik az UNESCO által védett Andrássy út varázsához, miközben modern felszereltségének köszönhetően korunk minden elvárásának megfelel.

Alta Moda Fashion Hotel**** Budapest

Alta Moda Fashion Hotel**** Budapest

Szállodánk a divatos elegancia képviselője, a közösségi terek letisztult stílusát élénk sárgák, visszafogott kékek, kényelmes bútorok jellemzik. A szállodai szolgáltatások között olyan újítások is megtalálhatók, mint az élő, kontaktus nélküli chat a recepcióval, vagy a vezeték nélküli készüléktöltés a ...

Ambra Hotel**** Budapest

Ambra Hotel**** Budapest

Szállodánk 37 egyedi tervezésű szobával várja vendégeit a város szívében, csak néhány lépésre a legfontosabb turisztikai látnivalóktól, helyi éttermektől, bároktól. Élvezze széles választékú büfé reggelinket egy tartalmas városnézés előtt. A nap további részében snack és ingyenes kávé fogyasztható lobby ...

1 2 3 4 ... 28   
Találatok száma: 923

Budapest Jazz Club Bistro & Kávézó

Budapest Jazz Club Bistro & Kávézó

Ha könnyed, mégis nívós zenei élményre vágyik, ha a jazz elkötelezett híve, vagy épp most barátkozik a műfajjal, látogasson el a főváros jazzéletének központjába, a Budapest Jazz Clubba! A különleges atmoszféra és kiváló hangminőség mellett, barátságos hangulatú jazzkávézóval és bisztró-fogásokat ...

Jegyvásárlás
Asztalfoglalás
Kiemelt partner
Stifler Ház Music Klub & Sport Pub & Játékterem Budapest

Stifler Ház Music Klub & Sport Pub & Játékterem Budapest

A Stifler Ház egy igazi partyközpont, ahol 4 külön tánctérrel, ingyenes bulikkal és élő zenével várjuk a mulatni vágyókat minden egyes nap, egészen reggelig. A hatalmas, fedhető, fűthető és légkondicionálható kert tökéletes helyszín a felejthetetlen bulikhoz, koncertekhez és közös meccsnézésekhez ...

Asztalfoglalás
Ajánlatkérés
Kiemelt partner
Stifler32 Bar & Club Budapest

Stifler32 Bar & Club Budapest

A Stifler 32-ben rengeteg játék várja a vendégeket, péntekenként és szombatonként pedig hajnalig tartó bulik, karaoke estek, házibulik és retro partik szórakoztatják a közönséget. Kalandozz be az éjszaka rejtelmeibe, és légy részese egy felejthetetlen élménynek! 21 db TV, privát boxok, biliárd, ...

Asztalfoglalás
Ajánlatkérés
Kiemelt partner
Budapest Retro Bisztró

Budapest Retro Bisztró

Ülj be hozzánk egy igazi retro hot dogra, vagy egy pohár Bambira, és hagyd hogy átjárjon a nosztalgikus érzés: ráadásul, ha rákaptál az múlt ízére, jó hír, hogy napi menüvel (leves + főétel) is várunk hétfőtől péntekig! Hangulatos bisztrónk számos retró étellel és itallal várja a látogatókat. ...

Kiemelt partner
Budapest Hotel Étterem

Budapest Hotel Étterem

A Hotel Budapest étterme bőséges büféreggelivel és igény esetén vacsorával várja kedves vendégeit. A lobbyban található Budapest Presso egy ideális hely, hogy lazítson egy ital mellett.

Kiemelt partner
Bártfai Vendéglő Budapest

Bártfai Vendéglő Budapest

Régi magyar ételek újragondolva Buda szívében, a Móricz Zsigmond körtérhez közel! A magyar konyha ízei a XXI. század igényeihez igazítva. A hét minden napján várunk Benneteket, ha ennétek valami igazán különlegeset! Lehet ebéd, vagy vacsora, nálunk biztos, hogy találtok kedvetekre valót!

Asztalfoglalás
Kiemelt partner
Kemenes Cukrászda és Bisztró Vámház körút

Kemenes Cukrászda és Bisztró Vámház körút

Az otthon ízei. A Kálvin és a Fővám tér között félúton található a Kemenes legnagyobb és legimpozánsabb cukrászdája. Jelenleg több mint százharminc féle terméket kínálunk vásárlóinknak és partnereinknek, édes és sós változatban, saját receptúra alapján, kiváló minőségű természetes alapanyagokból. Egy ...

Kiemelt partner
Paradise Shisha Bar Budapest

Paradise Shisha Bar Budapest

Fedezd fel az ízek varázsát Nálunk! Kényelmes környezet, friss aromák és vízipipa élmény vár! Gyertek el a Paradise shisha bárba, ahol a legjobb shisha és koktél élmény vár rátok! Bárunkban minden nap 15:00-tól 24:00-ig várjuk a vendégeinket, akik egy jó hangulatú és barátságos helyen tölthetnek el egy ...

Újdonság
Kiemelt partner
ARAZ Étterem Budapest

ARAZ Étterem Budapest

Változatos, ízletes heti menüvel, sunday brunch ajánlattal, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várja vendégeit az ARAZ Étterem! Budapest bohémnegyedében olyan gasztronómiai kalandra hívja vendégeit, mely páratlan és intenzív, melyben a régi és az új ...

Hírlevél feliratkozás
Asztalfoglalás
Kiemelt partner
Galéria Kávézó Budapest - Continental Hotel

Galéria Kávézó Budapest - Continental Hotel

Szállodánk gasztronómiai kínálatának másik fontos láncszeme a korhűen helyreállított, a legkönnyebben a főbejárattól megközelíthető Galéria Kávézó. A századforduló polgári gasztronómiai kínálatának igen meghatározó jelentőségű szegmense volt a „Pesti Kávéházak” világa. A korabeli Continental Szálló egykori ...

Kiemelt partner
1 2 3 4 ... 93   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Múzeumok Éjszakája Budapest 2024
 • Budapest
 • Több kerületben
2024. június 22. (szombat)

Közeli ajánlatok

Tárlatvezetések a Szépművészeti Múzeumban 2024. Előre meghirdetett vezetések: Fotóművészek közelről Tárlatvezetések a Szépművészeti Múzeumban 2024. Előre meghirdetett vezetések: Fotóművészek közelről
 • Budapest
 • XIV. kerület
2024. június 14. (péntek) - 2024. június 16. (vasárnap)
Szépművészeti Múzeum programok 2024. Események, rendezvények Szépművészeti Múzeum programok 2024. Események, rendezvények
 • Budapest
 • XIV. kerület
2024. június 14. (péntek) - 2024. június 16. (vasárnap)
Tárlatvezetés Szépművészeti Múzeum 2024 Budapest Tárlatvezetés Szépművészeti Múzeum 2024 Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
2024. június 14. (péntek) - 2024. június 16. (vasárnap)

Hasonló ajánlatok

Múzeumok Éjszakája 2024 Múzeumok Éjszakája 2024
2024. június 22. (szombat)
Múzeumok Éjszakája Nagykanizsa 2024 Thúry György Múzeum Múzeumok Éjszakája Nagykanizsa 2024 Thúry György Múzeum
 • Nagykanizsa
2024. június 22. (szombat)
Múzeumok Éjszakája az Unicum Házban 2024 Múzeumok Éjszakája az Unicum Házban 2024
 • Budapest
 • IX. kerület
2024. június 22. (szombat)

Figyelmébe ajánljuk!

Postamúzeum Budapest Postamúzeum Budapest
 • Budapest
 • VI. kerület

Érdemes felkeresni!

Szépművészeti Múzeum Budapest Szépművészeti Múzeum Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
Alice Hotel Budapest Alice Hotel Budapest
 • Budapest
 • VI. kerület

Foglaljon asztalt!

Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!