Múzeumok Éjszakája Somogyi Könyvtár 2020 Szeged

Múzeumok Éjszakája Somogyi Könyvtár 2020 Szeged


Napkeltétől napnyugtáig – a Somogyiban! A Somogyi Könyvtár 2020. június 27-én a Múzeumok éjszakájához kapcsolódó programokkal várja az érdeklődőket Szegeden. A Múzeumok Éjszakáján a virtuális térben, valamint a helyszínen is várja látogatóit a Somogyi-könyvtár. Június 27-én, szombaton 10-21 óráig tart a Dóm téri bibliotéka Nyitott nap – napkeltétől napnyugtáig; [Újra] Találkozzunk a könyvtárban és a könyvtár előtt! című programja.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Nyitott nap – napkeltétől napnyugtáig

2020. június 27. (szombat) 10.00–21.00
Dóm tér 1-4.

Kölcsönzés a gyermekkönyvtárban és a második emeleten, kedvezményes beiratkozás, Emlékkönyvtár-bemutatók, „látványdigitalizálás”, használt könyvek árusítása, játékok kicsiknek és nagyoknak – ízelítő a kínálatból.

 

Lépten-nyomon Szegeden címmel rendhagyó városismereti séta indul, amelynek résztvevői Szeged belvárosát a könyvtár legújabb mobilapplikációja segítségével fedezhetik föl.

A virtuális térben könyvtárbemutató és játék a könyvtár Facebook-oldalán /, érdekességek a bibliotéka különböző részlegeiből, online bemutatók várják az érdeklődőket.

A programok egy részéhez előzetes regisztráció szükséges.

A Szent Iván éjjeléhez legközelebb eső szombaton hagyományosan megrendezésre kerül a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat, melyhez rendszeresen csatlakozik a Somogyi-könyvtár is különleges bemutatóival.
Az idei év más, mint a többi: 2020. június 27-én a múzeumok virtuális bemutatókra hívják az érdeklődőket.  A Somogyi-könyvtár az online kínálat mellett 10 és 21 óra között a helyszínen is fogadja látogatóit.

Amit kínálunk:

A KÖNYVTÁRBAN

10.00–21.00 Meghosszabbított nyitvatartás és kölcsönzés – a gyermekkönyvtárban és a 2. emeleti kölcsönzőben
10.00–21.00 Kedvezményes beiratkozás
18.00 és 20.00 Emlékkönyvtár-bemutatók / regisztráció szükséges! / részletek – A 18 órai időpontra már nem fogadunk el jelentkezést.
16.00 és 17.00 Látványdigitalizálás / regisztráció szükséges! / részletek

A KÖNYVTÁR ELŐTT

10.00–18.00 Használt könyvek árusítása
10.00–21.00 Játékok kicsiknek és nagyoknak

A VIRTUÁLIS TÉRBEN

Könyvtárbemutató és játék a könyvtár Facebook-oldalán / érdekességek könyvtárunk különböző részlegeiből – online bemutatók

A VÁROSBAN

17.00 Városismereti séta – Lépten-nyomon Szegeden / regisztráció szükséges! / részletek

A DÓM TÉRI JÁTÉKKÍNÁLATBÓL:

GYERMEKEKNEK – 10.00–21.00

DARAB(B)OLT
Szétdarabolt könyvborítók borítják be a könyvtár falát. Aki az összeillő részeket megtalálja, és a megfelelő szót megmondja, szecessziós kifestőlapot kap ajándékba.

IRODALMI LES
A gyermekkönyvtár teraszáról váratlan időpontokban bemutatunk egy könyvet, amit csengőszóval jelzünk előre. A résztvevőknek (arra járóknak) egy fotót kell beküldeni róluk a könyvtár Facebook-oldalára. A beküldők közt könyveket sorsolunk ki.

ÁRNY-FORGATÓ
Kiforgatós játék: vajon milyen alakok állnak össze egésszé?

GYERMEKEKNEK – 14.00–21.00

TŰZ – VÍZ – FÖLD – LEVEGŐ
A közismert játék mintájára könyvcímek hangzanak el, ami alapján a játékosoknak a megfelelő színű korongra kell ugraniuk.

MIT CSINÁL A….?
Egy történet hallgatása közben a hallgatóság különböző, előre megbeszélt mozdulatokkal kíséri az elhangzó szöveget.

KÖNYV-PÁLYA
Egy előrajzolt pálya különböző pontjain könyvborítók másolatai mutatják meg a továbbhaladáshoz szükséges mozdulatokat.

FELNŐTTEKNEK – 10.00–21.00

CÍMKEFELHŐ
A „felhőkben” Szegedhez köthető ismert írók és költők arcképét rejtettük el, „rajzoltuk meg” híres műveik címével, illetve soraival. Tudáspróba kreatívan – értékes zsákbamacska ajándékainkért!

DARAB(B)OLT
A Darab(b)olt feladat felnőtt verziójában kortárs magyar szerzők portréját kell összetársítani híres regényeik összekevert címeivel.  A játékban résztvevők jutalma értékes zsákbamacska ajándékkönyv lesz.

REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT PROGRAMJAINK

18.00 és 20.00 EMLÉKKÖNYVTÁR-BEMUTATÓK
A Somogyi-könyvtár Emlékkönyvtárában a legértékesebb, legkülönlegesebb, legrégebbi könyves kincseket őrizzük. Ma kora este bemutatásra kerül többek között a legrégebbi Szegeden őrzött kódex, a Prágai Missale is. Tartson velünk egy időutazásra a könyvtörténet kezdeteitől a 20. századig!

17.00 VÁROSISMERETI SÉTA
Lépten-nyomon Szegeden. Tartson velünk egy nem mindennapi városismereti sétára! Ismerje meg Szeged belvárosát a könyvtár legújabb mobilapplikációja segítségével!
A séta ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyen maximum 15 fő vehet részt. A jelentkezéseket 2020. június 26-ig várjuk a megadott
elérhetőségeken.
A program eső esetén elmarad.

16.00 és 17.00 LÁTVÁNYDIGITALIZÁLÁS
Bepillantás a Somogyi-könyvtár digitális műhelyébe
A program során a látogatók betekintést nyerhetnek a digitalizálás folyamatába. Megnézhetik speciális szkennereinket (pl. térképszkenner), és végigkövethetik a folyamatot a nyomtatott dokumentumok szkennelésétől e-dokumentumként való megjelenéséig a digitális könyvtárban.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG