Nemzeti Sírkert látogatás a Fiumei úti temetőben
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
FeHoVa, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Téli programajánló
Téli programajánló

Nemzeti Sírkert látogatás a Fiumei úti temetőben

Népszerűség
2023.01.01. - 12.31.

A Fiumei úti temető az ország legfontosabb sírkertje, itt nyugszanak legnagyobb számban a magyar történelem és kultúra nagyjai. A temető azonban nem csupán nemzeti panteon, hanem olyan műemléki védettségű park is, ahol számos művészettörténeti jelentőségű síremlék és szobor található. A páratlan sírkert Magyarország egyetlen temetője, amely teljes egészében nemzeti emlékhely. A Fiumei úti Sírkert nemcsak nemzeti panteonunknak ad otthont, de a főváros egyik legszebb arborétuma is. Növényritkaságokban bővelkedő, gazdag flórájú „tanösvénye” különleges élményt nyújt.

A Fiumei Úti Sírkert több mint temető, a magyar történelem nagyjai leltek itt végső nyugalmat. A sírkertben sétálva az ő történetük, emlékük, sírhelyeik története is megelevenedik. Ez utóbbi legalább annyira színes és különleges, mint az itt nyugvó személyek élettörténete.

A nemzeti sírkerthez tartozó több mint 6.000 síremlékből 1.700 a Fiumei Úti Temetőben található, köztük Vörösmarty Mihály, Kisfaludy Károly, Jókai Mór, Erkel Ferenc, Ady Endre, József Attila, Barabás Miklós, Lotz Károly, Lechner Ödön, Clark Ádám, Blaha Lujza és Jászai Mari sírja; itt nyugszik Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Károlyi Mihály, Deák Ferenc, Antall József, és itt pihennek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legnagyobb hősei is.

Színházból síremlék

Jászai Marit sokszor nevezik a Nemzeti Színház nagyasszonyának. Talán az egyik legnagyobb és legismertebb tragika volt, aki kiválóan játszotta el Shakespeare, Racine vagy Ibsen nőalakjait, de talán a színháztörténet szempontjából a legnagyobb alakítása Szophoklész Elektrája volt. Jászai Mari síremléke 1915 óta áll a sírkert díszsorán, holott maga a művésznő csak 1926-ban hunyt el. A legendás színésznő nemcsak elkészíttette saját sírját, de rendszeresen gondozta is azt. A síremlék anyaga a régi, még 1837-ben épült, később lebontott Nemzeti Színház építőelemeiből, egészen pontosan a kupolacsarnok szürke márványából származik.

A legmagasabb mauzóleum

A sírkertben több látványos építmény található. A legmagasabb mauzóleum, amely egyben Magyarország legnagyobb funerális építménye, Kossuth Lajosé, a tetejét díszítő szoborral együtt 26,1 méter. A 290 négyzetméter alapterületű síremlék gyakorlatilag minden politikai korszakban hazafias ünnepek színhelye volt, a történelem során a nemzeti függetlenség szimbólumává vált. Egyes rendezvényeken 5-6000 személy is a mauzóleum köré gyűlt. Az építményen olyan neves alkotóművészek dolgoztak, mint Stróbl Alajos, Kölber Dezső, a belső tér mozaik díszítése pedig Róth Miksa műhelyében készült, ahogy a színes üvegablakok is. Stróbl és Róth neve nemcsak e mauzóleum kapcsán tűnik fel, de részt vettek a mindössze 10 centiméterrel alacsonyabb, és ezzel a sírkert második legmagasabb épületének, a Deák-mauzóleumnak a kialakításában is. Utóbbi kapcsán építészeti különlegesség, hogy kupoláját Zsolnay-kerámiából készült díszcserepek borítják.

Anyagok színes palettája

A sírkertben lévő nyughelyek legjellemzőbb anyaga a kő. Némelyik építmény egészen egyedi formával és építészeti különlegességgel rendelkezik. Ilyen például Károlyi Mihály síremléke. A „vörös gróf” nyughelyéhez tartozó kupolaszerkezet akusztikája igen kiváló, hangerősítőként is tud működni. Szintén igazi építészeti remekmű Ganz Ábrahám mauzóleuma. A síremléket az özvegy felkérésére Ybl Miklós tervezte. A sírépítmény tetejére a második világháború után a Szent István-bazilika tetőborításának kicsinyített másaként állították helyre, később eredeti formájára építették vissza. A sírkertben a fal menti síremlékek őrzik a legnagyobb egybefüggő területen a 19. századi formájukat, a legrégebbi síremlékek között találjuk például Vörösmarty Mihály sírhelye, aki az egyik első ide temetett neves személy volt. De láthatók itt öntöttvas mauzóleumok is, például Gozsdu Manó sírboltja. A klasszikus anyagokon túl a modern megoldások is fellelhetők, erre példa Bethlen István síremléke. Az egykori miniszterelnök jelképes sírját 2001-ben avatták fel. Az itt elhantolt urna tartalma Bethlen feltételezett oroszországi tömegsírjából származik. Az Almási Balázs tervezte modern síremlék nem a méretével, hanem anyaghasználatával és kompozíciójával teremt méltó összképet. A fekete gránittömb mögött egy nagyméretű matt üveglap áll, amely napsütéses időben begyűjti a napsugarakat és ezzel erős kontrasztot képez az előtte álló sötét sírkővel.

Itáliai mintára

Európa-szerte nagy népszerűségnek örvendenek az itáliai eredetű árkádos sírboltok. Ezek egyik nagy előnye, hogy az itt elhelyezett sírok nincsenek kitéve a csapadéknak, ami nagy ellensége a nemes kőből készült nyughelyeknek. A Fiumei Úti Sírkertben két árkádsor is található. Ezek az építmények a falsírboltok szerepének átvételére és a temető főtengelyének hangsúlyozására épültek meg Gerle Lajos közreműködésével 1904 és 1908 között. Az árkádsorokon olyan ismert családok temetkezési helyei találhatók meg, mint a Gundel-, a Korányi vagy éppen a Kilián család. De itt kaptak helyet Ráday Gedeon földi maradványai és Görgey Artúr síremléke is, valamint az árkádsorok végén lévő köröndön látható Jókai Mór sírhalma, amelynek első fejfája az író saját házának kapufélfájából készült.

Több mint temető

A felsorolt történeteken és érdekességeken túl még számos különlegesség jellemzi a sírkertet. Ha már az építészetet helyeztük a fókuszba, akkor érdemes tudni, hogy itt található az Országház tervezőjének, Steindl Imrének sírja is. Kevésbé díszes sírkő, de a nyitott szemmel járók megtalálhatják a sírkertben a Pesti Vígadó tervezőjének, Feszl Frigyesnek nyughelyét is. A 19. századi Magyarország egyik leginkább megbecsült, köztiszteletben álló építésze, Ybl Miklós 1891-ben hunyt el, és szinte természetes, hogy neki is e kiemelt helyszín lett a végső nyughelye.

Hosszasan lehetne írni még a sírhelyekhez kapcsolódó történetekről, vagy a számos különlegességgel bíró, több korszakot és stílust felvonultató sírszobrokról is. De talán kevesen tudják, hogy a Fiumei Úti Sírkert a főváros egyik legnagyobb összefüggő zöld felülete, egy fél Margitszigetnyi park. 10 fafajta lelhető fel itt, és mintegy 110 féle madárfaj figyelhető meg, ezek közül 40 itt is fészkel. Ha mindent egybeveszünk, méltán mondható, hogy a sírkert több mint temető. Egy park, amely nemcsak kertészeti értelemben park, de szoborpark is. Ugyanakkor nemzeti emlékhely, az egyetlen temető, amely teljes egészében elnyerte ezt a kitüntetett rangot. Voltaképp nemzeti panteon, ahol a nemzet legnagyobbjai nyugszanak. Sorsának alakulásában benne van az egész modernkori Magyarország története. Ennélfogva úgy is tekinthetünk rá, mint egy szabadtéri történelemkönyvre, ahol az itt nyugvó személyek sorsa, tetteik, emlékezetük éled újjá.

Ha a külföldi ismert temetőket (Pere-Lachaise, Highgate Cemetery stb.) nézzük, akkor egyike sem rendelkezik a Fiumei Úti Sírkert azon különlegességével, miszerint egy adott nemzet történelmének nagyjai ilyen számban nyugszanak egyetlen helyszínen. Ide el lehet jönni egyszerűen csak sétálni, babakocsit tologatni, de ha már csak egy kicsit is nyitott valaki a kulturális értékekre, akkor sokkal tartalmasabban is el tudja tölteni itt az időt, évente többször, havi vagy heti rendszerességgel, ingyenes tematikus sétákon, kulturális rendezvényeken vagy akár rendhagyó iskolai tanóra keretében. A sírkert üzemeltetője a Nemzeti Örökség Intézete. Céljuk, hogy ezen a nemzeti emlékhelyen is minél inkább ki tudjon bontakozni az emlékezetpedagógia, és egy olyan kulturális, turisztikai helyszín legyen, ami segít a magyar embereknek megtalálni helyüket a világban, erősíteni nemzeti identitásukat, az ide látogató külföldieknek pedig átfogó képet ad arról, milyen értékeket adtak a magyarok az egyetemes történelemnek, milyen gazdag kiválóságokban a magyar kultúra, művészet és tudomány.

Ajánlott séták

Mauzóleumok, emlékévek, korok és stílusok: megannyi lehetőség egy sétára a temetőben.

Híres magyar tudósok és feltalálók a sírkertben

Útvonal:

    Indulás: A nemzeti emlékhelyet jelölő sztélé (főbejárat)

 •     1. Eötvös Loránd (10/1-1-9)
 •     2. Abt Antal (17/1, 1, 47)
 •     3. Greguss Gyula (18, 2, 4)
 •     4. Szilárd Leó és Hevesy György (27 MTA, D, 23 és 27 MTA, D, 25)
 •     5. Jánossy Lajos (34/2, 1, 32)
 •     6. Bláthy Ottó (34, 1, 45)
 •     7. Puskás Tivadar (34/1, 2, 2)
 •     8. Tihanyi Kálmán (34, 6, 40)
 •     9. Klupathy Jenő (35, 2, 46)
 •     10. Mechwart András (Jobb fal mellett, 560)
 •     11. Fröhlich Izidor (46, 1, 9)
 •     12. Kandó Kálmán (46, 1, 6)
 •     13. Xantus János (29, 1, 10)

    Végállomás: Kegyeleti Múzeum

A reformkor és a szabadságharc nagyjai a sírkertben

A séta során olyan jeles személyek sírjai tekinthetőek meg, akik fontos szerepet játszottak a reformkorban vagy éppen az 1848/49-es szabadságharcban. A látogató felkeresheti reformkori nagyjaink, a márciusi ifjak, a Batthyány-kormány tagjainak, 1848/49 hőseinek itt található nyughelyeit.
Útvonal:

    Indulás: A nemzeti emlékhelyet jelölő sztélé (főbejárat)

 •     1. Görgei Artúr (Jobb árkádsor, 1)
 •     2. gróf Batthyány Lajos (19-20/2, sziget)
 •     3. Kasselik Ferenc (20/1, 1, 1)
 •     4. Türr István (28, 0, díszsor, 28)
 •     5. Kisfaludy Károly (29/2, 1, 1)
 •     6. Deák Ferenc (37/1, sziget)
 •     7. Díszsor: Klapka György, Trefort Ágoston, Erkel Ferenc, Irányi Dániel, Xantus János (29, 1, 4, 5, 6, 8, 10)
 •     8. Reguly Antal (29/1,1, 2)
 •     9. Kiss Károly (30/0, 21)
 •     10. Miezyslaw lengyel herceg sírja (30/ 0, 11)
 •     11. Aradi vártanúk özvegyei (30-as parcella)
 •     12. Honvédsírok és a pest-budai vértanúk síremlékei (31- közép)
 •     13. Kossuth Lajos(23, sziget)
 •     14. Balassa János (Jobb fal mellett, 194/195)
 •     15. Ganz Ábrahám(Jobb fal mellett, 191/193)
 •     16. Vetter Antal (24/1, sziget, 3)
 •     17. Bugát Pál (Jobb fal mellett, 169)
 •     18. Szalay László (Jobb fal mellett, 134)
 •     19. Arany János (14, sziget)
 •     20. Vörösmarty Mihály(Jobb fal mellett, 82)
 •     21. Pulszky Ferenc (Jobb fal mellett, 30)

    Végállomás: Kegyeleti Múzeum

Mért adatok:

    A séta hossza: 1,75 km
    A séta ideje: 43 perc   

Kormányfők nyughelyei a sírkertben

Magyarország kormányfői közül napjainkig összesen 53 személy hunyt el. Közülük néhányan külföldön nyugszanak, néhányan pedig ismeretlen helyen. Az egykori miniszterelnökök sírjai közül a Fiumei Úti Sírkertben található mega legtöbb egy helyen. A séta során az itt nyugvó 15 egykori kormányfő sírjait lehet megtekinteni. Itt nyugszik többek között az elsőként meghalt miniszterelnökünk, gróf Batthyány Lajos és az utolsóként elhunyt, Horn Gyula is.
Útvonal:

    Indulás: A nemzeti emlékhelyet jelölő sztélé (főbejárat)

 •     1. Wekerle Sándor (10/1, 1, 5)
 •     2. Peidl Gyula (34, 2, 82)
 •     3. Huszár Károly (34, 1, 51))
 •     4. Lukács László (46, 1, 99)
 •     5. Miklós Béla (24/1,1, 72)
 •     6. Horn Gyula (15, 2, 29/30)
 •     7. Károlyi Mihály (22, sziget)
 •     8. Münnich Ferenc és Dobi István (Munkásmozgalmi Panteon)
 •     9. Kádár János (12, 1)
 •     10. Bánffy Dezső (29/2, 1, 2 sarok)
 •     11. Antall József (28, közép)
 •     12. Gömbös Gyula (19/1, 2, 20)
 •     13. Batthyány Lajos (19-20/2, sziget)
 •     14. Bethlen István (12/2–közép)

    Végállomás: Kegyeleti Múzeum

Mért adatok:

    A séta hossza: 3,1 km
    A séta ideje: 63 perc

A legnagyobb síremlékek

A séta során a Fiumei Úti Sírkert legjelentősebb nagyméretű síremlékei tekinthetőek meg, amely Magyarország több korszakának emlékezetpolitikáját tükrözi vissza. A látogató megcsodálhatjapéldául a temető első monumentális sírépítményét, Schikedanz Albert alkotását, a Batthyány-mauzóleumot. De gyönyörködhet a Gerster Kálmán és Stóbl Alajos nevéhez köthető neoreneszánsz Deák-mauzóleumban és Magyarország legnagyobb funerális építményében, az antik stílusú Kossuth-mauzóleumban is. Az útvonalból nem maradt ki az 1959-ben átadott, monumentális munkásmozgalmi mauzóleum sem.

Útvonal:

 •     A nemzeti emlékhelyet jelölő sztélé (főbejárat)
 •     Batthyány-mauzóleum (19-20/2, sziget)
 •     Árkádsor – Jókai-körönd (18 és 19-es parcella, 18, főút közép)
 •     Deák-mauzóleum (37/1, sziget)
 •     Kossuth-mauzóleum (23, 0, sziget)

 „Kossuth-kifli” avagy gasztronómiai séta a sírkertben

A Mikszáth-féle palócleves, a Jókai bableves és az Ujházi tyúkhúsleves eredeti változatait nemzetünk nagyjai közreműködésével kísérletezték ki kedvenc éttermeikben. Mára szinte minden tradicionális magyar vendéglátóhely étlapján szerepelnek. A desszertek kedvelőinek sem kell beérniük csupán a Gundel palacsintával. József Attila hőn áhított kuglerének (ma mignon) ízét is felidézhetik séta közben, csakúgy mint a Kossuth kifliét vagy a Deák tortáét. Szomjúság ellen Krúdy és Ujházi fröccseit ajánljuk, gyomorerősítőnek pedig Zwackék Unicumát.

Útvonal:

    Indulás: A nemzeti emlékhelyet jelölő sztélé (főbejárat)

 •     1. Mikszáth Kálmán (10/1, közép)
 •     2. Gundel-család (Bal árkádsor, 26)
 •     3. Jókai Mór (18, főút közép)
 •     4. Gerbeaud Emil (26, 0, 1, 4)
 •     5. Krúdy Gyula (34/2, 0, 1, 17)
 •     6. Kugler Henrik (Bal fal mellett, 345)
 •     7. József Attila (35, 0, 2, 59)
 •     8. Deák Ferenc (37/1, sziget)
 •     9. Újházi Ede (28, díszsor, 20)
 •     10. Kossuth Lajos (23, sziget)
 •     11. Zwack-család (11/1-1-20)

    Végállomás: Kegyeleti Múzeum

Mért adatok:

    A séta hossza: 1,96 km
    A séta ideje: 35 perc

XX. századi katonai emléktúra

Útvonal:

    Indulás: A nemzeti emlékhelyet jelölő sztélé (főbejárat)

 •     1. Szovjet katonai parcella (3-as parcella)
 •     2. Rónai-Horváth Jenő
 •     3. Győrffy-Bengyel Sándor (18/1-2-37)
 •     4. báró Kövess Hermann (26/1, 1, 29)
 •     5. Hadnagy Domokos (34, 1, 68)
 •     6. Nagy Jenő (34, 1, 56)
 •     7. Laczhegyi Zoltán (41, 1, 13)
 •     8. Dáni Balázs (44/1, 1, 82)
 •     9. Vass-Wiblinger Jakab (43, 1, 44)
 •     10. a Magyar Honvédség parcellája – Ágner Gyula, Barankay József, Bertalan Árpád (52-es parcella)
 •     11. báró Szurmay Sándor és gróf Stomm Marcell (48/56, 1, 4)
 •     12. Kaszala Károly (47–10–1)
 •     13. Endresz György (47–1–28)
 •     14. Tombor Jenő (19, 1, 25)
 •     15. Lossonczy Antal (11, 1, 24)
 •     16. Tartsay Vilmos (Bal árkádsor, K. IX)
 •     17. Második világháborús emlékmű (5-ös parcella)

    Végállomás: Kegyeleti Múzeum

Mért adatok:

    A séta hossza: 3,7 km

 Nyitvatartás:

    Január: 7.30-17.00
    Február: 7.30-17.00
    Március: 7.00-17.30
    Április: 7.00-19.00
    Május: 7.00-20.00
    Június: 7.00-20.00

    Július: 7.00-20.00
    Augusztus: 7.00-19.00
    Szeptember: 7.00-18.00
    Október: 7.00-17.00
    November: 7.30-17.00
    December: 7.30-17.00

A Fiumei úti sírkert mindenszentek és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitvatartással látogatható.

Forrás (fiumeiutisirkert.nori.gov.hu)


2023.01.01. - 2023.12.31.
Találatok száma: 23

Atlantic Hotel*** Budapest

Atlantic Hotel*** Budapest

Az Atlantic Hotel*** Budapest a város szívében, a lüktető élet közelében épült, a vendégeket mégis csendes, barátságos környezet fogadja. Budapest nevezetességei, az üzleti és szórakozó negyed néhány perc alatt elérhető. Bővebben


Atrium Fashion Hotel Budapest

Atrium Fashion Hotel Budapest

Az Atrium Fashion Hotel a pesti városközpontban, a Blaha Lujza tér mellett található. Az egyedi belsőépítészeti stílusú, a legmodernebb trendeknek megfelelően kialakított szálloda új minőséget képvisel Budapesten. Bővebben


Bo18 Hotel***Superior Budapest

Bo18 Hotel***Superior Budapest

A Bo18 Hotel***Superior a Corvin sétány és Corvin bevásárlóközpont közvetlen szomszédságában, a nyüzsgő belvároshoz közel helyezkedik el, így garantálva a csendes, zavartalan kikapcsolódást vendégei számára. Barátságos és kényelmes szobái, a belső kert és a nap 24 órájában nyitva tartó bár hangulata, ... Bővebben


ESCALA Hotel & Suites Budapest

ESCALA Hotel & Suites Budapest

A nyüzsgő Corvin sétány mellett található ESCALA Hotel & Suites Budapest egyik legnevesebb apartmanhotelje, az ideális választás, ha luxus lakosztályokat keres Budapest belvárosában. Vendégeink mind rövidebb, mind hosszabb tartózkodás alatt élvezhetik sokszínű szolgáltatásainkat; mint például a ... Bővebben


Hotel City Inn**** Budapest

Hotel City Inn**** Budapest

Budapest új belvárosában, a Corvin Sétányon található Budapest újépítésű modern belvárosi szállodája a Hotel City Inn****, ahol kényelmes, modern szobákkal, konferenciatermekkel, wellness részleggel várjuk Kedves Vendégeinket. Szállodánk számos szobatípusa között mindenki talál ízlésének és igényeinek ... Bővebben


Hotel Gloria Budapest City Center * * *

Hotel Gloria Budapest City Center * * *

Magas színvonalon 3 csillagos árakkal működő magánszálloda, félúton a repülőtér és a városközpont között. Házunk a csendes, zöldövezeti Tisztviselőtelepen található. Szállodánk légkondicionált étteremmel és konferenciateremmel, drinkbárral, zárt parkolóval, business centerrel várja kedves vendégeit. 26 ... Bővebben


Hotel Millennium Budapest

Hotel Millennium Budapest

A Hotel Millennium a főváros frekventált helyén, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret Budapest központjával összekötő Üllői úton található. A szálloda 116 tágas szobájának és a 6 apartmanjának mindegyike légkondicionált és zuhanyzóval vagy fürdőkáddal rendelkezik, valamint vendégeink kényelmét ... Bővebben


Hotel Museum Budapest****

Hotel Museum Budapest****

Ha a központi elhelyezkedést és a modern stílusú szobákat részesíti előnyben, akkor szállodánk a legjobb választás arra, hogy felfedezze Budapestet. Ajánljuk kávé - és teafőzési lehetőséggel, fürdőköpennyel és papuccsal felszerelt magasabb típusú superior szobáinkat. Az impozáns műemlék épületben 104 ... Bővebben


Hotel Nemzeti Budapest Mgallery by Sofitel

Hotel Nemzeti Budapest Mgallery by Sofitel

Budapest belvárosában, Hotel Nemzeti Budapest néven nyitotta meg első magyarországi MGallery szállodáját az Accor Csoport. A felső kategóriás MGallery kollekcióhoz 18 országban közel 100 szálloda tartozik, exkluzív, személyre szabott, felejthetetlen élményeket biztosítva vendégeiknek. Az első budapesti ... Bővebben


Hotel Palazzo Zichy**** Budapest

Hotel Palazzo Zichy**** Budapest

A négycsillagos butik hotel, amely egy XIX. századi főúri rezidenciából lett kialakítva, 2009 óta fogadja a vendégeket 80 jól felszerelt modern stílusú szobával. A homlokzat és az épület számos belső eleme megőrizte a régi palota szépségét, amely a híres nemesi család, Gróf Zichy Nándor és családja ... Bővebben


1 2 3   


Találatok száma: 43

Almárium Gasztro Art Bisztró Budapest

Almárium Gasztro Art Bisztró Budapest

Almáriumnak valaha a ház fegyvertartó ládáját hívták, később a polgárság féltve őrzött kincseinek tárolására szolgáló szekrényt nevezték így. Manapság egyik becses kincsünk a magyar élelmiszer, amelyből szakértelem és szeretet hozzáadásával teremtünk csúcsgasztronómiát – bisztró hangulatban. Tesszük mindezt ... Bővebben


Ateliers Pro Arts Budapest

Ateliers Pro Arts Budapest

Az Ateliers pro Arts (A.P.A.) Művészeti Központ 2001-ben alakult. Különleges építészeti adottsága folytán itt egy helyen megtalálhatók a műtermek, galéria és a Cökxpon RestArt kultúrbisztró. Bővebben


Bécsi Szelet Vendéglő - Bródy Sándor utca

Bécsi Szelet Vendéglő - Bródy Sándor utca

Mit szólna egy óriás bécsi szelethez, ami lelóg a tányérról és biztosan borjúhúsból van? A Bécsi Szelet Vendéglő Bródy Sándor utcai éttermében megkóstolhatja. Bővebben


Café Palace Étterem Budapest

Café Palace Étterem Budapest

A Palace Café étterem a Novotel Budapest Centrum hotel földszintjén található. Az egyedi belsőépítészeti jellegű étterem kiváló kiszolgálással ideális hely üzleti ebédhez vagy egy vacsorához kettesben a városközpontban. Magyar- és nemzetközi ételekkel, szezonális ajánlatokkal és finom magyar ... Bővebben


Főfoto - Galéria, kávéház, fotóbolt

Főfoto - Galéria, kávéház, fotóbolt

Minden ami fotó. A Főfoto a magyar kortárs és klasszikus fotográfiával foglalkozó galéria, kávézó, és fotóbolt. Olyan hely, amilyen ezelőtt még nem létezett Budapesten. A Főfoto titka, hogy bár látszólag időtlen idők óta itt van a Baross utcában, a belső friss és korszerű, elég elegáns ahhoz, hogy ... Bővebben


Hotel Gloria Budapest City Center * * *

Hotel Gloria Budapest City Center * * *

Magas színvonalon 3 csillagos árakkal működő magánszálloda, félúton a repülőtér és a városközpont között. Házunk a csendes, zöldövezeti Tisztviselőtelepen található. Szállodánk légkondicionált étteremmel és konferenciateremmel, drinkbárral, zárt parkolóval, business centerrel várja kedves vendégeit. 26 ... Bővebben


Múzeum Kávéház és Étterem Budapest

Múzeum Kávéház és Étterem Budapest

A tradicionális magyar éttermek legjobbjai közé tartozó Múzeum Kávéház és Étterem Pest történelmi belvárosban működik 1885 óta. Múltja és tradicionális hagyományai alapján a magyar gasztronómiai és a magyaros ízek időálló értékeit képviseli, a legmodernebb technológiára hangszerelve. A konyha ... Bővebben


Nem Adom Fel Kávézó és Étterem Budapest

Nem Adom Fel Kávézó és Étterem Budapest

A Nem Adom Fel Kávézó és Étterem Budapest első, fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója és étterme, ahol maguk a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítik és szolgálják fel az ételeket és italokat, és közreműködnek a programok szervezésében és ... Bővebben


vinoWonka Csokoládé és Borbár

vinoWonka Csokoládé és Borbár

Egy hely, ahol a különféle borok és csokik tökéletes párosításával mindenki megtalálja a maga számára legmegfelelőbb ízvilágot. Bővebben


10 Minutes Bistro & Café Budapest

10 Minutes Bistro & Café Budapest

Munka előtt gyere és kezdd a napot nálunk egy kávéval és reggelivel! Délben válassz látványpultunkból ebédet, majd vacsorára rendelj a`la carte étlapunkról amit szeretnél, mellé pedig minőségi bort havonta változó borkínálatunkból! Bővebben


1 2 3 4 5   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Nemzeti Lovarda programok 2023
Nemzeti Lovarda programok 2023
 • Budapest
 • VIII. kerület
2023.02.10 20:26 - 2023.02.13 20:26
Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás 2023 Budapest
Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás 2023 Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
2023. február 24 - 26.

Érdemes felkeresni!

Kegyeleti Múzeum
Kegyeleti Múzeum
 • Budapest
 • VIII. kerület

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események