MONTMARTRE-I ÉJSZAKÁK - CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - EGY MŰTEREM TITKAI CÍMŰ KIÁLLÍTÁS FINISSZÁZSA
MONTMARTRE-I ÉJSZAKÁK - CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - EGY MŰTEREM TITKAI CÍMŰ KIÁLLÍTÁS FINISSZÁZSA
Exkluzív gasztro program sztárséfekkel Hévízen!
Exkluzív gasztro program sztárséfekkel Hévízen!
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Pótszilveszter és januári pihenés Sopronban
Pótszilveszter és januári pihenés Sopronban
Farsangi programajánló
Farsangi programajánló

Nemzetközi Gastroblues Fesztivál 2018


Találkozzunk 2018-ban is Magyarország legrégebbi folyamatosan megrendezésre kerülő blues fesztiválján!

Nemzetközi Gastroblues Fesztivál 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Zenei programok 

Klubkoncertek
2018. július 2-8.

A 26. fesztivál hagyományosan a hétfői klubkoncerttel indul, ahol többnyire fiatal helybeli előadók, zenekarok is bemutatkozhatnak. Csütörtöktől ismert hazai előadók jó hangulatú programjai következnek. Újdonság lesz „A jó ebédhez szól a blues!” péntek és szombat 12 órától a csarnok nyitásig. Hétvégén csarnok és park zárástól hajnalig a legkitartóbb fesztiválozóknak szól a zene péntektől hétfőig.

ESZI csarnok
2018. július 6-7.

Nagyszínpadi koncertek

Csütörtöktől szombatig, délutántól éjszakáig a megszokott helyszínen, az ESZI Csarnok nagyszínpadán folynak az események a hazai blues, jazz, rock zenei élvonal és a külföldi sztárok részvételével. A koncertekről – akárcsak az előző években – CD, DVD és televíziós filmfelvétel készül.

Templomi koncertek
2018. július 7.

A hagyományokhoz híven a Gastroblues Fesztivál előadói közül néhányan a megszentelt hely szellemiségéhez illő rövid, meghitt hangulatú hangversenyt adnak kb. 15-15 perces időtartamban.

A koncertekről, - akárcsak az előző években – hang- és filmfelvétel készül. Ezért elvárjuk a tisztelt közönségtől az alkalomhoz és helyhez méltó öltözködést és magatartást. Kérjük, hogy a templomban a mobiltelefonjaikat kikapcsolni szíveskedjenek. Kép- és hangfelvevő eszközöket ne használjanak! Előadás közben az ajtók zárva lesznek.

ESZI park
2018. július 8.

Szabadtéri koncertek

Az ingyenesen, belépő nélkül látogatható vasárnapi szabadtéri főzőversenyeken rendezett koncertekre szélesebb zenei kínálatból válogatunk, remélve, hogy a bluesrajongók mellett az igényes, könnyű műfaj, esetleg világzene hívei is találkozhatnak kedvenceikkel.

Zenei kurzusok
2018. július 6. 11. óra (ingyenes)

A kísérőrendezvények sorát ezúttal is gazdagítja a péntek délelőtti zenei kurzus. Az elmúlt évben Benkő Zsolt tartott színvonalas előadást. Ez évben az Egyesült Államokban élő, pécsi származású énekes-gitáros Tommy Katona (ifj. Katona Tamás) tart zenei kurzust és gitárklinika bemutatót. Az előadás ingyenesen látogatható. Várjuk zenebarátok és zenészek jelentkezését.

Zenészek

Aynsley Lister
Band of Friends
Grainne Duffy
JCM feat. Clem Clempson, Mark Clarke & Ralph Salmins
Pál Balázs Jenő Band
KARTHAGO
StarBugs
Dalai Dávid zenekar

Gasztronómiai bemutatók és Főzőverseny, Borbarát Találkozó

Gasztronómiai bemutatók
2018. július 2-8.

Gastroblues Klub: Néhány év szünet után ismét melegkonyhával és az ESZI csarnok programjaihoz igazodó nyitva tartással várja a fesztivál látogatóit. A Paprika TV-ből is ismert séf Alessandro Arena olasz és magyar ételekkel várja vendégeit: Vörösboros pincepörkölt vaddisznóból, Olasz grilltál (fél bébicsirke, olasz fehérkolbász kemencés krumplival), Marhapofa Brasato módra puliszkával, Házi rétesek.

2018. július 6-8.

ESZI csarnok és park:

Puha Róbert grillezett malacsült, töltött káposzta, házi disznótoros, grillezett camembert sajt
László Kati kézműves kecske és tehén sajt,
Mosolygó házi rétes – Fenyősi László, Majs,
Rideg kisüsti pálinka - Paks

Országos Borbarát Találkozó
2018. július 6-8.

„Bor és zene – nincs két dolog a világon, ami ennyire egynemű volna. A bor nem az örökkévalóság dicsérete, mint ahogyan a zene sem. Egyikük sem az állandóságot rejtegeti, mindkettő a múló idő ragyogása. Egy írás, egy festmény vagy egy szobor az idő statikája. Rajongják a nemzedékek. Egy ember alkotta, és mindenki élvezi őket. A zene és a bor az idő dinamizmusa. Nincs értelme azt mondani, hogy majd holnap eljátszom, majd holnap megiszom. A bort és a zenét mindig újra kell gondolni, hogy közöttünk maradjanak. Megalkotásukhoz az ember kell, a tökéletességet hajszoló mulandó egyén. Bor és zene: a változás dicsérete. Mert lehetsz jobb és lehetsz legjobb, de jó sohasem.” Alkonyi László

Résztvevő állandó borászatok:

  • Balaton: Légli
  • Szekszárd: Takler, Eszterbauer
  • Villány: Tiffán

Jótékonysági főzőverseny
2018. július 8-án 9 órától

Érkezés, sátor elfoglalása, berendezése, tájékoztató 9:00

Eredményhirdetés kb. 14:30 Helyszín: ESZI Park

Értékelés az első étel elkészülte után folyamatosan zajlik: A zsűri elé a rendezőség felszolgálója viszi az ételt a jelentkezéskor kapott sorszámmal, mellékelve az ételek és a bor rövid ismertetőjét. Készen hozott ételek, borkorcsolyák zsűrizése 10 órától, helyszínen főzött-sütött ételek zsűrizése 12-14 órakor.

Minden csapat oklevelet kap. A legjobb ételek tárgyjutalmat kapnak. A versenyzők részére a jelentkezés sorrendjében nevezési díj nélkül korlátozott számban biztosítunk 3x3 méteres sátrat, asztalt, padot, vízvételi lehetőséget, a zsűrizésre szánt ételnek műanyag tányért.

Kategóriák: I. Borral készült étel, II. Borkorcsolya, III. Halászlé, IV. Egyéb ételek, V. Legszebb főzőhely, VI. Közönség-díj

Értékelési szempontok: a környezet megjelenése (dekorálás, tisztaság); az étel tálalása, díszítése; ötlet, fantázia; íze, zamata; a bor párosítása (harmonizálása) – I-II. kategóriában. A borral készült ételeket a pácoláshoz, főzéshez, sütéshez, pároláshoz használt borral, borkorcsolyákat a hozzá ajánlott borral együtt értékeli a zsűri. A közönségdíj nyertesei azok lesznek, akik a legtöbb kóstolójegyet kapták. A kóstolójegyek vásárolhatók a helyszínen, illetve kóstolójegyet ajándékozunk a fesztivál támogatóinak, a fellépő művészeknek és a fesztivál szervezőinek, önkéntes segítőinek. Az ő önzetlen munkájuk, támogatásuk nélkül a gastroblues fesztiválok nem lennének sikeresek, ezért kérjük a versenyzőktől, hogy barátsággal kínálják ételeiket-italaikat kóstolójegyeikért. A kóstolójegyek bevételét a kárpátaljai Visk testvérvárosunk magyar nyelvű óvodájának – mintegy 200 kisgyermek – támogatására ajándékozzuk

Fesztiválfoci, Gastroblues Túra

Fesztiválfoci
2018. július 8.

A Gastroblues Fesztiválok történetében mindig kiemelkedő eseménynek számított a vasárnap délelőtti labdarúgótorna. Az ESZI udvarán található betonpályán évről évre remek csapatok feszültek egymásnak. A hivatalos jegyzőkönyvek ugyan nem maradtak fent az utókor számára, a nagy futballalmanachokban is hiába keresi az eredményeket az érdeklődő. Soha nem az volt az elsődleges, hogy melyik gárda aratta a végső diadalt. A lényeg, hogy az amúgyis gazdag programot tovább színesítette a viadal, a nézők és a résztvevők is kivétel nélkül mindig jól szórakoztak.

Azért nem szabad lebecsülni a rendezvény sportértékét sem! Például a helyi önkormányzat alakulata többször is bizonyította, hogy kitűnő erőkből áll, Paks testvérvárosa, Galánta önkormányzata is külön klasszist képviselt. Nem vallott szégyent a magyar cselgáncsválogatott, Kovács Antival, Csák Józsival és Csősz Imivel a soraiban, a közönségkedvencnek számító rockválogatott színeiben pedig olyan játékosokat biztathattak a lelkes drukkerek, mint Török Gyugyó, Köves Pinyó, Ferenczi Gyuri, Németh Karcsi, Póka Egon. Előfordult, hogy a finnek is összeálltak egy-egy meccs erejéig, nemzetközivé avatva a mezőnyt. Egy alkalommal a Borbarát Labdarúgó Kupa egyik fordulójára is a Gastroblues keretében került sor, ahol történelmi borvidékeink legjobban futballozó borászai játszottak egymás ellen.

A legnagyobb érdeklődés kétségtelenül a rockisták fellépéseit kísérte. S nemcsak azért, mert itt fociztak ismert sztárok! A zenészek vasárnap reggelente általában eleve furcsa ábrázattal érkeztek ki a „stadionba”, hiszen akadt, aki a szombat éjszakai koncert után le sem hunyta a szemét, a csapat többsége rendszeresen enyhe alkoholmámorban kóválygott ki a pályára. A másnaposság persze meghatározta a gárda eredményességét az erőtől duzzadó, kipihent ellenfelekkel szemben. Azért apró győzelmek így is becsúsztak. Csak bízhatunk benne, hogy a jövőben még többször lesz részünk az ESZI pályáján ilyen hangulatú mérkőzésekben. Persze, lehet e nélkül is Gastroblues Fesztivált rendezni, csak nem érdemes. Hajrá, fesztiválfoci! Naszály György

Hetesrúgó Bajnokság

Az elmúlt években több alkalommal rendeztünk hetesrúgó versenyt. A 26. fesztivál szervezése – előkészítése során többen jelezték, hogy szívesen vennének részt a vasárnap délelőtti sportprogramon. A kategóriák első három helyezettje oklevelet és gastroblues kiadványt kap. Jelentkezés előzetesen, vagy a helyszínen Dallos Tibor szervezőnél.

Kategóriák: Gyermek (12 éves korig), Felnőtt

Teljesítménytúra
2018. július 8.

A koncertek túlnyomó többségének helyt adó ESZI (Energetikai Szakgimnázium) és a Gastroblues Klub mellett is elhaladó „Tolnai Piros” túraútvonal egy részén megrendezzük az 2. Paksi Gastroblues Túrát három távon (12, 27 és 45 km). A fesztiválszervezők célja a kísérőrendezvénnyel, a természetbarátok és a teljesítménytúrázók számára, minőségi szolgáltatásokkal kiegészített esemény létrehozása. A rajt és a cél is az ESZI Csarnok előtt zajlik, így a rajtolók és a célba érkezők is találkozhatnak az ESZI Parkban zajló programokkal (főzőverseny, koncertek, fesztiválfoci).

A kijelölt túraútvonalak Dél-Mezőföld területének egy részén haladnak. A legrövidebb táv elsősorban a családdal, vagy baráti társaságban érkezőknek nyújt élményt, amelynek keretében megismerhetik a Paks óvárosának látványosságait és a római kori romkertet (Lussonium). A két hosszabb táv pedig Paks és környékének nevezetességein halad végig (Ürge-mező, Vörösmalmi-tó, Lussonium, Prelátus, Paks Duna-part, Erzsébet Nagy Szálloda, Paks óváros), a leghosszabb táv Németkért is érinti.

Felszerelésként, napszúrás ellen védő sapkát vagy kalapot feltétlen ajánlunk!

Forrás: a fesztivál honlapja

Szállásfoglalás

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Szállást online? Gyorsan és egyszerűen!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Várjuk a kultúra fellegvárában Budapesten. Irány a Várkert Bazár!
Élményvacsora sztárséfekkel Hévízen
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Corvinák - Szenzációs kiállítás a Budai Várban
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket