Várjuk a Szigetközben!
Várjuk a Szigetközben!

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2018. szeptember 28-30. között, immáron tizennegyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. Idén a Díjlovas Verseny egyben világkupa is lesz.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

A verseny időpontja: 2018. szeptember 28-30. (péntek-vasárnap)

A Lovasterápiás Versenyt idén is háromnaposra tervezzük. A hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyerekek hagyományainkhoz híven önálló lovaglás keretében ügyességi pályán lovagolnak, illetve díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben. A Jámbor Vilmos Emlékversenyen csapatok versenyeznek egymással vezetett lovon, a gyerekeknek játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk. A gyógypedagógiai lovastorna versenyszámra hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek három életkori kategóriában. A Mádl Ferenc Emlékversenyen a versenyzők bármilyen mesét, történetet előadhatnak, melyben a lovason kívül a ló is fontos szerepet kap. A látássérült gyermekek számára külön versenyszámokat hirdetünk meg: ügyességi feladatokat vezetett lovon és gyógypedagógiai lovastornát kezdő és haladó lovasok számára.

Az idei versenyen is megrendezzük az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, mely a korábbi években is nagy érdeklődésre tartott számot. A versenyszám megrendezésével az a célunk, hogy az egészséges és sérült lovasok közösen versenyezzenek, szerepeljenek, jobban megismerjék egymást, ezáltal is hangsúlyozva az integráció fontosságát. A háromnapos esemény további célja a lovasterápia és a lovassport népszerűsítése, versenyzési lehetőség megteremtése sérült gyermekek és fiatalok számára, valamint a lovasterápia, mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése, és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása. Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny, amelynek néhány versenyszáma most világkupa-forduló is lesz, és melyre várhatóan 100-120 lóval neveznek hazai és külföldi lovasok. A háromnapos Díjlovas Verseny résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérhetik össze a tudásukat.
A három nap alatt az egészségmegőrzésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, hisz a Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati kamionjában az érdeklődők hasznos orvosi tanácsokat hallhatnak, míg a Gyermekmentő mozgó fogászati buszában 9-17 óra között fogászati szűrést és szájhigiénés felvilágosítást tartanak a szakemberek. Pénteken a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete  fóti iskolás gyerekeknek bemutatót tart az elsősegélynyújtás alapjairól. 

A verseny kiemelt szponzora, az ELMŰ-ÉMÁSZ (innogy SE) támogatásával és közreműködésével megújuló energiákkal működő zöld parkot alakítottunk ki fóti intézetünkben, az Élhető Jövő Parkot. A verseny közönsége a helyszínen megismerkedhet a nap, a szél és a víz energiájával fenntartható módon működő környezetvédő megoldásokkal.

Szeptember 28-án, pénteken az enHome Zöldjárat, az ELMŰ-ÉMÁSZ cégcsoport országjáró edukációs roadshow-ja is kitelepül. A kísérletekkel és interaktív elemekkel gazdagított programon a fóti általános iskola tanulói érdekes előadásokat hallhatnak a környezettudatosságról és a fizikáról. A Mercedes-Benz Hungária Kft. a verseny másik kiemelt támogatójaként MobileKids (MoKi) programjával jelenik meg a háromnapos rendezvényen. A program célja, hogy játékos formában segítsen a gyermekeknek elsajátítani a biztonságos közlekedés szabályait. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Hewlett Packard Enterprise közötti együttműködés több mint húsz éves múltra tekint vissza. A partnerség fontos részét képezi a szervezet központjaiban az IT infrastruktúra biztosítása.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hosszú távú céljai közt szerepel a legmodernebb technológiák bevezetése, ehhez tudott hozzájárulni a HPE Aruba Meridian felhő alapú navigációs rendszere, amely a Fóti Lovasterápiás és Oktató Központ területén lett kialakítva. Az egész világon ez a teljeskörű istalláció rendelkezik a legnagyobb lefedettséggel egy adott területre vetítve, Magyarországon pedig a Lovasterápiás Központ büszkélkedhet elsőként ezzel az innovatív technológiával.

Forrás: Szervezők 


2018.09.28. - 2018.09.30.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
Nemzetközi CDI*** és Hazai Díjlovasverseny és Lovasterápiás Verseny 2018

Programajánlat

Fót Cirkusz 2018. Online jegyvásárlás
Fót Cirkusz 2018. Online jegyvásárlás
  • Fót
2018. november 2 - 4.
Fóti programok 2018
Fóti programok 2018
  • Fót
2018. november 2 - 4.
Mogyoródi programok 2018
Mogyoródi programok 2018
  • Mogyoród
2018. szeptember 27. 15:00
Szüreti bál Mogyoród 2018
Szüreti bál Mogyoród 2018
  • Mogyoród
2018. szeptember 29.
Formula 1 Magyar Nagydíj  2019 Hungaroring
Formula 1 Magyar Nagydíj 2019 Hungaroring
  • Mogyoród
2019. augusztus 2 - 4.

Legjobb élmények

Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hívjuk és várjuk Velembe az őszi gesztenye napokra.
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Behajtási ünnep a Hortobágyon
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Darufesztivál a Hortobágyon
Ki korán kel, halat lel! Horgászat a Tisza-tónál
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket