Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Országos Vadásznap 2019

TOP 10-es ajánlat TOP 10-es ajánlat
2019. szeptember 7.

Az Országos Vadásznapnak és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak 2019-ben a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark ad otthont. Terítéken minden, ami vadászat és vadgasztronómia. Vegyél részt az ország legnagyobb vadgasztronómiai fesztiválján, legyen a te csapatod az Erdei Ételek Mestere!

Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál és Országos Vadásznap 2019

A  Nemzetközi  Vadgasztronómiai  Fesztivál  a természet,  a  vadászati  kultúra  és  a vadgasztronómia  szerelmeseinek  nemzetközi találkozója. Kiváló fórumot jelent a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széles körű felhasználási  területeinek,  ezzel  együtt  az erdőben,  vadban  és  vadászatban  rejlő lehetőségek  bemutatására,  mindezt  tartalmas kikapcsolódási  és  minőségi  szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve.  A fesztivál 2019-ben az Országos Vadásznappal együtt kerül megrendezésre.

A VERSENY JELLEGE

Egyfordulós   amatőr   főzőverseny,   a versenyművek   kizárólag   vadhúsból készülhetnek

SZERVEZŐ

VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt.

FŐVÉDNÖK

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 

Dr. Nagy István agrárminiszter

Dr. Jámbor László OMVK elnök

HELYSZÍN

Pákozd-Sukorói  Arborétum  és  Vadaspark  (GPS: 47.224414; 18.580377)

A VERSENY TÉMÁJA

Vadételek Asztala:  bográcsban  készült vadételek Vadgasztronómiai Nagydíj: szabadon választott módon,  de  kizárólag  szabadtűzön  készült vadétel. Nevezés kizárólag a Vadételek Asztala versenyszámmal együtt lehetséges. A vadhúst külön díj ellenében a Szervező biztosítja.

NEVEZÉSI FELTÉTELEK

Vadételek Asztala: A rendezvényen minden olyan 3-5 fős csapat (egy  szakácsmester,  kettő-négy  kuktával) indulhat,  mely  csapat  a  jelentkezési  lapot hiánytalanul kitöltve a megadott határidőre a Szervezőhöz  eljuttatja,  és  a  nevezési  díjat befizeti.  Nevezési  díj  visszafizetésére  nincs lehetőség. A főzéshez kizárólag a Szervező által biztosított vadhús használható fel.  Vadgasztronómiai Nagydíj: A versenyszámra minden olyan csapat indulhat, amely  a  Vadételek  Asztala  főzőversenyre benevezett,  a  jelentkezési  lapot  mindkét versenyszámra  hiánytalanul  kitöltve,  a megadott határidőre a Szervezőhöz eljuttatja. A főzéshez kizárólag a Szervező által biztosított vadhús használható fel. 

NEVEZÉSI DÍJ

Vadételek Asztala:  40.000  Ft/csapat  (Áfát tartalmazza)  A  Szervező  a  következő  eszközöket, szolgáltatásokat biztosítja: • fedett főzőhelyszín csapatonként 1 darab sörpad garnitúrával és 1 darab főzőhellyel, • 10 kg konyhakész, kockára vágott vadhús, • tűzifa (saját gázkészség használható,   reduktor szükséges!), • vízvételi lehetőség, • hulladéktároló zsák.Vadgasztronómiai Nagydíj: Külön nevezési díj nincs,  a  csapat  által  a  jelentkezési  lapon megjelölt  fajtájú  és  mennyiségű vadhús  ára kerül felszámításra. Fizetés a vadhús átvételekor történik. 

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ

2019.  július  31.  Helyszíni  nevezésre  nincs lehetőség.

KAPCSOLATTARTÁS

A Szervező a csapatokkal a jelentkezési lapon megadott  e-mail  címen,  illetve  telefonszámon keresztül tartja a kapcsolatot. 

BÍRÁLÁS

Az ételeket szakmai zsűri bírálja el. Az elbírálás pártatlanságát a Szervező biztosítja és garantálja. A  zsűri  döntése  ellen  fellebbezési  lehetőség nincs.  A helyezések megállapítása a zsűritagok által adott  egyedi  pontszámok  átlaga  alapján történik.  Döntetlen  pontszám  esetén  a  zsűri elnöke által adott pontszám a mérvadó.

DÍJAZÁS

Vadételek Asztala: Minden csapat emléklapot kap.A helyezett csapatok díjazása oklevéllel, kupával és tárgyjutalommal történik. Az Erdei Ételek Mestere,  az  abszolút  győztes csapat  díjazása  oklevéllel,  vándorkupával  és tárgyjutalommal történik. Gasztodizájn különdíjjal  jutalmazzuk  a legattraktívabb, leghangulatosabb főzőhelyet. Díjazásra  kerül  a  zsűritől  összességében legmagasabb értékelést kapott határon túli csapat.

Vadgasztronómiai Nagydíj: Bruttó 100.000 Ft-os vásárlási utalvány, amely levásárolható a VADEX Mezőföldi Zrt. alábbi szaküzleteiben: - STIHL szaküzlet (8000 Szfvár, Jancsár köz 2., 2400 Dunaújváros, Arany János út 56.) - Erdei  Delikátesz  Szaküzlet  (8000  Szfvár, Jancsár köz 2.) - Vadászbolt (8000 Szfvár, Tolnai u. 1.) - Vadfeldolgozó Üzem (8123 Soponya, Petőfi u. 275.)

FŐZŐCSAPATOK KÖTELEZETTSÉGEI

A főzőcsapat tagjai saját felelősségükre vesznek részt a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál főzőversenyén. A csapat tagjai elismerik, hogy a versenykiírást  elolvasták,  annak  tartalmát elfogadják.  Elfogadják,  hogy  a  versenyről készült film- és képanyagokon, valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetnek, és ezért ellenszolgáltatást nem kérnek. Elfogadják, hogy amennyiben a versenyen a csapat díjazást ér  el,  úgy  a  díjazásra  került  étel  receptjét  a Szervező  rendelkezésére  bocsátják  és  ezért ellenszolgáltatást nem kérnek. Kijelentik, hogy az általunk hozott és elkészített ételek  és  nyersanyagok  az  egészségre ártalmatlanok,  az  ételkészítésre  vonatkozó egészségügyi szabályokat betartják.

EGYÉB

A  főzőversenyen  a  csapatok  részére  a jelentkezés  sorrendjében  tudunk  helyet biztosítani. A főzéshez és a tálaláshoz szükséges fűszereket, eszközöket  és  a  vadhúson  kívüli  további alapanyagokat a csapatok maguk biztosítják. A  főzőcsapatnak  a  Vadételek  Asztala főzőversenyre  készített  bográcsos  ételből csapatonként  legalább  10  adag  készételt  a Szervező által kibocsátott étkezési jegy ellenében biztosítani kell a Fesztivál látogatói számára. A beváltott étkezési jegyeket meg kell őrizni és a Fesztivál végén a Szervező részére át kell adni. A  Vadgasztronómiai  Nagydíjra  készített  ételt nem kötelező kóstolójegy ellenében kínálni. Az étel kereskedelmi forgalomba nem hozható, árusítani tilos!

A rendezvényre a belépés INGYENES!

Programok

A rendezvényen minőségi, kézműves termékekkel várjuk a látogatókat. Vásárolhatók sajtok, mézek, kézműves sütemények, fűszerek, különféle erdei finomságok. Lehetőség van fafaragó termékek, bőrből készült díszek, vadászképek, ékszerek, vadászati felszerelések, stb. megvásárlására is.

A gyerekmező programjai közül több foglalkoztató is a fesztivál elejétől a végéig a rendelkezésre áll, így érdemes az egész napot nálunk tölteni.

A rendezvény területén számos izgalmas programmal várjuk a fesztiválra látogató gyerekeket és játékos kedvű felnőtteket.

  • ERDEI ISKOLAI FOGLALKOZÁS - Gilice Erdészeti Erdei Óvoda és Iskola bemutatkozása
  • PREPARÁTOR JÁTSZÓHÁZ a Preparátorok Baráti Társasága jóvoltából
  • TE MELYIK ÁLLAT BŐRÉBE BÚJNÁL? - kreatív arcfestés (térítés ellenében!)
  • Bemutatkoznak a HUNGARIKUM JÁTÉKOK és a MintaKINCStár a Fejér Megyei Önkormányzat közreműködésével
  • TRÓFEAALÁTÉT ÉS FAESZTERGÁLÁS BEMUTATÓ
  • ÁLLATI JÓ! BEMUTATÓ a Budakeszi Vadaspark közreműködésében

A gasztro udvarban változatos ételekkel és nassolni valókkal készülnek, így a rendezvényen azok sem maradhatnak éhesen, akik nem kedvelik a vadhúst.

Az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál vadétel kínálata

  •     VADBURGER
  •     SÜLT SZARVASKOLBÁSZ
  •     VADPÖRKÖLT ÓRIÁSBOGRÁCSBAN

VADÉTEL KÜLÖNLEGESSÉGEK A FŐZŐCSAPATOK BOGRÁCSÁBÓL

Az aktuális kínálatról érdeklődjön a főzőcsapatoknál!

A főzőcsapatoknál 1 adag bográcsos vadételre beválható étkezési jegy 1.700 Ft-os egységáron vásárolható meg.


A kirándulók körében rendkívül népszerű Pákozd-Sukorói Arborétum és Szabadidőpark Budapesttől mindössze 50 km-re, a Velencei-hegység területén, a Mészeg-hegy oldalában található. A helyszín könnyen megközelíthető az M7-es autópályáról és helyközi járatokkal egyaránt.

Az Arborétum 96 hektáros területe egy napos kirándulás alkalmával bejárható. Kicsik és nagyok is megtalálják a számukra megfelelő szórakozási lehetőséget. Míg a felnőttek tüzet raknak a bográcsozáshoz, a gyerekek a játszótéren bújócskázhatnak, csúszdázhatnak vagy a focipályán sportolhatnak. A szakvezetés alkalmával a kisebbek általános iskolai foglalkoztató füzet segítségével fedezhetik fel a terület élővilágát. A Szabadidőpark a romantikus kistóval kiváló helyszín céges rendezvények, családi napok, esküvők megrendezésére.

A park látnivalói, szolgáltatásai:

- vadaspark - muflon, vaddisznók, szarvasfélék: szika, dám, gím
- madárröpdék - vadlibák, tőkés récék, vadpulykák, gerlék, pávák, fácánok
- kilátó
- interaktív tájmúzeum
- erdészeti tanösvény
- 150 férőhelyes fedett szín
- pihenő- és tűzrakóhelyek tűzifával
- kalandjátszótér
- szakvezetés, erdei iskola, tematikus programok

Nyitva tartás: az év minden napján


2019.09.07.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Pontos cím, geokód, térkép
További információra lenne szüksége?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől itt
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Hortobágyi Csárda
Kristinus Borbirtok
Prime Steakhouse
Gasztro Élménybirtok Balatonlelle - Rádpuszta
Haraszthy Pincészet
Hubertus-Hof Landhotel Étterem
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket