Paloznaki JazzPiknik 2024

Jegyvásárlás
Szállásfoglalási lehetőség
TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat
2024. augusztus 1. (csütörtök) - 2024. augusztus 3. (szombat)

A 12. Paloznaki Jazzpiknik, 2024. augusztus 1-3-ig, a balatoni nyár egyik kihagyhatatlan fesztiváljával, színes kulturális és gasztronómiai programkínálattal várja a minőségi szórakozás és kedvelőit. Sokszínű zenei élmények, mesés balatoni táj, kiváló koncertek! Augusztus 1-jén Anastacia nyitja a háromnapos pikniket, 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese pörgeti fel a piknik-hétvégét, majd a Kraak & Smaak koncertjével zárul az este. Augusztus 3-án a holland popformáció, a Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában, végül az MF Robots hangjai búcsúztatják a 12. Paloznaki Jazzpikniket.

12. Paloznaki Jazzpiknik

2024. augusztus 1 - 3.

A butikfesztivál idén is a balatoni nyár egyik legnagyobb várományosa: augusztus 1-jén két díva: Izo FitzRoy és Anastacia nyitja a háromnapos pikniket, 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese pörgeti fel a piknik-hétvégét, végül a Kraak & Smaak koncertjével zárul az este. Augusztus 3-án a holland popformáció, a Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában, záróakkordként az MF Robots hangjai búcsúztatják a 12. Paloznaki Jazzpikniket.

Soul-gospel a szőlőben – Izo FitzRoy a Jazzpiknik nyitónapján

A brit díva, Izo FitzRoy idén Paloznakra is ellátogat, hogy blues-soul-gospel alapú, egyedi atmoszférájú dallamai a Balaton-felvidéki jazzfalut is elvarázsolják. A csütörtöki nyitónap a gigaslágereket jegyző popkirálynő, Anastacia koncertjével folytatódik. A Jazzpiknik pénteki napján fellép a Belau, a nagysikerű duó zenei világában különleges hangulatok találkoznak az aktuális elektronikus zenei alapokkal. Augusztus 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies követi a magyar formációt, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese pörgeti fel a piknik-hétvégét, végül a Kraak & Smaak koncertjével zárul az este. További nagyszínpados fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik csütörtöki és pénteki napjaira.

Augusztus 1-jén, a Jazzpiknik 0. napján a DJ páros Andrew J és Dan von Schulz nyitja meg a Nagyszínpadot. Őket követi a brit díva, Izo FitzRoy, aki a hazai közönség egyik nagy felfedezettje – tavaly Veszprémben adott első ízben koncertet Magyarországon. Az énekesnő blues-soul-gospel alapú dallamait hamar a szívébe zárta a magyar közönség, idén nyáron a Balaton-felvidéki jazzfaluban is értő füleket-szíveket talál a londoni zenei színtér egyik legfelkapottabb csillaga. Az énekesnő-dalszerző-zongoristát harmadik stúdióalbumának turnéján hallhatja ismét a hazai közönség. A Jalapeno Records gondozásában megjelent, Oscar de Jong – a Kraak & Smaak alapítója – produceri közreműködésével készült „A Good Woman” c. albumának dalain a 21. századi egyedülálló nők sorsáról énekel. Izo egyedi stílusa elsősorban a Janis Joplin-féle nyers erőből építkezik, de nagy hatással voltak rá Bill Withers dalszövegei is. Szólókarrierje előtt kórusokban énekelt, sőt, saját kórust is vezetett, így nem volt kihívás számára a legjobb gospel csapatot maga mögé állítani a színpadon, ami tökéletes kiegészítő karakteres hangjához és az őket kísérő soul zenészek játékához.
A csütörtöki napon lép fel a karcos hangú szupersztár, Anastacia. Jövőre lesz 25 éve annak, hogy Anastacia szó szerint berobbant a zenei világba „I'm Outta Love” című gigaslágerével. Azóta világszerte több mint 52 millió eladott lemezt és több mint 225 díjat jegyez – ezek közül három alkalommal nyerte el a World Music Awards-ot. Karrierje során olyan legendás zenészekkel és előadóművészekkel működött együtt, mint Michael Jackson, Luciano Pavarotti, Mariah Carey, vagy Eros Ramazotti. Anastacia több zenei műfajban énekel, a 2000-es évek elején a funk, a dance, a pop, az R&B és a soul egyedi ötvözete jellemezte dalait. 2003-ban született meg az általa elnevezett „sprock-stílus”, ami a soul, a pop és a rock műfaját vegyíti. Anastacia folyton csillogó karrierje során számtalan alkalommal újult meg, sikerének kulcsát a szenvedélyében, rugalmasságában és fejlődésében látja. Tavaly adta ki nyolcadik stúdióalbumát a Stars by Edel kiadó gondozásában, „Our Songs” címmel, amely egy feldolgozás-album. A Jazzpiknik csütörtöki nyitónapján a 2000-es évek slágerei mellett az elmúlt években született legfrissebb dalai is meghódítják a piknikező közönség szívét.

Augusztus 2-án a Jazzy Rádió alapító-műsorvezetője, Jazzkovács László nyitja a Piknik Nagyszínpad műsorát. A pénteki napon fellép a Belau: a duó (Kedves Péter, Buzás Krisztián) világában az elvágyódó és örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A Belau debütáló dala 2015 év végén jelent meg „Island of Promise” címmel, hamar sikereket ért el, számos filmben, reklámban volt hallható, több hazai portálnál bekerült az év dalai közé. 2016 novemberében jelent meg „The Odyssey” című bemutatkozó lemezük, az album Fonogram-díjat nyert az év elektronikus zenei lemeze kategóriában. A lemezen található dalokat a BBC Radio 1 is lejátszotta, valamint 2017-ben felkerült a zenekar az EBBA listára, egyedüli magyarként. 2018-ban „Breath” című dalukat számos nemzetközi blog és rádió méltatta, valamint Fonogram-díjra is jelölték. A zenekar 2016-ban kezdte a koncertezést, és két év alatt közel 200 koncertet adott 22 országban, olyan fesztiválokon, mint a Primavera, a Eurosonic, az SXSW, a Reeperbahn, a Sziget, vagy az Electric Castle. A Jazzpiknik második napján a ’90-es évek acid jazz műfajának úttörője, a funky királya, a The Brand New Heavies tér vissza Paloznakra világhírű slágereivel és izgalmas, újító dallamaival. Őt követi Tony Hadley, a világhírű Spandau Ballet egykori frontembere. A pénteki nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-zal ötvöző Kraak & Smaak fogja táncra perdíteni a piknikezőket – 2021-es, nagy sikerű koncertjük után második alkalommal.

Augusztus 3-án, szombaton a holland Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba koncertjével folytatódik az este. A záróesten az MF Robots utánozhatatlan hangjaival búcsúzik a három napra jazzfővárossá avanzsált Paloznak.

Számos fiatal tehetség lép fel a 12. Paloznaki Jazzpikniken, többek között olyan művészekkel találkozhatunk a balatonfelvidéki jazzfaluban, mint a Gorg & Benzol jazzrock trió, az instrumentális jazzt játszó Symbiosis 5 zenekar, az art-pop, a jazz és az élő elektronika elemeit vegyítő Palágyi Ildikó, vagy a dél-amerikai hangzású Claudia Raquel Quintet. A tehetséggondozás részeként idén a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen a 8 éves Zoé álmát váltja valóra a Jazzpiknik: a betegségéből felépült kislány hegedűoktatását támogatja.

A 12. Jazzpiknik ismét Paloznakra invitálja a magyar jazzélet legizgalmasabb formációit, hogy a nemzetközi előadók mellett a jazz hazai élvonala is képviseltesse magát. A tehetséggondozás mindig kiemelt helyen szerepelt a Jazzpiknik életében, az idei fesztivál is számos fiatalnak nyújt fellépési lehetőséget az intimebb hangulatú, jazz-fókuszú színpadain. A „MÜPA Jazz Showcase 2024” tehetségbörzén a Claudia Raquel Quintet nyerte el a Paloznaki Jazzpiknik különdíját, ezáltal fellépési lehetőséget kapott az idei pikniken. A formáció zenéje a jazz és más zenei irányzatok fúziójára épül, köztük jelentős hangsúlyt kap a dél-amerikai zene, hiszen a zenekar felépítése és az énekesnő, Castagno Claudia autentikus interpretációja is erre predesztinálja őket.

Idén is folytatódik a szakmai együttműködés a Hangfoglaló Programmal, aminek keretében három zenekar érkezik a piknikre: a Gorg & Benzol „félinstrumentális, fél-élvezhető jazzrock trió”-ként aposztrofálja magát. A csapat muzsikájában megtalálható a jazz, blues, rockzene, funky ritmus, akad instrumentális dal és énekkel megtöltött zene, számaik között angol és magyar nyelvű dalok is szerepelnek. Legújabb lemezük egy alternatív valóságban játszódik, ahol a stenk, a frankó muzsikalöket illegális.
A Symbiosis 5 zenekar elsősorban instrumentális jazzt játszik. Tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Bartók Béla Konzervatóriumban folytatott tanulmányaik során találkoztak, és mára valamennyien aktív közreműködői a magyar jazzéletnek. 2020-as megalakulásuk óta elnyerték a „Getxo Jazz” és „Sibiu Jazz” nemzetközi versenyek első helyezését, valamint a 2023-as “MÜPA Jazz Showcase” mindkét fődíját.
Palágyi Ildikó zenéje az art-pop, a jazz és az élő elektronika találkozásából születő, izgalmas zenei utazás. Dalainak műfaji sokszínűségét az érzelmes dallamok, a személyes szövegek és a pillanatot megragadó improvizáció egységesítik. A felvidéki születésű énekes-dalszerző eredetileg klasszikus énekesnek készült, ismerhetjük az Indigó projektből, a Klipszemle programjából, A Dal című műsorban pedig 2022-ben az elődöntőig jutott.

A Jazzpiknik idén a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen a 8 éves Zoé álmát váltja valóra: hegedűoktatását támogatja. A kislány vágya a hangszer mellett, hogy egy valódi hegedűművésztől tanulhasson. Zoé kívánsága volt a Csodalámpa által teljesített 5000. kívánság, melynek teljesítésére március 27-én, egy ünnepélyes átadó keretében került sor. A tehetséggondozás jegyében, a Jazzpiknikkel karöltve Kiss-Varga Roberta hegedűművész vállalta Zoé oktatását. A Csodalámpa Alapítvány nagybeteg gyerekek álmait váltja valóra, 2003 óta teljesíti életveszélyesen beteg gyerekek egy-egy különleges kívánságát. Céljuk, hogy a kívánságok megvalósításával váratlan örömet, maradandó élményt és ezzel erőt adjanak a gyermeknek és családjának a hosszú gyógykezelések elviseléséhez.

A további  fellépőkről folyamatos tájékoztatást adnak a szervezők.


2024.08.01. - 2024.08.03.
Találatok száma: 1

Mandel Camping Paloznak

Mandel Camping Paloznak

A Mandel Kemping a Balatontól mindössze 800 méterre, a Csopaki borvidék közvetlen közelében, Paloznakon fekszik. A csodálatos panorámával rendelkező kis kemping szeretettel várja minden kedves vendégét, aki családias hangulatú, nyugodt pihenésre vágyik a mandulafák árnyékában.

Találatok száma: 5

Homola Pincészet

Homola Pincészet

A Homola Pincészet birtokközpontja Paloznakon, a hegyen található történelmi szőlőkkel körülvéve. A pincészet összesen 15 hektáron termeszt szőlőt, Tihanytól Alsóörsig. Büszkék vagyunk rá, hogy több évjáratban is sikerült arany fokozatú Csopaki Kódex bort készítenünk, a dűlőszelektált tételeink pedig ...

Sáfránkert Vendéglő Paloznak

Sáfránkert Vendéglő Paloznak

Várunk benneteket Paloznak közepén magas színvonalú kínálattal, friss, minőségi alapanyagokkal, otthonos hagulattal, grill ételelkke.

Csiszár Család Pincészete

Csiszár Család Pincészete

Családi pincészetünk jelenleg 10 hektáron gazdálkodik Paloznakon. Szőlőfajtáink: olaszrizling, cserszegi fűszeres, zenit, Cabernet Sauvignon. Célunk a Csopaki bor hírnevének visszaállítása, hogy a `Csopaki Rizling` újra méltó helyére kerüljön a fogyasztóknál. Jelmondatunk: A legjobb csopaki Paloznakon ...

Homola Borterasz Paloznak

Homola Borterasz Paloznak

Egész évben (változó nyitvatartással) szeretettel várjuk vendégeinket programokkal és borainkkal a Homola Pincészet borteraszán. DJ a szőlőben programsorozat mellett, élőzenés gasztro-estekkel, közös szürettel és különböző workshopokkal várjuk a vendégeket. Várjuk rendezvények, csapatépítők jelentkezését ...

Papa Borozója Paloznak

Papa Borozója Paloznak

Kedves Vendégeinket várjuk termelői borainkkal. Termelői borok elvitelre és helyben fogyasztásra. Előzetes egyeztetés alapján szívesen látjuk vendégeinket borkóstolóra, hidegtálas borvacsorára. Finom borok a Balatonnál, Paloznakon.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Homola Borterasz programok 2024 Paloznak Homola Borterasz programok 2024 Paloznak
  • Paloznak
2024. július 20. (szombat)

Figyelmébe ajánljuk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megadott intervallumban:
-tól
-ig