Pesterzsébeti Múzeum programok 2021
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Pesterzsébeti Múzeum programok 2021

2021.04.28. - 05.15.

A Pesterzsébeti Múzeum, a Gaál Imre Galéria és a Rátkay-Átlók Galéria szakmai és kulturális programokkal várja látogatóit. Kiállításainkra, rendezvényeinkre minden korosztályt szeretettel várunk! A Pesterzsébeti Múzeum, a Gaál Imre Galéria és a Rátkay-Átlók Galéria látogatása ingyenes, rendezvényeinkre a belépés díjtalan!

Kiállítás ONLINE

52. online Tavaszi Tárlat
ingyenes  · Online esemény

A Gaál Imre Galéria helyett idén is online rendezzük meg Tavaszi Tárlatunkat 100 képzőművész közreműködésével. A kiállítás weboldalunkon és Facebook oldalunkon tekinthető meg. A közönségszavazás részleteit 28-án tesszük közzé. 

A Pesterzsébeti Múzeum 52. Tavaszi Tárlata

A Pesterzsébeti Múzeum idén ismét arra kényszerült, hogy 52. Tavaszi Tárlatát online valósítsa meg. Öröm az ürömben, hogy a tavalyi 66 kiállító helyett idén ennél jóval több, 100 művész jelentkeztek a kiállításra. Ez azt jelzi, hogy lassan hozzászokunk a helyzethez és mindenki megpróbálja a legjobbat kihozni belőle. Így teszünk mi is. Nagy energiákkal dolgozunk azon, hogy a virtuális térben is kapcsolatba léphessünk látogatóinkkal. Folyamatosan adunk közre helytörténeti, múzeumpedagógiai, képzőművészeti tartalmú anyagokat, kutatási eredményeket, ismertetőket, játékokat, szöveges és videós tartalmakat honlapunkon és facebook oldalunkon.

A második online Tavaszi Tárlat anyagát az érdeklődők művészeti albumként lapozgathatják és természetesen megoszthatják, lájkolhatják a nekik leginkább tetsző alkotásokat. A megszokott közönség-díj idén sem marad el. A május 15-én éjfélig – a múzeum facebook oldalán - legtöbb szavazatot elnyert művésszel interjú készül, melyet a Pesterzsébet újságban és online is olvashatnak majd.

Bízom benne, hogy legújabb online Tavaszi Tárlatunk számos érdeklődőt vonz majd és amíg nem találkozhatunk a Gaál Imre Galériában személyesen, addig - a számos kiváló művész jóvoltából - így is megajándékozhatjuk Önöket egy színvonalas vizuális élménnyel.

D. Udvary Ildikó múzeumigazgató

Az online Tavaszi Tárlat megtekinthető a múzeum honlapján az időszaki kiállítások között egy virtuális galériában, valamint 17 órától Facebook oldalán egy albumban.

Az 52. online Tavaszi Tárlat kiállítói:

Aknay János, Árvay Zolta, B. Laborcz Flóra, B. Molnár Zsuzsa, Bács Emese, Baksai József, Bálint Ágnes, Balogh Edit, Barabás Márton, Bátai Sándor, Becskei Andor, Benedek József, Benkő Imre, Benyovszky Anita, Bohus Áron, Bondor Csilla, Borkovics Péter, Budahelyi Tibor, Bunda János István, Butak András, Chochol Károly, Csipes Antal, Csollák Mihály, Dévainé Gulyás Emőke, Dréher János, Drozsnyik István, Erdei Kvasznay Éva, Eszes Zoltán Sándor, Fejes-Tóth Gábor, Fekete Emese, Gáti György, Geisbühl Tünde, Gonzales Gábor, Góra Orsolya, Gulyás Kinga, Gulyás László, Gvárdián Ferenc, Gyulai Lajos, Hager Ritta, Hartung Sándor, Hauser Beáta, Herendi Péter, Holczapfel Zsuzsanna, Homoki Anikó, Incze Mózes, Kálmán László, Kassai Károly, Kelecsényi Csilla, Kirják Miklós, Kocsis Előd, Koscsó László, Kovács Péter Balázs, Kőrösi Sándor Zoltán, Lencsés Ida, M. Tóth Margit, Majoros Áron Zsolt, Melcher Mihály, Mike Tamás, Minya Mária, Móder Rezső, Molnár Eszter, Molnár Zsuzsa Lili, Nádas Alexandra, Nagámi, Nagy Gábor, Nagy Judit, Németh Tamás, Olajos György, P. Boros Ilona, Pácser László, Pannonhalmi Zsuzsa, Pasqualetti Eleonóra, Pataki Tibor, Péreli Zsuzsa, Pistyur Imre, Polyák János, Prutkay Péter, Rényi Krisztina, Sándor József Attila, Sárkány Győző, Serényi H. Zsigmond, Sipos Balázs, Skoda Éva, Smetana Ágnes, Somogyi Emese, Stefanovits Péter, Sulyok Gabriella, Szávoszt Katalin, Székács Zoltán, Szemereki Teréz, Szőke Barbara, T. Pálmai Katalin, Tajti Eszter, Tóth József Füles, Vagyóczki Katalin, Vankó István, Verebes György, Vizsolyi János, Závorszky-Simon Márton, Zelenák Katalin


A 2020 tavaszára tervezett 150 éves Pesterzsébet című helytörténeti kiállításunk a világjárvány miatt sajnos elmaradt. Úgy gondoltuk idén sikerül megrendezni, de a vírus most is közbeszólt. Ezért 2021. május 5-től Pillanatképek a múltból címmel online helytörténeti kiállítás sorozatot indítunk válogatva az immár 150+1 éves Pesterzsébet történetéből. Tudjuk, hogy mindez nem pótolhatja az elmaradt, nagyszabású ünnepségsorozat eseményeit, a könyvbemutatót, de reméljük számos érdekességgel, képekkel és dokumentumokkal tudunk szolgálni az online felületen is. Bízunk benne, hogy a következő kerek évfordulót már a megszokott keretek között ünnepelhetjük.

D. Udvary Ildikó múzeumigazgató


2021.04.28. - 2021.05.15. 52. online Tavaszi Tárlat

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Tátra téri Piac és Vásárcsarnok Budapest 2021
Tátra téri Piac és Vásárcsarnok Budapest 2021
  • Budapest
  • XX. kerület
2021. május 3 - 8.
Csepeli Piac 2021
Csepeli Piac 2021
  • Budapest
  • XXI. kerület
2021. május 3 - 8.

Hasonló ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események