Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Decemberi nyereményjáték
Decemberi nyereményjáték

Pécsi Országos Színházi Találkozó - POSZT 2018


A 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó, vagyis a POSZT 2018. június 7-16. között lesz. A Pécsi Országos Színházi Találkozó az ország legnagyobb, legrangosabb színházi találkozója, a programsorozat keretein belül rendezett verseny pedig a találkozó fénypontja: a POSZT-ra látogató közönség a fesztivál 10 napján egy különleges megmérettetés részesévé válik, miközben garantáltan az évad legfontosabb előadásait tekintheti meg. A szakma és a közönség együtt szurkol kedvenc előadásainak, az ünnepélyes díjátadó gálán pedig az is kiderül, hogy kik kapják a legjobbaknak járó elismeréseket.

Pécsi Országos Színházi Találkozó - POSZT 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

ELINDULT A JEGYÉRTÉKESÍTÉS A VERSENYPROGRAMRA!

A 14 versenyprodukciót Regős János és Térey János, illetve segítőik, Balog József és Bazsányi Sándor válogatta ki az általuk megtekintett több száz fővárosi, vidéki és határon túli magyar nyelvű előadásból.

  • Versenyprogram

2018. június 7. 19:00
B. BRECHT / P. DESSAU: A KAUKÁZUSI KRÉTAKÖR
KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ
Rendező: Székely Kriszta
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 8. 19:00
HENRIK IBSEN: HEDDA GABLER
MAROSVÁSÁRHELYI NEMZETI SZÍNHÁZ - TOMPA MIKLÓS TÁRSULAT
Rendező: Keresztes Attila
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 9. 16:30
B. BRECHT / P. DESSAU: A KAUKÁZUSI KRÉTAKÖR
SZIGLIGETI SZÍNHÁZ, NAGYVÁRAD
Rendező: Anca Bradu
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 9. 20:00
B. BRECHT / P. DESSAU: A KAUKÁZUSI KRÉTAKÖR
MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ
Rendező: Szőcs Artur
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 10. 17:30
DANILO KIŠ: BORISZ DAVIDOVICS SÍREMLÉKE
ÚJVIDÉKI SZÍNHÁZ
Rendező: Alekszandar Popovszki
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 10. 19:30
A. P. CSEHOV: HÁROM NŐVÉR
CSOKONAI NEMZETI SZÍNHÁZ
Rendező: Ilja Bocsarnikovsz
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 11. 17:00
MATEI VIȘNIEC: MIGRÁNSOOOK...
TOMCSA SÁNDOR SZÍNHÁZ
Rendező: Zakariás Zalán
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 12. 18:00
JON FOSSE: HALÁL THÉBÁBAN
VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ
Rendező: Horváth Csaba
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 12. 20:30
LEO STEIN / KÁLMÁN IMRE: CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ
KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ, KECSKEMÉT
Rendező: Béres Attila
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 13. 16:30
DÖBLIN / MIKÓ: BERLIN, ALEXANDERPLATZ
KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ
Rendező: Kovács D. Dániel
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 13. 20:00
HENRIK IBSEN: ROSMERSHOLM
KOLOZSVÁRI ÁLLAMI MAGYAR SZÍNHÁZ
Rendező: Andriy Zholdak
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 14. 17:30
T. BERNHARD / FORTE: VATERLAND
FORTE TÁRSULAT
Rendező: Horváth Csaba
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 14. 20:00
LÁSZLÓ MIKLÓS: ILLATSZERTÁR
MÓRICZ ZSIGMOND SZÍNHÁZ
Rendező: Mohácsi János
Pécsi Nemzeti Színház

2018. június 15. 19:00
W. SHAKESPEARE: III. RICHÁRD
RADNÓTI MIKLÓS SZÍNHÁZ
Rendező: Andrei Şerban
Pécsi Nemzeti Színház

A jegyek a Kodály Központban, a Széchenyi téri Pécs Ponton, illetve a Zsolnay Kulturális Negyed látogatóközpontjában is megvásárolhatóak.

FESZTIVÁLPROGRAM

Jézus Mária!!! Egy örök történet szeretetről, megváltásról. Nagy Mari csodálatos jutalomjátéka, egy garantáltan felejthetetlen este.  (A fotón Nagy Mari és Viktor Balázs, az előadás rendezője látható.)

COLM TÓIBÍN: MÁRIA TESTAMENTUMA
Június 12.; 20:30, N. Szabó Sándor terem


Viktor Balázs édesanyját, Nagy Marit rendezi egy felejthetetlen előadásban, amely éppen anya-fiú kapcsolatról mutat megrendítő képet. A Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas művésznője végigvezet minket Szűz Mária magányos, bűntudattal és fájdalommal teli életén, miközben a jól ismert történetről végre lehullik a pátosz, a szentek maszkjai mögül pedig felsejlenek a valódi emberi arcok.

Tóibin regényét először New Yorkban, a Broadway-n mutatták be, az előadás három Tony-díj jelölést kapott.

Pokorny Lia érzékeny. Pokorny Lia csábító. Pokorny Lia szenvedélyes. Pokorny Lia számító. Egy fantasztikus nő négy szerepben.

NEIL LABUTE: VALAMI CSAJ(OK)
Június 10., 19:00, E78 (Zsolnay Kulturális Negyed)


Őze Áron a szerelmes férfi, aki újra találkozik élete fontos nőivel: őket mind Pokorny Lia alakítja négy bravúrszerepben, egy szórakoztató, érzékeny, felejthetetlen előadásban.

Csajozós kalandok a nagyvárosban. Fülledt éjszakák és részeg kalandok. Kolbászok, szalámik, szalonnák és libák: ez a csemegepultos a budapesti színházrajongók kedvence - a nevetés garantált!

GERLÓCZY MÁRTON:  A CSEMEGEPULTOS NAPLÓJA
Június 14., 19:00, E78 (Zsolnay Kulturális Negyed)


A csemegepultos naplója nem egyszerű monodráma: valódi sikerdarab, amely hosszú évek óta garantált teltházzal fut a fővárosban. Gerlóczy Márton fantasztikus szövege Göttinger Pál játékos, ötletgazdag rendezésében és Ötvös András lenyűgöző játékával kihagyhatatlan szórakozás.

Vajon lehet a színpadon focizni? Többek között ez is kiderül,  a sorsdöntő meccs pedig egyre csak közeleg... Majd' ötszáz átkacagott teltházas előadás után a Sóska, Sültkrumpli Nemcsák Károllyal a POSZT-on!

EGRESSY ZOLTÁN: SÓSKA, SÜLTKRUMPLI
Június 8., 19:00, E78 (Zsolnay Kulturális Negyed)


Egressy Zoltán legendás, itthon és külföldön is töretlenül sikeres, több mint ötszáz előadást futott  vígjátékából az is kiderül, hogy lehet-e a színpadon focizni. A sorsdöntő mérkőzésre készülő bíró és a partjelzők szerepében Nemcsák Károlyt, Bozsó Pétert és Karácsonyi Zoltánt láthatják a nézők.

Egy furcsa pár összezárva. Két férfi, az egyik  rendetlen, a másik rendmániás. Mégis kénytelenek együtt élni. Fergeteges vígjáték!

NEIL SIMON: FURCSA PÁR
Június 7., 19:00, Kodály Központ


A Furcsa Pár Gáspár Tibor és Görög László jutalomjátéka, fergeteges vígjáték barátságról, magányról, férfi-nő kapcsolatokról.

Egy hidegvérű gyilkos. Egy körmönfont bíró. Egy végzetes tárgyalás. Agatha Christie legcsavarosabb krimije a Kodály Központ színpadán!

AGATHA CHRISTIE: A VÁD TANÚJA
Június 8., 19:00, Kodály Központ


A világ egyik leghíresebb bűnügyi története: fordulatos, feszült krimi, a mesterien alkalmazott csavarok következtében a nézők az előadás utolsó pillanatáig találgathatnak a gyilkos kilétét illetően. A krimi nagyasszonya egy valódi nemzetközi közönségsikerrel mutatkozik be a Kodály Központ színpadán, Csankó Zoltán főszereplésével.

A Beugróról beugrik valami? Az ország legkedveltebb showműsora Pokorny Liával, Debreczeni Csabával, Kálloy Molnár Péterrel, Szabó Győzővel és Novák Péterrel. 

BEUGRÓ
Június 9., 20:00, E78 (Zsolnay Kulturális Negyed)


Idén sem maradhat el a valódi közönségkedvenc Beugró, ahol Pécsett hagyományosan egy tűhegyet sem lehet leejteni a nézőtéren, ellenben a hasfalszaggató nevetés garantált! Pokorny Lia, Debreczeni Csaba, Kálloy-Molnár Péter és Szabó Győző Novák Péter műsorvezetésével lehetetlen helyzetekben improvizál és nehezíti meg egymás életét a legkülönbözőbb szituációs játékok során.

Egy táska tele szennyessel, egy másik dugig ékszerekkel – és kész a káosz. Louis de Funes és Sylvester Stallone legendás filmjei után az Oscar most a Kodály Központ színpadán.

CLAUDE MAGNIER: OSCAR
Június 10., 19:00, Kodály Központ


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon. A Kodály Központ színpadán a fergeteges vígjáték két főszerepét Nagy Viktor és Gubás Gabi alakítja.

Ki ne szeretné, hogy Bereczki Zoltán elrabolja a szívét? Az emberrabló és a törékeny szépség - egy pincébe zárva. De ki a fogoly és ki a fogvatartó?

JOHN FOWLES: A LEPKEGYŰJTŐ
Június 11., 19:00, E78 (Zsolnay Kulturális Negyed)


Valódi színházi különlegesség! Küzdelem az életben maradásért egy izgalmakkal teli thrillerben, miközben észrevétlenül elmosódik a határ fogoly és fogvatartó között – Bereczki Zoltán és Ágoston Katalin főszereplesével.

Az Oroszlánykirály, Az operaház fantomja, a Macskák, a Szépség és a szörnyeteg, a My Fair Lady, az Evita, és még számos legendás Disney klasszikus és musical dalai a Budapesti Operettszínház sztárjaival a Kodály Központ színpadán!

MINDHALÁLIG MUSICAL
Június 11, 19:00, Kodály Központ


A Budapesti Operettszínház nagyszabású gálaműsorában a világ zenés színpadainak valaha volt legnagyobb sikereiből hallhat válogatást a közönség, egyebek mellett felcsendülnek az Oroszlánkirály, Az operaház fantomja, a Macskák, az Elisabeth, A Szépség és a Szörnyeteg, a Grease (Pomádé), a Vámpírok bálja, a My fair lady és az Evita legjobb dalai, az élményt pedig lenyűgöző koreográfiák és pazar jelmezek teszik majd teljessé.

Izgulja végig testközelből a POSZT feszült fináléját a színházi szakma legnagyobb sztárjaival! Látványos showműsor sztárfellépőkkel a POSZT ünnepélyes díjátadó gáláján – legyen ott a legjobbakkal együtt!

18. POSZT ÜNNEPÉLYES DÍJÁTADÓ GÁLÁJA
Június 16, 19:00, Kodály Központ


Ismét nagyszabású díjátadó gála zárja a fesztivál programsorozatát, ahol a színházi szakma krémjének jelenlétében, szórakoztató gálaműsor keretében adjuk át a Találkozó legjobbjainak járó díjakat. Összefoglaló klippekkel, meglepetésvendégekkel és számos fellépővel várjuk nézőinket!

Azok, akik a POSZT bármelyik előadására jegyet váltanak, kedvezményes áron, 500 forintért vásárolhatják meg belépőjüket a fesztivál ünnepélyes zárógálájára. A kedvezmény a fesztivál- és versenyelőadásokra megváltott jegyek vonalkódjaival érvényesíthető.

A jegyek a Kodály Központban, a Széchenyi téri Pécs Ponton, illetve a Zsolnay Kulturális Negyed látogatóközpontjában is megvásárolhatóak.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2018.12.21. - 2018.12.22. Pécsi fesztiválok 2018
Találatok száma: 2

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Pécsi zöldövezeti szálloda, szabadidőközpont sport és wellness szolgáltatással az egyetemi klinikák szomszédságában. A szálláshoz kapcsolódóan éttermi vendéglátás, többféle méretű konferenciaterem, illetve sport- és wellness szolgáltatás áll a vendégek rendelkezésére. Minden szállodai szoba ... Bővebben


Üszögi Batthyány Kastély - Szálló, étterem és rendezvényterem

Üszögi Batthyány Kastély - Szálló, étterem és rendezvényterem

Pécsen, az UNESCO Világörökség részét képező Cella Septichorától 5 km-re, a Zsolnay Kulturális negyedtől pedig 2,8 km-re található Üszögi Batthyány Kastély kerttel, terasszal és ingyenes wifivel várja vendégeit. Bővebben
Találatok száma: 2

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Pécsi zöldövezeti szálloda, szabadidőközpont sport és wellness szolgáltatással az egyetemi klinikák szomszédságában. A szálláshoz kapcsolódóan éttermi vendéglátás, többféle méretű konferenciaterem, illetve sport- és wellness szolgáltatás áll a vendégek rendelkezésére. Minden szállodai szoba ... Bővebben


Üszögi Batthyány Kastély - Szálló, étterem és rendezvényterem

Üszögi Batthyány Kastély - Szálló, étterem és rendezvényterem

Pécsen, az UNESCO Világörökség részét képező Cella Septichorától 5 km-re, a Zsolnay Kulturális negyedtől pedig 2,8 km-re található Üszögi Batthyány Kastély kerttel, terasszal és ingyenes wifivel várja vendégeit. Bővebben
Találatok száma: 1

Makár Óbester Étterem

Makár Óbester Étterem

Modern klímás éttermünk Pécs zöldövezetében, az egyetemi klinikák szomszédságában 4* -os wellness szálloda részeként működik. Kétszekciós kupolaterem, kapcsolódó árnyékos grillterasz és téglaboltozatú egykori püspöki borospince – ma taverna – áll vendégeink rendelkezésére. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Országos Széchenyi Könyvtár

Programajánlat

Pécsi fesztiválok 2018
Pécsi fesztiválok 2018
  • Pécs
2018. december 21 - 22.
Zsolnay Negyed koncertek 2018
Zsolnay Negyed koncertek 2018
  • Pécs
2018. december 13 - 14.
Kodály Központ koncertek 2018 / 2019
Kodály Központ koncertek 2018 / 2019
  • Pécs
2018. december 23.
Kodály Központ programok 2018 / 2019
Kodály Központ programok 2018 / 2019
  • Pécs
2018. december 23.
Bábszínház gyerekeknek Pécsett 2018
Bábszínház gyerekeknek Pécsett 2018
  • Pécs
2018. december 15.

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Pécsi Országos Színházi Találkozó - POSZT 2018

Legjobb élmények

Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Síeljen Ausztriában, sziesztázzon Sopronban!
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Szilveszterezzen Budapesten Velünk!
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Karácsony hangulatban advent idején egy világhírű kórus koncertjén!
Corvina-kiállítás Budapesten - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Wellness ajándék teljes panzióval
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Lepje meg szeretteit Karácsonyra!
12.000 felett
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
17.000 felett
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 felett
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket