A Corvina Könyvtár budai műhelye - Humanizmus, tudás, gazdagság, Mátyás Corvinái a nagyvilágból
A Corvina Könyvtár budai műhelye - Humanizmus, tudás, gazdagság, Mátyás Corvinái a nagyvilágból

Rajzfilmünnep 2018 Oroszlány

Nagy örömmel jelentjük, hogy városunk idén először csatlakozott egy országos rendezvényhez, a VI. Országos Rajzfilmünnephez. Rajzfilmek kicsiknek és nagyoknak, ingyenes filmvetítések Oroszlányban, az OKSZÍK Színháztermében! VI. Országos Rajzfilmünnep Oroszlányban is. Szeretettel várunk!

Rajzfilmünnep 2018 Oroszlány

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

VI. Országos Rajzfilmünnep Oroszlány

2018. október 26-28.

Helyszín: Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár

Oroszlányban a választék összeállításánál figyelembe vettük a legkisebb korosztály igényei mellett, a nagyobbacska gyerekek, az érettségire készülő diákok és a felnőtt korosztály igényeit is. Ezért reméljük, hogy mindenki talál majd kedvére való filmet, és bízunk abban, hogy sokan jönnek el intézményünkbe az ingyenes vetítésekre.

PROGRAMOK

2018. október 26., péntek  09:00 óra
Az ember tragédiája

AZ EMBER TRAGÉDIÁJA 2011-es, magyar animációs film. Az ember tragédiája forgatókönyve 1983-ban született. A film érdekessége, hogy Jankovics Marcell mind a 15 színt más-más stílusban készítette el. Az első három és az utolsó szín a bibliai teremtéstörténet paradicsomi környezetével keretbe foglalja a világ történelmét feldolgozó, többek között Egyiptomban, Rómában vagy Londonban játszódó maradék tizenegyet.

2018. október 26., péntek 10:00 óra
A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) válogatása gyerekeknek a 2017-es díjnyertes filmekből

Kojot és a sápadtarcú / Gauder Áron
Élt a Lakoták földjén egy furfangos fehér kereskedő. Ez az ember mindenkit becsapott, aki betette a lábát a boltjába. Egy nap azonban találkozott Kojottal.

Mimik / Varga Petra
Két pantomim épp láthatatlan ebédjét fogyasztja a parkban, mikor elsétál mellettük egy galamb. Louis szívesen etetné a madarat, ám a lelkesedés nem kölcsönös- barátja, Jean-Pierre kapja a madár minden figyelmét. Louis, hogy rátehesse kezét a madárra, elkeseredésében minden pantomimes trükkjét beveti, de ahogy az események kezdenek egyre jobban ellehetetlenülni, Louis abbahagyja a kedveskedést és csak egy célja marad: véget vetni idegesítően tökéletes barátja túláradó örömének.

Cigánymesék - A Tűzpiros kígyócska / Balajthy László
Aluno, a nagyapja tanítása nyomán felnőtté váló fiúcska életének történései bevezetnek a cigányság világába, az igaz, feltétel nélküli szeretet létezését keresve, a legközelebbi hozzátartozók próbatételén keresztül.

A Négyszögletű Kerek Erdő - Tilos a bukfenc / Horváth Mária
A Négyszögletű Kerek Erdő kedves, vidám társaságát megzavarja, majd megfenyegeti Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon, végül még a bukfencezést is megtiltja neki. Pedig bukfenc nélkül élni sem érdemes.

Hoppi mesék - Az emlékezés ünnepe / Rófusz Ferenc
Ezen a napon azokra emlékezünk, akik már nem lehetnek velünk. Az emberek kimennek a temetőbe és gyertyát gyújtanak a szeretteikért. Európában csendesen, míg Mexikóban ünnepséggel, zenével és tánccal emlékeznek a halottakra.

2018. október 26., péntek 18:00 óra
Have a nice day - krimivígjáték

Sziao Csang, a teherautósofőr menyasszonyának rosszul sikerült plasztikai műtétét akarja jóvátenni, ezért ellop főnökétől egy egymillió jüant tartalmazó táskát. A lopás híre gyorsan elterjed a városban, és egyetlen éjszaka alatt mindenki Sziao Csangot és a pénzt kezdi keresni. Fekete humorú

2018. október 27., szombat 10:00 óra
Napkirálynő - francia, belga, magyar

Akhesa hercegnő tizennégy éves, vad és neveletlen: pedig az őt körülvevő felnőttek mindent elkövetnek, hogy hozzátörjék a fáraó udvarának szigorú szokásaihoz. Akhesa azonban egyre-másra meglóg otthonról, és álnéven, álruhában élvezi a közeli piac forgatagát. Önállóságának, éles eszének, no meg a macskájának köszönheti, hogy már többet tud a világról, mint apja, Akhnáton fáraó: tudja, hogy Karnakban a papok összeesküvést szőnek uralkodójuk ellen és az ország határára nomád harcosok érkeztek, akik titokzatos megbízójuk utasítására várnak. A lány elszökik otthonról, anyjához, Nefretitihez indul az elefántok szigetére, hogy a segítségével, vagy ha kell, egyedül megmentse az országot

2018. október 27., szombat 13:00 óra
Háry János - egész estés film

A zenére komponált, négy felvonásból álló tévéfilm Kodály Zoltán daljátékán alapul. A film képi stílusának fő ihletadó forrása a magyar nép díszítőművészet volt, miközben a magyar Münchausen bárónak is aposztrofált Háry János története és a film karater ábrázolása nem nélkülözi a groteszk humort sem. Szvit: A Szvitben öt magyar népdal csendül fel Kodály Zoltán énekkari feldolgozásában. A film minden egyes tétele a magyar népi díszítőművészet elemeit használja fel.

2018. október 27., szombat 15:00 óra
A vörös teknős - Francia-japán animációs film

Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.

2018. október 27., szombat 17:00 óra
Teheráni tabuk fimdráma / akciófilm

Napjaink Teheránjában járunk. Az élő szereplőket mintázó animációban négy fiatal ember sorsa rajzolódik ki egyre megdöbbentőbb részletességgel: mindannyian elkeseredetten keresik a szabadságot és boldogságot, miközben az elnyomó iszlamista társadalom tabuit feszegetik.

2018. október 28., vasárnap 09:30 óra
BOGYÓ ÉS BABÓCA 3 – 2014, magyar családi animációs film

Játszótársak összeállítása a mesesorozatok legizgalmasabb epizódjaiból.

2018. október 28., vasárnap 11:00 óra
Kubo és a varázshúrok - Fantasy kalandfilm 2016

A LAIKA animációs stúdió új, nagyszabású akció-kalandfilmje egy képzeletbeli Japánban játszódik. Hőse az okos, jószívű Kubo, aki azzal keresi szerény kenyerét, hogy történeteket mesél a tengerparti városka lakóinak. Ám nyugodt élete egy csapásra a feje tetejére áll, amikor véletlenül megidéz egy szellemet a múltjából, aki alászáguld az egekből, hogy végrehajtson egy régi bosszút. A menekülni kényszerülő Kubo összeáll Majommal és Bogárral, és nekivág az izgalmas kalandnak, hogy megmentse családját, és megfejtse elesett apja rejtélyét, aki a világ legnagyobb szamurája volt.

2018. október 28., vasárnap 18:00 óra
A legfrissebb animációs rövidfilmek a nagyvilágból I.

Összeállítás a 2018-as Busho Filmfesztivál animációs rövidfilmjeiből

Augenblicke / Kiana Naghshineh - Németország
Egy nő sétál haza éjszaka. Egy idegen követi. Egyetlen valóság három nézőpontja: a nőé, az idegené és a miénk.

Bloody Fairy Tales / Tereza Kovandova - Csehország
Öt klasszikus tündérmese, indokolatlanul erőszakos módon újragondolva.

Kosmos / Daria Kopiec - Lengyelország
Animációs film a testről. Izom, bőr, szív, amely szeretné, ha megérintenék. A test meg akarja tapasztalni egy másik test közelségét.

Yal va Koopal / Maned & Macho / Shiva Sadegh Asadi - Irán
Egy fiatal lány elnyomott érzelmei és ösztönei álmaiban látott állatokban öltenek testet. Ám a családjából senki nem akarja befogadni ezeket az állatokat.

Hypnagogia / Magdalena Kvasničková - Csehország
Absztrakt, animációs film az elalvásról, mely az ébrenlét és az alvás közti határt próbálja meg vizualizálni, sajátos költői és dokumentarista stílusban.

O Matko! / Oh Mother! / Paulina Ziolkowska - Lengyelország
Anya és fia, folytonos szerepcserés kapcsolatban. Hol az anya, a felnőtt, hol a gyerek, aki gondját viseli hirtelen gyermekké változó anyjának. Egész jól működik minden, amíg a fiú úgy nem dönt, hogy elmenekül anyja szoknyája mellől.

SOG / Jonatan Schwenk - Németország
Egy árvíz után néhány hal fák tetején reked. A kiszáradástól való félelmükben, segítségért kiáltanak. A hangtól felriadva, a közeli barlang lakói nem örülnek ennek a gyülekezetnek.

Kötü Kiz / Wicked Girl / Ayce Kartal - Franciaország -Törökország
Egy török kislány egy kórházban visszaemlékszik azokra a kellemes pillanatokra, melyeket nagyszülei falujában

2018. október 28., vasárnap 19:00 óra
A legfrissebb animációs rövidfilmek a nagyvilágból II.

Nemzetközi Animációs filmfesztivál válogatása

Kapcsolódó időpontok

2018.11.16. 17:00 Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Halász Géza Show - szatirikus webgrafika és karikatúra kiállítás
2018.11.11. - 2018.12.31. Oroszlány kiállítás programok 2018
2018.11.17. Oroszlány Könyvtár programok 2018
2018.11.20. Oroszlány jóga foglalkozás programok minden kedden
2018.11.20. Oroszlány jóga foglalkozás programok minden kedden
2018.11.20. Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Jóga Klub
2018.11.23. Baba-mama klub programok Oroszlányban 2018
2018.11.23. Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Szimat péntek - Előadó: Helmeczy Beatrix-Bach virágterápiás és aromaterápiás tanácsadó
2018.11.23. Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Baba-mama klub
2018.11.23. 17:00 Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Egy világutazó képei: Dubai - Műélmény kávézó
2018.11.24. Oroszlány színházi előadások 2018
2018.11.24. Emléknap Oroszlány 2018. A Szovjetunióba hurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja
2018.11.24. 15:30 Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
A Szovjetúnióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja
2018.11.24. 19:00 Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Moliére: Képzelt beteg // Zenthe Ferenc Színház. Helyszín: OKSZÍK - Színházterem
2018.11.25. Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Adventi Népdalköri Találkozó
2018.11.27. Oroszlány jóga foglalkozás programok minden kedden
2018.11.27. Oroszlány jóga foglalkozás programok minden kedden
2018.11.27. Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Jóga Klub
2018.11.28. Könyvbemutató Oroszlány 2018
2018.11.28. Oroszlány Könyvtár programok 2018
2018.11.28. Oroszlány koncert programok 2018
2018.11.28. 17:00 Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Jáger Dávid első verseskötetének bemutatója
2018.11.28. 17:00 Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Bacchus Consort koncertje - Filharmónia ifjúsági bérlet
2018.11.29. Oroszlány Könyvtár programok 2018
2018.12.13. Gyermekszínház programok Oroszlány 2018
2018.12.13. Gyerekprogram Oroszlányban 2018
Mesés advent - A Réparetekmogyoró együttes interaktív karácsonyi koncertje. Helyszín: Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár színházterme
2018.12.13. 09:00 Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Mesés advent - a Réparetekmogyoró együttes - Interaktív karácsonyi koncertje
2018.12.13. 10:30 Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Mesés advent - A Réparetekmogyoró együttes interaktív karácsonyi koncertje
2018.12.13. 14:00 Oroszlány programok 2018 Fesztiválok, események, rendezvények
Mesés advent - A Réparetekmogyoró együttes interaktív karácsonyi koncertje
2018.01.01. - 2018.12.31. Oroszlány Sportcsarnok programok 2018
2019.02.13. Oroszlány koncert programok 2018
2019.03.20. Oroszlány koncert programok 2018

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Gyors választ szeretne? Telefonáljon!
További információt kér? Írjon levelet!
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Rajzfilmünnep 2018 Oroszlány

Könyvtár

Legjobb élmények

Corvina-kiállítás Budapesten - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Tatai Vadlúd Sokadalom
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
11925
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket