Virágkarnevál Debrecen 2023
Októberben újra vár mindenkit az ősz egyik legjobb gasztrofesztiválja, a siófoki Halfesztivál!
Októberben újra vár mindenkit az ősz egyik legjobb gasztrofesztiválja, a siófoki Halfesztivál!
Csabai Kolbászfesztivál - SZTÁRFELLÉPŐK EGÉSZ SORA ÉRKEZIK AZ IDEI CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁLRA
Csabai Kolbászfesztivál - SZTÁRFELLÉPŐK EGÉSZ SORA ÉRKEZIK AZ IDEI CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁLRA
Szabadság, szerelem...Nyáry Krisztián - Szegő János irodalmi estje
Szabadság, szerelem...Nyáry Krisztián - Szegő János irodalmi estje
Tuning és Retró Fesztivál
Tuning és Retró Fesztivál
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Októberben újra vár mindenkit az ősz egyik legjobb gasztrofesztiválja, a siófoki Halfesztivál!
Októberben újra vár mindenkit az ősz egyik legjobb gasztrofesztiválja, a siófoki Halfesztivál!
Szabadság, szerelem...Nyáry Krisztián - Szegő János irodalmi estje
Szabadság, szerelem...Nyáry Krisztián - Szegő János irodalmi estje

Virágkarnevál Debrecen 2023

4026 Debrecen , A város különböző helyszínein
Népszerűség

Idén is egyhetes programkavalkáddal vár az ország egyik legnagyobb fesztiválja, a Debreceni Virágkarnevál. Az elmaradhatatlan virágkocsik, és a hazai és külföldi tánccsoportok mellett komoly- és könnyűzenei koncert, táncbemutató, táncház, beszélgetés, virágos programok és installációk, megszámlálhatatlan esemény és látványosság várja a látogatókat augusztus 14-20. között Debrecenben. Az 56 éves tradícióval rendelkező karnevál napjainkban lényegesen több, mint látványos virágkompozíciók és nemzetközi művészeti együttesek felvonulása: egy héten át tartó színes programkavalkád, melyen számtalan látogató megtalálhatja a számára leginkább vonzó szórakozási lehetőséget.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Debreceni Virágkarnevál

2023. augusztus 14 - 20.

Már javában készülnek a virágkocsik, több mint 1.500 karneváli táncos, zenész és akrobata, s igazi karneváli lázban ég az a közel 4.000 ember, aki mind hozzájárul az ország egyik leglátványosabb fesztiváljának létrejöttéhez. Az 57 éves tradícióval rendelkező karnevál napjainkban már lényegesen több, mint látványos virágkompozíciók és nemzetközi művészeti együttesek felvonulása: egy héten át tartó színes programkavalkád, melyen számtalan látogató megtalálhatja a számára leginkább vonzó szórakozási lehetőséget. Ez évben augusztus 14. és 20. között kerül megrendezésre.

Az augusztus 20-i felvonulási útvonalon - jegyvásárlás ellenében - tribünökről is végig követhető a színes virágkocsik és látványos táncos forgatag. A Papp Művek jóvoltából a lelátók egyikét ez évben ingyenesen bocsátják a Debreceni Karitatív Testület részére, hogy nehezebb anyagi körülmények között élő családok is részesüljenek a karnevál élményében.

Az idei évben is számos új cég csatlakozik a karneváli menethez egyedi virágkocsikkal. A menetet színes élményfutás és oldtimer show vezeti fel, majd a felvonulást hagyományosan a Szent Korona kocsija nyitja 9 órakor. Az idei 12 virágkocsin az együttműködő vállalatok igyekeznek missziójukat, mottójukat megjeleníteni: láthatjuk a Magyar Honvédség Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred, A Hortobágyi Nemzeti Park, A Kodály Filmharmónia Debrecen, a Tranzit Csoport, A Fórum Debrecen, A Teva, A Magyar Posta, a BMW Group Gyár Debrecen, a Richter Gedeon És A Debreceni Szakképzési Centrum kreatív ötleteit, továbbá NAGYVÁRAD ÉS DEBRECEN közös kocsival jelenik meg.

Idén a 12 virágkocsi mellett elkészül egy további virágkocsi, mely az augusztus 20-ai ünnepre Esztergomba érkezik. A virágkocsikat 37 különböző csoport fogja kísérni, akik között új és visszatérő társulatok is lesznek. Kilenc csoport külföldről érkezik: KÍNA, INDIA, HORVÁTORSZÁG, SZERBIA, SPANYOLORSZÁG, NÉMETORSZÁG ÉS AUSZTRIA mellett OLASZORSZÁG ÉS BRAZÍLIA is képviselteti magát. A virágkocsikhoz és szobrokhoz szükséges több százezer szál dália és egyéb élővirágok idén is Hollandiából érkeznek, továbbá több millió szárazvirágot is használnak a készítők. A 12 kocsiból 6 megvalósítását sikerült elektromos meghajtású alvázakra helyezni, ezáltal, valamint a MAGYAR TURISZTIKAI ÜGYNÖKSÉG „VIRÁGOS MAGYARORSZÁG” projekt és a BMW GROUP GYÁR DEBRECEN támogatásának köszönhetően fenntarthatósági törekvések is megvalósulnak, többek között újrahasznosított virágkocsielemek kiállítása, fából készült, virágokkal beültetett információs és hirdetőtáblák. A támogatóknak hála a Debreceni Virágkarnevál hatékonyan elindul egy - nemcsak a növények által - zöldebb rendezvény felé, hanem a környezettudatosság útján is. A virágkocsik csupán egy napon, augusztus 20-án tekinthetőek meg teljes számban, a karneváli felvonulást követő, oldtimer kiállítással egybekötött Virágkocsi Korzón a VITESCO TECHNOLOGIES támogatásával.

A rendezvény csúcspontja az augusztus 20-ai felvonulás, ám ezt egy teljes karneváli hét előzi meg, elképesztően gazdag programkínálattal, melyhez a város több intézménye, civil szerveződése is csatlakozik. A Kossuth téren minden este ingyenes nagykoncerteken bulizhatnak a vendégek, és a tavalyi érdeklődésből adódóan idén is „teltházzal” számolunk a WELLHELLO, a SZABÓ BALÁZS BANDÁJA, a FOLLOW THE FLOW koncerteken. Augusztus 20-án este egy fergeteges BOBAN MARKOVIĆ koncerttel, később pedig DJ NÁKSI set-jével kísért, egzotikus táncosokkal megbolondított utcabállal zárjuk az élményekkel teli 2023-as virágkarneváli hetet. A Kossuth tér azok számára is tartogat csemegéket, akik a komolyzene vagy a zenei tradíciók iránt érdeklődnek, augusztus 15-én a HUNGARIKUM GÁLA, 16-án pedig a 100 éves Kodály Filharmonikusok közreműködésével a Klasszikusok Éjszakája tölti be a Kossuth teret. Augusztus 17-én a 70 éves Hajdú Táncegyüttes nagyszabású, 5 néptánc együttessel közös és 300 táncossal megvalósuló nagyszínpadi show-ját tekintheti meg a közönség.

Az egyhetesre nőtt, garantált szórakozást ígérő rendezvénysorozat igyekszik sokféle igényt kiszolgálni, és minden korosztályt megszólítani. A karnevál egyik legkedveltebb programja az augusztus 17-én induló, ingyenes Galiba Gyermekfesztivál. Az idén 65 éves Vidámparkban otthonra lelt rendezvény több mint 200, időutazás köré épülő programján a dinoszauroszok világától a jövőutazásig kalandozhatnak a családok.

Augusztus 14-én nyílik hazánk egyik legjelentősebb sörmustrája, a Nagyerdei Sörkert l Beer by Lake, mely egész héten várja a sörkedvelőket, és mindazokat, akik a belváros forgataga helyett a Nagyerdő közösségi élményekre csábító zöldjét választják. Tematikus sörös programokkal, előadásokkal gasztro influenszerekkel várják mindazokat, akiket érdekel az ezerféle sör világa, akik pedig csak szórakozni akarnak, jópofa játékokkal és élőzenével kapcsolódhatnak ki. A vendégek megismerkedhetnek a különböző sörfajtákkal, főzdékkel, ízjegyekkel, és az elkészítéshez kapcsolódó kulisszatitkokkal, de akár tematikus sétákon és workshopokon is részt vehetnek. A fesztivál a hazai kézműves és kisüzemi söröket helyezi a fókuszba, a közönség 30 fölötti magyar sörház kínálatát kóstolhatja végig – miközben nemzetközi különlegességek is palettára kerülnek. 

A Virágkarnevál igazi szimbiózisban él azzal a sok ezer táncossal, akik a városban és környékén működő valamely mozgásművészeti együttes tagjai. A „Táncol a város!” az ő nagy nyári flash-mob bulijuk, melyben összemosódnak a határok táncos és közönség között. A város több pontján fel-feltűnnek majd a táncosok – köztük külföldi csoportok -, hogy az arra járókat is megmozgassák.

Kézzel-lélekkel készítették sokféle portékájukat azok az alkotók, akik a Piac utca elején várják a vásárlókat. A BOTANICA EXPO-n minden a növényekről szól. Előadások, workshopok, a növénytartás fortélyai, környezettudatossági és fenntarthatósági témák, valamint a legmenőbb influenszerek (McMeney Márk, Remény Farm) várják a látogatókat. A Botanica keretein belül megvalósuló II. Nemzetközi Virágkötészeti Versenyen a közönség számára is izgalmas, követhető versenyfeladatok nyomán a belváros gyönyörű, nagy méretű kültéri viráginstallációkkal és selfie-pontokkal gazdagodik. Az Night Ride a karneváli hét egyik leghangulatosabb közösségi élménye, több ezren érkeznek a hatalmas éjszakai kerékpáros felvonulásra, ahol minden a színes, ötletesen feldíszített biciklikről szól, és ahol csak a kerékpárosoké a város. Augusztus 18-tól a belváros egyik legkedveltebb része, a Dósa nádor tér a BMW iFACTORY Karrier Szigetévé változik, a Debreceni Szakképzési Centrum és a Debreceni Egyetem közreműködésével. A gyermek- és családi programok, táncos produkciók, színvonalas koncertek és fergeteges salsa-est mellett egész hétvégén pihenősarokkal, kényelmes babzsákokkal, kvízzel és nyereményekkel várják a látogatókat.

A Bényi Galéria közreműködésével négy izgalmas, képzőművészeti fókuszú program is megvalósul: a városba érkezik a 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás anyaga, mely a Csapó utcán tekinthető meg, a Budapesti Illusztrációs Fesztivál és a Varázslatos Magyarország tárlata pedig a Kölcsey Központban látogatható. Impressziók – kép, zene, tánc címmel egy igazi crossover produkcióba csöppennek a Déri térre látogatók: fiatal képzőművészek, zenészek és táncosok inspirálják egymást a festőállványok ölelésében, mely körül folyamatosan kortárs- és modern táncosok váltják egymást, zenei aláfestésre reagálva koreográfiákat, improvizációkat bemutatva.

A Virágkarnevál idején nemcsak a parkok és közterek telnek meg virággal Debrecenben! Városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek fel, míg a Kálvin téren virágzó villamosmegállók fogadják az utasokat az ALFÖLDI NYOMDA, a KRONES, a DIEHL AVIATION, a DEBRECEN NAGYTEMPLOMI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG IMMÁNUEL OTTHONA és a DEBRECENI EGYETEM együttműködésével.

Debreceni Virágkarnevál részletes program

AUGUSZTUS 14. HÉTFŐ

41. Sajtófotó Kiállítás
Csapó utcai sétálóövezet

Virágszigetek
Debreceni Egyetem Főépület

A Debreceni Egyetem által megálmodott virágszigetek az egyetem sokszínűségére utalnak, több növényközösséget is bemutatva. A három, ösvénnyel összekötött sziget a sivatag, a szavanna és az esőerdő élővilágát mutatja be, rengeteg virágzó növénnyel kiegészítve.

Virágos város
Városszerte

A Virágkarnevál idején nemcsak a parkok és közterek telnek meg virággal Debrecenben! Városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek fel.

15. Debreceni Sakk Karnevál
Beregszászi Pál Technikum

A nemzetközi sakkverseny lehetőséget biztosít mind a sakk kedvelőinek, mind a versenyzőknek, hogy a tudásukat hasonló szintű játékosokkal mérhessék össze. A Sakk-Karneválon a hagyományos versenyszámok mellett érdekes sakkváltozatokat is játszhatnak a résztvevők: tandem, Chess960, FISCHER, Schnell verseny.

10:00-21:00 Kézzel-lélekkel I Handmade Market
Piac utca 1-3.

Fajátékok, konyhai termékek, kerámiák, kalapok, ékszerek, kiegészítők, könyvek, édességek, bio- és reform élelmiszerek várják a látogatókat a kézzel készült termékek bevásárló utcáján!

10:00-18:00 Playmobil – 300 négyzetméteres kiállítás gyerekeknek
Kölcsey Központ

Kalózok, tündérek, sárkányok, lovagok világában kalandozhat a látogató! Találkozni lehet az Így neveld a sárkányodat, a Szuper 4 vagy épp a Szellemirtók szereplőivel.

15:00-23:00 Nagyerdei Sörkert I Beer by Lake
Nagyerdei Park

30 hazai kézműves sörfőzde hozza el kínálatának színe-javát a Békás-tavat körülölelő egyedülálló́ atmoszférájú természeti környezetbe, ahol számos ismert előadó, zenekar és gasztroinfluenszer lép színpadra. A vendégek részt vehetnek tematikus sétákon és workshopokon, megismerkedhetnek a különböző sörökkel sörfőzdékkel, ízjegyekkel és az elkészítéshez kapcsolódó izgalmas szokásokkal, de helyet kapnak közösségi játékok (pl. sörpong, kvíz) is, melyek együttesen biztosítják a gondtalan kikapcsolódás élményét.

18:00 Új Judit filmbemutatója és beszélgetés a debreceni sörfőzés történetéről

AUGUSZTUS 15. KEDD

41. Sajtófotó Kiállítás
Csapó utcai sétálóövezet

Virágszigetek
Debreceni Egyetem Főépület

A Debreceni Egyetem által megálmodott virágszigetek az egyetem sokszínűségére utalnak, több növényközösséget is bemutatva. A három, ösvénnyel összekötött sziget a sivatag, a szavanna és az esőerdő élővilágát mutatja be, rengeteg virágzó növénnyel kiegészítve.

Virágos város
Városszerte

A Virágkarnevál idején nemcsak a parkok és közterek telnek meg virággal Debrecenben! Városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek fel.

15. Debreceni Sakk Karnevál
Beregszászi Pál Technikum

A nemzetközi sakkverseny lehetőséget biztosít mind a sakk kedvelőinek, mind a versenyzőknek, hogy a tudásukat hasonló szintű játékosokkal mérhessék össze. A Sakk-Karneválon a hagyományos versenyszámok mellett érdekes sakkváltozatokat is játszhatnak a résztvevők: tandem, Chess960, FISCHER, Schnell verseny.

10:00 Szerelmes Nagytemplom
Református Nagytemplom

A felfedezés szerelmeseinek: A Nagytemplom és Debrecen múltjának és jelenének felfedezése rejtvényekkel, játékos feladatokkal.

10:00-18:00 Playmobil – 300 négyzetméteres kiállítás gyerekeknek
Kölcsey Központ

Kalózok, tündérek, sárkányok, lovagok világában kalandozhat a látogató! Találkozni lehet az Így neveld a sárkányodat, a Szuper 4 vagy épp a Szellemirtók szereplőivel.

10:00-21:00 Kézzel-lélekkel I Handmade Market
Piac utca 1-3.

Fajátékok, konyhai termékek, kerámiák, kalapok, ékszerek, kiegészítők, könyvek, édességek, bio- és reform élelmiszerek várják a látogatókat a kézzel készült termékek bevásárló utcáján!

15:00-23:00 Nagyerdei Sörkert I Beer by Lake
Nagyerdei Park

30 hazai kézműves sörfőzde hozza el kínálatának színe-javát a Békás-tavat körülölelő egyedülálló́ atmoszférájú természeti környezetbe, ahol számos ismert előadó, zenekar és gasztroinfluenszer lép színpadra. A vendégek részt vehetnek tematikus sétákon és workshopokon, megismerkedhetnek a különböző sörökkel sörfőzdékkel, ízjegyekkel és az elkészítéshez kapcsolódó izgalmas szokásokkal, de helyet kapnak közösségi játékok (pl. sörpong, kvíz) is, melyek együttesen biztosítják a gondtalan kikapcsolódás élményét.

18:00 Sörpong bajnokság
18:00 Alexa Lóránd: Sörténelem óra

18:00 Budapest Illusztrációs Fesztivál – Megnyitó
Bényi Galéria

20:30 Hungarikum Gála: Reformkori hőseink
Kossuth tér

A több mint 100 színpadi közreműködőt felvonultató összművészeti gálaműsor a nemzeti értékeket, tradíciókat, büszkeségeket, hungarikumokat veszi sorra. A hangverseny a népzene, az operett, az opera, a magyar nóta köré épül, és végigvezeti a közönséget egy egészestés utazás keretében a több mint ezeréves magyar kultúra történelmén. Az est fellépői négy műfaj legnépszerűbb, elismert képviselői és sztárfellépői, a műsor pedig a négy művészeti ágazat esszenciáját öleli fel.

AUGUSZTUS 16. SZERDA

41. Sajtófotó Kiállítás
Csapó utcai sétálóövezet

Budapesti Illusztrációs Fesztivál – illusztrációs kiállítás
Bényi Galéria

Virágszigetek
Debreceni Egyetem Főépület

A Debreceni Egyetem által megálmodott virágszigetek az egyetem sokszínűségére utalnak, több növényközösséget is bemutatva. A három, ösvénnyel összekötött sziget a sivatag, a szavanna és az esőerdő élővilágát mutatja be, rengeteg virágzó növénnyel kiegészítve.

Virágos város
Városszerte

A Virágkarnevál idején nemcsak a parkok és közterek telnek meg virággal Debrecenben! Városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek fel.

15. Debreceni Sakk Karnevál
Beregszászi Pál Technikum

A nemzetközi sakkverseny lehetőséget biztosít mind a sakk kedvelőinek, mind a versenyzőknek, hogy a tudásukat hasonló szintű játékosokkal mérhessék össze. A Sakk-Karneválon a hagyományos versenyszámok mellett érdekes sakkváltozatokat is játszhatnak a résztvevők: tandem, Chess960, FISCHER, Schnell verseny.

10:00-18:00 Playmobil – 300 négyzetméteres kiállítás gyerekeknek
Kölcsey Központ

Kalózok, tündérek, sárkányok, lovagok világában kalandozhat a látogató! Találkozni lehet az Így neveld a sárkányodat, a Szuper 4 vagy épp a Szellemirtók szereplőivel.

10:00-21:00 Kézzel-lélekkel I Handmade Market
Piac utca 1-3.

Fajátékok, konyhai termékek, kerámiák, kalapok, ékszerek, kiegészítők, könyvek, édességek, bio- és reform élelmiszerek várják a látogatókat a kézzel készült termékek bevásárló utcáján!

12:00 Szerelmes Nagytemplom
Református Nagytemplom

A zene szerelmeseinek: Déli orgonazene, harangjáték és templomlátogatás.

15:00-23:00 Nagyerdei Sörkert I Beer by Lake
Nagyerdei Park

30 hazai kézműves sörfőzde hozza el kínálatának színe-javát a Békás-tavat körülölelő egyedülálló́ atmoszférájú természeti környezetbe, ahol számos ismert előadó, zenekar és gasztroinfluenszer lép színpadra. A vendégek részt vehetnek tematikus sétákon és workshopokon, megismerkedhetnek a különböző sörökkel sörfőzdékkel, ízjegyekkel és az elkészítéshez kapcsolódó izgalmas szokásokkal, de helyet kapnak közösségi játékok (pl. sörpong, kvíz) is, melyek együttesen biztosítják a gondtalan kikapcsolódás élményét.

18:00 Sörpong bajnokság
18:30 Martinás Dávid: A gerillasörfőzésről

17:00 Virágos programok
Karakter 1517 Kávézó

17:00 Természettár foglalkoztató gyerekeknek: Öltöztesd fel virágokkal, és vidd magaddal a madárkákat!
18:00 A biblia növényei, virágai – Váradi Zoltán, a Természettár megálmodójának előadása

20:30 Klasszikusok Éjszakája: Giovanni Bertolazzi és a 100 éves Kodály Filharmonikusok koncertje
Kossuth tér

Műsor:
Mendelssohn: Athalia – Nyitány
Csajkovszkij: I. (b-moll) zongoraverseny
Händel: Tűzijáték – szvit

Közreműködnek:
Giovanni Bertolazzi
Kodály Filharmonikusok

Vezényel:
Somogyi-Tóth Dániel

Ingyenesen látogatható utcai kiskoncertek:

22:00 Zenélő belvárosi terek
22:30 Esti muzsika a Szent Efrém Férfikarral – Nagytemplom mögötti Emlékkert
23:00 „Egy kis éji zene” – Nagytemplom mögötti Emlékkert

AUGUSZTUS 17. CSÜTÖRTÖK

41. Sajtófotó Kiállítás
Csapó utcai sétálóövezet

Budapesti Illusztrációs Fesztivál – illusztrációs kiállítás
Bényi Galéria

Virágszigetek
Debreceni Egyetem Főépület

A Debreceni Egyetem által megálmodott virágszigetek az egyetem sokszínűségére utalnak, több növényközösséget is bemutatva. A három, ösvénnyel összekötött sziget a sivatag, a szavanna és az esőerdő élővilágát mutatja be, rengeteg virágzó növénnyel kiegészítve.

Virágos város
Városszerte

A Virágkarnevál idején nemcsak a parkok és közterek telnek meg virággal Debrecenben! Városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek fel.

15. Debreceni Sakk Karnevál
Beregszászi Pál Technikum

A nemzetközi sakkverseny lehetőséget biztosít mind a sakk kedvelőinek, mind a versenyzőknek, hogy a tudásukat hasonló szintű játékosokkal mérhessék össze. A Sakk-Karneválon a hagyományos versenyszámok mellett érdekes sakkváltozatokat is játszhatnak a résztvevők: tandem, Chess960, FISCHER, Schnell verseny.

10:00-18:00 Playmobil – 300 négyzetméteres kiállítás gyerekeknek
Kölcsey Központ

Kalózok, tündérek, sárkányok, lovagok világában kalandozhat a látogató! Találkozni lehet az Így neveld a sárkányodat, a Szuper 4 vagy épp a Szellemirtók szereplőivel.

10:00-21:00 Kézzel-lélekkel I Handmade Market
Piac utca 1-3.

Fajátékok, konyhai termékek, kerámiák, kalapok, ékszerek, kiegészítők, könyvek, édességek, bio- és reform élelmiszerek várják a látogatókat a kézzel készült termékek bevásárló utcáján!

13:00 Virágos programok
Karakter 1517 Kávézó

17:00 Virágos CSAK Design vásár
18:00 Asszony, ház, kert, szóda – beszélgetés Petrik Adrien építésszel, íróval

14:00-19:00 Galiba Gyermekfesztivál
Vidámpark

14:00 Vidámparki séta: Élménytúra a 65 éves Nagyerdei Kultúrparkban
14:00 Agóra: Kémleld a napot távcsővel!
15:00 Dance Universe TSE
15:30 Agóra: Űrfizika Show
16:00 Debreceni Zenede Gyermek Fúvószenekara: Térzene koncert
16:30 Piruett Tánc Stúdió
17:00 Galiba Futóbicikli verseny: Csibém Csibefutam a Tranzit-Food támogatásával
18:00 Iszkiri Zenekar: Csillagos ötös koncert

Egész napos programok:
ZöldKör: A Debreceni Nagyerdő természeti értékei, Időutazás 2050-be: GreenBox fotózás, viking tábor, fotószínház

15:00-00:00 Nagyerdei Sörkert I Beer by Lake
Nagyerdei Park

30 hazai kézműves sörfőzde hozza el kínálatának színe-javát a Békás-tavat körülölelő egyedülálló́ atmoszférájú természeti környezetbe, ahol számos ismert előadó, zenekar és gasztroinfluenszer lép színpadra. A vendégek részt vehetnek tematikus sétákon és workshopokon, megismerkedhetnek a különböző sörökkel sörfőzdékkel, ízjegyekkel és az elkészítéshez kapcsolódó izgalmas szokásokkal, de helyet kapnak közösségi játékok (pl. sörpong, kvíz) is, melyek együttesen biztosítják a gondtalan kikapcsolódás élményét.

18:00 Sörpong bajnokság
18:30 Knap „Beerporn” Gábor sörszakértő, blogger beszélgetése

Knap Gábor, sörszakértő blogger átfogó képet nyújt a magyar sörfőzés történetéről. A beszélgetésből megismerhetjük a kisüzemi sörfőzés kezdetét, az ipari sörgyárak működését, a hazai kézművesek megjelenését. A közönséggel felfedezheti a helyi jellegzetességekkel dúsított sörök világát és megismerkedhet a legújabb sördivatokkal, trendekkel.

23:00 Tom White & the Mad Circus
Magyarország legőrültebb rockabilly zenekara

17:00-21:00 Táncol a város
Belváros

Idén is látványos táncokkal készülnek a Táncol a város! művészeti csoportjai. A karneváli héten több mint 1500 tehetséges táncos kápráztatja el a belvárosban korzózókat. Mitöbb! Idén táncra perdítik a karneválozókat, és interaktív táncokkal, táncházzal érkeznek, hogy a közönséget fiesztára invitálják.

17:00-20:00 Kossuth tér
17:00-21:00 Dósa nádor tér
17:00-21:00 Csapó utca

15:00 Hajdú 70 – „Arra van egy kőhíd rakva…”
Kossuth tér

15:00 Színpadi bemutatók, táncház, kézműves foglalkozás, népi gyermekjátékok, természetismereti játékok, kiállítás és vásár
18:00 „Arra van egy kőhíd rakva…”
Több, mint 300 táncos az óvodás kortól a szenior korosztályig

Közreműködnek:
Debreceni Hajdú Táncegyüttes, Debreceni Népi Együttes, Forgórózsa Táncegyüttes, Főnix Néptáncegyüttes, Aranyszalma Néptáncegyüttes
Németi János – Hortobágy Örökös Pásztora
„Csinos” Molnár Imre – Hortobágy Örökös Pásztora
Gyönyörű Zsigmond – Nagyvőfély
Hajdúsági Citerazenekar
Bürkös Zenekar

19:00 Szerelmes Nagytemplom
Református Nagytemplom

Az élmények szerelmeseinek: Nagytemplomi borkóstoló a naplementében 40 méter magasról, és templomtörténeti séta.

21:00 Szabó Balázs Bandája koncert
Kossuth tér

A zenekar hazánk egyik legnépszerűbb formációja, ráadásul úgy, hogy a magyar népzenéből táplálkozó, sanzonos világból, popos, rockos, funkos elemekkel és kamarazenei ízesítéssel egy teljesen egyedi, határbontó és műfajépítő megszólalással érte el mindezt.

AUGUSZTUS 18. PÉNTEK

41. Sajtófotó Kiállítás
Csapó utcai sétálóövezet

Budapesti Illusztrációs Fesztivál – illusztrációs kiállítás
Bényi Galéria

Virágszigetek
Debreceni Egyetem Főépület

A Debreceni Egyetem által megálmodott virágszigetek az egyetem sokszínűségére utalnak, több növényközösséget is bemutatva. A három, ösvénnyel összekötött sziget a sivatag, a szavanna és az esőerdő élővilágát mutatja be, rengeteg virágzó növénnyel kiegészítve.

Virágos város
Városszerte

A Virágkarnevál idején nemcsak a parkok és közterek telnek meg virággal Debrecenben! Városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek fel.

15. Debreceni Sakk Karnevál
Beregszászi Pál Technikum

A nemzetközi sakkverseny lehetőséget biztosít mind a sakk kedvelőinek, mind a versenyzőknek, hogy a tudásukat hasonló szintű játékosokkal mérhessék össze. A Sakk-Karneválon a hagyományos versenyszámok mellett érdekes sakkváltozatokat is játszhatnak a résztvevők: tandem, Chess960, FISCHER, Schnell verseny.

Hal köz Fesztivál
Hal köz

A város egyik legnépszerűbb szórakozónegyede a Virágkarnevál ideje alatt még többet ad! A területen működő üzletek tulajdonosainak összefogásában megvalósuló utcafesztivál ingyenes koncertekkel, színpadi programokkal, fergeteges hangulattal várja a látogatókat.

10:00-18:00 Hortobágy Házhoz Jön! 50 éves a Hortobágyi Nemzeti Park
Nagyerdei Park

10:00 Családi programok kicsiknek és nagyoknak: gólyalábasok, mesemondók, utcaszínházasok, bábszínházasok, természetismereti- és népi játékok
A Hortobágyi Nemzeti Park kiállítása
21:00 Kerekes Band koncert és lézershow a Debreceni Hajdú Táncegyüttes közreműködésével

10:00-18:00 Playmobil – 300 négyzetméteres kiállítás gyerekeknek
Kölcsey Központ

Kalózok, tündérek, sárkányok, lovagok világában kalandozhat a látogató! Találkozni lehet az Így neveld a sárkányodat, a Szuper 4 vagy épp a Szellemirtók szereplőivel.

10:00-21:00 Kézzel-lélekkel I Handmade Market
Piac utca 1-3.

Fajátékok, konyhai termékek, kerámiák, kalapok, ékszerek, kiegészítők, könyvek, édességek, bio- és reform élelmiszerek várják a látogatókat a kézzel készült termékek bevásárló utcáján!

12:00-20:00 Botanica – virág- és kertészeti kiállítás és vásár
Kölcsey Központ

12:00 Megnyitó
13:00 Tematikus mozi az Apolló mozi ajánlásával
14:00 Szászi Róbert: Szélsőséges élőhelyek növényei: a kaktuszok
15:00 Varázslatos Magyarország kiállításmegnyitó
16:00 Varázslatos Magyarország kerekasztal beszélgetés
17:00 Teaharmónia: Útravaló teakülönlegességek
17:00 Növénycsere zóna
18:00 A Remény Farm interaktív előadása
18:00 Élményültetés gyerekeknek

14:00-21:00 Galiba Gyermekfesztivál
Vidámpark

14:00 Vidámparki séta: Élménytúra a 65 éves Nagyerdei Kultúrparkban
15:00 Haditorna bemutató
15:00 Mit játszunk? Könnyed társasjátékok az egész családnak!
15:30 Galiba Társulat: Mesés időutazás
16:30 Készenléti Rendőrség Zenekara: Térzene koncert
17:00 Haditorna bemutató
17:00 Csodakutya Alapítvány: Érzékenyítő foglalkozás terápiás kutyákkal
17:30 LESZ Dance Tánc- és Sportegyesület
18:00 Galiba Társulat: Lúdas Matyi
19:00 Éjszaka a Vidámparkban: LED és Robot Show, csillagles és mini planetárium, Happy–Time Táncegyesület, Zumba, Gidrán bemutató

Egész napos programok:
Jurassic World: Blue VR élmény a Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával; Öltözz be, és válj festménnyé!, viking tábor, fotószínház, katonai bemutató, lánglovagok

15:00 Varázslatos Magyarország – természetfotó kiállítás megnyitója
Kölcsey Központ

15:00 Virágudvar
DEMKI Ifjúsági Ház Debrecen

A rendezvényen kézműves foglalkozásokkal, fotófallal és arc- festéssel várják a kicsiket és nagyokat, továbbá számos helyi tánccsoport bemutatóját nézhetik meg a látogatók: lenyűgöző tűztánc, rúdtánc, légtánc és akrobatikus showtánc elemekkel kápráztatják el az érdeklődőket. Az este folyamán színpadra lép Luca Balduccio szicíliai énekes, a Gusto Cubano és Krisz Rudi is.

15:00-02:30 Nagyerdei Sörkert I Beer by Lake
Nagyerdei Park

30 hazai kézműves sörfőzde hozza el kínálatának színe-javát a Békás-tavat körülölelő egyedülálló́ atmoszférájú természeti környezetbe, ahol számos ismert előadó, zenekar és gasztroinfluenszer lép színpadra. A vendégek részt vehetnek tematikus sétákon és workshopokon, megismerkedhetnek a különböző sörökkel sörfőzdékkel, ízjegyekkel és az elkészítéshez kapcsolódó izgalmas szokásokkal, de helyet kapnak közösségi játékok (pl. sörpong, kvíz) is, melyek együttesen biztosítják a gondtalan kikapcsolódás élményét.

18:00 Sörpong bajnokság
10:00 Hortobágy Házhoz Jön!50 éves a Hortobágyi Nemzeti Park
21:00 Kerekes Band koncert és lézershow a Debreceni Hajdú Táncegyüttes közreműködésével

16:00-22:00 Batthyány Virág Feszt
Batthyány utca

A Debreceni Kreatív Közösség is színes programokkal vár benneteket a karneváli héten! A közösség tagjai a Batthyány sétálóutca üzletei és egyesületei. Nevükhöz köthető a Halloween utcafesztivál, a Tavaszi Rím-Feszt, valamint a Batthyány latin táncest. Most pedig a Debreceni Virágkarnevál programjainak egyik új helyszíne lesz, ahol a tánciskolák legkisebbjei vonulhatnak fel az utca teljes szakaszán.

16:00-18:00 I Gyermek táncegyüttesek felvonulása és bemutatkozása
16:00-20:00 I Kézműves termékek vására és ingyenes gyermekprogramok
18:00-20:00 I Családi társasjátékozás
18:00-22:00 I Retro Party

17:00 Virágos programok
Karakter 1517 Kávézó

17:00 „Félre a maszkot!” – irodalmi beszélgetéssorozat
Szabó Magda még halála után 15 évvel is tanít minket.

17:00-19:00 Botanica Kupa II. Nemzetközi Virágkötészeti Verseny
Virágpiac

E nem mindennapi verseny lehetőséget biztosít a különböző országokból érkező virágkötők számára, hogy a nagyközönségnek is bemutathassák kreativitásukat és mesterségbeli tudásukat.

16:00-17:00 Előkészület
17:00-19:00 Verseny
17:00-től DJ-set és a Táncol a város programjai

17:00-21:00 Táncol a város
Belváros

Idén is látványos táncokkal készülnek a Táncol a város! művészeti csoportjai. A karneváli héten több mint 1500 tehetséges táncos kápráztatja el a belvárosban korzózókat. Mitöbb! Idén táncra perdítik a karneválozókat, és interaktív táncokkal, táncházzal érkeznek, hogy a közönséget fiesztára invitálják.

17:00-20:00 Kossuth tér
17:00-21:00 Csapó utca
18:00-19:30 Dósa nádor tér

17:00 BMW iFactory Karrier Sziget
Dósa nádor tér

Debrecen egyik legkedveltebb tere igazi élményszigetté változik a Virágkarnevál idején. A gyermek- és családi programok, táncos produkciók, színvonalas koncertek és fergeteges salsa-est mellett egész hétvégén pihenősarokkal, kényelmes babzsákokkal, kvízzel és nyereményekkel várják a látogatókat.

2023 szeptemberében elindul a BMW Group Gyár Debrecen és a Debreceni Szakképzési Centrum közös képzési programja. A résztvevő intézményeket és szakmákat, valamint a programba való bekapcsolódás menetét a vállalat standjába beágyazott szakképzési infópultnál ismerhetik meg az érdeklődők.

17:00 Kiskalász Zenekar
18:00 Sárközy Balett és Színpadi Tánciskola
18:30 Tűzfészek Társulat – Gólyalábas produkció
19:00 Yanara Hastánc Trió
19:30 Főnix Tűzzsonglőr Akrobata Csoport
20:00 Kávészünet Zenekar

18:00-19:00 Világok virága
Székelyek parkja

„A rózsa: a szeretet nyelvének virága.” – Amelia Dashwood

Már évek óta hagyomány a Debreceni Virágkarnevál idején, hogy a világ különböző tájairól érkező művészeti csoportok a magyar fellépőkkel közösen ültetik be a Székelyek parkját a hungarikumként ismert szőregi rózsával, egy-egy maréknyi termőföldet hozva saját hazájukból is. A közösségi rózsaültetés felhívja a figyelmet, hogy a megértés egyetemes nyelvén kommunikálva békében és harmóniában élhetnek együtt a legkülönfélébb emberek.

Közreműködnek: Erdős Fruzsina (ének) / Bíró Zenekar / Debreceni Népi Együttes

19:00 Night Ride
II. János Pál Pápa tér – Ködszínház

Ezen az éjszakán kerékpárcsengők csilingelése tölti be Debrecen utcáit, és villogó kerékpárlámpák teszik hangulatossá a várost. Legyen részese az élménynek, amely során több ezer biciklis tekeri körbe Debrecent feldíszített kerékpárjaikkal.

Útvonal: Ködszínház – Pallagi út – Simonyi út – Péterfia utca – Hunyadi utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Klaipeda utca – Szent Anna utca – Miklós utca – Antall József utca – Tisza István utca – Hatvan utca – Bethlen utca – Egyetem sugárút – Nagyerdei körút – Pallagi út – Ködszínház

Program:
19:00 Gyülekező a Ködszínház mellett
19:05 Karneváli tánccsoportok és triál bemutató
19:45 Felvonuló csapatok bemutatkozása
20:00 Felvonulás indulása
21:00 Érkezés a Ködszínházhoz
21:15 Tüzes kerékpárshow

21:00 Kerekes Band koncert a Debreceni Hajdú Táncegyüttessel
Nagyerdei Park

21:00 Follow The Flow koncert
Kossuth tér

A színpadi show-ra és élőzenére rendkívül nagy gondot fordító Follow The Flow a kezdetektől rendszeresen megtölti az ország koncerttermeit, és jókora tömegeket vonz valamennyi nagy hazai fesztiválon. A Kossuth térre a legfrissebb nagylemezzel érkeznek, a csapathoz méltó módon hol elgondolkodtató, hol meg humoros, nyelvi leleményekkel teli dalszövegekkel, és közös éneklésre született dallamokkal.

AUGUSZTUS 19. SZOMBAT

41. Sajtófotó Kiállítás
Csapó utcai sétálóövezet

Budapesti Illusztrációs Fesztivál – illusztrációs kiállítás
Bényi Galéria

Varázslatos Magyarország – természetfotó kiállítás
Kölcsey Központ

Virágszigetek
Debreceni Egyetem Főépület

A Debreceni Egyetem által megálmodott virágszigetek az egyetem sokszínűségére utalnak, több növényközösséget is bemutatva. A három, ösvénnyel összekötött sziget a sivatag, a szavanna és az esőerdő élővilágát mutatja be, rengeteg virágzó növénnyel kiegészítve.

Virágos város
Városszerte

A Virágkarnevál idején nemcsak a parkok és közterek telnek meg virággal Debrecenben! Városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek fel.

15. Debreceni Sakk Karnevál
Beregszászi Pál Technikum

A nemzetközi sakkverseny lehetőséget biztosít mind a sakk kedvelőinek, mind a versenyzőknek, hogy a tudásukat hasonló szintű játékosokkal mérhessék össze. A Sakk-Karneválon a hagyományos versenyszámok mellett érdekes sakkváltozatokat is játszhatnak a résztvevők: tandem, Chess960, FISCHER, Schnell verseny.

Hal köz Fesztivál
Hal köz

A város egyik legnépszerűbb szórakozónegyede a Virágkarnevál ideje alatt még többet ad! A területen működő üzletek tulajdonosainak összefogásában megvalósuló utcafesztivál ingyenes koncertekkel, színpadi programokkal, fergeteges hangulattal várja a látogatókat.

Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület vására
Kossuth tér

Debrecen és a régió népi kézműves értékeit mutatják be: természetes anyagból, kézműves technikákkal készült, minősített, egyedi alkotásokat, öltözet kiegészítőket, lakástextileket kínálnak.

09:00-20:00 Galiba Gyermekfesztivál
Vidámpark

10:00 Haditorna bemutató
10:00 Mit játszunk? Könnyed társasjátékok az egész családnak!
10:00 Wing Tsun Kung Fu
10:30 Lúdas Matyi próba: Ki lesz Az év Matyija?
11:00 Ripp-Ropp DÍNÓ SHOW – A Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával
12:00 Feeling Tánc- és Mazsorett Egyesület
13:00 Ripp-Ropp DÍNÓ SHOW – A Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával
14:00 Garagulya Gólyalábas: Ügyes magyar gyerek
14:00 DEMKI: Néphagyományaink nyomában
15:00 Ripp-Ropp DÍNÓ SHOW – A Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával
16:00 Budai Krisztián: Dobolás az őskorban
16:30 Agyagbanda: Zenés-táncos kedvcsináló
17:00 DVSC Labdarúgó Akadémia
17:30 Balancé Tánciskola
18:00 New Orleans-i hangulat
18:30 Dixie Zenetöri – Debrecen Dixieland Jazz Band 19:00 Haditorna bemutató
19:30 Cirkusz Stelzen-Art módra

Egész napos programok:
Jurassic World: Blue VR élmény a Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával, TikTok Reflex játék, western időuta-zás, KisMaszat – őskölök barlangi maszatoló, Frutti és Veggi, a Friss Csapat!

10:00-18:00 Playmobil – 300 négyzetméteres kiállítás gyerekeknek
Kölcsey Központ

Kalózok, tündérek, sárkányok, lovagok világában kalandozhat a látogató! Találkozni lehet az Így neveld a sárkányodat, a Szuper 4 vagy épp a Szellemirtók szereplőivel.

10:00-20:00 Botanica – virág- és kertészeti kiállítás és vásár
Kölcsey Központ

12:00 Halmos Mónika fitoterapeuta: Virágkörüli utazás
13:00 Váradi Zoltán: Virágnyelven tárlatvezetés
14:00 Kántás Zoltán: Természetes kert
15:00 Varázslatos Magyarország tárlatvezetés
16:00 A Kis Padlizsán Vegán Bisztró: A növényi alapú táplálkozás
16:00 Növény nyomatos kerámia workshop Filkor Anett-tel
17:00 Kovács Kálmán: Cserepes ragadozók, húsevő növények hitek-tévhitek
17:00 Növénycsere zóna
18:00 McMenemy Márk előadása
19:00 BOTANICA Kupa: II. Nemzetközi Virágkötészeti verseny díjátadója

E nem mindennapi verseny lehetőséget biztosít a különböző országokból érkező virágkötők számára, hogy a nagyközönségnek is bemutathassák kreativitásukat és mesterségbeli tudásukat.

08:00-9:00 Előkészület
09:00-12:00 Verseny I. forduló
13:00-16:00 Verseny II. forduló
19:00 BOTANICA KUPA eredményhirdetés

10:00-21:00 Kézzel-lélekkel I Handmade Market
Piac utca 1-3.

Fajátékok, konyhai termékek, kerámiák, kalapok, ékszerek, kiegészítők, könyvek, édességek, bio- és reform élelmiszerek várják a látogatókat a kézzel készült termékek bevásárló utcáján!

12:00-02:30 Nagyerdei Sörkert I Beer by Lake
Nagyerdei Park

30 hazai kézműves sörfőzde hozza el kínálatának színe-javát a Békás-tavat körülölelő egyedülálló́ atmoszférájú természeti környezetbe, ahol számos ismert előadó, zenekar és gasztroinfluenszer lép színpadra. A vendégek részt vehetnek tematikus sétákon és workshopokon, megismerkedhetnek a különböző sörökkel sörfőzdékkel, ízjegyekkel és az elkészítéshez kapcsolódó izgalmas szokásokkal, de helyet kapnak közösségi játékok (pl. sörpong, kvíz) is, melyek együttesen biztosítják a gondtalan kikapcsolódás élményét.

18:00 DÖNTŐ – Sörpong bajnokság
18:30 Nyíri Szilárd: One Beer
19:30 Winkler Róbert sörbemutatója
23:30 Andro

15:00 Szerelmes Nagytemplom: Épülettörténeti séta és tárlatvezetés
Református Nagytemplom

17:00 A Virágkarnevál és a Future of Debrecen bemutatja: Karneváli kerékpáros városnézés
Református Nagytemplom melletti üvegpiramis

Rendhagyó kerékpáros túra, amelyen a résztvevők megismerhetik Debrecen helytörténeti érdekességeit, jelentős természeti emlékeit és bepillanthatnak a Debreceni Virágkarnevál kulisszái mögé!

Az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb fesztiválját, a Debreceni Virágkarnevált 1966-ban rendezték meg először, története azonban jóval korábbra, az 1900-as évek elejére nyúlik vissza. Aki szeretné megismerni a virágkarnevál több mint százéves történetét, érdekli Debrecen természettudományos és botanikai öröksége, kíváncsi a város legszebb fáira, zöld övezeteire, és szeretne választ kapni arra, hogy hol, miből és hogyan készülnek a virágkocsik, annak itt a helye.

A szakvezetést Erdei Nóra idegenvezető és Váradi Zoltán, a Természettár vezetője, Zöld Munkacsoport tagja tartja.

Részvételi feltételek: A részvétel INGYENES, de a korlátozott létszám miatt regisztrációhoz kötött! Jelentkezni az exploredebrecen@gmail.com e-mail címen lehet.

Találkozó ideje és helye: 17:00, Református Nagytemplom melletti üvegpiramis

17:00-21:00 Táncol a város
Belváros

Idén is látványos táncokkal készülnek a Táncol a város! művészeti csoportjai. A karneváli héten több mint 1500 tehetséges táncos kápráztatja el a belvárosban korzózókat. Mitöbb! Idén táncra perdítik a karneválozókat, és interaktív táncokkal, táncházzal érkeznek, hogy a közönséget fiesztára invitálják.

17:00-20:00 Kossuth tér
17:00-21:00 Csapó utca
18:00-18:30 Dósa nádor tér

17:00 BMW iFactory Karrier Sziget
Dósa nádor tér

Debrecen egyik legkedveltebb tere igazi élményszigetté változik a Virágkarnevál idején. A gyermek- és családi programok, táncos produkciók, színvonalas koncertek és fergeteges salsa-est mellett egész hétvégén pihenősarokkal, kényelmes babzsákokkal, kvízzel és nyereményekkel várják a látogatókat.

2023 szeptemberében elindul a BMW Group Gyár Debrecen és a Debreceni Szakképzési Centrum közös képzési programja. A résztvevő intézményeket és szakmákat, valamint a programba való bekapcsolódás menetét a vállalat standjába beágyazott szakképzési infópultnál ismerhetik meg az érdeklődők.

17:00 Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia
18:00 LESZ Dance Tánc- és Sport Egyesület
18:30 Gusto Cubano
19:30 Comparsa Shambala
20:00 Los Orangutanes

21:00 Wellhello koncert
Kossuth tér

Fluor Tomi és Diaz jellegzetes humorú, hol társadalomkritikus, hol pedig a féktelen bulizásról szóló dalszövegei közül számos nemhogy mémmé lett, de gyakorlatilag beépült a köznyelvbe. Apuveddmeg, Rakpart, Barátom, Sokszor volt már így, Nem olyan lány – hosszan sorolhatók a kedvenc slágerek.

AUGUSZTUS 20. VASÁRNAP

41. Sajtófotó Kiállítás
Csapó utcai sétálóövezet

Budapesti Illusztrációs Fesztivál – illusztrációs kiállítás
Bényi Galéria

Varázslatos Magyarország – természetfotó kiállítás
Kölcsey Központ

Virágszigetek
Debreceni Egyetem Főépület

A Debreceni Egyetem által megálmodott virágszigetek az egyetem sokszínűségére utalnak, több növényközösséget is bemutatva. A három, ösvénnyel összekötött sziget a sivatag, a szavanna és az esőerdő élővilágát mutatja be, rengeteg virágzó növénnyel kiegészítve.

Virágos város
Városszerte

A Virágkarnevál idején nemcsak a parkok és közterek telnek meg virággal Debrecenben! Városszerte viráginstallációk és virágszobrok tűnnek fel.

15. Debreceni Sakk Karnevál
Beregszászi Pál Technikum

Hal köz Fesztivál
Hal köz

A város egyik legnépszerűbb szórakozónegyede a Virágkar-nevál ideje alatt még többet ad! A területen működő üzletek tulajdonosainak összefogásában megvalósuló utcafesztivál ingyenes koncertekkel, színpadi programokkal, fergeteges hangulattal várja a látogatókat.

Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület vására
Kossuth tér

Debrecen és a régió népi kézműves értékeit mutatják be: természetes anyagból, kézműves technikákkal készült, minősített, egyedi alkotásokat, öltözet kiegészítőket, lakástextileket kínálnak.

8:00 Karneváli Élményfutás
Baltazár Dezső tér – Egyetem Tér

A virágkocsi felvonulást megelőző mindössze 2,5 kilométeres élményfutáson azok is bátran elindulhatnak, akik nem tapasztalt futók, de szeretnék átélni, milyen érzés a megtelő karneváli tribünök előtt futni. A rajt előtt ráadásul a résztvevők egyszerre dobják magasba a színes festékporaikat, majd a hatalmas színes felhő alól, a nézők biztatása kíséretében lendülnek neki a távnak.

07:00 Helyszíni regisztráció
08:00 Közös bemelegítés
08:15 Rajt a Baltazár Dezső térről

Útvonal: Baltazár Dezső tér – Déri tér – Bethlen utca – Egyetem sugárút – Egyetem tér

8:20 Ünnepélyes zászlófelvonás, kenyérszentelés és ünnepi műsor
Kossuth tér

8:30 Kerékpáros felvonulás
Hatvan utca – Pallagi út

8:50 Oldtimer felvonulás
Hatvan utca – Nagyerdei Stadion

9:00 Karneváli felvonulás
Rózsa utca – Nagyerdei Stadion

10:00-18:00 Playmobil – 300 négyzetméteres kiállítás gyerekeknek
Kölcsey Központ

Kalózok, tündérek, sárkányok, lovagok világában kalandozhat a látogató! Találkozni lehet az Így neveld a sárkányodat, a Szuper 4 vagy épp a Szellemirtók szereplőivel.

10:00-21:00 Kézzel-lélekkel I Handmade Market
Piac utca 1-3.

Fajátékok, konyhai termékek, kerámiák, kalapok, ékszerek, kiegészítők, könyvek, édességek, bio- és reform élelmiszerek várják a látogatókat a kézzel készült termékek bevásárló utcáján!

10:00-22:00 Nagyerdei Sörkert I Beer by Lake
Nagyerdei Park

30 hazai kézműves sörfőzde hozza el kínálatának színe-javát a Békás-tavat körülölelő egyedülálló́ atmoszférájú természeti környezetbe, ahol számos ismert előadó, zenekar és gasztroinfluenszer lép színpadra. A vendégek részt vehetnek tematikus sétákon és workshopokon, megismerkedhetnek a különböző sörökkel sörfőzdékkel, ízjegyekkel és az elkészítéshez kapcsolódó izgalmas szokásokkal, de helyet kapnak közösségi játékok (pl. sörpong, kvíz) is, melyek együttesen biztosítják a gondtalan kikapcsolódás élményét.

15:30 Dynamite Dudes
16:30 Dynamite Dudes
17:00 Csanád Márton: „BREWSTUDIO” előadás

Csanád Márton sörszakértő pódiumbeszélgetésében átfogó képet nyújt a sörtörténelem sokszínű világáról, a sörkultúrák kialakulásáról, sörgasztronómia változásairól és az aktuális trendekről.
18:00 BREWSTUDIO sörkóstoló workshop: A résztvevők megtanulhatnak szakszerű módon sört kóstolni, és 4 féle különböző sörrel ismerkedhetnek meg. Jegyár (workshop): 3.000 Ft / alkalom
18:30 Dynamite Dudes
19:00 BREWSTUDIO sörkóstoló workshop: A résztvevők megtanulhatnak szakszerű módon sört kóstolni, és 4 féle különböző sörrel ismerkedhetnek meg. Jegyár (workshop): 3.000 Ft / alkalom

12:00 Szerelmes Nagytemplom: Épülettörténeti séta és tárlatvezetés
Református Nagytemplom

12:00-20:00 Botanica – virág- és kertészeti kiállítás és vásár
Kölcsey Központ

13:00 Claudia’s Angels Tánc-és Levegősportok Egyesülete légtornász bemutató
13:20 Tematikus mozi az Apolló mozi ajánlásával
14:00 Szászi Róbert: A debreceni Erdőspuszta élővilága
15:00 Szenderkert: Önfenntartó gazdaság környezetkímélő módon
16:00 Szentpéteri-Nagy Veronika: Kertgondozás mesterfokon
16:00 Növény nyomatos kerámia workshop Filkor Anett-tel
17:00 Bakos László: Dallam variációk gitáron
17:00 Növénycsere zóna
18:00 Tóth Máté: Madárvédelem, természetvédelem
18:00 Virágos hajdísz és hajkoszorú workshop

13:00-19:00 48. Debrecen Nagydíj Salakmotor Verseny
Perényi Pál Salakmotoros Stadion

Magyarország legnagyobb hagyománnyal bíró és legtöbb nézőt vonzó nemzetközi salakmotorversenyén a 20 alapfuta-mot követően a fináléban a legjobb öt pilóta méri össze erejét. Az esemény több kísérőprogrammal várja a közönséget, megrendezik az Adorján-Tihanyi páros meglepetés futamát, és bemutatkoznak a SpeedWolf Juniors tagjai. A verseny adta izgalmak mellett különleges, szinte vissza nem térő lehetőséget nyújt a szurkolók számára, hogy a hazai és a külföldi vaspapucsos sztárokkal testközelből találkozhatnak, autogramot kérhetnek tőlük, valamint a szponzorok ajándékai is gazdára várnak.

14:00-19:00 Impressziók, Improvizációk 2.0
Déri tér

Művészetek randevúznak a hangulatos Déri téren, ahol zene keltette mozdulatok és pillanat-szülte benyomások hívják életre a vásznakra kerülő témákat: fények, színek, hangok és mozdulatok a festőállványok ölelésében.

Közreműködnek:
Déri András, Petrovics Sándor (tánc), Bazsinka Mihály (szaxofon) Ladjánszki Márta (tánc), Koroknai Zsolt (hangtál), Varga Zsolt (szaxofon)
PR-Evolution – a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház Tánctársulata, Modern Tánc-Játék Stúdió, Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum Tánctagozat
Képzőművészeti felsőoktatási intézmények hallgatói (MKE, EKE), debreceni művészeti szakközépiskolák végzős diákjai (MFG és Kós), fiatal debreceni és budapesti képzőművészek

14:00-20:00 Galiba Gyermekfesztivál
Vidámpark

14:00 Vidámparki séta: Élménytúra a 65 éves Vidámparkban
15:00 MH Debrecen Helyőrségzenekar: Térzene koncert
15:30 Szupersztár Mazsorett és Tánc Egyesület
16:00 Nest Zenekar
16:30 Sárkánytánc – Huaxing Arts Group
17:00 Debreceni Freestyle Dance Club Tánc és Sportegyesület
18:00 Duó Trió Gólyalábas Utcaszínház – Vásári attrakciók
19:00 Haditorna bemutató

Egész napos programok:
Jurassic World: Blue VR élmény a Ripp-Ropp Jura falatok és a Marnevall támogatásával, TikTok Reflex játék, Europe Direct Játszóudvar, western időutazás, Frutti és Veggi, a Friss Csapat!, Békebeli Kisasszonyok sétája, karvaly íjászok

14:00-20:30 Virágkocsi Korzó és Oldtimer Show
Nagyerdei körút és Nagyerdei Stadion északi rendezvénytér

A karneváli felvonulás ékköveit, a virágkocsi-kompozíciókat idén is kiállítás formájában tekintheti meg a közönség. A virágos installációk mellett oldtimer autók, motorok és kerékpárok teszik színesebbé az élményt, kellemes karneváli hangulat, pezsdítő zenés-táncos produkciók kíséretében.

14:15 Debrecen Helyőrségi Zenekar
15:00 Debreceni Hajdú Táncegyüttes
15:30 Huaxing Arts Group
15:45 Sensual Samba
16:00 Kenguru Tánc Sport Egyesület
16:15 Stelzen-Art
16:30 Federazione Balestrieri Sammarinesi
17:00 Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület Debrecen
17:30 Rangsagar Performing Arts
18:00 LESZ DANCE Tánc- és Sport Egyesület
18:30 BATALA Austria
19:00 Draške Maškare
19:15 Comparsa Shambala
19:45 R&B Dance Hip Hop Tánciskola
20:15 Debrecen Linedance Club

15:00-21:15 Táncol a város
Belváros

Idén is látványos táncokkal készülnek a Táncol a város! művészeti csoportjai. A karneváli héten több mint 1500 tehetséges táncos kápráztatja el a belvárosban korzózókat. Mitöbb! Idén táncra perdítik a karneválozókat, és interaktív táncokkal, táncházzal érkeznek, hogy a közönséget fiesztára invitálják.

15:00-19:30 Kossuth tér
15:00-20:00 Csapó utca
20:45-21:15 Dósa nádor tér

15:00 BMW iFactory Karrier Sziget
Dósa nádor tér

Debrecen egyik legkedveltebb tere igazi élményszigetté változik a Virágkarnevál idején. A gyermek- és családi programok, táncos produkciók, színvonalas koncertek és fergeteges salsa-est mellett egész hétvégén pihenősarokkal, kényelmes babzsákokkal, kvízzel és nyereményekkel várják a látogatókat.

2023 szeptemberében elindul a BMW Group Gyár Debrecen és a Debreceni Szakképzési Centrum közös képzési programja. A résztvevő intézményeket és szakmákat, valamint a programba való bekapcsolódás menetét a vállalat standjába beágyazott szakképzési infópultnál ismerhetik meg az érdeklődők.

15:00 FOLKSZ zenekar
17:00 LUNDA zenekar
18:00 Salsa-est – Alacalufe band és Bachata Dance KSE

21:00 Boban Marković Orkestar és Básits Branka énekesnő koncertje
Kossuth tér

Boban Marković és zenekara mindent elért, amit egy zenekarral el lehet érni: díjak sokasága, több százezer eladott lemez, koncertek százai, rajongók tízezrei hallgatják zenéjüket, bárhol is játszanak. Augusztus 20-án is önfeledt, szabad örömzenélésre számíthat a közönség.

22:45 Karneváli fieszta táncosokkal és DJ Náksival
Kossuth tér

Fergeteges karneváli utcabállal búcsúzik a nyár, ahol a leglátványosabb karneváli közreműködők közös táncba hívnak mindenkit. DJ NÁKSI nevéhez a legnagyobb klubslágereket társítja minden zenekedvelő. Gyere táncolj, Baby nem kell más, Balatoni nyár, Szállj, Hiányzol, Kéz a kézben, Álom és az Éjjel soha nem érhet véget napjainkig felcsendülő „himnuszok”.

AUGUSZTUS 21. HÉTFŐ

8:00-20:00 Virágkocsi Korzó Extra
Piac utca

A Debrecenben maradó virágkocsik még egy napig a Piac utcai sétálóövezetben ingyenesen megtekinthetőek.

Az egyes programelemekről bővebb információ a Debreceni Virágkarnevál weboldalán található.

További ajánlataink

2023.10.05. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.10.09. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.10.16. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.10.18. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.10.22. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.10.26. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.10.29. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.10.31. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.11.04. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.11.10. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.11.14. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.11.19. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.11.20. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.11.21. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.11.24. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.11.27. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.12.04. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.12.05. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.12.07. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.12.11. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.12.18. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.12.19. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.12.26. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.12.28. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2023.12.30. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.01.07. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.01.30. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.02.02. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.02.06. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.02.10. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.02.20. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.02.27. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.03.05. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.03.08. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.03.12. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.03.22. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.03.26. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.04.16. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.04.19. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.04.23. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.05.07. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.05.14. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.05.21. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.05.24. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.05.30. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
2024.06.07. Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
Találatok száma: 32

Amulett Panzió

Amulett Panzió

Vendégházunk Debrecen óvárosában a Lovarda, a Főnix Csarnok és a Debreceni Sportuszoda közelében található. Bővebben


Aquaticum Debrecen Termál- és Wellness Hotel****

Aquaticum Debrecen Termál- és Wellness Hotel****

Felejthetetlen élmények kicsiknek és nagyoknak! Nagyvárosi, de mégis zöldövezeti - Az Aquaticum Hotel az ország első természetvédelmi területén, Debrecen pihenőövezetében, a Nagyerdő szívében helyezkedik el. A komplexumban egyszerre élvezheti a vendégünk egy erdei szálloda pihentető nyugalmát és egy városi ... Bővebben


Auguszta Apartman Hotel és Diákszálló Debrecen

Auguszta Apartman Hotel és Diákszálló Debrecen

Debrecen zöldövezetében, a Nagyerdő szívében a Debreceni Klinika területén található az Auguszta Apartman Hotel és Diákszálló. A Debreceni Egyetem Orvos Egészségtudományi Centruma és a Hunép Universal között létrejött szerződés értelmében a komplexum a külföldi orvostanhallgatók hosszú távú ... Bővebben


Blue Dreams Panzió Debrecen

Blue Dreams Panzió Debrecen

Családias hangulatú panziónkat 2002. augusztus 16.-án nyitottuk. Jelenleg 7 szobával várjuk vendégeinket, Debrecen kervárosi részén a centrumtól és a Nagyerdőtől 20 percre gyalogosan és kb. 5 percre autóval. A panzió tömegközlekedési eszközökkel is kiválóan megközelíthető. Bővebben


Centrum Hotel*** Debrecen

Centrum Hotel*** Debrecen

A Centrum Hotel Debrecen *** Superior 65 szobás szálloda, ami Debrecen óvárosának központjában várja kedves vendégeit, a Református Nagytemplom és a Kulturális rendezvények színhelyéül szolgáló Főtértől mindössze 50 méterre, nem messze Debrecen legfontosabb nevezetességeitől, irodáitól és ... Bővebben


Centrum Panzió Debrecen

Centrum Panzió Debrecen

A három csillagos minősítést elnyert Centrum Panzió Debrecen belvárosában - csendes, családias, szabadtéri gyerekjátszóteres, parkosított környezetben, a Nagytemplomtól 500 méterre található. Bővebben


Debreceni Egyetem Kollégiumai

Debreceni Egyetem Kollégiumai

A Debreceni Egyetem jelenleg 4.983 kollégiumi férőhellyel rendelkezik, amelyből 922 Magyarország egyik legkorszerűbb diákotthonában, a Campus Hotelban található. További 1.700 férőhelyet az elmúlt öt évben újítottak fel, illetve 600 férőhely tíz éven belül épült, jó állapotban lévő épületekben ... Bővebben


Erdőspuszta Club Hotel**** Debrecen

Erdőspuszta Club Hotel**** Debrecen

Az Erdőspuszta Club Hotel**** Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben


Euro Panzió Debrecen

Euro Panzió Debrecen

Akár kikapcsolódni, akár dogozni jön Debrecenbe, panziónk a programok és teendők között a nyugalom szigeteként fog szolgálni, ahol zavartalanul pihenheti ki az aznapi városnézést vagy konferenciát. Az EURO PANZIÓ közel a belvároshoz, egy csendes kis utcában helyezkedik el. Néhány percnyi sétával ... Bővebben


Határ Úti Vendégház Debrecen

Határ Úti Vendégház Debrecen

A Határ Úti Vendégház közel a város centrumához, mégis csendes nyugodt környezetben várja vendégeit. Debrecen belvárosától autóval 5 perc alatt elérhető. Bővebben


1 2 3 4   


Találatok száma: 47

Agrár Étterem Debrecen

Agrár Étterem Debrecen

A DE AGTC Böszörményi úti Campus területén található a felújított Agrár Étterem. 600 adagos konyha, 250 férőhelyes éttermet üzemel 650 m2-en. A terem körben üveges, természetes megvilágítású és saját terasszal rendelkezik. Bővebben


Belga Étterem Debrecen

Belga Étterem Debrecen

A Belga jelenleg a debreceni társasági élet egyik fő központja. Nyáron a belső kerthelyiség, az itt található látványkonyha és játszótér, illetve a Piac utcai korzóra kihelyezett, élőzenés rész jelenti legfőbb vonzerejét. Bővebben


Creppy PalacsintaBistro Debrecen

Creppy PalacsintaBistro Debrecen

Debrecenben nyílt meg a Creppy PalacsintaHáz első franchise étterme. A Creppy PalacsintaBistro Debrecen elkápráztatja Debrecent a Creppy palacsinta csodáival, elhozza a cívisvárosba az egyedülálló Creppy élményt. A bisztróban 40 féle palacsintát kínálnak. A Creppy nem csupán egy kiváló étterem, nem egy remek ... Bővebben


DG Italiano - Ristorante Bar Pizzeria

DG Italiano - Ristorante Bar Pizzeria

DG Italiano Ristorante Bar Pizzeria Debrecen szívében, autentikus olasz környezetben várja az olasz íz szerelmeseit. A tésztát minden formában imádjuk, pizzáink és desszertjeink különlegesek. Hiszünk a letisztult ízek erejében, éppen ezért a tengeri gyümölcseinket is egyszerűen, biofaszénen ... Bővebben


Don Pedró Pizzéria Debrecen

Don Pedró Pizzéria Debrecen

A Don Pedro Pizzéria kis csapata minden nap arra törekszik, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgáljon ki Téged, hogy minden egyes alkalommal, akár rendelsz tőlünk, akár bejösz hozzánk, tökéletesen elégedett legyél. Bővebben


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem Debrecen

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem Debrecen

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben


Gilbert Pizzéria Debrecen

Gilbert Pizzéria Debrecen

Családias hangulatú éttermünket 1991-ben nyitottuk a Kálvin téren, a belváros szívében, mely Debrecen első olyan látványkonyhás pizzériája volt, ahol a helyszínen készítették el a pizza tésztát. A névadó egy bizonyos Gilbert Lupher (szül. 1946 május 30. Colmar, Franciaország) volt, aki nemcsak festőként volt ... Bővebben


Govinda Vegetáriánus Étterem Debrecen

Govinda Vegetáriánus Étterem Debrecen

A GOVINDA éttermek világszerte híresek konyhájukról, és egyedülállóan barátságos hangulatukról. Bárhol térjen is be egy Govinda Étterembe, biztos lehet benne, hogy tökéletes tiszta vegetáriánus - húst, halat, tojást nem tartalmazó - ételféleségeket ízlelhet meg. GOVINDA egy név, mely arra a személyre ... Bővebben


IKON Restaurant

IKON Restaurant

Az Ikonnal egy olyan vidéki éttermet álmodtunk meg, ahol bár az ételsor magyaros alapanyagokra épül, mégis sikerül belecsempésznünk egy kis fine bistro stílus. Fontosnak tartjuk, hogy olyan hely legyünk, ahol az ételt nem kell elmagyarázni, de a vendég mégis az első pillanattól a távozásig maradandó ... Bővebben


Incognito Club

Incognito Club

Az Incognito Club egy igazi kultúrkocsma Debrecen óvárosának a szívében. Családias hangulatú hely, amely a kezdetektől igényes arra, hogy milyen zenével várja vendégeit. Az eltelt több mint egy évtizedben fő hangsúlyt a minőségi, élő zenei koncertek kapták. Elsősorban a jazz és a blues, valamint ezek ... Bővebben


1 2 3 4 5   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
Jegyek Debrecen 2023 / 2024. Online jegyvásárlás
  • Debrecen
2023. október 5. (Csütörtök)

Hasonló ajánlatok

Aradi Vértanúk Emléknapja Orosháza 2023
Aradi Vértanúk Emléknapja Orosháza 2023
  • Orosháza (Gyopárosfürdő)
2023. október 6. (Péntek) 10:00

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok