Retró vonatozás 2021. időutazás retró vonatokkal
Pontyshow 2021. november 19-21. - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pontyshow 2021. november 19-21. - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Retró vonatozás 2021. időutazás retró vonatokkal


Kipróbálná a 80-as évek meghatározó lehúzható ablakos, faburkolatú, fülkés kocsijait? Vagy megnézné, milyen is volt egy InterCity vonat a 90-es évek elején? Akkor jó helyen jár! Idén a már jól ismert balatoni vonalak mellett új helyszíneken is utazhat múltidéző vonatokkal, ahol korabeli mozdonyok, az eredeti állapot szerint felújított járművek vagy éppen az Utasellátó adott korszakra jellemző finomságai várják.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Balatoni retró hétvége 2021

Idén augusztus 7–8-án a Balaton északi partján a lehető legtöbb vonaton retró mozdonyokat és kocsikat állítunk forgalomba, bemutatva a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek jellemző szerelvényeit.

2021. június 18. óta járataink Budapesttől Balatonfüredig környezetbarát, villamos vontatással közlekednek, ezért az észak-balatoni vasútvonalon új menetrendstruktúrát vezettünk be, és a retró vonatok közlekedése is változott a korábbi években megszokotthoz képest. De az idei év is tartogat újdonságokat az érdeklődők számára: a MÁV-START és a MÁV Rail Tours retró flottáján kívül idén a MÁV-HÉV és a Volánbusz járművei is megjelennek a hétvégén fokozva a nosztalgikus hangulatot.

Tekergő expresszvonatok

A ’70-es évek expresszvonatainak hangulatát felidézve a korabeli megjelenésű, vékonycsíkos Rába kocsikból álló szerelvény élén szombaton egy Nohab mozdony, vasárnap dupla zöld Púpos lesz látható Balatonfüred és Tapolca között.

A Nyíregyháza és Zánka-Erzsébettárbor között közlekedő másik Tekergő expressz vontatásáról a MÁV-HÉV fog gondoskodni – de természetesen nem a Budapestről ismert zöld-fehér motorvonatokra kell gondolni, hanem dupla Bobó dízelmozdonyra. Ezeket a vontatójárműveket a HÉV menetrend szerinti forgalomban nem használja, elvétve tehervonatok élén vagy üzemi menetek során lehet velük találkozni a helyi érdekű hálózaton, ezért megjelenésük a Balaton partján igazi kuriózum.

Balatonfüred – Tapolca személyvonatok

Az idei szezontól Balatonfüred és Tapolca között két óránként közlekedő Kék Hullám InterCity-k között minden órában személyvonatok is járnak, amelyek ezen a hétvégén teljeskörűen retró szerelvényből lesznek összeállítva. Ezen járatok élén Nohab és Szergej mozdonyokkal lehet találkozni, a szerelvény pedig korabeli Bhv és By típusú személykocsikból áll. Ezen felül forgalomba áll egy retró festésű Bz motorvonati szerelvény is.

Kék Hullám InterCity vonatok

A Kék Hullám IC vonatok élén Balatonfüred és Tapolca között ezeken a hétvégéken Nohab, Szergej, illetve classic Csörgő mozdonyokkal is lehet majd találkozni. Természetesen az InterCity vonatok légkondicionált kocsikkal közlekednek, ezért a Nohabos és Szergejes vonatokban a klímaberendezéshez szükséges energia előállítása céljából egy VFK fűtőkocsi is helyet kap.

Vízipók InterRégió vonatok

A hazai InterCity közlekedés 30 éves évfordulójára emlékezve ismét forgalomba áll a Balaton északi partján az egykor itt is közlekedő klasszikus InterCity szerelvény komfort illetve Bko kocsikkal. A komfortkocsik menetirány szerint vagy akár a Balaton felé forgatható kényelmes, mélyen hátradönthető ülésekkel rendelkeznek, amelyekért most ezeken a járatokon felárat sem kell fizetni, a standard 2. osztályú menetjegyek érvényesek. Aki inkább a fülkés kocsikat részesíti előnyben, az klasszikus faburkolatokkal és bordó szövet kárpittal rendelkező, lehúzható ablakos, egykori 1. generációs IC kocsit is választhat.

Nosztalgia autóbuszos programok

Újdonság, hogy a júliusi retró hétvégéhez idén a Volánbusz is csatlakozik különleges nosztalgia Ikarus autóbuszokkal.

Alföldi retró hétvége

Újdonságként idén a szeptember 18-19-i hétvégén a Szeged – Békéscsaba vonalon is szervezünk retró hétvégét. A vonal valamennyi személyvonatát klasszikus, a mindennapokban ritkán látott mozdonytípusok fogják továbbítani, a szerelvény pedig korabeli, hozzá illő kocsikból áll majd.

Az eseményhez kapcsolódóan Budapest és Békéscsaba között a retró InterCity szerelvény is forgalomba áll. A menetrendet és további részleteket ezen az oldalon fogjuk majd megosztani.

Kellemes retró utazást kívánunk!

 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
, Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események