Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Last minute akció! Gyulai téli wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Last minute akció! Gyulai téli wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Decemberi nyereményjáték
Decemberi nyereményjáték

Richter Egészségváros 2018


2018-ban is folytatódik a Richter Gedeon Nyrt. országos szűrőprogramja, az Egészségváros. A 2009 óta sikeresen működő egészségügyi program. A szűrőprogram mellett idén is jótékony akcióval párosul a programsorozat, ezért a hazai gyógyszercég egészségnevelő kezdeményezése arra biztatja az embereket, hogy egyrészt minél többen tegyenek egy lépést a saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében, másrészt pedig jelenlétükkel támogassák a jótékonysági akciót. Hiszen az egészségnap különlegessége, hogy az adott város lakosai a részvételükkel növelik a Richter Gedeon Nyrt. által a helyi kórház számára felajánlott alapadomány összegét. Az ingyenes szűrővizsgálatok, tanácsadások, előadások és beszélgetések mellett, szórakoztató családi programok, foglalkozások és koncertek is lesznek.

Richter Egészségváros 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Az egészséges életmódról ma már számos formában esik szó: táplálkozzunk helyesen, nézzük meg, mit vásárolunk, miből főzünk, mi kerül az asztalra, lehetőleg mozogjunk minél többet, ne dohányozzunk, és csak mértékkel fogyasszunk alkoholt. Mindezt már mindenki jól tudja. De vajon elegendő ez ahhoz, hogy hosszú, boldog, és egészséges életet éljünk? Hogy a sokszor hirtelen, vagy túl korai halálhoz vezető betegségek elkerüljenek minket? A válasz: NEM! Mert sajnos igen nagy százalékban fordul elő, hogy habár valaki egészséges életet él, mégis súlyos betegséggel küzd, amiről persze nincs tudomása, hiszen egészségesen életmódot folytat, így meg sem fordul a fejében, hogy valamilyen baja lehet.

Ahhoz, hogy tökéletesen teljes életet tudjunk élni, nélkülözhetetlen a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel.

A Richter Gedeon Nyrt. elkötelezett támogatója a fokozott egészségnevelő és megelőző programoknak.

A Richter Egészségváros 2009 óta járja az országot és rendezi meg az ingyenes szűrőnapot. Ezzel arra is próbálja rávenni az embereket, hogy minél többet tegyenek a megelőzés érdekében.

Nem kell hosszú hónapokat várni egy-egy szűrésre, nem kell sok ezer, tízezer vagy akár százezer forintot a szűrő vizsgálatokra elkölteni. A Richter Egészségváros lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy felvilágosítást kapjon egészségi állapotáról. A szűrőprogram arra hívja fel a figyelmet, hogy az egészség ne csak akkor váljon értékké, ha már betegségről beszélünk. Előzzük meg azt!

Az egész napos eseményen prosztata- (PSA) szűrést, csontritkulás szűrés, csontsűrűségmérést, koleszterinszint- és vérnyomásmérést, szív-és érrendszeri kockázatfelmérést, asztma szűrést, érszűkület vizsgálat illetve bőr és körömgomba szűrést végeztethetnek el a rendezvényre látogatók. A szűrővizsgálatok mellett az egészségügyi tanácsadásokon memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati és kardiológiai témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus és gyógytornász is rendelkezésre áll egész nap. Emellett óránként gyógytorna gyakorlatokat tanulhatnak és végezhetnek az érdeklődők, illetve elsősegélynyújtás bemutatón és oktatáson, patikai tanácsadáson is részt vehetnek, melynek során a patikákban is népszerű testtömegindex mérést is elvégezhetik az egészségükért és kórházukért minél többet tenni akarók.

A Richter Egészségváros Programban mindenki egyszerre tehet valamit saját maga egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért. A Richter ennek érdekében helyszínenként 2.000.000 Ft alapadományt ajánl fel a helyi kórház számára, amelyet minden résztvevő az elvégzett szűrővizsgálatok, meghallgatott előadások, tanácsadások, tornák után kapott 300 forintot érő pontokkal növelhet. Minél aktívabban cselekszik valaki a saját egészsége érdekében, annál nagyobb mértékben járul hozzá a helyi kórház, azaz kórházának fejlesztéséhez a Richter adománya által.

A Richter Egészségváros Program sorozat keretében eddig 54 helyszínen a két millió forintos alapfelajánlás összesen 142 millió Forinttal egészült ki pusztán azzal, hogy az emberek részt vettek az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így az 54 kórház összesen 250 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól a helyi lakosság saját egészsége érdekében tett lépéseinek eredményeképpen.

A program fővédnöke, Rudolf Péter színművész és egészségnagykövetei, Katus Attila aerobik világbajnok, Radványi Dorottya és Jaksity Kata műsorvezetők, Krizsó Szilvia újságíró, valamint Rácz Zsuzsa írónő és Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó hirdetik: minden életkorban és életszakaszban törődni kell a testi-lelki egészséggel. Tavaly csatlakozott a programhoz Jakupcsek Gabriella és Rákóczi Ferenc műsorvezető, akik személyes példájukkal is bíztatják a lakosokat az egészséges életmódra. Részt vesz még a programban Garami Gábor rádiós műsorvezető is, aki szintén nagyon fontosnak tartja az egészséges életmódot, és a szűréseket.

A Richter Egészségváros Program helyszínei

SZÉKESFEHÉRVÁR

2018. SZEPTEMBER 29. – PALOTAI KAPU TÉR

Jöjjön el családjával, részvételével növelje a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak szánt adományt! A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 Ft alapadományt ajánl fel a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára, onkológiai kezelések komfortosítását szolgáló, új kezelőszékek beszerzésére.

Ezt az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az alapadomány összegét. Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Richter Egészségváros 2018

Legjobb élmények

Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Síeljen Ausztriában, sziesztázzon Sopronban!
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Szilveszterezzen Budapesten Velünk!
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Karácsony hangulatban advent idején egy világhírű kórus koncertjén!
Corvina-kiállítás Budapesten - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Wellness ajándék teljes panzióval
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Lepje meg szeretteit Karácsonyra!
12.000 felett
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
17.000 felett
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 felett
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket