Richter Egészségváros 2019
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Richter Egészségváros 2019


A Richter Egészségváros 2009 óta járja az országot és rendezi meg az ingyenes szűrőnapot. Ezzel arra is próbálja rávenni az embereket, hogy minél többet tegyenek a megelőzés érdekében.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Az egészséges életmódról ma már számos formában esik szó: táplálkozzunk helyesen, nézzük meg, mit vásárolunk, miből főzünk, mi kerül az asztalra, lehetőleg mozogjunk minél többet, ne dohányozzunk, és csak mértékkel fogyasszunk alkoholt.

Mindezt már mindenki jól tudja. De vajon elegendő ez ahhoz, hogy hosszú, boldog, és egészséges életet éljünk? Hogy a sokszor hirtelen, vagy túl korai halálhoz vezető betegségek elkerüljenek minket? A válasz: NEM!

Mert sajnos igen nagy százalékban fordul elő, hogy habár valaki egészséges életet él, mégis súlyos betegséggel küzd, amiről persze nincs tudomása, hiszen egészségesen életmódot folytat, így meg sem fordul a fejében, hogy valamilyen baja lehet.

Ahhoz, hogy tökéletesen teljes életet tudjunk élni, nélkülözhetetlen a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel.

Nem kell hosszú hónapokat várni egy-egy szűrésre, nem kell sok ezer, tízezer vagy akár százezer forintot a szűrő vizsgálatokra elkölteni.

A Richter Egészségváros lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy felvilágosítást kapjon egészségi állapotáról. A szűrőprogram arra hívja fel a figyelmet, hogy az egészség ne csak akkor váljon értékké, ha már betegségről beszélünk. Előzzük meg azt!

Az egész napos eseményen prosztata- (PSA) szűrést, csontritkulás szűrés, csontsűrűségmérést, koleszterinszint- és vérnyomásmérést, szív-és érrendszeri kockázatfelmérést, asztma szűrést, érszűkület vizsgálat illetve bőr és körömgomba szűrést végeztethetnek el a rendezvényre látogatók.

A szűrővizsgálatok mellett az egészségügyi tanácsadásokon memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati és kardiológiai témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus és gyógytornász is rendelkezésre áll egész nap.

Emellett óránként gyógytorna gyakorlatokat tanulhatnak és végezhetnek az érdeklődők, illetve elsősegélynyújtás bemutatón és oktatáson, patikai tanácsadáson is részt vehetnek, melynek során a patikákban is népszerű testtömegindex mérést is elvégezhetik az egészségükért és kórházukért minél többet tenni akarók.

A Richter Egészségváros Program sorozat keretében eddig 68 helyszínen, a Richter alap felajánlását több mint 168 ezer résztvevő több mint 200 millió forinttal egészítette ki pusztán azzal, hogy részt vett az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a 68 kórház összesen több mint 336 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól a helyi lakosság saját egészsége érdekében tett lépéseinek eredményeképpen.

A Richter Egészségváros Program helyszínei

2019. SZEPTEMBER 14. - VESZPRÉM KOSSUTH LAJOS UTCA

Jöjjön el családjával, és részvételével növelje a Csolnoky Ferenc Kórháznak szánt adományt! A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 Ft alapadományt ajánl fel a Csolnoky Ferenc Kórház számára, Gyermekkardiológiai ultrahangkészülék beszerzésére.

2019. SZEPTEMBER 21. - ÉRD FŐ TÉR

Jöjjön el családjával, és részvételével növelje a Dr. Romics László Egészségügyi Intézménynek szánt adományt! A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 Ft alapadományt ajánl fel a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény számára, a Gyermekkardiológiai eszközpark fejlesztésére.

2019. SZEPTEMBER 28. - PILISCSABA BAJCSY-ZSILINSZKY ÚT, VÁROSHÁZA

Jöjjön el családjával, és részvételével növelje a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézetnek szánt adományt! A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 Ft alapadományt ajánl fel a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet számára, Nőgyógyászati ultrahangkészülék beszerzésére.

Ezeket az adományalapokat a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az alapadomány összegét. Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához.

Forrás: az egészségváros honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események


Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás