ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
Ezernyi pünkösdi élmény a Balaton parton! Várjuk Siófokon!
Ezernyi pünkösdi élmény a Balaton parton! Várjuk Siófokon!
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivál 2023 Budapest

Idén a VI. Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivál során öt roma színház produkcióit ismerhetjük meg. Olasz, svéd, román és magyar alkotók saját tapasztalataikból merítkezve, valós és fikciós történeteken keresztül mutatják meg az európai múlt és jelen kevéssé ismert arcait. Idén az Eötvös10 Művelődési Házzal közösen megvalósított fesztivál mottója: Generációk. A világ egyetlen nemzetközi roma színházi találkozója évről-évre új roma produkciókat, társulatokat és színészeket mutat be azzal a céllal, hogy roma hőstörténeteket és a roma színház sokszínű értékeit bemutassa. A korábbi évek hagyományát folytatva, 2023-ban november 27 és december 3. között kerül sor Budapesten, az Eötvös10 Művelődési Házban a Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivál hatodik kiadására.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

VI. Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivál

2023. november 27 – december 3.

RomaSzínház Testközelből

Generációk

Megannyi generáció el nem mondott története észrevétlenül határozza meg a családok sorsát és a közbeszédet. Idén a VI. Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivál során öt roma színház produkcióit ismerhetjük meg. Olasz, svéd, román és magyar alkotók saját tapasztalataikból merítkezve, valós és fikciós történeteken keresztül mutatják meg az európai múlt és jelen kevéssé ismert arcait.

Az Európai Unió első nemzetközi roma színházi találkozójának hagyományát folytatva, idén november végén és december elején kerül megrendezésre Budapesten a Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivál hatodik kiadása.

Ajánljuk azoknak, akik szeretnek új világokat megismerni, és nem riadnak vissza attól, hogy felülvizsgálják saját nézeteiket.

Az első produkció a svéd rendező, színész és aktivista Lindy Larsson családi története mellett Svédország sötét titkait valamint Strindberg és más “nagyok” cigányellenességét veszi fókuszba. A Független Színház Magyarország két előadása a nagyapák, apák és fiúk terhelt viszonyait, illetve az elmúlt fél évszázad társadalmi történéseit helyezi új keretbe. A római Rampa Prenestina és a hazai Szívhang Társulat szegregáltan élő roma közösségek tagjait hívja a világot jelentő deszkákra, hogy megosszák történeteiket, amelyek jobbára ismeretlenek a nagyközönség előtt. A romániai Giuvlipen pedig a legfiatalabb generáció felé fordul, akiknek életét egyre jobban a Tik-Tok határozza meg. Mit tanulhatunk szüleinktől és gyerekeinktől, hogy jobban alakíthassuk saját életünket? Mi az, ami eltérő és mi az, ami közös bennünk romákban és nemromákban: emberekben?

Az előadásokról röviden

Lindy Larsson & The BonBon Band: Tschandala/Tattaren
Svédország

Dátum: 2023.11.27., 19:00
Helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

A többszörösen díjnyertes svédországi Lindy Larsson, színész, énekes, illetve roma aktivista és a szintén többszörösen díjazott BonBon Band közös előadása a svéd történelem kibeszéletlen szeletét dolgozza fel a Tschandala/Tattaren című produkciójában, mely nemrég elnyerte a svéd kritikusok díját. A műfajok között kalandozó projekt alapja August Strindberg cigányellenes regénye a Tschandala, és Larsson személyes, illetve családi történelem-tapasztalata. A művész maga is egy svédországi vándorcigány családból származik, akik a saját bőrükön érezhették azokat az elképzelhetetlen szörnyűségeket a svédországi romák ellen, melyek sosemkerültek be a történelemkönyvekbe.

Író: Lindy Larsson, Stefan Fross, August Strinberg
Rendezte: Lindy Larsson
Előadja: Lindy Larsson
Zene: Bon BonBand
Látvány: Delaine Le Bas, Stefan Forss
Fotók: Per Bolkert

Független Színház Magyarország: Rothadó madarak
Magyarország

Dátum: 2023.11.28., 19:00
Helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

A Balogh Rodrigó által írt és rendezett sírós-röhögős punkopera valós történet alapján készült, melynek alapja Holdosi József elfeledett roma szerző munkássága és élete. Imre nagyapa beperli unokáját, Józsefet. A nagyapa szerint József a regényében megsértette őt, elhalt hozzátartozóit és jelenlegi feleségét. Társas kapcsolatai csorbát szenvedtek, személyisége roncsolódott és még egy halálos betegséget is kapott a szóban forgó könyv tartalma miatt. József szerint ez csak fikció, a regény a képzelete szüleménye. Kinek van igaza? Vajon miről írhat egy író,
ha asaját közösségéről van szó?

"Máig sokat gondolkodom, hogy vajon mi lehetett a regényemben az a rész, ami ennyire fájóan érintette Nagyapámat.Talán az első tíz oldal, úgy véltem addig olvasták …"

Író-rendező: Balogh Rodrigó
Játsszák: Varga Dávid, Balogh Orsolya
Dramaturg: Bogya Tímea Éva
Zene: Varga Dávid
Zenei közreműködő: Babindák István
Látvány és technika: Gyenei Péter
Fotók: Sivák Zsófia

Független Színház Magyarország: Országépítők
Magyarország

Dátum: 2023.11.29., 19:00
Helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

A Balogh Rodrigó és Illés Márton által írt és rendezett darab három generáció küzdelmein keresztül meséli el a szocialista, majd a kapitalista Magyarország társadalmi változásait tégláról téglára. A történelmünk láthatatlan építőit megéneklő produkcióban a nyelv közös, a távolság mégis áthidalhatatlannak tűnik generációk között. Az Országépítők megírását valós események és személyek inspirálták, ugyanakkor a fikciónak is bőven maradt tere. Mit tarthat meg és miről kell lemondania egy cigány embernek, hogy helyet kaphasson a többség asztalánál? Milyen hatással van családi és személyes kapcsolataira a siker?

„A büszkeség nemtudommifánterem.
Énilyesmit soha nem éreztem.
Énelfogadlak téged fiam.
Remélemteisengem.
Talán érek annyit a szemedben, mint bárki más…”

Író-rendező: Balogh Rodrigó és Illés Márton
Játsszák: Csányi Dávid, Farkas Ramóna, Nemcsók Nóra, Szegedi Tamás
Dramaturg: Bogya Tímea Éva
Zene: Varga Dávid és Babindák István
Látvány és technika: Gyenei Péter
Fotók: Sivák Zsófia

Giuvlipen: Viral on Tiktok
Románia

Dátum: 2023.12.01., 19:00
Helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

A Giuvlipen Társulat előadásában egy velőig megrázó körképet láthatunk a romániai, s azon belül is a roma közösségeket sújtó szexuális felvilágosítás hiányáról és annak kézzelfogható társadalmi következményeiről. A TikTok, mint a jelenleg legfelkapottabb közösségi-média platform kiváló keretet ad a Mihaela Drăgan által írt és rendezett előadásnak. A szintén műfajok határán megénekelt produkcióban két tinilány beszélgetését követhetjük nyomon, akik szemérem nélkül vitatkoznak a női szexualitást övező ellentmondásosságról, a szüzesség mítoszához köthető visszásságokról, a túlszexualizált szépségideálok csapdáiról vagy a vallás és kényszerházasságok nőkkel szemben elkövetett bűneiről.

„Ami összeköt minket lányokat,
Az lesz a lázadásunk, hiszen mi írjuk a történelmet.”

Író-rendező: Mihaela Drăgan
Játsszák: Nicoleta Ghiță, Bianca Mihai
Zene: Andrei Horjea
Koreográfia: Răzvan Rotaru, Corina Platon
Díszlet: Ileana Zirra
Jelmez: Zita Moldovan
Fotók: Amalia Drăniceanu

RampaPrenestina: Romnia
Olaszország

Dátum: 2023.12.02., 19:00
Helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Az olaszországi Rampa Prenestina Társulat Romnia című előadásában a roma és nem-roma nők társadalomban betöltött szerepe kerül az előtérbe. A történet középpontjában Szent Sára szobra áll, melyet a színpadon megjelenített kis közösség lakói kötelesek felöltöztetni és felkészíteni egy hagyományos körmenetre. A szertartás során, olyan személyes történetek elevenednek meg, melyben a szobor a különböző nemzedékek nőtagjai számára az álmok és társadalmi nyomás tapasztalatának tükre lesz. Egy ünnep, amelyben megjelennek a szerelmek, az elvárások és az identitás átalakulásának vagy akár megtartásának rítusai. Mikor a körmenet a végére ér a szoborból szent lesz és felhangzik a közös ima aszabadságért:

„Nincs szabály, sem engedelmesség, csak a sóvárgásom a tudásra”

Adaptálta/rendezte: Nino Racco
Zene: Sebastian Spinella
Játsszák: Demila Durmis, Roxana Ene, Catherine Di Carlo Campaz, Erik Nikolic,
Sebastian Spinella
Fotók: Amalia Drăniceanu

Szívhangok Társulat: Megeshetne másképp…
Magyarország

Dátum: 2023.12.03., 19:00
Helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

A Szívhang Társulat előadása a Parfórum, a Sajátszínház, a Szomolyai Magyar Roma Egyesület, illetve az Emma Egyesület összefogásával, valamint Pados Eszter és Horváth Kata szociodráma vezetők segítségével jött létre. Az alkotófolyamatot megelőzte egy átfogó kutatás, melynek középpontjába roma nők, anyák, egészségügyi dolgozók, a női lét, illetve az anyaság köré épülő intézményrendszerekben tapasztalható szexizmussal és rasszizmussal kapcsolatos visszaélések kerültek. Amit láthatunk a színpadon az nem más, mint különböző generációk történetei, tapasztalatai a valós világban, miközben lehetőségünk nyílik egy ideálisnak mondott szcenárió létrehozására.

Rendező: Romankovics Edit
Szociodráma vezetők: Pados Eszter és Horváth Kata
Szereplők: Báder Renáta, Csörgőné Polgár Andrea, Horváth Barbara, Horváth Rita,
Horváth Róbert, Horváth Zsanett, Juhacsek Ildikó, Kádár Szonja, Lakatos Anett,
Lakatos Marianna, Lakatos Rudolf, Szabó Róza, Szitai Natália
Díszlet: Kiss Gabriella
Fotók: Csoszó Gabriella

Kisebbségek színházi (ön)reprezentációja - Workshop

Dátum: 2023. november 30., 15.00-17.00
Helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház, 202-es terem

A Független Színház Magyarország, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Színház Folyóirat közös workshop-ra hívja az érdeklődőket. Elsőként egy személyes részvételt igénylő műhelymunkára kerül sor, mely folytatja a fesztivál hagyományait az etnikai (ön)reprezentáció terén, illetve bemutatásra kerül a workshop sorozaton született két szöveg is. A workshop második részében egy fél-online kerekasztal-beszélgetést követhetnek nyomon az érdeklődők a Howlround platformján, ahol a Tony-díjas Asian American Performers Action Coalition (AAPAC) három képviselőjével beszélgetünk a kisebbségek színpadi reprezentációról a New York-i Broadway színpadain, főként gyakorlati és megfigyeléseken alapuló tapasztalataikra támaszkodva.

További ajánlataink

2024.04.23.
2024.04.23. - 2024.04.28.
2024.04.24. - 2024.04.25.
2024.04.27.
2024.04.28.
2024.04.29. - 2024.04.30.
2024.04.30.
2024.05.01. - 2024.05.05.
2024.05.02.
2024.05.04.
2024.05.07. - 2024.05.10.
2024.05.07. - 2024.05.12.
2024.05.10.
2024.05.12. - 2024.05.13.
2024.05.13. - 2024.05.14.
2024.05.14. - 2024.05.16.
2024.05.16.
2024.05.18.
2024.05.18. - 2024.05.19.
2024.05.20. - 2024.05.26.
2024.05.21. - 2024.05.24.
2024.05.27. - 2024.05.28.
2024.05.27. - 2024.05.31.
2024.05.29. - 2024.05.30.
2024.06.14.
2024.09.05.
2024.09.12.
2024.09.20.
2024.09.27.
2024.10.02.
2024.10.10.
2024.10.18.
2024.10.25.
Találatok száma: 31

12 Revay Hotel Budapest

12 Revay Hotel Budapest

Az újonnan nyílt 12 Revay Hotel Budapest szívében helyezkedik el a főbb nevezetességek gyűrűjének ölelésében. Az Oktogon, Deák Ferenc tér, Parlament, Opera, Szent István Bazilika, Andrássy út és a Király utcai pezsgés mindössze néhány perc sétával elérhető.

Alice Hotel Budapest

Alice Hotel Budapest

A negyvenegy szobás Alice Hotel otthona az az 1800-as évek második felében épült Kallina Mór által megálmodott villa, amely eleganciájával tökéletesen illeszkedik az UNESCO által védett Andrássy út varázsához, miközben modern felszereltségének köszönhetően korunk minden elvárásának megfelel.

Bliss Hotel & Wellness Konferenciahotel**** Budapest

Bliss Hotel & Wellness Konferenciahotel**** Budapest

A Bliss Hotel & Wellness budapesti szálloda egy csendes mellékutcában található, csupán pár lépésre a Világörökség részét képező Andrássy úttól, a város luxus bevásárló utcájától, 1 percre a Budapest legdivatosabb éttermeit és kávézóit tömörítő Liszt Ferenc tértől, az Oktogontól, valamint az ...

Casati Budapest Hotel*** superior

Casati Budapest Hotel*** superior

A 25 gondosan megtervezett, tágas szoba biztosítja az Ön kényelmét ebben a XVIII. századi épületben. A Budapest építészetére nagyon jellemző, fölfelé nyitott, szépen rendezett belső udvar valódi oázis vendégeink számára.

Crowne Plaza Budapest

Crowne Plaza Budapest

Az IHG hotellánc legújabb szállodája Budapesten, kifejezetten üzleti utazóknak kialakított szolgáltatásokkal. A Crowne Plaza Budapest, az IHG Hotel épülete központi helyen, a Nyugati pályaudvar és metróállomás mellett található. A szálloda közvetlenül kapcsolódik a Westend bevásárlóközponthoz.

Hotel Benczúr*** Budapest

Hotel Benczúr*** Budapest

Jó helyen jár, egy igazi kis zöld szigeten, a forgatag zajától elzárva, de mégis a belvárosban, jó megközelíthetőséggel. Magas színvonalon, és személyes törődéssel gondoskodunk arról, hogy jól érezze Magát és felfedezze az izgalmas Budapest klasszikus vagy trendi élménytárát. Szállás-, rendezvény- és ...

K+K Hotel Opera**** superior Budapest

K+K Hotel Opera**** superior Budapest

A szálloda elhelyezkedése is kivételes: a város többi látnivalójához hasonlóan a bevásárló és a sétálóutcák leghíresebbje, a Váci utca csak rövid sétára van, ahogy a földalatti „Opera” megállója is a szálloda mellett található. A K+K Hotel Opera tágas és fényűző. Ez a rendkívül népszerű szálloda ...

Mamaison Hotel Andrassy Budapest

Mamaison Hotel Andrassy Budapest

Az ötcsillagos luxus kategóriájú boutique hotel Budapest üzleti, kormányzati és turisztikai negyedében található. A Bauhaus stílusban épült egyedülálló épület csúcsminőségű szállást és egyedi, családbarát szolgáltatásokat kínál.

Mamaison Residence Izabella Budapest****

Mamaison Residence Izabella Budapest****

Felső-középkategóriás szállodánk mindössze 20 méterre található a történelmi Andrássy úttól. A művészeti és kulturális látnivalók sokasága mellett élvezze az üzletek, éttermek, kávézók és bárok széles skáláját. A Hősök tere gyalog körülbelül 15 perc alatt elérhető, a Dunán átívelő Margit híd pedig körülbelül 2 ...

Opera Garden Hotel & Apartments**** Budapest

Opera Garden Hotel & Apartments**** Budapest

Az Opera Garden Hotel & Apartments harmonikusan egyesíti egy négycsillagos szálloda exkluzív szolgáltatásait és egy apartman szálloda családias hangulatát. Nagyszerű választás üzleti célú utakra is, hiszen minden szoba széles-sávú internet-kapcsolattal rendelkezik, a földszinten pedig egy jól ...

1 2 3 4   
Találatok száma: 96

360 Bar

360 Bar

Amikor már nem elégít ki a földönjárás, és kell valami, ami az egekbe emel, akkor nézz fel hozzánk! Budapest legmagasabban berendezett rooftop bárjában 360 fokos panorámával várunk. A 360 Bár immár negyedik éve fogadja vendégeit a híres Párizsi Nagyáruház tetőteraszán, az Andrássy úton. Vendégeinket ...

Apacuka Kávéház Étterem

Apacuka Kávéház Étterem

Van egy hely a belvárosban, ahol a nyüzsgéstől egy lépésre évezheted a mediterrán hangulatot, a friss házi tésztákat és szezonális különlegességeket, a lámpafüzéres nyárestéket, a leanderes madárcsicsergést és a legfinomabb borokat. Nálunk igazi dolce vita az élet, amibe érdemes belekóstolni! Az ...

Ape Regina Restaurant & Bar Budapest

Ape Regina Restaurant & Bar Budapest

Vendégeink az egyedülálló látványkonyha mellett a belső terek különleges forma- és színvilágában is gyönyörködhetnek, ha ellátogatnak hozzánk. Széles választékunk magában foglalja a tradicionális, valamint a dél-olasz és mediterrán konyha remekeit is. Gazdag büféválasztékunk olasz előételeket, desszerteket, ...

Coffee Cat

Coffee Cat

Gyere és kezd a napod a Coffeecat-ben! Finom kávézó Budapesten az Ó utcában.

El Asador de Pata Negra Étterem Budapest

El Asador de Pata Negra Étterem Budapest

Az asadorok világában a hússütés szertartás, a vendéglátás életfilozófia. Ezt hoztuk magunkkal Spanyolországból Budapestre, otthonról haza. Spanyolországban évszázadok óta áldoznak a minőségi sült húsok oltárán. A hagyomány és a szakértelem találkozásából a spanyol gasztronómia olyan emblematikus ...

Ezaz Bisztró

Ezaz Bisztró

Az Ezaz Bisztró közvetlenül a Szent István Bazilika szomszédságában található, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Tágas teraszáról csodálatos panoráma nyílik a Bazilikára.

Haldi Pakisztáni és Indiai Gyorsétterem Budapest

Haldi Pakisztáni és Indiai Gyorsétterem Budapest

Kóstolj bele a Közel-kelet varázslatos ízvilágába, melyet minden nap a Westend bevásárlóközpontban, az éttermeknél elérhetsz. Javasoljuk tégy egy próbát. Különleges, ínycsiklandó fűszerezésű ételeink között a húsimádók és vegetáriánus is megtalálják a megfelelő ételt. Folyamatos menükínálatban kedvező ...

Hello Baby Bar & Club Budapest

Hello Baby Bar & Club Budapest

Palotahomlokzat, erkélysor, kőbábos korlát és monumentális gömbök. Izgalmasan hangzik? Az Oktogonnál az Andrássy úti villa falai között vár a sejtelmes hangulatú Hello Baby Bár két tánctérrel, 5 bárpulttal, profi személyzettel, nemzetközi fellépőkkel és változatos zenei felhozatallal!

Kogart Ház

Kogart Ház

Kovács Gábor Gyűjtemény, múzeum shop, Gróf Buttler Borászat bemutatóterem.

Két Szerecsen Bisztró és Kávéház

Két Szerecsen Bisztró és Kávéház

Nemzetközi konyha, reggeli, jeges hűsítők, finom borok. Új színekkel, hangulatos környezetben várunk mindenkit.

1 2 3 4 ... 10   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

CSÁNYI5 - Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár programok 2024 CSÁNYI5 - Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár programok 2024
  • Budapest
  • VII. kerület
2024. április 23. (kedd)
Eötvös 10 Közösségi Ház programok 2024. Online jegyvásárlás Eötvös 10 Közösségi Ház programok 2024. Online jegyvásárlás
  • Budapest
  • VI. kerület
2024. április 23. (kedd)
Kolibri Színház előadások 2024. Online jegyvásárlás Kolibri Színház előadások 2024. Online jegyvásárlás
  • Budapest
  • VI. kerület
2024. április 23. (kedd)

Hasonló ajánlatok

ErődFeszt 2024 Komárom ErődFeszt 2024 Komárom
  • Komárom
2024. május 3. (péntek) - 2024. május 5. (vasárnap)
Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé 2024 Kaposvár Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé 2024 Kaposvár
  • Kaposvár
2024. május 6. (hétfő) - 2024. május 10. (péntek)

Figyelmébe ajánljuk!

RS9 Színház Budapest RS9 Színház Budapest
  • Budapest
  • VII. kerület

Érdemes felkeresni!

Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!