Szent István Nap Mosonmagyaróvár 2020
Szálljon be az új Arteonba, engedje, hogy lenyűgözze az elegáns beltér és az intuitív kezelhetőség!
Szálljon be az új Arteonba, engedje, hogy lenyűgözze az elegáns beltér és az intuitív kezelhetőség!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Szilveszteri programajánló
Szilveszteri programajánló

Szent István Nap Mosonmagyaróvár 2020


Idén rendhagyó módon augusztus 20-án, két helyszínen (a Flesch Központhoz és a Magyar utcára) várunk minden érdeklődőt a Szent István Nap 2020 rendezvényre.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Szent István Nap 2020

2020. augusztus 20., csütörtök, 9:00–22:00

Flesch Központ és Magyar utca

Programok:

MAGYAR UTCA:

9:00-16:00 Mesterségek utcája

Gyertyamártás, cipész, kovács, fafaragás, agyagozás, hímzés, halászháló készítés, könyvkötés, üvegműves, nemezelés, gyertyamártás, csigatészta készítés, szíjgyártás, levendulazacskó készítés, szappankészítés, fonás rokkán, csuhézás és gyékényezés.

9:00-15:00 Guruló zongora

A siófoki Vágó János, azaz Mr. Piano guruló zongorájával járja az országot és a különleges előadásával sokak arcára csal mosolyt és ámulatot. Hangszerének megalkotásához egy guruló zongora adta az ötletet, melyet egyik fellépése során látott külföldön. Néhány évvel ezelőtt megalkotta saját hangszerét és az ország számos pontján okozott kellemes perceket az embereknek.

Ebben a nem mindennapi élményben lesz része a mosonmagyaróváriaknak a Szent István Napokon is. Zongorát már mindenki látott, de guruló és zenélő zongorát kevesebben. Újra eljön Mr. Piano a guruló zongorájával, és elkápráztat bennünket zenéjével.

10:00 MOFÉM Fúvószenekar térzene

11:00 Gyerekkoncert

Az ISZKIRI egy modern, vagány gyerekzenét játszó zenekar. Tagjai gyakorló apukák, akik főállásban is gyermekekkel foglalkoznak. Ugyanakkor évtizedek óta profi zenészként is működnek, a legkülönfélébb zenei stílusokban. 2011 tavaszán döntöttek úgy, hogy civil foglalkozásukat és legfontosabb hobbijukat összekötik. Így alakult meg az ISZKIRI gyerekzenekar, amelynek repertoárját könnyedén válogatták össze, hiszen külön-külön számtalanszor játszottak már gyermekközönség előtt.

A zenekar saját dalok tekintetében igen termékeny. Koncertjeiken igen nagy sikerrel adják elő szerzeményeiket, de természetesen emellett felcsendülnek a legnépszerűbb magyar gyerekdalok is.

12:30-15:00 Szigetköz legnagyobb halászleve

Mosonmagyaróvár életében hetedik alkalommal az ízek és az illatok kavalkádját kínáljuk az érdeklődőknek. Ha Szigetköz, akkor halászlé, méghozzá 1500 adag egy kondérban! Augusztus 20-án délelőtt látványos halászlé főzésre várjuk a fesztiválozókat. Az óriásbográcsban szigetközi halakból halászlevet készítünk. A finomság mellé társul a jó hangulatot biztosító élőzene is, mely még önfeledtebbé teszi napjukat. Az 1800 literes óriásbográcsban szigetközi halakból készült halászlevet jelképes összegért jó cél érdekében bárki megvásárolhatja a helyszínen. Töltsék nálunk az ünnepi ebédet! Mindenkit sok szeretettel várunk!

12:30-14:30 Jó ebédhez szól a nóta: Kosári Judit

Kosáry Judit, Sebestyén Tamás és Kosár Szabolcs hozza el számunkra az idén a jó muzsikát a halászlé mellé. Kosáry Judit 1994-ben megnyerte Duna TV által meghirdetett Dankó Pista nótaénekes versenyt, 1998 – ban a nemzetközi Jákó Vera nótaénekes versenyen, a profi kategóriában az ezüstkoszorús minősítést kapta meg. Számos tv, rádió felvételen szerepelt, hanghordozói jelentek meg. Sebestyén Tamás a győrszentiváni Cserók Nóta Klub alapítója és annak vezetője. Nótaéneklésre a néhai Győri Szabó József nótaénekes inspirálta. Nóta mellett az operettet és a könnyűzenét is örömmel énekli. Rendszeres fellépői kulturális rendezvényeknek. Hozzájuk csatlakozott Kosár Szabolcs, aki feleségével, Jankával, jelenleg is egy show zenekar énekesei. Munkáinak nagy részét egy óceánjáró hajó fedélzetén töltik. Repertoárjukba tartoznak az örökzöld slágerek, tangók, bosanovák, popslágerek, és természetesen nem maradhat ki a szívéhez oly közel álló magyar nóta sem. Az énekeseket kíséri a híres GIPSY VIRTUSO cigányzenekar, Sárközi Pál prímás vezetésével.

FLESCH KÖZPONT:

15:00-20:00 Óriás fajátszóház

Társasjáték a szabadban, logikai készségfejlesztő játékok hatalmas méretben. Szórakoztató és gondolkodtató, hasznos kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak. Minigolf, malom, memória, puzzle, gólyaláb, stb. Próbálják ki! Sok móka és kacagás!

15:00-20:00 Ládavasút játszóház

A játék lényege, hogy egy faládában ülve suhanhatnak le a 16 méter hosszú lejtős pályán a gyerekek. Akár egy igazi mini hullámvasút! A ládavasutat könnyű megszeretni, bárhol bukkan fel, hamar a gyerekek kedvence lesz, ami nem is csoda, hiszen igazi élmény a gondtalan suhanás az apróságoknak.

15:00-20:00 Guruló zongora

A siófoki Vágó János, azaz Mr. Piano guruló zongorájával járja az országot és a különleges előadásával sokak arcára csal mosolyt és ámulatot. Hangszerének megalkotásához egy guruló zongora adta az ötletet, melyet egyik fellépése során látott külföldön. Néhány évvel ezelőtt megalkotta saját hangszerét és az ország számos pontján okozott kellemes perceket az embereknek.

Ebben a nem mindennapi élményben lesz része a mosonmagyaróváriaknak a Szent István Napokon is. Zongorát már mindenki látott, de guruló és zenélő zongorát kevesebben. Újra eljön Mr. Piano a guruló zongorájával, és elkápráztat bennünket zenéjével.

15:00-20:00 Bóbita Bábszínház: Királyfik és királylányok

A Bóbita Bábszínház társulata várja a kisgyermekes családokat, ahol a kicsik kipróbálhatják ügyességüket, kreativitásukat, logikai képességeiket. A játéktér kellemes szórakozást biztosít óvodás és kisiskolás gyermekek számára, ahol a játékot animátorok segítik és felügyelik. Egész napos vidám játék.

16:00 Bóbita Bábszínház: Bűbájos lakat

Bábjáték 4 éves kortól, 45 - 50 percben (Esőhelyszín a Fehér Ló Közösségi Ház színházterme.)

Berze Nagy János gyűjtése alapján bábszínpadra írta: Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó
Tervező: Bodor Judit
Zene: Csernák Zoltán Samu
Rendezte: Schneider Jankó
Játsszák: Papp Melinda és Matta Lóránt

Élt egyszer egy szegény asszony, aki olyan szegény volt, hogy még az egerei is a szomszédba jártak kéregetni. Ennek az asszonynak volt egy fia. Ez a fiú olyan okos volt, hogy túljárt még az ördög eszén is: elcsente legféltettebb kincsét, a bűbájos lakatot. Jól is ment a sora ezután a szegény legénynek, még a király lányát is feleségül vette. Ám az ördög sosem alszik!

Kérjük a családokat, ha tehetik, az előadásra hozzanak magukkal plédet, így barátságos és kényelmes körülmények között élvezhetik majd a bábjátékot!

17:30 Gurul a város / indulás UFM Aréna, érkezés Flesch Központ /

Várunk mindenkit!

Útvonal: UFM Aréna - Gorkij utca - Pacsirta u. - Szekeres Richárd u. - Huszár Gál u. - Cseresznyés u. - Barátság u. - Alkotmány u. - Fertősor - Liszt Ferenc u. - Bauer Rudolf u. - Kossuth L. u. - Ostermayer u. - Töltés u. - Soproni u. - Hild J. Tér - Soproni u. - Szent István király u. - Magtár u. - Aranyossziget u. - Mosonyi u. - Károly u. - Flesch Központ parkoló

18:00 Bóbita Bábszínház: Az ördögszántotta hegy

Gólyalábas, óriásbábos szabadtéri játékot láthatják.

A szársomlyói mondát adaptálta és rendezte: Sramó Gábor
Dramaturg: Papp Melinda
Tervezte: Boros Melinda
Játsszák: Balog Zita Mária, Czéh Dániel, Arató Máté, Matta Lóránt, Papp Melinda
Muzsikus: Czigány Tamás m.v./Komlóczi Zoltán m.v.

Azt beszélik, a Villány melletti Szársomlyó hegyet maga az ördög szántotta fel. Hogy mi okáért? A nagyharsányi vén boszorkány Harka nevű lányára fájt a vén patás foga, de csak úgy kaphatta meg, ha hajnalhasadtáig felszántja a hegy szikláit. Majdnem sikerült is neki, ám a boszorkány ekkor újabb cselt eszelt ki, hogy megmentse leányát az ördögtől. A szabadtéri játék az „Ördögkatlan” mondáit idézi meg gólyalábasokkal, óriásbábokkal és vérpezsdítő muzsikával. Az előadás időtartama kb. 25-30 perc.

18:30 (kb.) FleschMob (a városi táncosok közös produkciója)

A város tánccsoportjai, Auxner Bianka táncművészeti menedzser vezetésével, a tavalyi év nagysikerű FleschMobja után ismét összefogtak, de ezúttal azzal a céllal, hogy a tánc művészetén keresztül feldolgozzák az elmúlt időszak nehézségeit, küzdelmeit. Különböző táncstílusokon keresztül fejezik ki a lélek érzéseit és elvezetnek mindannyiunkat egy virágzó, élhető jövő felé.

20:00 Blahalouisiana 

A Blahalouisiana a hazai modern pop-beat-rock egyik legjelentősebb fiatal zenekara. A már-már ikonná vált Schoblocher Barbara egyedi hangját számos rádiós slágerből / The wanderer, Ahol összeér, Első Reggelen, Túl távol elég közel, Ha élni felejtek / ismerhetjük. A zenekar évek óta teltházas klubkoncerteket ad Budapesten és vidéken egyaránt, illetve jelen van az összes hazai nagy fesztiválon. 2016-ban elnyerték a ‘Magyar fesztiválok felfedezettje’ díjat, ugyanebben az évben debütált az addigi munkásságukat összefoglaló első albumuk “Blahalouisiana” címmel. 2017 őszén második albumuk az „Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi” jelent meg, melyet szintén teltház előtt mutattak be. Időközben határon kívülre is elvitték műsorukat, megfordultak Erdélyben, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Észtországban a Tallin Music Week-en illetve Hollandiában többször is, majd 2018 októberében egy 6 állomásos Oroszországi turnén is részt vettek.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Kocsonyafesztivál Miskolc 2021
Kocsonyafesztivál Miskolc 2021
  • Miskolc
2021. február 1 - 28.
Zsolnay Fényfesztivál 2021
Zsolnay Fényfesztivál 2021
  • Pécs
2021. július 1 - 4.
Ördögkatlan Fesztivál 2021
Ördögkatlan Fesztivál 2021
2021. augusztus 3 - 7.

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
9200 Mosonmagyaróvár , Flesch Központ és Magyar utca
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Mosonmagyaróvári programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események