Tavaszi pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Tavaszi pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Soproni Szieszta - Töltse a Munka ünnepét a varázslatos tavaszi Lővérekben!
Soproni Szieszta - Töltse a Munka ünnepét a varázslatos tavaszi Lővérekben!
Gyulai hétköznapi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Gyulai hétköznapi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Május 1-ei wellness hétvége Egerben -  Itt a remek alkalom, hogy kimozduljon otthonról!
Május 1-ei wellness hétvége Egerben -  Itt a remek alkalom, hogy kimozduljon otthonról!

A Szepes Gyula Művelődési Központ feladata a kulturális értékek közvetítése, a kultúra eljuttatása a közösségekhez, az egyénekhez. Olyan kulturális és művészeti tevékenységek működtetése, amelyek minden korosztálynak, csoportnak programot kínálnak és az egyéneket minden élethelyzetben, életkorban, egész életük folyamán meg tudja szólítani. Célja egy olyan tevékenységszerkezet kialakítása, amely segíti a közéleti, kulturális, társasági élet kialakulását, a város kulturális vonzerejének növekedését.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok 2018

Metamorfózis - Szánthó Tibor fotókiállítása
A Szepes Gyula Művelődési Központ tisztelettel meghívja
2018. április 6-án, pénteken 18 órára

A tárlatot megnyitja:
M. NAGY PÉTER újságíró
Közreműködik:
SZÉKÁCS NOÉMI fuvolán
A kiállítás megtekinthető 2018. április 30-ig – Érd, Alsó u. 9.

„8 évesen apámtól id. Szánthó Tibortól - aki 50 éven át fényképezte az Alföldi tájat, embereket - kapott Box kamerával kezdtem el kísérletezni. Az általa tanult tapasztalatok adtak kedvet és ambíciót a fényképezéshez, megismertem a korai eljárásokat, kamerákat. Kecskeméten kaptam fotószakos diplomát, majd fotó- és film-stúdiók munkatársaként dolgoztam. (MAFILM, Szeged)
Torontóban töltött éveim során meghatározó volt André Kertésszel való találkozásom, mely nagy hatással volt a későbbi munkásságomra. A 2000-es években volt szerencsém Szipál Martin, Eifert János és Tóth István fotóművészekkel is találkozni. Rendszeresen szerepelek egyéni és csoportos kiállításokon itthon és külföldön egyaránt. (Torontó galériák, Alföldi Fotószalon, Lódz Fotógaléria - PL) 2007 óta tagja vagyok a Duna-Art Fotóklubnak, 2014-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. (MAOE)
A fényhatások, a változó világ, a környezetükben élő emberek, a feltáruló mikró világ részletei mind érdekes fotótémák számomra.”


2018. május 7., hétfő 19:00
Dés László - Geszti Péter - Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk

Érd,  Szepes Gyula Művelődési Központ

Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán zenés játék.
Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról.
Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.
A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg.
A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.


Csík Zenekar Koncert

MÁJUS 23. SZERDA, 19:00

Jöjjön el, és élje át Ön is ezt a érzést, amit az idén 30 éves Csík zenekar tud nyújtani! Felejthetetlen lesz!

“Elképesztő mennyi sokszínű zenei élményt élhetünk át bármelyik percben a napjainkban zajló t echnológiai forradalom eszközeinek segítségével, mégis szüksége van a lelkünknek arra, hogy meglelje, felfedezze a saját zenei hovatartozását, érezze ennek sodrását, lüktetését.  A Csík zenekar muzsikájának sajátos hangzásvilága is lehet az a valami, ami segít a lelkünknek rátalálni erre. Hiszen zenei gondolataik újra formálják, a jelenkor művészetévé, élő városi folklórrá varázsolják csodás örökségünket, a magyar népzenét. Ráadásul egy koncertélménynél sokkal többet adnak: kultúrát, kalandozást a zene világába, örömöt, és megnyugvást a hétköznapokban.” (Csík János)

Online jegyvásárlás


2018.05.07.
2018.05.23.
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Szepes Gyula Művelődési Központ programok 2018