Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Szívünk Napja 2023 Budapest

1146 Budapest XIV. kerület, Dózsa György út - Ötvenhatosok tere (47.512115 x 19.080698) Megnézem a térképen

Fesztivál az egészségért a megújult Városligetben. Immáron 23. alkalommal szervezi meg a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és az MKT Szívalapítványa szeptember utolsó vasárnapján hazánk egyik legnagyobb lakossági egészségügyi eseményét, a Szívünk Napját, amelynek idei főszereplője a sport lesz. Az ingyenes rendezvényen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számtalan kiállítóval, színes családi programokkal és értékes nyereményekkel várják az érdeklődőket.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Szívünk Napja 2023

2023. szeptember 24. 10:00 - 18:00

Ingyenes fesztivál az egészségért a megújult Városligetben

Sztárfellépőkkel, színes programokkal, szakértő tájékoztatással, ingyenes szűrővizsgálatokkal és értékes nyereményekkel rendezik meg szeptember utolsó vasárnapján a 23. Szívünk Napját. Hazánk egyik legnagyobb lakossági egészségügyi eseményének főszereplője ezúttal az élethosszig tartó, élethossznövelő sport lesz. A Liget Élményfutáson egy csapatként áll rajthoz orvos és páciense. Helyszín: a Liget Budapest Projekt és a Néprajzi Múzeum Látogatóközpont és Park szabadtéri és fedett területei.

A World Heart Federation kezdeményezésére minden évben szeptember végén, a Szív Világnapján rendezik meg a Föld legtöbb országában a Szívünk Napja elnevezésű nagy sikerű eseménysorozatot, melyhez a Magyar Kardiológusok Társasága 2000 óta Ingyenes Családi Egészségnap szervezésével csatlakozik.

A Szívünk Napja a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre hívja fel a figyelmet. A lakossági szűrővizsgálatok elvégzésén túl az esemény kiemelt témája az egészséges életmód, táplálkozás és a fizikai aktivitás népszerűsítése; valamint a résztvevők egészségügyi ismereteinek bővítése, különös tekintettel a szívbetegségekre, azok kockázati tényezőire (magasvérnyomás, emelkedett koleszterinszint, dohányzás, cukorbetegség), valamint az érrendszeri betegségekre, szívelégtelenségre.

Egy helyszínen, egy célért indul idén együttműködés a Budapest Sportirodával, amelynek élményfókuszú ligetfutásán csapatként állnak rajthoz orvosok és betegeik. Állapotukat, mozgásukat és helyzetüket korszerű technológiai támogatást biztosító jeladó követi. Scherer Péter színművész ismét aktív szerepet vállal a Szívünk Napja nagyköveteként, s az olyan örökzöld aktivitások is elmaradhatatlanok, mint a Fuss az Iskoládért Program, a kortalan Szívösvény és a Tekerj a szívedért! A családdal érkezőket népszerű gyermekprogramok szórakoztatják majd, a kicsik és a nagyobbak 4-6, 7-10, 11-14 korosztályban hirdetett rajzpályázaton is megmutathatják, mit jelent számukra a „szívük hangja”.

Fiatalok táncbemutatójával indul a színpadon 9:45-kor a hasznos és szórakoztató programsorozat, majd Kovácsovics Fruzsina zenekarával ad koncertet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A színpad ezt követően a „Szívünk Hangja” rajzverseny legjobbjaié lesz. Az életen át tartó sport jótékony hatásáról 11 órától osztja meg tapasztalatát Prof. Vágó Hajnalka, Kocsis Árpád, Dr. Durst János és Dr. Hartyánszky István. Fél 12-kor Zeneterápia veszi kezdetét Dr. Moretti Magdolnával és Szabó Attilával, a Csík zenekar zenészével. Szívesen-ízesen-sportosan címmel fél 1-től beszélget és főz Erdei Zsolt és Schenker Horváth Kinga, majd kezdődik az Okostányér Erdélyi Alízzal.

Hitek és tévhitek az elhízásról témakörben tart előadást 13 órától az Elhízástudományi Társaság képviseletében Dr. Halmy Eszter. A Szívhangok – Kardiovaszkuláris rizikófaktorok az operák világában sokat ígérő címet viseli Dr. Hábetler András és vendége produkciója 13:20 és 13:50 között, majd világbajnok vízipólósainkkal beszélget Prof. Merkely Béla. 13:20-tól Győrfi Pál, Scherer Péter, Prof. Járai Zoltán, Dr. Bárczi György, Prof. Becker Dávid útmutatásával tekerhetünk a szívünkért, s a mentőkerékpár bemutatásával veszi kezdetét a kerékpáros felvonulás. A méltán népszerű nordic walking bemutatón Kőrösi Judittal sajátíthatjuk el az alapokat. A szívelégtelenség legyőzésének rejtelmeibe Prof. Sepp Róbert, Dr. Borbély Attila, Dr. Sax Balázs és Prof. Halmosi Róbert 14:50-től avatja be az érdeklődőket, majd Győrfi Pál és Prof. Zima Endre ismerteti a laikus újraélesztés alapfogásait.

A 15:50-kor kezdődő jógabemutatón Csarnai Edit jógaoktatót Puporka Elemér szívtranszplantált zenetanár kíséri gitáron. Mágusok a színpadon – Csak a kezemet figyeljék! címmel Prof. Csanádi Zoltán, Prof. Duray Gábor, Prof. Gellér László, valamint Habók János bűvész 16:10-től varázsolja el a publikumot. A leadott pecsétgyűjtők ajándéksorsolását követően Járai Márk koncertje zárja a szakmai és szórakoztató programelemekben is bővelkedő egészségfesztivált. Az esemény házigazdája Scherer Péter és Kéky Kira.

További programok:

• Interaktív egészségprogramok:
o Újraélesztés oktatása
o Szűrőprogram: https://egeszsegprogram.eu/
o Szívünkkel kapcsolatos kvízjátékok kicsiknek és nagyoknak
o Dietetikai tanácsadás
o Egész napon át orvosi tanácsadás, külön rendezvénysátorban
o Szívösvényen – fizioterápiás és gyógytornász segítség, tornagyakorlatok megtanulása
o A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete játékos, interaktív órákat tart gyerekeknek az egészséges táplálkozásról, az elsősegélynyújtásról, az újraélesztésről, a véradásról

• A szabadidősport és a mozgás sokszínűségének bemutatása:
o Decathlon – ingyenes kerékpárkölcsönzés és -szerviz, ingyenes sporteszközbérlés: pingpongasztal, labdarúgás, turnball (tenisz, tollas) játékok és gördülő sportok
o kézilabda-bemutató és -játék
o röplabda-bemutató és -játék
o teqball-bemutató és -gyakorlás
o nordic walking tanórák
o TSO Medical – sportanalitika, sportdiagnosztika, rehabilitáció, „okos póló”

• Eisberg saláta és smoothie egész napos kóstolása
• A Nutri8 termékei energiával töltenek fel – izotóniás sportitalok egész napos kóstolása
• BRFK – játékos bűnüldözés, nyomolvasás és egyéb interaktív feladatok
• HatásSzünet Műhely – dráma- és szituációs játékok minden korosztálynak
• Gyerekeknek kézműves és foglalkoztató sátrak
• Ingyenes légvár

Látogassanak el a Szívünk Napjára, és vegyenek részt az ingyenes szűrővizsgálatokon!

Vércukor értékének meghatározása

A vércukorszint alatt a vérplazmában adott pillanatban megmért, meghatározott vércukor mennyiségét értjük.

    Vércukorszint – mértékegysége a mmol/Liter
    Éhgyomri vércukorszint – legalább 12 órás éhezést követően mért vércukorszint
    Étkezés utáni vércukorszint – Ezt a tesztet leggyakrabban a betegség gondozása során alkalmazzák. 1,5-2 órával étkezés után kell mérni.

A normál éhomi vércukorszint 4-6 mmol/l. Étkezés után 1,5-2 órával a normális érték: <7,5 mmol/l.

A határtértéket meghaladó vércukorszint kezelése mindig egyénre szabott, a kezelőorvos a társbetegségeket és egyéb szempontokat is figyelembe vesz.

Koleszterin értékének meghatározása

A vérzsírok vérben való megjelenését a koleszterinszint jellemzi. A laborvizsgálatok során leggyakrabban az alábbiakat vizsgálják:

    LDL-koleszterin: alacsony sűrűségű koleszterin, „rossz” koleszterin.
    HDL-koleszterin: nagy sűrűségű koleszterin, „jó” koleszterin

Vérnyomás értékének meghatározás

A vérnyomás mértékegysége a higanymilliméter (Hgmm), méréskor pedig két értéket vizsgálunk.

    Szisztolés vérnyomás - azt a nyomást mutatja a kar fő artériájában, ami a szív összehúzódásakor alakul ki.
    Diasztolés vérnyomás - a szívverések közti szünetben mérhető nyomást mutatja.

Az európai ajánlások alapján 140/90 Hgmm fölött magas vérnyomást (hipertóniát) állapíthatunk meg. 18–65 év közötti életkorban a vérnyomás célérték <130/80 Hgmm, de idős betegeknél (> 65 év) az ajánlás ettől eltérő célértéket határoz meg: 130–139/70–79 Hgmm.

Carotis Ultrahang elvégzés

A nyaki erek ultrahangja egy biztonságos, fájdalommentes vizsgálat, melynek során ultrahang segítségével vizsgálják meg a nyaki artériákon belüli vérkeringést. A nyaki ér (karotisz) ultrahang lényege, hogy észlelni lehet vele a beszűkült vagy elzáródott nyaki verőereket, amelyek növelik az agyvérzés kockázatát.

Tanácsadás

A rendezvényen lehetőségük lesz a vizsgálatok eredményeinek megbeszélésére. Kérdéseikről kardiológus szakorvosokkal konzultálhatnak.

Miért káros a tartósan magas vércukor-, vérnyomás-, vagy koleszterinszint

Sokan azt gondolják, hogy egy kicsivel magasabb érték még nem probléma. A tartósan magas vérnyomás-, vércukor- és vérzsírértékek legnagyobb veszélye azonban az, hogy sokáig lényegében semmilyen tünetet nem okoznak. A sok évig fennálló rendellenes értékek azonban károsító hatásukat sajnos már az első pillanattól kezdve kifejtik. A későbbiek során pedig számos betegséget okozhatnak (pl.: szívinfarktus,  stroke , alsó végtagi érbetegségek, szívelégtelenség…)

Mi a helyzet, ha valakinek túl alacsonyak az értékei? Az alacsony vérnyomással/vércukorszinttel/koleszterinnel van-e teendő?

A túl alacsony értékek a vérnyomás, illetve a vércukor esetében okozhatnak tüneteket. Az alacsony vérnyomás szédüléssel, fejfájással, súlyos esetben átmeneti eszméletlen állapottal járhat, míg alacsony vércukorszint esetén a szervezet figyelmeztető jelek sorozatát indítja el: kínzó éhségérzés jelentkezhet, szívdobogás érzés, izzadás, remegés kíséretében.

A vérzsírok esetében épp ellenkező a helyzet, a nagy tanulmányokból azt szűrték le a szakemberek, hogy minél alacsonyabb ez az érték, annál kisebb az esély a szív- és érrendszeri megbetegedésekre.

Tekerj a szívedért!

A Szívünk Napja rendezvény programjainak keretében kerékpáros demonstrációt terveztünk azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet a sport és a vidámság egészségügyileg jótékony hatásaira.

A kerékpáros rendezvény startja Budapest Városliget
Rajt időpontja 14:00 órakor

Kocogjunk rendszeresen, hogy tovább éljünk

A futás az egyik legegészségesebb sport, napi 5-8 km a legnagyobb túlélési előnyt jelentő mennyiség. Aki rendszeresen kocog heti 20-30 km-t, akár 30 százalékkal tovább élhet, mint aki egy lépést sem tesz önmagáért¬.  Van egészséghatár a sportban, az intenzívebb edzés is csaknem ugyanennyivel hosszabbítja meg éveink számát, vagyis az extrém terhelés már nem jótékonyabb, de azért még előnyös azok életkilátásaihoz képest, akik egyáltalán nem mozognak*. Betegség esetén is segít a gyógyszerszedést elodázó, gyógyító edzés, ezért lett a sport a főszereplője a 23. Szívünk Napja egészségfesztiválnak.  A szeptember utolsó vasárnapján rendezendő ingyenes eseményen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számtalan kiállítóval, színes családi programokkal és értékes nyereményekkel várják az érdeklődőket a Városligetben – tette közzé a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és az MKT Szívalapítványa.

„Az Európai Kardiológiai Társaság ajánlása szerint, megelőzés céljából napi 30-50 perc mozgás javasolt, ebből 20 perc egybefüggően, 120/perc pulzusszám felett végezve. Egészséges embereknél a tréningpulzus: 220-ból kell kivonni az éveink számát. Ez az aerob küszöbünk. E felett izomzatunk tejsavat termel, mely már nem egészséges. Biztonságosan a kiszámolt maximális aerob pulzusszámunk 75%-án sportolhatunk, „égethetjük a zsírt”. Egészségügyi problémák jelentkezése esetén pedig az orvos állapítja meg a beteg tréningpulzusát a panaszmentes terhelési küszöb maximumának 75%-ában. Hogy mit sportoljunk, tulajdonképpen másodlagos kérdés, amíg nem vagyunk betegek. Tapasztalataink szerint, az úgynevezett izomtömeg-növelő, erősítő mozgások is jót tesznek, nemcsak a kardio gyakorlatok” – fogalmaz Dr. Kiss Róbert Gábor, kardiológus. A kardiológus professzor állítja, az edzés kellemes visszacsatolás a szervezetnek, jó közérzetet eredményez, endorfint termel. „Ha rendszeresen mozgunk sok olyan betegséget meg tudunk előzni, ami évtizedekig adna munkát nekünk, orvosoknak. Ami az extrém sportokat, például a maratonfutást illeti, vagy „vasemberré, vasasszonnyá” válást, kizárólag egy életen át történő, gondosan felépített edzéssel elérhető célkitűzés, kellő megalapozás nélkül ez a döntés tragédiába is torkolhat – figyelmeztet.

A szakember szavai szerint, az ipari forradalom óta megváltozott életmódunk velejárója, hogy a fizikai edzés nem szerves része a mindennapjainknak, manapság csupán a jobb kezünk mutatóujját aktivizáljuk, és rengeteg stressz ér minket, leginkább betegen élünk. Nem erre alakították ki testünket az évezredek. A sok ennivaló és a kevés mozgás melegágya a kockázati tényezőknek. Az elhízás, a magas vérnyomás és vérzsírszint, valamint a cukorbetegség utat tör a szív- és érrendszeri betegségeknek, a kevesebb izom és több zsír pedig az anyagcsere zavarait hozza, hiszen a testünk nincs felkészülve arra, hogy nem használjuk. 

Betegen is mozogni kell, mindent megtéve azért, hogy ne romoljon tovább az állapotunk. Az orvosok is rendszeres testmozgást írnak elő, megfelelő felügyelet mellett. Akár ugyanazt, mint eddig, eltérő tréningpulzus meghatározásával.  „Sokféle betegség esetén javasolt a fizikai edzés, magas vérnyomásnál, cukorbetegségnél sokszor elég életmódváltozással kezdeni a kezelést, nem gyógyszerek szedésével. Rendszeres sport esetén, három hónap elteltével normalizálódhatnak annyira a vérnyomásértékek, hogy a következő tíz esztendőben se kelljen patikába menni” – mondja Kiss Róbert Gábor. Infarktus után is a rehabilitáció része az ellenőrzés mellett végzett, gondosan felépített fizikai edzésprogram a megromlott keringés, valamint a lelki egyensúly helyreállítását célozva. Hiszen egy munkaképes korú infarktusos beteg sokszor a saját teste által elárulva érzi magát, hiszen az cserbenhagyta. Ezzel a lelki üzenettel külön meg kell küzdeni. Ezt a harmóniát tudja a fizikai edzés visszaállítani, bizonyítva, hogy a beteg teste és lelke újra működik.

A SZÍVÜNK NAPJA 2023 RÉSZTVEVŐI

AstraZeneca | Amer Sports Austria GmbH Magyarországi Fióktelepe | Batz | Bayer | BFKH Népegészségügyi Főosztály | Boehringer Ingelheim | BRFK Bűnmegelőzési Osztály | BRFK Prevenciós Pont Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete | Csarnai Edit jógaoktató - Jóga Levendula | Decathlon | DuNatura Lekvár Manufaktúra | EGIS | Egy Csepp Figyelem Alapítvány | Eisberg | Elhízástudományi Intézet | Fogjunk Össze Alapítvány | HatásSzünet Műhely | Innomed Medical Zrt. | Íriszfotó | Kettlebell Sportági Szövetség | Krio Centrum | Külker Evezős Klub Óbuda | LR Health & Beauty Kft. | Magyar Szervátültetettek Szövetsége | Magyar Teqball Szövetség | Magyar Természetjáró Szövetség | Magyar Vöröskereszt | MKT Kardiológiai Fizioterápia Munkacsoport  | Multisport SE/Nordic Walking Sport Veresegyház | Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ | Nordic Walking Debrecen Sportegyesület | Nutri8 Sales Group Kft. | Nyitott Akadémia/Kulcslyuk Kiadó | Óbudai Kézilabda Sportiskola | Országos Mentőszolgálat | OTP Egészségpénztár | Radivert MR | Református Szeretetszolgálat | Richter Gedeon Nyrt. | Salvus Gyógyvíz | SERVIER | SZÍVSN Országos Betegegyesület | TSO Medical Hungary | Vivienvíz | Zabrakadabra Cukrászműhely

További ajánlataink

2024.06.07. - 2024.06.18.
Időszaki kiállítások Budapesten a Néprajzi Múzeumban 2024
Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek c. vándorkiállítás - Iharosberény
2024.06.18.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés az Indiánok. Lelkek. Túlélők. c. fotókiállításban
2024.06.18.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés az Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek c. kiállításban
2024.06.18.
2024.06.18. 10:30
Néprajzi Múzeum tárlatvezetések 2024. Budapest. Időszaki és állandó kiállítás tárlatvezetések
Tárlatvezetés az Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek c. kiállításban
2024.06.18. 14:00
Néprajzi Múzeum tárlatvezetések 2024. Budapest. Időszaki és állandó kiállítás tárlatvezetések
Tárlatvezetés az Indiánok. Lelkek. Túlélők. c. fotókiállításban
2024.06.18. 17:00
2024.06.18. - 2024.06.22.
2024.06.18. - 2024.08.27.
Városligeti programok 2024. Események, rendezvények
Kresz Suli a Közlekedési Múzeummal
2024.06.19.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés az Együtt. Inaktelki képek 2000-2002 c. kiállításban
2024.06.19.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés a Zoom c. kiállításban
2024.06.19.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés a Kerámiatérben
2024.06.19. 10:30
Néprajzi Múzeum tárlatvezetések 2024. Budapest. Időszaki és állandó kiállítás tárlatvezetések
Tárlatvezetés az Együtt. Inaktelki képek 2000-2002 c. kiállításban
2024.06.19. 14:00
2024.06.19. 17:00
2024.06.19. - 2024.06.23.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.06.19. - 2024.06.28.
Időszaki kiállítások Budapesten a Néprajzi Múzeumban 2024
Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek c. vándorkiállítás - Dombóvár
2024.06.20.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Közösségben élni kerekasztal-beszélgetés
2024.06.20.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés az Indiánok. Lelkek. Túlélők. c. fotókiállításban
2024.06.20.
2024.06.20.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés az Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek c. kiállításban
2024.06.20.
2024.06.20. 10:30
2024.06.20. 14:00
Néprajzi Múzeum tárlatvezetések 2024. Budapest. Időszaki és állandó kiállítás tárlatvezetések
Tárlatvezetés az Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek c. kiállításban
2024.06.20. 18:00
Néprajzi Múzeum tárlatvezetések 2024. Budapest. Időszaki és állandó kiállítás tárlatvezetések
Tárlatvezetés az Indiánok. Lelkek. Túlélők. c. fotókiállításban
2024.06.21.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés az Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek c. kiállításban
2024.06.21.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés az Együtt. Inaktelki képek 2000-2002 c. kiállításban
2024.06.21.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés a Kerámiatérben
2024.06.21. 10:30
2024.06.21. 14:00
Néprajzi Múzeum tárlatvezetések 2024. Budapest. Időszaki és állandó kiállítás tárlatvezetések
Tárlatvezetés az Együtt. Inaktelki képek 2000-2002 c. kiállításban
2024.06.21. 17:00
Néprajzi Múzeum tárlatvezetések 2024. Budapest. Időszaki és állandó kiállítás tárlatvezetések
Tárlatvezetés az Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek c. kiállításban
2024.06.22.
2024.06.22.
2024.06.22.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Múzeumok Éjszakája a Néprajzi Múzeumban
2024.06.23.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés az Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek c. kiállításban
2024.06.23.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés az Indiánok. Lelkek. Túlélők. c. fotókiállításban
2024.06.23.
Néprajzi Múzeum programok Budapest 2024
Tárlatvezetés az Együtt. Inaktelki képek 2000-2002 c. kiállításban
2024.06.23. 11:00
Néprajzi Múzeum tárlatvezetések 2024. Budapest. Időszaki és állandó kiállítás tárlatvezetések
Tárlatvezetés az Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek c. kiállításban
2024.06.23. 14:00
Néprajzi Múzeum tárlatvezetések 2024. Budapest. Időszaki és állandó kiállítás tárlatvezetések
Tárlatvezetés az Indiánok. Lelkek. Túlélők. c. fotókiállításban
2024.06.23. 16:00
Néprajzi Múzeum tárlatvezetések 2024. Budapest. Időszaki és állandó kiállítás tárlatvezetések
Tárlatvezetés az Együtt. Inaktelki képek 2000-2002 c. kiállításban
2024.06.26. - 2024.06.30.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.07.03. - 2024.07.07.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.07.10. - 2024.07.14.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.07.14.
2024.07.17. - 2024.07.21.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.07.19. - 2024.07.28.
2024.07.24. - 2024.07.28.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.07.31. - 2024.08.04.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.08.07. - 2024.08.11.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.08.11.
2024.08.14. - 2024.08.18.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.08.21. - 2024.08.25.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.08.28. - 2024.09.01.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.09.04. - 2024.09.08.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.09.11. - 2024.09.15.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.09.15.
2024.09.18. - 2024.09.22.
1 200 Ft - 18 000 Ft Jegyvásárlás
2024.09.21.
2024.09.24.
2024.10.05.
2024.12.07.
2023.05.23. - 2024.06.23.
Időszaki kiállítások Budapesten a Néprajzi Múzeumban 2024
Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek
2023.09.15. - 2024.06.23.
Időszaki kiállítások Budapesten a Néprajzi Múzeumban 2024
Indiánok. Lelkek. Túlélők. - Claudia Andujar fotókiállítása a Néprajzi Múzeumban
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.03.05. - 2024.06.30.
Időszaki kiállítások Budapesten a Néprajzi Múzeumban 2024
FORRÁS ÉS KREATIVITÁS – Az alkotófolyamatok galériája
2024.03.05. - 2024.07.12.
Időszaki kiállítások Budapesten a Néprajzi Múzeumban 2024
„Figyeljük népünk olvasmányait” - Válogatás a Néprajzi Múzeum könyvtárának világi ponyváiból
2024.03.05. - 2024.12.31.
2024.05.09. - 2025.01.05.
Időszaki kiállítások Budapesten a Néprajzi Múzeumban 2024
SHIPIBO-KONIBO. Népem portréi – David Díaz fényképei
2024.05.18. - 2024.08.15.
Időszaki kiállítások Budapesten a Néprajzi Múzeumban 2024
Húzd rá cigány! A „czigány zene” Liszttől a hungarikumig
Találatok száma: 11

Green Hotel**** Budapest

Green Hotel**** Budapest

A Green Hotel Budapest a főváros egyik egyedi stílusú szállodája, a kiemelt rendezvényközpont közelében, a Puskás Ferenc Stadionnál. Különböző, a természet meghitt nyugalmát idéző hangulatban kialakított, tágas és modern szobákkal, illetve üzleti és családi rendezvényekhez, kisebb konferenciákhoz ...

Hotel Lucky***

Hotel Lucky***

A Hotel Lucky*** kényelmes szobáival, konyhás, légkondicionált apartmanjaival minden elvárásnak megfelel, akár üzletemberek, turisták vagy tranzit utasok veszik igénybe szolgáltatásait. Legtöbb szobánkban vezeték nélküli internet hozzáférést biztosított. Éttermünk gazdag büféreggelivel várja kedves ...

Passzió Panzió

Passzió Panzió

A panzió Zugló zöldövezetében található. Könnyen megközelíthető a belvárostól és az M3 autópályától. Szobáiban a vendégek kényelemre lelnek, akár pihenés akár munka céljából érkeznek a családias hangulatú szálláshelyre. Minden szobához fürdőszoba, rádió, kábeltévé, ventilátoros csillár tartozik. ...

Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

A Szőnyi Hotel*** Zuglóban található, így vendégeink egyszerre élvezhetik a belváros közelségét és a zöldövezet nyugalmát. Házunk 42 szobával rendelkezik, melyekben 90 fő szállásolható el. Budapest történelmi belvárosa autóval vagy tömegközlekedéssel néhány perc alatt elérhető. Legfontosabb célunk, ...

Ajtósi Dürer sori Kollégium

Ajtósi Dürer sori Kollégium

Az Ajtósi Dürer sori Kollégium 9 emelete otthont nyújt az Eötvös Loránd Tudományegyetem minden karáról érkező hallgatóknak.

Danubius Hotel Arena****

Danubius Hotel Arena****

A hotel Budapest legnagyobb sport- és rendezvénycentrumainak közelében, a Puskás Ferenc Stadion és a Papp László Sportaréna közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A hotel frissen felújított, mediterrán hangulatú, fürdőszobás, légkondicionált szobái ideális helyszínt biztosít sporteseményekre, ...

Hotel Amadeus*** Budapest

Hotel Amadeus*** Budapest

A Hotel Amadeus Budapest zöldövezetében, Zugló kertvárosában csendes, kellemes környezetben helyezkedik el, a belvárostól és a Hungexpo területétől is csak néhány kilométerre. A szálloda 39 tágas, kényelmes szobával, valamint körpanorámás étteremmel, kerthelységgel, konferenciatermekkel és egy ...

Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotelünk családias környezetben üzemel, mely Budapest belvárosától 3 km-re, a Városliget turisztikai látványosságainak közelében, az M3-as autópálya bevezető szakaszánál található. A Romantik Hotel a romantikát nemcsak a nevében viseli, hanem megjelenésében is: diófa falborítás, antik szekrények, régi ...

Hotel Veritas Budapest

Hotel Veritas Budapest

A Hotel Veritas a Papp László Sportaréna, a SYMA kiállítási központ és az EXPO kiállítási területhez is közel található.

Hotel Zugló Budapest

Hotel Zugló Budapest

Hotelunk Zuglóban, Pest egyik legelegánsabb, legrégebbi kerületében helyezkedik el, közel a város főbb látnivalóihoz. Légkondicionált szobáink LCD TV-vel, hűtőszekrénnyel illetve mini bárral, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel vannak ellátva.

1 2   
Találatok száma: 32

Aranyhal Vendéglő Budapest

Aranyhal Vendéglő Budapest

Vendéglőnk már évtizedek óta családi vállalkozásként üzemel, ahol mindig kiemelt hangsúlyt fektettünk a színvonalas vendéglátásra és a tradicionális magyar konyha kínálta gasztronómiai élmények megőrzésére. Méltóan az Aranyhal névhez, a hazai halétel különlegességek széles választékát kínáljuk; korhely ...

Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

A Bagolyvár egy családias hangulatú étterem, amely nagyanyáink és anyáink vasárnapi ebédjeit, vacsoráit idézi és a hagyományos magyar vendégszeretet értékeit kínálja az új évezred vendégeinek.

Pavilon Kert Budapest

Pavilon Kert Budapest

Tökéletes kikapcsolódás a város zöld szívében. Ha azt mondjuk, Városliget, szinte biztos, hogy azonnal elmosolyodsz, hiszen ez az a hely Budapesten, amit egyszerűen nem lehet nem imádni. A közvetlen közelben a Széchenyi fürdő, az imádott Állatkert és a gyönyörű Hősök tere is, így nem csoda, ha örömmel és ...

Robinson Restaurant Budapest

Robinson Restaurant Budapest

A Robinson Restaurant 1989-ben nyitotta meg kapuit a gasztronómia kis szigetén, a Városligeti tavon, amely a Hősök terétől néhány perc sétával elérhető. A Robinson az elmúlt évtizedekben a főváros közönségének és az itt élő külföldiek kedvelt éttermévé vált. Számos világsztár (Arnold Schwarzenegger, ...

Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Zuglóban a Városliget szomszédságában, a Stefánia és a Thököly út sarkán kellemes hangulatú éttermünkben várjuk kedves vendégeinket. Nyáron nyitott, télen zárt teraszunkról szemlélheti a Stefánia úti fasor látványát. Belső termeink kellemes hangulatát a barátságos felszolgálás a természetes anyagokból ...

Széchenyi Kertvendéglő Budapest

Széchenyi Kertvendéglő Budapest

A Széchenyi Kertvendéglő Budapest szívében, a Széchenyi fürdő patinás épületének tövében található, és bár a belvároshoz közel van, csodálatos körpanorámájának köszönhetően mégis távol áll a sematikus belvárosi pincehelyiségektől és a régi bérházak éttermeitől. Míg nyáron az étterem nyitott, de ...

Szőnyi Étterem Budapest

Szőnyi Étterem Budapest

Éttermünk Zuglóban, a Városliget közelében, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető helyen, ugyanakkor csendes környezetben található.

Trófea Grill Étterem Zugló

Trófea Grill Étterem Zugló

Az étterem, ami már a századfordulón is fogadta a budapesti polgárokat, most különleges szolgáltatásokkal várja Önöket! Varázslatos svédasztalt állítottunk fel, amelyről meghatározott összegért korlátlanul fogyaszthat, több mint 100 féle ételből és italból!

VAN BORIS

VAN BORIS

Nyitottunk Zuglóban egy helyet, ahol lehetsz, ehetsz, ihatsz...Találsz itt teát, kávét, finom falatokat, sört a csapon, minőségi párlatokat és Van Boris!

Wang Mester Kínai Konyhája Budapest

Wang Mester Kínai Konyhája Budapest

Magyarország legelismertebb kínai szakácsa, Wang Qiang szeretettel várja a hagyományos kínai konyha kedvelőit.

1 2 3 4   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Hasonló ajánlatok

Egészség Fesztivál 2024 Balatongyörök. Valóra váltott egészség Egészség Fesztivál 2024 Balatongyörök. Valóra váltott egészség
  • Balatongyörök
2024. június 24. (hétfő) - 2024. június 29. (szombat)

Figyelmébe ajánljuk!

Néprajzi Múzeum Budapest Néprajzi Múzeum Budapest
  • Budapest
  • XIV. kerület

Érdemes felkeresni!

Szépművészeti Múzeum Budapest Szépművészeti Múzeum Budapest
  • Budapest
  • XIV. kerület
Alice Hotel Budapest Alice Hotel Budapest
  • Budapest
  • VI. kerület
Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!