Vecsési Káposztafeszt 2023
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Vecsési Káposztafeszt 2023

Népszerűség

A XXI. Vecsési Káposztafeszten ismét színvonalas programok várják az érdeklődőket. 2023. szeptember 23-án és 24-én, az egyedülálló gasztronómiai fogások mellett hagyományőrző kulturális csoportok és népszerű zenei előadók szórakoztatják a közönséget. A rendezvény középpontjában a híres vecsési savanyúságok és a káposzta, valamint az abból készült ételek állnak. A sváb hagyományokat énekkel, tánccal, zenével és a népviselet bemutatásával tárjuk a nagyközönség elé.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Vecsési Káposztafeszt

2023. szeptember 23-24.

A XXI. Vecsési Káposztafeszten ismét színvonalas programok várják majd az érdeklődőket. 2023. szeptember 23-án és 24-én az egyedülálló gasztronómiai fogások mellett, hagyományőrző kulturális csoportok és népszerű zenei előadók szórakoztatják a közönséget.

Vecsés nagyszabású fesztiválja annak idején a várossá válásunk alkalmából szervezett „falusi” településrész ünnepéből jött létre. A rendezvény középpontjában a híres vecsési savanyúságok és a káposzta, valamint az abból készült ételek állnak. A sváb hagyományokat énekkel, tánccal, zenével és a népviselet bemutatásával tárjuk a nagyközönség elé.

Jelszavaink: „Minőség és tradíció”.

A Káposztafeszt egyik „zászlóshajója” az egyedülálló vecsési gasztronómia. A rendezvényen a vállalkozó kedvű csapatok főzőversenyen vetik össze tudásukat, és a káposztás ételek különböző variációinak csak a képzelet szab határt. A zsűri elnöke szombaton Sági Szilárd, vasárnap Szőke András lesz. 

Megmérettetik magukat a vecsési savanyítók is, akik szombaton négy kategóriában indíthatják versenybe termékeiket. A szakértő zsűri mellett a közönség is szavazhat a legízletesebbekre. Nyilvános, ingyenes kóstolás a fesztivál közelében található Grassalkovich Antal Általános Iskolában lesz szeptember 23-án 14:00-től 17:00-óráig.

Idén is több helyszínen zajlanak majd az események.

A Káposztafeszt központi helyén, az Epresben lesz többek között fejeskáposzta gyalulás Petz Mártonnal, töltött almapaprika készítés a Kulturverein sátrában, káposztapakoló verseny, legszebb sátor verseny, kétkarú óriásmérleg, népi játszótér, Dirndl- és nemzetiségi ruha verseny, valamint kihirdetik az ország legnagyobb káposztája verseny győztesét is. Vetélkedőkről, gyermekeknek szóló kézműves foglalkozásokról, helyi történetek felidézéséről a Vecsési Honismereti Kör gondoskodik.

A „Palántakuckóban” számos kedvelt gyermek-foglalkoztató mellett idén két új program is várja a családokat: lesz „Piros lábasos nosztalgiajáték” és kékfestő műhelyfoglalkozás.

„30 éves a Kulturverein-Vecsés” címmel kiállítást tekinthetnek meg Frühwirth Mihály összeállításában, továbbá „Vecsés kicsiben” elnevezéssel bemutatja az általa készített maketteket Gál István is. 

A Tájházban az állandó kiállítás mellett számos gyermekprogram és állatsimogató várja a legkisebbeket, a Bálint Ágnes Emlékház pedig ezúttal az Epresbe települve fogadja a vendégeket.

Ebben az évben először, új helyszínként számít látogatókra az OPPA-the farm. Itt az érdeklődők – egyebek mellett - megismerhetik a káposzta fejlődésének útját a magvetéstől a betakarításig, részt vehetnek a feldolgozásban, láthatnak traktort és mezőgazdasági gépeket, megismerhetik a farm állatait, megetethetik őket, lovaskocsin felfedezhetik a környéket és pónin lovagolhatnak. Az OPPA-the farmhoz – az egyéni közlekedés mellett - az Iskola utca és Fő út sarkáról induló veterán autóbusszal is el lehet majd jutni.

A településünkön élő német nemzetiség tradícióinak bemutatása a Vecsési Káposztafeszt egyik fontos küldetése. „Tovább élő sváb hagyományok a tánc nyelvén” címmel, a Rosmarein tánccsoport ifjú tagjainak előadásában a vecsési svábok mindennapjaiba, ünnepeibe, hagyományaiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

Vasárnap délelőtt szentmise és terményáldás lesz a Szent Kereszt templomban, majd útnak indul a díszes felvonulás, amelyen részt vesz a város apraja-nagyja. A látványos meneten fantáziadús jelmezeket és virágokkal, terményekkel ékesített járműveket vonultatnak fel a résztvevők.

A „Hagyomány, gasztronómia, kultúra” jelszó égisze alatt számos helyi és vendég művészeti csoport lép majd fel a Káposztafeszt Heimatmelodie Színpadán. Szombaton: a VHZ és a Zeneiskola Ifjúsági Zenekara, a Balla Péter Népdalkör, a Jazz Bond Zenekar, a Landesrat Harmónika Zenekara, a Musikverein Wetschesch, a Kleinturwaler Musikanten és a BlechKraft. Vasárnap: a Tarjáni Német Nemzetiségi Dalkör, a Wetschescher Nachtigallen, a Musikverein Wetschesch, a Blumenstrauß, a Schamumarer Musikanten és a Brass Time.

A helyi intézmények gyermekeinek és a vendég települések művészeti csoportjainak műsora mellett, számos közismert előadó is koncertet ad a XXI. Vecsési Káposztafeszten. A Bau-Styl Nagyszínpadán fellép majd többek között: a Kowalsky meg a Vega, Halász Judit, a BlechKraft, a Follow the Flow, a HuMen Brass Band és a Zabszalma.

Idén is környezetbarát lesz a rendezvény szelektív hulladékgyűjtő edényekkel és megnövelt számú mellékhelyiségekkel. Az egészségvédelem érdekében pedig aki szeretné, különböző szűrővizsgálatokon vehet részt az egészségügyi sátorban.

Részletes program

Szeptember 23.
10:00-17:00 Fejeskáposzta-gyalulás Petz Mártonnal
11:00 Majoros Ági bábszínháza – Tájház
12:15 Találkozó a Tájházban
12:45 Menettánc a fesztivál nagyszínpadhoz
14:00-17:00 Savanyúságok kóstolása és zsűrizése – A Grassalkovich iskolában
14:00-18:00 Töltött almapaprika készítés – A kulturverein sátrában
14.00-18:00 Vetélkedők, kézműves foglalkozások gyerekeknek, vecsési történetek, beszélgetések mindenkinek
16:30 Árgyélus színház – Tájház

Bau-Styl Nagyszínpad
11:00 Grassalkovich Antal Általános Iskola Flinke Beine Tánccsoportja
11:10 Grassalkovich Antal Általános Iskola Singende Herzen Kórusa
11:20 Csepeli Német Nemzetiségi Ifjúsági Táncegyüttes
12:25 HuMen Brass Band
13:30 Vecsési sváb hagyományok a tánc nyelvén
14:00 Káposztapakoló verseny
15:00 Halász Judit: Csiribiri
16:15 Főzőverseny eredményhirdetése
17:00 New Dance World Tánciskola
19:00 Follow the Flow
20:30 Dj Dominique
21:30 Bárány Attila
23:00 Dj Lotters

Heimatmelodie Színpad
10:00 VHZ és a Zeneiskola Ifjúsági Zenekara
10:40 Balla Péter Népdalkör
11:30 Jazz Bond zenekar
13:20 Landesrat Harmonika Zenekara
15:40 Musikverein Wetschesch
16:00 Kleinturwaler Musikanten
18:00 Blechkraft

Szeptember 24.
100:30 Szentmise és terményáldás – Szent Kereszt templom
11:30 Felvonulás: Egyesületek, intézmények, zenekarok, csoportok látványos felvonulása – Szent Kereszt templom – Jókai Mór utca – Kálmán utca – Epres
10:00-17:00 Fejeskáposzta-gyalulás Petz Mártonnal
14:00-18:00 Töltött almapaprika készítés – A kulturverein sátrában
14.00-18:00 Vetélkedők, kézműves foglalkozások gyerekeknek, vecsési történetek, beszélgetések mindenkinek
16:30 Magyar népmese színház társulata – Tájház

Bau-Styl Nagyszínpad
11:45 JamLand Tánciskola
13:00 Köszöntő
13:15 Vecsési Falusi Nemzetiségi Óvoda Süni csoportja
13:30  Taksonyi Dunamenti Fiatal Svábok Egyesülete
14:00 Káposztapucoló verseny
15:00 Zabszalma Együttes
16:00 Dirndl és nemzetiségi ruha verseny
16:45 BlechKraft
17:30 Eredményhirdetések
19:00 Kowalsky meg a Vega

Heimatmelodie Színpad
13:00 Tarjáni Német Nemzetiségi Dalkör
13:10 Wetschescher Nachtigallen
13:50 Musikverein Wetschesch
15:10 Blumenstrauß
16:00 Schamumarer Musikanten
18:00 Brass Time

Forrás: Szervezők

Találatok száma: 7

Airport Hotel Budapest**** Superior Vecsés

Airport Hotel Budapest**** Superior Vecsés

A négycsillagos repülőtéri szálloda a Liszt Ferenc Reptér termináljaitól, valamint az M0-ás autópálya vecsési leágazójától 2,5 km-re, az Airport Business Parkkal szemben található, mindössze 20 percre Budapest központjától. Budapest repülőtéri szállodája 110 szobával, konferencia termekkel, ... Bővebben


Arany János Vendégház Vecsés

Arany János Vendégház Vecsés

Budapest központjától mindössze 20 km-re, a Liszt Ferenc repülőtértől mindössze 4 km-re, Vecsésen található vendégházunk. Bővebben


Hotel Stáció Wellness & Conference ****superior

Hotel Stáció Wellness & Conference ****superior

Szállodánk szeretettel várja Vendégeit csendes és nyugodt környezetben, 75 kényelmes szobával, 1000 négyzetméter területű wellness és fürdő részleggel; 6 konferenciateremmel; ingyenes és gyors WIFI elérhetőséggel, reptéri transzfer-szolgáltatással; valamint a Pipacs Étterem széles választékával. A Stáció nem ... Bővebben


Sarokház Panzió Vecsés

Sarokház Panzió Vecsés

A Sarokház Panzió a Liszt Ferenc repülőtértől két percre található. Célunk, hogy vendégeink már az első találkozáskor olyan bánásmódban részesüljenek, mintha ezer éve ismernénk egymást, és már távozáskor kezdjen el érlelődni bennük a visszatérés gondolata. Panziónkat rendszeresen karbantartjuk és ... Bővebben


Eprespark Rendezvényház és Panzió Vecsés

Eprespark Rendezvényház és Panzió Vecsés

Az Eprespark egy közösségi tér, mely otthont ad hétköznapi és alkalmi összejöveteleknek egyaránt, de modern építészeti megoldások és komplex szolgáltatások révén. Minőség, elegancia és maradandó gasztronómiai élmény várja a Rendezvénykomplexumban. Bővebben


Halász Vendéglő és Panzió Vecsés

Halász Vendéglő és Panzió Vecsés

Vendéglőnk hangulatos, légkondicionált vendéglátó egység. Halk háttérzenével, kitűnő konyhával, előzékeny kiszolgálással, teljes körű éttermi szolgáltatást nyújtunk a hét minden napján, Külön ágyas, franciaágyas, valamint háromágyas szobák nyújtanak pihenést a megszállni vágyóknak. Minden szobánk zuhanyzós ... Bővebben


Hargita Panzió

Hargita Panzió

A Hargita Panzió a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében, non-stop nyitva tartással várja vendégeit. Bővebben


Találatok száma: 4

Avion Étterem Vecsés

Avion Étterem Vecsés

Az Airport Hotel Budapest**** Avion Étterme Vecsés legszebb részén, a reptéri termináloktól, valamint az M0-ás autópálya leágazójától 2,5 km-re található. A szálloda nonstop éttermében alkalom nyílik gyors üzleti ebédek, elegáns vacsorák vagy akár csoportok étkeztetésének lebonyolítására egyaránt. 150 ... Bővebben


Halász Vendéglő és Panzió Vecsés

Halász Vendéglő és Panzió Vecsés

Vendéglőnk hangulatos, légkondicionált vendéglátó egység. Halk háttérzenével, kitűnő konyhával, előzékeny kiszolgálással, teljes körű éttermi szolgáltatást nyújtunk a hét minden napján, Külön ágyas, franciaágyas, valamint háromágyas szobák nyújtanak pihenést a megszállni vágyóknak. Minden szobánk zuhanyzós ... Bővebben


Vadászi Étterem

Vadászi Étterem

Ételeinket hagyományos receptek alapján, mindig frissen készítjük. Étlapunkon a magyaros fogásoktól a modern ízekig finomságok széles skálája található. Ételeink mellé a Szicseki pálinkafőzde kiváló pálinkáit és a hazai borvidék ízletes borait ajánljuk. Bővebben


Gyertyafény Étterem Vecsés

Családi éttermünk 100 férőhelyes, nagytermünkben 80, kistermünkben pedig 20 főt tudunk vendégül látni. Egyedi design segítségével berendezett helységeink kellemes, meghitt és vidám hangulatot teremtenek ebédekhez, vacsorákhoz. Vállaljuk esküvők, családi- és üzleti jellegű partik megszervezését, akár külső ... Bővebben


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Pest megyei fesztiválok 2023
Pest megyei fesztiválok 2023
2023.01.01. (Vasárnap) - 2023.12.31. (Vasárnap)

Kapcsolat, elérhetőség
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok