Velencei-tavi Fesztivál 2022. Magyar Tavak Fesztiválja

Velencei-tavi Fesztivál 2022. Magyar Tavak Fesztiválja

Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat
2022. június 24 - 25.

Ha a zene lélekemelő élményét és a természetben való mozgás örömét ötvözzük, abból olyan szabad ég alatti „zeneterápia” születik, amely valódi felüdülést hoz testnek és léleknek. Nemesen egyszerű gondolat, mégis minden benne van, ami valódi gyógyírt jelent a passzív, ugyanakkor stresszes életmódra és a hangulatromboló, üldögélős bezártságra is, ami korunkban a legtöbbünket jellemez. Tekerj, fuss és csónakázz a kultúráért! Találkozzunk idén is a Magyar Tavak Fesztiválon a Velencei-tónál!

Velencei-tavi Fesztivál - Magyar Tavak Fesztiválja

2022. június 24-25.

Pihentető zene és vidám mozgásélmény a Velencei-tónál

Idilli szépségű muzsika és 1 nap önfeledt mozgás a természetben – ezt akár az orvos receptre is felírhatná bárkinek pirula helyett. Ez az ötlet az, amire a Magyar Tavak Fesztiválja nagyszabású zenei rendezvény épül, mely a természet, a mozgás és a művészet kedvelőinek új, titkos kedvence.A valóban igényes szórakozást és minőségi kultúrát kedvelő családok, céges csapatok és baráti társaságok számára egyaránt az év nagy fénypontja ez a fesztivál, amelyet minden év júniusának utolsó napjaiban rendezünk meg a Velencei-tó partján.

Operaház a szabad ég alatt: ahol a természet és a zene egymásra talál. Ha percre be van osztva időd, és körülötted zajosan csörtetnek, a zene enyhülést hozhat. De a városi zajból csak úgy lehet tartósan menekülni, ha a lélek másik balzsamát, a természet szépséges és jótékony erejét egyidejűleg alkalmazzuk!Ha ezt a kettőt, a zene lélekemelő élményét és a természetben való mozgás örömét egyeztetjük és ötvözzük, abból olyan szabad ég alatti „zeneterápia” születik, amely valódi felüdülést hoz testnek és léleknek.

Nemesen egyszerű gondolat – mégis minden benne van, ami valódi gyógyírt jelent a passzív, de azért még stresszes életmódra és a hangulatromboló, üldögélős bezártságra is, ami korunkban a legtöbbünket jellemez.

Igényeseknek való, az Élet örömeit kifinomultan élvezni szerető közönségé ez az alkalom. Szóval Neked való, ha a városias kultúrát cseppet sem veted meg, sőt a komolyzene és egyéb színvonalas dallamok formájában is szívesen fogyasztod.

De ha ez így van, akkor bizonyára azt is tudod, hogy a szabadon áradó művészet hatását mennyire meghatványozza lelkünkben a legmegfelelőbb, legszebb környezet: a természet közelsége. Sőt, nagy a valószínűsége annak is, hogy az egészséges életmód és a szabad mozgás értékeit se becsülöd le.

Csapatépítő programnak is kiváló, „minden egyben” szórakozási lehetőség ez, ahol a zene mellett egy helyen együtt van mindaz, amiért az Életet annyira szeretjük: finom étel-ital, vidám mókázás, friss levegő és mozgás. Na meg a szeretteinkkel, családunkkal töltött minőségi idő – miközben a gyerekeket se kell „fegyelmezni” az értékes zene hallgatása közben.

Miközben szabadidőnket a legjobb helyen töltjük: a Természetben, és szuper zenéket hallgathatunk anélkül, hogy pisszenés nélkül kellene ülnünk, mindenki számára kiderül, hogy az elit kultúra és a rangos bulizás cseppet sem egymást kizáró lehetőségek.

Miért a Velence-tavi Fesztiválon élvezheted a nyár legszebb napjait?

Három indok, amiért érdemes előre (piros szívvel!) bekarikáznod naptáradban a dátumot – minden évben:

 •             a Velence-tavi Fesztivál páratlanul sok művészeti ágat vonultat fel egyetlen helyszínen, egyszerre elérhetően, komplex kikapcsolódást nyújtva az egész családnak
 •             korosztályfüggetlen stresszoldó terepet biztosítunk sok-sok minőségi zene, mozgási lehetőség és természeti szépség által
 •             fenséges kikapcsolódást tudunk kínálni felesleges komolykodás nélkül: az első perctől az utolsói élvezhető, szabadtéri komolyzenei koncerteket éppúgy, mint helyi gasztronómiai különlegességeket és sportolási lehetőséget az aktív és cseppet sem szokványos pihenésre vágyóknak

2022. június 24. péntek
Gálakoncert

Helyszín: Kápolnásnyék, Csajághy Laura Szabadtéri Színpad
Műsorvezető: Bősze Ádám

A MAGYAR TAVAK FESZTIVÁLJÁNAK HIVATALOS ZENEKARA: A SZOLNOKI SZIMFONIKUS ZENEKAR

Közreműködnek többek között: Miklósa Erika, Iván Szandra, Horányi Juli, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Cserta Balázs zenekara, a Genezis 5 és ifj. Balogh Ferenc

2022. június 25. szombat
Tour’D opera

Műsorvezető: Rodics Eszter

Biciklivel a Velencei-tó körül
Indulás: 9:00 – Kápolnásnyék, Halász kastély

A biciklisek paradicsoma a Velencei-tó, kihagyhatatlan látnivalók, jó minőségű bicikliút várja a kikapcsolódni vágyókat. Ma egy napra elegendő látnivalót mutatunk be Önöknek, olyanokat, amelyeket biciklivel, babakocsival és gyerekekkel is bárki meglátogathat. A tó körüli bicikliút legtöbb helyen autóútnyi szélességű, legkeskenyebb részeken is kényelmesen elfér egymás mellett két kerèkpár. A Velencei-tó északi oldala dimbes-dombos terület, itt bizony kell kaptatókra is számítani, de Pákozd után végig könnyen teljesíthető a túra. A 7 megálló kb 40-45 percnyi távolságra van egymástól, minden helyszínen büfé és árnyék és csodálatos koncertek várják a túrázókat.

A tó partján kevés az árnyék, ezért sapkát, kendőt érdemes felvenni. Sajnos a környéken sok a rovar, szúnyog illetve a kullancs, érdemes ezért bekenni magunkat indulás előtt.

A helyszíneket kizárólag a jegy vásárlásakor kapott karszalaggal lehet látogatni. Mindenkinek kellemes kikapcsolódást kívánunk!

08:15
Ceglédi Fúvószenekar
 
A zenekar 2000 novemberében alakult a város zeneszerető muzsikusaiból.
Bemutatkozó hangversenyünk 2000. december 29-én volt a ceglédi Polgármesteri Hivatal dísztermében. Jelenleg 35-40 zenész alkotja a zenekart, főleg ceglédi középiskolások, főiskolások, zeneiskolai tanárok. Az együttes amatőr zenekar, amelynek tagjait az igazi zeneszeretet, az együtt zenélés öröme kovácsolta össze és tartja egyben. Egymás iránti tisztelet és megbecsülés fő jellemvonása a zenekarnak.
A zenekar több hazai és külföldi fesztiválon is fellépet már és nagy sikert aratott. Muzsikáltak már Sepsiszentgyörgyön, a Szent György napok keretében, az olaszországi Gulanova nyári fesztiválján, a németországi Mühldorf Folk fesztiválján, Franciaországban, Spanyolországban, Szicíliában, Macedóniában, Erdély szerte több településen és persze évente több alkalommal Cegléden.
2010-ben a fúvószenekar 10 éves jubileumi hangversenyén a nemzetközi fúvószenekarok minősítését végző zsűri ARANY fokozatra minősítette a zenekart.
Az egyesület elnöke, Angyal Zoltán, korelnöke Jankai János, a zenekar vezető karmestere: Perneczky Gábor.
 
helyszín: Halász-kastély (Kápolnásnyék, Deák F. u. 10.)
 
09:40
A Vox Mirabilis Kamarakórus koncertje
 
A kórus egyike Magyarország legaktívabb, legkreatívabb együtteseinek. Nevüket határon túl, csaknem egész Európában ismerik. Legmagasabb zenei minősítésük: ARS MAGNA diploma. A Vox Mirabilis Kamarakórus összetartó, fizikálisan kemény teherbírású, mentálisan erős közösség, ahol együtt valósul meg a művészeti és a lelki élmény, így a kórustagoknak és a kórusvezetőnek szoros közösségi kapcsolata van egymással. A kórus számtalan koncertet, kórustalálkozót és szakmai programot szervez, hosszú évek óta önálló hangversenybérletük van. Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekessel és a Szent Efrém Férfikarral rendszeresen együtt koncerteznek.
Karnagy: Zemlényi Katica
 
helyszín: Sukoró, Református templom (Fő utca 66.)
 
11:00
Latin Jazz Piknik: Jász Andris, Horváth Márk, Romhányi Áron featuring Balássy Betti
 
Mindenkit várunk szeretettel egy különleges nyári koncertre.
Horváth Márk és Jász Andris sok éves művészbarátságuk során izgalmas zenei kalandozások egész sorára hívta meg a közönséget, a swing a latinos lüktetés éppúgy jellemzőjük, mint a mediterrán dallamvilág.
Ezúttal egy fantasztikus énekes Balássy Betty lesz a vendégük akit a nagyközönség több emlékezetes sláger által is ismerhet.
A csodás “hang” mellé két nagyszerű művészbarátjukat is meginvitálták.
Romhányi Áron-zongora, Oláh Antal-dob
A felejthetetlen hangulat garantált.
 
helyszín: KEMPP (Pákozdi Katonai Emlékpark)
 
12:20
Falusi Mariann & Sárik Péter Trió: Jazz kívánságműsor magyarul
 
Folytatódik a Sárik Péter Trió sikersorozata, a Jazzkívánságműsor!
Az új kiadásban kizárólag magyar dalok hallhatók, a csapat az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai slágereiből válogatott és dolgozta át a saját stílusára.
A Trióhoz most Falusi Mariann csatlakozott, akit senkinek nem kell bemutatni.
Minden stílusban otthonosan mozog, legyen az klasszikus zene, jazz, musical vagy pop.
A Jazzkívánságműsor magyarul lemezen 15 dal található, mindegyik más időszakból és más stílusból. A közös bennük, hogy ebben a formában még soha, sehol nem voltak hallhatók.
Falusi Mariann és Sárik Péter 2009 óta játszanak együtt.
Első műsorukat magyarországi premierje után New Yorkban mutatták be, hatalmas sikerrel.
Mariann és a Trió az elmúlt évtizedben számtalan közös műsort hozott létre, ezek megkoronázása a mostani: szabad csapongás műfajok és stílusok között olyan dalok segítségével, amiket tele torokból énekel a közönség, miközben valójában jazzt hallgat vagy akár táncol rá!
Eddig két Jazzkívánságműsor lemez jelent meg, az első 2014-ben Fonogram-díjat kapott, mint "Az év jazz felvétele", a másodikat pedig 2016-ban volt jelölték ugyanerre a címre!
A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált.
Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége.
Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.
 
 • Falusi Mariann: ének
 • Sárik Péter: zongora
 • Fonay Tibor: bőgő
 • Gálfi Attila: dob
 
helyszín: DINPI Kutatóház (Pákozd, Duna-Ipoly Nemzeti Park Kutatóház)
 
13:40
Bazseva Zenekar autentikus magyar népzene
 
A Bazseva zenekar azzal a céllal alakult, hogy megmutassa, a magyar népzene sosem mehet ki a divatból. Megunhatatlan, mint a hazaérkezés. A tagok Budapesten és környékén élő fiatalok, akiket összeköt a magyar népzene iránti szeretet és a folklorisztikus hagyományok tisztelete. Mindnyájuk életének központi eleme a zene, tanulják, tanítják, hallgatják és játsszák. Archív felvételek alapján dolgoznak, és annak „őserejét” próbálják továbbközvetíteni az urbanizált valóságba, hiszen a magyar népzenének vitathatatlan létjogosultsága van a városokban is.
 
A zenekar tagja:
 • Nyitrai Tamás-hegedű
 • Szabó Dániel-cimbalom
 • Papp Endre-brácsa
 • Bognár András-nagybőgő
 • Állandó vendégeink:
 • Paár Julianna-ének
 • Mihó Attila-hegedű
 
helyszín: Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ (Gárdony, Gárdonyi u. 6.)

Ebéd

16:00
I Nuovi – Operaslágerek magyarul
 
Az I Nuovi nevű, fiatal előadóművészek által létrehozott társulás küldetése, hogy a népszerű operarészleteket és a klasszikus zenei műfajt magyar nyelven interpretálja a laikus és a műértő közönségnek egyaránt. A fiatalos, lendületes és közvetlen csapat a klasszikus zene szeretetét közvetítő koncertműsorokat állított össze a mai napra. Az elhangzott művek között oldott, humoros átvezető is része a műsornak, amelyek elősegítik a könnyed kikapcsolódást.

A formáció művészei:
 • Pataki Bence - bassz-bariton, az Magyar Állami Operaház magánénekese.
 • Kiss Diána - szoprán énekesnő, az Operettszínház primadonnája
 • Major Attila - A Honvéd Férfikar szólistája és énekművésze
 
helyszín: Agárdi Zenepavilon
 
17:20
CimbaliBand - Remaster
 
A Fonogram-díjas Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock’n’roll, mellyel már az egész világot bejárták, Japántól Dubaig, Skandináviától Afrikáig! Cimbaliék mesterien gyúrják össze autentikus népzenei gyűjtéseiket és életigenlő szerzeményeiket, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.”
 
Cimbaliband tagjai:
 • Unger Balázs - cimbalom, ének
 • Varga Kornél- gitár, ének
 • Solymosi Máté - hegedű
 • Tóth Gergely - nagybőgő
 • Babos Lőrinc - dobok, ének
 
helyszín: Velence Resort&SPA kert (Velence, Béke u. 57.)
 
19:00
A nap zárása
 
19.00 óra körül érkezés a kápolnásnyéki Halász-kastélyba, ahol finom ételek, frissen csapolt Nyéki sör és/vagy üdítő fröccs várja a megfáradt kerékpárosokat és minden kedves vendéget.
 
helyszín: Halász-kastély (Kápolnásnyék, Deák F. u. 10.)
 
jegyek

Jegyvásárlási lehetőség (Velencei-tavi települések lakói 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a jegyeket lakcímkártya bemutatásával):

Halász-kastély (Kápolnásnyék, Deák F. u. 10.), nyitva tartás: minden nap hétfő kivételével 10.00-18.00 óra

Vörösmarty Emlékház (Kápolnásnyék, Vörösmarty utca 31.), nyitva tartás: mindennap hétfő kivételével: 10.00-18.00 óra.

Katonai Emlékpark - KEMPP (Pákozd, Mészeg-hegy hrsz. 087), Nyitva tartás: mindennap 10.00-18.00

Jegy.hu oldalon keresztül

Jegyárak:

 • Péntek: 6200 Ft.
 • Szombat: 12. 600 Ft. (50 %-os kedvezmény a velencei-tó környéki lakosoknak: 6300 Ft.)
 • Kombinált 2 napos bérlet: 17. 900 Ft. (elővételben váltható)

Kerékpárbérlési lehetőség a helyszínen.


2022.06.24. - 2022.06.25.
További ajánlataink

2022.06.24. - 2022.06.25. Magyar Tavak Fesztiválja, komolyzene és aktív pihenés a szabadban
Velencei-tavi Fesztivál
2022.06.25. Kápolnásnyék koncert 2022
Ceglédi Fúvószenekar koncert
2022.06.25. Sukoró programok 2022. Fesztiválok, események, rendezvények
Vox Mirabilis Kamarakórus
2022.07.13. - 2022.07.17. Sukoró programok 2022. Fesztiválok, események, rendezvények
EFOTT - Egyetemisták és Főiskolások Találkozója
2022.07.29. - 2022.07.31. Magyar Tavak Fesztiválja, komolyzene és aktív pihenés a szabadban
Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál
2022.07.29. - 2022.07.31. Természet Operaháza 2022. Magyar Tavak Fesztiválja
2022.08.26. Magyar Tavak Fesztiválja, komolyzene és aktív pihenés a szabadban
Balatoni Fesztivál
2022.08.26. Balaton Fesztivál 2022. Magyar Tavak Fesztiválja
Találatok száma: 4

Drótszamár Park & Camping

Drótszamár Park & Camping

A Drótszamár Kemping kínálatában megtalál szinte mindent, ami a kempingezéssel, a kerékpározással, az önfeledt pihenéssel kapcsolatos, a retrótól a legmodernebbig, az egyszemélyes kínálattól a családokon át a legnagyobb közösségeknek szólókig a Velencei-tó partján. Bővebben


Juventus Hotel*** Velence

Juventus Hotel*** Velence

Közvetlenül a Velencei-tó partján, gyönyörű környezetben, a fővárostól egy gondolatnyira helyezkedik el a Hotel Juventus. 41 igényesen berendezett szobával, kitűnő konyhával és színvonalas kiegészítő szolgáltatásokkal, saját privát stranddal, a wellness-részlegen pedig fedett medencével várja vendégeit. ... Bővebben


Tekergő Motel és Étterem

Tekergő Motel és Étterem

A Tekergő Étterem és Motel az M7-es autópálya (45-46 km), a télen - nyáron gyönyörű Velencei-tó ölelésében várja vendégeit.Éttermünkben télen 50, nyáron 120 vendég egyidejű kiszolgálására van mód. Szeretettel várjuk Önöket az év minden időszakában, akár kerékpárral, akár kutyával. Bővebben


Velence Resort & Spa**** superior

Velence Resort & Spa**** superior

A Velence Resort & Spa****superior szálloda és wellnessfürdő a Velencei-tó első olyan resort komplexuma, amely egyszerre spa-, wellness-, konferencia és gyermekbarát szálloda is. Jöjjön el hozzánk, és engedje, hogy magával ragadja a könnyedség érzése, amit csak a víz adhat! Élvezze egyszerre a ... Bővebben
Találatok száma: 5

Szent Benedictus Borlovagrend - Velence

Szent Benedictus Borlovagrend - Velence

1993-ban alakult a Szent Benedictus Borrend 13 alapító taggal. A borrend elsődleges feladata; a minőségi és a tájra jellemző szőlőfajták termesztésére, a minőségi és nem mennyiségi borkészítésre való ösztönzés. A hagyományok felújításával, az újak megteremtésével minél szélesebb körben kívánjuk a gyönyörű ... Bővebben


Walzer Étterem és Panzió Velence

Walzer Étterem és Panzió Velence

Éttermünk és panziónk Velencén, a Bence-hegy lábánál található, a város zajától távolodva Nadap és Lovasberény irányába. Az épület földszintjén elhelyezkedő étterem és kinti boxaink előzetes foglalás nélkül érkező vendégeink számára is elérhetők. Étlapunkon található ételeink többségét az évek folyamán ... Bővebben


McDonald’s étterem Velence

McDonald’s étterem Velence

Velencén, az M7-es autópálya mellett McDonald’s étterem épült, ahol McDrive és McCafé is várja a vendégeket. Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük és modernizáljuk annak érdekében, hogy vendégeink ne csak a változatos, finom ételekért, hanem a jóízű, könnyed, élménygazdag pillanatokért térjenek újra ... Bővebben


Tekergő Motel és Étterem

Tekergő Motel és Étterem

A Tekergő Étterem és Motel az M7-es autópálya (45-46 km), a télen - nyáron gyönyörű Velencei-tó ölelésében várja vendégeit.Éttermünkben télen 50, nyáron 120 vendég egyidejű kiszolgálására van mód. Szeretettel várjuk Önöket az év minden időszakában, akár kerékpárral, akár kutyával. Bővebben


Wave Cafe Beach Velence

Wave Cafe Beach Velence

Minőségi alapanyagokból készült, újragondolt ételeinkkel lepjük meg vendégeinket exkluzív éttermünkben. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lap tetejére
Ár: 6 200 Ft -tól 17 900 Ft -ig Online jegyvásárlás
Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 6 200 Ft -tól 17 900 Ft -ig Online jegyvásárlás
Kapcsolat, elérhetőség
Kontakt személy:
Debreczeni Ildikó
fesztiváligazgató
Pontos cím, geokód, térkép
2481 Velence , Több településen és helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG