Villányi Vörösbor Napok 2021

Villányi Vörösbor Napok 2021

Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat
2021. október 1 - 3.

A Villányi Vörösbor Napokat, a villányi borvidék legnagyobb gasztronómiai rendezvényét 2021. október 1-3. között rendezik meg a településen. Három napon keresztül, péntektől vasárnapig, a borospincéktől a Rendezvénytérig zajlanak majd események, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellet kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket. A kínálatból természetesen a térség legjobb borai sem hiányozhatnak, melyekből kedvükre kóstolhatnak a látogatók.

Programok

2021.10.01. péntek

Diófás tér

17-22 óráig Villányi Vadásztársaság Trófeamustrája és Gasztrokóstolója
Trófeakiállítás és vadpörkölt kóstolás

VILLÁNYI FRANC színpad (Villányi Rendezvénytér)

18:30 RUDAN JOE AKUSZTIK 
Húsz éven át volt a Pokolgép frontembere, tíz éven át a P.Mobilban énekelt, saját csapatával és a Dinamittal is járja az országot, de számos rockoperából is ismerhetjük.

20:00 REPUBLIC
Repül a bálna, Szeretni valakit valamiért, Engedj közelebb, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és narancssárga, Szállj el kismadár…, hogy csak néhányat említsünk a megszámlálhatatlan Republic slágerből, melyeken generációk nőttek fel, s amelyek az együttest a magyar popkultúra megkerülhetetlen bástyájává tették.

21:30 BOHEMIAN BRASS BAND
A fiatal csapat lendületes, vérpezsdítő muzsikával, régi és új slágerekkel, könnyűzenei rézfúvós formában átírt zenékkel, színes palettán szolgáltatják a kiváló hangulatot.

 23:00 UTCABÁL
Utcabál az NGR Music Group Zenekarral

REDY színpad (Fő tér)

18:00 MEGNYITÓ
Bemutatkozik a Villányi Borrend és a Villányi Fúvószenekar.

20.00 VIVAT BACCHUS
A Vivat Bacchus Énekegyüttes 2001 nyarán kezdte meg működését, küldetést érezve a bordalok világának megreformálására és színesítésére. Mára Magyarország legfoglalkoztatottabb acapella együttesévé nőtte ki magát a csapat.

21:00 MADE IN B
2016-ban alakult a zenekar. Hip-Hop&Pop műfajban készítik dalaikat. Idén mutatták be az Elviszlek Villányba című sikeres slágerüket.

22:00 REDY PARTY
Dj Heszi hamisítatlan retro slágerekkel táncoltatja meg a közönséget.

OFF PROGRAMOK

10:00-14:00 „BOR-VIRÁG”
Teleki Szakképző Tanpince – Rákóczi u. 17.
Virágkötészeti verseny eredményhirdetése, versenymunkák megtekintése (a Tanpince nyitvatartása 14 óráig)

2021.10.02. szombat

VILLÁNYI FRANC színpad (Rendezvénytér)

17:00 BORBÍRÁLÓ LESZEK! (előzetes regisztráció szükséges!)
Konferenciaterem
Horkay András, DipWSET elismert borszakértő kalauzolásával megismerhető a borok világa, és a borkóstolás alapvető szempontrendszere. Az intenzív minikurzus lehetőséget kínál betekintést nyerni a borok értékelésének professzionális hátterébe.

18:00 KELEMEN KABÁTBAN
A Kelemen Kabátban egy 2013-ban alakult popzenekar. Stílusuk rengeteg zenei hatásból áll, legfontosabbak az elektronikus, a hiphop és a rock.

19:30 BAND OF STREETS
BOSS - Utcazene New Orleans-i alapokon fúvós- és ütőhangszerekre, valamint megafonra újragondolva. A pécsi Band Of StreetS 2011 óta örvendezteti meg a látogatókat.

21:00 KOWALSKY MEG A VEGA
A Kowalsky meg a Vega Magyarország egyik legkedveltebb zenekara. Az 1999 óta aktív banda a tanulságos, mégis egyszerűen érthető dalszövegeivel és fülbemászó dallamaival minden korosztály kedvence.

22:30 SZIKRÁZÓ TŰZ
A siklósi Szikrázó Tűz tűzzsonglőr csapat bemutatója.

23:10 TŰZIJÁTÉK

23:30 SZÜRETI BÁL
Hagyományos utcabál az UnterRock Zenekarral

REDY színpad (Fő tér)

11:30 FOLKFUSION
Bemutatkoznak a környékbeli települések kulturális csoportjai.

14:00 SZÜRETI FELVONULÁS
Az ország egyik legszínesebb és legvidámabb szüreti felvonulása.
A menetet veteránautó felvonulás követi. (www.pecsiveteran.hu)

15:00 ÜNNEPÉLYES HORDÓCSAPOLÁS
Köszöntőt mond a Kisbíró, majd Mayer István, Villány Város Polgármestere az idei évben megválasztott Borkirály és Borkirálynő társaságában hordót csapol. Borrendek bemutatkozása.

15:20 BARTÓK BÉLA FÉRFIKAR KONCERTJE
Az 1945-ben alakult kórus az utóbbi években számos nemzetközi kórusversenyen és fesztiválon szerepelt kiemelkedő sikerrel.

15:40 KULTÚRSZÜRET
A Villányi Kulturális Egyesületek bemutatója.

16:30 OTI VOICE & BASS
Formációjuk két tagból áll: Horváth Ottilia és Kővári Péter basszusgitáros tíz éve alakultak. Ének és egy 6 húros basszusgitár felállásban szólaltatják meg külföldi előadók dalait, gitárszólóval, improvizációs díszítésekkel, stílusukra formálva.

18:00 LIVINGROOM AKUSZTIK
A LivingRoom nevű formáció 2017-ben alakult. Friderikusz Péter és Pál Benjámin akkoriban dolgozott együtt a Dal 2017 kapcsán, mikor is utóbbi aktuális dalához, a Father’s Eyes-hoz készítettek akusztikus verziót. Ahogy telt az idő, egy kiforrott, talán elsőre szokatlan hangzásvilág mellett maradtak, melynek alapja az ének-gitár-cselló együtthangzása.

20:30 KONYHA ZENEKAR
A hatvanas-hetvenes évek fésületlen rockzenéjét mai, erőteljes megszólalással és magyar nyelvű szövegekkel ötvöző Konyha zenekar debütáló albuma, a Konyhanyelv 2012. december elején jelent meg a Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadó gondozásában.

22:05 LÁNGOK KERINGŐJE
A Flame Flowers tűzzsonglőr csapat bemutatója.

DIÓFÁS TÉR

15:00 HÓRIHORGAS HUJÁKOLÓK – HÖRPINTŐ BORKOMÉDIA
Kik azok a Hujákolók? 2002-ben alakult társulat már sok gyermek és felnőtt számára ismert, hiszen több rendezvényen, fesztiválon, falunapon is felléptek már. Gólyalábasok, óriásbábosok, színészek adják elő azokat a kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató, hagyományőrző előadásokat, melyek a magyar népzene, a magyar népmesék és a népi parasztkomédiák világát hívják segítségül.

15:50 HARKÁNYI GYÓGYVÍZ ÉS AZ ÖRDÖGSZÁNTOTTA HEGY LEGENDÁJA
„A harkányi gyógyvíz és az ördög szántotta hegy legendája” című zenés darab létrejötte Herendi Ferenc, a harkányi Kiss József Könyvtár, Művelődési Ház és Sportcsarnok igazgatójához köthető. A darab 2021-ben látta meg a napvilágot. A dinamikus és modern előadás, mondhatni minden korosztály számára élvezhető módon dolgozza fel a térség legendáját.

16:00-17:00 GASZTRO-PLACC ÉS KÓSTOLTATÁS
Libamáj falatkák-és tépett libahús kóstoltatás. Promóciós ajándékok és szerencsekerék

17:00 BORAKADÉMIA
Szakmai beszélgetés Villányi Borvidék borászaival.
Beszélgetést vezeti: Győrffy Zoltán.

18:00 „HUNGARIKUM HANGSZEREK” ELŐADÁSA
Erdő Zoltán tárogatóművész és Lisztes Jenő cimbalom művész előadása

18:40-19:20 GASZTRO-SHOW
Különleges libaételek készítése Nagy Attila a gyöngyösi Bori Mami étterem séfje és Ökrös Mariann a Magyar LibamájSzövetség Klaszter elnöke társaságában

19:30 LÁNGOK KERINGŐJE
A Flame Flowers tűzzsonglőr csapat bemutatója.

OFF PROGRAMOK

10:00-17:00 "BOR-VIRÁG" virágkötészeti verseny versenymunkáinak megtekintése.
Teleki Szakképző Tanpince – Rákóczi u. 17.
Borkóstoló, pincelátogatás, borvidék bemutatása. Szőlőfeldolgozás, borkészítés gépeinek megismerése, bemutatása, szőlész-borász szakma munkafolyamatainak bemutatása. Bevezetés a borbírálatba: borokban lévő illatok felfedezése (illatmintákon keresztül). Szőlő- és gyümölcs kóstolás. Régi boroscímkék kiállítása. Az iskola képzési kínálatának bemutatása.

10:00 BORBARANGOLÁS  (előzetes regisztráció szükséges!)
Szoborpark
Újra lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy túravezető kalauzolásával körbejárják a Szársomlyó hegyét, ahonnan páratlan kilátás nyílik a borvidékre.
A résztvevőket a túra után RedY kóstoló várja. 
Találkozási pont: Szoborpark
Táv: 4 km
Javasolt korhatár: minimum 5 év

11:00 TRAKTOROS ÖRDÖGÁROK TÚRA (előzetes regisztráció szükséges!) 
Günzer Tamás Pincészete – Baross Gábor u. 79.
Pattanj traktorra és ismerd meg a Villányi Borvidék egyik legkiválóbb szőlőtermő dűlőjét, ahonnan a legnagyobb villányi borászatok bor-alapanyagai származnak!

11:00 A BOR ÉVSZÁZADOS ÚTJA – TÁRLATVEZETÉS  (előzetes regisztráció szükséges!)
Gál Pince és Bormúzeum – Bem u. 8.
A Villányi Bormúzeum a Fesztivál ideje alatt is várja azokat az érdeklődőket, akik szeretnék megismerni a Villányi borvidék történetét, a szőlőművelés és a bortermelés kialakulását és ennek legfontosabb hagyományos eszközeit.

13:00 PINCESÉTA (előzetes regisztráció szükséges!)
Csányi Pincészet - Ady fasor 2.
Jó hangulatú pincetúra a Csányi Pincészet modern üzemében, ahol a túra alatt, egy fajta bor kóstolására is lehetőség nyílik.

13:00 A BOR ÉVSZÁZADOS ÚTJA – TÁRLATVEZETÉS (előzetes regisztráció szükséges!)
Gál Pince és Bormúzeum – Bem u. 8.
Részletek a 11:00 órás programnál.

15:00 TRAKTOROS ÖRDÖGÁROK TÚRA (előzetes regisztráció szükséges!)
Günzer Tamás Pincészete – Baross Gábor u. 79.
Részletek a 11:00 órás programnál.

16:30 PINCESÉTA (előzetes regisztráció szükséges!)
Csányi Pincészet - Ady fasor 2.
Részletek a 13.00 órás programnál.

PINCESOR

18:00 BOHEMIAN BRASS BAND
A fiatal csapat lendületes, vérpezsdítő muzsikával, régi és új slágerekkel, könnyűzenei rézfúvós formában átírt zenékkel, színes palettán szolgáltatják a kiváló hangulatot.

21:30 DANIEL SPEER BRASS
A létező legvizuálisabb zenék, hiszen ezek hallatán szinte látjuk a filmek bizonyos történeteit, szereplőit, velük izgulhatunk, mintha moziban lennénk.

2021.10.03. vasárnap

DIÓFÁS TÉR

10:00 SZÜRETI HÁLAADÁS
Ökumenikus Istentisztelet.

14:30 VILLÁNYI ATTITUDE BALETT CSOPORT BEMUTATÓJA
Horváth Lilla balett oktató a tavalyi évben kezdte meg településünkön színvonalas balett oktatását óvodás valamint iskolás korú gyermekek részére.

15:00 MANO SWING
A zenekar gitáros-nagybőgőse gyakorló apuka, az énekesnő pedig zeneterapeuta, zenepedagógus. Mindketten játszanak többek között a Nana Vortex zenekarban is. Gyerekeknek szóló műsorukban híres magyar költők verseit zenésítik meg swing stílusban.

16:00 BORBAN A VIGASSÁG 
Mámorító dallamok a bor jegyében az Operett-Musical Voices társulat előadásában.

OFF PROGRAMOK 

10:00 TRAKTOROS ÖRDÖGÁROK TÚRA (előzetes regisztráció szükséges!)
Günzer Tamás Pincészete – Baross Gábor u. 79.
Pattanj traktorra és ismerd meg a Villányi Borvidék egyik legkiválóbb szőlőtermő dűlőjét, ahonnan a legnagyobb villányi borászatok bor-alapanyagai származnak!

A jegyárak elővételben:

A Jegymester oldalán

péntek: 2000 Ft
szombat: 2500 Ft
kétnapos: 3500 Ft

helyszínen:
péntek: 2500 Ft
szombat: 3000 Ft
kétnapos: 4000 Ft

A kétnapos jegy vásárlása mellé ajándék üvegpohár jár.

A rendezvény egész területe védettségi igazolvány nélkül látogatható, kivéve a nagyszínpad előtti elkerített rész, ide a belépés csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehetséges.


2021.10.01. - 2021.10.03.
Találatok száma: 24

Agancsos Panzió Villány

Agancsos Panzió Villány

Az Agancsos Panzió 2 szinten 6 vendégszobával rendelkezik. Minden szoba fürdővel, TV-vel, széffel, minibárral felszerelt, a WIFI-kapcsolat biztosított. 3 szoba pótágyazható, 1 szoba akadálymentes, mozgáskorlátozottak számára használható. A vendégéjszakákhoz reggeli jár, vacsora és borkóstoló igény ... Bővebben


Anonim Vendégház Villány

Anonim Vendégház Villány

Az Anonim Vendégház Villány egyik legnyugodtabb részén, a Templom-hegyen, természetvédelmi terület közvetlen szomszédságában, a volt Teleki kastély helyén található, hangulatos zöldövezetben a belvároshoz közel. Az Anonim Vendégház teljesen különálló épület, mely két külön bejáratú lakrészből áll, ... Bővebben


Bock Pince & Hotel Ermitage & Óbor Étterem

Bock Pince & Hotel Ermitage & Óbor Étterem

Látogasson el Villányba, a Bock Borászat pincerendszerébe, ahol a már jól ismert borok kóstolásán kívül, betekintést nyerhet a borkészítés fortélyaiba. A pince mellett található Bock Óbor Étterem révén lesz teljes a villányi-gasztronómiai élmény, ahol mindenki találhat kedvére való fogást Ugyancsak Villány ... Bővebben


Burai Vendégház

Burai Vendégház

Vendégház Villányban gyönyörű kilátással a borpincék közelében. Bővebben


Crocus Gere Bor Hotel**** Wine & Spa

Crocus Gere Bor Hotel**** Wine & Spa

A Villányi borvidék központjában épült Crocus Gere Bor Hotel Resort & Wine Spa szállásán a wellnesslétesítmények mellett kiváló borok gondoskodnak a kellemes kikapcsolódásról. Bővebben


Diófa Panzió Villány

Diófa Panzió Villány

A Diófa Panzió Villány központjában, egy csendes udvarban fekszik. Borvidéki hangulattal, napjaink igényeinek megfelelő minőséggel várják Önöket! Bővebben


Eckhardt Vendégház

Eckhardt Vendégház

Az Eckhardt Ház Villány központjában található, karnyújtásnyira a főutcát szegélyező pincesortól. Az Eckhardt Ház 7 kétágyas (pótágyazható) szobával várja a pihenni és borozni vágyókat. Légkondicionált szobák, külön zuhanyzó, WC, televízió és hűtőszekrény szolgálja a az Eckhardt Ház vendégeinek ... Bővebben


Hehl Pince Panzió Villány

Hehl Pince Panzió Villány

A szállás egy gangos parasztház és parasztos jellegű panzió. A szobák közvetlenül a gangra nyílnak, jelenleg 6 kétágyas szobánk van, így összesen 12 fő kényelmes elhelyezését tudjuk biztosítani. Újonnan kialakított apartmanházunkban 3 szobában 6 főnek kínálunk szállást. Panziónk kutyabarát. Parkolás ... Bővebben


Hétfogás Fogadó Villány

Hétfogás Fogadó Villány

A Hét Fogás Panzió a Villány főutcáján végighúzódó történelmi pincesor kellős közepén található, mely ideális kiindulópontja borkóstolóknak, és a Villányi borvidék megismerését célzó természetjárásnak. A Hétfogás Fogadó 6 szobával rendelkezik, melyek közül 4 darab 2 ágyas, és 2 darab 3 ágyas, így ... Bővebben


Kovács Vendégház Villány

Kovács Vendégház Villány

Kovács Vendégház. Villányban, csendes környezetben, csodálatos panorámával rendelkező, hétvégi házunkba várjuk kikapcsolódni vágyó vendégeinket! Bővebben


1 2 3   


Találatok száma: 39

Agancsos Panzió Villány

Agancsos Panzió Villány

Az Agancsos Panzió 2 szinten 6 vendégszobával rendelkezik. Minden szoba fürdővel, TV-vel, széffel, minibárral felszerelt, a WIFI-kapcsolat biztosított. 3 szoba pótágyazható, 1 szoba akadálymentes, mozgáskorlátozottak számára használható. A vendégéjszakákhoz reggeli jár, vacsora és borkóstoló igény ... Bővebben


Agancsos Pincészet

Agancsos Pincészet

Családi pincészetünk a természet iránti szeretetünk és a vadászat iránti szenvedélyünk kifejezéseként kapta az Agancsos nevet. Hat hektáron gazdálkodva, olaszrizling, portugieser, kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és pinot noir fajtákból készítjük borainkat. A történelmi pincesoron, a ... Bővebben


Bock Pince & Hotel Ermitage & Óbor Étterem

Bock Pince & Hotel Ermitage & Óbor Étterem

Látogasson el Villányba, a Bock Borászat pincerendszerébe, ahol a már jól ismert borok kóstolásán kívül, betekintést nyerhet a borkészítés fortélyaiba. A pince mellett található Bock Óbor Étterem révén lesz teljes a villányi-gasztronómiai élmény, ahol mindenki találhat kedvére való fogást Ugyancsak Villány ... Bővebben


Csiki Pince és Vendégház

Csiki Pince és Vendégház

A Csiki Pince egy családi vállalkozás, mely Magyarország egyik leghíresebb és legszebb borvidékén, villányi borvidék gyönyörű pincesorán található. A híres borvidéken minden körülmény adott a kiváló borkészítéshez. A tavasz korán beköszönt, a nyár hosszú és forró. A kedvező talajadottságoknak ... Bővebben


Custodes Vinorum Borrend

Custodes Vinorum Borrend

A Villányi Borrend 1988-ban alakult. Célja a villányi bor hírnevének öregbítése, a boros hagyományok ápolása, hívek toborozása a villányi boroknak, hirdetni azt az élvezetet, amit csak a villányi bor nyújthat a fogyasztóinak. Bővebben


Gere Attila Pincészete

Gere Attila Pincészete

A Gere Attila Családi Pincészetnél nem léteznek kompromisszumok, ezért 2010 óta a teljes területen organikus gazdálkodást folytatunk. A környezetbarát szemlélet alkalmazásának eredménye a kiváló minőségű, egészséges, vegyszermentes és tápanyagokban gazdag szőlő. Bővebben


Gere Tamás és Zsolt Pincészet és Borozó

Gere Tamás és Zsolt Pincészet és Borozó

Villány központjában található pincészetünk borozójában a hét minden napján várjuk a borkedvelő vendégeinket. Panziónkban családias hangulatban, nyugodt környezetben, kellemes légkörrel fogadjuk a hozzánk betérő vendégeinket. Bővebben


Günzer Családi Birtok

Günzer Családi Birtok

A családi gazdaság 25 hektár saját területtel rendelkezik a Villányi Borvidéken. A szőlők között megtalálhatóak könnyed és gyümölcsös borokat adó fajták (Portugieser, Pinot Noir, Kadarka) valamint a testesebb, érlelésre szánt fajták is (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Kékfrankos). ... Bővebben


Günzer Tamás Pincészete

Günzer Tamás Pincészete

A pincészet jelenleg 45 hektár szőlőterületen gazdálkodik. A szőlőültetvényeik a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak (Ördögárok, Jammertal, Csillagvölgy, Várerdő, Bocor). A pincészet borai szinte az egész országban elérhetők, éttermekben, vinotékákban, áruházakban és a cég több ... Bővebben


Jammertal Borbirtok

Jammertal Borbirtok

A Jammertal Borbirtok Európa egyik legnagyobb és legszebb borháza. A 2100 négyzetméter alapterületen fekvő létesítmény azonban jóval többet kínál egy látványos borháznál, szolgáltatásaival, programjaival is a Villányi borvidék méltó kiindulópontjává válik. Kétszintes élményközpontja két külön világba ... Bővebben


1 2 3 4   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Borozni hívjuk és várjuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
7773 Villány , Villányi Rendezvénytér
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG